Mikä on Tesoma?

Anonyymi-ap

Tesomasta

Sesam! Taas se sama matomassa
Omassa ammeessa
S.O.S.
Saastaset testot saa estot
Teostosta
Estottomasta teosta

Se tomatosose-matoseos mesoo
Omasta asemasta
Ostosmestassa somessa
Oma taso otsassa
Osote: tossa Metsossa

Some saattaa seota
Tosta sotesta.
Totatota
Tottaseo.

Setasatomasot testaa
Omaa satoa
Testaamo ammottaa
Et ees oo

Sotamaastoaseet somassa mestassa
Sata astetta mastosaastetta
Astmaemot satamassa saamassa
Osmoa

Emma, Tessa!
Matot taas tasottamatta.

Seota te ette saa!
Osata me emme saa!
Taata, mitä me teemme?
Te teette ostostasetta!

Taas te samat
Otso, Esa, Masa, Atte
Matsaamassa
Tsa tsa tsaa.
Se osasto osaa
Mestata

Mamot taas satsaa
Tee samastaa aatteet, teemat, toteamat

Maa tasottaa massat
Saatossa mateet

Aatos sameasta aatosta:
Me ottamassa "osaa"
Mesoamassa, sottaamassa
Osa oottaa tota.
Me too!

Samassa;
Sata semmosta
ostamassa
omaa teosta sateessa
Tesomasta

Mikä on Tesoma? Minulta kesti pitkään tajuta että todellinen Tesoma on jotakin aivan muuta kuin rajattavissa oleva maantieteellinen alue länsi-Tampereella. Oikea Tesoma käsittää kaikki metsäiseen maastoon keskelle "ei-mitään" sattumanvaraisesti ja tyhjästä ilmestyneet harmaat elementtibetonikerrostalolähiöt 1960-luvun puolestavälistä 1980-luvun alkuun. Tesoman äidinkieli ei ole länsi-Tampereen murre, vaan samalla tavalla tyhjiössä syntynyt ja kielellisiä sukulaisia omaamaton Albanian kieli.

Se on eri asia kuin Neuvostoliitto, eikä Tesomaa pidä muutenkaan sekottaa mihinkään poliittiseen. Tesomalla valtaa pitävät ainoastaan pimeiden metsien puliveivariremmit.

Länsi-Tampereella sijaitseva "virallinen" Tesoma koostuu useammasta kaupunginosasta, joissa on vaihteleva määrä tätä varsinaista Tesomaa. Ikurissa sitä ei ole lainkaan, Lamminpäästäkin se vähä (Juurikadun elementtikerrostalot) tuhottiin juuri/ollaan tuhoamassa parhaillaan (en ole seurannut tilannetta). Itse asiassa koko länsi-Tampereella on nykyään verrattain vähän Tesomaa jäljellä, kun kaikki alkaa olla kunnostettua ja siistiä. Tässä kuitenkin luennehdintoja länsi-Tampereen kaupunginosista, lähi-idän maihin verrattuna:

Ikuri - Irak. Miehistä aluetta, joka pysyy muuttumattomana. Junttaa vastaan kaikessa. Kuri erityisen kovaa. Kulttuurisesti köyhää aluetta, pieni koulu jossa alaluokat.

Lamminpää - Iran. Hautausmaan vuoksi kyseessä on länsi-Tampereen uskonnollisin kolkka. Huomattavasti vauraampaa ja sivistyneempää. Vanha koulu.

Haukiluoma - Syyria. Todella työtöntä aluetta. Nuorison levottomuus suurempaa. Ei koulua. Alueen läpi virtaa Eufrat-jokea vastaava Myllypuro.

Käräjätörmä - Afganistan. Kaikista fundamentalistisinta Tesomaa - siis köyhintä, tuottamattominta, ei koulua ja nimensä mukaisesti kroonisesti vaarallista konfliktialuetta. Väestö keskittynyt Tesoman ytimeen - välien selvittelyyn.

Tohloppi ja Epilänharju - Jemen ja Oman. Ihan jees rannikkoalueita. Ei kouluja.

Ristimäki ja "Tohlopin" studiot, jotka kartalla kuuluvat Ristimäkeen - Israel. Jo nimestä (Ristimäki) kuulee että nyt ollaan kaikista hengellisimillä ja rikkaimmilla alueilla, sillä alueelta johdetaan Suomen ykkösmediaa. Aikoinaan alueella sijaitsi myös Tesoman ainoa pankki. Väestö rauhallisempaa ja varsinainen Tesoman koulu sijaitsee myöskin Ristimäessä.

Ristikukkula - Palestiina (ei virallista itsenäisyyttä, joten kartalla kuuluu Ristimäkeen). Voimakkaasti Ristimäestä erottuva, pahamaineinen ja rauhaton alue, jossa sijaitsee Tesoman ihka ensimmäinen rakennettu kerrostalo (valmistumisvuosi 1965, mikä on aiemmin kuin missään muussa Tampereen lähiössä). Virallisesti Tampereen varhaisimmaksi lähiöksi mainitaan aina Kaukajärvi (Haiharan alue), eli sikäli historiankirjoitus ei ole Ristikukkulan puolella. Alueelta ei koulua tai suuryrityksiä löydy, vaan pienyrittäjien kivijalkaputiikkeja.

