Uudestisyntynyt Ihminen.

Uudesti Syntyminen ylhäältä.
Pyynnöstä julkaisen.

Pelastuksen osallisuuteen pääsemistä nimitetään uudestisyntymiseksi. Tämä perustuu Raamatun käyttämään kieleen. Johannes kirjoittaa: ”Totisesti, totisesti: jos ihminen ei synny uudesti, ylhäältä, hän ei pääse näkemään Jumalan valtakuntaa. … Mikä on syntynyt lihasta, on lihaa, mikä on syntynyt Hengestä, on henkeä” (Joh. 3:3,6). Tässä prosessissa ihmistä tulee uusi luomus, joka ei ole Jumalan kirousten alla.

Ellei ihminen Uudestisynny, Hän joutuu elämään ruumissa, jolla ei ole pelastuksen mahdollisuutta.

Lähtökohtana se, että ”Liha” edustaa synnin turmelemaa ihmistä ja ”henki” uutta luomusta. Uudestisyntymisessä Jumalan ja ihmisen rikkoutunut suhde uudistuu. Hän on uusi luomus, eikä Hänessä ole Lihan luonnollista pahuutta, joka tarttuu maailmassa, heti luomisen jälkeen; Naiselle hän sanoi:
- Minä teen suureksi sinun raskautesi vaivat, ja kivulla sinä olet synnyttävä
lapsesi. Kuitenkin sinä tunnet halua mieheesi, ja hän pitää sinua vallassaan.
Ja miehelle hän sanoi:
- Koska teit niin kuin vaimosi sanoi ja söit puusta, josta minä kielsin sinua
syömästä, niin olkoon maa sinun takiasi kirottu. Kovalla työllä sinun on
hankittava siitä elantosi niin kauan kuin elät. Maa kasvaa sinulle ohdaketta,
mutta sen kasveista joudut ottamaan ravintosi. Otsasi hiessä sinun on
hankittava leipäsi, kunnes tulet maaksi jälleen, sillä siitä sinut on otettu. Maan
tomua sinä olet, maan tomuun sinä palaat. (1. Moos 3;17)

Jumala hyväksyy ihmisen Uudestisyntymisessä yhteyteensä, ja ihminen pääsee uuteen suhteeseen Jumalan kanssa. Hän alkaa puhutella Jumalaa Isänä. Ennen uudestisyntymistä ihminen pakenee Jumalaa. Nyt hän kääntyy Jumalan puoleen ja seuraa hänen tahtoaan.

Ilman sitä sellainen luulo ja kehuminen on Jumalan pilkkaa.

Syvimmiltään uudestisyntyminen on siirtymistä tuomion alaisuudesta armon alaisuuteen ja kuolemasta elämään. Uudestisyntyminen vaikuttaa sekä nykyiseen että tulevaan elämään. Nykyisessä elämässä se johtaa seuraamaan Jumalan tahtoa ja löytämään sopusoinnun totuuden ja oikeudenmukaisuuden kanssa. Tämä merkitsee sekä syntien anteeksi saamista että synnin hylkäämistä. Ihmisen moraalinen elämä muuttuu. Hänestä tulee Pyhä ihminen, jolla on vain Palkkatuomio, eikä Häntä panna kadotukseen. Tämä kannattaa ottaa todella vakavasti, sillä Jeesus lopettaa sanomansa kahteen "totisesti, totisesti" sanontaa, eli se on muuttomaton asia ja vahvistettu Taivaassa ja kuuluu Isän ja Pojan yhteiseen sopimukseen.

Tulevan elämän kannalta vanhurskauttaminen ja uudestisyntyminen merkitsevät kadotustuomion poistamista ja Jumalan valtakunnan osallisuutta. Uudestisyntyminen on ihmisen ymmärryksen ylittävä tapahtuma. Jumalan voima tulee hänen elämäänsä ja hänessä syntyy uusi luomus. Ihminen tulee siinä osalliseksi Pyhästä Hengestä. Tämä Jumalan työ on täydellinen ja riittävä. Siihen ei ole mitään lisättävissä. Mitkään myöhemmätkään hengelliset kokemukset eivät tee ihmistä otollisemmaksi pelastukseen.

Miksi Israelin Suuren neuvoston jäsen ei ymmärrä Jeesuksen antamaa ja mahdollista asiaa, Uudestisyntymisestä, ei sitä helposti opita seurakunnissa, joissa ei opettajat ole itse Uudestisyntyneitä. Ei tässä asiassa voi sokea sokeaa taluttaa.

Jatkuu;

270

1247

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jatko;



      Käydään läpi Nikodemuksen ja Jeesuksen keskustelu. 1 Fariseusten joukossa oli Nikodemos-niminen mies, juutalaisten neuvoston jäsen. ( Käytännössä Hän oli Pappien Ylimystöä)

      2 Hän tuli yöllä Jeesuksen luo ja sanoi: "Rabbi, me tiedämme, että sinä olet Jumalan lähettämä opettaja. Ei kukaan pysty tekemään sellaisia tunnustekoja kuin sinä, ellei Jumala ole hänen kanssaan." (Hän tunnusti Jeesuksen luvatuksi Messiaaksi, mutta ei tuntenut Uudesti syntymää. Voiko Häntä ikään kuin tunnistaa lestadiolaiseksi?

      3 Jeesus vastasi hänelle: "Totisesti, totisesti: jos ihminen ei synny uudesti, ylhäältä, hän ei pääse näkemään Jumalan valtakuntaa." ( Tässä Uudesti syntymä pannaan lukituksi Portiksi näkemään Jumalan Valtakuntaa??? Onkohan teitä vedetty alta kölin, kun saarnataan isolla äänellä, - Me olemme jumalan Valtakunta. Raamattu yksiselitteiset kumoaa sen. Ette ole Pyhiä, joka perii JV;n???

      4 Nikodemos kysyi: "Miten joku voisi vanhana syntyä? Miten joku voisi mennä takaisin äitinsä kohtuun ja syntyä toisen kerran?")

      5 Jeesus vastasi: "Totisesti, totisesti: jos ihminen ei synny vedestä ja Hengestä, hän ei pääse Jumalan valtakuntaan. (Ef. 5:26 pyhittääkseen sen. Hän pesi sen puhtaaksi vedellä ja sanalla Tit. 3:5;pyhittääkseen sen. Hän pesi sen puhtaaksi vedellä ja sanalla 1. Piet. 3:21 Tuon esikuvan mukaisesti teidät pelastaa nyt kaste, ei siksi että te siinä luovuitte saastaisesta elämästä, vaan koska Jumala teki kanssanne hyvän omantunnon liiton. Sen perustuksena on Jeesuksen Kristuksen ylösnousemus. Tässä on huomioida, että sen jälkeen on otettava kaste Kristukseen, jossa saa Pyhän Hengen. Vesi on perus elementti Kristitylle.)

      Tässä vaiheessa on hyvä kertoa se, että Uudesti syntymällä ei ole mitään kaavaa, sen voi saada upotuksessa, kuten moni on saanut, mutta usein ennen sitä, kuten minäkin. Nämä toiminnot avasivat Totuuden lopullisesti "lapsenuskoni" etsiessä pelastusta.
      Uudestisyntymää ei unohda koskaan, siinähän ihminen tulee uudeksi luomukseksi Jeesukselle, vanha on haudattu. Jumalalle kelpaa vain Pojan aikaansaama puhdistus.)

      6 Mikä on syntynyt lihasta, on lihaa, mikä on syntynyt Hengestä, on henkeä. ( Tässä vahvistuu se, mitä yllä kirjoitin).

      7 Älä kummeksu sitä, että sanoin sinulle: 'Teidän täytyy syntyä uudesti.' ( Tässä Niko antaa juuri yhtä kaukaa haettuja yhtäläisyyksiä niin Pyhään asiaan, tuntuuko tutulta?)

      8 Tuuli puhaltaa missä tahtoo. Sinä kuulet sen huminan, mutta et tiedä, mistä se tulee ja minne se menee. Samoin on jokaisen Hengestä syntyneen laita." Kreikkalainen Alkutekstin sana merkitsee sekä tuulta että henkeä. ( Tässä on yksi asian ydin, ymmärrys tulee vain Jeesuksessa Hengen kautta; Kuka miestä tietää seistessä tuulessa, mistä se tulee, ja minne se menee, aistimme vain puiden ja itsemme osalta sen, että tapahtuma on käsillä.
      En minkään täysin käsittänyt Uudesti syntymää, mutta se oli niin ylisuuri tapahtuma, ja Kristittyjen kanssa, joten ei ole tarvetta kyseenalaistaa. Sain luvan olla Jumalan Lapsi, Pyhä vailla tuomiota, koska minut on liitetty Kasteessa myöhemmin Jeesuskaan.
      Hän ei jätä, eikä minulla ole irtaantuminen käynyt edes mielessä. Olemme ikuisesti yhtä, sen Raamattukin todistaa, mutta asia pitää etsiä sieltä

      9 "Miten tämä kaikki on mahdollista?" Nikodemos kysyi. (Niin, vaikka oli Israelin opettaja, ei edes Hän sitä tajunnut?)

      • Jatkoa;

        10 Jeesus vastasi: "Etkö sinä, Israelin opettaja, ymmärrä sitä? (Tässä on hyvä ymmärtää se, että pääsääntöisesti jopa Kristikunnassa se on usein kuten Tuuli, jota ei pysty opiskelematta sitä ymmärtämään, mutta ei milloinkaan ohjaamaan.

        11 "Totisesti, totisesti: me puhumme mitä tiedämme ja todistamme siitä mitä olemme nähneet, mutta te ette ota vastaan meidän todistustamme. (Eikö ns uskovien kannattaisi ottaa opiksi, vaikka sitä ei siellä juuri puhuta, mutta Jeesuksen seuraajat, me jotka haluamme auttaa teitä pelastumaan ja katkaista se pakanallinen opetus, taivaaseen pääsystä).

        Jeesus jatkaa; 12 Jos te ette usko, kun puhun teille tämän maailman asioista, kuinka voisitte uskoa, kun puhun taivaallisista! ( Siinäpä se, kannattaisiko nyt ottaa Jeesuksen sanomat todeksi; Matt 28;20 ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti." ( Tämä on Jeesuksen opetuksista yksi niistä, joka mahdollistaa pääsyn Uuteen Jerusalemiin, joka on se luvattu Jumalan Valtakunta. Mutta sitä ennen tulee uskoa Häntä ja Uudesti syntyä ylhäältä, ja jättää vanha ihminen kokonaan pois, sekä hakeutua kasteelle, jolloin ihminen liitetään oksana, Jeesus puuhun, vain nöyrät perivät Iankaikkisen elämän.

        13 Kukaan ei ole noussut taivaaseen, paitsi hän, joka on taivaasta tänne tullut: Ihmisen Poika. ( Miksi te vääristelette aisa, se on vahvistettu 2 kertaa Kirjassa, 1 Kor 15;47 ja Ef 4;9.
        Kaikki ne on VALEHTELUA, joka kaatuu opettajienne niskaan ja vie vasempaan jonoon.

        Lisää tarvittaessa.

        Pinnasänky.


      • Anonyymi

        Kristitty tosiaan on hengellinen ihminen eikä lihallinen ja mitä 2000 vuotta vanhaa nikodeemosta nyt vetelet hän kääntyi juutalaisuudesta kristityksi OLETKO SINÄ KÄÄNTYNYT ?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kristitty tosiaan on hengellinen ihminen eikä lihallinen ja mitä 2000 vuotta vanhaa nikodeemosta nyt vetelet hän kääntyi juutalaisuudesta kristityksi OLETKO SINÄ KÄÄNTYNYT ?

        Kyllä ihminen on aina eläessään lihallinen, mutta Uudestisyntymän kautta Hän on osa Jeesusta, kunhan ottaa vielä kasteen.

        Nämä seikat ovat lestadiolaisuudessa kokonaan hukassa ja se heijastuu hyvin epäkelvoksi pelastumiseen, sitä ei ole olemassa ilman Uudestisyntymää.

        Joh. 3:3 Jeesus vastasi hänelle: "Totisesti, totisesti: jos ihminen ei synny uudesti, ylhäältä, hän ei pääse näkemään Jumalan valtakuntaa."

        Näin Jeesus poistaa teiltä tien Jumalan Valtakuntaan.

        Olen vastaanottanut vastaan Jeesuksen ennen Kouluikää. Kastettu aikaisena, samoin Uudestisyntynyt. Sanon kun Jeesus; Tee Sinä samoin.


      • Anonyymi

        Nikodemus 2000 vuotta sitten mutta tänään täällä kristityt ovat Jumalan lapsia kaikki kyllä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Nikodemus 2000 vuotta sitten mutta tänään täällä kristityt ovat Jumalan lapsia kaikki kyllä.

        Perusteluja???


      • Anonyymi

        Tälläinen paskasakki Vainoo kristittyjä


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        Perusteluja???

        Kaikki kristityt ovat syntyneet uudesti ylhäältä UUTEEN LIITTOON LUOJANSA KANSSA jo viimeiset 2000 vuotta jälkeen Jumalan pojan ihmiseksi syntymän ja ylösnousemuksen. Jos jäitte ulos ja pihalle se on yksin teidän pahuuden tekojen syytä.


      • Anonyymi

        😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋

        💋 ­N­y­­m­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://ye.pe/finngirl21#177427649

        🔞💋❤️💋❤️💋🔞💋❤️💋❤️💋🔞


    • Anonyymi

      Yhdyn 98% tuohon.

      Kysymys. Sinä uudestisynnyit ennen kastetta. Hyvä!
      Mikä sinun tapauksessa oli vesi? Koska oletan että synnyit vedestä ja Hengestä.

      • Se tuli kasteessa. Aika akseli ei ole avattu Raamatussa, joten en näe sillä merkitystä, Asiat tulivat kuntoon useita kymmeniä vuosia sitten.

        Kiitos vastuksestasi.


      • Sen piti tulla esille avauksessani, mutta vesi pesee pois vanhan Ihmisen ruumiin, viimeistään kasteella, jossa ihminen saa Pyhän Hengen.


      • Minulla oli Uudestisyntyminen ennen kastetta, koska Lut kirkko ei kastanut, sen teki Vapaat suunnat ja sain Hengen sekä syntini anteeksi.


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        Sen piti tulla esille avauksessani, mutta vesi pesee pois vanhan Ihmisen ruumiin, viimeistään kasteella, jossa ihminen saa Pyhän Hengen.

        Monissa maanosissa, kuten Afrikan ja Aasian maissa peseydytään joissakin pyhissä vesistöissä uudesti syntyäkseen. Sama homma kuten meillä lestadiolaisten seuroissa, joissa uskotaan syntejä anteeksi ilman peseytymis rituaaleja. Lestadiolainen on uudesti syntynyt silloin, kun hän ensimmäistä kertaa on saanut niin sanotun parannuksen armon. Intiassa pestään syntejä pois likaisessa Ganges joessa. Sama tapa vedessä uuden alun saamiseksi tapahtuu monissa eri uskontojen kulttuureissa.


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        Minulla oli Uudestisyntyminen ennen kastetta, koska Lut kirkko ei kastanut, sen teki Vapaat suunnat ja sain Hengen sekä syntini anteeksi.

        Taidot saada hinduhengen syyttäjän joka yöt päivät syyttää sinua ja kauttasi muita. Saatana veljiemme syyttäjä. Tutki kuule henget.


    • Anonyymi

      Tässä kohta jota mielestäni Raamattu ei vahvista

      ###
      Lähtökohtana se, että ”Liha” edustaa synnin turmelemaa ihmistä ja ”henki” uutta luomusta. Uudestisyntymisessä Jumalan ja ihmisen rikkoutunut suhde uudistuu. Hän on uusi luomus, eikä Hänessä ole Lihan luonnollista pahuutta, joka tarttuu maailmassa, heti luomisen jälkeen;
      ###

      Ei liha tule pyhäksi vaan lihan ja Hengen välillä on taistelu loppuun asti. Vanha osa jää.

      • Uudestisyntyneelläkin on kuitenkin Liha, mutta Hän on Pyhä, eikä Liha enää määrää, koska entinen ruumis on pois.
        Uudestisyntyminen ja uusi Ruumis on Pyhiä, Vanhurskaita Isänkin edessä, joten Raamatun sana pelastuksesta on totta.


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        Uudestisyntyneelläkin on kuitenkin Liha, mutta Hän on Pyhä, eikä Liha enää määrää, koska entinen ruumis on pois.
        Uudestisyntyminen ja uusi Ruumis on Pyhiä, Vanhurskaita Isänkin edessä, joten Raamatun sana pelastuksesta on totta.

        Tuo kommentti on omassa mielessä kehittynyt fiktio.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tuo kommentti on omassa mielessä kehittynyt fiktio.

        Onko; ”Siis, jos joku on Kristuksessa, niin hän on uusi luomus; se, mikä on vanhaa, on kadonnut, katso, uusi on sijaan tullut” (2 Kor. 5:17).


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuo kommentti on omassa mielessä kehittynyt fiktio.

        Kaikkihan tuo on fiktiota.


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        Onko; ”Siis, jos joku on Kristuksessa, niin hän on uusi luomus; se, mikä on vanhaa, on kadonnut, katso, uusi on sijaan tullut” (2 Kor. 5:17).

        Kaikki kristityt ✝️ on uusia. Uusi on tullut ajan 2000 jo.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaikki kristityt ✝️ on uusia. Uusi on tullut ajan 2000 jo.

        2000 vuotta oltu uusia pitkä aika sentään. Uusi ajanlasku uusi kokonaan.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kaikki kristityt ✝️ on uusia. Uusi on tullut ajan 2000 jo.

        Mitä ajat takaa?


      • pinnasänky kirjoitti:

        Onko; ”Siis, jos joku on Kristuksessa, niin hän on uusi luomus; se, mikä on vanhaa, on kadonnut, katso, uusi on sijaan tullut” (2 Kor. 5:17).

        Kristuksessa olvat ovat uusi luomus, on niikuin on kirjoitettu vanha on kadonut, uusi on sijaan tullut.


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        Mitä ajat takaa?

        Kaikki kristityt on Kristuksen omia riippumatta lihasta millainen se on.


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        Uudestisyntyneelläkin on kuitenkin Liha, mutta Hän on Pyhä, eikä Liha enää määrää, koska entinen ruumis on pois.
        Uudestisyntyminen ja uusi Ruumis on Pyhiä, Vanhurskaita Isänkin edessä, joten Raamatun sana pelastuksesta on totta.

        Ja jotta liha ei turmeltuisi, niin vääränlainen seksielämä, kuten homoseksuaalisuus tai itsetyydytys turmelevat siis tämän pyhän lihan.


      • Anonyymi

        Hindubidhasta saa hihhuli hengen taidot käydä Jordanin sijasta GANGNES joella siellä gurut parantaa kaikesta taudista. Kastaakin.


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        Uudestisyntyneelläkin on kuitenkin Liha, mutta Hän on Pyhä, eikä Liha enää määrää, koska entinen ruumis on pois.
        Uudestisyntyminen ja uusi Ruumis on Pyhiä, Vanhurskaita Isänkin edessä, joten Raamatun sana pelastuksesta on totta.

        Pinnasänky ja budhan virvoittava vesi hare Krishna tantra ja Nirvana.


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        Onko; ”Siis, jos joku on Kristuksessa, niin hän on uusi luomus; se, mikä on vanhaa, on kadonnut, katso, uusi on sijaan tullut” (2 Kor. 5:17).

        KORINTTOLAISTEN KIRJE KORINTTOSSA 2000 vuotta sitten on tietysti meillekin ohjeeksi ja historian kerrontaa. Kristuksessa tosiaan kaikki se vanha hapatus vaihtui uuteen.Tuli vapautus tuomioista ja ilo.Tuli vapaus peloista ja synti on sovitettu mitä ilosanomana kerrotaan.Voit siis hylätä sen vanhan hapatuksen missä elät.


    • Anonyymi

      On muuten taivaassa autiota… Kaikista historian miljardeista ihmisistä vain muutama tuhat asuttaa 1000 vuotista valtakuntaa. Ja nekin vielä suomalaisia!

      • Taivas on autio, vain vasen jono menee sinne kadotukseen. Senhän jopa näkee kun katsoo. Aurinko, tähdet ja kuu häipyvät Jumalan Valtakunnan tullessa.
        Ilm. 16:8 Neljäs enkeli tyhjensi maljansa aurinkoon, ja aurinko sai vallan korventaa ihmisiä tulellaan
        Matt 24;29 "Mutta kohta noiden päivien ahdingon jälkeen aurinko pimenee eikä kuu anna valoaan. Tähdet putoavat taivaalta ja taivaiden voimat järkkyvät.

        Uutta Jerusalemia (Jumalan Valtakuntaa) asuttaa n 1/3 maailman ihmisistä.
        Ilm. 9:15 Niin päästettiin irti nämä neljä enkeliä, jotka olivat valmiina tätä tuntia, päivää, kuukautta ja vuotta varten: niiden oli määrä surmata kolmannes ihmiskunnasta.
        Ilm. 9:18 Näihin kolmeen vitsaukseen -- tuleen, savuun ja rikin katkuun, jotka suitsivat hevosten suusta -- kuoli kolmannes ihmiskuntaa.

        Jumalan Valtakunta; Ilm 21; 2 Näin, kuinka pyhä kaupunki, uusi Jerusalem, laskeutui taivaasta Jumalan luota juhla-asuisena, niin kuin morsian, joka on kaunistettu sulhasta varten.
        3 Ja minä kuulin valtaistuimen luota voimakkaan äänen, joka sanoi: "Katso, Jumalan asuinsija ihmisten keskellä! Hän asuu heidän luonaan, ja heistä tulee hänen kansansa. Jumala itse on heidän luonaan,

        Jumalan Valtakuntaa johtaa aina Jumala, ei syntinen ihminen.


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        Taivas on autio, vain vasen jono menee sinne kadotukseen. Senhän jopa näkee kun katsoo. Aurinko, tähdet ja kuu häipyvät Jumalan Valtakunnan tullessa.
        Ilm. 16:8 Neljäs enkeli tyhjensi maljansa aurinkoon, ja aurinko sai vallan korventaa ihmisiä tulellaan
        Matt 24;29 "Mutta kohta noiden päivien ahdingon jälkeen aurinko pimenee eikä kuu anna valoaan. Tähdet putoavat taivaalta ja taivaiden voimat järkkyvät.

        Uutta Jerusalemia (Jumalan Valtakuntaa) asuttaa n 1/3 maailman ihmisistä.
        Ilm. 9:15 Niin päästettiin irti nämä neljä enkeliä, jotka olivat valmiina tätä tuntia, päivää, kuukautta ja vuotta varten: niiden oli määrä surmata kolmannes ihmiskunnasta.
        Ilm. 9:18 Näihin kolmeen vitsaukseen -- tuleen, savuun ja rikin katkuun, jotka suitsivat hevosten suusta -- kuoli kolmannes ihmiskuntaa.

        Jumalan Valtakunta; Ilm 21; 2 Näin, kuinka pyhä kaupunki, uusi Jerusalem, laskeutui taivaasta Jumalan luota juhla-asuisena, niin kuin morsian, joka on kaunistettu sulhasta varten.
        3 Ja minä kuulin valtaistuimen luota voimakkaan äänen, joka sanoi: "Katso, Jumalan asuinsija ihmisten keskellä! Hän asuu heidän luonaan, ja heistä tulee hänen kansansa. Jumala itse on heidän luonaan,

        Jumalan Valtakuntaa johtaa aina Jumala, ei syntinen ihminen.

        Maallinen Jerusalem Ilmestyskirja luku 11.


    • Anonyymi

      ###
      Uudestisyntyneelläkin on kuitenkin Liha, mutta Hän on Pyhä, eikä Liha enää määrää, koska entinen ruumis on pois.
      Uudestisyntyminen ja uusi Ruumis on Pyhiä, Vanhurskaita Isänkin edessä, joten Raamatun sana pelastuksesta on totta.
      ###

      Ok. Nyt ymmärrän kuinka mahtavaa sanomaa te julistatte. Uusi ruumis joka ei syntiä tee vaikka elää tämän maailman menon jälkeen synnissä. 😄 Tää haisee L Ron. Hubbardin hommalle.
      Ihan perus Nikolalaisuutta (Ilm 2)


      Ei

      • Muuten hyvä, mutta sekin ihminen tekee syntiä, mutta kun on liitetty ja kastettu Jeesukseen, se on sovitettu jo 2000v sitten.
        Minä kirjoitan vain OMAA julistustani, en seurakuntien, joiden joukossa on kylläkin samanhenkisiä.

        Ko Hubbard on aivan outo? Raamattu tuttu.


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        Muuten hyvä, mutta sekin ihminen tekee syntiä, mutta kun on liitetty ja kastettu Jeesukseen, se on sovitettu jo 2000v sitten.
        Minä kirjoitan vain OMAA julistustani, en seurakuntien, joiden joukossa on kylläkin samanhenkisiä.

        Ko Hubbard on aivan outo? Raamattu tuttu.

        Ai tekee syntiä. Miten vältät synnin synnyttävän kuoleman ja uskon haaksirikon (suoraan Raamatusta nämä kuten tiedät). ?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ai tekee syntiä. Miten vältät synnin synnyttävän kuoleman ja uskon haaksirikon (suoraan Raamatusta nämä kuten tiedät). ?

        Tiedän, mutta jos sinä tiedät, laita jakeet esille, katsotaan sitten.


      • pinnasänky kirjoitti:

        Muuten hyvä, mutta sekin ihminen tekee syntiä, mutta kun on liitetty ja kastettu Jeesukseen, se on sovitettu jo 2000v sitten.
        Minä kirjoitan vain OMAA julistustani, en seurakuntien, joiden joukossa on kylläkin samanhenkisiä.

        Ko Hubbard on aivan outo? Raamattu tuttu.

        Hubbart on Scientologian perustaja joka itse ilmoitti että jos haluat rikkaaksi niin perusta uskonto.

        Pihalla kuin lumiukko ja vellut kristinuskosta!


      • On aivan hämmästyttävää todeta päivästä päivään Jumalan voima teissä vellut. Voima joka sulkee silmänne,- sen tähden että olette hyljänneet Rakkauden Totuuteen ja valinneet tilalle vääryyden!


      • Anonyymi
        SaaleminPastori-ko kirjoitti:

        On aivan hämmästyttävää todeta päivästä päivään Jumalan voima teissä vellut. Voima joka sulkee silmänne,- sen tähden että olette hyljänneet Rakkauden Totuuteen ja valinneet tilalle vääryyden!

        Haukkuvalla saalemin piskillä ajo päällä.


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        Tiedän, mutta jos sinä tiedät, laita jakeet esille, katsotaan sitten.

        1 Tim 1:19 Ja pitäisit uskon ja hyvän omantunnon, jonka muutamat ovat hyljänneet ja ovat uskon puolesta haaksirikkoon tulleet (Biblia)

        Eli puhdas omatunto on uskolle välttämätön. Jos se paatuu niin synti synnyttää kuoleman

        Jaak 1:15 Sitte kuin himo on siittänyt, niin hän synnyttää synnin; mutta kuin synti täytetty on, niin se synnyttää kuoleman.

        Ollaanko samaa mieltä vielä?


      • Anonyymi kirjoitti:

        1 Tim 1:19 Ja pitäisit uskon ja hyvän omantunnon, jonka muutamat ovat hyljänneet ja ovat uskon puolesta haaksirikkoon tulleet (Biblia)

        Eli puhdas omatunto on uskolle välttämätön. Jos se paatuu niin synti synnyttää kuoleman

        Jaak 1:15 Sitte kuin himo on siittänyt, niin hän synnyttää synnin; mutta kuin synti täytetty on, niin se synnyttää kuoleman.

        Ollaanko samaa mieltä vielä?

        Ei aivan, miksi, siksi kun et vastannut kysymykseeni, jonka esitein seuraavan jälkeen, jonka Sinä kirjoitit; "Miten vältät synnin synnyttävän kuoleman ja uskon haaksirikon" ?

        Voimme katsoa, miten Jeesus siihen vastaa; Joh. 5:24 Totisesti, totisesti minä sanon teille: joka kuulee minun sanani ja uskoo häneen, joka on minut lähettänyt, sillä on iankaikkinen elämä, eikä hän joudu tuomittavaksi, vaan on siirtynyt kuolemasta elämään.

        Tärkeintä on luottamus Palkkatuomioon, jossa ei ole kadotustuomiota.
        Siinä on yksi merkittävä kohtani Jeesuksessa, jossa on turvallista elää.

        Samaan kategoriaan kuuluu myös Johanneksen; 8:51 Totisesti, totisesti minä sanon teille: jos joku pitää minun sanani, hän ei ikinä näe kuolemaa."
        Hän tässä rinnastaa oman Tuonelan reissunsa omiinsa.

        Voidaan jatkaa ilman kontekstia myös; Joh, 8:52 Juutalaiset sanoivat hänelle: "Nyt me ymmärrämme, että sinussa on riivaaja. Aabraham on kuollut ja profeetat, ja sinä sanot: 'Jos joku pitää minun sanani, hän ei ikinä maista kuolemaa'.

        Pyhien ja Uudestisyntyneiden elämä ei lopu kuolemaan, vaan Uuteen Jerusalemiin, josta Ilm 21; 1-6.

        Uskon myös sen, että aivan oikeasti etsit Totuutta. Siunausta.


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        Ei aivan, miksi, siksi kun et vastannut kysymykseeni, jonka esitein seuraavan jälkeen, jonka Sinä kirjoitit; "Miten vältät synnin synnyttävän kuoleman ja uskon haaksirikon" ?

        Voimme katsoa, miten Jeesus siihen vastaa; Joh. 5:24 Totisesti, totisesti minä sanon teille: joka kuulee minun sanani ja uskoo häneen, joka on minut lähettänyt, sillä on iankaikkinen elämä, eikä hän joudu tuomittavaksi, vaan on siirtynyt kuolemasta elämään.

        Tärkeintä on luottamus Palkkatuomioon, jossa ei ole kadotustuomiota.
        Siinä on yksi merkittävä kohtani Jeesuksessa, jossa on turvallista elää.

        Samaan kategoriaan kuuluu myös Johanneksen; 8:51 Totisesti, totisesti minä sanon teille: jos joku pitää minun sanani, hän ei ikinä näe kuolemaa."
        Hän tässä rinnastaa oman Tuonelan reissunsa omiinsa.

        Voidaan jatkaa ilman kontekstia myös; Joh, 8:52 Juutalaiset sanoivat hänelle: "Nyt me ymmärrämme, että sinussa on riivaaja. Aabraham on kuollut ja profeetat, ja sinä sanot: 'Jos joku pitää minun sanani, hän ei ikinä maista kuolemaa'.

        Pyhien ja Uudestisyntyneiden elämä ei lopu kuolemaan, vaan Uuteen Jerusalemiin, josta Ilm 21; 1-6.

        Uskon myös sen, että aivan oikeasti etsit Totuutta. Siunausta.

        En vielä vastannutkaan varsinaiseen kysymykseen.
        Kristus puhuu myös puhtaudesta ja pesusta.

        Joh 15:3 Te olette nyt puhtaat, sen sanan tähden, jonka minä teille puhuin.

        Kuten olemme todenneet syntiin joudutaan myös uudestisyntymisen jälkeen. Ei voi välttyä, jalat pölyyntyvät matkalla.

        Joh 13:10 Sanoi Jesus hänelle: joka pesty on, ei se muuta tarvitse, vaan että jalat pestään, ja niin hän on kokonansa puhdas: ja te olette puhtaat, ette kuitenkaan kaikki.

        Jalkoja ei voi itse pestä. Kristityt pesevät toistensa jalat.

        Jaak 5:16 Tunnustakaat toinen toisellenne teidän rikoksenne ja rukoilkaat toinen toisenne edestä, että te terveeksi tulisitte. Vanhurskaan rukous voi paljo, koska se totinen on.

        Kun Jumalan Henki tulee murheelliseksi, se neuvoo parannukseen synnistä. Tarvimme armoa

        Hebr 4:16 Sentähden käykäämme edes uskalluksella armoistuimen tykö, että me laupiuden saisimme ja löytäisimme silloin armon, kuin me apua tarvitsemme.


        Samaa mieltä?


      • Anonyymi kirjoitti:

        En vielä vastannutkaan varsinaiseen kysymykseen.
        Kristus puhuu myös puhtaudesta ja pesusta.

        Joh 15:3 Te olette nyt puhtaat, sen sanan tähden, jonka minä teille puhuin.

        Kuten olemme todenneet syntiin joudutaan myös uudestisyntymisen jälkeen. Ei voi välttyä, jalat pölyyntyvät matkalla.

        Joh 13:10 Sanoi Jesus hänelle: joka pesty on, ei se muuta tarvitse, vaan että jalat pestään, ja niin hän on kokonansa puhdas: ja te olette puhtaat, ette kuitenkaan kaikki.

        Jalkoja ei voi itse pestä. Kristityt pesevät toistensa jalat.

        Jaak 5:16 Tunnustakaat toinen toisellenne teidän rikoksenne ja rukoilkaat toinen toisenne edestä, että te terveeksi tulisitte. Vanhurskaan rukous voi paljo, koska se totinen on.

        Kun Jumalan Henki tulee murheelliseksi, se neuvoo parannukseen synnistä. Tarvimme armoa

        Hebr 4:16 Sentähden käykäämme edes uskalluksella armoistuimen tykö, että me laupiuden saisimme ja löytäisimme silloin armon, kuin me apua tarvitsemme.


        Samaa mieltä?

        Hyvä on ottaa sekin esille kontekstissa.
        >>Joh 15:3 Te olette nyt puhtaat, sen sanan tähden, jonka minä teille puhuin.***

        Tämä ei kerro yhtenä jakeena maallikolle kovinkaan paljon, koska puhutaan vain puhtaudesta, ei siitä miksi? Luvun alku sen kertoo, mutta kertoo samalla sen, että jakeesi koskee vain Jeesusken omia, Pyhiä jotka on liitetty oksana tosi viinipuuhun.

        1 "Minä olen tosi viinipuu, ja Isäni on viinitarhuri.
        2 Hän leikkaa minusta pois jokaisen oksan, joka ei tuota hedelmää, mutta jokaisen hedelmää tuottavan oksan hän puhdistaa liioista versoista, jotta se tuottaisi hedelmää entistä enemmän

        Siksi meillä on lupa kertoa olevamme Uudestisyntyneinä ja kastettuina liitetty Kristukseen. Puu toimii siinä vertauksena.

        >>Kuten olemme todenneet syntiin joudutaan myös uudestisyntymisen jälkeen. Ei voi välttyä, jalat pölyyntyvät matkalla.
        Joh 13:10 Sanoi Jesus hänelle: joka pesty on, ei se muuta tarvitse, vaan että jalat pestään, ja niin hän on kokonansa puhdas: ja te olette puhtaat, ette kuitenkaan kaikki.** Näinhän se menee, Usko Jeesukseen ei ole ainuthetkinen, vaan sitä pitää vaalia, kuten omaakin puhtautta Häneen viinipuunoksana.

        >>Jalkoja ei voi itse pestä. Kristityt pesevät toistensa jalat.** Tämä on vanha juutalainen tapa, siinä ei menettelytapa ole merkityksellinen.

        >>Jaak 5:16 Tunnustakaat toinen toisellenne teidän rikoksenne ja rukoilkaat toinen toisenne edestä, että te terveeksi tulisitte. Vanhurskaan rukous voi paljo, koska se totinen on.** Jaakob, Jeesuksen nuorempi veli on minulle läheinen, Hän puhuu suoraan ja oli konsiinissa suuri kiista, kymmeniä vuosia siitä kinattiin, kun Rooma olisi halunnut sen pois, ja Konstantinopoli pitää mukana.
        Hän kirjoittaa mm; Jaak. 2:17 Näin on uskonkin laita. Yksinään, ilman tekoja, se on kuollut!
        Tätä ei ole VL;issä avattu 50 vuoteen, vaan saarnataan vastaan sitä.

        >>Kun Jumalan Henki tulee murheelliseksi, se neuvoo parannukseen synnistä. Tarvimme armoa
        Hebr 4:16 Sentähden käykäämme edes uskalluksella armoistuimen tykö, että me laupiuden saisimme ja löytäisimme silloin armon, kuin me apua tarvitsemme. ** Parannusta on tehtävä päivittäin, joskus jopa tunneittain. Näin tähtäin pysyy tyhjässä ristissä.

        Tuosta ei voi olla juuri eri mieltä, Siunausta.


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        Hyvä on ottaa sekin esille kontekstissa.
        >>Joh 15:3 Te olette nyt puhtaat, sen sanan tähden, jonka minä teille puhuin.***

        Tämä ei kerro yhtenä jakeena maallikolle kovinkaan paljon, koska puhutaan vain puhtaudesta, ei siitä miksi? Luvun alku sen kertoo, mutta kertoo samalla sen, että jakeesi koskee vain Jeesusken omia, Pyhiä jotka on liitetty oksana tosi viinipuuhun.

        1 "Minä olen tosi viinipuu, ja Isäni on viinitarhuri.
        2 Hän leikkaa minusta pois jokaisen oksan, joka ei tuota hedelmää, mutta jokaisen hedelmää tuottavan oksan hän puhdistaa liioista versoista, jotta se tuottaisi hedelmää entistä enemmän

        Siksi meillä on lupa kertoa olevamme Uudestisyntyneinä ja kastettuina liitetty Kristukseen. Puu toimii siinä vertauksena.

        >>Kuten olemme todenneet syntiin joudutaan myös uudestisyntymisen jälkeen. Ei voi välttyä, jalat pölyyntyvät matkalla.
        Joh 13:10 Sanoi Jesus hänelle: joka pesty on, ei se muuta tarvitse, vaan että jalat pestään, ja niin hän on kokonansa puhdas: ja te olette puhtaat, ette kuitenkaan kaikki.** Näinhän se menee, Usko Jeesukseen ei ole ainuthetkinen, vaan sitä pitää vaalia, kuten omaakin puhtautta Häneen viinipuunoksana.

        >>Jalkoja ei voi itse pestä. Kristityt pesevät toistensa jalat.** Tämä on vanha juutalainen tapa, siinä ei menettelytapa ole merkityksellinen.

        >>Jaak 5:16 Tunnustakaat toinen toisellenne teidän rikoksenne ja rukoilkaat toinen toisenne edestä, että te terveeksi tulisitte. Vanhurskaan rukous voi paljo, koska se totinen on.** Jaakob, Jeesuksen nuorempi veli on minulle läheinen, Hän puhuu suoraan ja oli konsiinissa suuri kiista, kymmeniä vuosia siitä kinattiin, kun Rooma olisi halunnut sen pois, ja Konstantinopoli pitää mukana.
        Hän kirjoittaa mm; Jaak. 2:17 Näin on uskonkin laita. Yksinään, ilman tekoja, se on kuollut!
        Tätä ei ole VL;issä avattu 50 vuoteen, vaan saarnataan vastaan sitä.

        >>Kun Jumalan Henki tulee murheelliseksi, se neuvoo parannukseen synnistä. Tarvimme armoa
        Hebr 4:16 Sentähden käykäämme edes uskalluksella armoistuimen tykö, että me laupiuden saisimme ja löytäisimme silloin armon, kuin me apua tarvitsemme. ** Parannusta on tehtävä päivittäin, joskus jopa tunneittain. Näin tähtäin pysyy tyhjässä ristissä.

        Tuosta ei voi olla juuri eri mieltä, Siunausta.

        Puhut asian vierestä.

        1.
        =============================================================

        - Te olette puhtaat, en sanan tähden, jonka minä teille puhuin

        Ilman muuta on kyse pyhistä. Mutta ei ole vaikea sanoa mistä meitä pitää puhdistaa. Hengen hedelmät ovat uskosta, kaikki muu on lihasta nousevaa turmelusta ja syntiä josta meitä puutarhuri täytyy puhdistaa sanallaan.

        Apostoli Johannes ilmaisee asian näin eka epistolassaan. (Biblia)

        1 Joh 3:2. Rakkaani, nyt me olemme Jumalan lapsia, eikä ole vielä käynyt ilmi, mitä meistä tulee. Me tiedämme tulevamme hänen kaltaisikseen, kun hän ilmestyy, sillä me saamme nähdä hänet sellaisena, kuin hän on.

