Mielenterveyshoidon sokeat pisteet

Anonyymi-ap

Olemme kovin kiinnostuneita mielenterveydestä ja haluamme terapiaa. On vain kummallista etteivät samat asiantuntijat ole kovinkaan kiinnostuneita sosiaaliturvasta ja Te-palvelun aktiivimalleista. Miten mikään terapia voi auttaa, jos asiakasta uhataan samaan aikaan perusturvan menettämisellä Te-toimistojen taholta? Jos ahdistuneisuuden suurin tekijä jätetään huomioimatta, ei millään keskusteluilla ole mitään merkitystä. Perustoimeentulo on terveyden ja mielenterveyden perustekijä.

Näissä Vastaamon tietoturvarikoksissakin on outoa se kun terapeuttien väitetään kirjanneen asiakkaiden hyvin henkilökohtaisia keskusteluja rekistereihin. Miksi ihmeessä he sen ovat menneet tekemään? Eikö riittäisi vain sellainen kirjaus joka ei aiheuta ongelmia paljastuessaan? Miksi kaikki yleensäkään pitää tallentaa pysyvästi? Onko heillä ollut siihen asiakkaan suostumus?

Mehän emme tietenkään ole sama asia kuin henkilätietomme meistä.

6

208

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Kai se voi toimeentuloa edistääkin jos hullun paperit saa, mielenterveyssyistä jäädään eläkkeelle harva se päivä, toki se sitten varmaan edellyttää tuon systeemin rattaissa pyöriskelyä, jostainhan näiden arvon päätohtorienkin on palkkansa saatava. Ellei heittäydy sitten toivottomaksi tapaukseksi. Se ei varmaan ole vaikeaa. Se tahtoo tuo pääkoppa sekoittua liiasta penkomisestakin toki.

  • Anonyymi

   Niin tai epämääräisten diagnoosien kirjaaminen potilaan papereihin mitkä ei välttämättä ole totta ja vaikuttaa potilaan kohteluun ja omiin käsityksiin itsestä negatiivisesti, mahdollisesti myös toimien taakkana lääkärillä käydessä, töissä käydessä, tai vakuutusta tai adoptiota tulevaisuudessa harkitessa. Tai lääkehaittojen vaikutukset henkiseen vointiin jotka voi olla pitkäkestoisia ja hyvinvointia heikentäviä muta katsotaan yleensä vaan sivujuonteena ihmisen tarinassa missä mt-ongelma tärkein. Epäkohtia on järjettömästi.

  • Anonyymi

   Mielenterveyspalvelujen hoito on pirstaloitunutta.Asiakasta pompotellaan luukulta luukulle.Joko tuputetaan kaikkea turhaa apua tai jätetään oman onnen nojaan.Hoito pitäisi olla kokonaisvaltaista asiakasta auttavaa josta tulee myös hyviä tuloksia eikä niin että kierretään kehää ja tuhlataan resursseja.Läheisenä on pitänyt puuttua ja vaatia oikeaa hoitoa vaikka ammattilaisten tässä olisi pitänyt ottaa koppia.

  • Anonyymi

   Hirveen paljon keskitytään oikean diagnoosin etsimiseen että voitaisiin tarjota oikeaa hoitoa. Se oikea hoito voi todellisuudessa olla harmillista, terveydelle haitallista ja jonkun haitallisena kokemaa., Ja koko diagnoosin etsintäprosessi voi olla kuluttavaa ja triggeröivää.

   PItäisi enemmän keksittyä siihen mitä ihmiselle on sattunut sen sijaan mikä hänessä on vialla (trauma-informed care). Ihmistä pystyttäisiin tukemaan ilman niin suurta hänen niputtamistaan johonkin.

   Uskon että täällä Suomenmaassa hoidetaan myös asioita, jotka kumpuaa yhteiskunnasta yksilön aivokemiallisina vikoina ja mielenterveyden ongelmina. Köyhyyden ja epätasa-arvon vaikutukset psyykeeseen, sen vaikutukste psyykeeseen kun ei sovi siihen ihannekategoriaan joka rekrytoidaan töihin näin muiden muassa.

  • Anonyymi

   Olen hieman yli kuuskymppinen ja olen ajatellut myös näitä asioita melkolailla ... ja sen voin sanoa, että olen käytännössä täysin samaa mieltä aloittajan kanssa ts. aivan kuin ajatuksiani olisi "luettu" !

   Olisi paljon muutakin sanottavaa, mutta en nyt tällä erää jaksa enempää kirjoitella, sillä olen sen verran väsynyt, että täytyy alkaa nukkumaan.

  • Anonyymi

   Olet oikeassa. Terapioilla ei pystytä ratkaisemaan kaikkia ongelmia. Suurin osa psykoosi sairauksista, ja narsismeista on terapian avun ulottumattomissa.

   Terapia on framilla kuitenkin siksi, että helposti saatavilla ja nopeilla ratkaisukeskeisillä terapioilla yritetään estää tilanteen eskaloituminen ja kroonistuminen. Eli käytännössä pitkät sairaslomat ja lääkekuurit.

   Edellämainitun lisäksi terapiatakuulla olisi ollut vaikutuksia myös jo pidempään ongelmien kanssa painiskeille. Esimerkiksi terveydentilan vakiintuessa, mahdollisuus kohti täsmätyökykyiseksi.

   ITse en hirveän kateellinen olisi vaikka terapiat saataisiin toimimaan, ellei sitten ihan aidosti tykkää niistä lääkkeistä.

   Mitä taas kirjaamisen hyötyihin tulee, niin eiköhän ne löydy wikipediasta.

   Mitä työhön, ja täsmätyökykyyn tulee, niin suosittelen vaihtamaan asiantuntijoita joita seuraat. Esimerkiksi STM ja THL:n stradegioissa seisoo jo selvästi se että sinulla on oikeus työhön.

   Sillä puolella suurimmat ongelmat ovat lainsäädäntö ja tietenkin vanhat asenteet. Mutta nythän on vaalit tulossa, eikun äänestämään valveutuneempia edustajia.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Puukotus koulussa Ylivieskassa

   Nuori puukottanut toista. Onko jollain tietoa mitä tapahtunut? https://www.kaleva.fi/nuori-puukotti-toista-nuorta-ylivieskan-kaisanieme/5438560
   Ylivieska
   99
   6681
  2. ILONA JAKONEN tuomittiin joulukuussa Etelä-Savon käräjäoikeuden päätöksellä 3 vuoden 8 kuukauden van

   https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009480846.html Ilona yritti surmata Äitinsä lyömällä veitsellä ja samalla istuen hänen päällään! Suomina
   Maailman menoa
   2
   2281
  3. Martina Muuttaa

   Mutta minne? Kertokaa landelle missä sijaitsee tämä upea erkkerillinen asunto.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   297
   1728
  4. Suomi pulassa työttömien kanssa ? Kelan tuet pois !!

   https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a/e0bf1770-a252-4d9f-8d78-6d74bbc5ca8b Ainut keino lopettaa tämä vuosia jatkunut pelleily on siirtää oikeasti s
   Maailman menoa
   320
   1229
  5. Milloin sun

   rakkautesi viettää syntymäpäiväänsä?
   Ikävä
   61
   1190
  6. Random ehkä onnistuu

   siinä mitä yrittää.
   Ikävä
   156
   960
  7. Tankkauspalvelu Mustonen/Oulaisten kaupunki

   Nyt kaikki yrittäjät ja varsinkin koneyrittäjä ym: - tiesittekö että voitte käydä tankkaamassa Nesteellä Oulaisten kaupungin piikkiin polttoaineet jot
   Oulainen
   18
   935
  8. Farmi-tippuja Jade Nyström paljastaa - Loppukisassa ei puhtaat jauhot pussissa: "Mä itse tiesin..."

   Tätä et nähnyt tv:ssä. Yleisurheilija Jade Nyström oli kautta aikain Farmi Suomen nuorin kisaaja. Nyström tekee aikamoisia paljastuksia tippumisensa j
   Suomalaiset julkkikset
   9
   761
  9. Nainen, eikö se kerro jotain meidän tunteista

   että välillämme oli paljon jännitettä. Välillä pilkettä silmäkulmassa, välillä leikittelyä ja välillä pientä sanailua. Myös naurua ja ehkä itkuakin yk
   Ikävä
   38
   721
  Aihe