Ei halua elää

Anonyymi-ap

En onnistu saamaan kavereita tai kumppania.
En onnistu saamaan hyvää työtä.
Olen huono kaikessa mitä teen.
Terapia ja lääkkeet ei auta.
En saa pidettyä omasta kodista tai itsestäni huolta.
Mikään ei tuota iloa.
Kaikki junnaa paikoillaan.
Olen ruma.
Olen lyhyt.
Olen lihava.
En jaksa pestä astioita, siivota, pestä vaatteita, pestä lakanoita tai tyynyliinaa.
Syön pelkästään ranskalaisia tai leipää, että ei tarvitse käyttää aterimia tai lautasta.
En jaksa kovin usein käydä edes suihkussa tai pestä hampaita.
Perhe ei tule ikinä käymään.
En uskalla lähestyä ihmisiä.
En uskalla mennä konsertteihin tai viihdetapahtumiin.
En ole saanut mitään ikinä aikaiseksi.
En kykene käymään edes töissä tai koulussa.
Kukaan ei huomaisi pitkään aikaan jos nyt kuolisin.

Miksi edes yrittää?

18

341

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      niin ei kait sitä tartte yrittää jos ei siltä tunnu.

      • Anonyymi

        Kirjoitat aloittaja verrattain hyvin silti, joten jotain kannattaa varmasti.


      • Anonyymi

        ....Tai no, erittäin hyvin.


    • Anonyymi

      Kysymys oli, miksi yrittää ?
      Yksinkertainen vastaus kuuluu: Oman itsensä takia.

      Aloituksen kirjoittaja on masentunut, ja useimmiten masennuksesta on mahdollista päästä eroon, jotkut kokonaan, joillain voi tulla ajoittain uudestaankin.
      Koko alku oli tekstiä, en tykkää, en halua, en onnistu, jne...
      Se johtuu pelkästään masennuksesta. Jos sen onnistuu selättämään, alkaa asiat tuntua, onnistua, ym.
      Tärkeintä oikeastaan on se, että alkaisi taas tykätä itsestään, mutta se vaatii työtä, sekä oikeanlaisen avun saamista.
      Lääkkeet ja terapia eivät ole avuksi silloin, jos odottaa, että ne yksistään hoitaisivat ongelmat pois.
      Terapiassa esim. olisi hyvä onnistua saamaan työkalut, taidot itselleen, miten pystyisi itse käsitellä kaikkea, mikä siellä mielessä myllertää, mikä sen aiheuttaa ja mitä tunteita ja tuntemuksia se herättää, ja miten voisi toimia, että olotila helpottaisi. Keinoja on, ne ovat vain vaikeita löytää, omalle kohdalle sopivat.

      Synkimmillä hetkillä varmasti tuntuu, ettei mikään tule onnistumaan ikinä, vaan kun se ei pidä paikkaansa.
      Arvosta ja rakasta itseäsi sen verran, että haluat nähdä vaivaa työskentelemällä oman itsen hyväksi. Kaikki on mahdollista.
      Etkä ole suinkaan ainoa, joka kärsii tai on kärsinyt tällaisista ongelmista.
      Kaikkea hyvää, olet tärkeä.
      Silloin kun ei itse tykkää itsestään, luulee, ettei kukaan muukaan tykkää tai välitä, vaikka aina on joku/joitain, jotka välittävät ja tykkäävät.

    • Anonyymi

      Kaikkeen ei ehdi.
      Pitää valita itselleen yksi, pari mitä osaa.

      Bhagavadh Ghitassa oli kohta, että Krishnan luokse pääsi monia teitä.
      Jotkut lukivat kirjoja, toiset lauloivat mantroja, kolmannet levittivät sanomaa, neljännet söivät pyhäruokaa...ihmisiä erilaisia, eikä ole yhtä tietä onneen.

      Pitää valita itselleen läheisen ja sen kautta onnistua.

      Jättää muut pois, joissa ei ole hyvä.

    • Hei,

      Hyvä, että kirjoitit tänne! On tärkeää purkaa mielessä olevia huolia. Vertaistuki voi olla hyvä voimavara. Ulkopuolisen kanssa keskusteleminen voi helpottaa ja tuoda uusia näkökulmia. Joskus myös ammattimainen keskustelupau voi olla tarpeen.