        3. Ja jokainen, joka panee häneen tämän toivon, puhdistaa itsensä, niinkuin hän on puhdas.



        2.
        ===============================================================
        Jalkoja ei voi itse pestä. Kristityt pesevät toistensa jalat.** Tämä on vanha juutalainen tapa, siinä ei menettelytapa ole merkityksellinen.

        On myös itämainen tapa mutta ei siitä ole kyse. Lue Joh 13 tarkemmin.

        - jos Jeesus ei pese jalkojamme meillä ei ole osallisuutta Häneen
        - Te ette tiedä mitä minä teen, mutta te tulette tietämään sen
        - Jos te nämä tietätte ja niin teette olette autuaat

        Ei ole kyse ulkoisesta tavasta pestä jalkoja. Mutta siitä samasta puhdistuksesta. Synnin ja turmeluksen pois laittaminen.
        Tässä alleviivataan sitä että emme voi itse pestä jalkojamme, tai puhdistua. Siihen tarvitaan seurakuntaa, näin:

        1 Joh 1:7 Mutta jos me valkeudessa vaellamme, niinkuin hänkin valkeudessa on, niin meillä on osallisuus keskenämme, ja Jesuksen Kristuksen, hänen Poikansa veri puhdistaa meitä kaikesta synnistä.


        3.
        ===============================================================

        ### Hän kirjoittaa mm; Jaak. 2:17 Näin on uskonkin laita. Yksinään, ilman tekoja, se on kuollut! Tätä ei ole VL;issä avattu 50 vuoteen, vaan saarnataan vastaan sitä. ###

        En tiedä mikä sulla mielessä. Usko ilman hengen hedelmiä on kuollut ja tuottaa aina väärät hedelmät. VL on hoidettu jopa sideavaimilla niitä joilla on kuollut usko. Aina on saarnattu että elävä usko näkyy ihmisen elämässä, mutta myös että tuottamalla hyviä hedelmiä ei saa uskoa eläväksi. On vain yksi lääke joka auttaa syntiin, joka iana tarttuu ja kuolettaa uskoa - Jumalan armo Kristuksen evankeliumissa tarjottuna.


      • Uudesti syntyneellä on tässä ajassa niin kauvan kun elämmä maanpäällä, on meidän ulkokuori.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ai tekee syntiä. Miten vältät synnin synnyttävän kuoleman ja uskon haaksirikon (suoraan Raamatusta nämä kuten tiedät). ?

        Lestoilla on haaraliike ettei ne muka tee syntiä vaikka on ilkeitä huijaa pettää valehtelee jne kyllä kaikki ihmiset on syntiä tehneet maan päällä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En vielä vastannutkaan varsinaiseen kysymykseen.
        Kristus puhuu myös puhtaudesta ja pesusta.

        Joh 15:3 Te olette nyt puhtaat, sen sanan tähden, jonka minä teille puhuin.

        Kuten olemme todenneet syntiin joudutaan myös uudestisyntymisen jälkeen. Ei voi välttyä, jalat pölyyntyvät matkalla.

        Joh 13:10 Sanoi Jesus hänelle: joka pesty on, ei se muuta tarvitse, vaan että jalat pestään, ja niin hän on kokonansa puhdas: ja te olette puhtaat, ette kuitenkaan kaikki.

        Jalkoja ei voi itse pestä. Kristityt pesevät toistensa jalat.

        Jaak 5:16 Tunnustakaat toinen toisellenne teidän rikoksenne ja rukoilkaat toinen toisenne edestä, että te terveeksi tulisitte. Vanhurskaan rukous voi paljo, koska se totinen on.

        Kun Jumalan Henki tulee murheelliseksi, se neuvoo parannukseen synnistä. Tarvimme armoa

        Hebr 4:16 Sentähden käykäämme edes uskalluksella armoistuimen tykö, että me laupiuden saisimme ja löytäisimme silloin armon, kuin me apua tarvitsemme.


        Samaa mieltä?

        Jotkut vaan ei tunnusta syntejään eikä omia aikojaan muiden vikoja kyllä moittii ja muiden syntejä tunnustaa.


      • Anonyymi
        SaaleminPastori-ko kirjoitti:

        On aivan hämmästyttävää todeta päivästä päivään Jumalan voima teissä vellut. Voima joka sulkee silmänne,- sen tähden että olette hyljänneet Rakkauden Totuuteen ja valinneet tilalle vääryyden!

        Judeilla on peite se on niiltä salattu ovat vikapäät ikisyntiin ja PILKKAAJAT ei pelastu. Noissa ns.herätyksissä on ollut nämä villitsevät pilkkaavat riivaaja henget.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        1 Tim 1:19 Ja pitäisit uskon ja hyvän omantunnon, jonka muutamat ovat hyljänneet ja ovat uskon puolesta haaksirikkoon tulleet (Biblia)

        Eli puhdas omatunto on uskolle välttämätön. Jos se paatuu niin synti synnyttää kuoleman

        Jaak 1:15 Sitte kuin himo on siittänyt, niin hän synnyttää synnin; mutta kuin synti täytetty on, niin se synnyttää kuoleman.

        Ollaanko samaa mieltä vielä?

        TIMOTEUS ON KUOLLUT JO 2000 VUOTTA SITTEN SIELLÄ.No niin kenen kanssa ollaan taas tekemisissä siellä kyseessä on Jeesuksen antama hyvä omatunto jonka hylkäsi nuo tietyt jotka lankesi pois armosta ja loukkaantuivat loukkauskiveen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        1 Tim 1:19 Ja pitäisit uskon ja hyvän omantunnon, jonka muutamat ovat hyljänneet ja ovat uskon puolesta haaksirikkoon tulleet (Biblia)

        Eli puhdas omatunto on uskolle välttämätön. Jos se paatuu niin synti synnyttää kuoleman

        Jaak 1:15 Sitte kuin himo on siittänyt, niin hän synnyttää synnin; mutta kuin synti täytetty on, niin se synnyttää kuoleman.

        Ollaanko samaa mieltä vielä?

        Jaakopin kirje juutalainen joka kääntyi kristityksi Jeesuksen seuraan , kun himo on kasvanut suureksi siitä tulee synti kun sitä alkaa toteuttaa / antaa sille vallan ja siitä taas seuraa kuolemaa usein mutta tähän juutalaiseen Mooses lakiin tässä nyt vedotaan esimerkkinä että seuraa hengellinen kuolema ja usein murhia väkivaltaa kivityksiä ja anteeksiantamattomuutta hammasten kiristelyä ja vääriäkin syytöksiä.Myös uudessa testamentissa vedotaan että vihastukaa mutta älkää syntiä tehkö eli vihastua voi vaikka toisten tekemällä pahuudelle mutta ei saa itse tehdä pahuutta.Ettei itselle tapahtuisi pahempaa.Itsensä hillitseminen on tämä opetus useinkin.Jos et pysy Jeesuksen omassa tunnossa vaan pystytät omaasi olet kyllä haaksirikossa uskosi ei sinua hyödytä.


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        Ei aivan, miksi, siksi kun et vastannut kysymykseeni, jonka esitein seuraavan jälkeen, jonka Sinä kirjoitit; "Miten vältät synnin synnyttävän kuoleman ja uskon haaksirikon" ?

        Voimme katsoa, miten Jeesus siihen vastaa; Joh. 5:24 Totisesti, totisesti minä sanon teille: joka kuulee minun sanani ja uskoo häneen, joka on minut lähettänyt, sillä on iankaikkinen elämä, eikä hän joudu tuomittavaksi, vaan on siirtynyt kuolemasta elämään.

        Tärkeintä on luottamus Palkkatuomioon, jossa ei ole kadotustuomiota.
        Siinä on yksi merkittävä kohtani Jeesuksessa, jossa on turvallista elää.

        Samaan kategoriaan kuuluu myös Johanneksen; 8:51 Totisesti, totisesti minä sanon teille: jos joku pitää minun sanani, hän ei ikinä näe kuolemaa."
        Hän tässä rinnastaa oman Tuonelan reissunsa omiinsa.

        Voidaan jatkaa ilman kontekstia myös; Joh, 8:52 Juutalaiset sanoivat hänelle: "Nyt me ymmärrämme, että sinussa on riivaaja. Aabraham on kuollut ja profeetat, ja sinä sanot: 'Jos joku pitää minun sanani, hän ei ikinä maista kuolemaa'.

        Pyhien ja Uudestisyntyneiden elämä ei lopu kuolemaan, vaan Uuteen Jerusalemiin, josta Ilm 21; 1-6.

        Uskon myös sen, että aivan oikeasti etsit Totuutta. Siunausta.

        TÄSSÄ SULLE KUULE MAAN PÄÄLLINEN JERKKULA ILM11. NIILLE JOTKA ON JUMALAN POJAN ELI IHMISEKSI SYNTYNEEN SANAN USKOSSA EI KIRJAIMEN VANHASSA VAAN UUDESSA OVAT VAPAUTETUT TUOMIOISTA. JEESUKSESTA EI OLE TEILLE mitään hyötyä ihan oliko Jeesus maan päällä vai ei teille.


    • Anonyymi

      Aloituksesi ei liity mitenkään lestadiolaisuuteen, joten voit viedä harhaisen sepustuksesi huuhaa-palstalle.

      • Anonyymi

        Jos missio on houkutella ihmisiä vapisiin suuntiin, on kyllä tehnyt pahan karhunpalveluksen siihen.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Jos missio on houkutella ihmisiä vapisiin suuntiin, on kyllä tehnyt pahan karhunpalveluksen siihen.

        Ei siitä ole kysymys, vaan lähteä seuraamaan Jeesusta, kuten opetuslapset.


      • Pakko myöntää sanomasi. Tehän ette saarnaa siitä koskaan?
        Mutta minä saarnaan ja se on vasta tie Jumalan Valtakuntaan.

        Joh. 3:3 Jeesus vastasi hänelle: "Totisesti, totisesti: jos ihminen ei synny uudesti, ylhäältä, hän ei pääse näkemään Jumalan valtakuntaa."

        Mieti nyt asiaa uudesti.


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        Ei siitä ole kysymys, vaan lähteä seuraamaan Jeesusta, kuten opetuslapset.

        Kerro joskus , kun hipsit siellä Kempeleessä Jeesuksen perässä, niin ihmiset näkis.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kerro joskus , kun hipsit siellä Kempeleessä Jeesuksen perässä, niin ihmiset näkis.

        Olet idiootti, valitan.


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        Olet idiootti, valitan.

        Meitähän onkin kaksi.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Meitähän onkin kaksi.

        Minä pystyn kirjoittamaa Raamatun totuuksista, seinä, ennkuin tulet tunneilleni.
        Kommentoi asiaa, kuten fiksuimmat tekevät, ei minua.


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        Ei siitä ole kysymys, vaan lähteä seuraamaan Jeesusta, kuten opetuslapset.

        No eipä noin ainakaan, jos muut "seuraajat" ovat noin rääväsuista porukkaa. Ja Jeesusta ei näy. Eksytystä siis.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No eipä noin ainakaan, jos muut "seuraajat" ovat noin rääväsuista porukkaa. Ja Jeesusta ei näy. Eksytystä siis.

        Pinnan kielenkäyttö on samaa mitä Jeesuksen, totta tarvittaessa; Matt. 12:34 Te kyykäärmeitten sikiöt, kuinka te saattaisitte hyvää puhua, kun itse olette pahoja? Sillä sydämen kyllyydestä suu puhuu.

        Tämän Hän sanoi paikallisille lestoille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pinnan kielenkäyttö on samaa mitä Jeesuksen, totta tarvittaessa; Matt. 12:34 Te kyykäärmeitten sikiöt, kuinka te saattaisitte hyvää puhua, kun itse olette pahoja? Sillä sydämen kyllyydestä suu puhuu.

        Tämän Hän sanoi paikallisille lestoille.

        Näin juuri, mutta lestat eivät tajua, kuinka rumaa tekstiä he käyttävät Pastorista ja Pinnasängystä. Se on kymmenen kertaa suurempaa, mitä heillä, ja kaikesta näkee, että heiltä loppui järki asian vastaamiseen.


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        Minä pystyn kirjoittamaa Raamatun totuuksista, seinä, ennkuin tulet tunneilleni.
        Kommentoi asiaa, kuten fiksuimmat tekevät, ei minua.

        Säälittävä ehdotus tulla sinun tunneille. Mikä seinä? Yritä ilmaista itseäsi ymmärrettävästi.


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        Ei siitä ole kysymys, vaan lähteä seuraamaan Jeesusta, kuten opetuslapset.

        Piknasönky kertoo nyt kaikille mielipiteen MITEN OPETUSLAPSET LÄHTI SEURAAMAAN JEESUSTA KONKREETTISESTI.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pinnan kielenkäyttö on samaa mitä Jeesuksen, totta tarvittaessa; Matt. 12:34 Te kyykäärmeitten sikiöt, kuinka te saattaisitte hyvää puhua, kun itse olette pahoja? Sillä sydämen kyllyydestä suu puhuu.

        Tämän Hän sanoi paikallisille lestoille.

        TÄN HÄN SANOI JUUTALAISILLE


      • Anonyymi kirjoitti:

        Piknasönky kertoo nyt kaikille mielipiteen MITEN OPETUSLAPSET LÄHTI SEURAAMAAN JEESUSTA KONKREETTISESTI.

        Mielipiteenkö? Mikäs siihen, kunhan opettelet ensin kirjoittamaan.


      • Anonyymi kirjoitti:

        TÄN HÄN SANOI JUUTALAISILLE

        Juutalaiselle fariseuksille, jota Suomessa edustaa SRK.


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        Mielipiteenkö? Mikäs siihen, kunhan opettelet ensin kirjoittamaan.

        Onko sänkyhäkkyrä kunnian kipeä? Opettele pöljä itse kirjoittamaan oikein.


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        Juutalaiselle fariseuksille, jota Suomessa edustaa SRK.

        Älä nyt puolijuutalainen heimoasi laajenna.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Onko sänkyhäkkyrä kunnian kipeä? Opettele pöljä itse kirjoittamaan oikein.

        Laitappa paikka, missä kirjoitan väärin. Oletko katkera??? Älä itke äiti tulee kohta kyliltä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Älä nyt puolijuutalainen heimoasi laajenna.

        Mistä tiedät puolijuutalaisten olemisen? Kerro se kaikille.
        Hän on kuitenkin Israelilainen. Tiedän sen.

        Onko muuten sinun puolijuutalaisesi isokin heimo, onko suurempi kun SRK?


    • Anonyymi

      Kristitty on aina sekä taivaan että maan kansalainen kunnes kuolee ja pääsee kotiin taivaaseen ja hengellinen ihminen on se oikea ja maallinen on vartalo. Siinä välissä on vääntöä maailman pahuus masentaa ja taivaan hyvyys lopulta voittaa.

      • Lähellä olet, mutta kerrotko miten Hän on Taivaan kasalainen, mielestäsi,
        Ja miten maan kansalainen?

        Hyvällä alulla olet.


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        Lähellä olet, mutta kerrotko miten Hän on Taivaan kasalainen, mielestäsi,
        Ja miten maan kansalainen?

        Hyvällä alulla olet.

        Et itse ole päässyt alkuunkaan.


      • Taivaaseenko?
        Taivaaseen on mennyt UT;n aikana vain Jeesus.
        Eikö ne ole tuota seuroissa opettaneet? Joh. 3:13 Kukaan ei ole noussut taivaaseen, paitsi hän, joka on taivaasta tänne tullut: Ihmisen Poika

        Siellä ei ole yhtään lestadiolaista.


    • Anonyymi

      On se kallis asia, että ihan hanasta tulee pyhää vettä, joka synnyttää ihmisen uudelleen. Jotenkin nyt tuntuu, että hiekkalaatikkoleikit on jääny päälle.

      • Missä veden rooli Uudestisyntymisessä on Raamatussa.
        Ilmeisesti vain welluilla, jotka eivät tunne asiaa lainkaan.


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        Missä veden rooli Uudestisyntymisessä on Raamatussa.
        Ilmeisesti vain welluilla, jotka eivät tunne asiaa lainkaan.

        Tuon aloituksen perusteella et näytä tuntevan.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tuon aloituksen perusteella et näytä tuntevan.

        Kerroppa se, meille kaikille, miten Sinä sen tunnet?
        Miten suhtaudut mm siihen, mitä Jeesus kaikkivaltias sanoo asiasta; Joh 3:3 Jeesus vastasi hänelle: "Totisesti, totisesti: jos ihminen ei synny uudesti, ylhäältä, hän ei pääse näkemään Jumalan valtakuntaa."


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        Kerroppa se, meille kaikille, miten Sinä sen tunnet?
        Miten suhtaudut mm siihen, mitä Jeesus kaikkivaltias sanoo asiasta; Joh 3:3 Jeesus vastasi hänelle: "Totisesti, totisesti: jos ihminen ei synny uudesti, ylhäältä, hän ei pääse näkemään Jumalan valtakuntaa."

        Puutun asiaan.
        Kristus näyttäisi uudestisynnyttävän antamalla ihmiselle elävää vettä juotavaksi. Näin ennen ja jälkeen ristinkuoleman.
        Joh 4
        Joh 7
        Ilm 22


      • Anonyymi kirjoitti:

        Puutun asiaan.
        Kristus näyttäisi uudestisynnyttävän antamalla ihmiselle elävää vettä juotavaksi. Näin ennen ja jälkeen ristinkuoleman.
        Joh 4
        Joh 7
        Ilm 22

        Ei oikein toimi.
        Muistako mitä Jeesus sanoi Nikodemokselle?

        Joh3;3 Jeesus vastasi hänelle: "Totisesti, totisesti: jos ihminen ei synny uudesti, ylhäältä, hän ei pääse näkemään Jumalan valtakuntaa."

        Elävällä vedellä ei oi ole sijaa; Vaan se tulee ylhäältä; - jos ihminen ei synny uudesti, YLHÄÄLTÄ?

        Toinen, ristinkuolemalla ei ole myöskään tartuntapintaa asiaan.


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        Ei oikein toimi.
        Muistako mitä Jeesus sanoi Nikodemokselle?

        Joh3;3 Jeesus vastasi hänelle: "Totisesti, totisesti: jos ihminen ei synny uudesti, ylhäältä, hän ei pääse näkemään Jumalan valtakuntaa."

        Elävällä vedellä ei oi ole sijaa; Vaan se tulee ylhäältä; - jos ihminen ei synny uudesti, YLHÄÄLTÄ?

        Toinen, ristinkuolemalla ei ole myöskään tartuntapintaa asiaan.

        Muistaakseni Pietari kirjoittaa kirjeessään, että "olette uudesti syntyneet elävästä ja pysyvästä Jumalan sanasta". Näin ollen elävällä vedellä ,Jumalan sanalla on sijaa.


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        Ei oikein toimi.
        Muistako mitä Jeesus sanoi Nikodemokselle?

        Joh3;3 Jeesus vastasi hänelle: "Totisesti, totisesti: jos ihminen ei synny uudesti, ylhäältä, hän ei pääse näkemään Jumalan valtakuntaa."

        Elävällä vedellä ei oi ole sijaa; Vaan se tulee ylhäältä; - jos ihminen ei synny uudesti, YLHÄÄLTÄ?

        Toinen, ristinkuolemalla ei ole myöskään tartuntapintaa asiaan.

        Tämä on ihan yksiselitteinen juttu. Jeesus uudestisynnytti Sanallaan ihmisiä. Ei ole yhtäkään esimerkkiä Raamatussa jossa se sana olisi kastevesi. Ei yhden yhtäkään.

        Heti tuon Nikodeemus keskustelun jälkeen on kertomus kuinka Jeesus uudestisynnyttää Samarialaisia ja hän puhuu vedestä.

        Joh 4:14. mutta joka juo sitä vettä, jota minä hänelle annan, se ei ikinä janoa; vaan se vesi, jonka minä hänelle annan, tulee hänessä sen veden lähteeksi, joka kumpuaa iankaikkiseen elämään.

        Näin Hän saarnasi itse ollessaan lihassa:

        37. Mutta juhlan viimeisenä, suurena päivänä Jeesus seisoi ja huusi ja sanoi: Jos joku janoaa, niin tulkoon minun tyköni ja juokoon.

        Patmosluodolla n. 50 vuotta kuolemansa jälkeen hän edelleen sanoo saman asian. Hän kutsuu kaikkia henkensä ja seurakuntansa (morsian) kautta.

        Ilm 22:17. Ja Henki ja morsian sanovat: Tule! Ja joka kuulee, sanokoon: Tule! Ja joka janoaa, tulkoon, ja joka tahtoo, ottakoon elämän vettä lahjaksi.

        YLHÄÄLTÄ.
        Voisitko kertoa miten ymmärrät tuon ylhäältä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämä on ihan yksiselitteinen juttu. Jeesus uudestisynnytti Sanallaan ihmisiä. Ei ole yhtäkään esimerkkiä Raamatussa jossa se sana olisi kastevesi. Ei yhden yhtäkään.

        Heti tuon Nikodeemus keskustelun jälkeen on kertomus kuinka Jeesus uudestisynnyttää Samarialaisia ja hän puhuu vedestä.

        Joh 4:14. mutta joka juo sitä vettä, jota minä hänelle annan, se ei ikinä janoa; vaan se vesi, jonka minä hänelle annan, tulee hänessä sen veden lähteeksi, joka kumpuaa iankaikkiseen elämään.

        Näin Hän saarnasi itse ollessaan lihassa:

        37. Mutta juhlan viimeisenä, suurena päivänä Jeesus seisoi ja huusi ja sanoi: Jos joku janoaa, niin tulkoon minun tyköni ja juokoon.

        Patmosluodolla n. 50 vuotta kuolemansa jälkeen hän edelleen sanoo saman asian. Hän kutsuu kaikkia henkensä ja seurakuntansa (morsian) kautta.

        Ilm 22:17. Ja Henki ja morsian sanovat: Tule! Ja joka kuulee, sanokoon: Tule! Ja joka janoaa, tulkoon, ja joka tahtoo, ottakoon elämän vettä lahjaksi.

        YLHÄÄLTÄ.
        Voisitko kertoa miten ymmärrät tuon ylhäältä?

        Itse ymmärrän sen samalla tavalla kuin Paavali.
        Lue tämä

        Gal 4: 24. Tämä on kuvannollista puhetta; nämä naiset ovat kaksi liittoa: toinen on Siinain vuorelta, joka synnyttää orjuuteen, ja se on Haagar;

        25. sillä Haagar on Siinain vuori Arabiassa ja vastaa nykyistä Jerusalemia, joka elää orjuudessa lapsineen.

        26. Mutta se Jerusalem, joka ylhäällä on, on vapaa, ja se on meidän äitimme.


        Pietari puhuu Pyhässä Hengessä taivaasta lähetetystä evankeliumista.

        1 Piet 1:12 ... jotka nyt teille niiden kautta julistetut ovat, jotka teille evankeliumia saarnanneet ovat Pyhän Hengen kautta, taivaasta lähetetyn, jota enkelit nähdä himoitsevat.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Muistaakseni Pietari kirjoittaa kirjeessään, että "olette uudesti syntyneet elävästä ja pysyvästä Jumalan sanasta". Näin ollen elävällä vedellä ,Jumalan sanalla on sijaa.

        Missähän Pietu näin kirjoitti, ja kenelle, sekä missä yhteydessä?


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        Missähän Pietu näin kirjoitti, ja kenelle, sekä missä yhteydessä?

        Pietari ei ole sinulle mikään Pietu. Voisit vähän nähdä vaivaa ja itse etsiä Raamatusta. Kerskaat Raamatun tuntemisellasi, taidat valehdella.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tämä on ihan yksiselitteinen juttu. Jeesus uudestisynnytti Sanallaan ihmisiä. Ei ole yhtäkään esimerkkiä Raamatussa jossa se sana olisi kastevesi. Ei yhden yhtäkään.

        Heti tuon Nikodeemus keskustelun jälkeen on kertomus kuinka Jeesus uudestisynnyttää Samarialaisia ja hän puhuu vedestä.

        Joh 4:14. mutta joka juo sitä vettä, jota minä hänelle annan, se ei ikinä janoa; vaan se vesi, jonka minä hänelle annan, tulee hänessä sen veden lähteeksi, joka kumpuaa iankaikkiseen elämään.

        Näin Hän saarnasi itse ollessaan lihassa:

        37. Mutta juhlan viimeisenä, suurena päivänä Jeesus seisoi ja huusi ja sanoi: Jos joku janoaa, niin tulkoon minun tyköni ja juokoon.

        Patmosluodolla n. 50 vuotta kuolemansa jälkeen hän edelleen sanoo saman asian. Hän kutsuu kaikkia henkensä ja seurakuntansa (morsian) kautta.

        Ilm 22:17. Ja Henki ja morsian sanovat: Tule! Ja joka kuulee, sanokoon: Tule! Ja joka janoaa, tulkoon, ja joka tahtoo, ottakoon elämän vettä lahjaksi.

        YLHÄÄLTÄ.
        Voisitko kertoa miten ymmärrät tuon ylhäältä?

        >>Tämä on ihan yksiselitteinen juttu. Jeesus uudestisynnytti Sanallaan ihmisiä. Ei ole yhtäkään esimerkkiä Raamatussa jossa se sana olisi kastevesi. Ei yhden yhtäkään.** Missähän se niin käy? Alkaako SRK luottaa Jeesuskaan, vai miksi?

        Nikodemuskaan ei vastannut mitään, että olisi Uudestisyntynyt, vaikka Jeesus puhutteli Häntä, lähti vain sanaa sanomatta yöhön. Hänhän oli Treokraatti, kuten VL liikekin.

        >>Heti tuon Nikodeemus keskustelun jälkeen on kertomus kuinka Jeesus uudestisynnyttää Samarialaisia ja hän puhuu vedestä. Joh 4:14. mutta joka juo sitä vettä, jota minä hänelle annan, se ei ikinä janoa; vaan se vesi, jonka minä hänelle annan, tulee hänessä sen veden lähteeksi, joka kumpuaa iankaikkiseen elämään.** Siinä keksutelussa ei mainittu Uudesti syntymää, vaan se, että Kun lähtee seuraamaan Jeesusta, ei tarvitse muita enää haikailla. Vesi tässä kohti hyberbola.

        Sama koskee myös jaetta 37; - kun löytää Jeesuksen ei tarvitse muuta janota.

        >>Ilm 22:17. Ja Henki ja morsian sanovat: Tule! Ja joka kuulee, sanokoon: Tule! Ja joka janoaa, tulkoon, ja joka tahtoo, ottakoon elämän vettä lahjaksi.** Ilmestyskirjassahan luku 22 on jo maan päällä olevassa tilanteessa, kun Jumalan Valtakunta on laskeutunut Jerusalemiin, niin, että Jumala teki sen Taivaassa.

        Joten tällä rohkaista siellä olevaa järjestelmää, jossa ihmiset ovat jo Henkiruumiissa, eli Jeesuksen oikea jono. Sitä johtaa itse Jumala.

        Ilm 21;1 Ja minä näin uuden taivaan ja uuden maan; sillä ensimmäinen taivas ja ensimmäinen maa ovat kadonneet, eikä merta enää ole.
        2 Ja pyhän kaupungin, uuden Jerusalemin, minä näin laskeutuvan alas taivaasta Jumalan tyköä, valmistettuna niinkuin morsian, miehellensä kaunistettu.
        3 Ja minä kuulin suuren äänen valtaistuimelta sanovan: "Katso, Jumalan maja ihmisten keskellä! Ja hän on asuva heidän keskellänsä, ja he ovat hänen kansansa, ja Jumala itse on oleva heidän kanssaan, heidän Jumalansa;
        4 ja hän on pyyhkivä pois kaikki kyyneleet heidän silmistänsä, eikä kuolemaa ole enää oleva, eikä murhetta eikä parkua eikä kipua ole enää oleva, sillä kaikki entinen on mennyt."
        5 Ja valtaistuimella istuva sanoi: "Katso, uudeksi minä teen kaikki". Ja hän sanoi: "Kirjoita, sillä nämä sanat ovat vakaat ja todet".
        6 Ja hän sanoi minulle: "Se on tapahtunut. Minä olen A ja O, alku ja loppu. Minä annan janoavalle elämän veden lähteestä lahjaksi.

        >>Voisitko kertoa miten ymmärrät tuon ylhäältä?** Niin, ketä siellä enää on, itsen Isä Jumala, sekä enkelit ja muutama Israelin Pyhä.

        Näin sen Raamattu kertoo.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itse ymmärrän sen samalla tavalla kuin Paavali.
        Lue tämä

        Gal 4: 24. Tämä on kuvannollista puhetta; nämä naiset ovat kaksi liittoa: toinen on Siinain vuorelta, joka synnyttää orjuuteen, ja se on Haagar;

        25. sillä Haagar on Siinain vuori Arabiassa ja vastaa nykyistä Jerusalemia, joka elää orjuudessa lapsineen.

        26. Mutta se Jerusalem, joka ylhäällä on, on vapaa, ja se on meidän äitimme.


        Pietari puhuu Pyhässä Hengessä taivaasta lähetetystä evankeliumista.

        1 Piet 1:12 ... jotka nyt teille niiden kautta julistetut ovat, jotka teille evankeliumia saarnanneet ovat Pyhän Hengen kautta, taivaasta lähetetyn, jota enkelit nähdä himoitsevat.

        Siinain liittoja oli vain yksi; Se oli Jumalan Israelin välillä, jossa oli 618 mizvaa, syntiä, käyttäytymistä, sekä ohjeita.

        MM Gal 4;24 on vertauskuva, ei muuta, kuten -92 käännös sen osoittaa; 24 Tämä on vertauskuva. Naisilla tarkoitetaan kahta liittoa. Toinen on Siinainvuoren liitto, joka synnyttää orjuuteen, ja se on Hagar.

        Huomioi myös sana "toinen". Väliähän oli yli 1000v.

        Jae 25; Taas siinä ajassa, 2000v sitten olevassa ajassa; ""Siinain vuori Arabiassa ja vastaa nykyistä Jerusalemia, "" Ei nykyistä.

        Sitten Pietun kirje, Kenelle? Ei suomeen. Ajat on muuttuneet.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Siinain liittoja oli vain yksi; Se oli Jumalan Israelin välillä, jossa oli 618 mizvaa, syntiä, käyttäytymistä, sekä ohjeita.

        MM Gal 4;24 on vertauskuva, ei muuta, kuten -92 käännös sen osoittaa; 24 Tämä on vertauskuva. Naisilla tarkoitetaan kahta liittoa. Toinen on Siinainvuoren liitto, joka synnyttää orjuuteen, ja se on Hagar.

        Huomioi myös sana "toinen". Väliähän oli yli 1000v.

        Jae 25; Taas siinä ajassa, 2000v sitten olevassa ajassa; ""Siinain vuori Arabiassa ja vastaa nykyistä Jerusalemia, "" Ei nykyistä.

        Sitten Pietun kirje, Kenelle? Ei suomeen. Ajat on muuttuneet.

        Sen kirjoitin minä, jäi kirjautumatta.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Pietari ei ole sinulle mikään Pietu. Voisit vähän nähdä vaivaa ja itse etsiä Raamatusta. Kerskaat Raamatun tuntemisellasi, taidat valehdella.

        Kaikilla todella tutuilla on myös hellittelynimi, se Pietarin kohdalla tuli n 60v. sitten.


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        >>Tämä on ihan yksiselitteinen juttu. Jeesus uudestisynnytti Sanallaan ihmisiä. Ei ole yhtäkään esimerkkiä Raamatussa jossa se sana olisi kastevesi. Ei yhden yhtäkään.** Missähän se niin käy? Alkaako SRK luottaa Jeesuskaan, vai miksi?

        Nikodemuskaan ei vastannut mitään, että olisi Uudestisyntynyt, vaikka Jeesus puhutteli Häntä, lähti vain sanaa sanomatta yöhön. Hänhän oli Treokraatti, kuten VL liikekin.

        >>Heti tuon Nikodeemus keskustelun jälkeen on kertomus kuinka Jeesus uudestisynnyttää Samarialaisia ja hän puhuu vedestä. Joh 4:14. mutta joka juo sitä vettä, jota minä hänelle annan, se ei ikinä janoa; vaan se vesi, jonka minä hänelle annan, tulee hänessä sen veden lähteeksi, joka kumpuaa iankaikkiseen elämään.** Siinä keksutelussa ei mainittu Uudesti syntymää, vaan se, että Kun lähtee seuraamaan Jeesusta, ei tarvitse muita enää haikailla. Vesi tässä kohti hyberbola.

        Sama koskee myös jaetta 37; - kun löytää Jeesuksen ei tarvitse muuta janota.

        >>Ilm 22:17. Ja Henki ja morsian sanovat: Tule! Ja joka kuulee, sanokoon: Tule! Ja joka janoaa, tulkoon, ja joka tahtoo, ottakoon elämän vettä lahjaksi.** Ilmestyskirjassahan luku 22 on jo maan päällä olevassa tilanteessa, kun Jumalan Valtakunta on laskeutunut Jerusalemiin, niin, että Jumala teki sen Taivaassa.

        Joten tällä rohkaista siellä olevaa järjestelmää, jossa ihmiset ovat jo Henkiruumiissa, eli Jeesuksen oikea jono. Sitä johtaa itse Jumala.

        Ilm 21;1 Ja minä näin uuden taivaan ja uuden maan; sillä ensimmäinen taivas ja ensimmäinen maa ovat kadonneet, eikä merta enää ole.
        2 Ja pyhän kaupungin, uuden Jerusalemin, minä näin laskeutuvan alas taivaasta Jumalan tyköä, valmistettuna niinkuin morsian, miehellensä kaunistettu.
        3 Ja minä kuulin suuren äänen valtaistuimelta sanovan: "Katso, Jumalan maja ihmisten keskellä! Ja hän on asuva heidän keskellänsä, ja he ovat hänen kansansa, ja Jumala itse on oleva heidän kanssaan, heidän Jumalansa;
        4 ja hän on pyyhkivä pois kaikki kyyneleet heidän silmistänsä, eikä kuolemaa ole enää oleva, eikä murhetta eikä parkua eikä kipua ole enää oleva, sillä kaikki entinen on mennyt."
        5 Ja valtaistuimella istuva sanoi: "Katso, uudeksi minä teen kaikki". Ja hän sanoi: "Kirjoita, sillä nämä sanat ovat vakaat ja todet".
        6 Ja hän sanoi minulle: "Se on tapahtunut. Minä olen A ja O, alku ja loppu. Minä annan janoavalle elämän veden lähteestä lahjaksi.

        >>Voisitko kertoa miten ymmärrät tuon ylhäältä?** Niin, ketä siellä enää on, itsen Isä Jumala, sekä enkelit ja muutama Israelin Pyhä.

        Näin sen Raamattu kertoo.

        Varmaan aavistat että en vakuuttunut sun selityksistä. Melkein aina sun argumentit on mielivaltaisia väittetä jolla tyhjäksi teet Raamatun.

        Mutta eka yksi kysymys jota voisimme yhdessä pohtia.
        Tuo jae Ilm 22:17, sitähän ei puhuta osana näyistä, vaan ollaan jo palattu reaaliaikaan Patmoksen luodolle. Vai mitä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Varmaan aavistat että en vakuuttunut sun selityksistä. Melkein aina sun argumentit on mielivaltaisia väittetä jolla tyhjäksi teet Raamatun.

        Mutta eka yksi kysymys jota voisimme yhdessä pohtia.
        Tuo jae Ilm 22:17, sitähän ei puhuta osana näyistä, vaan ollaan jo palattu reaaliaikaan Patmoksen luodolle. Vai mitä?

        Niin, Ilm 22 on kirjan loppu, ja tässä kohdassa palataan reaaliaikaan

        Ilm 22: 8. Ja minä, Johannes, olen se, joka tämän kuulin ja näin. Ja kun olin sen kuullut ja nähnyt, minä lankesin maahan kumartuakseni sen enkelin jalkojen eteen, joka tämän minulle näytti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siinain liittoja oli vain yksi; Se oli Jumalan Israelin välillä, jossa oli 618 mizvaa, syntiä, käyttäytymistä, sekä ohjeita.

        MM Gal 4;24 on vertauskuva, ei muuta, kuten -92 käännös sen osoittaa; 24 Tämä on vertauskuva. Naisilla tarkoitetaan kahta liittoa. Toinen on Siinainvuoren liitto, joka synnyttää orjuuteen, ja se on Hagar.

        Huomioi myös sana "toinen". Väliähän oli yli 1000v.

        Jae 25; Taas siinä ajassa, 2000v sitten olevassa ajassa; ""Siinain vuori Arabiassa ja vastaa nykyistä Jerusalemia, "" Ei nykyistä.

        Sitten Pietun kirje, Kenelle? Ei suomeen. Ajat on muuttuneet.

        Sori. Höpötät ihan puuta heinää.

        Paavalin ja Pietarin kirjeet pakanakristityille kuuluu meille. Juuri meille. Mikään ei ole muuttunut.

        Pave sanoo että Saara ja Hagar ovat vertauskuvat kahdesta synnyttäjästä. Laki (joka on voimassa) synnyttää lihan jälkeen orjuuteen. Mikä lihasta syntynyt on on liha. Selkein esimerkki tällaisesta lihan tahdosta syntyminen lienee "ratkaisukristillisyys".

        Saara- äiti taivaallinen Jerusalem synnyttää vapaita lapsia, mutta vain elävän evankeliumin kautta, ei uskottelemalla ihmisille että seuratkaa Jeesusta jne.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Varmaan aavistat että en vakuuttunut sun selityksistä. Melkein aina sun argumentit on mielivaltaisia väittetä jolla tyhjäksi teet Raamatun.

        Mutta eka yksi kysymys jota voisimme yhdessä pohtia.
        Tuo jae Ilm 22:17, sitähän ei puhuta osana näyistä, vaan ollaan jo palattu reaaliaikaan Patmoksen luodolle. Vai mitä?

        Kanaattaako minun ylipäätään vastata, kun Raamatun tuki, jonka panen näkyviin, on osaltasi mielivaltaisia? Yleensä ne on ihmisten, jotka vihaavat Jeesusta?

        Mutta tuosta Ilm. 22 luvusta.
        Ilmestys on kronologinen, se etenee kun juna luettavissa, mutta loppukaneetissa, luvussa 22 tilanne on hieman toinen.

        Ihmisethän jo asuvat Uudessa Jerusalemissa, eli Jumalan Valtakunnassa, josta Ilm 21 luku kertoo. Sitten, Raamatussa on vedestä muutama otanta.

        Jeesus sanoi naiselle: ”Jos sinä tietäisit Jumalan lahjan, ja kuka se on, joka sinulle sanoo: ’Anna minulle juoda’, niin sinä pyytäisit häneltä, ja hän antaisi sinulle elävää vettä.”
        Nainen sanoi hänelle: ”Herra, eipä sinulla ole ammennusastiaa, ja kaivo on syvä; mistä sinulla sitten on se elävä vesi? Et kai sinä ole suurempi kuin meidän isämme Jaakob, joka antoi meille tämän kaivon ja joi siitä, hän itse sekä hänen poikansa ja karjansa?”
        Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: ”Jokainen, joka juo tätä vettä, janoaa jälleen, mutta joka juo sitä vettä, jota minä hänelle annan, se ei ikinä janoa; vaan se vesi, jonka minä hänelle annan, tulee hänessä sen veden lähteeksi, joka kumpuaa iankaikkiseen elämään”. (Joh 4:10-14)
        Ja vaikka, Jeesuksen viimeisissä sanoissa vesi on merkityksellinen, joka on niissä olosuhteissa, missä Israelkin sijaitsee, kymmenen kertaa merkityksellisempi, mitä mm Suomessa.

        Jumala tietyllä tavalla käy Johannekselle Ilmestyksen läpi ( siellä luolassa, ei Israelissa) Ikään kuin koontina. Näin usein Raamatussa pitkissä luvuissa menetellään.

        Jos katsomme alkutekstiä, kontekstissa, jota et itse ilmeisesti hallitse hermeneuttisesti, on vaarallista ratsastas vain yhden jakeen selässä, siksi laitan sen ihan alkutekstinä; Ilm 22.

        15 Ja haureelliset ja murhaajat, ja epäjumalien palvojat jäävät ulkopuolelle, ja saastaiset ja noidat, ja kaikki näkijät ja valheiden tekijät.
        16 Minä, Jeshua, olen lähettänyt enkelini todistamaan näitä keskellänne, seurakunnan edessä, minä, minä olen juuri ja Davidin jälkeläinen, ja olen teidän kanssanne, ja se kirkas aamutähti.
        17 Ja henki ja morsian sanovat, ”tule!” – ja joka kuulee, sanokoon, ”tule!” – ja joka janoaa, tulkoon, ja ottakoon elämän vettä ilmaiseksi.
        18 Minä todistan jokaiselle, joka kuulee tämän kirjan profetian sanat: se, joka laittaa niihin lisää, Jumala on laittava hänen päälleen tässä kirjassa kirjoitetut vitsaukset.

