Aikido ym. larppauslajit

Anonyymi-ap

Mistä tunnistaa hölynpölyn eli aikidon tyyliset lajit, joita mainostetaan kamppailuna vaikka kysessä on roolileikki ja teatteri?

1. Ensimmäinen mielikuvituslajin tunnusmerkki on sparrin ja kilpailun puute. Ei haluta laittaa tekniikoita testiin, ettei totuus paljastuisi. Toimivissa lajeissa tiedetään kokemuksesta, että osa tekniikoista on vahvoja ja osa jippoja, joilla voittaa harvemmin. Pointti on se, että osaa omat tekniikkansa kunnolla eikä vain parintanssina.

2. Toinen todellisuudesta vieraantuneen larppaus-lajin tunnusmerkki on se, että harjoitellaan ampuma-aseita, teräaseita tai useampaa hyökkääjää vastaan. Miksei saman tien voisi harjoitella kyynelkaasua ja alligaattoreita vastaan...

3. Kolmas larppauksen tunnusmerkki on "hengenvaaralliset tekniikat, atemit ym. syyt, joiden vuoksi ei voi sparrata". Kertoo vain siitä, että oikeasti tekniikat eivät toimi ja sensei pelkää tulevansa nöyryytetyksi, kun asia paljastuu.

4. Neljäs larppauslajin tunnusmerkki on tarinat, jossa "lajin perustaja ym. sensei, on/oli ylivoimainen ja pystyi voittamaan 5 ihmistä jne.". Kaikissa toimivissa lajeissa tiedetään, että modernin urheiluvalmennuksen myötä nykypäivän kamppailu on kehittynyt entisaikoja tehokkaammaksi ja ammattimaisesti harjoitteleva alle 30v. tämän päivän kamppailu-urheilija on parempi kuin kaikki vanhat mestarit, lajin perustajat mukaan lukien.

5. Viides larppauslajin tunnusmerkki on se, että fyysistä kuntoa ei treenata kunnolla, koska "tekniikka ja vastustajan voiman käyttö ratkaisevat". Kaikissa toimissa kamppailulajeissa käytetään vastustajan voimaa ja liikettä hyväksi. Ja reilusti omaa voimaa siihen päälle. Toimivissa lajeissa tiedetään, että voima, kunto, tekniikka ja ottelupää ovat kaikki yhtä tärkeitä. Yhtä ratkaisevaa kuin lajin tekniikat on valmennuksen taso. Se, millaisia kamppailijoita lajin harjoittelu tuottaa.

6. Kuudes larppauslajin tunnusmerkki on usko omien tekniikoiden ylivoimaisuuteen niin, että tekniikoita ei lainata ja kokeilla toisista lajeista. Tämä on seurausta siitä, että ei kilpailla eikä testata mikä toimii. Toinen syy sokeaan uskoon omiin tekniikoihin on senseit, jotka haluavat uskotella osaavansa jotain salaisuuksia, joita muilla ei ole. Jos esim. rannelukot ovat sensein opetuksen ja lajin keskeinen sisältö, olisi tietysti ikävää huomata, että ranne on kaikista ihmisen nivelistä se, johon lukot onnistuvat epätodennäköisimmin, kun otellaan tosissaan. Jos lajissa sparrattaisiin, saatettaisiin huomata, että 99% todennäköisyydellä lukot onnistuvat vasta matossa tiukan sidonnan/kontrollin kanssa tehtynä ja silloinkin lähes aina johonkin muuhun niveleen kuin ranteeseen. Tätäkin ikävää huomiota voi välttää sillä ettei koskaan sparraa, eli palataan kohtaan 1.

7. Seitsemäs kuolemansynti eli larppauslajin ominaisuus on "ki" ym. yliluonnolliset voimat. Se on jo niin paksua hevonpaskaa, ettei viitsi edes kommentoida.

Aikido on larppauslajien kuningas. Kymmenettuhannet ihmiset eivät välitä siitä, että touhussa ei ole mitään järkeä. Vastaavana ilmiönä ei tule mieleen muuta kuin uskonnot ja kultit. Todellisuus, vaikkapa vastaan laittavan treeniparin muodossa, on ilmeisesti liian rankkaa ja siksi on mukavampi paeta mielikuvitusmaailmoihin?

11

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
      • Anonyymi

        Aikidosta huolimatta.


    • Anonyymi

      Tuossahan toteutui Aikido: Poika harrasti Aikidoa, pysäytti varkaan ilman, että varas sai pysyviä vammoja, lievimmän haitan perusteella, lievintä mahdollista toimivaa voimakeinoa käyttäen.

      • Anonyymi

        Myös äkillinen ripuli voi pysäyttää varkaan, mutta moni ei kutsu ripulia kamppailulajiksi.


    • Anonyymi

      Moni luulee, että vapaaottelulla ja potkunyrkkeilyllä pärjää oikeassa elämässä. Ei pärjää ja siitä on myös todisteita: https://www.seiska.fi/Uutiset/UFC-tahti-Tom-Niinimaki-hakattiin-sairaalakuntoon-Sitten-valot-sammuivat-sai-itsekin
      Ja tässä potkunyrkkeilyn MAAILMANMESTARI saa turpaan juopolta: https://yle.fi/a/3-8550676
      Eli kummasti vaan varas pysätetään Aikidolla ja sitten potkunyrkkeilyn maailmanmestari ja vapaaottelija hakataan sairaalaan. Harrastakaa siis larppausta jos haluatte osata toimia tosielämässä.

