"Suomesta löytyy töitä kaikille halukkaille" - Paskapuheita EU-Suomesta

Anonyymi-ap

Professorit, tutkijat, poliitkot yms. julistavat suureen ja tuomitsevaan ääneen, kuinka Suomen kroonistunut massatyöttömyys on suomalaisen kansalaisen syytä. Suomen kansalainen on laiska, joka saa "liian hyvää sosiaalitukea", Suomen kansalainen on taantumuksellinen, ikääntyvä, huonontuva ja siksi (muka) tarvitaan työvoimaa ulkomailta, työ ja työtön eivät kohtaa... Retoriikka on niin kieroa, että sitä kuunnellessa ja lukiessa on pääkin vääntyä korkkiruuville.

Palataanpa takaisin maan pinnalle.

Työelämän ulkopuolella on massoittain työikäisiä ja -kykyisiä, jotka haluavat vaihtaa kituliaan työttömyyselämän työelämään. Kouluistakin valmistuu koko ajan uusia ammattilaisia. Siellä on myös työkyvyttömyyteen ajautuneita ja hallituksien saamattomuuteen vittuuntuneita tai raaistuneen arkielämän vuoksi luovuttaneita pitkäaikaistyöttömiä. Todellisuudessa työpaikkojen määrä on murto-osa työelämän ulkopuolella olevien määrästä ja lisäksi yksilön kohdalla vain harva työpaikka on potentiaalinen, joka johtuu toimialasta, koulutuksesta, kokemuksesta ja yleisesti soveltuvuudesta (ikä, terveystilanne, sukupuoli, sijainti, taidot jne.) Jokainen, jolla on normaalisti toimivat aivot, ymmärtää kyllä, että Suomessa työllistymismahdollisuudet voivat olla äärimmäisen heikot ja ajoittain myös mahdottomat.

Työtön ei siis ole ongelma, vaan ne ongelmat löytyy EU:sta, taloustilanteesta, politiikasta, päätöksistä, prioriteeteista jne. Tämä ongelmakenttä on vain paisunut eri hallitusten käsissä, eikä paikallisella tasolla enää kyetä tekemään korjausliikkeitä. Koska EU ja integraatio on konkretiaa, tulisi myös suomalaisen duunarin ajatella globalistisesti; jos haluaa parantaa työllistymismahdollisuuksia, tulee nähdä työnhakualueena Euroopan Unioni. Emmehän me enää ole suomalaisia, ruotsalaisia, saksalaisia, tanskalaisia jne., vaan EU:n kansalaisia.

Miksi puolueemme eivät voi kertoa totuutta kroonistuneesta massatyöttömyydesta ja sen syistä? Miksi työttömiä syyllistetään ja kansalle valehdellaan törkeästi? Siksi, että tällainen nyt vain on sitä väistämätöntä EU-politiikkaa?

https://www.is.fi/politiikka/art-2000009364386.html

16

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Suuri ongelma on myös puolueiden keskinäinen kilpailu, joka on ajautunut epäterveeksi, nokitteluksi, syyllistämiseksi, lokaamiseksi, eturyhmäajatteluksi, ideologisesti rajoitteelliseksi, puppupopulismiksi, valehteluksi jne. Tällainen ei palvele suomalaista, vaan osaltaan heikentää elinolosuhteita jatkuvasti. Kuten olemme nähneetkin. Surkea on Suomen tilanne ja sen pääarkkitehteja on ollut Kokoomus, Kepu ja SDP.

    • Anonyymi

      EU:n ja euron myötä syntyi suomeen massatyöttömyys.

      • Suomen massatyöttömyys on seurausta globalisaation mahdollistamasta vapaan riistokapitalismin paluusta. Globaali riistokapitalismi on kyykyttänyt työväestöä kaikissa jälkiteollisissa maissa. Suomessa se teki erityisen pahaa jälkeä finanssikriisin jälkeen kun maassa oli Kataisen sateenkaarihallitus, joka palavassa EU-innossaan ummisti täysin silmänsä Suomen kansallista taloutta uhkaavilta ongelmilta. Kataisen hallituksen jälkeen Suomi oli kaikkein heikoimmin globalisaatioon sopeutunut maa koko jälkiteollisessa maailmassa. Nyt tilanne on vähän parempi, mutta massatyöttömyys on edelleen Suomen talouden raskas kivireki. Suman purkaminen vaatisi niin kovia otteita, että siitä ei taida tulla mitään. Suomen lienee nyt vain pakko pärjätä raa'assa globaalissa kilpailussa vetäen massatyöttömyyden raskasta kivirekeä perässään. Kivireki kyllä kevenee vähitellen luonnollisen poistuman seurauksena, mutta kun massatyöttömyyden kivireki kevenee niin velkataakka samaan aikaan kasvaa ja siitä voi tulla uusi kivireki. Nyt kannattaisi kiinnittää huomiota ennen kaikkea nuorten työllistymiseen. Jos elämäntapatyöttömät onnistuvat rekrytoimaan joukkoonsa lisää väkeä Suomen palkkatasoon pettyneistä nuorista niin massatyöttömyyden kivireki ei kevenekään.