        Joten katsotaan (ettei jää turhanpäiväiseksi)
        1. Jumalan Valtakuntahan oli jo voimissaan, eli Uusi Jerusalem. Se ei tarvitse enää ennustuksia, vaan tällä ikään kuin profetiat (22 luku) päätetään pisteeseen.
        2. Todistuksia ei enää tarvita, se vain vahvistetaan, että näin on.
        3. Kuten sanoin, mm Galilessa Jaakobin kaivo, oli ainut verenlähde 20 km säteellä, Paratiisissa sitä on joessa, joka ei kuivu, eikä jäädy.
        4. Tämä, siihen ei lisätä, eikä poisteta, mikä on monen lahkon tapa, se lopulta jopa Jumalan taholta tappaa, silloin kun Hän sen haluaa,

        Patmoksella ei ole mitään tekemistä tämän Luvun kanssa, eikä juuri muutenkaan, se oli vain vankien sijoituspakka.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Niin, Ilm 22 on kirjan loppu, ja tässä kohdassa palataan reaaliaikaan

        Ilm 22: 8. Ja minä, Johannes, olen se, joka tämän kuulin ja näin. Ja kun olin sen kuullut ja nähnyt, minä lankesin maahan kumartuakseni sen enkelin jalkojen eteen, joka tämän minulle näytti.

        Jos ne ovat mielivaltaisia, kysy joltain fiksummalta.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Sori. Höpötät ihan puuta heinää.

        Paavalin ja Pietarin kirjeet pakanakristityille kuuluu meille. Juuri meille. Mikään ei ole muuttunut.

        Pave sanoo että Saara ja Hagar ovat vertauskuvat kahdesta synnyttäjästä. Laki (joka on voimassa) synnyttää lihan jälkeen orjuuteen. Mikä lihasta syntynyt on on liha. Selkein esimerkki tällaisesta lihan tahdosta syntyminen lienee "ratkaisukristillisyys".

        Saara- äiti taivaallinen Jerusalem synnyttää vapaita lapsia, mutta vain elävän evankeliumin kautta, ei uskottelemalla ihmisille että seuratkaa Jeesusta jne.

        Kuka sen on väittänyt, ettei kuulu? mutta sanoma on kirjeissä muu kun Suomi.

        Lain alla tai fundamentalisti Lahkojen jäsenet on aina Lain alla. Sieltä pääsee vain uskomalla Jeesus luvatuksi Messiaaksi, ja Uudestisyntyä ja ottaa kaste.

        Gal. 5:1 Vapauteen Kristus meidät vapautti. Pysykää siis lujina älkääkä alistuko uudelleen orjuuden ikeeseen.
        Etsi sinäkin vapaus Herrassa, saat sitten vapaasti uskoa ja seurata Jeesukseen. Siitä ei tilintekoa tarvitse pakanoille tehdä, eikä se minua ole hetkauttanutkaan.

        Anna tuo Wellujen Saara äiti olla, nolaat vain itsesi.

        Olet muuttanut linjasi, vastaan niin kauna kun se tuntuu aidolta, mutta pelleilyihin en lähde mukaan.


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        Kanaattaako minun ylipäätään vastata, kun Raamatun tuki, jonka panen näkyviin, on osaltasi mielivaltaisia? Yleensä ne on ihmisten, jotka vihaavat Jeesusta?

        Mutta tuosta Ilm. 22 luvusta.
        Ilmestys on kronologinen, se etenee kun juna luettavissa, mutta loppukaneetissa, luvussa 22 tilanne on hieman toinen.

        Ihmisethän jo asuvat Uudessa Jerusalemissa, eli Jumalan Valtakunnassa, josta Ilm 21 luku kertoo. Sitten, Raamatussa on vedestä muutama otanta.

        Jeesus sanoi naiselle: ”Jos sinä tietäisit Jumalan lahjan, ja kuka se on, joka sinulle sanoo: ’Anna minulle juoda’, niin sinä pyytäisit häneltä, ja hän antaisi sinulle elävää vettä.”
        Nainen sanoi hänelle: ”Herra, eipä sinulla ole ammennusastiaa, ja kaivo on syvä; mistä sinulla sitten on se elävä vesi? Et kai sinä ole suurempi kuin meidän isämme Jaakob, joka antoi meille tämän kaivon ja joi siitä, hän itse sekä hänen poikansa ja karjansa?”
        Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: ”Jokainen, joka juo tätä vettä, janoaa jälleen, mutta joka juo sitä vettä, jota minä hänelle annan, se ei ikinä janoa; vaan se vesi, jonka minä hänelle annan, tulee hänessä sen veden lähteeksi, joka kumpuaa iankaikkiseen elämään”. (Joh 4:10-14)
        Ja vaikka, Jeesuksen viimeisissä sanoissa vesi on merkityksellinen, joka on niissä olosuhteissa, missä Israelkin sijaitsee, kymmenen kertaa merkityksellisempi, mitä mm Suomessa.

        Jumala tietyllä tavalla käy Johannekselle Ilmestyksen läpi ( siellä luolassa, ei Israelissa) Ikään kuin koontina. Näin usein Raamatussa pitkissä luvuissa menetellään.

        Jos katsomme alkutekstiä, kontekstissa, jota et itse ilmeisesti hallitse hermeneuttisesti, on vaarallista ratsastas vain yhden jakeen selässä, siksi laitan sen ihan alkutekstinä; Ilm 22.

        15 Ja haureelliset ja murhaajat, ja epäjumalien palvojat jäävät ulkopuolelle, ja saastaiset ja noidat, ja kaikki näkijät ja valheiden tekijät.
        16 Minä, Jeshua, olen lähettänyt enkelini todistamaan näitä keskellänne, seurakunnan edessä, minä, minä olen juuri ja Davidin jälkeläinen, ja olen teidän kanssanne, ja se kirkas aamutähti.
        17 Ja henki ja morsian sanovat, ”tule!” – ja joka kuulee, sanokoon, ”tule!” – ja joka janoaa, tulkoon, ja ottakoon elämän vettä ilmaiseksi.
        18 Minä todistan jokaiselle, joka kuulee tämän kirjan profetian sanat: se, joka laittaa niihin lisää, Jumala on laittava hänen päälleen tässä kirjassa kirjoitetut vitsaukset.

        Joten katsotaan (ettei jää turhanpäiväiseksi)
        1. Jumalan Valtakuntahan oli jo voimissaan, eli Uusi Jerusalem. Se ei tarvitse enää ennustuksia, vaan tällä ikään kuin profetiat (22 luku) päätetään pisteeseen.
        2. Todistuksia ei enää tarvita, se vain vahvistetaan, että näin on.
        3. Kuten sanoin, mm Galilessa Jaakobin kaivo, oli ainut verenlähde 20 km säteellä, Paratiisissa sitä on joessa, joka ei kuivu, eikä jäädy.
        4. Tämä, siihen ei lisätä, eikä poisteta, mikä on monen lahkon tapa, se lopulta jopa Jumalan taholta tappaa, silloin kun Hän sen haluaa,

        Patmoksella ei ole mitään tekemistä tämän Luvun kanssa, eikä juuri muutenkaan, se oli vain vankien sijoituspakka.

        Varmasti voimme ollaa samaa mieltä siitä että Kristus lihassa ollessaan pelasti monta ihmistä. Sanoohan hän joskus, mene sinun uskosi on sinut pelastanut jne.

        Aloituksessa sanot, mielestäni ihan oikein, "Pelastuksen osallisuuteen pääsemistä nimitetään uudestisyntymiseksi"

        Niinhän Kristus itse sanoo Nikodemukselle.

        Mutta kun minä viittaan kertomukseen jossa Jeesus pelastaa Samarialaisia ja puhuu vedestä ja Hengestä, niin sinä letkautat että "teksti ei mainitse uudestisyntymistä" ja annat ymmärtää että kyseessä ei ole uudestidyntyminen.

        Ei yvdessäkään kertomuksessa jossa Jeesus pelastaa ihmisen sitä mainita ja kuitenkin jokaisessa tapauksessa on pakko olla kyse uudestisyntymisestä ylhäältä, muuten Jeesus valehteli Nikodemukselle.


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        Kanaattaako minun ylipäätään vastata, kun Raamatun tuki, jonka panen näkyviin, on osaltasi mielivaltaisia? Yleensä ne on ihmisten, jotka vihaavat Jeesusta?

        Mutta tuosta Ilm. 22 luvusta.
        Ilmestys on kronologinen, se etenee kun juna luettavissa, mutta loppukaneetissa, luvussa 22 tilanne on hieman toinen.

        Ihmisethän jo asuvat Uudessa Jerusalemissa, eli Jumalan Valtakunnassa, josta Ilm 21 luku kertoo. Sitten, Raamatussa on vedestä muutama otanta.

        Jeesus sanoi naiselle: ”Jos sinä tietäisit Jumalan lahjan, ja kuka se on, joka sinulle sanoo: ’Anna minulle juoda’, niin sinä pyytäisit häneltä, ja hän antaisi sinulle elävää vettä.”
        Nainen sanoi hänelle: ”Herra, eipä sinulla ole ammennusastiaa, ja kaivo on syvä; mistä sinulla sitten on se elävä vesi? Et kai sinä ole suurempi kuin meidän isämme Jaakob, joka antoi meille tämän kaivon ja joi siitä, hän itse sekä hänen poikansa ja karjansa?”
        Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: ”Jokainen, joka juo tätä vettä, janoaa jälleen, mutta joka juo sitä vettä, jota minä hänelle annan, se ei ikinä janoa; vaan se vesi, jonka minä hänelle annan, tulee hänessä sen veden lähteeksi, joka kumpuaa iankaikkiseen elämään”. (Joh 4:10-14)
        Ja vaikka, Jeesuksen viimeisissä sanoissa vesi on merkityksellinen, joka on niissä olosuhteissa, missä Israelkin sijaitsee, kymmenen kertaa merkityksellisempi, mitä mm Suomessa.

        Jumala tietyllä tavalla käy Johannekselle Ilmestyksen läpi ( siellä luolassa, ei Israelissa) Ikään kuin koontina. Näin usein Raamatussa pitkissä luvuissa menetellään.

        Jos katsomme alkutekstiä, kontekstissa, jota et itse ilmeisesti hallitse hermeneuttisesti, on vaarallista ratsastas vain yhden jakeen selässä, siksi laitan sen ihan alkutekstinä; Ilm 22.

        15 Ja haureelliset ja murhaajat, ja epäjumalien palvojat jäävät ulkopuolelle, ja saastaiset ja noidat, ja kaikki näkijät ja valheiden tekijät.
        16 Minä, Jeshua, olen lähettänyt enkelini todistamaan näitä keskellänne, seurakunnan edessä, minä, minä olen juuri ja Davidin jälkeläinen, ja olen teidän kanssanne, ja se kirkas aamutähti.
        17 Ja henki ja morsian sanovat, ”tule!” – ja joka kuulee, sanokoon, ”tule!” – ja joka janoaa, tulkoon, ja ottakoon elämän vettä ilmaiseksi.
        18 Minä todistan jokaiselle, joka kuulee tämän kirjan profetian sanat: se, joka laittaa niihin lisää, Jumala on laittava hänen päälleen tässä kirjassa kirjoitetut vitsaukset.

        Joten katsotaan (ettei jää turhanpäiväiseksi)
        1. Jumalan Valtakuntahan oli jo voimissaan, eli Uusi Jerusalem. Se ei tarvitse enää ennustuksia, vaan tällä ikään kuin profetiat (22 luku) päätetään pisteeseen.
        2. Todistuksia ei enää tarvita, se vain vahvistetaan, että näin on.
        3. Kuten sanoin, mm Galilessa Jaakobin kaivo, oli ainut verenlähde 20 km säteellä, Paratiisissa sitä on joessa, joka ei kuivu, eikä jäädy.
        4. Tämä, siihen ei lisätä, eikä poisteta, mikä on monen lahkon tapa, se lopulta jopa Jumalan taholta tappaa, silloin kun Hän sen haluaa,

        Patmoksella ei ole mitään tekemistä tämän Luvun kanssa, eikä juuri muutenkaan, se oli vain vankien sijoituspakka.

        #Ja vaikka, Jeesuksen viimeisissä sanoissa vesi on merkityksellinen, joka on niissä olosuhteissa, missä Israelkin sijaitsee, kymmenen kertaa merkityksellisempi, mitä mm Suomessa.#
        Luuletko toellakin, että Jeesus tarkoitti "vedellä" vettä? Vesi Jeesuksen puheessa tarkoittaa Sanaa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Varmasti voimme ollaa samaa mieltä siitä että Kristus lihassa ollessaan pelasti monta ihmistä. Sanoohan hän joskus, mene sinun uskosi on sinut pelastanut jne.

        Aloituksessa sanot, mielestäni ihan oikein, "Pelastuksen osallisuuteen pääsemistä nimitetään uudestisyntymiseksi"

        Niinhän Kristus itse sanoo Nikodemukselle.

        Mutta kun minä viittaan kertomukseen jossa Jeesus pelastaa Samarialaisia ja puhuu vedestä ja Hengestä, niin sinä letkautat että "teksti ei mainitse uudestisyntymistä" ja annat ymmärtää että kyseessä ei ole uudestidyntyminen.

        Ei yvdessäkään kertomuksessa jossa Jeesus pelastaa ihmisen sitä mainita ja kuitenkin jokaisessa tapauksessa on pakko olla kyse uudestisyntymisestä ylhäältä, muuten Jeesus valehteli Nikodemukselle.

        Ei Uudestisyntymistä sanaota pelastumiseksi, vaan on ensin Uudestisyntyä uskossa Jeesukseen, niin pelastuu. Molemmat ovat eri asioita, mutta korrelaatio on.
        Tuon samarialaisen kohdalla olisi minun ollut parempi olla tarkempi, mutta molemmat tiedämme asian, vaikka muutamassa käännöksissä se on laitettu "ylhäältä".

        Alkutekstissä se kuukuu; 5 Jeshua vastasi ja sanoi hänelle, ”amen, amen, minä sanon sinulle, että jos ihminen ei ole synnytetty vedestä ja hengestä, ei hän voi päästä sisään Jumalan kuningaskuntaan”.
        Tuo ylhäältä johtuu yhden sanan tulkinnasta, eli "SYNNYTETTY", joka viittaa korkeampaan voimaan, eli Ylhäälle.
        Jatkan tästä eteen päin alkutekstin mukaista tulkintaa, jätän pois sanan ylhäältä.

        Uskon Jeesuksen sanaan, uudetsisynnytetty, jotta voi nähdä Jumalan Valtakunnan, ilman sitä ei Jeesuksen mukaan ole mahdollista.


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        Ei Uudestisyntymistä sanaota pelastumiseksi, vaan on ensin Uudestisyntyä uskossa Jeesukseen, niin pelastuu. Molemmat ovat eri asioita, mutta korrelaatio on.
        Tuon samarialaisen kohdalla olisi minun ollut parempi olla tarkempi, mutta molemmat tiedämme asian, vaikka muutamassa käännöksissä se on laitettu "ylhäältä".

        Alkutekstissä se kuukuu; 5 Jeshua vastasi ja sanoi hänelle, ”amen, amen, minä sanon sinulle, että jos ihminen ei ole synnytetty vedestä ja hengestä, ei hän voi päästä sisään Jumalan kuningaskuntaan”.
        Tuo ylhäältä johtuu yhden sanan tulkinnasta, eli "SYNNYTETTY", joka viittaa korkeampaan voimaan, eli Ylhäälle.
        Jatkan tästä eteen päin alkutekstin mukaista tulkintaa, jätän pois sanan ylhäältä.

        Uskon Jeesuksen sanaan, uudetsisynnytetty, jotta voi nähdä Jumalan Valtakunnan, ilman sitä ei Jeesuksen mukaan ole mahdollista.

        Biblia ja KJ on lähempänä alkutekstiä.

        3 Jesus answered and said unto him, Verily, verily, I say unto thee, Except a man be born again, he cannot see the kingdom of God.

        Uudestisyntyminen tarkoittaa myös että on käynyt sisälle ja on löytänyt Jumalan valtakunnan.

        Ei se mee niin että 60 vuotta saarnattiin valtakunnan evankeliumia ja sitten yhtäkkiä tuli Ilmestyskirja joka siirsi sen jonnekin tulevaisuuteen 😅

        Aina on täydellisempi odotettavissa, murta se ei tarkoita etteikö se olisi jo totta uskon kautta. Hengen silmillä nähdään Kristuksen ruumis

        Joh 6:40 Tämä on sen tahto, joka minun lähetti, että jokainen joka näkee Pojan ja uskoo hänen päällensä, hänellä pitää ijankaikkinen elämä oleman, ja minä herätän hänen viimeisenä päivänä.

        Hyvä että laitoit tuon kohdan. Kiitos!


      • Anonyymi kirjoitti:

        #Ja vaikka, Jeesuksen viimeisissä sanoissa vesi on merkityksellinen, joka on niissä olosuhteissa, missä Israelkin sijaitsee, kymmenen kertaa merkityksellisempi, mitä mm Suomessa.#
        Luuletko toellakin, että Jeesus tarkoitti "vedellä" vettä? Vesi Jeesuksen puheessa tarkoittaa Sanaa.

        En luule mitään, jos Jeesus sanoo Vesi, se o H2O;ta.
        Älä pane Kaikkivaltiaan suuhun sanoja.
        Oletko käynyt maassa, kerro mikä sen silloin olisi saastuttanut?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Biblia ja KJ on lähempänä alkutekstiä.

        3 Jesus answered and said unto him, Verily, verily, I say unto thee, Except a man be born again, he cannot see the kingdom of God.

        Uudestisyntyminen tarkoittaa myös että on käynyt sisälle ja on löytänyt Jumalan valtakunnan.

        Ei se mee niin että 60 vuotta saarnattiin valtakunnan evankeliumia ja sitten yhtäkkiä tuli Ilmestyskirja joka siirsi sen jonnekin tulevaisuuteen 😅

        Aina on täydellisempi odotettavissa, murta se ei tarkoita etteikö se olisi jo totta uskon kautta. Hengen silmillä nähdään Kristuksen ruumis

        Joh 6:40 Tämä on sen tahto, joka minun lähetti, että jokainen joka näkee Pojan ja uskoo hänen päällensä, hänellä pitää ijankaikkinen elämä oleman, ja minä herätän hänen viimeisenä päivänä.

        Hyvä että laitoit tuon kohdan. Kiitos!

        Tämä on niitä, johon ei viitsi vaivauitua edes vastaamaan.
        "Käynyt sisällä"????????
        Sinne ei rampata, sen tultua, siellä on vai Uudestisyntyneet Jeesuksen omat, ei koske Welluja puutteineen.

        Lopeta tuollainen pelleilyn omainen väärentäminen.

        Kristus elää, etkö tiedä??


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        En luule mitään, jos Jeesus sanoo Vesi, se o H2O;ta.
        Älä pane Kaikkivaltiaan suuhun sanoja.
        Oletko käynyt maassa, kerro mikä sen silloin olisi saastuttanut?

        Älä viitsi. Ei Jeesus vedenlaadusta ollut kiinnostunut. Uskottavuutesi on matalalla.


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        En luule mitään, jos Jeesus sanoo Vesi, se o H2O;ta.
        Älä pane Kaikkivaltiaan suuhun sanoja.
        Oletko käynyt maassa, kerro mikä sen silloin olisi saastuttanut?

        Pulppuatko elävää vettä?


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        Tämä on niitä, johon ei viitsi vaivauitua edes vastaamaan.
        "Käynyt sisällä"????????
        Sinne ei rampata, sen tultua, siellä on vai Uudestisyntyneet Jeesuksen omat, ei koske Welluja puutteineen.

        Lopeta tuollainen pelleilyn omainen väärentäminen.

        Kristus elää, etkö tiedä??

        Pelleily?

        Oletko unohtanut että olen SRK lestadiolainen? Jumalan valtakunta otetaan vastaan niin kuin lapsi. Silloin kun se lähestyy.

        Taas ollaan naurettavan ristiriidan kohdalla. Kaikki jotka Jeesus paransi ottivat vastaan Jumalan valtakunnan niin kuin lapsi ja kävivät ahtaasta portista sisälle. Jos muuta väittää (sinä väität) tekee Jeesuksesta valehtelian.


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        Kanaattaako minun ylipäätään vastata, kun Raamatun tuki, jonka panen näkyviin, on osaltasi mielivaltaisia? Yleensä ne on ihmisten, jotka vihaavat Jeesusta?

        Mutta tuosta Ilm. 22 luvusta.
        Ilmestys on kronologinen, se etenee kun juna luettavissa, mutta loppukaneetissa, luvussa 22 tilanne on hieman toinen.

        Ihmisethän jo asuvat Uudessa Jerusalemissa, eli Jumalan Valtakunnassa, josta Ilm 21 luku kertoo. Sitten, Raamatussa on vedestä muutama otanta.

        Jeesus sanoi naiselle: ”Jos sinä tietäisit Jumalan lahjan, ja kuka se on, joka sinulle sanoo: ’Anna minulle juoda’, niin sinä pyytäisit häneltä, ja hän antaisi sinulle elävää vettä.”
        Nainen sanoi hänelle: ”Herra, eipä sinulla ole ammennusastiaa, ja kaivo on syvä; mistä sinulla sitten on se elävä vesi? Et kai sinä ole suurempi kuin meidän isämme Jaakob, joka antoi meille tämän kaivon ja joi siitä, hän itse sekä hänen poikansa ja karjansa?”
        Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: ”Jokainen, joka juo tätä vettä, janoaa jälleen, mutta joka juo sitä vettä, jota minä hänelle annan, se ei ikinä janoa; vaan se vesi, jonka minä hänelle annan, tulee hänessä sen veden lähteeksi, joka kumpuaa iankaikkiseen elämään”. (Joh 4:10-14)
        Ja vaikka, Jeesuksen viimeisissä sanoissa vesi on merkityksellinen, joka on niissä olosuhteissa, missä Israelkin sijaitsee, kymmenen kertaa merkityksellisempi, mitä mm Suomessa.

        Jumala tietyllä tavalla käy Johannekselle Ilmestyksen läpi ( siellä luolassa, ei Israelissa) Ikään kuin koontina. Näin usein Raamatussa pitkissä luvuissa menetellään.

        Jos katsomme alkutekstiä, kontekstissa, jota et itse ilmeisesti hallitse hermeneuttisesti, on vaarallista ratsastas vain yhden jakeen selässä, siksi laitan sen ihan alkutekstinä; Ilm 22.

        15 Ja haureelliset ja murhaajat, ja epäjumalien palvojat jäävät ulkopuolelle, ja saastaiset ja noidat, ja kaikki näkijät ja valheiden tekijät.
        16 Minä, Jeshua, olen lähettänyt enkelini todistamaan näitä keskellänne, seurakunnan edessä, minä, minä olen juuri ja Davidin jälkeläinen, ja olen teidän kanssanne, ja se kirkas aamutähti.
        17 Ja henki ja morsian sanovat, ”tule!” – ja joka kuulee, sanokoon, ”tule!” – ja joka janoaa, tulkoon, ja ottakoon elämän vettä ilmaiseksi.
        18 Minä todistan jokaiselle, joka kuulee tämän kirjan profetian sanat: se, joka laittaa niihin lisää, Jumala on laittava hänen päälleen tässä kirjassa kirjoitetut vitsaukset.

        Joten katsotaan (ettei jää turhanpäiväiseksi)
        1. Jumalan Valtakuntahan oli jo voimissaan, eli Uusi Jerusalem. Se ei tarvitse enää ennustuksia, vaan tällä ikään kuin profetiat (22 luku) päätetään pisteeseen.
        2. Todistuksia ei enää tarvita, se vain vahvistetaan, että näin on.
        3. Kuten sanoin, mm Galilessa Jaakobin kaivo, oli ainut verenlähde 20 km säteellä, Paratiisissa sitä on joessa, joka ei kuivu, eikä jäädy.
        4. Tämä, siihen ei lisätä, eikä poisteta, mikä on monen lahkon tapa, se lopulta jopa Jumalan taholta tappaa, silloin kun Hän sen haluaa,

        Patmoksella ei ole mitään tekemistä tämän Luvun kanssa, eikä juuri muutenkaan, se oli vain vankien sijoituspakka.

        Sun kannattais olla huolissasi mielenterveydestäsi.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Älä viitsi. Ei Jeesus vedenlaadusta ollut kiinnostunut. Uskottavuutesi on matalalla.

        Otinko minä kantaa veden laatuun, se oli sinä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Pelleily?

        Oletko unohtanut että olen SRK lestadiolainen? Jumalan valtakunta otetaan vastaan niin kuin lapsi. Silloin kun se lähestyy.

        Taas ollaan naurettavan ristiriidan kohdalla. Kaikki jotka Jeesus paransi ottivat vastaan Jumalan valtakunnan niin kuin lapsi ja kävivät ahtaasta portista sisälle. Jos muuta väittää (sinä väität) tekee Jeesuksesta valehtelian.

        Niin, lapsikin tajuaa, että Portti on Jeesus Kristus, mutta Wellut menevät muualta sisälle, Joh. 10:9 Minä olen portti. Se, joka tulee sisään minun kauttani, pelastuu. Hän voi vapaasti tulla ja mennä, ja hän löytää laitumen.

        Se ei ole SRK, lapsikin sen tajuaa.


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        En luule mitään, jos Jeesus sanoo Vesi, se o H2O;ta.
        Älä pane Kaikkivaltiaan suuhun sanoja.
        Oletko käynyt maassa, kerro mikä sen silloin olisi saastuttanut?

        #Ja vaikka, Jeesuksen viimeisissä sanoissa vesi on merkityksellinen, joka on niissä olosuhteissa, missä Israelkin sijaitsee, kymmenen kertaa merkityksellisempi, mitä mm Suomessa.#
        Oletko hydrologi vai muuten pakana, jolle Jeesuksen sanat eivät avaudu?


      • Anonyymi kirjoitti:

        #Ja vaikka, Jeesuksen viimeisissä sanoissa vesi on merkityksellinen, joka on niissä olosuhteissa, missä Israelkin sijaitsee, kymmenen kertaa merkityksellisempi, mitä mm Suomessa.#
        Oletko hydrologi vai muuten pakana, jolle Jeesuksen sanat eivät avaudu?

        Oletko sinä pakana??? Kerro miksi? Minä en ole.


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        Niin, lapsikin tajuaa, että Portti on Jeesus Kristus, mutta Wellut menevät muualta sisälle, Joh. 10:9 Minä olen portti. Se, joka tulee sisään minun kauttani, pelastuu. Hän voi vapaasti tulla ja mennä, ja hän löytää laitumen.

        Se ei ole SRK, lapsikin sen tajuaa.

        Juu, tottakai. Ei siinä mitään järkeä ole.
        Mutta nyt on suuri harppaus tapahtunut...tunnut myöntävän että sisään mennään jo siinä vaiheessa kun löydetään ovi eli Jeesus. Tämä on Raamatullinen ja oikea ja raitis käsitys.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Juu, tottakai. Ei siinä mitään järkeä ole.
        Mutta nyt on suuri harppaus tapahtunut...tunnut myöntävän että sisään mennään jo siinä vaiheessa kun löydetään ovi eli Jeesus. Tämä on Raamatullinen ja oikea ja raitis käsitys.

        Onko Sinun vaikea myöntää, että Jeesus on kaikkivaltias, niin kaikkivaltias, ettei ilman Häntä näe Isä Jumalaa?


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        Onko Sinun vaikea myöntää, että Jeesus on kaikkivaltias, niin kaikkivaltias, ettei ilman Häntä näe Isä Jumalaa?

        Liittykö tähän keskusteluun jotenki?
        Isä on kaikkivaltias.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Liittykö tähän keskusteluun jotenki?
        Isä on kaikkivaltias.

        Näytä se Uudesta testamentista, niin jatketaan.
        Pane näkyviin kuitenkin Matt 28; 18.


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        Näytä se Uudesta testamentista, niin jatketaan.
        Pane näkyviin kuitenkin Matt 28; 18.

        2 Kor 6:18. ja olen teidän Isänne, ja te tulette minun pojikseni ja tyttärikseni, sanoo Herra, Kaikkivaltias.

        Matt 28:18. Ja Jeesus tuli heidän tykönsä ja puhui heille ja sanoi: Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        2 Kor 6:18. ja olen teidän Isänne, ja te tulette minun pojikseni ja tyttärikseni, sanoo Herra, Kaikkivaltias.

        Matt 28:18. Ja Jeesus tuli heidän tykönsä ja puhui heille ja sanoi: Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä.

        Hyvä, nyt ne on siellä.


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        Hyvä, nyt ne on siellä.

        Aiotko nöyrtyä parannukseen nyt ? 😊


      • Anonyymi kirjoitti:

        Aiotko nöyrtyä parannukseen nyt ? 😊

        Parannusta on vahvistettava joka päivä, minulla niitä on ollut Pyhänä ihmisenä jo yli 20 tuhatta päivää, ja usko Kristukseen Jeesukseen vaan vahvistuu! Vaikeinta oli silloin kun olin SRK;n vaikutuspiirissä.
        Miten sinun laitasi on.


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        Parannusta on vahvistettava joka päivä, minulla niitä on ollut Pyhänä ihmisenä jo yli 20 tuhatta päivää, ja usko Kristukseen Jeesukseen vaan vahvistuu! Vaikeinta oli silloin kun olin SRK;n vaikutuspiirissä.
        Miten sinun laitasi on.

        Lapsen uskossa. En ole uudestisyntynyt, mutta syntynyt Jumalan lapsena 😇 Minulla oli Pyhä Henki jo äitini kohdussa. Sinullakin oli.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Lapsen uskossa. En ole uudestisyntynyt, mutta syntynyt Jumalan lapsena 😇 Minulla oli Pyhä Henki jo äitini kohdussa. Sinullakin oli.

        Missä näet Raamatussa Lasten uskon??
        Missä se, että on syntynyt Jumalan lapsena, sillä Jumalalla on vain yksi lapsi, Messias Jeesus.

        Vielä sekavampaa? Millä mittarilla se mitattiin, en väitä vastaan, mutta kaikki jotka oli siunattu Jumalan toimesta äidin kohdussa olivat aikuisina suuria Uskon miehiä. Missä työskentelet?

        Sitä tietoa ei ole vahvistettu, että minulla joku sellainen olisi.


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        Missä näet Raamatussa Lasten uskon??
        Missä se, että on syntynyt Jumalan lapsena, sillä Jumalalla on vain yksi lapsi, Messias Jeesus.

        Vielä sekavampaa? Millä mittarilla se mitattiin, en väitä vastaan, mutta kaikki jotka oli siunattu Jumalan toimesta äidin kohdussa olivat aikuisina suuria Uskon miehiä. Missä työskentelet?

        Sitä tietoa ei ole vahvistettu, että minulla joku sellainen olisi.

        ####
        Vielä sekavampaa? Millä mittarilla se mitattiin, en väitä vastaan, mutta kaikki jotka oli siunattu Jumalan toimesta äidin kohdussa olivat aikuisina suuria Uskon miehiä
        ####

        Eksyt, koska et tunne kirjoituksia.
        Vähäisin taivasten valtakunnassa on suurempi kuin Johannes Kastaja, jolla oli ph äitinsä kohdussa 😇


      • Anonyymi kirjoitti:

        ####
        Vielä sekavampaa? Millä mittarilla se mitattiin, en väitä vastaan, mutta kaikki jotka oli siunattu Jumalan toimesta äidin kohdussa olivat aikuisina suuria Uskon miehiä
        ####

        Eksyt, koska et tunne kirjoituksia.
        Vähäisin taivasten valtakunnassa on suurempi kuin Johannes Kastaja, jolla oli ph äitinsä kohdussa 😇

        Ihan uskon perus seikkoja Uuden testamentin aikana.
        Jumala siunaa vain Israelia, Jeesus muuta maailmaa ( luonnollisesti myös heitä) kaikella vallallaan.
        Viimeinen kohtusiunaus on ollut sisaruksilla, Elisabethilla sekä Marialla.

        Olet niitä ainoita (outoja ihmisiä) jotka lausuu nuo sanat,- en tunne kirjoituksia?
        Mainitse mitä en tunne?

        Et taaskaan löytänyt Raamatun paikkaa, valaisen Sinua; Matt.11:11 Totisesti minä sanon teille: ei ole vaimoista syntyneitten joukosta noussut suurempaa kuin Johannes Kastaja; mutta vähäisin taivasten valtakunnassa on suurempi kuin hän

        Väännä juttu uudeksi tämän välityksellä, ilman "ph;ta". Huijaustahan pitää aina liittää Welluissa.

        Laita paikka mieleen?

        Muuten, Jumalan Valtakuntaa ei ole vielä, mutta LÄHELLÄ se on, mutta monelle kaukana.


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        Ihan uskon perus seikkoja Uuden testamentin aikana.
        Jumala siunaa vain Israelia, Jeesus muuta maailmaa ( luonnollisesti myös heitä) kaikella vallallaan.
        Viimeinen kohtusiunaus on ollut sisaruksilla, Elisabethilla sekä Marialla.

        Olet niitä ainoita (outoja ihmisiä) jotka lausuu nuo sanat,- en tunne kirjoituksia?
        Mainitse mitä en tunne?

        Et taaskaan löytänyt Raamatun paikkaa, valaisen Sinua; Matt.11:11 Totisesti minä sanon teille: ei ole vaimoista syntyneitten joukosta noussut suurempaa kuin Johannes Kastaja; mutta vähäisin taivasten valtakunnassa on suurempi kuin hän

        Väännä juttu uudeksi tämän välityksellä, ilman "ph;ta". Huijaustahan pitää aina liittää Welluissa.

        Laita paikka mieleen?

        Muuten, Jumalan Valtakuntaa ei ole vielä, mutta LÄHELLÄ se on, mutta monelle kaukana.

        Luuk 1:41. Ja kun Elisabet kuuli Marian tervehdyksen, hypähti lapsi hänen kohdussansa; ja Elisabet täytettiin Pyhällä Hengellä.
        .
        43. Ja kuinka minulle tapahtuu tämä, että minun Herrani äiti tulee minun tyköni?
        44. Sillä katso, kun sinun tervehdyksesi ääni tuli minun korviini, hypähti lapsi ilosta minun kohdussani.

        Lapsi tunnisti Herran äidin! Pyhä Henki ilmoitti.

        Myönnän ettei tuo ihan yksiselitteinen ole, mutta se että ihmisellä on Pyhä Henki tarkoittaa että tämä on vanhurskautettu ja emme voi ajatella että Jumala vanhurskautta jonkun toisella tavalla.

        Elia otettiin taivaaseen vaunuissa. Fine! Siinä ei ole kyse vanhurskauttamisesta.
        Mutta jos Jeremialla ja Kadtajalla on ph jo kohdussa niin on se ollut meillä muillakin ihmisillä. Näin on syytä ajatella koska Jeesus sanoo lapsen uskovan.

        Sinä ajattelet että lapsi pelastuu. Ilman Pyhää Henkeä ja uskoa!!! Onko se Raamatullinen opetus?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Luuk 1:41. Ja kun Elisabet kuuli Marian tervehdyksen, hypähti lapsi hänen kohdussansa; ja Elisabet täytettiin Pyhällä Hengellä.
        .
        43. Ja kuinka minulle tapahtuu tämä, että minun Herrani äiti tulee minun tyköni?
        44. Sillä katso, kun sinun tervehdyksesi ääni tuli minun korviini, hypähti lapsi ilosta minun kohdussani.

        Lapsi tunnisti Herran äidin! Pyhä Henki ilmoitti.

        Myönnän ettei tuo ihan yksiselitteinen ole, mutta se että ihmisellä on Pyhä Henki tarkoittaa että tämä on vanhurskautettu ja emme voi ajatella että Jumala vanhurskautta jonkun toisella tavalla.

        Elia otettiin taivaaseen vaunuissa. Fine! Siinä ei ole kyse vanhurskauttamisesta.
        Mutta jos Jeremialla ja Kadtajalla on ph jo kohdussa niin on se ollut meillä muillakin ihmisillä. Näin on syytä ajatella koska Jeesus sanoo lapsen uskovan.

        Sinä ajattelet että lapsi pelastuu. Ilman Pyhää Henkeä ja uskoa!!! Onko se Raamatullinen opetus?

        >>Luuk 1:41. Ja kun Elisabet kuuli Marian tervehdyksen, hypähti lapsi hänen kohdussansa; ja Elisabet täytettiin Pyhällä Hengellä.*** Kyllä, juuri näin, mutta mikään kohtusiunaus se ei ollut.
        Pitää pysyä asiassa.
        .
        >>43. Ja kuinka minulle tapahtuu tämä, että minun Herrani äiti tulee minun tyköni?
        44. Sillä katso, kun sinun tervehdyksesi ääni tuli minun korviini, hypähti lapsi ilosta minun kohdussani.** Tämä on seurausta Pyhän Hengen voimasta. Ihmiset saatuaan Hengen saattavat käyttäytyä aivan uskomattoman eri tavalla, osa jopa levitoi. Katso TV7.

        >>Lapsi tunnisti Herran äidin! Pyhä Henki ilmoitti.*** Älä nyt viitsi, lapsessa ei ollut edes elämän Henkeä, mutta lasihan tuppaa liikkumaan kohdussa, Äidin saama Henki on voimakas.

        Jeesuksessa sinun mielestä oli kaksi Pyhää Henkeä (vaikka Jumalana Hänellä se oli aina läsnä, mutta miten oli kasteessa, jossa ihmiset täyttyvät Hengellä?? Matt. 3:16 Kun Jeesus oli kastettu, hän nousi heti vedestä. Samassa taivaat aukenivat, ja Jeesus näki Jumalan Hengen laskeutuvan kyyhkysen tavoin ja asettuvan hänen päälleen

        Ihme homma?

        >>Myönnän ettei tuo ihan yksiselitteinen ole, mutta se että ihmisellä on Pyhä Henki tarkoittaa että tämä on vanhurskautettu ja emme voi ajatella että Jumala vanhurskautta jonkun toisella tavalla.*** Kastehan vanhurskauttaa, kun se otetaan Jeesukseen. Sitä todella ei voi ajatella muulla kun Raamatun tavalla. Apostolien teot: 2:38 Niin Pietari sanoi heille: "Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan.
        Henkeä ei voi määräillä, Hän voi tehdä ihmiselle, jonka kokee otollisena Jeesuksen seuraajana. Asia on hieman vaikea, vaikka tunisi Kirjoitukset, mutta Kaste uskossa on Raamatun mukaan Hengen saamisen ehto, ja samalla saa myös synnit anteeksi, jota Wellut eivät käsitä, tai paremminkin edes tunnusta.

        >>Elia otettiin taivaaseen vaunuissa. Fine! Siinä ei ole kyse vanhurskauttamisesta.
        Mutta jos Jeremialla ja Kadtajalla on ph jo kohdussa niin on se ollut meillä muillakin ihmisillä. Näin on syytä ajatella koska Jeesus sanoo lapsen uskovan.** 2 Kun lopussa kerrotaan todella Elian nousu Taivaaseen. Mutta kyseenalaistaa sitä, että Hän ei ollut Vanhurskas, sama koskee myös Moosesta.
        Taivaassa ei ole mitään epäpuhdasta
        Tässä jälleen on lestadiolaisille hyvä oppi, kun he "menevät Taivaaseen", ja Raamatun mukaan sinne on mennyt näiden kahden lisäksi vain Jeesus. Ei yhtään Wellua.

        >>Sinä ajattelet että lapsi pelastuu. Ilman Pyhää Henkeä ja uskoa!!! Onko se Raamatullinen opetus?** On, aivan varmasti. Kukaan ei mene kadotukseen toisten syntien vuoksi ja Raamatussa kautta linjan, asia joka vahvistetaan UT;ssa on se, että lapsi, ennkuin Hän erottaa hyvän ja pahan, on itse Jumalan vastuulla, toki Jeesus tukee heitä.

        Toorassa murrosta kutsutaan Barja Bad mizvaksi, eli Lain Pojaksi ja Lain tytöksi, suomalaista rippikoulua vastaavassa prosessissa. ikä on 12-13 vuotta. Sen jälkeen Heidän on tulee etsiä Jeesus, ja hakeutua kasteelle, niin vanhurkauttuvat saadessaan Hengen.

        Jos ajatellaan pedofiliaa? Meistä tuntuu terveistä ja vanhurskaista ihmisistä erikoisena sen, ettei alle kymmenvuotiaat tytöt pane hanttiin isälle sängyssä, vaan uskovat Isän vakuuttelut kaikista hoidosta, yms. joita en tarkoin tiedä, mutta kun Hän pääsee ikään, jossa tulee vastuuseen itsestään ja tajuaa itse omistavansa vartalonsa, saa isä korvilleen.
        Häpeä on ainut, miksi Hän ei hevillä kerro asioita viranomaisille.

        Perinteisesti baarin tai bat mitzvan isä kiittää Jumalaa siitä, ettei häntä enää rangaista lapsensa synneistä.


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        >>Luuk 1:41. Ja kun Elisabet kuuli Marian tervehdyksen, hypähti lapsi hänen kohdussansa; ja Elisabet täytettiin Pyhällä Hengellä.*** Kyllä, juuri näin, mutta mikään kohtusiunaus se ei ollut.
        Pitää pysyä asiassa.
        .
        >>43. Ja kuinka minulle tapahtuu tämä, että minun Herrani äiti tulee minun tyköni?
        44. Sillä katso, kun sinun tervehdyksesi ääni tuli minun korviini, hypähti lapsi ilosta minun kohdussani.** Tämä on seurausta Pyhän Hengen voimasta. Ihmiset saatuaan Hengen saattavat käyttäytyä aivan uskomattoman eri tavalla, osa jopa levitoi. Katso TV7.

        >>Lapsi tunnisti Herran äidin! Pyhä Henki ilmoitti.*** Älä nyt viitsi, lapsessa ei ollut edes elämän Henkeä, mutta lasihan tuppaa liikkumaan kohdussa, Äidin saama Henki on voimakas.

        Jeesuksessa sinun mielestä oli kaksi Pyhää Henkeä (vaikka Jumalana Hänellä se oli aina läsnä, mutta miten oli kasteessa, jossa ihmiset täyttyvät Hengellä?? Matt. 3:16 Kun Jeesus oli kastettu, hän nousi heti vedestä. Samassa taivaat aukenivat, ja Jeesus näki Jumalan Hengen laskeutuvan kyyhkysen tavoin ja asettuvan hänen päälleen

        Ihme homma?

        >>Myönnän ettei tuo ihan yksiselitteinen ole, mutta se että ihmisellä on Pyhä Henki tarkoittaa että tämä on vanhurskautettu ja emme voi ajatella että Jumala vanhurskautta jonkun toisella tavalla.*** Kastehan vanhurskauttaa, kun se otetaan Jeesukseen. Sitä todella ei voi ajatella muulla kun Raamatun tavalla. Apostolien teot: 2:38 Niin Pietari sanoi heille: "Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan.
        Henkeä ei voi määräillä, Hän voi tehdä ihmiselle, jonka kokee otollisena Jeesuksen seuraajana. Asia on hieman vaikea, vaikka tunisi Kirjoitukset, mutta Kaste uskossa on Raamatun mukaan Hengen saamisen ehto, ja samalla saa myös synnit anteeksi, jota Wellut eivät käsitä, tai paremminkin edes tunnusta.

        >>Elia otettiin taivaaseen vaunuissa. Fine! Siinä ei ole kyse vanhurskauttamisesta.
        Mutta jos Jeremialla ja Kadtajalla on ph jo kohdussa niin on se ollut meillä muillakin ihmisillä. Näin on syytä ajatella koska Jeesus sanoo lapsen uskovan.** 2 Kun lopussa kerrotaan todella Elian nousu Taivaaseen. Mutta kyseenalaistaa sitä, että Hän ei ollut Vanhurskas, sama koskee myös Moosesta.
        Taivaassa ei ole mitään epäpuhdasta
        Tässä jälleen on lestadiolaisille hyvä oppi, kun he "menevät Taivaaseen", ja Raamatun mukaan sinne on mennyt näiden kahden lisäksi vain Jeesus. Ei yhtään Wellua.

        >>Sinä ajattelet että lapsi pelastuu. Ilman Pyhää Henkeä ja uskoa!!! Onko se Raamatullinen opetus?** On, aivan varmasti. Kukaan ei mene kadotukseen toisten syntien vuoksi ja Raamatussa kautta linjan, asia joka vahvistetaan UT;ssa on se, että lapsi, ennkuin Hän erottaa hyvän ja pahan, on itse Jumalan vastuulla, toki Jeesus tukee heitä.

        Toorassa murrosta kutsutaan Barja Bad mizvaksi, eli Lain Pojaksi ja Lain tytöksi, suomalaista rippikoulua vastaavassa prosessissa. ikä on 12-13 vuotta. Sen jälkeen Heidän on tulee etsiä Jeesus, ja hakeutua kasteelle, niin vanhurkauttuvat saadessaan Hengen.

        Jos ajatellaan pedofiliaa? Meistä tuntuu terveistä ja vanhurskaista ihmisistä erikoisena sen, ettei alle kymmenvuotiaat tytöt pane hanttiin isälle sängyssä, vaan uskovat Isän vakuuttelut kaikista hoidosta, yms. joita en tarkoin tiedä, mutta kun Hän pääsee ikään, jossa tulee vastuuseen itsestään ja tajuaa itse omistavansa vartalonsa, saa isä korvilleen.
        Häpeä on ainut, miksi Hän ei hevillä kerro asioita viranomaisille.

        Perinteisesti baarin tai bat mitzvan isä kiittää Jumalaa siitä, ettei häntä enää rangaista lapsensa synneistä.

        Luuk 1:15. Sillä hän on oleva suuri Herran edessä; viiniä ja väkijuomaa hän ei juo, ja hän on oleva täytetty Pyhällä Hengellä hamasta äitinsä kohdusta.

        Auttoiko tämä? 😂😂😂


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        >>Luuk 1:41. Ja kun Elisabet kuuli Marian tervehdyksen, hypähti lapsi hänen kohdussansa; ja Elisabet täytettiin Pyhällä Hengellä.*** Kyllä, juuri näin, mutta mikään kohtusiunaus se ei ollut.
        Pitää pysyä asiassa.
        .
        >>43. Ja kuinka minulle tapahtuu tämä, että minun Herrani äiti tulee minun tyköni?
        44. Sillä katso, kun sinun tervehdyksesi ääni tuli minun korviini, hypähti lapsi ilosta minun kohdussani.** Tämä on seurausta Pyhän Hengen voimasta. Ihmiset saatuaan Hengen saattavat käyttäytyä aivan uskomattoman eri tavalla, osa jopa levitoi. Katso TV7.

        >>Lapsi tunnisti Herran äidin! Pyhä Henki ilmoitti.*** Älä nyt viitsi, lapsessa ei ollut edes elämän Henkeä, mutta lasihan tuppaa liikkumaan kohdussa, Äidin saama Henki on voimakas.

        Jeesuksessa sinun mielestä oli kaksi Pyhää Henkeä (vaikka Jumalana Hänellä se oli aina läsnä, mutta miten oli kasteessa, jossa ihmiset täyttyvät Hengellä?? Matt. 3:16 Kun Jeesus oli kastettu, hän nousi heti vedestä. Samassa taivaat aukenivat, ja Jeesus näki Jumalan Hengen laskeutuvan kyyhkysen tavoin ja asettuvan hänen päälleen

        Ihme homma?

        >>Myönnän ettei tuo ihan yksiselitteinen ole, mutta se että ihmisellä on Pyhä Henki tarkoittaa että tämä on vanhurskautettu ja emme voi ajatella että Jumala vanhurskautta jonkun toisella tavalla.*** Kastehan vanhurskauttaa, kun se otetaan Jeesukseen. Sitä todella ei voi ajatella muulla kun Raamatun tavalla. Apostolien teot: 2:38 Niin Pietari sanoi heille: "Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan.
        Henkeä ei voi määräillä, Hän voi tehdä ihmiselle, jonka kokee otollisena Jeesuksen seuraajana. Asia on hieman vaikea, vaikka tunisi Kirjoitukset, mutta Kaste uskossa on Raamatun mukaan Hengen saamisen ehto, ja samalla saa myös synnit anteeksi, jota Wellut eivät käsitä, tai paremminkin edes tunnusta.

        >>Elia otettiin taivaaseen vaunuissa. Fine! Siinä ei ole kyse vanhurskauttamisesta.
        Mutta jos Jeremialla ja Kadtajalla on ph jo kohdussa niin on se ollut meillä muillakin ihmisillä. Näin on syytä ajatella koska Jeesus sanoo lapsen uskovan.** 2 Kun lopussa kerrotaan todella Elian nousu Taivaaseen. Mutta kyseenalaistaa sitä, että Hän ei ollut Vanhurskas, sama koskee myös Moosesta.
        Taivaassa ei ole mitään epäpuhdasta
        Tässä jälleen on lestadiolaisille hyvä oppi, kun he "menevät Taivaaseen", ja Raamatun mukaan sinne on mennyt näiden kahden lisäksi vain Jeesus. Ei yhtään Wellua.

        >>Sinä ajattelet että lapsi pelastuu. Ilman Pyhää Henkeä ja uskoa!!! Onko se Raamatullinen opetus?** On, aivan varmasti. Kukaan ei mene kadotukseen toisten syntien vuoksi ja Raamatussa kautta linjan, asia joka vahvistetaan UT;ssa on se, että lapsi, ennkuin Hän erottaa hyvän ja pahan, on itse Jumalan vastuulla, toki Jeesus tukee heitä.

        Toorassa murrosta kutsutaan Barja Bad mizvaksi, eli Lain Pojaksi ja Lain tytöksi, suomalaista rippikoulua vastaavassa prosessissa. ikä on 12-13 vuotta. Sen jälkeen Heidän on tulee etsiä Jeesus, ja hakeutua kasteelle, niin vanhurkauttuvat saadessaan Hengen.

        Jos ajatellaan pedofiliaa? Meistä tuntuu terveistä ja vanhurskaista ihmisistä erikoisena sen, ettei alle kymmenvuotiaat tytöt pane hanttiin isälle sängyssä, vaan uskovat Isän vakuuttelut kaikista hoidosta, yms. joita en tarkoin tiedä, mutta kun Hän pääsee ikään, jossa tulee vastuuseen itsestään ja tajuaa itse omistavansa vartalonsa, saa isä korvilleen.
        Häpeä on ainut, miksi Hän ei hevillä kerro asioita viranomaisille.

        Perinteisesti baarin tai bat mitzvan isä kiittää Jumalaa siitä, ettei häntä enää rangaista lapsensa synneistä.

        ###
        Jeesuksessa sinun mielestä oli kaksi Pyhää Henkeä (vaikka Jumalana Hänellä se oli aina läsnä, mutta miten oli kasteessa, jossa ihmiset täyttyvät Hengellä?? Matt. 3:16 Kun Jeesus oli kastettu, hän nousi heti vedestä. Samassa taivaat aukenivat, ja Jeesus näki Jumalan Hengen laskeutuvan kyyhkysen tavoin ja asettuvan hänen päälleen
        ###

        Uskon että uskovaisilla oli jo VT aikana pyhä henki. Eikä helluntain ihme tarkoittanut että Pyhä henki tuli eka kertaa ihmisiin silloin, mutta siinä se näkyvällä tavalla osoitettiin missä Jumala on asuva UT aikana.
        Sama asia tuon kyyhkyisen kohdalla.. Se oli näkyvä merkki meille muille. Tottakai Jeesuksella oli Pyhä Henki. Jo sikiämisestä. Niinkuin kaikilla Jumalan lapsilla. Sinullakin oli.


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        >>Luuk 1:41. Ja kun Elisabet kuuli Marian tervehdyksen, hypähti lapsi hänen kohdussansa; ja Elisabet täytettiin Pyhällä Hengellä.*** Kyllä, juuri näin, mutta mikään kohtusiunaus se ei ollut.
        Pitää pysyä asiassa.
        .
        >>43. Ja kuinka minulle tapahtuu tämä, että minun Herrani äiti tulee minun tyköni?
        44. Sillä katso, kun sinun tervehdyksesi ääni tuli minun korviini, hypähti lapsi ilosta minun kohdussani.** Tämä on seurausta Pyhän Hengen voimasta. Ihmiset saatuaan Hengen saattavat käyttäytyä aivan uskomattoman eri tavalla, osa jopa levitoi. Katso TV7.

        >>Lapsi tunnisti Herran äidin! Pyhä Henki ilmoitti.*** Älä nyt viitsi, lapsessa ei ollut edes elämän Henkeä, mutta lasihan tuppaa liikkumaan kohdussa, Äidin saama Henki on voimakas.

        Jeesuksessa sinun mielestä oli kaksi Pyhää Henkeä (vaikka Jumalana Hänellä se oli aina läsnä, mutta miten oli kasteessa, jossa ihmiset täyttyvät Hengellä?? Matt. 3:16 Kun Jeesus oli kastettu, hän nousi heti vedestä. Samassa taivaat aukenivat, ja Jeesus näki Jumalan Hengen laskeutuvan kyyhkysen tavoin ja asettuvan hänen päälleen

        Ihme homma?

        >>Myönnän ettei tuo ihan yksiselitteinen ole, mutta se että ihmisellä on Pyhä Henki tarkoittaa että tämä on vanhurskautettu ja emme voi ajatella että Jumala vanhurskautta jonkun toisella tavalla.*** Kastehan vanhurskauttaa, kun se otetaan Jeesukseen. Sitä todella ei voi ajatella muulla kun Raamatun tavalla. Apostolien teot: 2:38 Niin Pietari sanoi heille: "Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan.
        Henkeä ei voi määräillä, Hän voi tehdä ihmiselle, jonka kokee otollisena Jeesuksen seuraajana. Asia on hieman vaikea, vaikka tunisi Kirjoitukset, mutta Kaste uskossa on Raamatun mukaan Hengen saamisen ehto, ja samalla saa myös synnit anteeksi, jota Wellut eivät käsitä, tai paremminkin edes tunnusta.

        >>Elia otettiin taivaaseen vaunuissa. Fine! Siinä ei ole kyse vanhurskauttamisesta.
        Mutta jos Jeremialla ja Kadtajalla on ph jo kohdussa niin on se ollut meillä muillakin ihmisillä. Näin on syytä ajatella koska Jeesus sanoo lapsen uskovan.** 2 Kun lopussa kerrotaan todella Elian nousu Taivaaseen. Mutta kyseenalaistaa sitä, että Hän ei ollut Vanhurskas, sama koskee myös Moosesta.
        Taivaassa ei ole mitään epäpuhdasta
        Tässä jälleen on lestadiolaisille hyvä oppi, kun he "menevät Taivaaseen", ja Raamatun mukaan sinne on mennyt näiden kahden lisäksi vain Jeesus. Ei yhtään Wellua.

        >>Sinä ajattelet että lapsi pelastuu. Ilman Pyhää Henkeä ja uskoa!!! Onko se Raamatullinen opetus?** On, aivan varmasti. Kukaan ei mene kadotukseen toisten syntien vuoksi ja Raamatussa kautta linjan, asia joka vahvistetaan UT;ssa on se, että lapsi, ennkuin Hän erottaa hyvän ja pahan, on itse Jumalan vastuulla, toki Jeesus tukee heitä.

        Toorassa murrosta kutsutaan Barja Bad mizvaksi, eli Lain Pojaksi ja Lain tytöksi, suomalaista rippikoulua vastaavassa prosessissa. ikä on 12-13 vuotta. Sen jälkeen Heidän on tulee etsiä Jeesus, ja hakeutua kasteelle, niin vanhurkauttuvat saadessaan Hengen.

        Jos ajatellaan pedofiliaa? Meistä tuntuu terveistä ja vanhurskaista ihmisistä erikoisena sen, ettei alle kymmenvuotiaat tytöt pane hanttiin isälle sängyssä, vaan uskovat Isän vakuuttelut kaikista hoidosta, yms. joita en tarkoin tiedä, mutta kun Hän pääsee ikään, jossa tulee vastuuseen itsestään ja tajuaa itse omistavansa vartalonsa, saa isä korvilleen.
        Häpeä on ainut, miksi Hän ei hevillä kerro asioita viranomaisille.

        Perinteisesti baarin tai bat mitzvan isä kiittää Jumalaa siitä, ettei häntä enää rangaista lapsensa synneistä.

        ###
        2 Kun lopussa kerrotaan todella Elian nousu Taivaaseen. Mutta kyseenalaistaa sitä, että Hän ei ollut Vanhurskas, sama koskee myös Moosesta.
        Taivaassa ei ole mitään epäpuhdasta
        Tässä jälleen on lestadiolaisille hyvä oppi, kun he "menevät Taivaaseen", ja Raamatun mukaan sinne on mennyt näiden kahden lisäksi vain Jeesus. Ei yhtään Wellua.
        ###

        Tuosta en tajua mitään. Se lienee jotain scientologiaa


      • Anonyymi kirjoitti:

        Luuk 1:15. Sillä hän on oleva suuri Herran edessä; viiniä ja väkijuomaa hän ei juo, ja hän on oleva täytetty Pyhällä Hengellä hamasta äitinsä kohdusta.

        Auttoiko tämä? 😂😂😂

        Kyllä se Jeesuksen osalta on niin. Alkuteksti; Luuik 1:15 Sillä hän on oleva suuri Herran edessä, ja viiniä ja olutta hän ei juo, ja se pyhyyden henki on täyttävä hänet, kun hän on äitinsä kohdussa.

        Muissa ei ko tapahtumaa esiinny.


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        Kerroppa se, meille kaikille, miten Sinä sen tunnet?
        Miten suhtaudut mm siihen, mitä Jeesus kaikkivaltias sanoo asiasta; Joh 3:3 Jeesus vastasi hänelle: "Totisesti, totisesti: jos ihminen ei synny uudesti, ylhäältä, hän ei pääse näkemään Jumalan valtakuntaa."

        Joh 3:3 JEESUS EI PUHU MITÄÄN SINUSTA JOKA LUULET OLEVASI JUMALA vaan itsestään kertoo siinä. Hyvää pääsiäistä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        ###
        Jeesuksessa sinun mielestä oli kaksi Pyhää Henkeä (vaikka Jumalana Hänellä se oli aina läsnä, mutta miten oli kasteessa, jossa ihmiset täyttyvät Hengellä?? Matt. 3:16 Kun Jeesus oli kastettu, hän nousi heti vedestä. Samassa taivaat aukenivat, ja Jeesus näki Jumalan Hengen laskeutuvan kyyhkysen tavoin ja asettuvan hänen päälleen
        ###

        Uskon että uskovaisilla oli jo VT aikana pyhä henki. Eikä helluntain ihme tarkoittanut että Pyhä henki tuli eka kertaa ihmisiin silloin, mutta siinä se näkyvällä tavalla osoitettiin missä Jumala on asuva UT aikana.
        Sama asia tuon kyyhkyisen kohdalla.. Se oli näkyvä merkki meille muille. Tottakai Jeesuksella oli Pyhä Henki. Jo sikiämisestä. Niinkuin kaikilla Jumalan lapsilla. Sinullakin oli.

        Ei ollut ennen Jeesusta, maan päällä, Taivaassa kyllä.
        Henki laskeutui Jeesuksen lupauksen mukaan Helluntaina.
        "Ellen mene, ei Puolustaja voi tulla luoksenne. Mutta mentyäni pois minä lähetän hänet luoksenne, --Kun Totuuden Henki tulee, hän johtaa teidät tuntemaan koko totuuden." (Joh.16:7,13)

        "Kun sitten koitti helluntaipäivä he olivat kaikki yhdessä koolla. Yhtäkkiä kuului taivaalta kohahdus, kuin olisi käynyt raju tuulenpuuska, ja se täytti koko sen talon, jossa he olivat. He näkivät tulenlieskoja, kuin kieliä, jotka jakautuivat ja laskeutuivat itse kunkin päälle. He tulivat täyteen Pyhää Henkeä ja alkoivat puhua eri kielellä sitä mitä Henki antoi heille puhuttavaksi". (Apt.2:1-4)

        Jumalan asuinsija oli Luomisensa asti Tavassa, sitä ei Henki kirkastanut koskaan, koska oli olemassa Pyhät Kirjoitukset.

        Kukaan ei voi väittää, että omaa Hengen, ennekuin osoittaa omat Hengeltä saamansa armolahjat.
        Armolahjoja on monenlaisia, mutta Henki on sama. Myös palvelutehtäviä on
        monenlaisia, mutta Herra on sama. Jumalan voiman vaikutuksia on monenlaisia,
        mutta hän, joka meissä kaikissa kaiken vaikuttaa, on sama. Hän antaa Hengen ilmetä
        itse kussakin erityisellä tavalla, yhteiseksi hyödyksi. Yhden ja saman Hengen
        voimasta toinen saa kyvyn jakaa viisautta, toinen kyvyn jakaa tietoa, toiselle sama
        Henki suo uskon voiman, toiselle parantamisen lahjan, joku saa voiman tehdä ihmeitä,
        joku profetoimisen lahjan, joku kyvyn erottaa eri henget toisistaan, joku kielillä
        puhumisen lahjan, joku taas kyvyn tulkita tällaista puhetta. Kaiken tämän saa aikaan
        yksi ja sama Henki, joka jakaa kullekin omat lahjansa niin kuin tahtoo (1. Kor. 12:4-
        11).

        Siitä Jumalan lapsesta; Ihmisillä ei vanhan liiton aikana ollut sitä armoa, että heitä voitiin kutsua Jumalan lapsiksi. Heitä kutsuttiin silloin hänen omaisuuskansakseen (5. Moos. 26, 18:5; 29:13). He eivät kokeneet uudestisyntymää. Jeesuksen puhuessa uudestisyntymisestä Nikodemokselle se oli hänelle täysin vieras asia, vaikka hän oli Israelin opettaja.

        Mutta muutos tuli Jeesuksen uhrityön ansiosta, ihmisille, jotka ottivat vastaan Jeesuksen, seuratakseen Häntä ja tunnustaen Hänet luvatuksi Messiaaksi.
        Ihmisillä ei vanhan liiton aikana ollut sitä armoa, että heitä voitiin kutsua Jumalan lapsiksi. Heitä kutsuttiin silloin hänen omaisuuskansakseen (5. Moos. 26, 18:5; 29:13). He eivät kokeneet uudestisyntymää. Jeesuksen puhuessa uudestisyntymisestä Nikodemokselle se oli hänelle täysin vieras asia, vaikka hän oli Israelin opettaja.

        Kuka on Jumalan lapsi; ”Mutta jos olemme lapsia, olemme myös perillisiä, Jumalan perillisiä ja perillisiä YHDESSÄ KRISTUKSEN KANSSA jos kerran yhdessä hänen kanssaan kärsimme, että me yhdessä myös kirkastuisimme.” Room. 8:17.

        SRK ei tunnusta Jeesusta kaikkivaltiaaksi Messiaaksi, josta Matt 28;18, joten eivät ole Jumalan lapsia, vaikka ovat Jumalaan uskovia.
        Kaikki uskovat Jumalaan, jopa saatanakin, mutta hän ei tunnusta, kuten ei Wellutkaan Häntä kaikkivaltiaaksi Messiaaksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itse ymmärrän sen samalla tavalla kuin Paavali.
        Lue tämä

        Gal 4: 24. Tämä on kuvannollista puhetta; nämä naiset ovat kaksi liittoa: toinen on Siinain vuorelta, joka synnyttää orjuuteen, ja se on Haagar;

        25. sillä Haagar on Siinain vuori Arabiassa ja vastaa nykyistä Jerusalemia, joka elää orjuudessa lapsineen.

        26. Mutta se Jerusalem, joka ylhäällä on, on vapaa, ja se on meidän äitimme.


        Pietari puhuu Pyhässä Hengessä taivaasta lähetetystä evankeliumista.

        1 Piet 1:12 ... jotka nyt teille niiden kautta julistetut ovat, jotka teille evankeliumia saarnanneet ovat Pyhän Hengen kautta, taivaasta lähetetyn, jota enkelit nähdä himoitsevat.

        GAL 4 LUETAAN SEN RINNALLA ILMESTYSKIRJA LUKU 11 kohta 8 Jerusalem Egyptin Sodoma.


      • Anonyymi kirjoitti:

        ###
        2 Kun lopussa kerrotaan todella Elian nousu Taivaaseen. Mutta kyseenalaistaa sitä, että Hän ei ollut Vanhurskas, sama koskee myös Moosesta.
        Taivaassa ei ole mitään epäpuhdasta
        Tässä jälleen on lestadiolaisille hyvä oppi, kun he "menevät Taivaaseen", ja Raamatun mukaan sinne on mennyt näiden kahden lisäksi vain Jeesus. Ei yhtään Wellua.
        ###

        Tuosta en tajua mitään. Se lienee jotain scientologiaa

        Ei ole minun vika? Pitääkö jatkaa, vai eikö tarvitse?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siinain liittoja oli vain yksi; Se oli Jumalan Israelin välillä, jossa oli 618 mizvaa, syntiä, käyttäytymistä, sekä ohjeita.

        MM Gal 4;24 on vertauskuva, ei muuta, kuten -92 käännös sen osoittaa; 24 Tämä on vertauskuva. Naisilla tarkoitetaan kahta liittoa. Toinen on Siinainvuoren liitto, joka synnyttää orjuuteen, ja se on Hagar.

        Huomioi myös sana "toinen". Väliähän oli yli 1000v.

        Jae 25; Taas siinä ajassa, 2000v sitten olevassa ajassa; ""Siinain vuori Arabiassa ja vastaa nykyistä Jerusalemia, "" Ei nykyistä.

        Sitten Pietun kirje, Kenelle? Ei suomeen. Ajat on muuttuneet.

        Nykyisellä Siionin vuorella on arabit Hagar.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin, Ilm 22 on kirjan loppu, ja tässä kohdassa palataan reaaliaikaan

        Ilm 22: 8. Ja minä, Johannes, olen se, joka tämän kuulin ja näin. Ja kun olin sen kuullut ja nähnyt, minä lankesin maahan kumartuakseni sen enkelin jalkojen eteen, joka tämän minulle näytti.

        Ilmestyskirja luku 11 Jerusalem kohta siitä.


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        Ei ole minun vika? Pitääkö jatkaa, vai eikö tarvitse?

        Jatka sen verran että kuka kyseenalaistaa Elian ja Mooseksen uskonvanhurskautta...nehän oli Ilmestysvuorella Jeesuksen kera.


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        Kyllä se Jeesuksen osalta on niin. Alkuteksti; Luuik 1:15 Sillä hän on oleva suuri Herran edessä, ja viiniä ja olutta hän ei juo, ja se pyhyyden henki on täyttävä hänet, kun hän on äitinsä kohdussa.

        Muissa ei ko tapahtumaa esiinny.

        Onko niin vaikea tunnustaa että erehdyit?

        Kohta puhuu Kastajasta 🤣

        Ootko koskaan katsonut Raamatun kansien väliin. Vai luetko pelkästään sen "Hubbardin"* kirjoituksia

        *liikkeesi johtava teologi


      • Anonyymi kirjoitti:

        Jatka sen verran että kuka kyseenalaistaa Elian ja Mooseksen uskonvanhurskautta...nehän oli Ilmestysvuorella Jeesuksen kera.

        Ei kukaan tervepäinen. Siihen aikaan käytettiin adjektiiviä, -Jumalalle kuuliainen.
        Jumala pelastaa vain omansa; Room. 11:26 Sen tapahduttua koko Israel on pelastuva, niin kuin on kirjoitettu: -- Siionista on tuleva Pelastaja, hän poistaa jumalattomuuden Jaakobin jälkeläisistä.

        Ja Jeesus omansa, oikean puoleiseen jonoonsa. Mark. 16:16 Joka sen uskoo ja saa kasteen, on pelastuva. Joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Onko niin vaikea tunnustaa että erehdyit?

        Kohta puhuu Kastajasta 🤣

        Ootko koskaan katsonut Raamatun kansien väliin. Vai luetko pelkästään sen "Hubbardin"* kirjoituksia

        *liikkeesi johtava teologi

        Totta puhut, erehdyin.
        Tarkoitin Häntä, mutta hyvä, että korjasit.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        GAL 4 LUETAAN SEN RINNALLA ILMESTYSKIRJA LUKU 11 kohta 8 Jerusalem Egyptin Sodoma.

        Joo. Eri mieltä tunnut olevan jostakin, mut en tiiä mistä.

        Maallinen Jerusalem on Sodoma ja Egypti.

        Taivaallinen Jerusalem, joka on synnyttänyt meidät totuuden Sanalla on äitimme.

        Luulis olevan ihan selvä kohta.


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        Ei ollut ennen Jeesusta, maan päällä, Taivaassa kyllä.
        Henki laskeutui Jeesuksen lupauksen mukaan Helluntaina.
        "Ellen mene, ei Puolustaja voi tulla luoksenne. Mutta mentyäni pois minä lähetän hänet luoksenne, --Kun Totuuden Henki tulee, hän johtaa teidät tuntemaan koko totuuden." (Joh.16:7,13)

        "Kun sitten koitti helluntaipäivä he olivat kaikki yhdessä koolla. Yhtäkkiä kuului taivaalta kohahdus, kuin olisi käynyt raju tuulenpuuska, ja se täytti koko sen talon, jossa he olivat. He näkivät tulenlieskoja, kuin kieliä, jotka jakautuivat ja laskeutuivat itse kunkin päälle. He tulivat täyteen Pyhää Henkeä ja alkoivat puhua eri kielellä sitä mitä Henki antoi heille puhuttavaksi". (Apt.2:1-4)

        Jumalan asuinsija oli Luomisensa asti Tavassa, sitä ei Henki kirkastanut koskaan, koska oli olemassa Pyhät Kirjoitukset.

        Kukaan ei voi väittää, että omaa Hengen, ennekuin osoittaa omat Hengeltä saamansa armolahjat.
        Armolahjoja on monenlaisia, mutta Henki on sama. Myös palvelutehtäviä on
        monenlaisia, mutta Herra on sama. Jumalan voiman vaikutuksia on monenlaisia,
        mutta hän, joka meissä kaikissa kaiken vaikuttaa, on sama. Hän antaa Hengen ilmetä
        itse kussakin erityisellä tavalla, yhteiseksi hyödyksi. Yhden ja saman Hengen
        voimasta toinen saa kyvyn jakaa viisautta, toinen kyvyn jakaa tietoa, toiselle sama
        Henki suo uskon voiman, toiselle parantamisen lahjan, joku saa voiman tehdä ihmeitä,
        joku profetoimisen lahjan, joku kyvyn erottaa eri henget toisistaan, joku kielillä
        puhumisen lahjan, joku taas kyvyn tulkita tällaista puhetta. Kaiken tämän saa aikaan
        yksi ja sama Henki, joka jakaa kullekin omat lahjansa niin kuin tahtoo (1. Kor. 12:4-
        11).

        Siitä Jumalan lapsesta; Ihmisillä ei vanhan liiton aikana ollut sitä armoa, että heitä voitiin kutsua Jumalan lapsiksi. Heitä kutsuttiin silloin hänen omaisuuskansakseen (5. Moos. 26, 18:5; 29:13). He eivät kokeneet uudestisyntymää. Jeesuksen puhuessa uudestisyntymisestä Nikodemokselle se oli hänelle täysin vieras asia, vaikka hän oli Israelin opettaja.

        Mutta muutos tuli Jeesuksen uhrityön ansiosta, ihmisille, jotka ottivat vastaan Jeesuksen, seuratakseen Häntä ja tunnustaen Hänet luvatuksi Messiaaksi.
        Ihmisillä ei vanhan liiton aikana ollut sitä armoa, että heitä voitiin kutsua Jumalan lapsiksi. Heitä kutsuttiin silloin hänen omaisuuskansakseen (5. Moos. 26, 18:5; 29:13). He eivät kokeneet uudestisyntymää. Jeesuksen puhuessa uudestisyntymisestä Nikodemokselle se oli hänelle täysin vieras asia, vaikka hän oli Israelin opettaja.

        Kuka on Jumalan lapsi; ”Mutta jos olemme lapsia, olemme myös perillisiä, Jumalan perillisiä ja perillisiä YHDESSÄ KRISTUKSEN KANSSA jos kerran yhdessä hänen kanssaan kärsimme, että me yhdessä myös kirkastuisimme.” Room. 8:17.

        SRK ei tunnusta Jeesusta kaikkivaltiaaksi Messiaaksi, josta Matt 28;18, joten eivät ole Jumalan lapsia, vaikka ovat Jumalaan uskovia.
        Kaikki uskovat Jumalaan, jopa saatanakin, mutta hän ei tunnusta, kuten ei Wellutkaan Häntä kaikkivaltiaaksi Messiaaksi.

        ###
        Ei ollut ennen Jeesusta, maan päällä,
        ###

        Katsotaanpa Kirjasta

        1. Alussa loi Jumala taivaan ja maan.
        2. Ja maa oli autio ja tyhjä, ja pimeys oli syvyyden päällä, ja Jumalan Henki liikkui vetten päällä.

        😄 Sulla tänään erikoisen huono päivä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ###
        Ei ollut ennen Jeesusta, maan päällä,
        ###

        Katsotaanpa Kirjasta

        1. Alussa loi Jumala taivaan ja maan.
        2. Ja maa oli autio ja tyhjä, ja pimeys oli syvyyden päällä, ja Jumalan Henki liikkui vetten päällä.

        😄 Sulla tänään erikoisen huono päivä

        Alkaen Joosefista voisin varmaan kymmeniä ihmisiä mainita josta Jumalan Sana todistaa

        1 moos 41: 38. Ja farao sanoi palvelijoilleen: "Voisimmeko löytää ketään, jossa on Jumalan henki niinkuin tässä?".

        Mutta helluntaina voideltiin kristityt saarnaamaan evankeliumia. Henki Hengen saarnavirassa oli uutuus.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Joo. Eri mieltä tunnut olevan jostakin, mut en tiiä mistä.

        Maallinen Jerusalem on Sodoma ja Egypti.

        Taivaallinen Jerusalem, joka on synnyttänyt meidät totuuden Sanalla on äitimme.

        Luulis olevan ihan selvä kohta.

        Jerusalem on aina, se on tulevaisuuden Jumalan Valtakunta, 2304 km kanttiinsa ja saman verran kokea, Hes 48; 16,17.
        Ilm 21;1 Ja minä näin uuden taivaan ja uuden maan; sillä ensimmäinen taivas ja ensimmäinen maa ovat kadonneet, eikä merta enää ole.
        2 Ja pyhän kaupungin, uuden Jerusalemin, minä näin laskeutuvan alas taivaasta Jumalan tyköä, valmistettuna niinkuin morsian, miehellensä kaunistettu.
        3 Ja minä kuulin suuren äänen valtaistuimelta sanovan: "Katso, Jumalan maja ihmisten keskellä! Ja hän on asuva heidän keskellänsä, ja he ovat hänen kansansa, ja Jumala itse on oleva heidän kanssaan, heidän Jumalansa;
        4 ja hän on pyyhkivä pois kaikki kyyneleet heidän silmistänsä, eikä kuolemaa ole enää oleva, eikä murhetta eikä parkua eikä kipua ole enää oleva, sillä kaikki entinen on mennyt."
        5 Ja valtaistuimella istuva sanoi: "Katso, uudeksi minä teen kaikki". Ja hän sanoi: "Kirjoita, sillä nämä sanat ovat vakaat ja todet".
        6 Ja hän sanoi minulle: "Se on tapahtunut. Minä olen A ja O, alku ja loppu. Minä annan janoavalle elämän veden lähteestä lahjaksi.

        Jerusalem ei ole koskaan Taivaassa, joka tulee ymmärtää ko testi. Näinkö pakanallisesti ja saatanallisesti teitä opetetaan, vaan itsekö hokasit.

        Jerusalem on ainutkertainen ja vain pakanat sekoittavat siihen Sodoman ja Egytin, miksei Gomorraa. Melko pahaa Jumalan pilkkaa.

        Niin- LUULIS olla?? Voihan sitä Lahkoissa luulla.


      • Anonyymi kirjoitti:

        ###
        Ei ollut ennen Jeesusta, maan päällä,
        ###

        Katsotaanpa Kirjasta

        1. Alussa loi Jumala taivaan ja maan.
        2. Ja maa oli autio ja tyhjä, ja pimeys oli syvyyden päällä, ja Jumalan Henki liikkui vetten päällä.

        😄 Sulla tänään erikoisen huono päivä

        Oli todella, sain päivässä paljon aikaan.
        Mutta Jeesuksesta, jonka nimi oli Sana, ennen ihmiseksi tuloa.

        Mutta jos aloitetaan seuraavaista jakeista, niin kaikki tapahtui Jeesuksen (Sanan )kautta.

        Katsoppa kirjasta.

        Joh 1; 1 Alussa oli Sana. Sana oli Jumalan luona, ja Sana oli Jumala.
        2 Jo alussa Sana oli Jumalan luona.
        3 Kaikki syntyi Sanan voimalla. Mikään, mikä on syntynyt, ei ole syntynyt ilman häntä.
        4 Hänessä oli elämä, ja elämä oli ihmisten valo.
        5 Valo loistaa pimeydessä, pimeys ei ole saanut sitä valtaansa.

        Saitko luettua??


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        Jerusalem on aina, se on tulevaisuuden Jumalan Valtakunta, 2304 km kanttiinsa ja saman verran kokea, Hes 48; 16,17.
        Ilm 21;1 Ja minä näin uuden taivaan ja uuden maan; sillä ensimmäinen taivas ja ensimmäinen maa ovat kadonneet, eikä merta enää ole.
        2 Ja pyhän kaupungin, uuden Jerusalemin, minä näin laskeutuvan alas taivaasta Jumalan tyköä, valmistettuna niinkuin morsian, miehellensä kaunistettu.
        3 Ja minä kuulin suuren äänen valtaistuimelta sanovan: "Katso, Jumalan maja ihmisten keskellä! Ja hän on asuva heidän keskellänsä, ja he ovat hänen kansansa, ja Jumala itse on oleva heidän kanssaan, heidän Jumalansa;
        4 ja hän on pyyhkivä pois kaikki kyyneleet heidän silmistänsä, eikä kuolemaa ole enää oleva, eikä murhetta eikä parkua eikä kipua ole enää oleva, sillä kaikki entinen on mennyt."
        5 Ja valtaistuimella istuva sanoi: "Katso, uudeksi minä teen kaikki". Ja hän sanoi: "Kirjoita, sillä nämä sanat ovat vakaat ja todet".
        6 Ja hän sanoi minulle: "Se on tapahtunut. Minä olen A ja O, alku ja loppu. Minä annan janoavalle elämän veden lähteestä lahjaksi.

        Jerusalem ei ole koskaan Taivaassa, joka tulee ymmärtää ko testi. Näinkö pakanallisesti ja saatanallisesti teitä opetetaan, vaan itsekö hokasit.

        Jerusalem on ainutkertainen ja vain pakanat sekoittavat siihen Sodoman ja Egytin, miksei Gomorraa. Melko pahaa Jumalan pilkkaa.

        Niin- LUULIS olla?? Voihan sitä Lahkoissa luulla.

        Taivaallinen sanoin. Se on täällä alhaalla kuten siitä Hebr. sanoo.

        Joo, tiedän että Juutalaiset saavat armon, mutta Äitimme on täällä maan päällä. Uusi Jerusalem.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Taivaallinen sanoin. Se on täällä alhaalla kuten siitä Hebr. sanoo.

        Joo, tiedän että Juutalaiset saavat armon, mutta Äitimme on täällä maan päällä. Uusi Jerusalem.

        Amen


    • Anonyymi

      On teillä jutut ja uskomukset. Hämmästyttävää, että vielä nykypäivänä tuo uppoaa joihinkin. Ja vieläpä noin kiivaasti, että riitaa pitää haastaa. Samassa lauseessa puhutte rakkaudesta. No jotain täytyykin olla pielessä.

      • Kaikkihan hämmentää, josta ei saa oppia.
        Lueppa Raamattua, saat tiedon, laita ne sitten näkyviin.


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        Kaikkihan hämmentää, josta ei saa oppia.
        Lueppa Raamattua, saat tiedon, laita ne sitten näkyviin.

