Juurisyyt niin Fortum / Uniper - kuin EU-tasoiseen energia- ja talouskriisiin

-- - EU-pakotteet! |1

Juuri nyt kiintoisaa Fortum - Vestas!

HS-otsikointi ingresseineen:
"Tanskalaisyritys syyttää Fortumia ”Venäjä-sympatioista” – Fortum kiistää väitteet pakotteiden kiertämisestä
Fortum ja tanskalainen tuuliturbiinivalmistaja Vestas ovat ajautuneet oikeusriitaan. Riidan yhteydessä Fortumia syytetään Venäjä-pakotteiden kierrosta."
löytyy linkin ~ https://www.hs.fi/talous/art-2000009516143.html - alta
-HS-toimittajana Joonas Laitinen.

__
Läntinen mediapooli painottaa vahvasti "Venäjän hyökkäyssotaa" syyksi miksi niin tässä Fortumilla kuin laajemmin Euroopan Unionilla menee nyt monin osin huonosti. Todellisuudessa mediapooli ei vahingossakaan muista kahta asiaa:

A) Minskin sopimuksen toteutumattomuutta kuin sitä - B), jossa juuri Euroopan Unioni asetti ensimmäisen kompastuskiven omaan ahdinkopolkuunsa - eli määräsi Suomeakin sitovat Venäjän pakotteet, jotka kolisevat nyt väkevästi omiin nilkkoihimme.

HS-ote: " .. ”Uniperin liiketoiminnassa ei ollut mitään pommeja, vaan se pommi tuli helmikuussa 2022 Venäjän hyökättyä Ukrainaan.” .. " -toimittajana Petri Sajari.

-löytyy linkin ~ https://www.hs.fi/talous/art-2000009164956.html - alta ..

.. ja samalla laaja katsaus itsensä aiemman Fortum-toimitusjohtaja Pekka Lundmarkin haastatteluna, jossa kumpuaa syvä toimittajallisuus tietoistarkoituksellisella yksipuolisuuden tavalla ja tavoitteella. HS-haastattelu on otsikoitu näin:

"Fortumin entinen toimitus­johtaja ottaa täyden vastuun Uniper-kaupasta ja kertoo merkittävistä virhe­arvioistaan".

Miksi Helsingin Sanomat ei valota lainkaan Fortumin ja Uniperin talouskehitystä vaikkapa tuosta vuodesta 2016 alkaen,

.. jolloin nähtäisiin millainen liiketoimi oli todellisuudessa kysymys. On selvää, että EU-pakotteiden jälkeen Venäjä vastaa omin vastatoimin - olisihan Kremliä pidetty heikkona, jos se olisi ollut tekemättä mitään. Syyn ja seurauksen lait toteutuivat tässä liikesarjassa erinomaisesti ja tästä suomalainen mediapooli vaikenee totaalisesti.

--
TAUSTA - On hyvä valottaa mieliin historia Ukrainan ja venäläisvaikutteen osilta |2, on erinomaista tietoutta lisäävää katsoa mitä tapahtui todellisuudessa vuonna 2014 Kiovan Maidan-aukiolla |3, unohtamatta Krimin kokonaisuutta ja Krimin hyvin suurta "venäläismielistä ja -kielistä asutusta", jonne ei Kremlin näkökulmasta haluttu Maidan' in ja Odessan murhapolttojen |4 leviävän - näin Krim säästyikin monilta väkivalta-aalloilta ja niiden vastatoimilta.
.

|1 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/08/media-ei-kerro-juurisyita-energian.html -
|2 ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Kiovan_Rus - Ruhtinas Monomah - eräs Venäjän alkuunpanijoista.
|3 ~ https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ilkkaluoma/159300-ukrainalainen-aktiivivahemmisto/ -
|4 ~ https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000000750772.html -, otsikoituna näin:
"IS vieraili Odessan palotalossa: "Vain fasistit voivat tehdä tämän""
-IS-toimittajana Arja Paananen.


Tässä emme ota kantaa enemmälti Krimin kansanäänestykseen |E - ehkä Twitterin uusi omistaja "starlink ja tesla-johtaja" Elon Musk voisi ratkaista koko Ukrainan dilemman - YK-valvotuilla kansanäänestyksillä |5 mihin kukin ukrainalainen lopulta haluaa kuulua.

|E ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/05/valtaa-mellakoinnilla-tai.html -
|5 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/10/elon-musk-ravaytti-kansanaanestyksilla.html -, otsikoituna IJL-blogissa: "Elon Musk räväytti kansanäänestyksillä ja Helsingin Sanomat säikähti!"

--
Entä Fortum liiketoimintasuunnitelmat?

Ne olivat alussaan hyvin tuottavia, kun katsotaan liikevaihdon kehitystä, voiton tuottokykyä, kuin Fortumin tilityksiä omistajilleen, erityisesti Suomen valtiolle - olisikin hienoa, jos HS osaisi edes jälkikäteen kirjoittaa auki tämän Fortum/ Uniper liiketoimintakehityksen lukuja vuosilta 2013-2021!

