Tampereen kouluissa on tullu valituksia

Anonyymi-ap

Mm. Hernekeitosta. Gallup kysymys siis tänne. Kuuluuko hernekeiton olla paksua vai löysää?

Entä onko keitossa oltava sian vai naudanlihaa? Vai lihatonta täysin?

16

112

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Paksua hernaria possulla.

    • Anonyymi

      Pitää olla siltä väliltä ja seassa possunlihaa.

    • Anonyymi

      Hernarista saa (ja pitää saada)paksua ja sakeeta pitkään keittämällä. Sekaan luonnollisesti naudanjauhelihaa tai palvattua kinkkua. Kovat herneet lirussa liemessä on painajaista.

    • Anonyymi

      Meni yli 30 vuotta, kun koulun hernekeiton syönnistä aiheutuneet traumat hellitti ja pystyi syömään tuota ruokaa. Hernekeitossa oli tuolloin iljettäviä isoja läskin ja nahankappaleita ja oli pakko syödä.
      Hernekeiton voi onneksi syödä nykyään vegenä, ei sitä lihaa tarvitse joka paikkaan mättää, eettiset ja terveydelliset syyt painaa fiksumman kansanosan valinnoissa.

      • Anonyymi

        Siinä ei ole mitään eettistä eikä fiksua että suomen ruokahuoltovarmuutta ollaan ajamassa alas ja tilalle pushataan keinotekoista prosessoitua myrkkyä, ihmisruuaksi kelpaamatonta jätettä. Tosipaikka kun tulee niin nämä 3d-paskalla ja ulkomailta raahatuilla turnipseilla elävät kalpeanaamaiset pandasilmäsoijalattekuikelot kaatuvat ensimmäisinä. Suomalainen liha, täysrasvainen maito ja voi, ne pitävät miehen tiellä.


    • Kynis

      Mummielestä ohut on parempi. Lisukkeena voi käyttää mitä vaan, luita, savuluita, makkaraa, nötköttiä, jauhelihaa, jauheläskiä. Voi olla muuten ilman lisukkeitaki, mut sinappii tarttee olleen. 🌹👀

      • Juu, sinappia sekaan. Mut se raaka sipuli ei kuulu sinne🤮


    • Paksua, palvia eli sikaa, sipulia sekä sinappia reippaasti. Perskeles, voiskin tehä viikonloppua vasten taas itte hernarit oman maan härkäpavuista 😁

    • Anonyymi

      Mikä tahansa liha, pekoni tai makkara käy hernekeittoon. Kana on kyllä vähän mauton ja savustettuna tuo kivasti lisämakua. Hernekeiton luuluu olla hiljalleen muhinutta niin, että herneet on läpikotaisin pehmeitä. Hernari kuuluu olla paksua. Jos joku haluaa löysää hernevelliä niin lisätköön siihen vettä omalle lautaselle.

    • Anonyymi

      Marttojen ohje on hyvä.

      Vastakeitettynä hernekeitto on löysempää. Itse keitän 3 tuntia. Yhdellä kerralla lisäsin lämpöä lopuksi täysille, kun kiehunta oli pientä. Keitto jäi vahingossa kiehumaan täysillä vähäksi aikaa ja siitä sakeni. Joten kai siten saa tuoreenkin keiton sakeaksi.

      Tykkään itse tuoreesta keitosta, vettä lisäilen jääkaapissa sakeutuneeseen keittoon.

      Viimeksi laitoin keittoon porkkanaa ja uunissapaistettua miedostimaustettua kanaa, kun sattui olemaan. Laitoin kananpalat isoina lohkoina ja oli todella hyvää. Tlisen puolikkaan kanasta silppusin pakkaseen odottamaan vuoroaan. Marttojen ohjeessa lihaa on aika runsaasti, itselle riittää vähempikin.

    • Anonyymi

      Kun sota ja pula tulee niin kyllä teille riittää pelkät herneetkin vedessä! Ja haikailette jos sais edes läskin palasia sekaan.

    • Anonyymi

      Tykkäsin lapsena paksusta purkkihernarista..

      Mut fakta on mitä monesti suurtalouskokiksi opiskelun jälkeen miettinyt että kaikkia on mahdoton miellyttää.

      Keitto ei samalla voi olla paksua, löysää ja keskitason vahvuista. Se ei voi olla samalla suolasta ja tosi vähän maustettua. Se ei voi samaan aikaan olla lihaton ja lihallinen, sipuliton ja sipulillenen

      Samoin monissa muissa ruoissa. Osa tykkää maustetusta, osa vähemmän, osa ylikypstä ja osa vähemmän. Osa tykkää et joku on rapee ja sanoo että jos ei niin on raaka, jonkun toisen mielestä sama on palanu.

      Sitten on se homma et osa ei tajua että
      Se mitä ekana on tunkenu suuhunsa saattaa vaikuttaa seuraavan ruoan makuun. Itse huomaan että kahvin jälkeen makuaisti toimii erilailla. Samoin jonkun tulisen(chili,jalopeno) tai happaman (sitruuna) tai salmiakin.

      Itse en tupakoi mutta tupakan ja kahvin yhdistelmä kuulemma vaikuttaa siihen miten maistaa syödyt sen jälkeen.

      Mutta joo.. mahdotonta on kaikkia miellyttää.

      Mä itse totuin lapsena purkkihernariin kun yh isäni löi purkista keitot tulille, joten itsetehty oli musta aina pahaa.

      T: Karoliina

    • Anonyymi

      Taidankin syödä tänään hernekeittoa. Unohtunut kaapin perälle. Kiitos vinkistä.

    • Anonyymi

      Prööt prööt

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tunniste

      Jonka vain sinä ja kaivattusi tietää. ⬇️
      Ikävä
      120
      5487
    2. Ketä julkkista

      kaivattunne muistuttaa?
      Ikävä
      71
      5188
    3. Miten, milloin

      Se onnistuisi sun luona
      Ikävä
      92
      4218
    4. Miten mä olisin

      Rohkeampi lähestymään häntä. En tiedä. En osaa nykyään edes tikusta tehdä asiaa vaan käyttäydyn päin vastoin välttelen.
      Ikävä
      75
      3660
    5. Anteeksi kun käyttäydyn

      niin ristiriitaisesti. Mä en usko että haluaisit minusta mitään, hyvässä tapauksessa olet unohtanut minut. Ja silti toiv
      Ikävä
      60
      3288
    6. Haluan huomiota sulta

      nainen…tiedoksi. 😥❤️ -M-
      Ikävä
      43
      2871
    7. Kerro kolme huonoa ja

      kolme hyvää asiaa kaivatustasi? Än yy tee nyt
      Ikävä
      15
      2327
    8. Yritän tänään laittaa taajuudet kohdilleen

      Jotta törmätään kirjaimellisesti. Ei tätä kestä enää perttikään. Olet rakas ❤️
      Ikävä
      58
      2049
    9. Rakastatko mua

      Vielä?
      Ikävä
      45
      1907
    10. Onko kaivattusi

      kyltymätön nainen, pystyisitkö olemaan hänelle loputon mies, vai meneekö toisinpäin.
      Ikävä
      38
      1723
    Aihe