        Aku Ankassa on parempia juttuja


      • Anonyymi kirjoitti:

        Aku Ankassa on parempia juttuja

        Jatka sen tutkimista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aku Ankassa on parempia juttuja

        Näkeehän sen, mitä raamatun liika tutkiminen aiheuttaa


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        Kaikkihan hämmentää, josta ei saa oppia.
        Lueppa Raamattua, saat tiedon, laita ne sitten näkyviin.

        Aloin lukemaan Luukkaan evankeliumia. Jo heti alussa tuli vaikea kohta. Kenestä jae 15 puhuu?


        13. Mutta enkeli sanoi hänelle: Älä pelkää, Sakarias; sillä sinun rukouksesi on kuultu, ja vaimosi Elisabet on synnyttävä sinulle pojan, ja sinun on annettava hänelle nimi Johannes.

        14. Ja hän on oleva sinulle iloksi ja riemuksi, ja monet iloitsevat hänen syntymisestään.


        15. Sillä hän on oleva suuri Herran edessä; viiniä ja väkijuomaa hän ei juo, ja hän on oleva täytetty Pyhällä Hengellä hamasta äitinsä kohdusta.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Aloin lukemaan Luukkaan evankeliumia. Jo heti alussa tuli vaikea kohta. Kenestä jae 15 puhuu?


        13. Mutta enkeli sanoi hänelle: Älä pelkää, Sakarias; sillä sinun rukouksesi on kuultu, ja vaimosi Elisabet on synnyttävä sinulle pojan, ja sinun on annettava hänelle nimi Johannes.

        14. Ja hän on oleva sinulle iloksi ja riemuksi, ja monet iloitsevat hänen syntymisestään.


        15. Sillä hän on oleva suuri Herran edessä; viiniä ja väkijuomaa hän ei juo, ja hän on oleva täytetty Pyhällä Hengellä hamasta äitinsä kohdusta.

        Vastasin jo pari tuntia sitten, eli Jeesuksesta.
        kokeile käyttää, Kirja, luki ja jae? Helpottaa.


    • Anonyymi

      ####
      Mutta tuosta Ilm. 22 luvusta.
      Ilmestys on kronologinen, se etenee kun juna luettavissa, mutta loppukaneetissa, luvussa 22 tilanne on hieman toinen
      ####

      Johannes oli eristettynä Patmos nimisellä luodolla. Jumalolento (Kristus) ilmestyy hänelle ja Johannes saa tehtävän kirjoittaa kirjaan mitä kuulee ja näkee.

      Hän kirjoittaa kirjeet 7 seurakunnalle ja sitten luvussa 4 alkaa näkyjen sarja.

      Luvussa 22 näyt päättyy ja hän saa ohjeen olla lukitsematta kirjaa jonka hän kirjoittaa jne. Jakeissa 22:6 - kirjan loppuun puhutaan Johannekselle suoraan. Se ei ole osa näkyjä jotka käsittelevät tulevaisuutta vaan koskee sitä hetkeä jota Johannes elää.

      • Patmos on saari, olen käynyt sielläkin ja todella jyrkkäkallioinen siltä osin, missä Johannes oli vankina.
        Koko saarella tuskin luotoa onkaan. Sekoitat sen varmaankin Hailuotoon?

        Sen 7 seurakunnan juttu on Jeesuksen sanomaa, ei Johanneksen ja ne kolme, jotka Jeesus "kirosi" eivät ole enää voimassa ja olemassa, mutta 4 muuta löytyy.

        Loppu tulee esille 21 luvussa; 6 Ja hän sanoi minulle: "Se on tapahtunut. Minä olen A ja O, alku ja loppu. Minä annan janoavalle elämän veden lähteestä lahjaksi.


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        Patmos on saari, olen käynyt sielläkin ja todella jyrkkäkallioinen siltä osin, missä Johannes oli vankina.
        Koko saarella tuskin luotoa onkaan. Sekoitat sen varmaankin Hailuotoon?

        Sen 7 seurakunnan juttu on Jeesuksen sanomaa, ei Johanneksen ja ne kolme, jotka Jeesus "kirosi" eivät ole enää voimassa ja olemassa, mutta 4 muuta löytyy.

        Loppu tulee esille 21 luvussa; 6 Ja hän sanoi minulle: "Se on tapahtunut. Minä olen A ja O, alku ja loppu. Minä annan janoavalle elämän veden lähteestä lahjaksi.

        Öhhh...yritin sanoa että Ilm 22:17 jossa Henki ja morsian kutsuu juomaan elävää vettä koskee tätä aikaa. En tiedä mitä sinä tahdot sanoa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Öhhh...yritin sanoa että Ilm 22:17 jossa Henki ja morsian kutsuu juomaan elävää vettä koskee tätä aikaa. En tiedä mitä sinä tahdot sanoa.

        Panen alkutekstin, auttaako se; 17 Ja henki ja morsian sanovat, ”tule!” – ja joka kuulee, sanokoon, ”tule!” – ja joka janoaa, tulkoon, ja ottakoon elämän vettä ilmaiseksi.


    • Anonyymi

      ####

      Anna tuo Wellujen Saara äiti olla, nolaat vain itsesi.

      Olet muuttanut linjasi, vastaan niin kauna kun se tuntuu aidolta, mutta pelleilyihin en lähde mukaan.

      ####

      Saara äiti on kuitenkin raamatullinen äiti. Hagarin poika pilkkasi Saaraa. Näin Pave tän päivän tilanteesta:

      Gal 4:29. Mutta niinkuin lihan mukaan syntynyt silloin vainosi Hengen mukaan syntynyttä, niin nytkin.

      Tästä vainosta on kyse

      1 Moos 3: 15. Ja minä panen vainon sinun ja vaimon välille ja sinun siemenesi ja hänen siemenensä välille; se on polkeva rikki sinun pääsi, ja sinä olet pistävä sitä kantapäähän." .

      • Saara on vain Abramin vaimo, ei sen enemmän, Häntä ei ole julistettu Pyhimykseksi.

        Miten Gal 4;29 liittyy käsiteltävään asiaan?

        Etkö tiedä, mitä tuo Gen 3;15 tarkoittaa?
        Turha on heitellä summassa otettuja jakeita, kun nytkin kaksi. Ei niiden kopiointi Teologia tee.


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        Saara on vain Abramin vaimo, ei sen enemmän, Häntä ei ole julistettu Pyhimykseksi.

        Miten Gal 4;29 liittyy käsiteltävään asiaan?

        Etkö tiedä, mitä tuo Gen 3;15 tarkoittaa?
        Turha on heitellä summassa otettuja jakeita, kun nytkin kaksi. Ei niiden kopiointi Teologia tee.

        Tiedän. Sinä et tiedä. Vaimo joka synnyttää on myös Ilm 12.
        Sen vaimon jälkeläiset ovat uskovaiset. Se on kaikkien meidän Saara-äiti 🥰
        Vaino on pantu uskovaisten ja maailman lasten välille mutta ihan erityisesti uskovaisten ja lakihurskaitten välille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tiedän. Sinä et tiedä. Vaimo joka synnyttää on myös Ilm 12.
        Sen vaimon jälkeläiset ovat uskovaiset. Se on kaikkien meidän Saara-äiti 🥰
        Vaino on pantu uskovaisten ja maailman lasten välille mutta ihan erityisesti uskovaisten ja lakihurskaitten välille.

        #### Miten Gal 4;29 liittyy käsiteltävään asiaan? ###

        Etkös huomaa kuinka pilkkaat vanhaa Saaraa? Hagarin lapsi kun olet. En hauku. Kaikki olette Hagarin ämpäriä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tiedän. Sinä et tiedä. Vaimo joka synnyttää on myös Ilm 12.
        Sen vaimon jälkeläiset ovat uskovaiset. Se on kaikkien meidän Saara-äiti 🥰
        Vaino on pantu uskovaisten ja maailman lasten välille mutta ihan erityisesti uskovaisten ja lakihurskaitten välille.

        Ei ole kun Arabien ja Israelilaisten kanta äiti.
        Sillä ei loppuläpinääsi ole mitään yhteyttä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        #### Miten Gal 4;29 liittyy käsiteltävään asiaan? ###

        Etkös huomaa kuinka pilkkaat vanhaa Saaraa? Hagarin lapsi kun olet. En hauku. Kaikki olette Hagarin ämpäriä.

        Niin pakanat on mutta me Israelin kansa ei.


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        Ei ole kun Arabien ja Israelilaisten kanta äiti.
        Sillä ei loppuläpinääsi ole mitään yhteyttä.

        Kerro lisää. En ole törmännyt tuollaiseen käsitykseen ennen.

        Siis 1 Moos 3:15 puhuu vaimosta joka on "Arabien ja Israelilaisten kanta äiti" ?


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        Niin pakanat on mutta me Israelin kansa ei.

        Olet oikeassa. Sinun ja minun kohdalla on tarkasti ottaen kysymys Jaakob ja Eesau. Toinen meistä on Esaun lapsi. Mutta pohjalla on se sama vaino.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kerro lisää. En ole törmännyt tuollaiseen käsitykseen ennen.

        Siis 1 Moos 3:15 puhuu vaimosta joka on "Arabien ja Israelilaisten kanta äiti" ?

        Puhuuko?
        Se puhuu vain "naisesta", mutta vasta Abram oli Israelin kanta isä; Gen 12;1 Ja Herra sanoi Abramille: "Lähde maastasi, suvustasi ja isäsi kodista siihen maahan, jonka minä sinulle osoitan.
        2 Niin minä teen sinusta suuren kansan, siunaan sinut ja teen sinun nimesi suureksi, ja sinä olet tuleva siunaukseksi.
        3 Ja minä siunaan niitä, jotka sinua siunaavat, ja kiroan ne, jotka sinua kiroavat, ja sinussa tulevat siunatuiksi kaikki sukukunnat maan päällä."

        Taas vaimo oli Saarai, josta
        Gen. 11:29 Ja Abram ja Naahor ottivat itsellensä vaimot; Abramin vaimon nimi oli Saarai, ja Naahorin vaimon nimi oli Milka, Haaranin tytär; Haaran oli Milkan ja Jiskan isä.

        Silloin ei vielä ollut pakanoita/ Israelilaisia, oltiin vaiheessa.

        Heidän jälkeläisensä oli mm. poika Jaakob, jota Jumala ihannoi ja muutti Pohjois- Israelin nimeksi Jaakob.

        Lue hieman tarkemmin, sen sanoman aikana oli yksi nainen ja se oli Adamin nainen, eli Eva,


      • Anonyymi kirjoitti:

        Olet oikeassa. Sinun ja minun kohdalla on tarkasti ottaen kysymys Jaakob ja Eesau. Toinen meistä on Esaun lapsi. Mutta pohjalla on se sama vaino.

        Menet liian pitkälle genetiikassa. Minua ei vainoa muut kun pieni osa Welluista, mutta olen uskossa Jeesukseen, joten asia on minulle merkityksetön.


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        Puhuuko?
        Se puhuu vain "naisesta", mutta vasta Abram oli Israelin kanta isä; Gen 12;1 Ja Herra sanoi Abramille: "Lähde maastasi, suvustasi ja isäsi kodista siihen maahan, jonka minä sinulle osoitan.
        2 Niin minä teen sinusta suuren kansan, siunaan sinut ja teen sinun nimesi suureksi, ja sinä olet tuleva siunaukseksi.
        3 Ja minä siunaan niitä, jotka sinua siunaavat, ja kiroan ne, jotka sinua kiroavat, ja sinussa tulevat siunatuiksi kaikki sukukunnat maan päällä."

        Taas vaimo oli Saarai, josta
        Gen. 11:29 Ja Abram ja Naahor ottivat itsellensä vaimot; Abramin vaimon nimi oli Saarai, ja Naahorin vaimon nimi oli Milka, Haaranin tytär; Haaran oli Milkan ja Jiskan isä.

        Silloin ei vielä ollut pakanoita/ Israelilaisia, oltiin vaiheessa.

        Heidän jälkeläisensä oli mm. poika Jaakob, jota Jumala ihannoi ja muutti Pohjois- Israelin nimeksi Jaakob.

        Lue hieman tarkemmin, sen sanoman aikana oli yksi nainen ja se oli Adamin nainen, eli Eva,

        ?

        Nyt puhutaan eroa asiasta.
        Kysyit eräässä viestissä näin
        ### Etkö tiedä, mitä tuo Gen 3;15 tarkoittaa? ###

        Siihen vastasin
        $$$
        Tiedän. Sinä et tiedä. Vaimo joka synnyttää on myös Ilm 12.
        Sen vaimon jälkeläiset ovat uskovaiset. Se on kaikkien meidän Saara-äiti 🥰
        Vaino on pantu uskovaisten ja maailman lasten välille mutta ihan erityisesti uskovaisten ja lakihurskaitten välille.
        $$$

        Johon sinä sitten
        ###
        Ei ole kun Arabien ja Israelilaisten kanta äiti.
        Sillä ei loppuläpinääsi ole mitään yhteyttä.
        ###

        Sinä puhuit Saarasta ja minä vaimosta joka esiintyy 1 moos 3:15 ja Ilm. 12 (eli se vaimo joka synnyttää kaikki Jumalan lapset. Jeesuksen ja kaikki Jeesuksen sisarukset. )


      • Piti sanoa, että alkutekstissäkin on "naisen", eikä vaimon.
        Mistä sinä sen vaimon tuohon nappasit, muulta kun maallikkojen saarnoista?


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        Piti sanoa, että alkutekstissäkin on "naisen", eikä vaimon.
        Mistä sinä sen vaimon tuohon nappasit, muulta kun maallikkojen saarnoista?

        -38 käännös puhuu "vaimosta"
        Monet puhujat lukee 92 nykyään, joten varmaan "naisesta" myös puhutaan.


      • Anonyymi kirjoitti:

        -38 käännös puhuu "vaimosta"
        Monet puhujat lukee 92 nykyään, joten varmaan "naisesta" myös puhutaan.

        Käännös -38 on King Jamesin puutteellinen käännös ja asia siellä on virhe. -30 on käännöksen käännös, vajavilla realiteeteilla.
        Etsi alkuteksti, siellä ei ole vaimoa ko. kohdissa.


    • Anonyymi

      Uudestisyntyminen edellyttää että edeltänyt elämä on mennyt ihan päin vittua.

      • Sillä ei ole väliä, Raamattu ei tue ajatustasi?


    • Niin on ellei synny vedestä ja hengestä, ei näe jumalan valtakuntaa.

      • Ei, vaan Joh. 3:3 Jeesus vastasi hänelle: "Totisesti, totisesti: jos ihminen ei SYNNY UUDESTI, ylhäältä, hän ei pääse näkemään Jumalan valtakuntaa."

        Älä pane omiasi Jumalan sanaa.


      • kotipaju2
        pinnasänky kirjoitti:

        Ei, vaan Joh. 3:3 Jeesus vastasi hänelle: "Totisesti, totisesti: jos ihminen ei SYNNY UUDESTI, ylhäältä, hän ei pääse näkemään Jumalan valtakuntaa."

        Älä pane omiasi Jumalan sanaa.

        Jeesus vastasi: "Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: jos joku ei synny vedestä ja Hengestä, ei hän voi päästä sisälle Jumalan valtakuntaan. Joh. 3:5. Älä ihmettele, että minä sanoin sinulle: teidän täytyy syntyä uudesti, ylhäältä. Joh.3:7
        Kaikki on raamatun sanasta jota lainailen, ei ole omiani


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        Ei, vaan Joh. 3:3 Jeesus vastasi hänelle: "Totisesti, totisesti: jos ihminen ei SYNNY UUDESTI, ylhäältä, hän ei pääse näkemään Jumalan valtakuntaa."

        Älä pane omiasi Jumalan sanaa.

        Täytyy ymmärtää mitä sanoitetaan, mitä Jeesus tarkoittaa ja miten siihen pitää suhtautua j.n.e. ymmärtää koko konteksti.
        Nyt kristityt vaan pilkkuja "nussivat" he ovat eksyksissä!


      • kotipaju2 kirjoitti:

        Jeesus vastasi: "Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: jos joku ei synny vedestä ja Hengestä, ei hän voi päästä sisälle Jumalan valtakuntaan. Joh. 3:5. Älä ihmettele, että minä sanoin sinulle: teidän täytyy syntyä uudesti, ylhäältä. Joh.3:7
        Kaikki on raamatun sanasta jota lainailen, ei ole omiani

        Niin, molempia tarvitaan, uudestisyntymistä sekä upotuskastetta.
        Oikeassa olet.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Täytyy ymmärtää mitä sanoitetaan, mitä Jeesus tarkoittaa ja miten siihen pitää suhtautua j.n.e. ymmärtää koko konteksti.
        Nyt kristityt vaan pilkkuja "nussivat" he ovat eksyksissä!

        Tuo ei valaissut mitään, sorry.
        Sanoitus on aivan sekavaa.


    • Liha ja veri eivä pääse sisälle elämään, joka on meillä uko kuorena se karsitaan pois.

    • Anonyymi

      Jeesus muuttaa uudestisyntyneen sydämee; armossa saa uskoa syntinsä anteeksi, se vaikuttaa ajatteluun sanoihin ja tekemiseen, antaa elämälle uuden taivaan rakkauden suunnan. Se on lempeä ja rakentava.
      Kaikki jotka on ottanut Jeesuksen vastaan haluaa että muutkin löytää Jeesuksen, ja haluavat koota lampaita Jeesuksen lammastarhaa, siellä ei ole erotusta lampaiden välillä.
      Jumala on luonut kaikki puitteet missä ihmiset elää. Silloin kaikki kunnia kuuluu Jumalalle.
      Kun rakkaus pysyy eheänä Jumalan tahto toteutuu; siinä on Jeesus läsnä.

      Puhtaalla rakkaudella voi testata, onko suunta oikea, armahdetulle syntiselle.

      Tärkeintä on se mitä Jumala tekee ja mitä Jumala haluaa, se on täydellistä.

      Ihminen on unohtanut Luojansa. Jälki on sen mukaista, luonto turmeltu samoin ihmissuhteet, tämän korjaa vain Jeesus Kristus muuttamalla ihmisen sisäisesti.

      • Ei vaan sydäntä, siinä muuttuu Uudeksi koki ihminen, joka on ainut tapa päästä Jumalan Valata kuntaan. Mutta ei upotuskastetta saa unohtaa, se on saman ketjun yhtä tärkeä elementti, Vesi ja Henki, eli saa synnit anteeksi ilman vilkuttelua ja Pyhän Hengen osallisuuden.


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        Ei vaan sydäntä, siinä muuttuu Uudeksi koki ihminen, joka on ainut tapa päästä Jumalan Valata kuntaan. Mutta ei upotuskastetta saa unohtaa, se on saman ketjun yhtä tärkeä elementti, Vesi ja Henki, eli saa synnit anteeksi ilman vilkuttelua ja Pyhän Hengen osallisuuden.

        Jeesus anantaa Henki kasteen ihminen uppokasteen.
        Ristin ryöväri ei saanut kastetta.


      • pinnasänky
        Anonyymi kirjoitti:

        Jeesus anantaa Henki kasteen ihminen uppokasteen.
        Ristin ryöväri ei saanut kastetta.

        Älä höpsi:
        Matt. 3:6
        He tunnustivat syntinsä, ja Johannes kastoi heidät Jordanissa
        Joh. 3:22
        Tämän jälkeen Jeesus lähti opetuslapsineen Juudeaan. Hän viipyi siellä heidän kanssaan jonkin aikaa ja kastoi ihmisiä.
        Joh. 4:1
        Jeesus sai tietää fariseusten kuulleen, että hän kokosi ympärilleen enemmän opetuslapsia ja kastoi useampia kuin Johannes
        Ap. t. 8:38
        Hän käski pysäyttää vaunut, ja he molemmat, Filippos ja hoviherra, astuivat veteen, ja Filippos kastoi hänet
        Ap. t. 10:37
        "Te tiedätte, mitä on tapahtunut ensin Galileassa ja sitten kaikkialla Juudeassa sen jälkeen kun Johannes saarnasi ja kastoi.


    • Anonyymi

      vanhoillislestaadiolaisissa naisissa on paljon näitä uudestisynnyttäjiä

    • Anonyymi

      Oot kyllä niin ääliö. Kaikki maapallon kristityt on Jeesuksen hengessä riippumatta mitä pirut on niille tehnyt missä olleet mitä kestäneet tai miten pahasti heitä kohdeltu vainottu väärin syytetty. JOUKKORAISKAAJAT ympärileikatut ei tiedä ketä ne raiskaa kun kristittyjä raiskaa ja huumaa myy tai huorauttaa.Eksyttää mihinkin.Judet myrkyttää.Ette vaan tiedä että Jumalan henki on kristityissä. Ette te kuoleman jälkeen näe paratiiseja vaan helvetin gehennan haadeksen. Tulikivi järven. Sodoman synnin seuraus. Tulijärvi.Myllynkivi kaulassa. Teillä ei kristityillä.

    • Anonyymi

      Pöpilään koko hihuli sakki.

    • Anonyymi

      Minä olen uudestikuollut ja silti vielä hengissä. Siinä sitä ihmettä vasta kerrakseen.

    • Anonyymi

      Ensin uudestisyntyminen usko ja sitten vasta kaste. Ilman uudestisyntymistä ei sai edes kastaa, armahdetut syntiset kastetaan seurakunnan jäseneksi.

      Paljon on kastettuja ateisteja. Kun rapajuoppo tule uskoon niin hänestä tulee kunnon kansalainen, syntyi uudeksi luomukseksi.

      • Oikein kirjoitit. Olen kastanut useita ihmisiä, mutta olen selvittänyt tarkoin ja velvoittanut Hänet vastaamaan, että seuraa vain Jeesusta, kaikkivaltiaana Herrana.

        Tuohon toiseen lauseeseen sanon, -et tunne asiaa mitenkään.
        Jos tunnet, pane esimerkki.


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        Oikein kirjoitit. Olen kastanut useita ihmisiä, mutta olen selvittänyt tarkoin ja velvoittanut Hänet vastaamaan, että seuraa vain Jeesusta, kaikkivaltiaana Herrana.

        Tuohon toiseen lauseeseen sanon, -et tunne asiaa mitenkään.
        Jos tunnet, pane esimerkki.

        Mikä sinä olet velvoittamaan? Kauhistuttava ajatus.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Mikä sinä olet velvoittamaan? Kauhistuttava ajatus.

        Siksi koska se kuuluu asiaan.
        Et kuulu ryhmään, joten älä itke.


    • Anonyymi

      Kuule pinna, mä kerron sulle nyt mistä Ilm 21 puhuu.

      Uusi Jerusalem = Jumalan nimen asuinsija UT aikana. Kaupunki on rakennettu elävistä kivistä. Se on siis Jumalan seurakunta. Nyt sen kivet ovat pakanakristittyjä, ja se on jo tapahtunut kuten jae 6 sanoo.

      Toinen osa puhuu morsiamesta. Sama kaupunki mutta elävät kivet ovat siinä vaiheessa Israelin kansa. Vielä tulevaisuudessa.

      Tämä on helppo selittää Raamatulla.
      Tässä pari jaetta

      Hebr 12: 22 Ei, te olette tulleet Siionin vuoren juurelle, elävän Jumalan kaupungin, taivaallisen Jerusalemin luo.

      Gal 4:26 Mutta taivaallinen Jerusalem on vapaa, ja se on meidän äitimme.

      • Ei ole UT;n aikana vaan sen jälkeen, siinä palataan alkuperäiseen Paratiisiin.
        Älä tulkitse asiaa pakanallisesti.
        Asia on niin kuin se on kirjoitettu.


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        Ei ole UT;n aikana vaan sen jälkeen, siinä palataan alkuperäiseen Paratiisiin.
        Älä tulkitse asiaa pakanallisesti.
        Asia on niin kuin se on kirjoitettu.

        Onko alkuperäinen paratiisi pelastettujen lopullinen päämäärä?

        Oletan että sitä tarkoitat. Kysyisin vain että miksi siellä vielä kehotetaan juomaan elämän veden virrasta joka vuotaa istuimelta.. ja miksi vielä pakanoja parannetaan (=puu kantaa parannuksen hedelmää) ja lopuksi: onko se kiva paratiisi josta sanotaan että ulkona ovat koirat ja velhot ja valheen rakastajat.

        Vielä yksi juttu: Raamattu sanoo ettei yhdenkään ajatuksiin ole tullut mitä Jumala on valmistanut niille jotka pelastetaan, mutta nyt meidän olisi uskottava etta Pinnalle ja muille kiliasteille se onkin ilmoitettu??


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko alkuperäinen paratiisi pelastettujen lopullinen päämäärä?

        Oletan että sitä tarkoitat. Kysyisin vain että miksi siellä vielä kehotetaan juomaan elämän veden virrasta joka vuotaa istuimelta.. ja miksi vielä pakanoja parannetaan (=puu kantaa parannuksen hedelmää) ja lopuksi: onko se kiva paratiisi josta sanotaan että ulkona ovat koirat ja velhot ja valheen rakastajat.

        Vielä yksi juttu: Raamattu sanoo ettei yhdenkään ajatuksiin ole tullut mitä Jumala on valmistanut niille jotka pelastetaan, mutta nyt meidän olisi uskottava etta Pinnalle ja muille kiliasteille se onkin ilmoitettu??

        Sori, pieni moka. Näin se kirjoitus olikin. Tein väärän johtopäätöksen.

        1 Kor 2:9. vaan, niinkuin kirjoitettu on: mitä silmä ei ole nähnyt eikä korva kuullut, mikä ei ole ihmisen sydämeen noussut ja minkä Jumala on valmistanut niille, jotka häntä rakastavat.
        10. Mutta meille Jumala on sen ilmoittanut Henkensä kautta, sillä Henki tutkii kaikki, Jumalan syvyydetkin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko alkuperäinen paratiisi pelastettujen lopullinen päämäärä?

        Oletan että sitä tarkoitat. Kysyisin vain että miksi siellä vielä kehotetaan juomaan elämän veden virrasta joka vuotaa istuimelta.. ja miksi vielä pakanoja parannetaan (=puu kantaa parannuksen hedelmää) ja lopuksi: onko se kiva paratiisi josta sanotaan että ulkona ovat koirat ja velhot ja valheen rakastajat.

        Vielä yksi juttu: Raamattu sanoo ettei yhdenkään ajatuksiin ole tullut mitä Jumala on valmistanut niille jotka pelastetaan, mutta nyt meidän olisi uskottava etta Pinnalle ja muille kiliasteille se onkin ilmoitettu??

        " onko se kiva paratiisi josta sanotaan että ulkona ovat koirat ja velhot ja valheen rakastajat."

        Siis, onko se lopullinen paratiisi sellainen että se on uusi maa jossa on pelastettujen kaupunki ja ulkona ovat sitten "vasemman jonon" porukat??

        Tuo on Astrid Lindgrenin "Veljeni, Leijonamieli" tyylinen skeenaario. Kiehtova ihmismielelle ja scientologeille, mutta outo ja epäraamatullinen.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Onko alkuperäinen paratiisi pelastettujen lopullinen päämäärä?

        Oletan että sitä tarkoitat. Kysyisin vain että miksi siellä vielä kehotetaan juomaan elämän veden virrasta joka vuotaa istuimelta.. ja miksi vielä pakanoja parannetaan (=puu kantaa parannuksen hedelmää) ja lopuksi: onko se kiva paratiisi josta sanotaan että ulkona ovat koirat ja velhot ja valheen rakastajat.

        Vielä yksi juttu: Raamattu sanoo ettei yhdenkään ajatuksiin ole tullut mitä Jumala on valmistanut niille jotka pelastetaan, mutta nyt meidän olisi uskottava etta Pinnalle ja muille kiliasteille se onkin ilmoitettu??

        Uusi Jerusalem, eli Jumalan Valtakunta on kutakuinkin samanlainen, mitä Jumalan luoma alkuperäinen maa.
        Kaiken sai luonnosta, eikä mitään kähnäysiä ollut, kuten ei ole Uudessa Jerusalemissa, josta Ilmestyskirjassa, sekä Jesajassa.

        Siellä lunastetuilla on läheinen yhteys Jumalan kanssa.
        Sillä Jumala tulee asumaan heidän keskelleen.
        ”Katso, Jumalan asuinsija ihmisten keskellä! Hän asuu heidän luonaan, ja heistä tulee hänen kansansa. Jumala itse on heidän luonaan” (Ilm. 21:3.) Näinhän se oli alussakin, Jumala sekä ihmiset?

        Jumala ”pyyhkii heidän silmistään joka ainoan kyyneleen” (Ilm. 21:4). Tämä tarkoittaa yksilötasolla ennen kaikkea suurta lohdutusta.
        Menneisyyden kipeät haavat saavat lopullisen hoidon, siellä ei ole vammaisia, ei tauteja, eikä mennä miehelle ja naiselle, koska asutaan Paratiisissa, siihen ei ole tarvetta. Kärsimyksen ongelma on lopullisesti käsitelty.

        Vihollisista viimeinen, kuolema, on kukistunut. ”Kuolemaa ei enää ole, ei murhetta, valitusta eikä vaivaa, sillä kaikki entinen on kadonnut. – – Uudeksi minä teen kaiken.” (Ilm. 21:4, 5.) Jumala on tehnyt maassa täysremontin, palauttanut saastuneen planeetan alkuperäiseen viattomuuden tilaan.

        Se tulee aika, jolloin Paholainen ei pistä enää sormiaan asioihin Jumalan maailmankaikkeudessa.

        Asia on vahvistettu Vanhassa Testamentissa; Vanhan testamentin profeettojen kuvaukset Messiaan valtakunnan ilosta ja riemusta saavat täyttymyksensä uudessa maassa. Jesaja kirjoitti jo kauan sitten: ”Katso, minä luon uuden taivaan ja uuden maan. Menneitä ei enää muistella, ne eivät nouse mieleen. Ei, vaan te saatte iloita ja riemuita aina ja ikuisesti siitä, mitä minä luon. Katso, ilon kaupungiksi minä luon Jerusalemin, teen riemuitsevaksi sen kan­san.”(Jes. 65:17, 18.) Ei ainoastaan kansa iloitse vaan myös Jumala itse iloitsee. ”Ja minä riemuitsen Jerusalemista, iloitsen kansastani.” (Jes. 65:19.)

        Messiaan valtakunnan ihanuutta Jesaja kuvaa seuraavasti: ”Silloin aukenevat sokeiden silmät ja kuurojen korvat avautuvat, rampa hyppii silloin kuin kauris, mykän kieli laulaa rie­muaan.” (Jes. 35:5, 6.)

        Siellä ei vuoda mikään, vaan elämän virta menee alueen läpi, jossa on aina raikasta vettä. Paratiisi on juuri siksi kiva, kun mainitsemasi lusmut uupuvat sieltä, sekä epäuskoiset kaikki tyynni.

        Voit lohduttautua sillä, ettei Jeesuksen omille Herra jätä mitään epävarmaa, kaikki selitetään perin pohjin.


      • Anonyymi kirjoitti:

        " onko se kiva paratiisi josta sanotaan että ulkona ovat koirat ja velhot ja valheen rakastajat."

        Siis, onko se lopullinen paratiisi sellainen että se on uusi maa jossa on pelastettujen kaupunki ja ulkona ovat sitten "vasemman jonon" porukat??

        Tuo on Astrid Lindgrenin "Veljeni, Leijonamieli" tyylinen skeenaario. Kiehtova ihmismielelle ja scientologeille, mutta outo ja epäraamatullinen.

        Raamattuhan nimenomaan sanoo, että vasen jono menee kadotukseen;
        Matt. 25:41 "Sitten hän sanoo vasemmalla puolellaan oleville: 'Menkää pois minun luotani, te kirotut, ikuiseen tuleen, joka on varattu Saatanalle ja hänen enkeleilleen.

        Oikea jono mennee Jumalan Valtakuntaan, josta Ilm 21;1 Ja minä näin uuden taivaan ja uuden maan; sillä ensimmäinen taivas ja ensimmäinen maa ovat kadonneet, eikä merta enää ole.
        2 Ja pyhän kaupungin, uuden Jerusalemin, minä näin laskeutuvan alas taivaasta Jumalan tyköä, valmistettuna niinkuin morsian, miehellensä kaunistettu.
        3 Ja minä kuulin suuren äänen valtaistuimelta sanovan: "Katso, Jumalan maja ihmisten keskellä! Ja hän on asuva heidän keskellänsä, ja he ovat hänen kansansa, ja Jumala itse on oleva heidän kanssaan, heidän Jumalansa;
        4 ja hän on pyyhkivä pois kaikki kyyneleet heidän silmistänsä, eikä kuolemaa ole enää oleva, eikä murhetta eikä parkua eikä kipua ole enää oleva, sillä kaikki entinen on mennyt."
        5 Ja valtaistuimella istuva sanoi: "Katso, uudeksi minä teen kaikki". Ja hän sanoi: "Kirjoita, sillä nämä sanat ovat vakaat ja todet".
        6 Ja hän sanoi minulle: "Se on tapahtunut. Minä olen A ja O, alku ja loppu. Minä annan janoavalle elämän veden lähteestä lahjaksi.

        Tämä on Raamatullinen totuus.


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        Uusi Jerusalem, eli Jumalan Valtakunta on kutakuinkin samanlainen, mitä Jumalan luoma alkuperäinen maa.
        Kaiken sai luonnosta, eikä mitään kähnäysiä ollut, kuten ei ole Uudessa Jerusalemissa, josta Ilmestyskirjassa, sekä Jesajassa.

        Siellä lunastetuilla on läheinen yhteys Jumalan kanssa.
        Sillä Jumala tulee asumaan heidän keskelleen.
        ”Katso, Jumalan asuinsija ihmisten keskellä! Hän asuu heidän luonaan, ja heistä tulee hänen kansansa. Jumala itse on heidän luonaan” (Ilm. 21:3.) Näinhän se oli alussakin, Jumala sekä ihmiset?

        Jumala ”pyyhkii heidän silmistään joka ainoan kyyneleen” (Ilm. 21:4). Tämä tarkoittaa yksilötasolla ennen kaikkea suurta lohdutusta.
        Menneisyyden kipeät haavat saavat lopullisen hoidon, siellä ei ole vammaisia, ei tauteja, eikä mennä miehelle ja naiselle, koska asutaan Paratiisissa, siihen ei ole tarvetta. Kärsimyksen ongelma on lopullisesti käsitelty.

        Vihollisista viimeinen, kuolema, on kukistunut. ”Kuolemaa ei enää ole, ei murhetta, valitusta eikä vaivaa, sillä kaikki entinen on kadonnut. – – Uudeksi minä teen kaiken.” (Ilm. 21:4, 5.) Jumala on tehnyt maassa täysremontin, palauttanut saastuneen planeetan alkuperäiseen viattomuuden tilaan.

        Se tulee aika, jolloin Paholainen ei pistä enää sormiaan asioihin Jumalan maailmankaikkeudessa.

        Asia on vahvistettu Vanhassa Testamentissa; Vanhan testamentin profeettojen kuvaukset Messiaan valtakunnan ilosta ja riemusta saavat täyttymyksensä uudessa maassa. Jesaja kirjoitti jo kauan sitten: ”Katso, minä luon uuden taivaan ja uuden maan. Menneitä ei enää muistella, ne eivät nouse mieleen. Ei, vaan te saatte iloita ja riemuita aina ja ikuisesti siitä, mitä minä luon. Katso, ilon kaupungiksi minä luon Jerusalemin, teen riemuitsevaksi sen kan­san.”(Jes. 65:17, 18.) Ei ainoastaan kansa iloitse vaan myös Jumala itse iloitsee. ”Ja minä riemuitsen Jerusalemista, iloitsen kansastani.” (Jes. 65:19.)

        Messiaan valtakunnan ihanuutta Jesaja kuvaa seuraavasti: ”Silloin aukenevat sokeiden silmät ja kuurojen korvat avautuvat, rampa hyppii silloin kuin kauris, mykän kieli laulaa rie­muaan.” (Jes. 35:5, 6.)

        Siellä ei vuoda mikään, vaan elämän virta menee alueen läpi, jossa on aina raikasta vettä. Paratiisi on juuri siksi kiva, kun mainitsemasi lusmut uupuvat sieltä, sekä epäuskoiset kaikki tyynni.

        Voit lohduttautua sillä, ettei Jeesuksen omille Herra jätä mitään epävarmaa, kaikki selitetään perin pohjin.

        Kiitos vastauksesta. Ymmärrän miten ajattelet asiaa.

        Kaikki raamatukohdat joita lainaat kuvaavat UT aikaa.

        Esim. tuo Jesajan kohta luvusta 35. Kun Kastaja vankityrmässä epäili oliko Jeesus luvattu Messias, Jeesus lähetti tämän viestin hänelle

        Luuk 7:22 Niinpä hän vastasi: »Menkää ja kertokaa Johannekselle, mitä olette nähneet ja kuulleet:
        Sokeat saavat näkönsä ja rammat kävelevät,
        spitaaliset puhdistuvat ja kuurot kuulevat,
        kuolleet herätetään henkiin ja köyhille julistetaan ilosanoma.

        (Eikö sua puhuttele se seikka ettet tätä ole todeksi kokenut, mutta odotat näitten tapahtuvan vasta paratiisissa?)


        Jos mahdollista, voisitko nyt yhdessä viestissä vain vastata tähän kysymykseen:

        Biblian mukaan Uudesta Jerusalemista:

        Ilm 21:24. Ja pakanat, jotka autuaaksi tulevat, pitää hänen valkeudessansa vaeltaman, ja maan kuninkaat tuovat kunniansa ja ylistyksensä siihen.

        Hebrealaiskirje uudesta Jerusalemista:

        Hebr 12:22 Ei, te olette tulleet Siionin vuoren juurelle, elävän Jumalan kaupungin, taivaallisen Jerusalemin luo.

        Eli Ilmestys itse kuvaa Uuden Jerusalemin olevan kaupunki pakanojen keskellä. Se tuo pelastuksen niille pakanoille jotka sen valkeudessa (Jeesus) vaeltavat.

        Ja Hebr 12:22 vahvistaa sen käsityksen. Niin myös Paavali
        Gal 4:2. Mutta se Jerusalem, joka ylhäältä on*, on vapaa, joka on kaikkein meidän äitimme. (Biblia)

        Kysymys: Laitatko tähän sen jakeen Raamatusta joka selkeimmin sanoo Uuden Jerusalemin?

        (Sun tulkinta Ilmestyksessä pakottaa sinut niin uskomaan. Sen tiedän, mutta kysymys onkin, onko Raamatussa selkeää jaetta joka pakottaa niin tulkitsemaan)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos vastauksesta. Ymmärrän miten ajattelet asiaa.

        Kaikki raamatukohdat joita lainaat kuvaavat UT aikaa.

        Esim. tuo Jesajan kohta luvusta 35. Kun Kastaja vankityrmässä epäili oliko Jeesus luvattu Messias, Jeesus lähetti tämän viestin hänelle

        Luuk 7:22 Niinpä hän vastasi: »Menkää ja kertokaa Johannekselle, mitä olette nähneet ja kuulleet:
        Sokeat saavat näkönsä ja rammat kävelevät,
        spitaaliset puhdistuvat ja kuurot kuulevat,
        kuolleet herätetään henkiin ja köyhille julistetaan ilosanoma.

        (Eikö sua puhuttele se seikka ettet tätä ole todeksi kokenut, mutta odotat näitten tapahtuvan vasta paratiisissa?)


        Jos mahdollista, voisitko nyt yhdessä viestissä vain vastata tähän kysymykseen:

        Biblian mukaan Uudesta Jerusalemista:

        Ilm 21:24. Ja pakanat, jotka autuaaksi tulevat, pitää hänen valkeudessansa vaeltaman, ja maan kuninkaat tuovat kunniansa ja ylistyksensä siihen.

        Hebrealaiskirje uudesta Jerusalemista:

        Hebr 12:22 Ei, te olette tulleet Siionin vuoren juurelle, elävän Jumalan kaupungin, taivaallisen Jerusalemin luo.

        Eli Ilmestys itse kuvaa Uuden Jerusalemin olevan kaupunki pakanojen keskellä. Se tuo pelastuksen niille pakanoille jotka sen valkeudessa (Jeesus) vaeltavat.

        Ja Hebr 12:22 vahvistaa sen käsityksen. Niin myös Paavali
        Gal 4:2. Mutta se Jerusalem, joka ylhäältä on*, on vapaa, joka on kaikkein meidän äitimme. (Biblia)

        Kysymys: Laitatko tähän sen jakeen Raamatusta joka selkeimmin sanoo Uuden Jerusalemin?

        (Sun tulkinta Ilmestyksessä pakottaa sinut niin uskomaan. Sen tiedän, mutta kysymys onkin, onko Raamatussa selkeää jaetta joka pakottaa niin tulkitsemaan)

        😂 Kysymys jäi laittamatta

        Kysymys:

        Laitatko tähän sen jakeen Raamatusta joka selkeimmin sanoo Uuden Jerusalemin olevan Paratiisin?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos vastauksesta. Ymmärrän miten ajattelet asiaa.

        Kaikki raamatukohdat joita lainaat kuvaavat UT aikaa.

        Esim. tuo Jesajan kohta luvusta 35. Kun Kastaja vankityrmässä epäili oliko Jeesus luvattu Messias, Jeesus lähetti tämän viestin hänelle

        Luuk 7:22 Niinpä hän vastasi: »Menkää ja kertokaa Johannekselle, mitä olette nähneet ja kuulleet:
        Sokeat saavat näkönsä ja rammat kävelevät,
        spitaaliset puhdistuvat ja kuurot kuulevat,
        kuolleet herätetään henkiin ja köyhille julistetaan ilosanoma.

        (Eikö sua puhuttele se seikka ettet tätä ole todeksi kokenut, mutta odotat näitten tapahtuvan vasta paratiisissa?)


        Jos mahdollista, voisitko nyt yhdessä viestissä vain vastata tähän kysymykseen:

        Biblian mukaan Uudesta Jerusalemista:

        Ilm 21:24. Ja pakanat, jotka autuaaksi tulevat, pitää hänen valkeudessansa vaeltaman, ja maan kuninkaat tuovat kunniansa ja ylistyksensä siihen.

        Hebrealaiskirje uudesta Jerusalemista:

        Hebr 12:22 Ei, te olette tulleet Siionin vuoren juurelle, elävän Jumalan kaupungin, taivaallisen Jerusalemin luo.

        Eli Ilmestys itse kuvaa Uuden Jerusalemin olevan kaupunki pakanojen keskellä. Se tuo pelastuksen niille pakanoille jotka sen valkeudessa (Jeesus) vaeltavat.

        Ja Hebr 12:22 vahvistaa sen käsityksen. Niin myös Paavali
        Gal 4:2. Mutta se Jerusalem, joka ylhäältä on*, on vapaa, joka on kaikkein meidän äitimme. (Biblia)

        Kysymys: Laitatko tähän sen jakeen Raamatusta joka selkeimmin sanoo Uuden Jerusalemin?

        (Sun tulkinta Ilmestyksessä pakottaa sinut niin uskomaan. Sen tiedän, mutta kysymys onkin, onko Raamatussa selkeää jaetta joka pakottaa niin tulkitsemaan)

        VT on kirjoitettu vain Israelille, ja Jumala katsoi, että se menee kuten alun kommelluksen jälkeen laitettiin Laki Siinailla, jossa on teensä 618 käskyä, joista kaikki on Kirjassa, ja monikaan penkkiuskova tai maaliko puhuja eivät siitä tiedä mitään. Löytyy 2 Mo 20> ja toisto 5 Mo 33.

        Mutta asiaan.

        Tottakai puhuttelee parantaminen, sain sen lahjan täyttyessäni Hengellä. Ihmeitä tapahtui mm ihottumassa, sekä monessa muussa. Toisaalta sen näkee myös valveutunut ihminen TV/;ssa.
        Josta armolahjaton ihminen voi tehdä sen evankeliumin julistuksen.

        En ole koskaan edes epäillyt sitä, sillä siellä ei ole parannettavaa. Se sinunkin on hyvä tietää. Olen usein kirjoittanut siitä.

        Panen tuon Ilm 21;24 Ja kansakunnat vaeltavat sen valkeudessa, ja maan kuninkaat tuovat sille kunniaa.
        Niin ei tarvitse miettiä mitä se tarkoittaa. Tässä näkee biblian "lapsuuden".

        Sitten naivuuteesi; Hebr 12:22 Ei, te olette tulleet Siionin vuoren juurelle, elävän Jumalan kaupungin, taivaallisen Jerusalemin luo.
        -92; 22 Ei, te olette tulleet Siionin vuoren juurelle, elävän Jumalan kaupungin, taivaallisen Jerusalemin luo. Teidän edessänne on tuhansittain enkeleitä

        Ensinnäkin, etsitkö jotain namupaloja eri käännöksistä? Ne ei minua sekoita, mutta ehjä Sinut, joka ei kovinkaan tunne alkutekstiä, jossa se on 2 Mutta te olette tulleet lähelle Zionin vuorta, ja sitä elävän Jumalan kaupunkia, Jerusalemia, joka on taivaissa, ja suuren enkelijoukon kokousta.

        Jotenkin tunnen olevani Sinulle joku kielenkääntäjä, kai Sinä itse voit katsoa eri kirjoitukset?

        Sinun tuossa kuitenkin pitää tajuta, että Pave puhui juutalaisille asian "tänä päivänä", eikä kuten Ilmestys tulevana Jumalan Valatakuntana.

        >>Eli Ilmestys itse kuvaa Uuden Jerusalemin olevan kaupunki pakanoiden keskellä. ** Lopeta jo, lue vaikka itse, Hesekiel sen kertoo, ja Ilme, 21 heti alussa. Hävettää puolestasi.

        >>Se tuo pelastuksen niille pakanoille jotka sen valkeudessa (Jeesus) vaeltavat.** Fraaseologiaa lestadiolaisuudessa. Katseppa itse, vaikka Joh 3,3 niin eikö muistu mieleen?

        Miksi et ottanut nyt sitä bibliaa, sillä vähän naurattaa sen teksti; 3 Jesus vastasi ja sanoi hänelle: totisesti, totisesti sanon minä sinulle: ellei joku vastuudesta synny, ei hän taida Jumalan valtakuntaa nähdä.

        Näin saadaan se jengin fokus esille. Vastushan oli ennen SRK.

        >>Ja Hebr 12:22 vahvistaa sen käsityksen. Niin myös Paavali
        Gal 4:2. Mutta se Jerusalem, joka ylhäältä on*, on vapaa, joka on kaikkein meidän äitimme. (Biblia)** Kannattaa miettiä konteksti ensin.
        Jospa se aukeaa paremmin alkutekstistä; 2 Vaan on vartijoiden ja huoneen johtajien alla oman isänsä asettamaan hetkeen saakka.

        No tämän kerran; 1 Minä näin uuden taivaan ja uuden maan. Ensimmäinen taivas ja ensimmäinen maa olivat kadonneet, eikä merta ollut enää.
        2 Näin, kuinka pyhä kaupunki, uusi Jerusalem, laskeutui taivaasta Jumalan luota juhla-asuisena, niin kuin morsian, joka on kaunistettu sulhasta varten

        Tämä ei auta uskoasi, se auttaa että löydät Jeesuksen, Uudesti synnyt ja haet kasteen.

        OBS Raamattu eikä Jeesus pakota mihinkään, lahkot sen tekee, lähinnä uskoa itseensä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        😂 Kysymys jäi laittamatta

        Kysymys:

        Laitatko tähän sen jakeen Raamatusta joka selkeimmin sanoo Uuden Jerusalemin olevan Paratiisin?

        Pitää mennä töihin, vastaan illalla, jos muistan. Mutta mikä tuli mieleen;
        Ilm 21;3 Ja minä kuulin valtaistuimen luota voimakkaan äänen, joka sanoi: "Katso, Jumalan asuinsija ihmisten keskellä! Hän asuu heidän luonaan, ja heistä tulee hänen kansansa. Jumala itse on heidän luonaan, Tukijakeet 3. Moos. 26:11,12; Hes. 37:27; Sak. 2:14; Joh. 1:14; Ilm. 7:15.
        4 ja hän pyyhkii heidän silmistään joka ainoan kyyneleen. Kuolemaa ei enää ole, ei murhetta, valitusta eikä vaivaa, sillä kaikki entinen on kadonnut."

        Hän tekee uudeksi kaiken, kuten alussa oli. Jumalan oli ihmisten seassa.


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        VT on kirjoitettu vain Israelille, ja Jumala katsoi, että se menee kuten alun kommelluksen jälkeen laitettiin Laki Siinailla, jossa on teensä 618 käskyä, joista kaikki on Kirjassa, ja monikaan penkkiuskova tai maaliko puhuja eivät siitä tiedä mitään. Löytyy 2 Mo 20> ja toisto 5 Mo 33.

        Mutta asiaan.

        Tottakai puhuttelee parantaminen, sain sen lahjan täyttyessäni Hengellä. Ihmeitä tapahtui mm ihottumassa, sekä monessa muussa. Toisaalta sen näkee myös valveutunut ihminen TV/;ssa.
        Josta armolahjaton ihminen voi tehdä sen evankeliumin julistuksen.

        En ole koskaan edes epäillyt sitä, sillä siellä ei ole parannettavaa. Se sinunkin on hyvä tietää. Olen usein kirjoittanut siitä.

        Panen tuon Ilm 21;24 Ja kansakunnat vaeltavat sen valkeudessa, ja maan kuninkaat tuovat sille kunniaa.
        Niin ei tarvitse miettiä mitä se tarkoittaa. Tässä näkee biblian "lapsuuden".

        Sitten naivuuteesi; Hebr 12:22 Ei, te olette tulleet Siionin vuoren juurelle, elävän Jumalan kaupungin, taivaallisen Jerusalemin luo.
        -92; 22 Ei, te olette tulleet Siionin vuoren juurelle, elävän Jumalan kaupungin, taivaallisen Jerusalemin luo. Teidän edessänne on tuhansittain enkeleitä

        Ensinnäkin, etsitkö jotain namupaloja eri käännöksistä? Ne ei minua sekoita, mutta ehjä Sinut, joka ei kovinkaan tunne alkutekstiä, jossa se on 2 Mutta te olette tulleet lähelle Zionin vuorta, ja sitä elävän Jumalan kaupunkia, Jerusalemia, joka on taivaissa, ja suuren enkelijoukon kokousta.

        Jotenkin tunnen olevani Sinulle joku kielenkääntäjä, kai Sinä itse voit katsoa eri kirjoitukset?

        Sinun tuossa kuitenkin pitää tajuta, että Pave puhui juutalaisille asian "tänä päivänä", eikä kuten Ilmestys tulevana Jumalan Valatakuntana.

        >>Eli Ilmestys itse kuvaa Uuden Jerusalemin olevan kaupunki pakanoiden keskellä. ** Lopeta jo, lue vaikka itse, Hesekiel sen kertoo, ja Ilme, 21 heti alussa. Hävettää puolestasi.

        >>Se tuo pelastuksen niille pakanoille jotka sen valkeudessa (Jeesus) vaeltavat.** Fraaseologiaa lestadiolaisuudessa. Katseppa itse, vaikka Joh 3,3 niin eikö muistu mieleen?

        Miksi et ottanut nyt sitä bibliaa, sillä vähän naurattaa sen teksti; 3 Jesus vastasi ja sanoi hänelle: totisesti, totisesti sanon minä sinulle: ellei joku vastuudesta synny, ei hän taida Jumalan valtakuntaa nähdä.

        Näin saadaan se jengin fokus esille. Vastushan oli ennen SRK.

        >>Ja Hebr 12:22 vahvistaa sen käsityksen. Niin myös Paavali
        Gal 4:2. Mutta se Jerusalem, joka ylhäältä on*, on vapaa, joka on kaikkein meidän äitimme. (Biblia)** Kannattaa miettiä konteksti ensin.
        Jospa se aukeaa paremmin alkutekstistä; 2 Vaan on vartijoiden ja huoneen johtajien alla oman isänsä asettamaan hetkeen saakka.

        No tämän kerran; 1 Minä näin uuden taivaan ja uuden maan. Ensimmäinen taivas ja ensimmäinen maa olivat kadonneet, eikä merta ollut enää.
        2 Näin, kuinka pyhä kaupunki, uusi Jerusalem, laskeutui taivaasta Jumalan luota juhla-asuisena, niin kuin morsian, joka on kaunistettu sulhasta varten

        Tämä ei auta uskoasi, se auttaa että löydät Jeesuksen, Uudesti synnyt ja haet kasteen.

        OBS Raamattu eikä Jeesus pakota mihinkään, lahkot sen tekee, lähinnä uskoa itseensä.

        Rönsyilee ihan valtavasti.

        Otetaan nyt yksi juttu kerrallaan käsiteltäväksi.

        1.
        ###
        Panen tuon Ilm 21;24 Ja kansakunnat vaeltavat sen valkeudessa, ja maan kuninkaat tuovat sille kunniaa.
        Niin ei tarvitse miettiä mitä se tarkoittaa. Tässä näkee biblian "lapsuuden".
        ###

        Anteeksi, mutta miten ajattelet tuon käännöksen selvemmin osoittavan että Uusi Jerusalem on paratiisi? Kysyn ihan aidosti, koska mitä ovat maan kuninkaat paratiisissa, ja mikä on tuo kaupunki tuolla paratiisissa ?

        Tästähän profeetat puhuu paljonkin. Esim Miika 4 luku

        Miik 4: 1 Tulee vielä aika,
        jolloin Herran pyhäkön vuori seisoo lujana.
        Ylimpänä vuorista se kohoaa,
        korkeimpana kukkuloista,
        ja kansat virtaavat sinne.

        2 Monet kansat lähtevät liikkeelle sanoen:
        »Tulkaa, nouskaamme Herran vuorelle,
        nouskaamme Jaakobin Jumalan pyhäkköön!
        Hän opastaa meitä tiellään, ja me,
        me tahdomme kulkea hänen polkujaan,
        sillä Siionista tulee Herran sana
        ja Jerusalemista kaikuu Jumalan puhe.

        Puhuuko Miika paratiisista vai Uuden liiton ajasta ?


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        VT on kirjoitettu vain Israelille, ja Jumala katsoi, että se menee kuten alun kommelluksen jälkeen laitettiin Laki Siinailla, jossa on teensä 618 käskyä, joista kaikki on Kirjassa, ja monikaan penkkiuskova tai maaliko puhuja eivät siitä tiedä mitään. Löytyy 2 Mo 20> ja toisto 5 Mo 33.

        Mutta asiaan.

        Tottakai puhuttelee parantaminen, sain sen lahjan täyttyessäni Hengellä. Ihmeitä tapahtui mm ihottumassa, sekä monessa muussa. Toisaalta sen näkee myös valveutunut ihminen TV/;ssa.
        Josta armolahjaton ihminen voi tehdä sen evankeliumin julistuksen.

        En ole koskaan edes epäillyt sitä, sillä siellä ei ole parannettavaa. Se sinunkin on hyvä tietää. Olen usein kirjoittanut siitä.

        Panen tuon Ilm 21;24 Ja kansakunnat vaeltavat sen valkeudessa, ja maan kuninkaat tuovat sille kunniaa.
        Niin ei tarvitse miettiä mitä se tarkoittaa. Tässä näkee biblian "lapsuuden".

        Sitten naivuuteesi; Hebr 12:22 Ei, te olette tulleet Siionin vuoren juurelle, elävän Jumalan kaupungin, taivaallisen Jerusalemin luo.
        -92; 22 Ei, te olette tulleet Siionin vuoren juurelle, elävän Jumalan kaupungin, taivaallisen Jerusalemin luo. Teidän edessänne on tuhansittain enkeleitä

        Ensinnäkin, etsitkö jotain namupaloja eri käännöksistä? Ne ei minua sekoita, mutta ehjä Sinut, joka ei kovinkaan tunne alkutekstiä, jossa se on 2 Mutta te olette tulleet lähelle Zionin vuorta, ja sitä elävän Jumalan kaupunkia, Jerusalemia, joka on taivaissa, ja suuren enkelijoukon kokousta.

        Jotenkin tunnen olevani Sinulle joku kielenkääntäjä, kai Sinä itse voit katsoa eri kirjoitukset?

        Sinun tuossa kuitenkin pitää tajuta, että Pave puhui juutalaisille asian "tänä päivänä", eikä kuten Ilmestys tulevana Jumalan Valatakuntana.

        >>Eli Ilmestys itse kuvaa Uuden Jerusalemin olevan kaupunki pakanoiden keskellä. ** Lopeta jo, lue vaikka itse, Hesekiel sen kertoo, ja Ilme, 21 heti alussa. Hävettää puolestasi.

        >>Se tuo pelastuksen niille pakanoille jotka sen valkeudessa (Jeesus) vaeltavat.** Fraaseologiaa lestadiolaisuudessa. Katseppa itse, vaikka Joh 3,3 niin eikö muistu mieleen?

        Miksi et ottanut nyt sitä bibliaa, sillä vähän naurattaa sen teksti; 3 Jesus vastasi ja sanoi hänelle: totisesti, totisesti sanon minä sinulle: ellei joku vastuudesta synny, ei hän taida Jumalan valtakuntaa nähdä.

        Näin saadaan se jengin fokus esille. Vastushan oli ennen SRK.

        >>Ja Hebr 12:22 vahvistaa sen käsityksen. Niin myös Paavali
        Gal 4:2. Mutta se Jerusalem, joka ylhäältä on*, on vapaa, joka on kaikkein meidän äitimme. (Biblia)** Kannattaa miettiä konteksti ensin.
        Jospa se aukeaa paremmin alkutekstistä; 2 Vaan on vartijoiden ja huoneen johtajien alla oman isänsä asettamaan hetkeen saakka.

        No tämän kerran; 1 Minä näin uuden taivaan ja uuden maan. Ensimmäinen taivas ja ensimmäinen maa olivat kadonneet, eikä merta ollut enää.
        2 Näin, kuinka pyhä kaupunki, uusi Jerusalem, laskeutui taivaasta Jumalan luota juhla-asuisena, niin kuin morsian, joka on kaunistettu sulhasta varten

        Tämä ei auta uskoasi, se auttaa että löydät Jeesuksen, Uudesti synnyt ja haet kasteen.

        OBS Raamattu eikä Jeesus pakota mihinkään, lahkot sen tekee, lähinnä uskoa itseensä.

        2.

        #####

        Sitten naivuuteesi; Hebr 12:22 Ei, te olette tulleet Siionin vuoren juurelle, elävän Jumalan kaupungin, taivaallisen Jerusalemin luo.
        -92; 22 Ei, te olette tulleet Siionin vuoren juurelle, elävän Jumalan kaupungin, taivaallisen Jerusalemin luo. Teidän edessänne on tuhansittain enkeleitä

        Ensinnäkin, etsitkö jotain namupaloja eri käännöksistä? Ne ei minua sekoita, mutta ehjä Sinut, joka ei kovinkaan tunne alkutekstiä, jossa se on 2 Mutta te olette tulleet lähelle Zionin vuorta, ja sitä elävän Jumalan kaupunkia, Jerusalemia, joka on taivaissa, ja suuren enkelijoukon kokousta.

        #####


        Laitoit saman jakeen muutamasta eri käännöksestä ja mielestäsi olet jotain sillä viestittänyt. Minä en ymmärrä mitä tahdot sanoa.
        Jokainen käännös puhuu siitä että UT uskovaiset ovat tulleet taivaallisen Jerusalemin luo, tai lähelle.

        Sen lisäksi Paavali sanoo että tämä sama taivaallinen Jerusalem on meidät kaikki (uskovaiset) synnyttänyt.

        Gal 4:24. Tämä on kuvannollista puhetta; nämä naiset ovat kaksi liittoa: toinen on Siinain vuorelta, joka synnyttää orjuuteen, ja se on Haagar;

        26. Mutta se Jerusalem, joka ylhäällä on, on vapaa, ja se on meidän äitimme.

        Yritän näyttää Raamatulla että Uusi Jerusalem ei ole mitään tuonpuolista, mutta Raamatussa sillä tarkoitetaan Jumalan seurakuntaa.

        Kerrotko vielä millä tavalla kumosit mun väitteen?


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        VT on kirjoitettu vain Israelille, ja Jumala katsoi, että se menee kuten alun kommelluksen jälkeen laitettiin Laki Siinailla, jossa on teensä 618 käskyä, joista kaikki on Kirjassa, ja monikaan penkkiuskova tai maaliko puhuja eivät siitä tiedä mitään. Löytyy 2 Mo 20> ja toisto 5 Mo 33.

        Mutta asiaan.

        Tottakai puhuttelee parantaminen, sain sen lahjan täyttyessäni Hengellä. Ihmeitä tapahtui mm ihottumassa, sekä monessa muussa. Toisaalta sen näkee myös valveutunut ihminen TV/;ssa.
        Josta armolahjaton ihminen voi tehdä sen evankeliumin julistuksen.

        En ole koskaan edes epäillyt sitä, sillä siellä ei ole parannettavaa. Se sinunkin on hyvä tietää. Olen usein kirjoittanut siitä.

        Panen tuon Ilm 21;24 Ja kansakunnat vaeltavat sen valkeudessa, ja maan kuninkaat tuovat sille kunniaa.
        Niin ei tarvitse miettiä mitä se tarkoittaa. Tässä näkee biblian "lapsuuden".

        Sitten naivuuteesi; Hebr 12:22 Ei, te olette tulleet Siionin vuoren juurelle, elävän Jumalan kaupungin, taivaallisen Jerusalemin luo.
        -92; 22 Ei, te olette tulleet Siionin vuoren juurelle, elävän Jumalan kaupungin, taivaallisen Jerusalemin luo. Teidän edessänne on tuhansittain enkeleitä

        Ensinnäkin, etsitkö jotain namupaloja eri käännöksistä? Ne ei minua sekoita, mutta ehjä Sinut, joka ei kovinkaan tunne alkutekstiä, jossa se on 2 Mutta te olette tulleet lähelle Zionin vuorta, ja sitä elävän Jumalan kaupunkia, Jerusalemia, joka on taivaissa, ja suuren enkelijoukon kokousta.

        Jotenkin tunnen olevani Sinulle joku kielenkääntäjä, kai Sinä itse voit katsoa eri kirjoitukset?

        Sinun tuossa kuitenkin pitää tajuta, että Pave puhui juutalaisille asian "tänä päivänä", eikä kuten Ilmestys tulevana Jumalan Valatakuntana.

        >>Eli Ilmestys itse kuvaa Uuden Jerusalemin olevan kaupunki pakanoiden keskellä. ** Lopeta jo, lue vaikka itse, Hesekiel sen kertoo, ja Ilme, 21 heti alussa. Hävettää puolestasi.

        >>Se tuo pelastuksen niille pakanoille jotka sen valkeudessa (Jeesus) vaeltavat.** Fraaseologiaa lestadiolaisuudessa. Katseppa itse, vaikka Joh 3,3 niin eikö muistu mieleen?

        Miksi et ottanut nyt sitä bibliaa, sillä vähän naurattaa sen teksti; 3 Jesus vastasi ja sanoi hänelle: totisesti, totisesti sanon minä sinulle: ellei joku vastuudesta synny, ei hän taida Jumalan valtakuntaa nähdä.

        Näin saadaan se jengin fokus esille. Vastushan oli ennen SRK.

        >>Ja Hebr 12:22 vahvistaa sen käsityksen. Niin myös Paavali
        Gal 4:2. Mutta se Jerusalem, joka ylhäältä on*, on vapaa, joka on kaikkein meidän äitimme. (Biblia)** Kannattaa miettiä konteksti ensin.
        Jospa se aukeaa paremmin alkutekstistä; 2 Vaan on vartijoiden ja huoneen johtajien alla oman isänsä asettamaan hetkeen saakka.

        No tämän kerran; 1 Minä näin uuden taivaan ja uuden maan. Ensimmäinen taivas ja ensimmäinen maa olivat kadonneet, eikä merta ollut enää.
        2 Näin, kuinka pyhä kaupunki, uusi Jerusalem, laskeutui taivaasta Jumalan luota juhla-asuisena, niin kuin morsian, joka on kaunistettu sulhasta varten

        Tämä ei auta uskoasi, se auttaa että löydät Jeesuksen, Uudesti synnyt ja haet kasteen.

        OBS Raamattu eikä Jeesus pakota mihinkään, lahkot sen tekee, lähinnä uskoa itseensä.

        3.

        ###
        Sinun tuossa kuitenkin pitää tajuta, että Pave puhui juutalaisille asian "tänä päivänä", eikä kuten Ilmestys tulevana Jumalan Valatakuntana.
        ###

        Ok. Joo ymmärrän mitä tarkoitat tuolla "tänä päivänä".

        Mutta jos katsot tätä Paavalin sanaa

        2 Kor 6:16 ... Mehän olemme elävän Jumalan temppeli, niin kuin Jumala on sanonut:
        – Minä asetun heidän keskelleen
        ja vaellan heidän mukanaan.
        Minä olen oleva heidän Jumalansa
        ja he minun kansani.

        Ja Kristus itse sanoo että hän on meidän kanssamme, että Hän ja Isä ovat yhtä.

        Ei Kristus puhu meille tuota "tänä päivänä", vaan Jumalan maja on ihmisten keskellä tänään.

        Nyt sinun pitää vuorostasi tajuta että Ilm 21:6 tarkoittaa sitä mitä se sanoo.

        Vielä hän sanoi minulle: »Nyt ne ovat käyneet toteen. Minä olen A ja O, alku ja loppu. Sille, jolla on jano, minä annan lahjaksi vettä elämän veden lähteestä.

        Ei Paratiisissa mitään pelastuksen lähteitä ja elämän vettä enää tarvita.


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        VT on kirjoitettu vain Israelille, ja Jumala katsoi, että se menee kuten alun kommelluksen jälkeen laitettiin Laki Siinailla, jossa on teensä 618 käskyä, joista kaikki on Kirjassa, ja monikaan penkkiuskova tai maaliko puhuja eivät siitä tiedä mitään. Löytyy 2 Mo 20> ja toisto 5 Mo 33.

        Mutta asiaan.

        Tottakai puhuttelee parantaminen, sain sen lahjan täyttyessäni Hengellä. Ihmeitä tapahtui mm ihottumassa, sekä monessa muussa. Toisaalta sen näkee myös valveutunut ihminen TV/;ssa.
        Josta armolahjaton ihminen voi tehdä sen evankeliumin julistuksen.

        En ole koskaan edes epäillyt sitä, sillä siellä ei ole parannettavaa. Se sinunkin on hyvä tietää. Olen usein kirjoittanut siitä.

        Panen tuon Ilm 21;24 Ja kansakunnat vaeltavat sen valkeudessa, ja maan kuninkaat tuovat sille kunniaa.
        Niin ei tarvitse miettiä mitä se tarkoittaa. Tässä näkee biblian "lapsuuden".

        Sitten naivuuteesi; Hebr 12:22 Ei, te olette tulleet Siionin vuoren juurelle, elävän Jumalan kaupungin, taivaallisen Jerusalemin luo.
        -92; 22 Ei, te olette tulleet Siionin vuoren juurelle, elävän Jumalan kaupungin, taivaallisen Jerusalemin luo. Teidän edessänne on tuhansittain enkeleitä

        Ensinnäkin, etsitkö jotain namupaloja eri käännöksistä? Ne ei minua sekoita, mutta ehjä Sinut, joka ei kovinkaan tunne alkutekstiä, jossa se on 2 Mutta te olette tulleet lähelle Zionin vuorta, ja sitä elävän Jumalan kaupunkia, Jerusalemia, joka on taivaissa, ja suuren enkelijoukon kokousta.

        Jotenkin tunnen olevani Sinulle joku kielenkääntäjä, kai Sinä itse voit katsoa eri kirjoitukset?

        Sinun tuossa kuitenkin pitää tajuta, että Pave puhui juutalaisille asian "tänä päivänä", eikä kuten Ilmestys tulevana Jumalan Valatakuntana.

        >>Eli Ilmestys itse kuvaa Uuden Jerusalemin olevan kaupunki pakanoiden keskellä. ** Lopeta jo, lue vaikka itse, Hesekiel sen kertoo, ja Ilme, 21 heti alussa. Hävettää puolestasi.

        >>Se tuo pelastuksen niille pakanoille jotka sen valkeudessa (Jeesus) vaeltavat.** Fraaseologiaa lestadiolaisuudessa. Katseppa itse, vaikka Joh 3,3 niin eikö muistu mieleen?

        Miksi et ottanut nyt sitä bibliaa, sillä vähän naurattaa sen teksti; 3 Jesus vastasi ja sanoi hänelle: totisesti, totisesti sanon minä sinulle: ellei joku vastuudesta synny, ei hän taida Jumalan valtakuntaa nähdä.

        Näin saadaan se jengin fokus esille. Vastushan oli ennen SRK.

        >>Ja Hebr 12:22 vahvistaa sen käsityksen. Niin myös Paavali
        Gal 4:2. Mutta se Jerusalem, joka ylhäältä on*, on vapaa, joka on kaikkein meidän äitimme. (Biblia)** Kannattaa miettiä konteksti ensin.
        Jospa se aukeaa paremmin alkutekstistä; 2 Vaan on vartijoiden ja huoneen johtajien alla oman isänsä asettamaan hetkeen saakka.

        No tämän kerran; 1 Minä näin uuden taivaan ja uuden maan. Ensimmäinen taivas ja ensimmäinen maa olivat kadonneet, eikä merta ollut enää.
        2 Näin, kuinka pyhä kaupunki, uusi Jerusalem, laskeutui taivaasta Jumalan luota juhla-asuisena, niin kuin morsian, joka on kaunistettu sulhasta varten

        Tämä ei auta uskoasi, se auttaa että löydät Jeesuksen, Uudesti synnyt ja haet kasteen.

        OBS Raamattu eikä Jeesus pakota mihinkään, lahkot sen tekee, lähinnä uskoa itseensä.

        4.

        ####

        >>Eli Ilmestys itse kuvaa Uuden Jerusalemin olevan kaupunki pakanoiden keskellä. ** Lopeta jo, lue vaikka itse, Hesekiel sen kertoo, ja Ilme, 21 heti alussa. Hävettää puolestasi.

        ####

        Hesekielin kirjan loppu, luvut 36-48 puhuu Israelin pelastuksesta. Siinä on profetallisia näkyjä. Luvatusta maasta, jumalanpalveluksesta ja kaupungista. En ole koskaan kuullut että siinä olisi kuvaus jostakin tuonpuoleisesta. Mitä hyötyä siitä olisi kenellekään?

        Ilm 21 on näky joka sisältyy pitkään sarjaan näkyjä alkaen luvussa 4. Monessa kohdassa on jo puhuttu taivaisten- maan ja meren asukkaista. Luku 21 ei voi irrottaa kontekstista niin kuin sinä teet.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Rönsyilee ihan valtavasti.

        Otetaan nyt yksi juttu kerrallaan käsiteltäväksi.

        1.
        ###
        Panen tuon Ilm 21;24 Ja kansakunnat vaeltavat sen valkeudessa, ja maan kuninkaat tuovat sille kunniaa.
        Niin ei tarvitse miettiä mitä se tarkoittaa. Tässä näkee biblian "lapsuuden".
        ###

        Anteeksi, mutta miten ajattelet tuon käännöksen selvemmin osoittavan että Uusi Jerusalem on paratiisi? Kysyn ihan aidosti, koska mitä ovat maan kuninkaat paratiisissa, ja mikä on tuo kaupunki tuolla paratiisissa ?

        Tästähän profeetat puhuu paljonkin. Esim Miika 4 luku

        Miik 4: 1 Tulee vielä aika,
        jolloin Herran pyhäkön vuori seisoo lujana.
        Ylimpänä vuorista se kohoaa,
        korkeimpana kukkuloista,
        ja kansat virtaavat sinne.

        2 Monet kansat lähtevät liikkeelle sanoen:
        »Tulkaa, nouskaamme Herran vuorelle,
        nouskaamme Jaakobin Jumalan pyhäkköön!
        Hän opastaa meitä tiellään, ja me,
        me tahdomme kulkea hänen polkujaan,
        sillä Siionista tulee Herran sana
        ja Jerusalemista kaikuu Jumalan puhe.

        Puhuuko Miika paratiisista vai Uuden liiton ajasta ?

        Puhuu, juuri siitä.


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        VT on kirjoitettu vain Israelille, ja Jumala katsoi, että se menee kuten alun kommelluksen jälkeen laitettiin Laki Siinailla, jossa on teensä 618 käskyä, joista kaikki on Kirjassa, ja monikaan penkkiuskova tai maaliko puhuja eivät siitä tiedä mitään. Löytyy 2 Mo 20> ja toisto 5 Mo 33.

        Mutta asiaan.

        Tottakai puhuttelee parantaminen, sain sen lahjan täyttyessäni Hengellä. Ihmeitä tapahtui mm ihottumassa, sekä monessa muussa. Toisaalta sen näkee myös valveutunut ihminen TV/;ssa.
        Josta armolahjaton ihminen voi tehdä sen evankeliumin julistuksen.

        En ole koskaan edes epäillyt sitä, sillä siellä ei ole parannettavaa. Se sinunkin on hyvä tietää. Olen usein kirjoittanut siitä.

        Panen tuon Ilm 21;24 Ja kansakunnat vaeltavat sen valkeudessa, ja maan kuninkaat tuovat sille kunniaa.
        Niin ei tarvitse miettiä mitä se tarkoittaa. Tässä näkee biblian "lapsuuden".

        Sitten naivuuteesi; Hebr 12:22 Ei, te olette tulleet Siionin vuoren juurelle, elävän Jumalan kaupungin, taivaallisen Jerusalemin luo.
        -92; 22 Ei, te olette tulleet Siionin vuoren juurelle, elävän Jumalan kaupungin, taivaallisen Jerusalemin luo. Teidän edessänne on tuhansittain enkeleitä

        Ensinnäkin, etsitkö jotain namupaloja eri käännöksistä? Ne ei minua sekoita, mutta ehjä Sinut, joka ei kovinkaan tunne alkutekstiä, jossa se on 2 Mutta te olette tulleet lähelle Zionin vuorta, ja sitä elävän Jumalan kaupunkia, Jerusalemia, joka on taivaissa, ja suuren enkelijoukon kokousta.

        Jotenkin tunnen olevani Sinulle joku kielenkääntäjä, kai Sinä itse voit katsoa eri kirjoitukset?

        Sinun tuossa kuitenkin pitää tajuta, että Pave puhui juutalaisille asian "tänä päivänä", eikä kuten Ilmestys tulevana Jumalan Valatakuntana.

        >>Eli Ilmestys itse kuvaa Uuden Jerusalemin olevan kaupunki pakanoiden keskellä. ** Lopeta jo, lue vaikka itse, Hesekiel sen kertoo, ja Ilme, 21 heti alussa. Hävettää puolestasi.

        >>Se tuo pelastuksen niille pakanoille jotka sen valkeudessa (Jeesus) vaeltavat.** Fraaseologiaa lestadiolaisuudessa. Katseppa itse, vaikka Joh 3,3 niin eikö muistu mieleen?

        Miksi et ottanut nyt sitä bibliaa, sillä vähän naurattaa sen teksti; 3 Jesus vastasi ja sanoi hänelle: totisesti, totisesti sanon minä sinulle: ellei joku vastuudesta synny, ei hän taida Jumalan valtakuntaa nähdä.

        Näin saadaan se jengin fokus esille. Vastushan oli ennen SRK.

        >>Ja Hebr 12:22 vahvistaa sen käsityksen. Niin myös Paavali
        Gal 4:2. Mutta se Jerusalem, joka ylhäältä on*, on vapaa, joka on kaikkein meidän äitimme. (Biblia)** Kannattaa miettiä konteksti ensin.
        Jospa se aukeaa paremmin alkutekstistä; 2 Vaan on vartijoiden ja huoneen johtajien alla oman isänsä asettamaan hetkeen saakka.

        No tämän kerran; 1 Minä näin uuden taivaan ja uuden maan. Ensimmäinen taivas ja ensimmäinen maa olivat kadonneet, eikä merta ollut enää.
        2 Näin, kuinka pyhä kaupunki, uusi Jerusalem, laskeutui taivaasta Jumalan luota juhla-asuisena, niin kuin morsian, joka on kaunistettu sulhasta varten

        Tämä ei auta uskoasi, se auttaa että löydät Jeesuksen, Uudesti synnyt ja haet kasteen.

        OBS Raamattu eikä Jeesus pakota mihinkään, lahkot sen tekee, lähinnä uskoa itseensä.

        5.

        ###
        >>Ja Hebr 12:22 vahvistaa sen käsityksen. Niin myös Paavali
        Gal 4:2. Mutta se Jerusalem, joka ylhäältä on*, on vapaa, joka on kaikkein meidän äitimme. (Biblia)** Kannattaa miettiä konteksti ensin.
        Jospa se aukeaa paremmin alkutekstistä; 2 Vaan on vartijoiden ja huoneen johtajien alla oman isänsä asettamaan hetkeen saakka.
        ###

        Kiitos että jaksat paneutua tosissaan.
        Mun jae oli Gal 4:26
        Sinä (tai bottisi?) vain lätkäytät alkutekstin jakeen 2 😁

        Jotkut asiat on paremmin ilmaistu toisessa käännöksessä. Yleensä valitsen parhaimman jos saan valita mutta koskaan en ole väittelyssä vedonnut käännökseen, kun taas sinä automaattisesti aina laitat jonkun toisen käännöksen. Ja useasti löydät virheitä Bibliadta, vaikka se on likempänä King James ja alkutekstiä.


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        Puhuu, juuri siitä.

        😂 täh? Siis Israel pelastuu viimeisen tuomion jälkeen??


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        4.

        ####

        >>Eli Ilmestys itse kuvaa Uuden Jerusalemin olevan kaupunki pakanoiden keskellä. ** Lopeta jo, lue vaikka itse, Hesekiel sen kertoo, ja Ilme, 21 heti alussa. Hävettää puolestasi.

        ####

        Hesekielin kirjan loppu, luvut 36-48 puhuu Israelin pelastuksesta. Siinä on profetallisia näkyjä. Luvatusta maasta, jumalanpalveluksesta ja kaupungista. En ole koskaan kuullut että siinä olisi kuvaus jostakin tuonpuoleisesta. Mitä hyötyä siitä olisi kenellekään?

        Ilm 21 on näky joka sisältyy pitkään sarjaan näkyjä alkaen luvussa 4. Monessa kohdassa on jo puhuttu taivaisten- maan ja meren asukkaista. Luku 21 ei voi irrottaa kontekstista niin kuin sinä teet.

        Pinna eksyy, koska ei tunne kirjoituksia.

        1 Moos 1:1 Alussa Jumala loi taivaan ja maan.

        Matt 25:34 Sitten kuningas sanoo oikealla puolellaan oleville: ’Tulkaa tänne, te Isäni siunaamat. Te saatte nyt periä valtakunnan, joka on ollut valmiina teitä varten maailman luomisesta asti.

        Ilmestys taas puhuu taivaista merkityksessä armon-taivas. Maa on lain kirouksen alla olevat ja meri on ne ihmiset jotka eivät usko.

        Ilm 12:Iloitkaa siis, taivaat
        ja te taivaiden asukkaat!
        Mutta voi maata ja merta –
        Saatana on laskeutunut teidän luoksenne!

        Ilm 17: 15Vielä enkeli sanoi:
        »Vedet, jotka näit, ne, joiden äärellä portto asuu, ovat kansoja, joukkoja, maita ja kieliä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Pinna eksyy, koska ei tunne kirjoituksia.

        1 Moos 1:1 Alussa Jumala loi taivaan ja maan.

        Matt 25:34 Sitten kuningas sanoo oikealla puolellaan oleville: ’Tulkaa tänne, te Isäni siunaamat. Te saatte nyt periä valtakunnan, joka on ollut valmiina teitä varten maailman luomisesta asti.

        Ilmestys taas puhuu taivaista merkityksessä armon-taivas. Maa on lain kirouksen alla olevat ja meri on ne ihmiset jotka eivät usko.

        Ilm 12:Iloitkaa siis, taivaat
        ja te taivaiden asukkaat!
        Mutta voi maata ja merta –
        Saatana on laskeutunut teidän luoksenne!

        Ilm 17: 15Vielä enkeli sanoi:
        »Vedet, jotka näit, ne, joiden äärellä portto asuu, ovat kansoja, joukkoja, maita ja kieliä.

        Koska en tunne kirjoituksia, niin miten sinä.
        Loiko Jumala maan ja kaikki siihen liittyvän.?


    • Anonyymi

      Jeesuksessa ei ole erotusta. Ilman Jeesusta kaikki on pakanoita.
      Jeesuksessa kootaan ja pidetään lauma yhdessä, ja lopullisen kokoamisen tekee Herra.

