ACIM sairaudesta

acim.lainen

ACIM:n mukaan sairastuminen on tahallista. Huomatkaa nyt että vaikka väite on näinkin raju niin se on silti palstan aiheeseen sisältyvä. Minusta mitään aihetta ei pitäisi välttää jos täällä kerran ACIM:sta keskustellaan. Yleensä tällaiseen väitteeseen suhtaudutaan kauhistellen mutta ainakin me jotka otamme Kurssin vakavasti otamme tämänkin kohdan vakavasti. Sitäpaitsi tämäkään pointti ei julista tuomiota vaan ongelmanratkaisua, se on Sovituksen asiaa ajava pikemminkin kuin pelotteluun tai syyttelyyn tarkoitettu.

Sitaatteja:

"Sickness is not an accident. Like all defenses, it is an insane device for self-deception. And like all the rest, its purpose is to hide reality, attack it, change it, render it inept, distort it, twist it, or reduce it to a little pile of unassembled parts. The aim of all defenses is to keep the truth from being whole. The parts are seen as if each one were whole within itself.

Defenses are not unintentional, nor are they made without awareness. They are secret, magic wands you wave when truth appears to threaten what you would believe. They seem to be unconscious but because of the rapidity with which you choose to use them. In that second, even less, in which the choice is made, you recognize exactly what you would attempt to do, and then proceed to think that it is done./ACIM


Täällä koko kappale:

(Harjoituskirjasta oppitunti 136)


http://acim.miraclevision.com/wbk/pc/workbook136-1.html

16

1588

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • admata.

      >>
         ACIM:n mukaan sairastuminen on tahallista.
      >>

      Käsitys ei ole sinänsä uusi. Idän uskontoihin kuuluva Karma käsittää sairaudet rangaistuksena teoistaan. Eräs tuntemani joogaaja mietti että mitähän pahaa hän oli tehnyt kun sai flunssan ja oli sairaana ensimmäistä kertaa yli kolmeen vuoteen...

      Jos ymmärsin oikein, niin ACIM käsittää sairaudet egon puollustusmekanismeiksi ja totuuden torjuntakeinoksi. Kerro miten ymmärrät tämän käytännössä? Hieman jäi epäselväksi se, miten sairaudet toimivat "torjuntakeinoina"...

      Raamatussa Jeesus ilmoitti ainakin näennäisesti hieman toisin:

      Johannes 9:
      "1 Ja ohi kulkiessaan hän näki miehen, joka syntymästään saakka oli ollut sokea.
      2 Ja hänen opetuslapsensa kysyivät häneltä sanoen: "Rabbi, kuka teki syntiä, tämäkö vai hänen vanhempansa, että hänen piti sokeana syntymän?"
      3 Jeesus vastasi: "Ei tämä tehnyt syntiä eivätkä hänen vanhempansa, vaan Jumalan tekojen piti tuleman hänessä julki.
      4 Niin kauan kuin päivä on, tulee meidän tehdä hänen tekojansa, joka on minut lähettänyt; tulee yö, jolloin ei kukaan voi työtä tehdä.
      5 Niin kauan kuin minä maailmassa olen, olen minä maailman valkeus.""

      • adhyuta

        Tulipa hyvä kohta esiin. Olen itse jo vuosia kuljettanut mukanani matkoilla ja muutenkin lähes päivittäin käyttänyt alunperin ystävältäni saamaani läpyskää (ohut kirja) "Parantavat ajatukset. Miten ajatuksemme ja asenteemme vaikuttavat terveyteemme".

        Perusajatuksena on, että piintyneet ajatuskaavamme muovaavat kokemuksiamme ja että ajattelutapojen muuttaminen muuttaa myös kokemuksiamme. Kirjoittaja itse parantui syövästä menetelmällään (kunnon systeemi ja kattavakin vielä), eikä kehota tietenkään jättämään lääkäriapua tai -ohjeistusta sinänsä. Hänelle itselleen vain kävi niin, että ennen leikkausta ehti parantua...

        Kurssistahan siis löytyy uskomattoman tuttuja asioita, mutta uudelta kannalta. Karma-ajattelu menee aika etäiseksi ja usein passivoikin. Se on vaikeasti sulateltavaa, ei tuon kurssin opetus tai muukaan samansisältöinen lähestymistapa.

        Terveyteen vaikuttaminen tekemällä henkistä työtä ajatustensa ja asenteidensa parissa sensijaan todella toimii.

