Näivettyvä Ruovesi

Anonyymi-ap

Tuntuuko kenestäkään muusta siltä, että Ruovsi kuivuu kuin rusina mitättömäksi?
Ennen oli tanssipaikkoja useita, ravintolan ovella jonoksi asti ihmisiä viikonloppuiltoina, grillikoppi, kylä täynnä kulkijoita. Työpaikkoja sahoilla. Ja nyt kun ajaa illalla kylän halki, niin kaupan pihassa on muutama auto, pankkiautomaatilla yksi ihminen yrittämässä seinästä rahaa. Yhtään kahvilaa ei ole auki, ja muutenkaan niitä ei isosti ole. Vaatekaupan ikkunassa mauttomia rättejä esillä. Kukaan ei kulje missään. Tanssilippu maksaa maltaita, se karsii kävijät minimiin.
Kesällä mökkiläiset kuppaa ruokakaupat tyhjiksi. Kaljalaivalla on kesällä tunkua, mutta muualla sitten on rauha maassa.

44

3410

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Sahapalo taisi olla pahin isku kunnalle. Siitä kai se alamäki alkoi.

    • Anonyymi

      No kuka siellä kyläpahassa isommin pysyisi kun ei töitäkään ole.
      Kävin joskus nuorena siellä tansseissa. Kai siellä vielä jokin lava on jäljellä? Vai onko kaikki laitettu kiinni?

    • Anonyymi

      Oisko ne ihmiset sitten ostoksilla muualla?

    • Anonyymi

      Eikös siinä kylällä ole ne kaupat, mitä on jokaisessa taajamassa. Ja viinakauppakin, ettei senkää puolesta tartte lähteä muualle kauppaan. Polttoaine niin hyvässä hinnassa, että ei ole järkeä mennä Tuuriinkaan. Kun ei säästä mitään, matkat niin kalliit. Eikä siellä ole mitään halpaa edes enää.

      • Anonyymi

        Jospa se onkin periaatteellista?


    • Anonyymi

      Ite asustellut viimeiset parikymmentä vuotta muualla. Ruovedellä tulee silloin tällöin käytyä ja oon huomannu hiljaisen kylänraitin kyllä. Ennen oli elämää kylän raitilla. Liera oli auki joka päivä, R-kioskilla poikkesi asiakkaita, eikä kaupat olleet silloin näin myöhään auki.

      Nyt kun menee illalla kylälle, ainoastaan S-Marketin ja muiden kauppojen edustoilla voi olla ihmisiä näkyvillä. Monesti itse "keskusta" on täysin tyhjä ihmisistä, mitä nyt joku käy automaatilta rahaa nostamassa. Sama tilanne on myös kesällä, jopa lauantai-iltaisin.

      Onneksi Lieraa sentään joskus yritetään pitää auki ja jonkin sortin bileitä siellä pitää. Ilmeisesti porukkaakin käy ja se on hyvä. Laivarannassahan on Katrina-laivalla hyvin porukkaa ainakin Noitakäräjillä ja toki muutenkin. Lierassa oli ennen viikonloppuisin ainakin jonkin verran porukkaa ja siellä oli mukava käydä tuttuja näkemässä.

      Eihän tälle mitään voi, kun väki iäkästä ja lapsia ei paljoa synny. Muinoin lapsia syntyi parhaimmillaan vajaat 100 vuodessa ja nykyään n. 20 lapsen molemmin puolin. Pudotus on raju ja harva näistä harvoista jää Ruovedelle, missä ei ole juurikaan mitään tarjota heille. Ei auta luonto ja ympäristö, jos ei ole palveluja. Luontoa ja ympäristöä on myös Tampereella ja sen ympäristökunnissa, jonka lisäksi kaikki palvelut ovat saatavilla lähellä.

      Kuten aiemminkin joku kirjoitti oli sahan palo 1979 alamäen alku. Se oli valitettava tapahtuma, minkä seuraukset jokainen huomaa kylän raittia katsellessa. Sen vaikutuksia en osaa arvioida, mikäli saha ei olisi palanut. Olisiko Ruovedelle saatu rautatietä koskaan?

      Jotta homma saataisiin takaisin ylöspäin vaatisi se suuren ihmeen. Tällainen voisi olla esim. jonkun ison kansainvälisen yrityksen toimipaikan perustaminen Ruovedelle, jonne tulisi tuhansia työpaikkoja. Tälläistä tuskin tapahtuu, koska ei ole edelleenkään sitä junarataa ja sijainti on väärä.

      Toinen valitettava totuus on Ruoveden etäisyys Tampereelta. Orivedelläkään ei väkiluku nouse paljoa, mutta ei näivety samaan tapaan kuin Ruovedellä. Toki Orivedelläkin vuoden 2010 luvuista ollaan melkein tuhat asukasta perässä, mutta silti 9000 asukkaan raja on pysynyt. Mikäli Orivesi-Tampere tie muuteaan moottoritieksi tilanne muuttuu varmasti ja on tällä posiitiivinen vaikutus myös Ruovesi-Tampere ajoaikaan, mutta mitenkään dramaattisesti.

      Tässä hieman ajatuksia omista havainnoista.

      • Anonyymi

        Haaveiltu moottoritie ei vaikuta ajoaikaan, koska se tie menee Mämmilään. Ruovesiläiset kulkevat Tampereelle lyhintä tietä Teiskon kautta, vain jotkut turistit kiertävät Mämmilän kautta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Haaveiltu moottoritie ei vaikuta ajoaikaan, koska se tie menee Mämmilään. Ruovesiläiset kulkevat Tampereelle lyhintä tietä Teiskon kautta, vain jotkut turistit kiertävät Mämmilän kautta.

        Teiskon kautta on paljon mielekkäämpi ajaa kuin Oriveden. En ainakaan minä lähtisi Oriveden kautta, vaikka millainen motari tehtäisiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Teiskon kautta on paljon mielekkäämpi ajaa kuin Oriveden. En ainakaan minä lähtisi Oriveden kautta, vaikka millainen motari tehtäisiin.

        Itse pidän kumpaakin vaihtoehtoa yhtä mielekkäänä, mutta toki Teiskon kautta voisin itsekin kulkea mieluusti, koska kyseessä oleva tie on sivummalla ja maisemanäkymät ovat siellä ihan hyvät. Toki Oriveden kauttakin voisin mennä ja olen kulkenutkin valtatie 66:ta pitkin muutaman kerran. Näkymät ovat silläkin välillä ihan hyvät, mutta toki Teiskon kautta kuljettaessa maisemat ovat mielestäni vaihtelevampia, mikä tekee reitistä mielekkäämmän. Itse kiinnitän maisemiin huomiota usein jopa keskimääräistä enemmän, vaikkakin toiset meistä ovat niistä suuresti muita kiinnostuneempia. Tuo yllämainittu kommentti rautatiestä, niin siitä olen sitä mieltä, että rautatien puuttuminen on paikkakunnan heikko puoli ja paikkakuntaa kuihduttava ominaisuus, mutta olisiko sitä rautatietä edes saatu koskaan, siihen en osaa sanoa mitään, vaan tämä asia on täysi arvoitus. Ruovesi sijaitsee sellaisessa paikassa, mistä lähimpiin suuriin keskuksiin eli Tampereelle, Jyväskylään ja Seinäjoelle on melkoiset välimatkat, mille ei mahda mitään. Tampereelle on lähin välimatka, mutta sekään ei ole mitenkään erityisen lyhyt, vaikkakin Tampere on lähin suuri keskus.


    • Anonyymi

      Ruovedellä kaikki tapahtuu kolmena kesäkuukautena, syyskuulle tultaessa on niin hiljaista että voisi kuulla koivun lehden putoavan. Ei tämä tästä enää mihinkään kehity, kysymys on vain ja ainoastaan sopeutumisesta. Että eletään sen mukaan kuten vaikka Lapin matkailupaikkakunnilla.

      • Anonyymi

        Miten niin kaikki tapahtuu kesällä? Täällä on ympäri vuoden täys touhu päällä, ihmiset kay töissä, ja normaaleissa touhuissaan. Vain se parveiluviikoilla tapahtuva turistien pörrääminen S ja viinakaupalla puuttuu muina vuodenaikoina, ja hyvä niin.


    • Anonyymi

      Jos Ruovedelle tulisi jokin kunnollinen isompi firma, joka maksaisi asiallista palkkaa työntekijöilleen, kunnan tilanne korjaantuisi.

      • Anonyymi

        Kunta voisi työllistää heti sellaiset 500- 1000 henkilöä, sillähän tämä lähtisi tästä talouskasvuun.


    • Anonyymi

      Ruovesi lähtee nyt nousukiitoon, hyvä pössis päällä!!!!!

      • Anonyymi

        Sitten heräsin ja päästin kissan ulos!


    • Anonyymi

      haapasaaressa joskus juhannuksena sain nuorta ruovesitärtä painella loppuun asti, ai että. heidi oli nimi ja nätti oli ja kyyti parempaa kun kellään sen jälkeen. aika hulinat silloin oli kylällä. vuosi kuljettiin tän tyttösen kanssa sitten hän löysi paremman. toivottavasti.

      • Anonyymi

        varmaan löysi jonkun laivabaarin hölöttävän juoppoketkun. ainakin yks heidi pörrää siellä munan perässä. noin neliviiskymppinen riippatissi. kalja tehnyt tehtävänsä siihen kroppaan.


    • Anonyymi

      Puutarhat onneksi kohta aukeavat ja pääsee taimikauppa edes vauhtiin. Rautakauppa meni nurin, harmi sinänsä. Ruokaputiikit toimivat hyvin. Autotarvikeliike on ihan pro. Kirppareita löytyy. Ja sentään vielä yksi pankkikin, mikä on hyvä juttu.

      Mutta entisensä ei Ruovesi ole. Sahalaitosten osuus työnantajina oli suuri.

    • Anonyymi

      Onneksi sivistynyt parempi väki saa kohta korkeakulturellista kaljaa, kaikki hyvin!

    • Anonyymi

      Ruovedellä talojen ja asuntojen hinnat ovat korkealla. Kukaan ei osta, kun työpaikkoja ei juuri ole. Ikkunafirna on, mutta siellä on niin pienet palkat, että lainaa ei niillä pysty hoitamaan.
      Vanhusvoittoinen muuttotappiokunta.

    • Anonyymi

      Yle mainostaa toistuvasti pienen paikkakunnan eroottista hierojaa ja uutta kaljapubia. Mikä on tää homman nimi kun näin on uutiskynnys ylitetty, voisko joku selittää kun en ymmärrä??

      • Anonyymi

        No nyt on niin vähän mitään muuta mediajulkisuusjuttua, että yrittävät lihakaupalla, alkoholismilla ja murhauutisilla saada klikkauksia. Vähän noloa. Toivottavasti hutsailun markkinointi pian jää jo "eilisiin lehtiin".


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No nyt on niin vähän mitään muuta mediajulkisuusjuttua, että yrittävät lihakaupalla, alkoholismilla ja murhauutisilla saada klikkauksia. Vähän noloa. Toivottavasti hutsailun markkinointi pian jää jo "eilisiin lehtiin".

        Joo, samaa toivon. Ylen touhu on muutenkin mennyt ihan överiksi, dokkaria pukkaa milloin minkäkinlaisen seksuaalisen mieltymyksen omaavista marginaaliryhmistä tai jotain muuta kummallista. Ja johonkin, mihin tahansa vähemmistöön kuuluminen, sehän onkin huomionarvoista. Mikään tavallinen ja normaali ei ylitä uutiskynnystä heillä!


    • Anonyymi

      Ruoveden viriäminen henkiin vaatisi muutaman isomman teollisuusfirman tuloa kylään.