      • Höpsis.
        Et tiedä, mikä pakana on. Se ei liity mitenkään uskoon, eikä Kolmiyhteiseen Jumalaan.
        Jer. 10:2 Näin sanoo Herra: -- Älkää omaksuko vieraiden kansojen tapoja, älkää peläten tuijottako taivaan merkkejä, niin kuin nuo pakanat tekevät.

        Eli ne / he ovat muita kansoja.

        UT kertoo saman; Ap. t. 2:23 Tämän Jeesuksen te surmasitte. Te panitte lakia tuntemattomat pakanat naulitsemaan hänet ristiin, kun hänet oli annettu teidän käsiinne niin kuin Jumala oli suunnitellut ja ennalta nähnyt.


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        Höpsis.
        Et tiedä, mikä pakana on. Se ei liity mitenkään uskoon, eikä Kolmiyhteiseen Jumalaan.
        Jer. 10:2 Näin sanoo Herra: -- Älkää omaksuko vieraiden kansojen tapoja, älkää peläten tuijottako taivaan merkkejä, niin kuin nuo pakanat tekevät.

        Eli ne / he ovat muita kansoja.

        UT kertoo saman; Ap. t. 2:23 Tämän Jeesuksen te surmasitte. Te panitte lakia tuntemattomat pakanat naulitsemaan hänet ristiin, kun hänet oli annettu teidän käsiinne niin kuin Jumala oli suunnitellut ja ennalta nähnyt.

        Typerää eksytystä, Pakana Raamatussa on muita kansoja kuin juutalaisia.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Typerää eksytystä, Pakana Raamatussa on muita kansoja kuin juutalaisia.

        Raamatussa Israel on Israel, muut ovat pakanakansoja, eikä ollakseen huonoja, vaan eivät kuulu Jumalan omaisuuskansaan, jonka Jumala yksin pelastaa; Room. 11:26 Sen tapahduttua koko Israel on pelastuva, niin kuin on kirjoitettu: -- Siionista on tuleva Pelastaja, hän poistaa jumalattomuuden Jaakobin jälkeläisistä.

        Samaa ei puhuta pakanoista, mutta heillä on mahdollisuus edetä Paratiisiin uskomalla Jeesus messiaaksi, Uudestisyntyä ja hakeutua kasteelle.


    • Anonyymi

      Ilman uudestisyntymistä kukaan ei voi uskoa Jeesukseen.
      Jeesuksessa ei ole erotusta.
      Itsekkyydessä on erotusta.

      • Anonyymi

        Ei voikaan. Siksi en uskokaan. Enkä muihinkaan satujuttuihin.


      • Amen.


    • Anonyymi

      Lestalainen fraseolokia on kuin kyllästysaine sitä ei saa pois elämän aikana, vaikka tulisi uskoonkin siellä se on pohjalla aina ja iäti.

      kuten tuossa yllä esm... saa uskoa syntinsä anteeksi jne... sellaista EI ole Raamatussa eikä kukaan apostoli sellaista julista evankeliumin yhteydessä.

      ihmisen synnit ei säikähdä vaikka kuinka uskot niitä anteeksi, vaan kun Jumalan Pyhä henki puhdistaa sydämen ja kaiken, niin siitä tulee todistus ja leima sydämeen joka tietää että synnit on poissa, sitä ei tarvitse itselleen uskotella.

      kun kaupan kassa antaa kuitin että velat onmaksetrtu, se kelpaa kaikissa oikeusasteissa ilman omaa uskomista.

      noin se vaan on ja pysyy.

      • Heille ei ole kirjoitukset tuttuja, mutta fraseologia kyllä, väittämällä olevan Jumalan Valtakunta, kun Kaikkivaltias Jeesus ampuu asian alas, Jok 3;3 Jeesus vastasi hänelle: "Totisesti, totisesti: jos ihminen ei synny uudesti, ylhäältä, hän ei pääse näkemään Jumalan valtakuntaa."
        Kenellä on rohkeutta kaataa Jeesuksen suuren lausunnon.

        Se on tosi ja todella pysyy.


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        Heille ei ole kirjoitukset tuttuja, mutta fraseologia kyllä, väittämällä olevan Jumalan Valtakunta, kun Kaikkivaltias Jeesus ampuu asian alas, Jok 3;3 Jeesus vastasi hänelle: "Totisesti, totisesti: jos ihminen ei synny uudesti, ylhäältä, hän ei pääse näkemään Jumalan valtakuntaa."
        Kenellä on rohkeutta kaataa Jeesuksen suuren lausunnon.

        Se on tosi ja todella pysyy.

        ####
        Kenellä on rohkeutta kaataa Jeesuksen suuren lausunnon.
        ####

        Sinulla. Et yhdestäkään ihmisestä jonka Jeesus itse synnytti veden ja hengen kautta ylhäältä ole valmis sanomaan että hän uudestisyntynyt.
        Miksi? Koska yksikään niistä ei uudestisyntynyt samalla tavalla kuin sinä. Olet vähintään yhtä hukassa kuin Nikodemus.


      • Anonyymi kirjoitti:

        ####
        Kenellä on rohkeutta kaataa Jeesuksen suuren lausunnon.
        ####

        Sinulla. Et yhdestäkään ihmisestä jonka Jeesus itse synnytti veden ja hengen kautta ylhäältä ole valmis sanomaan että hän uudestisyntynyt.
        Miksi? Koska yksikään niistä ei uudestisyntynyt samalla tavalla kuin sinä. Olet vähintään yhtä hukassa kuin Nikodemus.

        En ole kaatanut mitään Raamatun sanomaa, mutta avaapa tuo jae kontekstissa, katsotaan sitten.


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        En ole kaatanut mitään Raamatun sanomaa, mutta avaapa tuo jae kontekstissa, katsotaan sitten.

        Ok.

        Nikodeemus näkee Jeesuksessa ihmisen. Jumalan lähettämän. Nikodemuksella ei ole Pyhää Henkeä, hän ei voi nähdä Jeesuksessa Jumakan poikaa, eikä Jumalan valtakuntaa joka nyt oli heidän keskellään.

        Jeesus "selittää" että kukaan ei voi hänessä nähdä Jumalan valtakuntaa ellei saa Pyhän Hengen lahjaa uudestisyntymällä pyhästä Hengestä ja elämän vedestä, eli Kristuksen Sanasta.

        Nikodeemus ei ymmärrä .

        Jeesus selittää edelleen että se tapahtuu ottamalla vastaan "heidän" todistus ja sanoma.

        9. Nikodeemus vastasi ja sanoi hänelle: Kuinka tämä voi tapahtua?
        10. Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: Sinä olet Israelin opettaja etkä tätä tiedä!
        11. Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: me puhumme, mitä tiedämme, ja todistamme, mitä olemme nähneet, ettekä te ota vastaan meidän todistustamme.

        Juuri tuota sanaa me uskovaiset edelleen tänä päivänä kerromme ja todistamme että nöyrtymällä parannukseen löytää ja näkee Jumalan valtakunnan. Hengen silmin.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ok.

        Nikodeemus näkee Jeesuksessa ihmisen. Jumalan lähettämän. Nikodemuksella ei ole Pyhää Henkeä, hän ei voi nähdä Jeesuksessa Jumakan poikaa, eikä Jumalan valtakuntaa joka nyt oli heidän keskellään.

        Jeesus "selittää" että kukaan ei voi hänessä nähdä Jumalan valtakuntaa ellei saa Pyhän Hengen lahjaa uudestisyntymällä pyhästä Hengestä ja elämän vedestä, eli Kristuksen Sanasta.

        Nikodeemus ei ymmärrä .

        Jeesus selittää edelleen että se tapahtuu ottamalla vastaan "heidän" todistus ja sanoma.

        9. Nikodeemus vastasi ja sanoi hänelle: Kuinka tämä voi tapahtua?
        10. Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: Sinä olet Israelin opettaja etkä tätä tiedä!
        11. Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: me puhumme, mitä tiedämme, ja todistamme, mitä olemme nähneet, ettekä te ota vastaan meidän todistustamme.

        Juuri tuota sanaa me uskovaiset edelleen tänä päivänä kerromme ja todistamme että nöyrtymällä parannukseen löytää ja näkee Jumalan valtakunnan. Hengen silmin.

        >>Nikodeemus näkee Jeesuksessa ihmisen. Jumalan lähettämän. Nikodemuksella ei ole Pyhää Henkeä, hän ei voi nähdä Jeesuksessa Jumakan poikaa, eikä Jumalan valtakuntaa joka nyt oli heidän keskellään.*** Etkö tajua, Pyhä Henki ei ollut vielä edes tullut Jerusalemiin, kuten ei vieläkään SRK;hon.

        >>Jeesus "selittää" että kukaan ei voi hänessä nähdä Jumalan valtakuntaa ellei saa Pyhän Hengen lahjaa uudestisyntymällä pyhästä Hengestä ja elämän vedestä, eli Kristuksen Sanasta.** Missä Raamattu liittää Uudelleen syntymisen Pyhään Henkeen.
        Lue Joh 3; 3 Jeesus vastasi hänelle: "Totisesti, totisesti: jos ihminen ei synny uudesti, YLHÄÄLTÄ, hän ei pääse näkemään Jumalan valtakuntaa.

        >>Nikodeemus ei ymmärrä .** Et ole ymmärtänyt sinäkään, kuten huomaat.

        >>Juuri tuota sanaa me uskovaiset edelleen tänä päivänä kerromme ja todistamme että nöyrtymällä parannukseen löytää ja näkee Jumalan valtakunnan. Hengen silmin.** Kun Jumalan Valtakunta aikoinaan tulee, sen näkee kristityt normaaleilla silmillä.

        Lue Ilm 21; 1- 6.


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        >>Nikodeemus näkee Jeesuksessa ihmisen. Jumalan lähettämän. Nikodemuksella ei ole Pyhää Henkeä, hän ei voi nähdä Jeesuksessa Jumakan poikaa, eikä Jumalan valtakuntaa joka nyt oli heidän keskellään.*** Etkö tajua, Pyhä Henki ei ollut vielä edes tullut Jerusalemiin, kuten ei vieläkään SRK;hon.

        >>Jeesus "selittää" että kukaan ei voi hänessä nähdä Jumalan valtakuntaa ellei saa Pyhän Hengen lahjaa uudestisyntymällä pyhästä Hengestä ja elämän vedestä, eli Kristuksen Sanasta.** Missä Raamattu liittää Uudelleen syntymisen Pyhään Henkeen.
        Lue Joh 3; 3 Jeesus vastasi hänelle: "Totisesti, totisesti: jos ihminen ei synny uudesti, YLHÄÄLTÄ, hän ei pääse näkemään Jumalan valtakuntaa.

        >>Nikodeemus ei ymmärrä .** Et ole ymmärtänyt sinäkään, kuten huomaat.

        >>Juuri tuota sanaa me uskovaiset edelleen tänä päivänä kerromme ja todistamme että nöyrtymällä parannukseen löytää ja näkee Jumalan valtakunnan. Hengen silmin.** Kun Jumalan Valtakunta aikoinaan tulee, sen näkee kristityt normaaleilla silmillä.

        Lue Ilm 21; 1- 6.

        #####
        Etkö tajua, Pyhä Henki ei ollut vielä edes tullut Jerusalemiin, kuten ei vieläkään SRK;hon.
        ######

        Eksyt koska et tunne kirjoituksia. Et usko kirjoituksia on tarkasti ottaen ongelmasi.

        Ei kukaan voi tunnustaa Jeesusta Messiasksi ilman ph. Ei liha rikä veri sitä sinulle ilmoittanut vaan minun Isäni.

        Miten olet niin pimeä? Eikö vanhalle Simeonille Pyhä Hfnki ilmoittanut Jeesuskspsen syntymästä jne.
        " Ei ollut tullut Jerusalemikn vielä"
        😂 säälittävää höpötystä


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        >>Nikodeemus näkee Jeesuksessa ihmisen. Jumalan lähettämän. Nikodemuksella ei ole Pyhää Henkeä, hän ei voi nähdä Jeesuksessa Jumakan poikaa, eikä Jumalan valtakuntaa joka nyt oli heidän keskellään.*** Etkö tajua, Pyhä Henki ei ollut vielä edes tullut Jerusalemiin, kuten ei vieläkään SRK;hon.

        >>Jeesus "selittää" että kukaan ei voi hänessä nähdä Jumalan valtakuntaa ellei saa Pyhän Hengen lahjaa uudestisyntymällä pyhästä Hengestä ja elämän vedestä, eli Kristuksen Sanasta.** Missä Raamattu liittää Uudelleen syntymisen Pyhään Henkeen.
        Lue Joh 3; 3 Jeesus vastasi hänelle: "Totisesti, totisesti: jos ihminen ei synny uudesti, YLHÄÄLTÄ, hän ei pääse näkemään Jumalan valtakuntaa.

        >>Nikodeemus ei ymmärrä .** Et ole ymmärtänyt sinäkään, kuten huomaat.

        >>Juuri tuota sanaa me uskovaiset edelleen tänä päivänä kerromme ja todistamme että nöyrtymällä parannukseen löytää ja näkee Jumalan valtakunnan. Hengen silmin.** Kun Jumalan Valtakunta aikoinaan tulee, sen näkee kristityt normaaleilla silmillä.

        Lue Ilm 21; 1- 6.

        ####
        Missä Raamattu liittää Uudelleen syntymisen Pyhään Henkeen.
        ####

        Jakeessa 5.

        5. Jeesus vastasi: Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: jos joku ei synny vedestä ja Hengestä, ei hän voi päästä sisälle Jumalan valtakuntaan.

        Sitten tuo todistus jota ette ota vastaan:
        1 Joh 5:8. Ja kolme on, jotka todistavat maan päällä: Henki, vesi ja veri; ja ne kolme ovat yhtä.

        Pyhä Henki, evankeliumi ja sovintoveri ovat yhtä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        #####
        Etkö tajua, Pyhä Henki ei ollut vielä edes tullut Jerusalemiin, kuten ei vieläkään SRK;hon.
        ######

        Eksyt koska et tunne kirjoituksia. Et usko kirjoituksia on tarkasti ottaen ongelmasi.

        Ei kukaan voi tunnustaa Jeesusta Messiasksi ilman ph. Ei liha rikä veri sitä sinulle ilmoittanut vaan minun Isäni.

        Miten olet niin pimeä? Eikö vanhalle Simeonille Pyhä Hfnki ilmoittanut Jeesuskspsen syntymästä jne.
        " Ei ollut tullut Jerusalemikn vielä"
        😂 säälittävää höpötystä

        Voitelu uuden liiton sovinnosta saarnamisen virkaan tapahtui helluntaina. Mutta kyllähän Pyhä Henki vaikutti jo VT aikana niissä jotka olivat uskon vanhurskauden kautta Kristuksen omia.

        Se mikä Hengestä syntyy on Henki. Ei kai kukaan muuta voi luulla kuin että kyse on juuri Pyhän Hengen lahjasta, eli elävästä uskosta.

        Tuo on erittäin ihmeellinen ajatus mikä lähes kaikilla omavanhurskailla on että Kristuksen saarnavirka poikkesi apostolien saarnavirasta. Että tarvittaessa voidaan tehdä tyhjäksi Kristuksen sanat.


      • Anonyymi kirjoitti:

        #####
        Etkö tajua, Pyhä Henki ei ollut vielä edes tullut Jerusalemiin, kuten ei vieläkään SRK;hon.
        ######

        Eksyt koska et tunne kirjoituksia. Et usko kirjoituksia on tarkasti ottaen ongelmasi.

        Ei kukaan voi tunnustaa Jeesusta Messiasksi ilman ph. Ei liha rikä veri sitä sinulle ilmoittanut vaan minun Isäni.

        Miten olet niin pimeä? Eikö vanhalle Simeonille Pyhä Hfnki ilmoittanut Jeesuskspsen syntymästä jne.
        " Ei ollut tullut Jerusalemikn vielä"
        😂 säälittävää höpötystä

        Jos sinä tunnet, kerro miten näytät sen väitteesi toteen Raamatusta?
        Jokainenhan voi tunnustaa, jos haluaa, mutta tunnustatko Hänen kaikkivaltiaaksi Seuroissa ihmisten edessä?

        Et ilmeisesti löytänyt Simpasta kohtaa, minä panen se Sinulle näkyviin; Luuk. 2:25 Jerusalemissa eli hurskas ja jumalaapelkäävä mies, jonka nimi oli Simeon. Hän odotti Israelille luvattua lohdutusta, ja Pyhä Henki oli hänen yllään.
        26 Pyhä Henki oli hänelle ilmoittanut, ettei kuolema kohtaa häntä ennen kuin hän on nähnyt Herran Voidellun.
        27 Hengen johdatuksesta hän tuli temppeliin, ja kun Jeesuksen vanhemmat toivat lasta sinne tehdäkseen sen, mikä lain mukaan oli tehtävä,

        Ja miksi; Koska Henki kävi aiemmin Marian laittamassa raskaaksi, ja Hänellä oli hieman samanlainen tehtävä, mutta sen saat etsiä itse.

        Henki kävi muutoinkin, mutta laskeutui maahan, vasta myöhemmin, n 30v.

        Säälittävää moukkamaisuutta.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Voitelu uuden liiton sovinnosta saarnamisen virkaan tapahtui helluntaina. Mutta kyllähän Pyhä Henki vaikutti jo VT aikana niissä jotka olivat uskon vanhurskauden kautta Kristuksen omia.

        Se mikä Hengestä syntyy on Henki. Ei kai kukaan muuta voi luulla kuin että kyse on juuri Pyhän Hengen lahjasta, eli elävästä uskosta.

        Tuo on erittäin ihmeellinen ajatus mikä lähes kaikilla omavanhurskailla on että Kristuksen saarnavirka poikkesi apostolien saarnavirasta. Että tarvittaessa voidaan tehdä tyhjäksi Kristuksen sanat.

        Mikä Saarnavirka?
        Sehän on vain Wellujen keksimä?


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        Mikä Saarnavirka?
        Sehän on vain Wellujen keksimä?

        Kyllä. Keksijät olivat tunnetut VL saarnaajat
        Jesaja, Kristus, Pietari ja Paavali.


    • Anonyymi

      Meinaatkos Pinnasänky, ettei Aatamilla ja Eevalla ollut sukupuolisia himoja sekä tarpeita ennen syntiinlankeemusta, eli Eeva ei olisi voinut tulla raskaaksi ennen lankeemusta ? Ajatteletko ehkä sitä, että miten olisi, jos he eivät olisi koskaan syntiin langenneet, olisivatko he yhä edelleen vain kahdestaan paratiisissa ja yhäkö edelleen käärme siellä koettaisi toistaa samaa houkutusta syödä omena elämän puusta ?
      Ei sen näin pitänyt mennä, eli Jumalan suunnitelmaan kuuluikin juuri langeta syntiin, että päästäisiin asiassa eteenpäin. Turhaa syyttää näitä kahta kaikesta pahasta, mitä sen jälkeen on maailmassa ehtinyt tapahtua, koska hehän olivat vain petoksen uhreja aivan samalla tapaa kuin nykyään vanhuksia huijataan antamaan pankkikortin tiedot valepoliisi käärmeelle tilien tyhjentämiseksi.
      Pitää muistaa näissä hengellisissä keskusteluissa ja saarnoissa aito realismi, eikä leijua pilvilinnoissa.
      Raamattu on samantapainen kirja kuin vaikkapa KALEVALA, jossa vuorottelevat faktat ja fiktiot

      • >>>Meinaatkos Pinnasänky, ettei Aatamilla ja Eevalla ollut sukupuolisia himoja sekä tarpeita ennen syntiinlankeemusta,*** Minä en meinaa koskaan, sonni meinaa.
        Himo on addiktio, mutta luomisessa Jumala loi naisen, ja sanoi, jota kutsutaan fiksuissa piireissä sukupuoliseksi vietiksi. 1. Moos. 3:16 Naiselle hän sanoi: -- Minä teen suuriksi sinun raskautesi vaivat, ja kivulla sinä olet synnyttävä lapsesi. Kuitenkin tunnet halua mieheesi, ja hän pitää sinua vallassaan.
        Addiktio, kuten Vl tupakointi, ja lapsimäärä. Onneksi se lapsimäärä on nykyään järjen puitteissa, ja nuorisonne nauraa siinä ohjeille.

        Miksi et katso Kirjasta, siellä se seisoo, tai puhveliltä.

        Minun ajatteluni on huomattavasti korkeammalla, kun Sinun nuo todella tyhmät kysymykset, katso Raamatusta, joka sen kertoo? No, minä autan; 1. Moos. 1:28 Jumala siunasi heidät ja sanoi heille: "Olkaa hedelmälliset, lisääntykää ja täyttäkää maa ja ottakaa se valtaanne. Vallitkaa meren kaloja, taivaan lintuja ja kaikkea, mikä maan päällä elää ja liikkuu."
        Ja nämä tapahtuivat ennen syntiinlankeemusta, jos sillä on merkitys.

        Hän myös sanoi; -ja ottakaa se valtaanne!! Valtaan kuuluu myös vastuu mm lisääntymisestä, ja se on huomioitava jo nyt, koska maapallo on n. 1/3 ylikansoitettu. Järki hoi, äly älä jätä.

        >>Ajatteletko ehkä sitä, että miten olisi, jos he eivät olisi koskaan syntiin langenneet, olisivatko he yhä edelleen vain kahdestaan paratiisissa ja yhäkö edelleen käärme siellä koettaisi toistaa samaa houkutusta syödä omena elämän puusta** Ensin, kuka sinulle kertoi, että se oli omena, ei ainakaan Raamattu. Jos luet 1. Mos 1,28, niin asia selviää.

        >>Ei sen näin pitänyt mennä, eli Jumalan suunnitelmaan kuuluikin juuri langeta syntiin, että päästäisiin asiassa eteenpäin. ** Ja vielä paranee, on parempi kun otat lääkkeet säännöllisesti.

        >>Turhaa syyttää näitä kahta kaikesta pahasta, mitä sen jälkeen on maailmassa ehtinyt tapahtua, ** Kerrotko mitä pahaa siinä oli ehtinyt tapahtua? Kyllä se lääkitys on vahvistettava.

        >>koska hehän olivat vain petoksen uhreja aivan samalla tapaa kuin nykyään vanhuksia huijataan antamaan pankkikortin tiedot valepoliisi käärmeelle tilien tyhjentämiseksi.** Minkä petoksen uhreja, tottelemattomia he olivat, ja silloin ei ollut lestadiolaisfirmojakaan, jotka olisivat vaikeuttaneet Heidän elämäänsä?

        >>Pitää muistaa näissä hengellisissä keskusteluissa ja saarnoissa aito realismi, eikä leijua pilvilinnoissa.** Sitä et löydä SRK; piireistä.

        >>Raamattu on samantapainen kirja kuin vaikkapa KALEVALA, jossa vuorottelevat faktat ja fiktio** Mikä siellä Kalevalassa on faktaa?


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        >>>Meinaatkos Pinnasänky, ettei Aatamilla ja Eevalla ollut sukupuolisia himoja sekä tarpeita ennen syntiinlankeemusta,*** Minä en meinaa koskaan, sonni meinaa.
        Himo on addiktio, mutta luomisessa Jumala loi naisen, ja sanoi, jota kutsutaan fiksuissa piireissä sukupuoliseksi vietiksi. 1. Moos. 3:16 Naiselle hän sanoi: -- Minä teen suuriksi sinun raskautesi vaivat, ja kivulla sinä olet synnyttävä lapsesi. Kuitenkin tunnet halua mieheesi, ja hän pitää sinua vallassaan.
        Addiktio, kuten Vl tupakointi, ja lapsimäärä. Onneksi se lapsimäärä on nykyään järjen puitteissa, ja nuorisonne nauraa siinä ohjeille.

        Miksi et katso Kirjasta, siellä se seisoo, tai puhveliltä.

        Minun ajatteluni on huomattavasti korkeammalla, kun Sinun nuo todella tyhmät kysymykset, katso Raamatusta, joka sen kertoo? No, minä autan; 1. Moos. 1:28 Jumala siunasi heidät ja sanoi heille: "Olkaa hedelmälliset, lisääntykää ja täyttäkää maa ja ottakaa se valtaanne. Vallitkaa meren kaloja, taivaan lintuja ja kaikkea, mikä maan päällä elää ja liikkuu."
        Ja nämä tapahtuivat ennen syntiinlankeemusta, jos sillä on merkitys.

        Hän myös sanoi; -ja ottakaa se valtaanne!! Valtaan kuuluu myös vastuu mm lisääntymisestä, ja se on huomioitava jo nyt, koska maapallo on n. 1/3 ylikansoitettu. Järki hoi, äly älä jätä.

        >>Ajatteletko ehkä sitä, että miten olisi, jos he eivät olisi koskaan syntiin langenneet, olisivatko he yhä edelleen vain kahdestaan paratiisissa ja yhäkö edelleen käärme siellä koettaisi toistaa samaa houkutusta syödä omena elämän puusta** Ensin, kuka sinulle kertoi, että se oli omena, ei ainakaan Raamattu. Jos luet 1. Mos 1,28, niin asia selviää.

        >>Ei sen näin pitänyt mennä, eli Jumalan suunnitelmaan kuuluikin juuri langeta syntiin, että päästäisiin asiassa eteenpäin. ** Ja vielä paranee, on parempi kun otat lääkkeet säännöllisesti.

        >>Turhaa syyttää näitä kahta kaikesta pahasta, mitä sen jälkeen on maailmassa ehtinyt tapahtua, ** Kerrotko mitä pahaa siinä oli ehtinyt tapahtua? Kyllä se lääkitys on vahvistettava.

        >>koska hehän olivat vain petoksen uhreja aivan samalla tapaa kuin nykyään vanhuksia huijataan antamaan pankkikortin tiedot valepoliisi käärmeelle tilien tyhjentämiseksi.** Minkä petoksen uhreja, tottelemattomia he olivat, ja silloin ei ollut lestadiolaisfirmojakaan, jotka olisivat vaikeuttaneet Heidän elämäänsä?

        >>Pitää muistaa näissä hengellisissä keskusteluissa ja saarnoissa aito realismi, eikä leijua pilvilinnoissa.** Sitä et löydä SRK; piireistä.

        >>Raamattu on samantapainen kirja kuin vaikkapa KALEVALA, jossa vuorottelevat faktat ja fiktio** Mikä siellä Kalevalassa on faktaa?

        Epävakaa harhapastori jatkaa valitsemallaan linjalla, kun järki seisoo. Upotus sinussa ei saanut mitään hyvää aikaan. Vuosikymmenet jankutat ja huijaat palstalla. Olet ehkäisyn ihannoija, oispa vanhempasi ehkäisseet.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Epävakaa harhapastori jatkaa valitsemallaan linjalla, kun järki seisoo. Upotus sinussa ei saanut mitään hyvää aikaan. Vuosikymmenet jankutat ja huijaat palstalla. Olet ehkäisyn ihannoija, oispa vanhempasi ehkäisseet.

        Jos olen epävakaa (mielestäsi) niin minä sanon sinusta, olet pelle.
        Arvostelet hermeneutiikkaani, mutta ei yhtään kohtaa Raamatusta, joka on mennyt minulta pieleen.


    • Anonyymi

      Ei oo liikaa ihmisia.Se on harha..Eikos se ihminen ole sita mita se syo. Jos syo synnin hedelman niin on syntinen.Ainut mika taistelee luomakuntaa vastaan on ihminen.

      • Eikö?
        Suppea on maailmankatsomuksesi.
        Nyt nälänhätään ja aliravitsemukseen kuolee vuosittain kymmeniä miljoonia ihmisiä. Eikö siitä saarnata varoituksena???


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        Eikö?
        Suppea on maailmankatsomuksesi.
        Nyt nälänhätään ja aliravitsemukseen kuolee vuosittain kymmeniä miljoonia ihmisiä. Eikö siitä saarnata varoituksena???

        Jumala sanoi lisaantykaa ja tayttakaa maa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Jumala sanoi lisaantykaa ja tayttakaa maa.

        Mutta antoi meille myös järjen. MAA ON JO TÄYNNÄ!!


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        Mutta antoi meille myös järjen. MAA ON JO TÄYNNÄ!!

        Usko ei ole jarjen asia.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Usko ei ole jarjen asia.

        Eikö sinun järkesi tajua, että jatkuva lapsenteko vie maailman nälänhätään joka paikassa.
        Eikö järkesi tajua, että Jeesus on kaikkivaltias kuningas?
        Welluilla saarnataan, että järki vangiksi ottakaatte, niinhän kävi tyhmille neitseillekin, joutuivat vasempaan jonoon.


    • Anonyymi

      Raamatun siteeraajat eivät ole uudestisyntyneet vaan oppinsa vankeina jankuttavat samaa. Unohtasitte sen kirjanne ja heräisitte tuntemaan ja näkemään. Sama puoluepoliitikoille. Elämä on tässä ja nyt ilman teorioita. Me paadumme vanhemmiten ajan ja kaiken kokemustemme ja tietomme vuoksi ja jäämme puolustamaan itseämme ja jankuttamaan siitä mitä olemme ja olemme oppineet.

      • Opillahan ei ole tekemistä uskon ja Uudestisyntymisen kanssa millään tavalla.
        Mutta paheksuttavaa on se, kun täysin puhujien varassa olevat kirjoittelevat tänne Raamatun jakeita, ilman että ne on edes Raamatusta.

        Kysyikö Jeesus paikalliselta Piispalta, onko Hän lukenut Tooraa? Ei, vaan käski syntyä Uudesti.
        Joh. 3;1 Fariseusten joukossa oli Nikodemos-niminen mies, juutalaisten neuvoston jäsen.
        2 Hän tuli yöllä Jeesuksen luo ja sanoi: "Rabbi, me tiedämme, että sinä olet Jumalan lähettämä opettaja. Ei kukaan pysty tekemään sellaisia tunnustekoja kuin sinä, ellei Jumala ole hänen kanssaan."
        3 Jeesus vastasi hänelle: "Totisesti, totisesti: jos ihminen ei synny uudesti, ylhäältä, hän ei pääse näkemään Jumalan valtakuntaa."

        Raamattu ei paaduta, vaan synti. Siitä löytyy päivittäin uutta.
        Sinun sanasi on lamppu, joka valaisee askeleeni, se on valo minun matkallani. Ps. 119:105


    • Anonyymi

      Vielä vähän vääntäisin tuosta Kristuksen saarnavirasta.

      Jumala olisi voinut toteuttaa pelastus-suunitelman siten että esim. Herodeksen sotilaat olisivat tulleet Betlehemin talliin ja surmanneet Kristuksen. Täydellinen synti- ja sovitusuhri.

      Paimenet olisivat sitten puhuneet enkelien antaman sanoman. Ne jotka sen uskovat pelastuu.

      Tuo on itse asiassa pinnan käsitys evankeliumin olemuksesta. Ja se on oikein paitsi että siitä puuttuu Kristuksen saarnavirka.

      Näin Pietari Korneliuksen kotiseuroissa

      Apt 10:38 Te olette kuulleet Jeesuksesta, nasaretilaisesta, jonka Jumala voiteli Pyhällä Hengellä ja voimalla. Hän kulki ympäri maata, teki hyvää ja paransi kaikki jotka olivat joutuneet Paholaisen valtaan, sillä Jumala oli hänen kanssaan.

      Saarnavirka alkoi siitä että voitelu tapahtui näkyvän merkin kera, PH laskeutui kyyhkysen muodossa Jeesuksen päälle.

      Voidaanko olla yhtä mieltä siitä, mikäli Kristuksella oli saarnavirka?

      • >>Jumala olisi voinut toteuttaa pelastus-suunitelman siten että esim. Herodeksen sotilaat olisivat tulleet Betlehemin talliin ja surmanneet Kristuksen. Täydellinen synti- ja sovitusuhri.* Ei olisi toiminut, sillä Jumala teki jo 1, Moo2; 1-3 liiton Israelin kanssa, jonka Hän uusi monesti; Panen ne esille;

        1. AADAM — d"a'
        (1Ms 1:26-30 ja 3:14-19)
        Lupaus ja siunaus (tai liitto) ensimmäisille ihmisille, johon kuuluu lisääntyminen ja maan täyttäminen sekä maan viljeleminen ja varjeleminen, samalla Jumala antoi ihmiskunnalle ja kaikille eläimille vihreät kasvit ravinnoksi. Tähän liittoon usein yhdistetään lupaus ensimmäisille ihmisille syntiinlankeemuksen jälkeen, jossa Jumala lupasi, että vaimon Siemen on polkeva rikki käärmeen pään. Tämä on ensimmäinen lupaus Lunastajasta ja Messiaasta.

        2. NOOAH — x:nO
        (1Ms 9:1-17)
        Liitto Nooahin ja koko ihmiskunnan kanssa. Tässä liitossa Jumala lupasi, ettei Hän enää tuhoa koko ihmiskuntaa ja eläimiä vedenpaisumuksella. Herra lupasi myös, että maa antaa satonsa ajallaan ihmisille ja kaikille luoduille niin kauan kuin ihminen maan päällä vaeltaa. Tämän liiton merkkinä on sateenkaari pilvissä. Jumala antoi myös lihan ravinnoksi ihmisille ja eläimille. Jo Nooah tunsi puhtaat karjaeläimet ja linnut, josta on todistuksena vedenpaisumuskertomus 1Ms 7:2 ja 8:20 (vrt. Tooran määräyksiin puhtaista ja siten syötäväksi kelpaavista eläimistä 3Ms 11 ja 5Ms 14).

        3. AVRAHAM — h'r"b.a;
        (1Ms 15:1-21 ja 17:1-21)
        Ympärileikkauksen liitto Abrahamin kanssa ja lupaus, johon kuuluu Luvattu maa Abrahamin jälkeläisille Iisakista ja Jaakobista, joille Jumala myös vahvisti tämän liitonsa (1Ms 26:2-5 ja 28:10-22).

        4. ISRAEL — laer"f.yI
        (2Ms 19-20, 24:1-18, 34:10-17 ja 5Ms 29-30)
        Liitto Israelin kansan Mošen välityksellä Siinain vuorella. Tämä liitto, sekä Tooran ja Luvatun maan antaminen Israelille, ovat vahvistus Abrahamin liitolle. Tässä liitossa koko Israelin kansasta tehtiin pappiskansa (2Ms 19:3-6), mutta kuitenkin Herran palveleminen Ilmestysmajassa annettiin vain Aaronin pojille ikuisesti ja vain heille kuuluu ns. Leeviläinen pappeus (esim. 2Ms 28-29, 32:25-29, 39:1-31 ja Jer 33:14-26). Herra uudisti tämän liiton Mooavin maassa ennen kuin Israelin kansa
        pääsi luvattuun maahan (5Ms 29-30).

        5. DAAVID — (dywID") dwID"
        (2Sm 7 ja 1Aik 17) Lupaus ja liitto kuningas Daavidille, että hänen jälkeläisensä saavat istua Israelin (Juudan) valtaistuimella ikuisesti. Tämä ikuinen hallitsija on Ben-Daavid Ješua HaMašiah.

        6. JEŠUA HAMAŠIAH — x:yviM'h; [:WvyE
        (Mt 26:26-29, Mk 14:22-25, Lk 22:14-20 ja Jh 13:21-30)
        Uusi Liitto Ješuan Veressä, jonka kautta myös pakanat ovat päässeet uskossa osallisiksi Israelin kansan rinnalla Israelille annettuun yleiseen pappeuteen eli Jumalan Liiton Perheeseen, tätä salaisuutta Paavali julisti (esim. Ef 3:6, Gal 3:14, 3:28-29, Room 11:17-24). Tästä liitosta, jossa Pyhä Henki asuu jokaisen uskovan sydämessä, myös profeetat puhuivat ja kirjoittivat (esim. Jer 31:31-34 ja Hes 36:16-37). Tämä liitto on Daavidin lupauksen vahvistus, sillä Ješua on ikuinen kuningasten

        Kaikki muu on jossittelua.

        Hengellistä Israelia ei ole, vaan Aito Jumalan omaisuuskansa Israel.
        Kaikki muu on pakanallista soopaa, jota ei löydy Kirjasta.

        Jos ajatellaan pelastusta, on vain kaksi ryhmää, Jeesuksen omat, Uudestisyntyneet kastetut, sekä vasen jono, joka menee kadotukseen, ovat pelkkiä Jumalan, tai paremminkin jumalien palvojia.

        Israel pelastuu kyllä, kansana, josta Pave; Room. 11:26 Sen tapahduttua koko Israel on pelastuva, niin kuin on kirjoitettu: -- Siionista on tuleva Pelastaja, hän poistaa jumalattomuuden Jaakobin jälkeläisistä. Sen tiesi jo Jesaja 59;20.

        jatkuu;


      • pinnasänky kirjoitti:

        >>Jumala olisi voinut toteuttaa pelastus-suunitelman siten että esim. Herodeksen sotilaat olisivat tulleet Betlehemin talliin ja surmanneet Kristuksen. Täydellinen synti- ja sovitusuhri.* Ei olisi toiminut, sillä Jumala teki jo 1, Moo2; 1-3 liiton Israelin kanssa, jonka Hän uusi monesti; Panen ne esille;

        1. AADAM — d"a'
        (1Ms 1:26-30 ja 3:14-19)
        Lupaus ja siunaus (tai liitto) ensimmäisille ihmisille, johon kuuluu lisääntyminen ja maan täyttäminen sekä maan viljeleminen ja varjeleminen, samalla Jumala antoi ihmiskunnalle ja kaikille eläimille vihreät kasvit ravinnoksi. Tähän liittoon usein yhdistetään lupaus ensimmäisille ihmisille syntiinlankeemuksen jälkeen, jossa Jumala lupasi, että vaimon Siemen on polkeva rikki käärmeen pään. Tämä on ensimmäinen lupaus Lunastajasta ja Messiaasta.

        2. NOOAH — x:nO
        (1Ms 9:1-17)
        Liitto Nooahin ja koko ihmiskunnan kanssa. Tässä liitossa Jumala lupasi, ettei Hän enää tuhoa koko ihmiskuntaa ja eläimiä vedenpaisumuksella. Herra lupasi myös, että maa antaa satonsa ajallaan ihmisille ja kaikille luoduille niin kauan kuin ihminen maan päällä vaeltaa. Tämän liiton merkkinä on sateenkaari pilvissä. Jumala antoi myös lihan ravinnoksi ihmisille ja eläimille. Jo Nooah tunsi puhtaat karjaeläimet ja linnut, josta on todistuksena vedenpaisumuskertomus 1Ms 7:2 ja 8:20 (vrt. Tooran määräyksiin puhtaista ja siten syötäväksi kelpaavista eläimistä 3Ms 11 ja 5Ms 14).

        3. AVRAHAM — h'r"b.a;
        (1Ms 15:1-21 ja 17:1-21)
        Ympärileikkauksen liitto Abrahamin kanssa ja lupaus, johon kuuluu Luvattu maa Abrahamin jälkeläisille Iisakista ja Jaakobista, joille Jumala myös vahvisti tämän liitonsa (1Ms 26:2-5 ja 28:10-22).

        4. ISRAEL — laer"f.yI
        (2Ms 19-20, 24:1-18, 34:10-17 ja 5Ms 29-30)
        Liitto Israelin kansan Mošen välityksellä Siinain vuorella. Tämä liitto, sekä Tooran ja Luvatun maan antaminen Israelille, ovat vahvistus Abrahamin liitolle. Tässä liitossa koko Israelin kansasta tehtiin pappiskansa (2Ms 19:3-6), mutta kuitenkin Herran palveleminen Ilmestysmajassa annettiin vain Aaronin pojille ikuisesti ja vain heille kuuluu ns. Leeviläinen pappeus (esim. 2Ms 28-29, 32:25-29, 39:1-31 ja Jer 33:14-26). Herra uudisti tämän liiton Mooavin maassa ennen kuin Israelin kansa
        pääsi luvattuun maahan (5Ms 29-30).

        5. DAAVID — (dywID") dwID"
        (2Sm 7 ja 1Aik 17) Lupaus ja liitto kuningas Daavidille, että hänen jälkeläisensä saavat istua Israelin (Juudan) valtaistuimella ikuisesti. Tämä ikuinen hallitsija on Ben-Daavid Ješua HaMašiah.