        Influenssan kohdallakin voi koettaa, miltä tuntuu ajatus "Joukkouskomukset ja aikataulut eivät kosketa minua. Olen vapaa niiden vaikutuksesta". Hengityshän sinänsä edustaa kykyä ottaa elämä vastaan, sairaudet lähtevät pelosta elää täyttä elämää. Parantava ajatus (ehdotus, jonka osuvuutta voi sitten itse tarkastella kohdallaan) olisi silloin:"Olen turvassa. Rakastan elämääni" Tuo yhdistetynä siihen aiempaan joukkouskomuksista vapautumiseen voisi olla jo yksi suora ja välitön tapa vaikuttaa. Karma-ajattelu etäännyttävä, usein saa jopa ylenkatseelliseksi yhteisvastuullisuuden kysymyksissä ("no sehän oli sen kansan/ihmisen karmaa vaan"), olen usein huomannut.

        Pidän itse tästä suoremmasta ajattelutavasta, en saa samanlaista iloa ja hyötyä karman ajattelusta.

        Kurssin opetus on minusta naulankantaan taas ja saa tukea muiltakin metafysiikkaan perehtyneiltä opettajilta.


      • acim.lainen

        "ACIM käsittää sairaudet egon puollustusmekanismeiksi ja totuuden torjuntakeinoksi. Kerro miten ymmärrät tämän käytännössä? Hieman jäi epäselväksi se, miten sairaudet toimivat "torjuntakeinoina"

        Juuri tästä voin kertoa omakohtaisen kokemuksen. Tämä tapahtui vuosia ennen kuin minulla oli harmainta haisua koko ACIM:sta, nimittäin siinä prosessissa kun tulin uskoon, sillä tavalla "oikeasti" että otin vastaan Jeesuksen. (Synnintunto armon saamisen kokemus)

        Olin yksin kotona kun luin Bo Gierzin (= ruotsalainen teologi) "Förklaringar till Nya Testamentet" kirjan kolmatta osaa, ilmestyskirjaa käsittelevää kohtaa. Luin sitä intohimoisesti samalla kun ajattelin kaikenlaista omaan elämääni ja uskooni liittyvää. Minulle valkeni siinä se että en siihen asti ollutkan ollut - vastoin kuvitelmiani - elävässä uskossa. Elämäni perusmotiivi oli näyttää ihmisille eri tavoin että "olen jotakin" erityistä. Egomotivoitunut perusasenne. Jonkinlaisesta kilpailun ja ylemmyyden tarpeesta siis oli kysymys.

        Yhtä-äkkiä siinä lukiessani ja ajatellessani tuntui että aika pysähtyi ja ikäänkuin kiihtyvällä vauhdilla liu'uin pois aika-tilasysteemistä. Tunne oli sama kuin jos olet matkustanut junassa tunnelin läpi. Mitään varsinaista tunnelia en "nähnyt" vaikka kokemus muuten muistuttaakin lähellä-kuolemaa-kokemuksia, joista ihmiset kertovat. Seinät tuntuivat tulevan ihan lähelle samalla kun itse etenin kiihtyvällä vauhdilla eteenpäin. Ajattelin että nyt minulla on joku kriisi, pitää vain ottaa rauhallisesti. Pelkäsin tulevani hulluksi..
        (Jatkuu)


      • acim.lainen

        ...(Jatkoa) Jouduin ikään kuin koko maailman ulkopuolelle ja samalla menin tavallaan syvälle itseni sisälle. Maapallo oli jossain siinä kuin kuin musta säkki. Yhtä-äkkiä tajusin että tässä ei ole kysymys hulluksi tulosta vaan KUOLEMASTA.

        Aivan minun lähelläni oli Läsnäolo (Pyhä Henki, Jeesus?)joka seurasi ja valvoi ajatteluani. Tämä läsnäolo kommunikoi kanssani antamalla minun ymmärtää ja käsittää asioita. Kävin keskustelua Läsnäolon kanssa jotenkin automaattisesti. Mitään ääniä en kuullut.


        Läsnäolo veti minut tiukille siitäkin asiasta etten ollut tarpeeksi avoimesti tunnustanut Jeesusta. Uskoni oli ollut salaista ja privaattia. Sitäpaitsi minun olisi pitänyt olla saman tasoinen Jeesusksen seuraaja kuin Apostolit olivat. Tajusin että en millään pystynyt tällaiseen enkä halunnut tunnustaa itseäni Jeesukseen uskovaksi kaikissa tilnteissa..(Jatkuu)


      • acim.lainen

        (jatkoa) Koin siis etten millään muotoa ollut ollut sellainen kuin olisi pitänyt. Samalla siinä tajusin että on olemassa niitäkin jotka ovat todellsia Jeesuksen seuraajia. Jouduin tuskalliseen konfliktiin joiden ratkaisemiseksi kokeilin ensin seuraavanlaisia temppuja.
        1.) Lupasin Läsnäololle olla olla uskovainen jos minun ei tarvitse palata maapallolle (koin siis tuolloin olevani jossain muualla kuin tavallisessa fyysisessä elämässä). Ei kelvannut. Läsnäolo vaati että minun on oltava elävässä uskossa apostolien tavoin juuri maanpäällisessä fyysisessä elämässä. Koin sen mahdottomaksi.

        2) Ja nyt se temppu joka on varsinainen viestini aihe ja vastaus admatan kysymykseen. Ajattelin että menen takaisin ruumiiseeni maapallolle mutta teen itseni hulluksi jolloin minun ei tarvitse ottaa vastuuta koko asiasta. Suunnittelin että sekoitan kehoni aivojen kemiat sillä tavalla että minusta tulee mielisairas. Muistan aivan selvästi että tein tällaisia laskelmointeja. Prosessin alussa olin kuvitellut että olisin jotenkin automaattisesti sekoamassa, nyt taas olin itse TIETOISESTI aikeissa saada tämä aikaiseksi. A Course in Miracles ei ole siis vieras minulle tässäkään kohdassa. Se vain todistaa sen mitä itse olin tiennyt jo vuosia.

        No, Läsnäolo salli minulle kirkastua sen että tällainen menettely ei pelastaisi minua, se vain lykkäisi varsinaista uskonratkaisua tuonnemmaksi.
        Tilanne oli tuskallinen ja koin olevani helvetissä. Tästä johtuen uskoin vielä pitkään että ikuinen helvetti voi olla todellinen, olinhan itse saanut maistaa sitä. (Tästä enemmän myöhemmin). Olin siis paniikissa, mikä ratkaisuksi?


      • acim.lainen

        (Tarinan onnellinen loppu)Mikä siis avuksi? Pelkäsin Jumalaa koska en kokenut itseäni armahdetuksi synnistä, enhän ollut ottanut Jeeusta vastaan. Mutta silti ei ollut mitään kenen puoleen kääntyä kuin juuri Jumala jonka puoleen huokasin. Jumala!! Yhtä-äkkiä ilmestyi jonkunlainen kaikenkattava valo jonka syliin hyppäsin mutta en saanut jäädä siihen vaan valo tönäisi minut pois, takaisin aika-tilaan maapallolle.
        Säpsähdin samalla tavalla kuin joskus kun nukkuu ja sillä tavalla säpsii ja sätkii. Tämä on varmaan melkein jokaiselle tuttu kokemus. Mutta kun tätä sattuu ja kun herää niin sitä tietää nukkuneensa. Minä taas ensimmäisenä hämmästyin että vieläkö olen aika-tilassa. Luulin jo kokeneeni kuoleman ja maailman lopun. Tuli mieleeni että ehkä minulle näytettiin tulevaisuuteni, joudun siis kuoltuani helvettiin. Mutta tajusin että minullahan on vielä aikaa jäljellä kun kerran olen edelleen ajassa. Ja Läsnäolo ei ollut hävinnyt luotani vaan keskustelu jatkoi. Teimme sopimuksen että voin olla elävässä uskossa jos Läsnäolo auttaa minua. Minulla oli rauha asian suhteen

        Joko samana iltana tai ehkä pari päivää myöhemmin koin että sisältäni kumpuavat sanat "Jeesus elää!". Olin aivan mielettömän onnellinen ja ajattelin että josko olen sittenkin tullut hulluksi. ;) Nyt olin varma siitä että olin saanut ottaa vastaan Jumalan armon.