      • Anonyymi

        Ihmiset voivat käyttäytymisellään tai muusta syystä ajautua tilanteisiin, joista eivät selviä kamppailutaidoillaan. Se ei silti kiistä sitä, että heidän kamppailutaitonsa toimivat. Ne toimivat erinomaisesti kamppailusalilla ja otteluissa sekä todennäköisesti paremmin kuin mikään itsepuolustuslaji myös salin ulkopuolella.

        Vaikka oikean kamppailulajin ottelija ei välittäisi mitään "katutappeluista" kuten asia yleensä onkin, ottelija tietää, että voittaessaan toisen ottelijan hänen tekniikkansa ja fysiikkansa on toiminut.

        Samalla tavoin kuin seinäkiipeilijä tietää, että päästessään vaikeamman reitin ylös, hänen tekniikkansa ja fysiikkansa on toiminut.

        Aikido sen sijaan ei toimi missään. Erityisen kurjaa on se, että aikido ei toimi edes aikidosalilla, ellei uke tee naurettavia hyökkäyksiä ja leiki tekniikoiden mukana. Tuntuu oudolta, että aikidokat treenaavat tarkkojen oppien mukaan tekniikoitaan ja myöntävät toisilleen mustia vöitä lajissa, jossa vastustajan kaataminen perustuu täysin yhteiseen sopimukseen siitä, että toinen tekee tekniikan ja toinen kaatuu sen mukana. Aikidoka ei oikeasti koskaan saa tietää osaako mitään, koska laji perustuu yhteiseen valheeseen.

        Jos aikido olisi seinäkiipeilyä, aikidokiipeilijä tekisi hienoja idealistisia liikkeitä kiipeilyseinällä samalla kun hänen parinsa kiskoisi aikidokiipeilijän köydellä kiipeilyreitin huipulle, koska oikeat eväät painovoimaa vastaan kamppailemiseen puuttuvat.


    • Anonyymi

      Kyllä se Aikido on toiminut. Sekä uutisessa etä salilla että sen ulkopuolella. Sinä et vain ymmärrä etkä tule ymmärtämään Aikidosta mitään.

      • Anonyymi

        3. kyu aikidossa ja 7. dan opettajien leirejä käyty, en ole koskaan nähnyt aikidossa mitään millä olisi mitään tekemistä kamppailun kanssa, pelkkää ennalta sovittua teatteria. Netin videoita selaamalla sama juttu, ei löydy aikidon testaamista vastustajalle, joka ei leiki mukana vaan haluaa tosissaan voittaa. On myös yksi vapaaottelija jolla on aikidotausta, musta vyö ja kuten arvata voi, tämä ei ole koskaan käyttänyt aikidoa otteluissaan. Koska se ei toimi. Ei tarvitse olla montaa tuntia vapaaottelusalilla tai millä tahansa oikealla kamppailusalilla huomatakseen että aikidossa ei toimi mikään.

        Nyrkkeily, thainyrkkeily, judo, paini, brasilialainen jujutsu, vapaaottelu...sadoittain erilaisia videoita otteluista, vapaaotteluista, eri lajien välisistä haasteotteluista, myös tappeluista, joissa lajien tekniikka toimii. Lajit ovat käytössä kun otellaan miljoonista dollareista. Aikidosta ei mitään uskottavaa. Vain senseiden horinoita siitä kuinka lajin perustaja Morihei Ueshiba kaatoi kymmenen miestä vuonna puumiekka. (kannattaa muuten katsoa Ueshiban videot, melkoista humpuukia, mutta taitavasti toteutettuna).


    • Anonyymi

      Se että sinulla on 3 kyu ja et silti ymmärrä Aikidosta, kertoo vain ja ainoastaan sinusta itsestäsi. Ehkä se joskus sinulle vielä aukeaa, ehkä ei. Todennäköisempää, että ei.

      • Anonyymi

        Aikido ei ole auennut koskaan kenellekään. Ainoa mikä voi aueta on silmäkulma jos uskaltautuu kokeilemaan aikidoa oikeaan hyökkäykseen. Siksi aikidoon on keksitty "filosofia" jolla välttyy nöyryytykseltä😉.

        "Vasta vuosien harjoittelulla ymmärtää aikidon... " hevonpaskaa, vuosien harjoittelu on vain osoitus siitä että on tullut aivopestyksi. Jos laji toimisi se toimisi edes jonkinverran heti. Vuoden harjoittelulla painissa, lukkopainissa tai vapaaottelussa laittaa pakettiin maailman jokaisen aikido-suurmestarin.

        Aikidon mustan vyön niputtamiseen ei todennäköisimmin tarvitse mitään harjoittelua, sillä kamppailutilanteessa aikidosta on enemmän haittaa kuin hyötyä. Spottinen ihminen painii pikkupoikana nujutessan oppimilla tekniikoilla paremmin kuin aikidon "mestarin" tekniikoilla.


    • Anonyymi

      Eli et edelleenkään ymmärrä Aikidosta mitään. Se ei edes vaadi sitä legendaarista 10 vuotta, että sitä ymmärtää. No, jokaiselle jotakin. Aikido ei selvästi sinulle sovi eikä tarvitse sopiakkaan. Silloin harrastat jotain muuta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4653
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2269
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1794
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1518
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      32
      1461
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1318
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1237
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1156
    9. 23
      1092
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe