Tampereen mielenterveyspalvelut aivan kuralla

Anonyymi-ap

Jonotin monta kuukautta yli hoitotakuun että saisin apua psyykkiseen vointiini (vakavat traumat ja pitkällinen uupumus) ja pääsisin takaisin työelämään. Olisin toivonut myös neuropsykiatrisia selvittelyitä. Sain vain kuuden käyntikerrat jakson jossa ei ollut kysymys edes keskusteluavusta. Kuuden kerran aikana minua kuulusteltiin miljoonan kaavakkeen avulla enkä saanut juuri puhua kysymysten ulkopuolella. Lääkäri vaihtui kesken kaiken ja lausunto kuntoutustuesta viivästyi viikkoja tästä syystä. Minut myös kiristettiin yllättäen (lainvastaisesti) verikokeisiin ja huumeseuloihin. Seulat olisi muuten tulkittu positiiviseksi ja kolmen lapsen äitinä oli pakko suostua koska pelkäsin että joutuisin muuten lastensuojelun syyniin. Huumeseulojen kanssa ei saisi menetellä näin, asiaa ei selitetty mitenkään (ei edes mitä tutkitaan ja miten, kuuluu kuulemma kaikilla ”pakettiin”) ja toisen valvoessa virtsaaminen loukkaa vahvasti intimiteettiä, seulat saisi ottaa vain potilaan suostumuksella. Olen 38 -vuotias ja koko aikuisikäni työelämässä ollut. Hoitajana.

Ja mitä tästä kaikesta jäi käteen? Kaksi diagnoosia, joukko outoja kirjauksia joissa sanomisiani on vääristelty ja hoidon siirto takaisin terveyskeskukseen. Terapiaan en kuulemma ole valmis vaikka tästä syystä jaksolle menin. Hoitaja oli aivan pihalla kaikesta ja käsitti asioita kokoajan väärin. Lääkäriksi vaihtui erikoistuvasta hyvin nuoresta psykiatrista yleislääkäriin.
Käynti käynniltä sinne meno alkoi ahdistaa enemmän ja kun vaadin oikaisuja ja selvennyksiä sain vain hankalan potilaan leiman ja epäilykset persoonallisuushäiriöstä.

Että miten meni tämä mielenterveys- ja päihdepalveluiden siirto PSHP:lle? Olisin oikeasti ollut terapian ja traumatyöskentelyn tarpeessa. Aion tehdä AVI:in kantelun tästä jaksosta.

Miten muut ovat kokeneet nämä uudistetut palvelut joiden oli määrä parantaa palvelun laatua kun palvelut siirtyivät erikoissairaanhoidon puolelle kaupungilta?

13

129

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ei onneksi ole kokemusta mutta kuullostaa sekavalta menettelyltä.

    • Anonyymi

      Tässä maassa toimimattomia järjestelmiä korjataan lisäämällä byrokratiaa. Umpiluupäät eivät vain ymmärrä että vaikutus on pelkästään tuhoisa.

    • Anonyymi

      Noissa sairaaloissa on varmaan protokolla, joiden mukaan täytyy mennä, että voidaan sulkea erilaisia asioita pois esim. anemia, jokin muu puutos tai ylimäärä, joka saattaa vaikuttaa yleisvointiin ennen kuin päästään asian käsittelyyn henkisellä puolella vaikka itse ajattelisi tietävänsä vaivan perimmäisen syyn.

      • Anonyymi

        Tottakai näin toimitaan (mutta esim kilpirauhasia ei tutkittu) ja jatko sitten herran haltuun. Tottakai nuo on hyvä ottaa myös selvitykseen mutta tänä päivänä et enää saa sitten apua siihen mitä on löydetty. Minulta löytyi häikkää verikokeissa ja siihen ohjattiin varaamaan aika omalta terveyskeskukselta. Diagnoosit vaativat terapiaa mutta tuon kuuden kerran jälkeen ei heillä ole tarjota apua.


    • Anonyymi

      Tottakai lomakkeilla ensin kysytään taustatietoja ja mikä ihmeen ongelma on jotkut laboratorio tutkimukset.Mitä ihmeen traumoja ihmisellä on jos hoitoalalla. Uupukseen auttaa ipeä kävely.Jos masennusta ota itseäsi niskasta kiinni.

      • Anonyymi

        Niin, nehän ei poissulje toisiaan. Ei se ammatti suojaa esimerkiksi väkivallalta. T: Aloittaja


      • Anonyymi

        Ymmärrän tuon hyvin. Mutta jos lähdet hakemaan keskusteluapua ja saat ainoastaan tämän diagnostisen tutkimusjakson kaavakkeineen ja todetaan, että juu sulla on nämä asiat joita tarvis hoitaa mutta heillä ei ole resursseja hoitaa ja kiitti moi niin ei se ihan näin voi mennä. Ei sulle anneta vaikka syöpä -diagnoosia ja jätetä sitten yksin pärjäämään sen kanssa sanoen että voi voi, ei ole resursseja.


      • Anonyymi

        Tottakai näin tehdään mutta sitten niitä asioita pitäisi alkaa hoitaa mitä lomakkeilla selviää eikä heittää ulos. Ei tullut ihan kevyet diagnoosit.


    • Anonyymi

      Terveydenhuollossa taitaa olla pahoja rakenteellisia vikoja kun ihminen joutuu stressaantumaan siellä työskennellessään tai potilaana apua tarvitessaan.

      • Anonyymi

        Tämä rakenteellinen asia juuri oli se mitä yritin nostaa esille. Henkilökunta vaihtuu lennosta eikä käytännöt ole lainmukaisia , ei välttämättä edes tietoa henkilökunnalla miten esimerkiksi tällaisessa terveydenhuollollisessa huumetestauksessa on oikea menettelytapa (kiristäminen ei ainakaan) ja mitä asiaa selvitin niin:

        ”Yksityisyyden suoja liitetään perustuslaissa koh-taan 7 §, minkä perusteella kaikilla on oikeutensa henkilökohtaiseen vapauteen ja koskemattomuuteen, eikä näihin saa puuttua mielivaltaisesti tai ilman vakavia perusteita. (Sosiaali- ja Terveysministeriö 2002:2, 24-25, viitattu 5.3.2020; Suomen Lääkäriliitto 2020a, viitattu 4.3.2020; L 11.6.1999/731, 7§)”

        ja

        ”Kun testattavan henkilöllisyys on varmistettu, hänelle kerrotaan huolellisesti näytteenottotapahtu- man kulku ja selitetään jos näytteenottoa tullaan valvomaan ja miksi. Testattavalle kerrotaan, mitä testissä testataan, miten näyte annetaan, miten analyysi etenee ja milloin tulos on valmiina. Lisäksi testattavalle tulee kertoa, mitä positiivisesta tuloksesta seuraa ja että halutessaan hänellä on mah- dollisuus kieltäytyä tutkimuksesta tai kiistää sen tulos. Kaiken kaikkiaan pidetään huolta siitä, että testattava henkilö on täydessä ymmärryksessä tulevista tapahtumista. Ennen näytteenottoa testattavan tulee jättää kaikki irtotavara, päällysvaatteet sekä laukku ynnä muut sellaiset näytteenottotilan ulkopuolelle. Jopa taskut täytyy tyhjentää. Virtsan tulee olla ollut rakossa vähintään neljä tuntia ennen näytteenottoa, jotta se on tarpeeksi väkevää. Testattavan tulee pestä kätensä valvojan läsnä ollessa ennen näytteenottoa. (Ikonen-Toivanen ym. 2018, 2, viitattu 27.2.2020; Mykkänen ym. 2015, 22)”

        Ei niin että menet koska näin meillä toimitaan tai sitten sinun seula katsotaan positiviseksi. Annoin kyllä siis seulat ja putipuhtaat kuten pitkin, tietenkin.


    • Anonyymi

      Minä kuvaan äidin kanssa ihmisiä ikkunasta niin pysyy pallo kunnossa.

    • Anonyymi

      ”Vaikka huumeiden käyttö on laitonta ja lain nojalla rangaistavaa eivät terveydenhuollon ammatti- henkilöstön asenteet saa vaikuttaa päihdepotilaan hoitamiseen. Jokainen tulee ottaa avoimin mie- lin ja ennakkoluulottomasti vastaan yksilönä, eikä stereotypian varjostamana henkilönä. Laki poti- laan asemasta ja oikeuksista 17.8.1992/785, 6 § määrää, että potilasta on hoidettava yhteisym- märryksessä hänen kanssaan ja hänellä on oikeus kieltäytyä hoidoista tai lääketieteellisistä hoitotoimenpiteistä. Potilaan toiveita tulee kunnioittaa ja hänelle täytyy suoda laissa määrätty itsemää- räämisoikeus. (L 17.8.1992/785, 6 §; THL 2020, viitattu 1.3.2020)
      Kun kliinikolla tai muulla terveydenhuollon ammattilaisella herää kiinnostus huumetestin tekemiseen jollekin potilaalle tai asiakkaalle, tulee siitä ensin huolellisesti keskustella testattavan henkilön kanssa. Testauksen syy ja seuraukset on käytävä perusteellisesti läpi ja kaikkiin esille tuleviin kysymyksiin pitää vastata. Asianomaisen täytyy ymmärtää mitä positiivinen huumetestaustulos voi hänelle aiheuttaa. (Hadland & Levy 2016, viitattu 2.3.2020)”

      Tämä kohta vielä näyttää toteen seulakäytännön epäammattimaisuden.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1325
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1227
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1165
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1080
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      61
      906
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      76
      762
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      692
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      691
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      669
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      656
    Aihe