Yrityslaina

Anonyymi-ap

Ajattelin yrityksen perustaa. Ideat summuu teoria olis suht valmiina mutta yks kysymys vielä mihin en ole löytänyt vastausta

Jos otan lainaa ja yritys menee vaikka parin kk / vuoden päästä konkkaan niin enhän minä syyllisty mihinkään rikokseen

Kirjat summuut pietetään tietysti lain mukaisena joten niistä ei ainakaan tule mitään

5

501

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tämä foorumi ei pysty käsittelemään erit. monimutkaista konkurssilainsäädäntöä.
      Sitäpaitsi SDP ei maksa velkojaan.

    • Anonyymi

      Juu rikokseen et syyllisty mutta vastuuseen voit joutua.
      Jos yrityksesi on henkilöyhtiö niin olet henkilökohtaisella omaisuudella vastuussa yrityksen veloista.
      Jos oy niin todennäköisesti joudut lyömään nimesi takaajaksi lainapapereihin ja tavarantoimittajien luottosopimuksiin jolloin olet jälleen kerran henkilökohtaisesti vastuussa veloista.
      Tuollainen ajattelu että oy ottaa lainan omissa nimissä ja konkurssissa velkoja jää nuolemaan näppejään on vain sitä unelmaa.
      Lainaa ei oikeasti tipu ilman henkilötakausta, jos ei itse yrittäjän niin jonkun muun.

    • Anonyymi

      Osakeyhtiön kohdalla toitotetaan, että karkeasti vain se osakepääoma minkä omistajat ovat sinne sijoittaneet, vaikkapa 2 500 €, niin siitä pelkästään omistajat ovat konkurssitilanteessa vastuussa eli se voidaan menettää velkojille. Nykyisinhän tuo osakepääomavaatimus poistunut mut ennen minimi 2 500 € yksityisellä osakeyhtiöllä mut nyt voi olla 0 €.

      Nyt tuosta vastuusta osakeyhtiön kohdalla. Terve liiketoimintariski kuuluu bisnekseen eli väistämättä jollain menee huonommin ja henkilökohtaisella omaisuudella ei joudu vastuuseen, jos on muuten ollut huolellinen riskiä ottaessa.

      Jos strategia valintahetkellä on fiksu ja perusteltu/dokumentoitu + tarvittavat laskelmat todistetusti tehty -> myöhemmin homma ei toiminutkaan ja vaikka konkka, niin tämä normaalia riskinottoa ja ei joudu vastuuseen kuin sijoittamallaan omalla pääomalla.

      Mut jos ei pysty todistamaan olleensa huolellinen ja huonoksi osoittautuneet päätökset ei ole perusteltavissa on asia eri ja joutuu henkilökohtaisellakin omaisuudella vastuuseen.


      "Lain mukaan johdon on toimittava siis huolellisesti. Tämä tarkoittaa samalla sitä, että johdon on toimittava aktiivisesti yhtiön edun mukaisesti. Mikäli jokin tarpeellinen toimi jätetään siis tekemättä, on tällainen laiminlyöntikin huolellisuusvelvollisuuden vastaista toimintaa.

      Liiketoimintaan kuuluu kuitenkin olennaisesti epävarmuus, mistä syystä johdon huolellisuutta ei tule mitata pelkästään sillä perusteella, että onko johdon tekemä päätös johtanut yhtiön kannalta hyvään vai huonoon lopputulokseen. Lähtökohtaisesti riittävää on, että johto hankkii hyvän liiketavan edellyttämässä laajuudessa tietoa päätöksenteon tueksi. Huolellisuusvelvollisuus korostuu sitä mukaa mitä suuremmasta riskinotosta tai kauaskantoisemmasta päätöksestä on kyse.

      Lain esitöiden mukaan johto toimii riittävän huolellisesti, mikäli 1) päätöksen taustaksi on hankittu tilanteen edellyttämä asianmukainen tieto, 2) tämän tiedon perusteella on tehty yhtiön edun näkökulmasta johdonmukainen päätös ja 3) mahdolliset johdon jäsenten eturistiriidat eivät ole vaikuttaneet päätökseen. Näiden ohjenuorien lisäksi usein jää huomioimatta, että tällaisen riittävän huolellisen päätöksenteon dokumentointiin tulee panostaa. Vaikka johto olisi toiminut päätöksenteossaan huolellisesti, mahdollisessa riitatilanteessa huolellisen toimimisen toteennäyttäminen voi olla hankalaa, mikäli asiasta on olemassa vain johdon oma suullinen kertomus eikä minkäänlaista kirjallista dokumentaatiota.

      Osakeyhtiölain 1 luvun 8 §:ssä säädetään myös johdon lojalitettivelvollisuudesta (yhtiön edun edistäminen), joka edellyttää muun muassa sitä, että johdon on asetettava yhtiön ja osakkeenomistajien etu oman etunsa edelle eikä johto voi pyrkiä edistämään vain tiettyjen osakkeenomistajien etua.

      Huolellisuusvelvollisuuden rikkominen saattaa johtaa myös vahingonkorvausvelvollisuuteen, mikäli johdon jäsen on tehtävässään huolellisuusvelvoitteen vastaisesti tahallaan tai huolimattomuudesta aiheuttanut yhtiölle vahinkoa."

    • Anonyymi

      Jos hoidat asiat kunnolla, et syyllisty rikokseen.

      Mutta näissä haaveissa usein unohtuu, että yrityslainaan pitää olla vakuudet, ja aloittelevalla yrityksellä niitä löytyy vain omistajalta. Kun olet kiinnittänyt kotisi ja kesämökkisi kurkihirttä myöten yrityksen lainoihin, yrityksen konkurssi kirpaisee lujaa myös sinua henkilökohtaisesti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      119
      2711
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      256
      1165
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      94
      1151
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1094
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1021
    6. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      943
    7. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      940
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      906
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      42
      845
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      38
      817
    Aihe