      • Anonyymi

        Mikä ne saisi tänne tulemaan kun teollisuus pakenee ulkomaille muualtakin Suomesta?


    • Anonyymi

      Kyllä se vain on niin, että Ruoveden asukasluku on vuosien kuluessa ollut koko ajan laskusuunnassa, vaikkakin Ruovesi on kaunista paikkaa. Jotkut ehkä haluavat suurempiin ympyröihin ja joillakin on muita syitä valintaansa. Mutta lasku on ollut suurta viimeisten kolmenkymmenen vuoden ajan. Varmaa on sekin, että väestö on ikääntynyt ja syntyvyys vähentynyt, Eli näyttää siltä, että suunta ei ole ylöspäin, ikävä asia, mutta valitettavasti näin on asian laita, ei mahda mitään.

    • Anonyymi

      Mitäs niille Alasen pesäpalloileville veljeksille on siellä Ruovedellä opetettu, kun kumpikaan ei osaa avausheiton jälkeen käydessään kättelemässä ottaa lippistä pois päästä? Aivan vaan mielenkiinnosta kysyn, kun tavat on yleensä hallussa.

      Onko se karapuuron syy?

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Hohhoijaa. Yks julkkis tästä setistä puuttuu vielä. Laulaja.


    • Anonyymi

      Laivaranta ja kirjakauppa mainittu eilisessä Aamulehdessä, näillä mennään. Ruovedellähän ei olekaan mitään muuta nähtävää.

      • Anonyymi

        Tämän päivän lehdessä juttu miten Runebergin lähde on nyt siivottu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämän päivän lehdessä juttu miten Runebergin lähde on nyt siivottu.

        No se kuraprunni oli kyllä syytäkin siivota.


    • Anonyymi

      Täällä ei ole näköjään saanut olla sitä mieltä, että pridemarssi oli noloa, koska sellainen viesti on otettu pois. Ilmeisesti jonkun ketjua lukeneen tunteisiin mennyt.

      • Anonyymi

        Se taitaa olla tuolla toisessa ketjussa.


    • Anonyymi

      Oli se hienoa aikaa, kun talvella oli lauantaisin tanssit Urtsulla ja Kauko-Pohjalla. Kesällä oli keskiviikkoisin ja perjantaisin Paapelilla ja lauantaisin VPK:n lavalla.

    • Anonyymi

      Ei yks kirjakauppa ja munanhieroja Ruoveden kuntaa nousuun saa.

      • Anonyymi

        Kirjakauppa on ihan ok. Munastelija taas pilaa koko kunnan maineen.


    • Anonyymi

      Ikkunatehtaalla kuulemma vaihtui jokin aika sitten johtaja. En ihmettele.

    • Anonyymi

      Markkinoinnin ja mainonnan omaava kauppatieteiden maisteri olikin ”oiva” valinta aikoinaan valita johtamaan teollista tuotantolaitosta! Tällainen muutos oli kyllä odotettavissakin, eli ei mikään ihme.

    • Anonyymi

      Onko se Jäminkipohjan grilli nyt kiinni kokonaan, ostajaa odotellessa. Onko ollut kauankin?

      • Anonyymi

        Kukaan ei osta sitä lankaa. Saa myydä monta vuotta makkaraperunoita, ennen kuin on torppa maksettu. Aiempi omistaja jäi eläkkeelle.


    • Anonyymi

      Onhan siellä nytkin tansseja Kuplassa ja Kaukopohjassa tosin naiset ovat vanhan puoleisia mutta kyllä niillä viälä pelaa paikat. Tulen taas pian sinne naisiin.

    • Anonyymi

      Ruovedellä on sentään kunnon runkkari ja pornolaulaja.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14846
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3049
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3045
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3045
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3045
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3044
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3044
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3040
    10. Jennifer Mitchell

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 🔞 ­­N­y­­m­­­f­o­­m­­­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl08490246#JenniferMitchell 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Joensuu
      0
      3039
    Aihe