--
Lundmarkin ymmärryskykyä havainnoida ulkopolitiikkaa kuin nähdä liiketoimi vain liiketoimena emme saata ulkopuolelta tässä ajassa vielä hahmottaa -

.. kertoiko Pekka kaiken mitä tiesi ja kaiken sen mitä ajatteli -jää pohdinnan piiriin. Sanoisin, että ei kertonut syvällisimpiä tuntojaan.

Osakeyhtiöille on asetettu, jopa laissa - sen tärkein tavoite ja ominaisuus kykynä tuottaa omistajilleen voittoa eli osinkoa sijoitetulle riskipääomalle - ja tätä varmasti Lundmark ajoi ja ajaa nykyisessäänkin kaikin keinoin!



Nykyinen Nokian toimitusjohtaja Pekka Lundmark HS-jutun osalta, ehkä HS-painotteena korostaa "Venäjän hyökkäyssotaa"

.. vaikka kovana liikejohtajana Pekka ymmärtää erinomaisesti, ettei Yhdysvaltojenkaan hyökkäyssotia kyetä ennakoimaan kaikissa liiketoimintasuunnitelmissa 100 prosenttisesti |6 - sen Pekkakin toki ymmärtää, ettei USA' n hyökkäystoimia vuosina 2001-21 mitenkään ole EU' n tasolta pakoteltu tai takavarikkoja aseteltu amerikkalaisten omistuksiin EU' ssa |7.

|6 ja |7 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/10/miten-yhdysvaltalaiset-itse-olivat.html -, IJL-otsikoituna näin:

"Miten yhdysvaltalaiset itse olivat vastuussa US-hyökkäyssodista 2001-21?".

__
110157

22

126

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      https://yle.fi/a/74-20026958

      "Fortumin tuulimyllyistä Venäjällä syntyi outo sotku, johon lähti mukaan myös Tanskan poliittinen johto – tästä on kyse
      Fortum taistelee tanskalaisen Vestasin kanssa välimiesoikeudessa sadoista miljoonista euroista. Jos putosit kärryiltä, lue täältä mistä riidellään."

      • Anonyymi

        Miksi Vestas ei toimita noita tilattuja ja ainakin osaksi maksettuja myllyjä ja/tai niiden osia Fortumille Suomeen?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi Vestas ei toimita noita tilattuja ja ainakin osaksi maksettuja myllyjä ja/tai niiden osia Fortumille Suomeen?

        No, välimiesoikeus ratkaisee asian ja Vestas kaivaa kuvetta tai toimittaa myllyt Suomeen!


    • Anonyymi

      Mistä Fortumin ongelmat alkoivat?

      Oikea vastaus on Euroopan Unionin Venäjän pakotteista!

      Miksi media ei tätä kerro, vaan syyttää Venäjän sotaretkeä itäslaavisotaan Ukrainaan.

    • Anonyymi

      Onhan se todellakin mahdollista, että löytyy talousongelmia, jotka eivät johdu Venäjän hyökkäyssodasta alunperin.
      Sen sijaan Venäjän hyökkäyssota on kyllä lähes kaikkeen taloudelliseen toimintaan kuten muuhunkin hyvin vahingollista kaikille. Venäjälle itselleen tietty kaikkein pahiten heti hyökkäyksen kohteen Ukrainan jälkeen, mutta myös koko Euroopalle ja maailmallekin.
      Maailman sympatiat on luonnollisesti Ukrainan puolella ja kun Venäjä jossain vaiheessa lopettaa hyökkäyssotansa, niin Ukrainalle löytyy jälleenrakennusapua. Venäjän kohtalo sen sijaan on surkeampi ja sillä on seuraavien useiden vuosikymmenten aikana valtava työ saadakseen palautettua luottamuksen ja parantaa herkästi sotavoimaan tarttuvaan maansa imagoa, sotarikoksista nyt puhumattakaan. Tämä tarkoittaa sitäkin, ettei Venäjään luoda kunnollisia taloussuhteitakaan, poliittisista nyt puhumattakaan eikä investointien saaminen Venäjälle tule olemaan todellakaan helppoa.
      Yritysmaailma suunnittelee jo nyt tulevaa toimintaansa kaikilla sektoreilla täysin ilman Venäjää.

      Putin on menestyksekkäästi tuhonnut Venäjän tulevaisuudenkin, nykyisestä syöksystä nyt puhumattakaan. Putin jää varmasti Noilla teoillaan Venäjän historiaan, kun on halunnutkin....

      • Anonyymi

        Ilman EU-pakotteita Suomelle menisi nyt paljon paremmin ja monet paljon halvemmat hyödykkeet virtaisivat edelleen Suomeen - Venäjältä!


