Voiko 12 vuotiaalle ostaa kanin

Anonyymi-ap

Eli mun 12v tyttö on pyytänyt kania varmaan 3kk ja en tiedä voiko hänelle ostaa sellaisen vaikka hän on vastuullinen ja kyllä minä auttaisin hoidossa.mikä rotu on hyvä ja elää 6-10v
Ja kuinka ison häkin kani tarvitsee.entä tarviiko kani kaverin jos sen kanssa viettää aikaa 3-5h
Ja voiko kani olla yksin kotona 3-7h
Kiitos jos joku vastaa!

6

148

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kyllä 12 vuotiaalle voi ostaa kanin

    • Anonyymi

      Kanilla olisi hyvä olla kaveri koska on yhdyskuntaeläin ja tila on aina hyvästä. Sen parempi mitä enemmän. Vaikkapa koiranpentuaitaus? Iso kanirotu tarvitsee enemmän tilaa ja elää vähemmän. Varmaankin kääpiöluppa olisi hyvä valinta mutta monet muutkin pupurodut ovat ihania ja kaneissa on omia persoonia. Jos annatte jaloitella vapaana on koko ajan vahdittava ettei kani pure mitään sopimatonta. Ettehän ole heinälle allergisia? Kani on aivan ihana lemmikki. Käykää tutustumassa eläinkaupassa ja kyselkää hoitamisesta jotta varmistuu onko hyvä valinta teille.

    • Anonyymi

      Tuon tekstin perusteella olet itse se 12.v

      Kani tarvitsee lajitoverin, 3-5 h kanin kanssa päivässä ei riitä. Kaikista paras olisi, jos kani voisi olla koko ajan vapaana. Kanilla tulee olla koko ajan heinää ja vettä, ja tuoreruokaa päivittäin, vaikka illalla. Kani tarvitsee myös pellettejä, ei siis mitään mitä saa tavallisesta kaupasta. Kania ei myöskään kannata hankkia eläinkaupasta vaan viralliselta kasvattajalta, koska eläinkaupasta saa usein sairaita ja epäsosiaalisia kaneja. (Nimimerkillä: kokemusta on)

    • Anonyymi

      Ensinnäkin asennoitua kannattaa pikemminkin niin, että se on aina ja joka kerta AIKUINEN, joka lemmikin hankkii. Lapsi voi auttaa, mutta toisin päin asian laita ei ole koskaan. Se on tasan aikuinen, joka kiikuttaa lemmikin eläinlääkäriin tarvittaessa, hoitaa myös lemmikin menot, siivoaa vessalaatikon ja ruokkii kun jälkikasvua kiinnostaa teini-iässä/nuorena aikuisena muu enemmän jne.

      Roduksi kannattaa valita rauhallinen pieni-/keskikokoinen rotu, esim. kääpiöluppa on hyvin suosittu etenkin ensikania hankkiessa. Myös aikuiset kodinvaihtajat kannattaa huomioida rotuun katsomatta, sillä niistä näkee jo aikuisluonteen hyvin. Samoin sisäsiisteys, kynsien leikkuu yms. ovat tällöin jo opittuna.

      Lähtökohtaisesti kanit EIVÄT ole häkkieläimiä. Hyvin pienelle rodulle kuten hermeliinille voinee hankkia tehdashäkin (esim. 140cm), muttei se siinäkään tapauksessa ole kanin paikka 24/7. Myös tämä on otettava huomioon, sillä jos häkki hankitaan, niin kani on myös päästettävä sieltä jaloittelemaan ihan joka päivä. Siis myös silloin, kun sitä teiniä ei voisi vähempää kiinnostaa.

      Minua jaksaa yllättää joka kerta yhtä paljon, kun kysytään voiko jokin elikko olla yksin, jos ihminen viettää sen kanssa aikaa X määrän päivässä. Älyvapaata edes ajatella asiaa noin. Vaikka viettäisit kanin kanssa 24/7, niin ei se lajitoveria korvaa kanille sen enempää kuin kani korvaa ihmiskontaktit sinulle tai tytöllesi. Näitä kahta ei voi verrata toisiinsa millään tapaa. Ilman ihmisen seuraa oleminen jopa koulu-/työpäivän ajan ei ole kanille ongelma sinänsä, mutta sitä lajitoverin seuraa on ihan oikeasti harkittava vakaasti. Jos lajinmukainen hoito ei tässä tapauksessa kiinnosta yhtään, niin eläimen hyvinvoinnin kannalta olisi parempi, kun harkitsisitte siinä tapauksessa erakkona viihtyvää lemmikkiä kuten syyrianhamsteria.

      • Anonyymi

        Hyvä huomio, kodinvaihtajat. Meidän perhe otti viiden vuoden katselun ja unelmoimisen jälkeen kaksi kodinvaihtajapupua ja kun selvisi että tilaa tulee olameen huomattavasti aiempaa enemmän. Hetkeäkään ei ole kaduttanut se päätös, reilun vuoden ovat nyt olleet. Ongelmitta on mennyt, eläinkaupan ohjeen mukaan jatkoimme hoitamista, iltatuore ja pelletit aamulla. Koko ajan vettä ja heinää, joskus kuivaa ruisleipää jyrsittäväksi ja värjäämättömiä pahvirullia, munakennoja yms. Kesälomamatkan ajan hoitoa nyt mietimme eläimille.


    • Anonyymi

      Sinun pitää olla se "päähoitaja" ja ottaa siitä vastuu. Eikä lapsesi, koska olet oletetusti aikuinen. Mitään eläintä ei saa jättää vain lapsen harteille, vaikka lapsikin sitä hoitaisi. Kani tarvitsee aina lajitoverin riippuen onko kani uros vai naaras. Jos uros niin naaras kaveriksi. Ihminen ei koskaan korvaa lajitoveria. Kani voi jopa masentua jos sillä ei ole lajitoveria. Tietysti pitää ensin uros leikkautaa ettei tule suloisia yllätyksiä. Kanilla ei tarvitse olla häkkiä missä se on 24/7 vaan voi ajatella myös omaa tilaa/huonetta mikä on parempi, mutta häkki turvapaikkana.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      3
      1143
    2. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      18
      966
    3. En koskaan

      Aliarvoinut, nauranut/pitänyt pilkkana, tai ajatellut mitään negatiivista sinusta. Jos nämä asiat uskot ja luotat sen v
      Ikävä
      49
      860
    4. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      15
      790
    5. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      13
      789
    6. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      4
      774
    7. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      224
      751
    8. Mitä teet mies

      Tälleen vappuaattona? Mietityttää, että onkohan sulla joku nainen, jonka kanssa vietät vapun? 😔
      Ikävä
      20
      750
    9. Nainen, olet kaipaillut seuraani

      Tiedän sen, kuulen sen. Sinulla ei ole muita joiden kanssa voisit niistä asioista keskustella joista keskustelet kanssan
      Ikävä
      77
      748
    10. Kirjoitit joskus minulle tietäen

      Että se olin minä.
      Ikävä
      47
      728
    Aihe