      • Anonyymi

        Tuo oli ehkä typerin kirjoitus aikoihin.


      • Oikonomi kirjoitti:

        Suomen massatyöttömyys on seurausta globalisaation mahdollistamasta vapaan riistokapitalismin paluusta. Globaali riistokapitalismi on kyykyttänyt työväestöä kaikissa jälkiteollisissa maissa. Suomessa se teki erityisen pahaa jälkeä finanssikriisin jälkeen kun maassa oli Kataisen sateenkaarihallitus, joka palavassa EU-innossaan ummisti täysin silmänsä Suomen kansallista taloutta uhkaavilta ongelmilta. Kataisen hallituksen jälkeen Suomi oli kaikkein heikoimmin globalisaatioon sopeutunut maa koko jälkiteollisessa maailmassa. Nyt tilanne on vähän parempi, mutta massatyöttömyys on edelleen Suomen talouden raskas kivireki. Suman purkaminen vaatisi niin kovia otteita, että siitä ei taida tulla mitään. Suomen lienee nyt vain pakko pärjätä raa'assa globaalissa kilpailussa vetäen massatyöttömyyden raskasta kivirekeä perässään. Kivireki kyllä kevenee vähitellen luonnollisen poistuman seurauksena, mutta kun massatyöttömyyden kivireki kevenee niin velkataakka samaan aikaan kasvaa ja siitä voi tulla uusi kivireki. Nyt kannattaisi kiinnittää huomiota ennen kaikkea nuorten työllistymiseen. Jos elämäntapatyöttömät onnistuvat rekrytoimaan joukkoonsa lisää väkeä Suomen palkkatasoon pettyneistä nuorista niin massatyöttömyyden kivireki ei kevenekään.

        Hmm, mokasin taas pikkasen tuon pitkän kommentin kanssa kun kirjoitin vain "massatyöttömyydestä". Täsmennetään, että massatyöttömyys = pitkäaikaistyöttömyys, joka ylläpitää itseään kun pitkään työttöminä olleiden kelpoisuus työmarkkinoilla alenee.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuo oli ehkä typerin kirjoitus aikoihin.

        Tottahan tuo on.


    • Anonyymi

      Varmaan töitä olisikin, mutta siitä pitäisi maksaa tekijälle palkkaa jolla pystyy elämään.

      Ilman saisi kyllä tehdä, ja jos vielä itse maksaisi työnantajalle niin saisi tehdä niin paljon kuin haluaa.

    • Anonyymi

      Suomessa on pari ryhmää joille ei töitä löydy sitten millään, nimittäin työnlaistajat sekä työstä kieltäytyvät. Muut kyllä töitä löytävät, pystyvät jopa valikoimaan mitä työtä tekee.

    • Anonyymi

      iS:n kirjoitusta en lukenut, koska tiedän, että sisältö on sanasta sanaan sitä samaa, mitä ne ovat olleet ainakin 10 vuotta.

      Kaiken tarkoituksena näyttää olevan pyrkimys kasvattaa tuloeroja ja ristiriitoja yhteiskunnassamme ja samalle ajaa voimakkaasti alas sekä tuotantokykyämme että yleistä elintasoa.

      Suomen sosiaaliturva on matala verrattuna muihin Pohjoismaihin, samoin palkkataso, ja sitten kerta toisensa jälkeen "asiantuntijat" kertovat, että Suomessa palkkoja ja sosiaaliturvaa pitää alentaa vielä lisää että saisimme saman työllisyystason kuin muissa Pohjoismaissa.

      Kummelin apinat eivät muuten koskaan tee sketsejä noista tuollaisista asiantuntijoista. Sen sijaan kummelin apinat yrittävät tehdä sketsinsä kärsivistä ihmisistä, niistä "luusereista". Kummelin alkoholistit ovat hyvä esimerkki yhteiskunnan elättämistä "taiteilijoista".

    • Anonyymi

      Hiilamo on ihan mainio persoona. Paremmin häntä ei voisi näytellä.

    • Anonyymi

      Enkä minä ymmärrä noita juttuja edes oikeiston näkökulmasta. Harva ainakaan normiyrittäjistä nyt niin tyhmä on, että uskoo tuollaista hevonpuppua.

      Kenelle ja mitä varten sitä syydetään?