      On olemassa monia matalan kynnyksen auttavia tahoja, joista voi saada tukea elämän eri tilanteissa. Alla tiedoksi tahoja joihin voi olla yhteydessä anonyymisti ja maksutta:

      - Tukinet.net - Tukipisteesi netissä https://tukinet.net/

      Tukinetistä saa itselleen tukihenkilön, jonka kanssa voi keskustella kahden kesken mistä tahansa hankalasta elämäntilanteesta tai mielessä olevasta huolesta. Tukihenkilö löytyy esimerkiksi Mieli Tukisuhteesta. https://tukinet.net/teemat/mieli-tukisuhde/tukisuhteet/

      Lisäksi maanantaista torstaihin klo 15-19 on aikuisten kahdenkeskinen Solmussa-chat, jossa voi jutella päivystäjän kanssa mistä tahansa mielessä olevasta huolesta tai hankalasta elämäntilanteesta.

      Tukinetissä on myös monenlaisia ryhmächattejä ja keskusteluryhmiä, joista voi saada vertaistukea sekä ammattilaisten neuvoja.

      Tukinetin kaikki palvelut saa käyttöönsä rekisteröitymällä palveluun anonyymisti. Osaa palveluista voi käyttää ilmankin rekisteröitymistä.

      Keskusteluapua on mahdollista saada matalalla kynnyksellä myös seuraavilta tahoilta:

      - Valtakunnallinen kriisipuhelin

      Jos soittaminen tuntuu omimmalta vaihtoehdolta, niin valtakunnallinen kriisipuhelin päivystää24/7 numerossa 09 2525 0111.

      - Kriisikeskukset

      Ympäri Suomea toimii myös kriisikeskuksia, joihin voi mennä keskustelemaan paikan päälle. Myös etävastaanotto on mahdollista osassa paikoista. Kriisikeskusten yhteystiedot löytyvät mm. MIELI Suomen Mielenterveys ry:n nettisivuilta: https://mieli.fi/tukea-ja-apua/keskusteluapua-kriisivastaanotoilla/

      Ystävällisin terveisin
      SOS-kriisikeskus/Kata

    • Anonyymi

      Olen paremmassa jamassa kuin sinä mutta sillä ei ole väliä. Yksikin asia voi tuhota elämänhalun. Minulla on paperilla kaikki suht hyvin, mutta minulla ei ole enää halua elää. Jäin yksin. Tiedän, että on miljoonia jotka elävät yksin koko elämänsä. Asia on kuitenkin niin, että minulle se ei kelpaa.

      • Anonyymi

        Mutta miksi jäit yksin ?
        Olisiko asialle tehtävissä jotain ? Vai onko yksin jääminen oma valintasi ?
        Tai onko ihmissuhde loppunut ? Siinä vaiheessa voi tuntua vahvastikin. että on jäänyt ihan yksin, mutta se tilanne aika usein korjaantuu, vaikkei uudella parisuhteella välttämättä, mutta aina voi saada uusia ihmisiä elämäänsä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta miksi jäit yksin ?
        Olisiko asialle tehtävissä jotain ? Vai onko yksin jääminen oma valintasi ?
        Tai onko ihmissuhde loppunut ? Siinä vaiheessa voi tuntua vahvastikin. että on jäänyt ihan yksin, mutta se tilanne aika usein korjaantuu, vaikkei uudella parisuhteella välttämättä, mutta aina voi saada uusia ihmisiä elämäänsä.

        En lähde avamaan mitään kummemmin tässä. Sanon vain, että yritetty on kyllä. En alistunut mutta nyt on yrittämiset yritetty.


    • Anonyymi

      Voisitko löytää iloa pienistä asioista.
      Kävely ulkona
      Ota koira siitä on paljon seuraa
      Puhu ihmisille ihan mitä tahansa.

      Jo noiden toteuttaminen saa aivot toimimaan niin, että syntyy uusia ajatuksia.

      Se on ihan pienestä kiinni miten jotain hyvää alkaa tapahtumaan.

      Eli poikkea arkirutiineista ihan vähän ja lisää sitten annosta. Eli kävele vaikka pari tuntia metsässä tai missä tahansa ym.

      Elämä on ihan järkyttävän kivaa kun oma uteliaisuus voittaa masennuksen. Ja aivot sekä hormoonitoiminta joka vaikuttaa mielialoihin saa vauhtia. Yritä ees. Jos tietäisin missä asut tulisin juttelemaan ja potkaisisin takapuoleen. Ei saa jäädä tuleen makaamaan.