    • Anonyymi

      Fortumin ongelmat johtuivat - osin vieläkin johtuvat pelkästään EU:n asettamista pakotteista ja niitä seuranneista Venäjän vastatoimista. Sitä saa mitä EU tilasi ja tilaa.

      • Anonyymi

        Sitä saa mitä tilaa, siis Suomen valtio omistamallaan voitollista liiketoimintaa harjoittavalle yhtiölleen - Fortumille, joka tuotti hyvää tulosta ja osinkosiirtoa Suomen valtiolle ja juuri Venäjältä vcuosina 2013-2021!

        Puhutaankin uudesta sananlaskusta - Tyhmästä valtiojohdosta kärsii koko kansakuntaruumis!


    • Anonyymi

      Avauksen loppusitaattiin: Ei mitenkään!

    • Anonyymi

      Voi tuota Ilkkaa, kuinka sekaisin setä voikaan olla?

      • Anonyymi

        En tiedä Ilkasta, mutta Fortum ahdistui juuri EU-pakotteiden jälkiseurauksista. Voithan kuvitella, jos noita pakotteita ei olisi tullut, kuten ei Venäjän vastatoimiakaan. Miten tuo sota on meidän kansalaisia uhkaillut?


      • Anonyymi

        Oletko Sinä sekaisin? Älä sano väärää todistusta lähimmäisestäsi -näin sanoo Iso Kirja!


    • Anonyymi

      Korkea suositus tälle avaukselle. Saa tietoa todellisuudesta, kun Fortumin johto ei osannut ennakoida EU-pakotteita vuodesta 2017 alkaen!

    • Anonyymi

      Fortum ei haluaisi irtautua vain poliittisista syistä tuottavilta Venäjän markkinoilta. Korvaako Suomen valtio Fortumille nämä asettamansa EU-pakotteet?

    • Anonyymi

      Fortum oivalsi erinomaisen liiketoimintamahdollisuun Venäjällä jo Mikael Liliuksen aikana, vaikka häneen liittyvät optiot olivatkin suuri virhe, mutta Lilius kuittasi nuo ylioptiot hyvillä Venäjän busineksilla - aina vuoteen 2021 saakka!

    • Odotettu Venäjän vastatoimi EU' n pakotteille ja Venäjän omaisuuden takavarikoinneille:

      ~ https://yle.fi/a/74-20028924 -
      "Venäjä ottanut haltuunsa Fortumin omaisuuden Venäjällä – Fortum ei ole saanut virallista tietoa Venäjän-toimintojensa haltuunotosta"

      • Anonyymi

        Nyt on vielä sekin mahdollisuus, että Hanhikivi kosahtaa päälle ja tulee maksuun suuret korvaukset Venäjälle!


    • Juu, siinä uniper hommassa fortumi putinin ansaan. Viimeisenä niittinä putinin räjäyttämät kaasuputket. Miksi saksan vihreät sokeasti luottivat agressiiviseen ja mielivaltaiseen diktatuuri venäjään? Eikö Saksa ymmärtänyt että venäläisiin ei voi luottaa?

      • Anonyymi

        Aihetodisteet viittaavat kylläkin enemmän amerikkalais-norjalaiseen tihutyöhön!


    • Anonyymi

      Pitääkö Fortumin johdon kantaa vastuu myös poliitikkojen tekemistä virheitä, lähinnä kyse EU:n Venäjän pakotteista.

    • Anonyymi

      Noitavainoa mediasta!

      Fortum teki yhteistyötä oligarkin Novatekin kanssa, nyt ollaan ymmällään
      Fortum kertoo HS:lle, ettei sillä ole juurikaan tietoa Venäjän-yhtiönsä yhteistyöstä oligarkki Gennadi Timtšenkon osaomistaman Novatekin kanssa.

      https://www.hs.fi/talous/art-2000010135885.html

    • Anonyymi

      -- peli on kovaa ja tarvitaan sitä harkittua kaksinaismoraalia, jota osataan harrastaa euroopan isoissa maissa.
      Siis diplomaattisesti puhutaan toista ja tehdään toista..
      Mielikuva se on tärkein.

      Suomenkin ja yritystemme tulee luopua liiasta sinisilmäisyydestä, "koulukurista",
      ja pitää toimia globaalin keinottelun tavoin.
      - Kun nyt ollaan täysin ajauduttu läntisen energia- ja raaka-aine keinottelun alle. Niin meiltä on kadonnut kilpailukyky. Olemme menossa teollisuuslamaankin... ikävä kyllä.
      Nyt on kaikin keinoin löydettävä niitä kilpailukyky tekijöitä.
      Kaikin keinoin.
      Nato ei työllistä, ja meidän nato höperöt tuhosi meidän kilpailukyvyn,
      se länteen suomettuminen vie elintason, työn, kilpailukyvyn.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      414
      4520
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      246
      2249
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      70
      1660
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      161
      1452
    5. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      291
      1337
    6. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      67
      1137
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      137
      1094
    8. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      1075
    9. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      62
      1031
    10. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      119
      967
    Aihe