      Tiedän vain yhden tahon maailmassa, joka tuota harrastaa, vaikka ei itsekään siitä aina kovin paljon hyödy. Se on Venäjä, joka pyrkii rikkomaan läntisiä yhteiskuntia, heikentämään niitä ja jos mahdollista tekemään riippuvaiseksi itsestään.

      Se oin myös ainoa logiikka, jonka pystyn tuollaisen hevonroskan "uutisoinnilla" olevan. Suomalainen oikeisto kylpi venäläisessä rahassa ennen pakotteita, mutta enpä tiedä, missä määrin pakotteet ovat vanhoja siteitä katkaisseet. EU:n kautta on aika helppo kierrättää rahaa edelleen niin, ettei alkuperä käy ilmi. Venäjän tiedustelupalvelut tekivät sitä ammatikseen jo NL:n aikana, ne tuntevat reitit läpikotaisin.

    • Anonyymi

      On se kumma kun porukka ei vain tajua.
      Työssäkäyvienkin kunto on heikentynyt radikaalisti, puhutaan jo että on vaikeuksia selviytyä normi työpäivästä.
      Sitten kun katseet käännetään työttömiin, heidän kunto on romahtanut enemmän.

      Se ettei porukka tajua tuota kunnon romahtamista johtaa siihen ettei heitä voi työllistää.
      Hyvä esimerkki kun vuosi sitten tuli kaveri tilapäiseen apuhommaan, hain 2 kaveria mutta tuo yksi kehui että selviää tuplavuorosta helposti.
      7 tunnin jälkeen piti viedä kaveri autolla, tuosta 7 tunnista meni 4 tuntia odotteluun kun ei päästy tekemään hommia.
      Eli kaveri jaksoi tehdä kevyttä hommaa 3 tuntia jossa häntä avitettiin n. 50%.
      Eli hän yliarvioi oman kuntonsa n.12 kertaa paremmaksi kuin todellisuudessa oli.

      Ennen työntekijä maksoi itse "oppirahat", moni ei tajua mitä on oppiraha.
      Ennen työntekijä aloitti työt pojalta ja sai surkeaa palkkaa, tuo surkean palkan aika oli sitä oppirahaa.
      Nykyään pitää aloittavalle työntekijälle maksaa n. 3 kertaa korkeampaa palkkaa hänen tuottavuuteensä nähden, eli työantaja maksaa hänen oppirahansa.
      Monesti nämä ei sitten pysy työpaikalla niin kauan että työnantaja saa takasin maksamansa oppirahat.
      Irtisanoin muutama vuosi sitten nuoria kavereita jotka eivät saaneet homma tuottavaksi 5 vuoden jälkeen.

      Hyvän esimerkin antoi serkkuni joka kehuskeli että parissa päivässä hän oppii meidän hommat, siis oikeasti menee vähintään 3 vuotta jotta pystyy itsenäiseen työhön, joistakin ei ole koskaan siihen.
      Arvatkaa palkkasinko serkkuni töihin.

    • Anonyymi

      Mikseivät professorit, tutkijat ja poliitikot ole töissä? Suomeen on luotu tolkuton määrä joutavia hyvävelivirkoja.

    • Anonyymi

      Ottakaas työhaku ilmoituksista vuokrafirmat pois, paljonko jää jäljelle.

      • Anonyymi

        Kyllähän se vain niin on että töitä löytyy.
        Missä lukee että työtunnit tulee saada yhdestä paikkaa.
        Aika moni tekee kahta jotkut kolmea työtä.

        Itketään että vain osa-aikaista tarjolla, 2 puoliaikaista tekee yhden täysaikaisen.

        Ihmiset ovat vain pirun laiskoja


    • Anonyymi

      Migrihän huolehtii, että juuri ne työtä tekevät eivät jää maahan ja sossupuolueet huolehtii, että Afrikan ja Lähi-idän Kela-sossuväki jää maahan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      142
      1865
    2. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      114
      1457
    3. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      88
      1267
    4. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      169
      1262
    5. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      89
      1155
    6. Minä vaan masennun yksinäni

      Viettäkää mukava perjantai ilta ja kiva viikonloppu. 🌃🌞🐺💤
      Ikävä
      198
      1040
    7. Hyvää yötä naiselle.

      Olitko sä taas lihonut? Hyh Hyh mieheltä jonka tunnet
      Ikävä
      97
      973
    8. Ketä kaivattusi mielestäsi muistuttaa

      ulkonäöllisesti?
      Ikävä
      44
      924
    9. Venäjä lähettää 480 tuhannen sotilaan armeijan Suomen rajalle

      Miten Suomessa vastataan Venäjän uhkaan sotilaallisesti
      Maailman menoa
      201
      916
    10. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      76
      838
    Aihe