Tesomajärvi - Egypti. Maailmallisuuden, eli synnin ja kaupankäynnin keskus. Mystifioitu. Merkkejä muinaisista sivilisaatioista ainakin vesitornin muotoilussa. Koulua ei kuitenkaan löydy.

Länsi-Tesoma eli Virontörmä - Albania. Kaikista tiheintä Tesomaa - eniten satunnaisesti ja tyhjästä rakentuneita ilottomia elementtikerrostaloja alavalla maalla, joiden asukkaat huomattavan köyhiä, tyylitajuttomia, sisäänpäin lämpeneviä, epämääräisiä, vaarallisiakin. Ei koulua.

Kalkku - Turkki. Nimestäkin voi päätellä, että tällä vuoristoalueella asuvat pitävät itseään kovinkin suurenmoisina hallitsijoina, vaikka muut ihmiset eivät tälläistä erityislaatuisuutta heissä näe. Tosiasiassa Kalkku on syrjässä muista, eikä siellä ole juuri mitään - koulu tosin löytyy. Väestö on köyhää, osittain vaarallista ja lisäksi on kiertänyt huhu, että seudulla asuisi kivien ja kantojen alla hurtteja hulluja huru-ukkojakin...

Rahola - Saudi-Arabia. Nimensä mukaisesti rahakkaiden haluttua aluetta. Raholan kulttuuri on huomattavasti vanhempaa kuin Tesoma itsessään, ja alue on suht rauhallista ja koulukin löytyy.

Loppukaneettina mainittakoon, että esim Nokialta löytyy länsi-Tamperetta huomattavasti enemmän varsinaista Tesomaa tänäkin päivänä

14

799

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Paljonko sulla on kus. päässäs että jaksat tommosen Raamatun kirjottaa missä ei ole mitään järkeä. Ei mieltä edes muurahaisen kus.. vertaa.

    • Anonyymi

      menikö sulla sokeritoukka korvasta sisään 🤣🤣🤣

    • Anonyymi

      Joko Tesomalla on Lidl?

      • Anonyymi

        ei o lidliä ei kaivata tänne mitään saksan natsimeininkiin viittaavaa.


    • Anonyymi

      Onkos aloittaja päässyt leikkimään tekoälyn kanssa?

    • Anonyymi

      Aloittajan teksti on täyttä asiaa, tosin yhden detaljin korjaisin; Ristimäenkatu 35 vanhin, seitsenkerroksinen osa on valmistunut jo vuonna 1964! Se todellakin on koko Tampereen ensimmäisenä valmistunut lähiökerrostalo. Sittemmin laajennettu kuusikerroksisin lisäportain molemmilta puolilta vuosina 1999-2001.

      • Anonyymi

        Tesoma on matukylä ja sopii hyvin yhteen paikallisten rikollisten kanssa. Oikea takapajula, muita ei ole, kuin juoppoja ja narkkareita, väkivaltaista seutua. En muuttaisi, vaikka maksettaisiin, aina siellä joku käy päällej jos menet kapakkaan. Taitaa olla vielä sama meininki, että toinen ostaa kaljat, kun käy vieraan päälle, joka on tullut vain oluet juomaan. Samoin Kalkku on tampereen uusi köyhien slummi, sinne on pakotettu tammelasta, nekalasta, kissanmaalta, ym. köyhällistö kaupungin toimesta ja näin on tutut ympäristöt haalittu rakennusliikkeille osaketaloja varten, vaikeutettu köyhien elämää, pois palveluiden läheltä. Käräjätörmä ja haukiluoma on samaa köyhälistöaluetta, halvimmat vuokrat ja autoa ei uskalla jättää yöksi, sillä aamulla ei ole renkaita, peilit potkittu, ym. Virontörmä on työläisslummi ja Ikuri siinä mutkan takana huijareita ja veronkiertäjiä, välillä varastettuakin tavaraa, kuitteja ei kirjoiteta, ettei vouti tule. Olevinaan ovat parempaa kansanosaa, mutta samanlaisia juoppoja ja kuka naapuriaan polttaisi, kun itse on samanlainen juonittelija. Eivät tee kunnon töitä, enemmänkin sitä kaulusköyhälistöä, äänestävät porvareita, vaikka aamulla lähtevät töihin 20v vanhoilla autoilla tai 60kk maksuajalla ostetuilla kansanautoilla.


    • Anonyymi

      Ei köyhiä vaan Elämäm Koululaisia, tatuoituja.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Tuo runo on tismallista täsmärunoutta.

    • Saudi Arabilainen tulee Suomi hhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

    • Anonyymi

      https://mikseri.net/artists/?id=159321

      Uutta musiikkia ilmestynyt täsmäartistilta! Tällä kertaa singer-songwriter-tyylistä laulettua musaa, eli american folk-tyyliin mies ja akustinen kitara. Listen up!

    • Anonyymi

      Tesonääri on sellainen joka sekä Rominoi Tesomaa että Tesominoi Roomaa.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      99
      1863
    2. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      124
      1410
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1307
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      84
      1263
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      70
      1114
    6. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      455
      939
    7. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      88
      913
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      47
      908
    9. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      842
    10. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      138
      826
    Aihe