      • adhyuta
        acim.lainen kirjoitti:

        (Tarinan onnellinen loppu)Mikä siis avuksi? Pelkäsin Jumalaa koska en kokenut itseäni armahdetuksi synnistä, enhän ollut ottanut Jeeusta vastaan. Mutta silti ei ollut mitään kenen puoleen kääntyä kuin juuri Jumala jonka puoleen huokasin. Jumala!! Yhtä-äkkiä ilmestyi jonkunlainen kaikenkattava valo jonka syliin hyppäsin mutta en saanut jäädä siihen vaan valo tönäisi minut pois, takaisin aika-tilaan maapallolle.
        Säpsähdin samalla tavalla kuin joskus kun nukkuu ja sillä tavalla säpsii ja sätkii. Tämä on varmaan melkein jokaiselle tuttu kokemus. Mutta kun tätä sattuu ja kun herää niin sitä tietää nukkuneensa. Minä taas ensimmäisenä hämmästyin että vieläkö olen aika-tilassa. Luulin jo kokeneeni kuoleman ja maailman lopun. Tuli mieleeni että ehkä minulle näytettiin tulevaisuuteni, joudun siis kuoltuani helvettiin. Mutta tajusin että minullahan on vielä aikaa jäljellä kun kerran olen edelleen ajassa. Ja Läsnäolo ei ollut hävinnyt luotani vaan keskustelu jatkoi. Teimme sopimuksen että voin olla elävässä uskossa jos Läsnäolo auttaa minua. Minulla oli rauha asian suhteen

        Joko samana iltana tai ehkä pari päivää myöhemmin koin että sisältäni kumpuavat sanat "Jeesus elää!". Olin aivan mielettömän onnellinen ja ajattelin että josko olen sittenkin tullut hulluksi. ;) Nyt olin varma siitä että olin saanut ottaa vastaan Jumalan armon.

        Kuulostaa oikeastaan kruunuchakran aihepiiriltä, suoraan sanottuna. Huikea tarina. Ja tuosta olet vielä avautunut ja kehittynyt eteenpäin. Hienoa, että jaoit kertomuksesi. Kiitos siitä!


      • admata.
        acim.lainen kirjoitti:

        (Tarinan onnellinen loppu)Mikä siis avuksi? Pelkäsin Jumalaa koska en kokenut itseäni armahdetuksi synnistä, enhän ollut ottanut Jeeusta vastaan. Mutta silti ei ollut mitään kenen puoleen kääntyä kuin juuri Jumala jonka puoleen huokasin. Jumala!! Yhtä-äkkiä ilmestyi jonkunlainen kaikenkattava valo jonka syliin hyppäsin mutta en saanut jäädä siihen vaan valo tönäisi minut pois, takaisin aika-tilaan maapallolle.
        Säpsähdin samalla tavalla kuin joskus kun nukkuu ja sillä tavalla säpsii ja sätkii. Tämä on varmaan melkein jokaiselle tuttu kokemus. Mutta kun tätä sattuu ja kun herää niin sitä tietää nukkuneensa. Minä taas ensimmäisenä hämmästyin että vieläkö olen aika-tilassa. Luulin jo kokeneeni kuoleman ja maailman lopun. Tuli mieleeni että ehkä minulle näytettiin tulevaisuuteni, joudun siis kuoltuani helvettiin. Mutta tajusin että minullahan on vielä aikaa jäljellä kun kerran olen edelleen ajassa. Ja Läsnäolo ei ollut hävinnyt luotani vaan keskustelu jatkoi. Teimme sopimuksen että voin olla elävässä uskossa jos Läsnäolo auttaa minua. Minulla oli rauha asian suhteen

        Joko samana iltana tai ehkä pari päivää myöhemmin koin että sisältäni kumpuavat sanat "Jeesus elää!". Olin aivan mielettömän onnellinen ja ajattelin että josko olen sittenkin tullut hulluksi. ;) Nyt olin varma siitä että olin saanut ottaa vastaan Jumalan armon.

        Kiitos, acim.lainen, valaisevasta kertomuksestasi:)

        "aika-tila systeemi" tai käytän itse sanaa aika-jatkumo, tämän tiedostaminen, havainnointi ja lyhyet vierailut siitä pois ovat tuttuja minullekin. Joskaan en ole kokenut mitään yhtä dramaattista kuin sinä.

        Ajattelen itse niin että kaikkeuden todellinen tila / luonne on henkinen ja tämä materialistinen aikajatkumo on ikäänkuin häiriö tai poikkeus kaikkeuden todellisen olemuksen sisällä.

        Ymmärrän että sairaudet voivat todellakin toimia pakokeinoina. Toisaalta tämä hauras liha, jossa vaikutamme on altis hyvin monenlaisille sairaudelle, johon osaan voi ja osaan ei voi vaikuttaa. Oleellisinta lienee ettei käytä sairauttaan kuten muutakaan rajoittuneisuuttaan tekosyynä pakenemiselle siitä minkä sisimmässään tietää oikeaksi.


      • acim.lainen
        admata. kirjoitti:

        Kiitos, acim.lainen, valaisevasta kertomuksestasi:)

        "aika-tila systeemi" tai käytän itse sanaa aika-jatkumo, tämän tiedostaminen, havainnointi ja lyhyet vierailut siitä pois ovat tuttuja minullekin. Joskaan en ole kokenut mitään yhtä dramaattista kuin sinä.

        Ajattelen itse niin että kaikkeuden todellinen tila / luonne on henkinen ja tämä materialistinen aikajatkumo on ikäänkuin häiriö tai poikkeus kaikkeuden todellisen olemuksen sisällä.

        Ymmärrän että sairaudet voivat todellakin toimia pakokeinoina. Toisaalta tämä hauras liha, jossa vaikutamme on altis hyvin monenlaisille sairaudelle, johon osaan voi ja osaan ei voi vaikuttaa. Oleellisinta lienee ettei käytä sairauttaan kuten muutakaan rajoittuneisuuttaan tekosyynä pakenemiselle siitä minkä sisimmässään tietää oikeaksi.

        "tämä materialistinen aikajatkumo on ikäänkuin häiriö tai poikkeus kaikkeuden todellisen olemuksen sisällä" Näin olen käsittänyt että se myös ACIM:ssa sanotaan.

        Tuosta kokemukseni dramaattisuudesta puheen ollen sanon että minua hiukan pelottaa meditaatioiden aikana että se voisi tapahtua uudestaan mutta minua ei kyllä yhtään huvittaisi lähteä heittelemään tuollaisia keikkoja henkimaailmoihin - ainakaan nyt. Ehkä tulevaisuudessa; tämä maailmahan on joskus jätettävä kokonaan.

        Minusta joskus tuntuu että niin todellakin voisi käydä jolloin lopetan heti harjoitukset ja palaan arkiaskareisiin.

        Kommentoisin tässä ketjussa esille ottamaasi Raamatunkohtaa kun fariseukset kysyivät että kuka oli tehnyt syntiä. Jeesuksen tehtävänähän oli ratkaista ongelmia, poistaa kärsimystä ja antaa anteeksi. Fariseuksilla taas ei ollut lainkaan se mielessä. Jeesus korosti asian armoa painottaava puolta. ACIM:ssa hän sanoo että:

        " No one can heal unless he understands what purpose sickness seems to serve. For then he understands as well its purpose has no meaning."

        Tässä siis selitetään ensimmäisessä lauseessa perustelu sille että parantajan täytyy ymmärtää sairauden alkuperä ja syyt. Toisessa lauseessa tulee mielestäni selvitetyksi tuo Jeesuksen vastaus fariseuksille. Ei ole väliä sillä kuka teki syntiä vai tekikö kukaan, tärkeintä on se että synnit ovat anteeksi mikä on siis Jumalan tahto.

        Sitten otan vielä sen tähän kun vanhoilliset sanovat että Raamattua lukemalla ei voi tulla uskoon tai että syntejä saa anteeksi muuten kuin suullisen sanan kautta. Ymmärrät storyni perusteella että minulle ei sellaista pajunköyttä voi kukaan enää syöttää. Ellei sitten tuo Läsnäolo ollut vanhoillislestadiolainen. ;) Mitä arvelet? :))


      • adhyuta
        acim.lainen kirjoitti:

        "tämä materialistinen aikajatkumo on ikäänkuin häiriö tai poikkeus kaikkeuden todellisen olemuksen sisällä" Näin olen käsittänyt että se myös ACIM:ssa sanotaan.

        Tuosta kokemukseni dramaattisuudesta puheen ollen sanon että minua hiukan pelottaa meditaatioiden aikana että se voisi tapahtua uudestaan mutta minua ei kyllä yhtään huvittaisi lähteä heittelemään tuollaisia keikkoja henkimaailmoihin - ainakaan nyt. Ehkä tulevaisuudessa; tämä maailmahan on joskus jätettävä kokonaan.

        Minusta joskus tuntuu että niin todellakin voisi käydä jolloin lopetan heti harjoitukset ja palaan arkiaskareisiin.