        6. JEŠUA HAMAŠIAH — x:yviM'h; [:WvyE
        (Mt 26:26-29, Mk 14:22-25, Lk 22:14-20 ja Jh 13:21-30)
        Uusi Liitto Ješuan Veressä, jonka kautta myös pakanat ovat päässeet uskossa osallisiksi Israelin kansan rinnalla Israelille annettuun yleiseen pappeuteen eli Jumalan Liiton Perheeseen, tätä salaisuutta Paavali julisti (esim. Ef 3:6, Gal 3:14, 3:28-29, Room 11:17-24). Tästä liitosta, jossa Pyhä Henki asuu jokaisen uskovan sydämessä, myös profeetat puhuivat ja kirjoittivat (esim. Jer 31:31-34 ja Hes 36:16-37). Tämä liitto on Daavidin lupauksen vahvistus, sillä Ješua on ikuinen kuningasten

        Kaikki muu on jossittelua.

        Hengellistä Israelia ei ole, vaan Aito Jumalan omaisuuskansa Israel.
        Kaikki muu on pakanallista soopaa, jota ei löydy Kirjasta.

        Jos ajatellaan pelastusta, on vain kaksi ryhmää, Jeesuksen omat, Uudestisyntyneet kastetut, sekä vasen jono, joka menee kadotukseen, ovat pelkkiä Jumalan, tai paremminkin jumalien palvojia.

        Israel pelastuu kyllä, kansana, josta Pave; Room. 11:26 Sen tapahduttua koko Israel on pelastuva, niin kuin on kirjoitettu: -- Siionista on tuleva Pelastaja, hän poistaa jumalattomuuden Jaakobin jälkeläisistä. Sen tiesi jo Jesaja 59;20.

        jatkuu;

        jatkan; >>Vanhan Liitonhan Jumala teki, kuten alussa laitoin, vain Israelin kansan kanssa, mutta tarkoitat ilmeisesti pelkkää Lakia eläviä, Heidän silmänsä tulee avautumaan, ja joilta se jää kiinni, eivät pelastu. Heillehän Jeesus sanoo; Menkää pois, en tunne teitä.** Israelin kansalle Laki annettiin, ei muille. Muille, kuten Jeesus sen teki annettiin uusi laki Jeesuksen toimesta, kaksi Rakkauden asiaa.

        Kuka on "teitä"?

        >>Paimenet olisivat sitten puhuneet enkelien antaman sanoman. Ne jotka sen uskovat pelastuu.** Olisi ehkä ollut parempi laittaa ote näkyviin, niin pysyisit paremmin asiassa. Silloin ei Jeesus puhunut mitään, vasta myöhemmin kertoi omat asiansa, kuten Uudestisyntymisen merkityksen lyhyesti, eli ilman sitä joutuu pois tulevasta Jumalan valatakunnasta.

        >>Tuo on itse asiassa pinnan käsitys evankeliumin olemuksesta. Ja se on oikein paitsi että siitä puuttuu Kristuksen saarnavirka.** Mikä on käsitykseni, pane se näkyviin, ja samalla missä Raamatussa on saarnavirka?

        >>Näin Pietari Korneliuksen kotiseuroissa** Mistä sinä sen seurat tempasit, silloin oli vain kokouksia, kuten nytkin Kristityillä.

        >>Apt 10:38 Te olette kuulleet Jeesuksesta, nasaretilaisesta, jonka Jumala voiteli Pyhällä Hengellä ja voimalla. Hän kulki ympäri maata, teki hyvää ja paransi kaikki jotka olivat joutuneet Paholaisen valtaan, sillä Jumala oli hänen kanssaan. Saarnavirka alkoi siitä että voitelu tapahtui näkyvän merkin kera, PH laskeutui kyyhkysen muodossa Jeesuksen päälle.** En näe saarnavirkaa koko jutussasi, näetkö Sinä? Et, vaan olet Lahkosi hirttosilmukassa, ja se ei tee sinusta kristittyä.

        >>Voidaanko olla yhtä mieltä siitä, mikäli Kristuksella oli saarnavirka?** Ei missään tapauksessa. Kristuksella oli kaikki virat, Hänhän oli ja on vieläkin kaikkivaltias ja jos saarnavirkaa Jeesus olisi käyttänyt, se olisi kirjoitettu Kirjaan.
        Näitä lisälehtiä lahkot työstää vuodesta toiseen.


    • Anonyymi

      Miten se Luther sanoi, totuuden voi lyhyesti ilmaista, mutta muunnettu totuus vaatii paljon puhetta.


      Sen verran tuosta lopusta vilkaisin että kiellät saarnaviran. Joo tai ei, pliis!

      • Anonyymi

        Vastasit jo tuohon. Sori


      • Mistä asiasta?


    • Anonyymi

      Kasteen jälkeen Jeesus oli erämaassa 40 vuorokautta. Sitten palasi Galileaan ja Luukkaan selostuksen mukaan Jeesuksen eka saarna joka on tallennettu, oli tämä

      Luuk 4: 17. Niin hänelle annettiin profeetta Esaiaan kirja, ja kun hän avasi kirjan, löysi hän sen paikan, jossa oli kirjoitettuna:

      18. Herran Henki on minun päälläni, sillä hän on voidellut minut julistamaan evankeliumia köyhille; hän on lähettänyt minut saarnaamaan vangituille vapautusta ja sokeille näkönsä saamista, päästämään sorretut vapauteen,

      19. saarnaamaan Herran otollista vuotta.

      20. Ja käärittyään kirjan kokoon hän antoi sen palvelijalle ja istuutui; ja kaikkien synagoogassa olevien silmät olivat häneen kiinnitetyt.

      20. Ja kun hän pani Raamatun kiinni, antoi hän sen palvelialle ja istui, ja kaikkein silmät, jotka synagogassa olivat, katselivat hänen päällensä.

      21. Niin hän rupesi puhumaan heille: Tänä päivänä tämä kirjoitus on käynyt toteen teidän korvainne kuullen.


      Hävettää puolestasi 😉

      • Mikä tuossa kirjoittamisessasi Hävettää Sinua???


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        Mikä tuossa kirjoittamisessasi Hävettää Sinua???

        ###
        Hänhän oli ja on vieläkin kaikkivaltias ja jos saarnavirkaa Jeesus olisi käyttänyt, se olisi kirjoitettu Kirjaan.
        ###

        Eihän Kristus muuta tehnyt ennen kuolemaansa kuin saarnasi. Hänet oli voideltu ja lähetetty saarnamaan köyhille evankeliumia. Vapauttamaan ihmisiä Paholaisen vallasta.

        Myös ne 12 ja 70 saivat voiman ajaa ulos pahat henget.

        Matt 12:1 Jeesus kutsui kaksitoista opetuslastaan luokseen ja antoi heille vallan karkottaa saastaisia henkiä ja parantaa kaikkia tauteja ja vaivoja.


      • Anonyymi kirjoitti:

        ###
        Hänhän oli ja on vieläkin kaikkivaltias ja jos saarnavirkaa Jeesus olisi käyttänyt, se olisi kirjoitettu Kirjaan.
        ###

        Eihän Kristus muuta tehnyt ennen kuolemaansa kuin saarnasi. Hänet oli voideltu ja lähetetty saarnamaan köyhille evankeliumia. Vapauttamaan ihmisiä Paholaisen vallasta.

        Myös ne 12 ja 70 saivat voiman ajaa ulos pahat henget.

        Matt 12:1 Jeesus kutsui kaksitoista opetuslastaan luokseen ja antoi heille vallan karkottaa saastaisia henkiä ja parantaa kaikkia tauteja ja vaivoja.

        Niin teki. Saarnasi kaikkivaltiaana, mutta virka on pakanoiden, etupäässä Wellujen keksintö, että saisi itsekin väittää omaavansa sen.
        Lähempänä on Nortin virka.

        Miten tuo Matteuksen jae liittyy saarnavirkaa, jota ei edes ole?


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        Niin teki. Saarnasi kaikkivaltiaana, mutta virka on pakanoiden, etupäässä Wellujen keksintö, että saisi itsekin väittää omaavansa sen.
        Lähempänä on Nortin virka.

        Miten tuo Matteuksen jae liittyy saarnavirkaa, jota ei edes ole?

        2. Kor. 5:18
        Mutta ne kaikki ovat Jumalasta, joka meitä on itse kanssansa sovittanut Jesuksen Kristuksen kautta, ja antoi meille viran sovinnosta saarnata.
        2. Kor. 5:18
        Mutta kaikki on Jumalasta, joka on sovittanut meidät itsensä kanssa Kristuksen kautta ja antanut meille sovituksen viran.
        2. Kor. 5:18
        Kaiken on saanut aikaan Jumala, joka Kristuksen välityksellä on tehnyt meidän kanssamme sovinnon ja uskonut meille tämän sovituksen viran. [Room. 5:10; 2. Kor. 3:6


      • Anonyymi kirjoitti:

        2. Kor. 5:18
        Mutta ne kaikki ovat Jumalasta, joka meitä on itse kanssansa sovittanut Jesuksen Kristuksen kautta, ja antoi meille viran sovinnosta saarnata.
        2. Kor. 5:18
        Mutta kaikki on Jumalasta, joka on sovittanut meidät itsensä kanssa Kristuksen kautta ja antanut meille sovituksen viran.
        2. Kor. 5:18
        Kaiken on saanut aikaan Jumala, joka Kristuksen välityksellä on tehnyt meidän kanssamme sovinnon ja uskonut meille tämän sovituksen viran. [Room. 5:10; 2. Kor. 3:6

        Ne on totta, mutta se ei, että lanseeraamassasi jakeissa ei puhuta saarnaviroista.
        Se on pakanallisten lahojen, etupäässä VL;ien soopaa.

        Lopettakaa tuo pakko oppinne saarnavirasta.


    • Ei ymmärtäny koska hengeslinen näky oli hämrä, ei sokea voi toista auttaa, koska vanhassa testamentissa oli profetiat maininneet messiaan tulon , se messesias olikin nararetin poika sitä eivä voineet tajunta.

    • Ketjun läpiluettuani, näin jälleen kerran sen, että Raamattu ei todellakaan ole velluille Pyhä.

      Vellu on taas laittanut lukuisia väärennettyjä kohtia Raamatusta valheensa tueksi, luottaen siihen ettei kukaan viitsi tarkistaa asiaa.

    • Anonyymi

      Ei sana "virka " ole oleellinen, mutta se on että saarnaajat aina voidellaan Pyhällä Hengellä ja lähetetään saarnamaan.

      Näin Kristus itsestään

      18. Herran Henki on minun päälläni, sillä hän on voidellut minut julistamaan evankeliumia köyhille
      hän on lähettänyt minut saarnaamaan vangituille vapautusta ja sokeille näkönsä saamista, päästämään sorretut vapauteen,


      Näin Hän sanoi oppilailleen. Tuo vahvistettiin helluntaina.

      21. Niin Jeesus sanoi heille jälleen: Rauha teille! Niinkuin Isä on lähettänyt minut, niin lähetän minäkin teidät.

      22. Ja tämän sanottuaan hän puhalsi heidän päällensä ja sanoi heille: Ottakaa Pyhä Henki.

      23. Joiden synnit te anteeksi annatte, niille ne ovat anteeksi annetut; joiden synnit te pidätätte, niille ne ovat pidätetyt.

      • Kuka se voitelee Hengellä VK puhujat??
        Henkeä ei voi käskeä, se tulee vain Jeesuksen omiin ja Pyhittää heidät.

        Helluntaina koko juttu aukesi Jeesuksen omille ja he puhuivta kieliä. Käykö seuroissa näin?


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        Kuka se voitelee Hengellä VK puhujat??
        Henkeä ei voi käskeä, se tulee vain Jeesuksen omiin ja Pyhittää heidät.

        Helluntaina koko juttu aukesi Jeesuksen omille ja he puhuivta kieliä. Käykö seuroissa näin?

        Kaikki jotka ovat Jeesuksen omat ovat kuninkaallista, voideltua, pappeutta.


        Olisi ihan välttämätöntä uskoa todeksi nämä jakeet:

        Room 8:14 14. Sillä kaikki, joita Jumalan Henki kuljettaa, ovat Jumalan lapsia.

        Room 8:9 ... Mutta jolla ei ole Kristuksen Henkeä, se ei ole hänen omansa.

        Tässä lyhyesti palaan tuohon sun käsitykseen että PH ei vaikuttanut ennen helluntaitapahtumaa.

        15. Hän sanoi heille: Kenenkä te sanotte minun olevan?

        16. Simon Pietari vastasi ja sanoi: Sinä olet Kristus, elävän Jumalan Poika.

        17. Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: Autuas olet sinä, Simon, Joonaan poika, sillä ei liha eikä veri ole sitä sinulle ilmoittanut, vaan minun Isäni, joka on taivaissa.


        Tämä Paavalin sana koskee myös niitä jotka tulivat uskoon Jeesuksen lihassa ollessa

        1 Kor 14 ettei kukaan voi sanoa: "Jeesus olkoon Herra", paitsi Pyhässä Hengessä

        Vaikka Johannes kirjoittaa näin selvästi

        Joh 1:12 Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi oikeuden tulla Jumalan lapsiksi,
        kaikille, jotka uskovat häneen.
        13 He eivät ole syntyneet verestä,
        eivät ruumiin halusta,
        eivät miehen tahdosta,
        vaan Jumalasta.

        Sinä aina väität että uudestisyntyminen on vasta helluntain jälkeen tapahtunut. Että Jeesuksen oma toiminta ja saarna ei ole tärkeää. Rakennat hiekalle!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kaikki jotka ovat Jeesuksen omat ovat kuninkaallista, voideltua, pappeutta.


        Olisi ihan välttämätöntä uskoa todeksi nämä jakeet:

        Room 8:14 14. Sillä kaikki, joita Jumalan Henki kuljettaa, ovat Jumalan lapsia.

        Room 8:9 ... Mutta jolla ei ole Kristuksen Henkeä, se ei ole hänen omansa.

        Tässä lyhyesti palaan tuohon sun käsitykseen että PH ei vaikuttanut ennen helluntaitapahtumaa.

        15. Hän sanoi heille: Kenenkä te sanotte minun olevan?

        16. Simon Pietari vastasi ja sanoi: Sinä olet Kristus, elävän Jumalan Poika.

        17. Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: Autuas olet sinä, Simon, Joonaan poika, sillä ei liha eikä veri ole sitä sinulle ilmoittanut, vaan minun Isäni, joka on taivaissa.


        Tämä Paavalin sana koskee myös niitä jotka tulivat uskoon Jeesuksen lihassa ollessa

        1 Kor 14 ettei kukaan voi sanoa: "Jeesus olkoon Herra", paitsi Pyhässä Hengessä

        Vaikka Johannes kirjoittaa näin selvästi

        Joh 1:12 Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi oikeuden tulla Jumalan lapsiksi,
        kaikille, jotka uskovat häneen.
        13 He eivät ole syntyneet verestä,
        eivät ruumiin halusta,
        eivät miehen tahdosta,
        vaan Jumalasta.

        Sinä aina väität että uudestisyntyminen on vasta helluntain jälkeen tapahtunut. Että Jeesuksen oma toiminta ja saarna ei ole tärkeää. Rakennat hiekalle!

        Kirjoitat, että jokisessa, jolla on Pyhä Henki, on voideltu, ja myös pappi.
        On myös sanonta; - olkaa pappeja toinen toisillenne.

        Kuitenkin Welluilla on yksi ongelma, kaste Jeesukseen, jolloin saa tarvittavat välineet asiaan. Asia joka heiltä uupuu, eli Messias Jeesus.

        Näin se on kuiva seurakunta,

        Sana on; Ap. t. 2:38 Pietari vastasi: "Kääntykää ja ottakaa itse kukin kaste Jeesuksen Kristuksen nimeen, jotta syntinne annettaisiin anteeksi. Silloin te saatte lahjaksi Pyhän Hengen.

        Tämän Pyhyys vaatii.

        Mutta väitteesi; Ap. t. 2:38

        Pietari vastasi: "Kääntykää ja ottakaa itse kukin kaste Jeesuksen Kristuksen nimeen, jotta syntinne annettaisiin anteeksi. Silloin te saatte lahjaksi Pyhän Hengen.

        Samaahan Jeesuskin kertoi, mikä on väitteesi pointti?


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        Kirjoitat, että jokisessa, jolla on Pyhä Henki, on voideltu, ja myös pappi.
        On myös sanonta; - olkaa pappeja toinen toisillenne.

        Kuitenkin Welluilla on yksi ongelma, kaste Jeesukseen, jolloin saa tarvittavat välineet asiaan. Asia joka heiltä uupuu, eli Messias Jeesus.

        Näin se on kuiva seurakunta,

        Sana on; Ap. t. 2:38 Pietari vastasi: "Kääntykää ja ottakaa itse kukin kaste Jeesuksen Kristuksen nimeen, jotta syntinne annettaisiin anteeksi. Silloin te saatte lahjaksi Pyhän Hengen.

        Tämän Pyhyys vaatii.

        Mutta väitteesi; Ap. t. 2:38

        Pietari vastasi: "Kääntykää ja ottakaa itse kukin kaste Jeesuksen Kristuksen nimeen, jotta syntinne annettaisiin anteeksi. Silloin te saatte lahjaksi Pyhän Hengen.

        Samaahan Jeesuskin kertoi, mikä on väitteesi pointti?

        Jos on niin että PH annetaan upotuksessa, niin teillä on ph saarnavirka ja me olemme kuiva kuollut seurakunta.

        Väitteeni pointti oli että ne jotka ottivat vastaan Jeesuksen itsensä, syntyivät Jumalasta. Sitähän Johannes tässä sanoo:

        Joh 1:12 Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi oikeuden tulla Jumalan lapsiksi,
        kaikille, jotka uskovat häneen.
        13 He eivät ole syntyneet verestä,
        eivät ruumiin halusta,
        eivät miehen tahdosta,
        vaan Jumalasta.


        Ne kaikki syntyivät vedestä (Kristuksen sana) ja hengestä (ph synnyttää ihmisen sydämessä uskon) ylhäältä (Jumalasta).

        Ei Raamatussa ole yhtäkään tapausta että ph annettaisiin kasteessa. Päinvastoin kaste edellyttää että tunnustaa Jeesuksen Jumalan pojaksi, mikä ei ole mahdollista ilman PH.

        Tuo Pietarin sana "Tehkää parannus!" sisältää jo uudestisyntymisen. Nimittäin näinhän siinä kertomuksessa sanotaan.

        41. Ne, jotka ottivat hänen sanomansa vastaan, kastettiin, ja uskovien joukkoon tuli sinä päivänä lisää noin kolmetuhatta henkeä.

        Ei kai meillä ole syytä ymmärtää tätä Pietarin sanaa toisin kuin miten Hän opetti Korneliuksen huoneessa. Siellä järjestys on selvästi lausuttu näin.

        Apt 10: 44 Pietarin vielä puhuessa laskeutui Pyhä Henki kaikkiin, jotka olivat hänen sanojaan kuulemassa. 45 Kaikki Pietarin mukana tulleet juutalaiset uskonveljet ihmettelivät sitä, että Pyhän Hengen lahja vuodatettiin myös pakanoihin; 46 he kuulivat, kuinka nämä puhuivat kielillä ja ylistivät Jumalan suuruutta. Silloin Pietari sanoi: 47
        »Kuka voi estää kastamasta vedellä näitä, jotka ovat saaneet Pyhän Hengen niin kuin mekin?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Jos on niin että PH annetaan upotuksessa, niin teillä on ph saarnavirka ja me olemme kuiva kuollut seurakunta.

        Väitteeni pointti oli että ne jotka ottivat vastaan Jeesuksen itsensä, syntyivät Jumalasta. Sitähän Johannes tässä sanoo:

        Joh 1:12 Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi oikeuden tulla Jumalan lapsiksi,
        kaikille, jotka uskovat häneen.
        13 He eivät ole syntyneet verestä,
        eivät ruumiin halusta,
        eivät miehen tahdosta,
        vaan Jumalasta.


        Ne kaikki syntyivät vedestä (Kristuksen sana) ja hengestä (ph synnyttää ihmisen sydämessä uskon) ylhäältä (Jumalasta).

        Ei Raamatussa ole yhtäkään tapausta että ph annettaisiin kasteessa. Päinvastoin kaste edellyttää että tunnustaa Jeesuksen Jumalan pojaksi, mikä ei ole mahdollista ilman PH.

        Tuo Pietarin sana "Tehkää parannus!" sisältää jo uudestisyntymisen. Nimittäin näinhän siinä kertomuksessa sanotaan.

        41. Ne, jotka ottivat hänen sanomansa vastaan, kastettiin, ja uskovien joukkoon tuli sinä päivänä lisää noin kolmetuhatta henkeä.

        Ei kai meillä ole syytä ymmärtää tätä Pietarin sanaa toisin kuin miten Hän opetti Korneliuksen huoneessa. Siellä järjestys on selvästi lausuttu näin.

        Apt 10: 44 Pietarin vielä puhuessa laskeutui Pyhä Henki kaikkiin, jotka olivat hänen sanojaan kuulemassa. 45 Kaikki Pietarin mukana tulleet juutalaiset uskonveljet ihmettelivät sitä, että Pyhän Hengen lahja vuodatettiin myös pakanoihin; 46 he kuulivat, kuinka nämä puhuivat kielillä ja ylistivät Jumalan suuruutta. Silloin Pietari sanoi: 47
        »Kuka voi estää kastamasta vedellä näitä, jotka ovat saaneet Pyhän Hengen niin kuin mekin?

        >>Jos on niin että PH annetaan upotuksessa, niin teillä on ph saarnavirka ja me olemme kuiva kuollut seurakunta.** Miten sinä kastamaton voit asiaan ottaa kantaa, Haloo?? Ei edes koske sinua, mutta saarnavirkaa se ei sisällään pidä, Henki osoittaa kuka opettaa, muut kuuntelevat.
        >>Väitteeni pointti oli että ne jotka ottivat vastaan Jeesuksen itsensä, syntyivät Jumalasta. Sitähän Johannes tässä sanoo:*** Ei pelkästään syntyneet Jumalasta, vaan syntyivät Uudesti ylhäältä ja perivät Jumalan valatakunnan. Kannattaisiko Sinunkin pyrkiä siihen joukkoon, toinen joukko menee siihen Tuliseen järveen
        >>Joh 1:12 Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi oikeuden tulla Jumalan lapsiksi,
        kaikille, jotka uskovat häneen.** Niin silloin ihminen syntyy Uudesti, ja menee merkkinä uskomisesta Jeesuksen luvatuksi Messiaaksi, vain näin pelastuu siihen Jeesuksen oikeaan jonoon.
        Onko Sinut kastettu, oletko suullasi tunnustanut seurakunnassa sen, että ole lähtenyt seuraamaan Jeesusta.
        Tunnustatko ylösnousseena penkistä nämä;1. Tess. 2:14 Näin te, veljet, pidätte esikuvananne Juudeassa olevia Jumalan seurakuntia, jotka tunnustavat Kristuksen Jeesuksen. Teidän omat maanmiehenne ovat kohdelleet teitä yhtä huonosti kuin juutalaiset sikäläisiä uskovia.
        1. Tim. 2:10 vaan hyvät teot, niin kuin sopii naisille, jotka tunnustavat palvelevansa Jumalaa.
        Hepr. 13:15 Olkaamme sen tähden hänen välityksellään alati uhraamassa Jumalalle kiitosuhria, niiden huulten hedelmää, jotka tunnustavat hänen nimeään
        Kaikki on syntyneet kohdusta, ja jokaisella on geenit jotka vetoavat Jumalan kautta Kristukseen ja ja Ihminen tekee päätöksen itse ja menee kasteelle.
        Se ei ole mikään automaatti.
        >>Ei Raamatussa ole yhtäkään tapausta että ph annettaisiin kasteessa. Päinvastoin kaste edellyttää että tunnustaa Jeesuksen Jumalan pojaksi, mikä ei ole mahdollista ilman PH.** Nyt todella, oletko juonut illan?
        Vai ei esimerkkiä?Markuksen evankeliumi:1:10 Ja heti, vedestä noustessaan, hän näki taivasten aukeavan ja Hengen niinkuin kyyhkysen laskeutuvan häneen.
        Löydätkö paremman merkin.
        >>Tuo Pietarin sana "Tehkää parannus!" sisältää jo uudestisyntymisen. Nimittäin näinhän siinä kertomuksessa sanotaan.** Missä kertomuksessa? Nyt olet naurettava, et ilmeisesti kehtaa laitta kertomusta, näin puhuvat AINOASTAAN Vl puhvelit.
        >>>41. Ne, jotka ottivat hänen sanomansa vastaan, kastettiin, ja uskovien joukkoon tuli sinä päivänä lisää noin kolmetuhatta henkeä.** Hyvä esimerkki, miksi ei Suviseuroissa ole allasta.
        >>Apt 10: 44 Pietarin vielä puhuessa laskeutui Pyhä Henki kaikkiin, jotka olivat hänen sanojaan kuulemassa. 45 Kaikki Pietarin mukana tulleet juutalaiset uskonveljet ihmettelivät sitä, että Pyhän Hengen lahja vuodatettiin myös pakanoihin; 46 he kuulivat, kuinka nämä puhuivat kielillä ja ylistivät Jumalan suuruutta. Silloin Pietari sanoi: 47Kuka voi estää kastamasta vedellä näitä, jotka ovat saaneet Pyhän Hengen niin kuin mekin?
        Kuitenkin asiakokonaisuuteen kuului kaste, saadakseen Pyhän hengen, niin voimakas on Jeesusta etsivien sydän, He saivat palkkionsa.


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        >>Jos on niin että PH annetaan upotuksessa, niin teillä on ph saarnavirka ja me olemme kuiva kuollut seurakunta.** Miten sinä kastamaton voit asiaan ottaa kantaa, Haloo?? Ei edes koske sinua, mutta saarnavirkaa se ei sisällään pidä, Henki osoittaa kuka opettaa, muut kuuntelevat.
        >>Väitteeni pointti oli että ne jotka ottivat vastaan Jeesuksen itsensä, syntyivät Jumalasta. Sitähän Johannes tässä sanoo:*** Ei pelkästään syntyneet Jumalasta, vaan syntyivät Uudesti ylhäältä ja perivät Jumalan valatakunnan. Kannattaisiko Sinunkin pyrkiä siihen joukkoon, toinen joukko menee siihen Tuliseen järveen
        >>Joh 1:12 Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi oikeuden tulla Jumalan lapsiksi,
        kaikille, jotka uskovat häneen.** Niin silloin ihminen syntyy Uudesti, ja menee merkkinä uskomisesta Jeesuksen luvatuksi Messiaaksi, vain näin pelastuu siihen Jeesuksen oikeaan jonoon.
        Onko Sinut kastettu, oletko suullasi tunnustanut seurakunnassa sen, että ole lähtenyt seuraamaan Jeesusta.
        Tunnustatko ylösnousseena penkistä nämä;1. Tess. 2:14 Näin te, veljet, pidätte esikuvananne Juudeassa olevia Jumalan seurakuntia, jotka tunnustavat Kristuksen Jeesuksen. Teidän omat maanmiehenne ovat kohdelleet teitä yhtä huonosti kuin juutalaiset sikäläisiä uskovia.
        1. Tim. 2:10 vaan hyvät teot, niin kuin sopii naisille, jotka tunnustavat palvelevansa Jumalaa.
        Hepr. 13:15 Olkaamme sen tähden hänen välityksellään alati uhraamassa Jumalalle kiitosuhria, niiden huulten hedelmää, jotka tunnustavat hänen nimeään
        Kaikki on syntyneet kohdusta, ja jokaisella on geenit jotka vetoavat Jumalan kautta Kristukseen ja ja Ihminen tekee päätöksen itse ja menee kasteelle.
        Se ei ole mikään automaatti.
        >>Ei Raamatussa ole yhtäkään tapausta että ph annettaisiin kasteessa. Päinvastoin kaste edellyttää että tunnustaa Jeesuksen Jumalan pojaksi, mikä ei ole mahdollista ilman PH.** Nyt todella, oletko juonut illan?
        Vai ei esimerkkiä?Markuksen evankeliumi:1:10 Ja heti, vedestä noustessaan, hän näki taivasten aukeavan ja Hengen niinkuin kyyhkysen laskeutuvan häneen.
        Löydätkö paremman merkin.
        >>Tuo Pietarin sana "Tehkää parannus!" sisältää jo uudestisyntymisen. Nimittäin näinhän siinä kertomuksessa sanotaan.** Missä kertomuksessa? Nyt olet naurettava, et ilmeisesti kehtaa laitta kertomusta, näin puhuvat AINOASTAAN Vl puhvelit.
        >>>41. Ne, jotka ottivat hänen sanomansa vastaan, kastettiin, ja uskovien joukkoon tuli sinä päivänä lisää noin kolmetuhatta henkeä.** Hyvä esimerkki, miksi ei Suviseuroissa ole allasta.
        >>Apt 10: 44 Pietarin vielä puhuessa laskeutui Pyhä Henki kaikkiin, jotka olivat hänen sanojaan kuulemassa. 45 Kaikki Pietarin mukana tulleet juutalaiset uskonveljet ihmettelivät sitä, että Pyhän Hengen lahja vuodatettiin myös pakanoihin; 46 he kuulivat, kuinka nämä puhuivat kielillä ja ylistivät Jumalan suuruutta. Silloin Pietari sanoi: 47Kuka voi estää kastamasta vedellä näitä, jotka ovat saaneet Pyhän Hengen niin kuin mekin?
        Kuitenkin asiakokonaisuuteen kuului kaste, saadakseen Pyhän hengen, niin voimakas on Jeesusta etsivien sydän, He saivat palkkionsa.

        Kolme kommenttia.

        1. Näyttäisi että et enää kiellä sitä että esim. Samarialainen nainen Jaakobin kaivolla, syntyi ylhäältä vedestä ja Hengestä ja peri Jumalan valtakunnan.

        2. Jeesuksen kaste. Hyvä huomio sinänsä, mutta siinä ei ole kysymys uskoon tulosta niinkuin ei myöskään helluntaina ollut apostolien kohdalla.

        3. Kertomus Pietarin helluntaisaarnasta jatkoi siten että ne jotka ottivat vastaan hänen sanomansa kastettiin. Se tarkoittaa että aivan niin kuin samarialainen nainen uudestisynty saarnatun sanan kautta niin uudestisyntyivät Pietarin kuuliat hänen saarnan kautta. Näin sekä helluntaina että Korneliuksen talossa. Joo, kaste kuuluu kuvioon, mutta ei ole uskoa synnyttävä.

        4. (Bonus) (Jumalan pojan) uskon syntyminen on sama asia kuin uudestisyntyminen. Kuulemisen kautta jonka vaikuttaa Kristuksen sana (joka on käsillä siellä missä on virka sovinnosta saarnata)
        MOT


      • pinnasänky
        Anonyymi kirjoitti:

        Kolme kommenttia.

        1. Näyttäisi että et enää kiellä sitä että esim. Samarialainen nainen Jaakobin kaivolla, syntyi ylhäältä vedestä ja Hengestä ja peri Jumalan valtakunnan.

        2. Jeesuksen kaste. Hyvä huomio sinänsä, mutta siinä ei ole kysymys uskoon tulosta niinkuin ei myöskään helluntaina ollut apostolien kohdalla.

        3. Kertomus Pietarin helluntaisaarnasta jatkoi siten että ne jotka ottivat vastaan hänen sanomansa kastettiin. Se tarkoittaa että aivan niin kuin samarialainen nainen uudestisynty saarnatun sanan kautta niin uudestisyntyivät Pietarin kuuliat hänen saarnan kautta. Näin sekä helluntaina että Korneliuksen talossa. Joo, kaste kuuluu kuvioon, mutta ei ole uskoa synnyttävä.

        4. (Bonus) (Jumalan pojan) uskon syntyminen on sama asia kuin uudestisyntyminen. Kuulemisen kautta jonka vaikuttaa Kristuksen sana (joka on käsillä siellä missä on virka sovinnosta saarnata)
        MOT

        1; Kiellän, sitä ei Jeesus vahvistanut, otti sitten vettä vaikka kuinka paljon.
        2: Jeesuksen kaste on väärä nimi, mutta kaste Jeesukseen on oikea. Myös itse Hän kastoi ihmisiä, josta Joh. 4; Joh. 4:1 Jeesus sai tietää fariseusten kuulleen, että hän kokosi ympärilleen enemmän opetuslapsia ja kastoi useampia kuin Johannes.
        Tosin enemmän kastoi Hänen opetuslapsensa, miksi, siksi, kun Jeesus ei halunnut elvistellä.

        Johanneksen kaste oli Liittojen välissä, jolloin Hän kastoi mm parannukseen ja Jeesus parannuksen jälkeen itseensä.
        MARK 1:1-5; Jeesuksen Kristuksen, Jumalan Pojan, evankeliumin alku. Niin kuin on kirjoitettuna profeetta Esaiaan kirjassa: "Katso, minä lähetän enkelini sinun edelläsi, ja hän on valmistava sinun tiesi". "Huutavan ääni kuuluu erämaassa: ’Valmistakaa Herralle tie, tehkää polut hänelle tasaisiksi’", niin Johannes Kastaja saarnasi erämaassa parannuksen kastetta syntien anteeksisaamiseksi. Ja koko Juudean maa ja kaikki jerusalemilaiset vaelsivat hänen tykönsä, ja hän kastoi heidät Jordanin virrassa, kun he tunnustivat syntinsä.
        Silloin oli ihmisiä tuhansia, siis helluntaina, joten uskoakseni kaikki olivat Jeesuksen seuraajia.

        3. Asia vahvistettiin tässä osiossa, kuten yllä kirjoitin. Mistä sinä sen samarialaisen naisen sieluntilan tunnistat? Se ei ole mikään automaatti, vaikka minulle kävi juuri samoin.
        Ei tietenkään, se ei ole uskon saamista, vaan jo Jeesukseen uskovan liittämistä Jeesukseen, Jeesus Öljypuun oksana, jolloin ihminen on Pyhä. Ei kukaan Uudestisyntynyt kasta ketään, joka ei suulla tunnusta uskoaan Häneen sekä Jeesuksen seuraamista.

        4. Älä toistele tuota pakanallista näkemystä, että kun tulee Jeesukseen usko, myös Uudestisyntyy? Mihin se perustuu?
        Taas tuo usko tulee kuulemisesta, on vain yksi vahvistamaton jae Kirjassa? Miten on kuurojen kohtalo? Mieti nyt hieman.
        Sama koskee sovinnon saarnoja???

        Koska kysymyksiä esität, ja samalla myös VL ratkaisuja, mikä on kompetenssisi? Kumpi Sinulla tuli ensin, kaste, tunnustautuva usko, vai Uudestisyntyminen, jota koko palstan aikana kukaan ei edes juuri tunteneet, vasta sitten heräsi keskustelu, kun tein asiasta aloitteen.
        Mikä oli järjestyksesi?


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        1; Kiellän, sitä ei Jeesus vahvistanut, otti sitten vettä vaikka kuinka paljon.
        2: Jeesuksen kaste on väärä nimi, mutta kaste Jeesukseen on oikea. Myös itse Hän kastoi ihmisiä, josta Joh. 4; Joh. 4:1 Jeesus sai tietää fariseusten kuulleen, että hän kokosi ympärilleen enemmän opetuslapsia ja kastoi useampia kuin Johannes.
        Tosin enemmän kastoi Hänen opetuslapsensa, miksi, siksi, kun Jeesus ei halunnut elvistellä.

        Johanneksen kaste oli Liittojen välissä, jolloin Hän kastoi mm parannukseen ja Jeesus parannuksen jälkeen itseensä.
        MARK 1:1-5; Jeesuksen Kristuksen, Jumalan Pojan, evankeliumin alku. Niin kuin on kirjoitettuna profeetta Esaiaan kirjassa: "Katso, minä lähetän enkelini sinun edelläsi, ja hän on valmistava sinun tiesi". "Huutavan ääni kuuluu erämaassa: ’Valmistakaa Herralle tie, tehkää polut hänelle tasaisiksi’", niin Johannes Kastaja saarnasi erämaassa parannuksen kastetta syntien anteeksisaamiseksi. Ja koko Juudean maa ja kaikki jerusalemilaiset vaelsivat hänen tykönsä, ja hän kastoi heidät Jordanin virrassa, kun he tunnustivat syntinsä.
        Silloin oli ihmisiä tuhansia, siis helluntaina, joten uskoakseni kaikki olivat Jeesuksen seuraajia.

        3. Asia vahvistettiin tässä osiossa, kuten yllä kirjoitin. Mistä sinä sen samarialaisen naisen sieluntilan tunnistat? Se ei ole mikään automaatti, vaikka minulle kävi juuri samoin.
        Ei tietenkään, se ei ole uskon saamista, vaan jo Jeesukseen uskovan liittämistä Jeesukseen, Jeesus Öljypuun oksana, jolloin ihminen on Pyhä. Ei kukaan Uudestisyntynyt kasta ketään, joka ei suulla tunnusta uskoaan Häneen sekä Jeesuksen seuraamista.

        4. Älä toistele tuota pakanallista näkemystä, että kun tulee Jeesukseen usko, myös Uudestisyntyy? Mihin se perustuu?
        Taas tuo usko tulee kuulemisesta, on vain yksi vahvistamaton jae Kirjassa? Miten on kuurojen kohtalo? Mieti nyt hieman.
        Sama koskee sovinnon saarnoja???

        Koska kysymyksiä esität, ja samalla myös VL ratkaisuja, mikä on kompetenssisi? Kumpi Sinulla tuli ensin, kaste, tunnustautuva usko, vai Uudestisyntyminen, jota koko palstan aikana kukaan ei edes juuri tunteneet, vasta sitten heräsi keskustelu, kun tein asiasta aloitteen.
        Mikä oli järjestyksesi?

        Älä valehtele.
        Joh.4:
        2 -vaikka Jeesus ei itse kastanut, vaan hänen opetuslapsensa
        Ei Jeesus elvistele, mutta sinulta se onnistuu.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Älä valehtele.
        Joh.4:
        2 -vaikka Jeesus ei itse kastanut, vaan hänen opetuslapsensa
        Ei Jeesus elvistele, mutta sinulta se onnistuu.

        Jeesus kastoi, mutta ei halunnut leikitellä auktoriteetilla ja antoi lopulta kasteen Hänen seuraajilleen.
        Mutta kuitenkin; Joh 3; 26 Opetuslapset menivät Johanneksen luo ja sanoivat: "Rabbi, nyt on ruvennut kastamaan myös se mies, joka oli kanssasi Jordanin toisella puolen ja josta annoit hyvän todistuksen. Kaikki menevät hänen luokseen."
        Miksi Jeesus kastoi vain näyttääkseen kasteen Häneen uskossa vain vähäisiä määriä, jotka on luettavissa apokalyptisissa kirjoituksissa, siksi, ettei Häntä pidetä dominoivana.


    • Anonyymi

      Pappeudesta on kyse.

      1 Piet 2:5 Ja myös te, niinkuin elävät kivet, rakentakaat teitänne hengelliseksi huoneeksi ja pyhäksi pappeudeksi uhraamaan hengellisiä uhreja, jotka Jumalalle Jesuksen Kristuksen kautta otolliset ovat.

      (jotkut väittää että hengellisten uhrien uhraaminen on pilkkaat ja häväistystä, koska Golgatalla on kertakaikkinen uhri uhrattu. Pietari oli VL)


      1 Piet 2:9 Mutta te olette valittu suku, kuninkaallinen pappeus, pyhä kansa, omaisuuden kansa, ilmoittamaan sen voimaa, joka teitä pimeydestä ihmeelliseen valkeuteensa kutsunut on,

      • Pietu ei ollut Vellu, ei Hän maininnut sanaakaan teistä, mutta meistä Jeesukseen kastetuista Hän puhui.
        Älä kahmi itsellesi koko Kirjaa, pakana lahkolaisena.


    • Anonyymi

      Joskus tuntuu että parempi ku ei ois syntyny ku ei tiedä mihin uskoa, eiköhän tässä elämässä ole kaikilla kärsimystä tarpeeksi ettei tarvis helvetissä enää kenenkään kärvistellä...

      • Anonyymi

        Mää tierän ainaki mihin ei uskoa. Nimittäin noiden kaiken maailman hörhötarujen juttuihin. Kyllä ne niin korkealentoista saagaa on.


    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      275
      2911
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      215
      1880
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1552
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      2
      1320
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      77
      1208
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      259
      1148
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      80
      1042
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      983
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      80
      941
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      142
      804
    Aihe