Timo Taviosta tulee

Anonyymi-ap

hyvä ja sopuisa ministeri Petteri Orpon uuteen hallitukseen, hän jo ilmoitti vastustavansa turpeen polttoa ja on hänellä ulkopoliittisia meriittejä monilta lähi-idän matkoilta

7

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Suomen nykymuotoinen parlamentaarinen järjestelmä toimii niin, että valtaan päässeet saavat käytännössä lähes rajattomasti valtaa. Viimeistään Marinin hallitus on todistanut sen, että Suomessa vallankahvaan päässeen hallituksen toimintaa ei oikeasti rajoiteta millään merkittävällä tavalla. Hallitus voi aivan vapaasti rikkoa jatkuvasti perustuslakia, eikä kukaan pysty sitä estämään. Jostain kumman syystä näissä vaaleissa ei kuitenkaan ollut tarjolla yhtään Aragorn-puoluetta, joka olisi ottanut oman toimintansa tavoitteeksi päästä eroon tästä nykyisestä valtajärjestelmästä. Yksikään puolue ei ehdottanut nykyisen järjestelmän tuhoamista - eli vallan keskittämisen purkamista ja rajattoman vallankäytön lopettamista. Kaikki vain halusivat sormuksen itselleen.

      Suomen poliittinen järjestelmä on tarkoituksella luotu sellaiseksi, että siitä puuttuu kaikki oikeasti toimivat mekanismit vallankäytön rajoittamiselle ja valvonnalle. Kansalla ei ole mitään mahdollisuutta saada mitään asioita kansanäänestyksiin, puuttua ilmiselvään korruptioon, lopettaa veronmaksajien rahojen tuhlaamista, tai estää poliitikkojen jatkuvaa perustuslain rikkomista. Se johtuu siitä, että nykyjärjestelmästä puuttuu kaikki ne mekanismit, joilla kansalaiset voisivat laittaa poliitikkojen vallankäytölle rajat.

      Toki meillä on perustuslaki, mutta mitä virkaa sillä on, jos kukaan ei oikeasti valvo sen noudattamista? Meillä on myös perustuslakivaliokunta, mutta mitä hyötyä siitä on ollut? Jotkut ovatkin ehdottaneet perustuslakituomioistuimen perustamista. Voisihan siitä mahdollisesti jotain hyötyä olla, mutta luuleeko joku oikeasti, että se olisi riittävä toimi nykyjärjestelmän korjaamiseksi? Olen pahoillani, mutta läpimätää taloa ei korjata sillä, että maalataan seinät ja ostetaan uusia huonekaluja.

      Kansalaisten etua palvelevan järjestelmän luominen vaatisi vanhan järjestelmän täydellisen purkamisen. Kaikki pitäisi miettiä uudelleen. Se on iso urakka, enkä minäkään ole varma, miten se kokonaisuudessaan kannattaisi toteuttaa. Mutta se on varmaa, että niin kauan kuin suomalaiset haluavat vaihtaa ainoastaan poliitikkoja, eikä kukaan halua vaihtaa järjestelmää, mikään ei tule muuttumaan.

      Valta korruptoi - nyt ja tulevaisuudessa. Vain sellainen järjestelmä, joka kykenee puolustautumaan vallankäyttäjien korruptiota vastaan, voi palvella kansaa niin kuin sen pitäisi.

      • Anonyymi

        liian pitkä kirjoitus, sano suoraan onko tavio mulkku vai ei


    • Anonyymi

      Onko Timo edes minkään puolueen jäsen ? Hän on Naantalissa asuva lupsakka eläkkeellä oleva varatuomari. Pärjää varmasti ministerinä vaikkei ole kansanedustaja.

      Missä Timo Tavio on kirjoitellut turpeesta ?

    • Anonyymi

      Nyt pitää aloittaa. Avustajien määrää vähennetään....ei järkevää ,että määrä kasvaa,kasvaa..

    • Anonyymi

      Hoitojonot aloitetaan palkataan sihteerit lääkäreille ja osasto töihin. Säästyy hoitajien työ aikaan edullista palkata sihteeri kun ei tarvi maksaa tehdystä työstä lääkäriä ja hoitajaa.

    • Anonyymi

      Turve aiheuttaa enemmän haittaa kuin hyötyä. Kenellä kesä mökki lähellä turvetuoto aluetta. Rannat pilalla ja mökkien hinnat laskee. Ranta pilataan. Kuka savussa liesituuletinta ei voi pitää päällä. Turve tuotanto alas laittakoon aurinkopaneelit alueelle.

    • Anonyymi

      Aloittaja on oikeassa, että isä Timo sopii paremmin ministeriksi kuin Ville poikansa .

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      92
      1703
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      174
      1330
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1118
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      105
      1118
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      956
    6. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      46
      905
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      68
      891
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      65
      850
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      773
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      758
    Aihe