        Kommentoisin tässä ketjussa esille ottamaasi Raamatunkohtaa kun fariseukset kysyivät että kuka oli tehnyt syntiä. Jeesuksen tehtävänähän oli ratkaista ongelmia, poistaa kärsimystä ja antaa anteeksi. Fariseuksilla taas ei ollut lainkaan se mielessä. Jeesus korosti asian armoa painottaava puolta. ACIM:ssa hän sanoo että:

        " No one can heal unless he understands what purpose sickness seems to serve. For then he understands as well its purpose has no meaning."

        Tässä siis selitetään ensimmäisessä lauseessa perustelu sille että parantajan täytyy ymmärtää sairauden alkuperä ja syyt. Toisessa lauseessa tulee mielestäni selvitetyksi tuo Jeesuksen vastaus fariseuksille. Ei ole väliä sillä kuka teki syntiä vai tekikö kukaan, tärkeintä on se että synnit ovat anteeksi mikä on siis Jumalan tahto.

        Sitten otan vielä sen tähän kun vanhoilliset sanovat että Raamattua lukemalla ei voi tulla uskoon tai että syntejä saa anteeksi muuten kuin suullisen sanan kautta. Ymmärrät storyni perusteella että minulle ei sellaista pajunköyttä voi kukaan enää syöttää. Ellei sitten tuo Läsnäolo ollut vanhoillislestadiolainen. ;) Mitä arvelet? :))

        Sanot:

        --- Minusta joskus tuntuu että niin todellakin voisi käydä jolloin lopetan heti harjoitukset ja palaan arkiaskareisiin. ---

        Sehän on malliesimerkki siitä, miten pitää toimia, kun pyrkii huolehtimaan asioistaan.
        Samalla kun yksinkertaistaa ympäristöään ja puhdistaa sen tarpeettomista asioista, täytyy myös ottaa vastuu niistä velvoitteista ja sopimuksista, joihin aiemmin on sitoutunut.


      • admata.
        acim.lainen kirjoitti:

        "tämä materialistinen aikajatkumo on ikäänkuin häiriö tai poikkeus kaikkeuden todellisen olemuksen sisällä" Näin olen käsittänyt että se myös ACIM:ssa sanotaan.

        Tuosta kokemukseni dramaattisuudesta puheen ollen sanon että minua hiukan pelottaa meditaatioiden aikana että se voisi tapahtua uudestaan mutta minua ei kyllä yhtään huvittaisi lähteä heittelemään tuollaisia keikkoja henkimaailmoihin - ainakaan nyt. Ehkä tulevaisuudessa; tämä maailmahan on joskus jätettävä kokonaan.

        Minusta joskus tuntuu että niin todellakin voisi käydä jolloin lopetan heti harjoitukset ja palaan arkiaskareisiin.

        Kommentoisin tässä ketjussa esille ottamaasi Raamatunkohtaa kun fariseukset kysyivät että kuka oli tehnyt syntiä. Jeesuksen tehtävänähän oli ratkaista ongelmia, poistaa kärsimystä ja antaa anteeksi. Fariseuksilla taas ei ollut lainkaan se mielessä. Jeesus korosti asian armoa painottaava puolta. ACIM:ssa hän sanoo että:

        " No one can heal unless he understands what purpose sickness seems to serve. For then he understands as well its purpose has no meaning."

        Tässä siis selitetään ensimmäisessä lauseessa perustelu sille että parantajan täytyy ymmärtää sairauden alkuperä ja syyt. Toisessa lauseessa tulee mielestäni selvitetyksi tuo Jeesuksen vastaus fariseuksille. Ei ole väliä sillä kuka teki syntiä vai tekikö kukaan, tärkeintä on se että synnit ovat anteeksi mikä on siis Jumalan tahto.

        Sitten otan vielä sen tähän kun vanhoilliset sanovat että Raamattua lukemalla ei voi tulla uskoon tai että syntejä saa anteeksi muuten kuin suullisen sanan kautta. Ymmärrät storyni perusteella että minulle ei sellaista pajunköyttä voi kukaan enää syöttää. Ellei sitten tuo Läsnäolo ollut vanhoillislestadiolainen. ;) Mitä arvelet? :))

        ...Että Jumala ottaisi yhteyttä ihmiseen muutoin kuin hedän itsensä kautta;)

        >>
        Ymmärrät storyni perusteella että minulle ei sellaista pajunköyttä voi kukaan enää syöttää. Ellei sitten tuo Läsnäolo ollut vanhoillislestadiolainen. ;) Mitä arvelet? :))
        >>

        Arvelen että vl:ät tulkitsisivat kokemuksesi "sielunvihollisen harhautukseksi tai eksytykseksi". Eihän heidän valtarakennelma-oppiinsa kuulu että Jumala voisi vielä tänäänkin ottaa yhteyttä ihmisiin suoraan tai jos ottaa niin kehoittaa hakemaan armahduksen heidän kauttansa. Jännä juttu sikäli etten ole kuullut kenenkään saavan ilmestystä, jossa kehoitettaisiin menemään vl:ien luoksi;) Eipä tainnut sinullekaan sellaista ohjetta tulla...


      • acim.lainen
        admata. kirjoitti:

        ...Että Jumala ottaisi yhteyttä ihmiseen muutoin kuin hedän itsensä kautta;)

        >>
        Ymmärrät storyni perusteella että minulle ei sellaista pajunköyttä voi kukaan enää syöttää. Ellei sitten tuo Läsnäolo ollut vanhoillislestadiolainen. ;) Mitä arvelet? :))
        >>

        Arvelen että vl:ät tulkitsisivat kokemuksesi "sielunvihollisen harhautukseksi tai eksytykseksi". Eihän heidän valtarakennelma-oppiinsa kuulu että Jumala voisi vielä tänäänkin ottaa yhteyttä ihmisiin suoraan tai jos ottaa niin kehoittaa hakemaan armahduksen heidän kauttansa. Jännä juttu sikäli etten ole kuullut kenenkään saavan ilmestystä, jossa kehoitettaisiin menemään vl:ien luoksi;) Eipä tainnut sinullekaan sellaista ohjetta tulla...

        "vl:ät tulkitsisivat kokemuksesi "sielunvihollisen harhautukseksi tai eksytykseksi"
        Koska eihän sielunvihollinen kehottaisi ottamaan Jeesusta vakavammin ja lupaisi vielä auttaa tässä.

        Muuten minkäverran olet lukenut ACIM:ia nyt netissä tai oletko ehkä jo ostanut kirjan? Minusta olisi nimittäin mielenkiintoista käydä kanssasi keskustelua ACIM:n tavasta selittää "Taivasten Valtakunnan avaimet" verrattuna vanhoillislestadiolaisten näkemykseen.


      • acim.lainen
        acim.lainen kirjoitti:

        "tämä materialistinen aikajatkumo on ikäänkuin häiriö tai poikkeus kaikkeuden todellisen olemuksen sisällä" Näin olen käsittänyt että se myös ACIM:ssa sanotaan.

        Tuosta kokemukseni dramaattisuudesta puheen ollen sanon että minua hiukan pelottaa meditaatioiden aikana että se voisi tapahtua uudestaan mutta minua ei kyllä yhtään huvittaisi lähteä heittelemään tuollaisia keikkoja henkimaailmoihin - ainakaan nyt. Ehkä tulevaisuudessa; tämä maailmahan on joskus jätettävä kokonaan.

        Minusta joskus tuntuu että niin todellakin voisi käydä jolloin lopetan heti harjoitukset ja palaan arkiaskareisiin.

        Kommentoisin tässä ketjussa esille ottamaasi Raamatunkohtaa kun fariseukset kysyivät että kuka oli tehnyt syntiä. Jeesuksen tehtävänähän oli ratkaista ongelmia, poistaa kärsimystä ja antaa anteeksi. Fariseuksilla taas ei ollut lainkaan se mielessä. Jeesus korosti asian armoa painottaava puolta. ACIM:ssa hän sanoo että:

        " No one can heal unless he understands what purpose sickness seems to serve. For then he understands as well its purpose has no meaning."

        Tässä siis selitetään ensimmäisessä lauseessa perustelu sille että parantajan täytyy ymmärtää sairauden alkuperä ja syyt. Toisessa lauseessa tulee mielestäni selvitetyksi tuo Jeesuksen vastaus fariseuksille. Ei ole väliä sillä kuka teki syntiä vai tekikö kukaan, tärkeintä on se että synnit ovat anteeksi mikä on siis Jumalan tahto.

        Sitten otan vielä sen tähän kun vanhoilliset sanovat että Raamattua lukemalla ei voi tulla uskoon tai että syntejä saa anteeksi muuten kuin suullisen sanan kautta. Ymmärrät storyni perusteella että minulle ei sellaista pajunköyttä voi kukaan enää syöttää. Ellei sitten tuo Läsnäolo ollut vanhoillislestadiolainen. ;) Mitä arvelet? :))

        "vanhoilliset sanovat...että syntejä saa anteeksi muuten kuin suullisen sanan kautta.

