Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Ahdistus öisin

Anonyymi-ap

Lapsuuden yksi suuri järkytys on pilannut ison osan elämääni. Olen kärsinyt paljon ahdistuksesta ja jonkinlaisesta paniikista. Oireet ovat hieman vaihdelleen iän mukana. Nyt jo seniorikäisenä on pahin ongelma, että nukun todella huonosti. Kun herään, ovat kaikki lihakseni jännittyneet. Uni on ohutta ja heräilen paljon. Olen koko yön ikäänkuin paniikkitilanteessa. Tunne on vastaava kuin silloin, kun tunnen paniikkia jossakin julkisessa paikassa. Julkisen paikan ongelmat ovat minulle nykyään lieviä, mutta nyt on ahdistus tulut öihini. Olen aivan loppu enkä tiedä, mitä tekisin. Onko hyviä kommentteja?

5

129

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kannattaa lopettaa tämän Suomi 24:n lukeminen koska vähemmälläkin alkaa ahdistamaan !!

      • Anonyymi

        Aivan oikein.Kanataa netissä roikkuminen lopettaa ja tilalle hankia kirjoja .Niitä saa lainata ilmaiseksi kirjastot.Kanataa myös terveyskeskus läkäri pyytää pääsyä lyhyt terapiian. Monet järjestöt järjestää niitä ryhmä terapiana ilmaiseksi ,Kysy vinkiä niihin vaikka kirkon dakonilta. Jos pyörität mennyttä pässäsi vuosikymenien takaa.On vähnä nin ettettä etsit syitä huonoon oloosi vain.Lisäksi hankeitko vaihdevuosiin hormooni lastarin. Moni nainen käytää nitä viellä lähes 80v. Jottaei latva menen ja yöt valvo. Jos elät ilman ystäviä? Ulkoilu on ilmasta ja turha kesiä en voi ulkoilla ,joku paikka srkee. Oma asenne se ratkaisee. Hae apua ensimäisenä terveyskeskus.Älä ruoki huonoa oloa viinillä,kaljalla.Savukeet vie yö unet,kuin alkohooli.


    • Anonyymi

      Lääkäriin että saat jotain nukkumisen tueksi ja ehkä keskustelu psykologilla.

    • Hei ja hyvä, että kirjoitit tänne!

      Vastaan vielä minäkin, vaikka saitkin jo pari hyvää vinkkiä eli lääkäriin ja psykologille hakeutuminen. Et viestissäsi maininnut oletko saanut keskusteluapua lapsuudessa tapahtuneen järkyttävän tilanteen käsittelyyn.

      On olemassa monenlaisia auttavia tahoja, joihin voi olla yhteydessä anonyymisti ja matalalla kynnyksellä. Ao. palveluista voi halutessaan saada tukea ja vinkkejä myös muuhun avun hakemiseen.

      - Tukinet.net - Tukipisteesti netissä https://tukinet.net/

      Tukinetistä saa itselleen tukihenkilön, jonka kanssa voi keskustella kahden kesken mistä tahansa hankalasta elämäntilanteesta tai mielessä olevasta huolesta. Tukihenkilö löytyy mm. Mieli Tukisuhteesta. https://tukinet.net/teemat/mieli-tukisuhde/tukisuhteet/

      Tukinetissä on myös monenlaisia keskusteluryhmiä ja chattejä, joista voi saada vertaistukea sekä ammattilaisten neuvoja.

      Joka viikko maanantaista torstaihin klo 15-19 on Solmussa-chat päivystys, jossa voi jutella kahden kesken päivystäjän kanssa. Tukinet on avoinna kellon ympäri vuoden jokaisena päivänä.

      - Valtakunnallinen kriisipuhelin

      Jos soittaminen tuntuu omimmalta vaihtoehdolta, niin valtakunnallinen kriisipuhelin päivystää24/7 numerossa 09 2525 0111.

      - Kriisikeskukset

      Ympäri Suomea toimii myös kriisikeskuksia, joihin voi mennä keskustelemaan paikan päälle. Osassa yksiköistä myös etävastaanotto on mahdollinen. Yhteystiedot löytyvät mm. MIELI Suomen Mielenterveys ry:n nettisivuilta: https://mieli.fi/tukea-ja-apua/keskusteluapua-kriisivastaanotoilla/

      Ystävällisin terveisin
      MIELI Kriisikeskus Helsinki/Kata

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      70
      2307
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2103
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1718
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1536
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1520
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1447
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1419
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      52
      1288
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      64
      1226
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1209
    Aihe