Yhteishaku

Anonyymi-ap

Päätin nyt kirjottaa tänne mun ajatuksia yhteishausta ja tulevaisuudesta, koska nää aiheet ahistaa.


Oon ollu nyt tutustumassa eri lukioihin ja yhteen tiettyyn amikseen.
Näistä tähän mennessä se amis ja yks lukio on ollu kiinnostavimpia.

Oon käyny myös juttelemassa meijän koulun opolle monia kertoja. Ekalla kerralla ei ollu mitään hajua mihin haluisin mennä ja mitä haluisin tehä. Toisella kerralla olin 90% varma et haluun amikseen opiskelemaan, koska en ehkä jaksais lukiossa vaikka keskiarvo riittäiskin ihan helposti. Siel amiksessa oli tosi kiva ilmapiiri,ihmiset oli mukavia ja tuntu omalta paikalta.Kerroin myös molemmilla opo-käynneillä et lukio ei ”hirveesti” kiinnosta mut se olis niinku harkinnassa vielä.

Mut sit ku käytiin tuol yhessä lukiossa niin kaikki muuttu...Ensinnäkin siel oli oikeesti ihana fiilis ja yhteishenki vaa puski niistä oppilaista ulos.Kukaan ei mulkannu sua käytävillä,juniorit jutteli meille,opettajat oli hauskoja,siel jäjestetään paljon kivoja tapahtumia ja se kaupunki oli ny vaan yksinkertasesti best.Eli Lukio alko myös kiinnostaa yhä enemmän.

Alko ahistaa ihan ekana sen takia,koska saatin esim.tuttuja tuolta koulusta ja ne oli tosi kivoja ja kehu sitä koulua paljon mut en tiiä päästääkö porukat mua sinne.Sit alko ahistaa se,että jos en mee lukioon skippaisin elämästä jotenki tosi paljon ja haluisin kuitenki menestyä jollain tasolla.(en yleistä!!)Vaikka ala on tiedossa, niin haluisin silti vielä yleissivistävään kouluun,haluisin ylioppilaaksi ja haluisin kuitenkin lisäaikaa miettimiseen.

Yhteishakuun on alle kuukausi ja en tiiä oikeesti mitä pitäs tehä….Vois mennä opolle puhumaan mut se ei oikeen auta mitään. Tuntuu et se opo ei haluis et meen sinne lukioon ku kumminki semi kaukana sieltä missä asun atm, kaverit sanoo et mee sinne amikseen ku ala tiedossa ja et kumminki lukiossa on myös se opiskelu joka on luultavasti rankkaa et jaksatko varmasti. Joo ehkä esim.koeviikot ja yo-kokeet, mut ajattelin käydä 4 vuoteen nii kevenis lukkariki. Ja ei tarvis kaikissa aineissa olla mikää hikke et oikestaan vaan niissä mitkä ajatteli kirjottaa.

Ainoa miinus on se, et mun vanhemmat haluis et menisin lähimpään lukioon(jos sinne lukioon haluun). Mut tää meijän lähilukio ei oikeen miellytä… Eikä kaksoistutkintokaan onnistuis koska koulut on ihan eri paikkakunnilla….auttakaa oikeesti!!! Kertokaa esim.onko lukio rankkaa sillee niinku REHELLISESTI ja mitä mun kannattas täs tilanteessa teijän mielestä tehä. Kiitän jo valmiiks avusta<3

5

224

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mun mielestä sun kannattais hakea siihen lähimpään lukioon, jonne vanhempasikin sinua kannustaa. Vanhempien kannustus voi olla tarpeellisempaa ja arvokkaampaa kuin luuletkaan.

      Kauheasti pidetään suurta porua, että lukio on raskas. Varmasti jollekulle kaikki on raskasta. Sinun oma lukion käynti on juuri sellaista, millaista siitä itsellesi teet.

      • Anonyymi
        UUSI

        🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒

        🍒 ­­­N­­y­­­m­­­f­­­o­­m­­a­­a­­n­i -> https://ye.pe/finngirl21#17728764t

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️💋❤️💋❤️🔞


    • Anonyymi

      Yksi vaihtoehto on, että haet kyseiseen amikseen ja valitset oppilaitoksen asuntolan. Jos esim. toisena lukuvuonna haluat - tulevaisuus näyttää - voit hakea amispaikkakunnan aikuislukioon ja kirjoittaa ylioppilaaksi.

      Kun amiksessa suoritat yhteiset tutkinnon osat ensimmäisenä lukuvuonna, saat hyväksilukuja aikuislukiossa ja kirjoitat ylioppilaaksi alle kolmessa vuodessa. Niistä kannattaa tarkemmin keskustella tulevan amiksen opon tai ryhmäohjaajan kanssa.

    • Anonyymi

      Mikä siinä lähilukiossa tökkii? Onko sinulla siitä paljonkin kokemusta? -Sitähän minäkin, ei kokemusta.

      Joku muu kaupunki on best. Huomasit sen pikaisella käynnillä. Ensivaikutelma on kuule aivan muuta kuin koko todellisuus!

      • Anonyymi

        En ole keskustelun aloittaja.

        Pääsin lukioon suoraan peruskoulusta, mutta en ottanut paikkaa vastaan, sillä samalla luokalla olisi ollut jo koko peruskoulun ajan kiusannut koulukiusaaja. Jätin siten lähilukion väliin ja pidin välivuoden kymppiluokalla, jolloin yhteishaussa hain amikseen ja vasta amiksen jälkeen aikuislukioon, jotta en joutuisi olemaan samassa koulussa peruskoulun koulukiusaajani kanssa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1847
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      17
      1543
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1243
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1202
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1166
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1141
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      8
      1139
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1124
    Aihe