        Pitäisi olla että "vanhoilliset sanovat.. että syntejä EI saa anteeksi muuten kuin suullisen sanan kautta."
        Ja nimenomaan vain vanhoillislestadiolaisilta.


      • acim.lainen
        acim.lainen kirjoitti:

        "vl:ät tulkitsisivat kokemuksesi "sielunvihollisen harhautukseksi tai eksytykseksi"
        Koska eihän sielunvihollinen kehottaisi ottamaan Jeesusta vakavammin ja lupaisi vielä auttaa tässä.

        Muuten minkäverran olet lukenut ACIM:ia nyt netissä tai oletko ehkä jo ostanut kirjan? Minusta olisi nimittäin mielenkiintoista käydä kanssasi keskustelua ACIM:n tavasta selittää "Taivasten Valtakunnan avaimet" verrattuna vanhoillislestadiolaisten näkemykseen.

        ..samaa rataa kuin ennenkin vanhoillislestadiolaisen opetuksen mukaan:

        Jos joku olento, henki, enkeli tai ihminen kehottaa esim. kääntymään Jeesuksen eikä vanhoillisten puoleen niin voi sanoa varmasti että kysymyksessä on sielunvihollinen. Jeesukselta kun ei voi (eikä Jumalalta) suoraan saada syntejä anteeksi eli tämä ihminen ei tässä tapauksessa saa syntejä anteeksi lainkaan => menee ikuiseen helvettiin.


        Vl-systeemissä kaikki tulkitaan niin että vl:ää palvotaan Jumalan kustannuksella. Elävän Jumalan puoleen kääntyminen estetään sanomalla ettei Jumala voi antaa suoraan syntejä anteeksi.

        ACIM tästä aiheesta:

        "The ego speaks in judgment, and the Holy Spirit reverses its decision, much as a higher court has the power to reverse a lower court's decisions in this world. The ego's decisions are always wrong, because they are based on the error they were made to uphold. Nothing the ego perceives is interpreted correctly. Not only does the ego cite Scripture for its purpose, but it even interprets Scripture as a witness for itself. The Bible is a fearful thing in the ego's judgment. Perceiving it as frightening, it interprets it fearfully. Being afraid, you do not appeal to the higher court because you believe its judgment would also be against you."

        Vanhoillisilla on ego vallalla ja he tulkitsevat Kirjoituksia omiin tarkoituksiinsa.

        "You need not fear the higher court will condemn you. It will merely dismiss the case against you. There can be no case against a child of God, and every witness to guilt in God's creations is bearing false witness to God himself. Appeal everything you believe gladly to God's own higher court, because it speaks for him and therefore speaks truly. It will dismiss the case against you, however carefully you have built it up. The case may be fool-proof, but it is not God-proof. The Holy Spirit will not hear it, because he can only witness truly. His verdict will always be "thine is the Kingdom," because he was given to you to remind you of what you are."


    • adhyuta

      Ydinopetuksena ja muistutuksena siis voisi olla

      ---- I can be hurt by nothing but my thoughts. ----

      (Vaikuttaisikin siltä, että sellaiset henkilöt kuin Louise L. Hay vain yksityiskohtaisesti, myötätuntoisesti ja kädestäpitäen sitten opettavat, miten voimme purkaa vahingolliset ajatukset ja asenteet sairaus sairaudelta.)

      Kurssin harjoitusohjelma yhdelle päivälle on mainio. Annetaan itselle seuraava tehtävä: " Olen tämän päivän tietoisesti vahingoittamatta itseäni ajatuksillani".

      Lisätukea linkistä:

      http://acim.home.att.net/workbook281.html

      • admata.

        >>
        Annetaan itselle seuraava tehtävä: " Olen tämän päivän tietoisesti vahingoittamatta itseäni ajatuksillani".
        >>

        Erittäin hyvä ja tarpeellinen harjoitus ainakin minulle:) Kun aloin ajattelemaan tuota, niin huomasin että olen syyllistynyt aivan liikaa ruoskimaan itseäni koska en ole onnistunut jossain niin hyvin kuin ego vaatisi.

        Kiitos tiivistyksestäsi:)


    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      91
      6450
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      25
      2614
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      32
      2190
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      72
      1870
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1651
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1437
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1357
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1341
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1279
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1233
    Aihe