    • Anonyymi

      OTAT ITSEÄSI NISKASTA KIINNI. PASKAT MITÄÄN MYRKKYJÄ ELI LÄÄKKEITÄ PYYDÄ. NE OVAT HUIJAUSTA, ORJUUTUSTA. PISTÄT VAATTEET NISKAAN, LENKKARIT JALKAA, LÄHDET KÄVELEMÄÄN ULKOILMAAN. PIRISTYT VARMASTI. ÄLÄ TUIJOTA ULKOILLESSA KÄNNYKKÄÄ ÄLÄKÄ PIDÄ KUULOKKEITA, VAAN KUUNTELE LINTUJEN LAULUA JA TARKKAILE SILMIN KEVÄÄN TULOA. JOS HENGÄSTYTTÄÄ ALUKSI, PYSÄHTELE, KATSELE, JATKA MATKAA. KAUPASTA ALAT OSTAMAAN EDULLISIA ITSE TEHTÄVIÄ RUOKIA, NETISTÄ JA KIRJASTOSTA SAAT RUOKAOHJEITA. PIAN HUOMAAT ETTÄ LAIHDUT SAMALLA JA MIELIALA PARANEE. ÄLÄ JUUTU SOMEEN, ÄLÄ MISSÄÄN NIMESSÄ, JA JOS JOKU SIELLÄ LOUKKAA SINUA, LOPETA SOME, JÄTÄ NETTI VAIN TARPEELLISEEN. KÄY KIRJASTOSSA, LAINAA KIRJOJA, OPETTELE NIITÄ LUKEMAAN. KATSO TV:STÄ KORKEINTAAN ASIAOHJELMIA TAI AIDOSTI HAUSKOJA OHJELMIA, ÄLÄ AHDISTAVAA VÄKIVALTAA TMS. SIITÄ SE LÄHTEE!

    • Anonyymi

      Aloittajalle sanoisin.
      Sinä olet verbaalisesti lahjakas. Kirjoitat hyvää äidinkieltä, joten sinulla on lahjoja omaan kirjalliseen tuotantoon.
      Laita ajatuksiasi paperille ja kun saat kokoon aineistoa, niin etsi joku kirjoittajien piiri jossa voit keskustella saman mielisten henkilöiden kanssa.
      Sinussa on paljon potentiaalia!

    • Anonyymi

      Jep niinkuin joku jo sanoi aloituksesi on lähes valmis runo. Vähän vielä tiivistät ja liioittelet ja niitä nippu lisää niin saat pienen runokirjan. Sit keksit miten monistat sen ja vaikka jaat sitä ensin kohtaamillesi ihimisille. Vielä joku hyvä taitelijanimi ja olet jo tuottanut sisältöä masennuksen kokemukseen. Olet masennuksen asuantuntija. Nykyaikana senkin voi kääntää voitoks. Mites olis jos alkasit nauraa masennukselle kun huomaat että se voi olla avain onneen.

    • Anonyymi

      Huomaatko, että masennus syntyy osittain siitä , että vertaa itseään muihin. Sen kun lopettaa niin elämä paranee aika itsestään. Kuhan tulee edes jotenkin toimeen. Ei tarvitse olla joku kimi räikkönen tai ay pomo. Parempi olla matti möttönen saa tehdä mitä haluaa. Kaikilla ihmisillä on omat vankilansa jotka liittyy ymäristöön ja kulttuurin ja tapaan elää. Sen kun huomaa niin ihan saa elää itselleen ja tutkia maailmaa. Mitä vähemmän on vaatimuksia itsensä suhteen sitä vapaammin voi myös elää. Ainoa on jokin säännöllinen tulo sen verran täytyy nähdä vaivaa. Mutta muuten voi olla täysin riippumaton ympäristön normeista ja odotuksista. Ne myös vaihtelee iän mukaan.

    • Anonyymi

      En minäkään välillä kroonisii kipuja migreenii paha olkapäävamma kirotut geenit sekoitettuna huonoon kasvatukseen kiusattu läpi elämän anhedoniaa mikään ei tunnu miltään.

    • Anonyymi

      Kannattais syödä hernekeitoja kylmänä
      Helppo en mäkään jaksa i lusikka ritää

      • Anonyymi

        Ja omenoita


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      100
      2916
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      105
      2468
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2230
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      19
      2059
    5. 173
      1876
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      43
      1865
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1807
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1756
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1548
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe