Helluntailaisuus on täysin uusi uskonto !

Anonyymi-ap

1900-luvun alussa Amerikassa perustettu helluntailaisuus eli pentecostalismi
ei ole haarautunut mistään entuudestaan Kristillisestä kirkkokunnasta.
Eikä se liikkeen perustajia voida pitää kristittyinä.

Helluntailiikkeen perustaja (the father of modern pentecostalism) oli vapaan rakkauden puolestapuhuja ja antoi selvän esikuvan, että kaikki on sallittua kun se tapahtuu rakkauden kaksoiskäskyn nimissä.

48

128

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Helluntailaisuus ei kuulu "Kristinuskon" alle ollenkaan.

      Jenkkilahkoille pitäisi perustaa uusi keskustelupalsta.

      Nythän hellarit ei tee muuta kuin herjaajat ja pilkkaavat Kristittyjä ja Pyhää Henkeä.

      • Anonyymi

        Jumalan kiitos ettei helluntailaisuus kuulu kristinuskon piiriin.

        Paavali kuvaa hyvin kristittyjä : "He väittävät tuntevansa Jumalan, mutta teoillaan he hänet kieltävät, sillä he ovat inhottavia ja tottelemattomia ja kaikkiin hyviin tekoihin kelvottomia."


    • Anonyymi

      Kristillisellä laholla tarkoitetaan perinteisestä kristillisestä kirkosta opillisten eroavaisuuksien vuoksi erilllistä toimintaa eli uskonlahkoa.

      Helluntailaisuus on paljon pahempi ilmestys. Se ei ole minkään kristillistä kirkkokunnasta opillisesti eronnut, vaan kokonaan uusi, uuden isännn perustama uskonto.

      toinen helluntai - toinen herra - toinn henki - toinen kaste -toinen uskonto

      • Anonyymi

        Perinteinen Katolinen pedofiilikirkko ja anabaptisteja tapattava ja vihakirjoituksia juutalaisista tekevät Luterilainen kirkko!
        Siinä on täällä rienaavien luterilaisten juuret!


      • Anonyymi

        >>>toinen helluntai - toinen herra - toinn henki - toinen kaste -toinen uskonto<<<

        Johan sinä tässä tunnustat luterilaisuuden uskonnoksi.

        Helluntailaisuus ei ole uskonto ollenkaan. Helluntailaisuus edustaa
        elävää uskoa elävään Herraan Jeesukseen Kristukseen. Silloin se on
        suhde elävään Jeesukseen. Ja sinä tunnustat luterilaisilla olevan
        toinen Jeesus.

        Uskonto on uskon asioita totena pitämistä ilman elävää suhdetta
        Jeesukseen Kristukseen. Sellainen usko on kuollutta uskoa.

        Ja sinä todistat luterilaisuuden uskonnoksi, siis kuolleeksi uskoksi.


    • Anonyymi

      Helluntailaisilla on toinen herrra ja "isäntä", joka kaataa selälleen.

      Room. 14:4

      Mikä sinä olet tuomitsemaan toisen palvelijaa? Oman isäntänsä edessä hän seisoo tai kaatuu; mutta hän on pysyvä pystyssä, sillä Herra on voimallinen hänet pystyssä pitämään.

    • Anonyymi

      Ylivainion tiedetään käyneen Australian matkalla aboriginaalien luona saamassa niitä saatanallisia voimia ja henkiä ennen kun tuli takaisin Suomeen ja kävi vielä Kathryn Kuhlmanin kokouksessa niin oli täynnä sitä kaatohenkeä kun ne kaatojonot perusti
      ja alkoi julistamaan ihmisiä terveiksi vakavista sairauksisista, jotka oikea lääkäri totesi kaikki pelkiksi valheellisiksi illuusioiksi, joita hän kutsui lääk.tri:n väitöskirjassaan "tunnelmointiefekteiksi".

    • Anonyymi

      Pelkästään opillisista tulkinnoista helluntailaisten kanssa ei ole kysymys.

      Helluntailaisten kanssa Kristittyjen ei pidä olla missään tekemisissä. Ne pitää jättää omiin oloihinsa.

      Ensimmäisiä helluntailaisia kun alkoi tulla Suomeen 1920-luvulla, niin Suomen harhaat kristityt sanoivat heti ihan suoraan, että helluntailaisissa on Kristinuskolle vieras henki.

      • Anonyymi

        Kristinuskon henki: "Jeesus sanoi heille: Jos Jumala olisi teidän Isänne, niin te rakastaisitte minua, sillä minä olen Jumalasta lähtenyt ja tullut; en minä ole itsestäni tullut, vaan hän on minut lähettänyt. Minkätähden te ette ymmärrä minun puhettani? Sentähden, että te ette kärsi kuulla minun sanaani. Te olette isästä perkeleestä, ja isänne himoja te tahdotte noudattaa. Hän on ollut murhaaja alusta asti, ja totuudessa hän ei pysy, koska hänessä ei totuutta ole. Kun hän puhuu valhetta, niin hän puhuu omaansa, sillä hän on valhettelija ja sen isä."

        Ei siis ihme että kristityt kulkevat tälläkin palstalla valehtelemassa.


    • Anonyymi

      Helluntailaisuus, Jehovantodistajamien ja Mormonismi kuuluu yhteen.

      Amerikkalaisia uskontoja.

      Ei kuulu Suomen Sioniin.

      • Anonyymi

        Helluntailaisuus on Vieraslaji,
        mikä helposti unohtuu kun aletaan puhumaan pelkistä raamatun jakeista ja niiden tulkinnoista.

        Helluntailaisuus ja Kristinusko ei kuulu samaan sarjaan.


    • Anonyymi

      Ihmiset kuvittelee, että kaikki Jeesuksen nimen hokijat ovat Kristittyjä.

      • Anonyymi

        Matt.7
        22 Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?'
        23 Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät'.


    • Mielenkiintoinen väite, joka ei kuitenkaan perustu kirkkohistoriaan. Ainoa asia mikä helluntailiikkeessä on uniikkia on se että kielilläpuhumista pidetään Pyhän Hengen kasteen merkkinä. Eikä kaikki helluntailaiset nykyisin pidä siitäkään käsityksestä kiinni.

      Helluntailaiset ovat omaksuneet mm. vanhurskauttamisen uskosta protestanttisesta reformaatiosta, uskovien kasteen baptismista, Pyhällä Hengellä täyttymisen pyhitysliikkeistä sekä eskatologiset kuviot evankelikalismista. Suomalainen helluntailaisuus on ottanut aika paljon vaikutteita luterilaisuudesta.

      Helluntailiikkeen historiasta ja nykypäivästä on monia kirjoja. Jos haluaa Suomen helluntaiherätyksestä lukea, niin esim. Lauri K. Ahonen: Suomen helluntaiherätyksen historia on hyvä yleisteos (Päivä 1994). Jouko Ruohomäki: Karismaattisuuden kutsu (Aikamedia 2009) on hieman tuoreempi ja laajempi.

      • Anonyymi

        Helluntailaisuus on Jehovantodistajien ja Mormonien sielunveljiä, sisaruskonto.

        Vieraslaji Kristittyyn maahan.

        Helluntailaisuus ei ole minkään Kristillisen kirkon haarautuma.

        Ensimmäiset helluntailaiset eivät olleet kristittyjä.

        Hell.liikkeen perustaja oli g-mies. Sai syytteen sodomiasta. Kuten sen uskonnon Suomeen tuonut mieskin,
        vietiin vankilaan niistä "armolahjoista" ja karkotettiin Norjaan. Ehti kuitenkin perustaa tänne 40 ens. hell.seurakuntaa.

        Pienikin hapate hapattaa koko taikinan. Saatikka tuollainen hapatemäärä.


      • Anonyymi

        Wikipediasta:

        Luterilaisen vanhurskauttamisopin mukaan vanhurskauden saavuttamiseen ei tarvita lain tekoja. Jaakobin kirjeen mukaan vanhurskaus edellyttää myös lain tekoja, mikä löytyy myös Jeesuksen opetuksesta ja Paavalin Roomalaiskirjeestä.[45] Luther katsoi Jaakobin kirjeen olevan ristiriidassa hänen opettamansa sola fide (yksin uskosta) -periaatteen kanssa. Tämän pohjalta Luther kutsui Jaakobin kirjettä "olkiseksi epistolaksi", joka ei opeta evankeliumia oikein. Luther ei kyennyt ratkaisemaan ristiriitaa oman vanhurskauttamisoppinsa ja Jaakobin kirjeen välillä, joten hän meni jopa niin pitkälle, että oli valmis jättämään Jaakobin kirjeen kokonaan pois luterilaisesta Raamatusta. Lopulta hän tyytyi siirtämään sen Uuden testamenttinsa loppuosaan kolmanneksi viimeiseksi kirjaksi, koska hänen kannattajansa eivät hyväksyneet kirjeen poistamista Raamatusta.

        Helluntailaisuudessa vanhurskauden käsite noudattaa suurimmalta osin luterilaista protestanttista näkemystä. Helluntailaisuus kuitenkin korostaa yliaistillisten kokemusten merkitystä sen varmistukseksi, että on saanut vanhurskauden Jumalalta. Opin mukaan kielillä puhumisen lahja antaa pelastusvarmuuden, koska helluntailaisuudessa sitä pidetään sinettinä vanhurskaudesta.[46]

        "Mutta Jumala itse vahvistaa meitä ja teitä uskossamme Kristukseen, Voideltuun, ja on myös antanut meille voitelunsa: hän on painanut meihin sinettinsä ja antanut meidän sydämiimme vakuudeksi Hengen." (2. Kor. 1:21,22)

        Muut kristilliset suuntaukset ovat esittäneet kritiikkiä kielillä puhumisen tuomasta pelastusvarmuudesta sillä argumentilla, että Jeesuksen sanojen mukaan ei kaikki hänen nimessään ihmeitä tehneet pelastu, jos he ovat eläneet laittomuudessa. Jeesus myös kertoi väärien profeettojen kykenevän tekemään yliluonnollisia ihmeitä.[47] Jeesuksen sanojen mukaan vanhurskaus tulee Jumalan tahdon tekemisestä.[48]

        "Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon. Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?' Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät'." (Matt. 7:21-23)

        "Ja minä tiedän, että hänen käskynsä on iankaikkinen elämä. Sentähden, minkä minä puhun, sen minä puhun niin, kuin Isä on minulle sanonut." (Joh. 12:50)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Wikipediasta:

        Luterilaisen vanhurskauttamisopin mukaan vanhurskauden saavuttamiseen ei tarvita lain tekoja. Jaakobin kirjeen mukaan vanhurskaus edellyttää myös lain tekoja, mikä löytyy myös Jeesuksen opetuksesta ja Paavalin Roomalaiskirjeestä.[45] Luther katsoi Jaakobin kirjeen olevan ristiriidassa hänen opettamansa sola fide (yksin uskosta) -periaatteen kanssa. Tämän pohjalta Luther kutsui Jaakobin kirjettä "olkiseksi epistolaksi", joka ei opeta evankeliumia oikein. Luther ei kyennyt ratkaisemaan ristiriitaa oman vanhurskauttamisoppinsa ja Jaakobin kirjeen välillä, joten hän meni jopa niin pitkälle, että oli valmis jättämään Jaakobin kirjeen kokonaan pois luterilaisesta Raamatusta. Lopulta hän tyytyi siirtämään sen Uuden testamenttinsa loppuosaan kolmanneksi viimeiseksi kirjaksi, koska hänen kannattajansa eivät hyväksyneet kirjeen poistamista Raamatusta.

        Helluntailaisuudessa vanhurskauden käsite noudattaa suurimmalta osin luterilaista protestanttista näkemystä. Helluntailaisuus kuitenkin korostaa yliaistillisten kokemusten merkitystä sen varmistukseksi, että on saanut vanhurskauden Jumalalta. Opin mukaan kielillä puhumisen lahja antaa pelastusvarmuuden, koska helluntailaisuudessa sitä pidetään sinettinä vanhurskaudesta.[46]

        "Mutta Jumala itse vahvistaa meitä ja teitä uskossamme Kristukseen, Voideltuun, ja on myös antanut meille voitelunsa: hän on painanut meihin sinettinsä ja antanut meidän sydämiimme vakuudeksi Hengen." (2. Kor. 1:21,22)

        Muut kristilliset suuntaukset ovat esittäneet kritiikkiä kielillä puhumisen tuomasta pelastusvarmuudesta sillä argumentilla, että Jeesuksen sanojen mukaan ei kaikki hänen nimessään ihmeitä tehneet pelastu, jos he ovat eläneet laittomuudessa. Jeesus myös kertoi väärien profeettojen kykenevän tekemään yliluonnollisia ihmeitä.[47] Jeesuksen sanojen mukaan vanhurskaus tulee Jumalan tahdon tekemisestä.[48]

        "Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon. Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?' Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät'." (Matt. 7:21-23)

        "Ja minä tiedän, että hänen käskynsä on iankaikkinen elämä. Sentähden, minkä minä puhun, sen minä puhun niin, kuin Isä on minulle sanonut." (Joh. 12:50)

        >>>Helluntailaisuus kuitenkin korostaa yliaistillisten kokemusten merkitystä sen varmistukseksi, että on saanut vanhurskauden Jumalalta. Opin mukaan kielillä puhumisen lahja antaa pelastusvarmuuden, koska helluntailaisuudessa sitä pidetään sinettinä vanhurskaudesta.[46]<<<

        Yhdessäkään Suomen helluntaiseurakunnassa ei opeteta vanhurskautta kielilläpuhumisella eikä varmistukseksi vanhurskaudesta. Sitä ei opeteta sinettinä vanhurskaudesta. Kielilläpuhumista ei yhdistetä ollenkaan vanhurskauteen tai vanhurskauttamiseen. Helluntaiseurakunnissa opetetaan vanhurskautta yksin uskosta ja yksin armosta Kristuksen ansiolla.

        Sitten kun ihminen on tullut Jumalan vanhurskauttamaksi uskosta Jeesukseen Kristukseen, hänelle opetetaan raamatullinen kaste ja sen jälkeen saatava ja vastaanotettava Pyhän Hengen lahja. Kun uskova saa Pyhän Hengen lahjan, hän saa aina vähintään yhden armolahjan. Pyhä Henki tuo aina mukanaan lahjoja omilleen. Kielilläpuhuminen on näistä yleisin armolahja.

        Mvh J - K


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        >>>Helluntailaisuus kuitenkin korostaa yliaistillisten kokemusten merkitystä sen varmistukseksi, että on saanut vanhurskauden Jumalalta. Opin mukaan kielillä puhumisen lahja antaa pelastusvarmuuden, koska helluntailaisuudessa sitä pidetään sinettinä vanhurskaudesta.[46]<<<

        Yhdessäkään Suomen helluntaiseurakunnassa ei opeteta vanhurskautta kielilläpuhumisella eikä varmistukseksi vanhurskaudesta. Sitä ei opeteta sinettinä vanhurskaudesta. Kielilläpuhumista ei yhdistetä ollenkaan vanhurskauteen tai vanhurskauttamiseen. Helluntaiseurakunnissa opetetaan vanhurskautta yksin uskosta ja yksin armosta Kristuksen ansiolla.

        Sitten kun ihminen on tullut Jumalan vanhurskauttamaksi uskosta Jeesukseen Kristukseen, hänelle opetetaan raamatullinen kaste ja sen jälkeen saatava ja vastaanotettava Pyhän Hengen lahja. Kun uskova saa Pyhän Hengen lahjan, hän saa aina vähintään yhden armolahjan. Pyhä Henki tuo aina mukanaan lahjoja omilleen. Kielilläpuhuminen on näistä yleisin armolahja.

        Mvh J - K

        >>>Yhdessäkään Suomen helluntaiseurakunnassa ei opeteta vanhurskautta kielilläpuhumisella eikä varmistukseksi vanhurskaudesta. <<<

        Monet helluntailaiset pitävät kielillä puhumista tällaisena merkkinä. Sen takia helluntailaisten juhannuskofrenssissa rukoillaan tätä armolahjaa.

        Raamatun mukaan ihmeet eivät ole varma merkki vanhurskaudesta, koska väärät profeetat pystyvät myös tekemään ihmeitä. Väärissä uskonnoissakin osataan puhua kielillä.

        >>>Helluntaiseurakunnissa opetetaan vanhurskautta yksin uskosta ja yksin armosta Kristuksen ansiolla.<<<

        Todellisuudessa helluntaiseurakunnissa ei opetetä tätä, koska helluntaiseurakunnat eivät opeta evankeliumia Raamatun mukaisesti. Tässä on jakeita, jotka sopivat erityisen hyvin helluntailaisuuteen:

        2 Kor 11:3 Pelkään kuitenkin, että niin kuin käärme kavalasti petti Eevan, teidän mielenne turmeltuu ettekä te enää ole vilpittömiä ja puhtaita suhteessanne Kristukseen.
        4 Jos joku tulee luoksenne ja julistaa toista Jeesusta kuin me olemme julistaneet, jos te saatte jonkin toisen hengen kuin sen, jonka olette jo saaneet, tai toisen evankeliumin kuin sen, jonka olette jo ottaneet vastaan, niin sellaista te kyllä hyvin siedätte.

        Matt 7:22 Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?'
        23 Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät'.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        >>>Yhdessäkään Suomen helluntaiseurakunnassa ei opeteta vanhurskautta kielilläpuhumisella eikä varmistukseksi vanhurskaudesta. <<<

        Monet helluntailaiset pitävät kielillä puhumista tällaisena merkkinä. Sen takia helluntailaisten juhannuskofrenssissa rukoillaan tätä armolahjaa.

        Raamatun mukaan ihmeet eivät ole varma merkki vanhurskaudesta, koska väärät profeetat pystyvät myös tekemään ihmeitä. Väärissä uskonnoissakin osataan puhua kielillä.

        >>>Helluntaiseurakunnissa opetetaan vanhurskautta yksin uskosta ja yksin armosta Kristuksen ansiolla.<<<

        Todellisuudessa helluntaiseurakunnissa ei opetetä tätä, koska helluntaiseurakunnat eivät opeta evankeliumia Raamatun mukaisesti. Tässä on jakeita, jotka sopivat erityisen hyvin helluntailaisuuteen:

        2 Kor 11:3 Pelkään kuitenkin, että niin kuin käärme kavalasti petti Eevan, teidän mielenne turmeltuu ettekä te enää ole vilpittömiä ja puhtaita suhteessanne Kristukseen.
        4 Jos joku tulee luoksenne ja julistaa toista Jeesusta kuin me olemme julistaneet, jos te saatte jonkin toisen hengen kuin sen, jonka olette jo saaneet, tai toisen evankeliumin kuin sen, jonka olette jo ottaneet vastaan, niin sellaista te kyllä hyvin siedätte.

        Matt 7:22 Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?'
        23 Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät'.

        >>>Monet helluntailaiset pitävät kielillä puhumista tällaisena merkkinä. Sen takia helluntailaisten juhannuskofrenssissa rukoillaan tätä armolahjaa.<<<

        Helluntailaiset eivät pidä kielillä puhumista vanhurskauden merkkinä.
        Sinä itse tulkitset asian niin, mutta tulkintasi on väärä. Se ei perustu
        totuuteen helluntailaisista. Tutustu ensin helluntailaisiin käymällä heidän
        kokouksissaan kuuntelemassa julistusta.

        Helluntailaiset käsittävät, että uskoon tullut vanhurskautettu uskova
        voi saada armolahjoja. Mutta he tietävät, että armolahjoja ei saada
        vanhurskauttamiseksi koska kukaan helluntaijulistaja ei niin opeta.
        Nämä asiat ovat täysin selviä miltei jokaiselle helluntailaiselle.

        Mutta voi siis olla, että helluntailaisten keskuudessa on joku
        käännynnäinen, ei uudestisyntynyt ihminen. Hän ei käsitä
        hengellisiä asioita vaikka on helluntaiseurakunnan jäsen koska
        hän ei ole hengellinen ihminen vaan lihallinen ihminen.

        Hengelliset opit selviävät vain uudestisyntyneille hengellisille
        ihmisille, ja heillekin vain Pyhän Hengen antaman helkilökohtaisen
        opetuksen kautta.

        Siksi sinun täytyy syntyä uudesti Sanasta ja Hengstä, so. Jumalasta.
        Sitten sinun tulee ottaa vastaan Pyhä Henki Opettajaksesi.
        Kun Hän tulee, Hän tuo tullessaan myös armolahjoja ja alkaa
        opettamaan sinua. Silloin nämä asiat valkenevat.

        Mvh J - K


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        >>>Yhdessäkään Suomen helluntaiseurakunnassa ei opeteta vanhurskautta kielilläpuhumisella eikä varmistukseksi vanhurskaudesta. <<<

        Monet helluntailaiset pitävät kielillä puhumista tällaisena merkkinä. Sen takia helluntailaisten juhannuskofrenssissa rukoillaan tätä armolahjaa.

        Raamatun mukaan ihmeet eivät ole varma merkki vanhurskaudesta, koska väärät profeetat pystyvät myös tekemään ihmeitä. Väärissä uskonnoissakin osataan puhua kielillä.

        >>>Helluntaiseurakunnissa opetetaan vanhurskautta yksin uskosta ja yksin armosta Kristuksen ansiolla.<<<

        Todellisuudessa helluntaiseurakunnissa ei opetetä tätä, koska helluntaiseurakunnat eivät opeta evankeliumia Raamatun mukaisesti. Tässä on jakeita, jotka sopivat erityisen hyvin helluntailaisuuteen:

        2 Kor 11:3 Pelkään kuitenkin, että niin kuin käärme kavalasti petti Eevan, teidän mielenne turmeltuu ettekä te enää ole vilpittömiä ja puhtaita suhteessanne Kristukseen.
        4 Jos joku tulee luoksenne ja julistaa toista Jeesusta kuin me olemme julistaneet, jos te saatte jonkin toisen hengen kuin sen, jonka olette jo saaneet, tai toisen evankeliumin kuin sen, jonka olette jo ottaneet vastaan, niin sellaista te kyllä hyvin siedätte.

        Matt 7:22 Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?'
        23 Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät'.

        >>>Todellisuudessa helluntaiseurakunnissa ei opetetä tätä, koska helluntaiseurakunnat eivät opeta evankeliumia Raamatun mukaisesti.<<<

        Yhdessäkään kristillisessä seurakunnassa ei ole täysin puhdas oppi koska
        opetus seurakunnissa tapahtuu vajavien virheellisten erehtyvien ihmisten
        kautta. Näihin vajaviin ja erehtyviin ihmisiin kuulut myös sinä, ja minä myös.
        Siksi meidän tulee olla nöyriä ja jatkuvasti koetella oppimme Jumalan Sanalla.

        Mutta kaikista kristillisistä seurakunnista helluntailaiseurakunnat ovat
        lähinnä raamatullista oikeaa oppia ja käytäntöä. Missään seurakunnassa
        ei julisteta ja opeteta niin raamatullisesti ja oikein kuin helluntaiseurakunnissa.

        Tämä johtuu siitä, että helluntaiseurakunnissa painotetaan Pyhän Hengen
        merkitystä yksilöuskovalle ja seurakunnalle. Jeesus sanoi Pyhästä Hengestä,
        että kun Hän tulee, Hän johdattaa teidät kaikkeen totuuteen.
        Pyhä Henki on myös Opettaja.

        Kun siis Pyhästä Hengestä opetetaan oikein raamatullisesti, uskovat saavat
        Pyhän Hengen. Silloin Pyhä Henki opettaa yksilöuskovalle Sanaa ja vie
        uskovan juurtumaan Sanaan. Siksi helluntaiseurakunnissa saa luotettavaa
        sanan opetusta.

        Mvh J - K


    • Anonyymi

      Oikea kielillä puhuminen tapahtui Jerusalemissa vain yhtden päivän aikana ja siihen liittyy näköhavainto Tuliset Kielet, oikeat vieraat kielet.

      Niitä hellareiden valhehenki ei pysty matkimaan.

      Vain Korintossa puhuttiin merkityksetöntä hurmoskieltä nimeltä "Glossolalia", josta Paavalikin kehottaa luopumaan. Sitä hellarit yrittää epätoivoisesti matkia.
      TV7:lla yksi helluntailainen nainen kertoi kuinka alkoi vain hokemaan kolmea keksimäänsä tavua peräkkäin, niin arvostus kasvoi huomattavasti siinä yhteisössä.

      Miksi Paavali kehottaisi heitä luopumaan !Armolahjasta!

      1. Kor. 14:9

      Samoin tekin: jos ette kielellänne saa esiin selvää puhetta, kuinka voidaan sellainen puhe ymmärtää? Tehän puhutte silloin tuuleen.

      • Anonyymi

        Kerran ne teki sellaisen kampanjan, lupasivat ihmisille,että heidän kokouksessa sataa taivaasta kultahippuja ja kaikki, jotka tulee paikalle rikastuu ja menestyy.

        Mummot keräsi niitä kultahippuja käsilaukkuihinsa ja menivät onnellisina koteihinsa.

        Mutta kun asiaa tarkemmin selvitettiin, niin kävi ilmi, että ne tiputtivat sieltä katonrajasta muovihiutaleita ja niihin heijastettiin voimakasta keltaista valoa, niin täydestä meni.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kerran ne teki sellaisen kampanjan, lupasivat ihmisille,että heidän kokouksessa sataa taivaasta kultahippuja ja kaikki, jotka tulee paikalle rikastuu ja menestyy.

        Mummot keräsi niitä kultahippuja käsilaukkuihinsa ja menivät onnellisina koteihinsa.

        Mutta kun asiaa tarkemmin selvitettiin, niin kävi ilmi, että ne tiputtivat sieltä katonrajasta muovihiutaleita ja niihin heijastettiin voimakasta keltaista valoa, niin täydestä meni.

        Oletko kirjoittanut montakin lastenkirjaa?


    • Suurin osa helluntaiseurakunnista sitoutuu klassisiin kristillisiin oppeihin kuten dogmiinJumalan Kolminaisuudesta sekä Kristuksen jumaluudesta ja ihmisyydestä. He uskovat muun kristikunnan tavoin Jeesuksen ristin sovitukseen ja ruumiilliseen ylösnousemukseen.

      Voi lukea esim. Valtter Luoto Pientä puhetta suuresta Jumalasta (Aikamedia 2004) ja saman kirjoittajan Pyhien yhteys (Aikamedia 2006). Luoto avaa niissä Apostolista uskontunnustusta helluntailaisesta näkökulmasta. Näistä kirjoista suomalainen evankelis-luterilainen piispakin antoi hyvän arvion.

      Jos haluaa hieman kansainvälisempää näkökulmaa niin esim. David Petts Perustukset (Aikamedia 2010) on lyhyt katsaus helluntaiseen käsitykseen raamatullisesta opista. Näitä teoksia vertailemalla pääsee jo alkuun.

      • Anonyymi

        Klassinen kristinusko on Roomassa 300-luvulla syntynyt uusi uskonto, joka perustuu osoittain juutalaisuuteen, jonka lain klassinen kristinusko hylkäsi ja sen tilalle omaksui monia harhaoppeja roomalaisista pakanauskonnoista. Klassinen kristinusko on todellisuudessa sekoitususkonto, joka ei perustu Uuden testamentin opetukseen vaan lähinnä kirkkojen käyttöön ottamiin pakanallisiin perinteisiin. Helluntailaisuus kuuluu tähän perheeseen mukaan, minkä takia helluntalaisuuden kautta on mahdoton pelastua, koska se ei ole edes kristinuskoa.

        Tässä on muutamia Jeesuksen sanoja, jotka todistavat sen, ettei helluntailaisuuden kautta voi pelastua, vaikka olisi puhunut kielillä ja tehnyt ihmeitä Jeesuksen nimessä. Pelastuksen menetys johtuu siitä, että helluntailaisuudessa on harhaoppi siitä, että voi elää laittomuudessa, eikä kenenkään tarvitse tehdä parannusta laittomuudesta. Sen takia helluntailaisuudessa esiintyy paljon vääriä profeettoja ja vääriä profetioita.

        Matt 5:19 Sitä, joka jättää laista pois yhdenkin käskyn, vaikkapa kaikkein vähäisimmän, ja siten opettaa, kutsutaan taivasten valtakunnassa vähäisimmäksi. Mutta sitä, joka noudattaa lakia ja niin opettaa, kutsutaan taivasten valtakunnassa suureksi.
        20 Minä sanon teille: ellette te noudata Jumalan tahtoa paljon paremmin kuin lainopettajat ja fariseukset, te ette pääse taivasten valtakuntaan.

        Matt 7:21 Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon.
        22 Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?'
        23 Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät'.

        Paavalin kirjoituksista et löytä yhtään kohtaa, joka kumoaisi lainaamani Jeesuksen puheet. Tämäkin löytyy Paavalin kirjoituksista, mitä vastaa helluntailaiset rikkovat järjestelmällisesti.

        Room 3:31 Kumoammeko me siis lain vetoamalla uskoon? Emme suinkaan, me päinvastoin vahvistamme sen mitä laki sanoo.

        Room 2:13 Ei Jumala hyväksy vanhurskaiksi niitä, jotka vain kuulevat lain sanoja, vaan vanhurskaiksi julistetaan ne, jotka myös noudattavat lakia.

        Room 2:27 Ja luonnostaan ympärileikkaamaton, joka täyttää lain, on tuomitseva sinut, joka lainkirjaiminesi ja ympärileikkauksinesi olet lainrikkoja.

        Ap.t 10:34 Pietari rupesi puhumaan. Hän sanoi: "Nyt minä todella käsitän, ettei Jumala erottele ihmisiä.
        35 Hän hyväksyy jokaisen, joka pelkää häntä ja noudattaa hänen tahtoaan, kuului tämä mihin kansaan tahansa.


      • Anonyymi

        Minä, Jeesuksen seurajana, en ole sitoutunut mainisemiisi porttokirkon pakanalliin oppeihin. Jokainen, joka seuraa katolilais-luterilaista porttoa, kokee turmion, niin myös helluntaikirkot.
        Sana kehottaa: Lähtekää siitä ulos, te minun kansani, ettette tulisi hänen synteihinsä osallisiksi ja saisi tekin kärsiä hänen vitsauksistansa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minä, Jeesuksen seurajana, en ole sitoutunut mainisemiisi porttokirkon pakanalliin oppeihin. Jokainen, joka seuraa katolilais-luterilaista porttoa, kokee turmion, niin myös helluntaikirkot.
        Sana kehottaa: Lähtekää siitä ulos, te minun kansani, ettette tulisi hänen synteihinsä osallisiksi ja saisi tekin kärsiä hänen vitsauksistansa.

        Joo et sinä mitään luterilaista oppia synnit sovittaeesta ja ylösnousseeta Jeesuksesta seuraa!


    • Anonyymi

      helluntaipalsta=luterilaisten verinäytejuutalaisten vihasivu

    • Anonyymi

      "kaikki on sallittua"

      Mikä luterilaisuudessa ei ole sallittua?

      • Anonyymi

        Ei ole kristillinen kirkko!


    • Anonyymi

      Maailmaan lähetetty eksytys !

    • Anonyymi

      Jehovantodistaminen, Helluntaintodistaminen,Mormonintodistaminen, ne kuuluu yhteen.

    • Anonyymi

      Aloittajalle: Helluntailaisuus on vain lahko eikä mikään uskonto.

      • Anonyymi

        Kristilliseksi lahkoiksi kutsutaan kristilisistä kirkkokunnista haarautunutta uskonyhteisöä, kuten Lestadiolaisuus. Se on ihan kotimainen herätysliike.

        Jenkkilässä ilmestyi kuin tyhjästä uusia uskontoja reilu 100 v.sitten.

        Jehovantodistajat,Helluntaintodistajat,Mormonintodistajat. Ne kuuluu yhteeen ja samaan perheeseen, ovat sielunveljiä keskenään. Kiiden käännyttämisen kohderyhmä on Kristityt.

        Jenkkilän uusien uskontojen syntyteoria on, että ne ovat Amerikkaan taivaasta palautettuja alkuseurakuntia.

        Salli mun nauraa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kristilliseksi lahkoiksi kutsutaan kristilisistä kirkkokunnista haarautunutta uskonyhteisöä, kuten Lestadiolaisuus. Se on ihan kotimainen herätysliike.

        Jenkkilässä ilmestyi kuin tyhjästä uusia uskontoja reilu 100 v.sitten.

        Jehovantodistajat,Helluntaintodistajat,Mormonintodistajat. Ne kuuluu yhteeen ja samaan perheeseen, ovat sielunveljiä keskenään. Kiiden käännyttämisen kohderyhmä on Kristityt.

        Jenkkilän uusien uskontojen syntyteoria on, että ne ovat Amerikkaan taivaasta palautettuja alkuseurakuntia.

        Salli mun nauraa!

        Jenkkilään ilmestyi reilu 100 v. sitten kuin tyhjästä uusia outoja uskontoja kuin kärpässieniä syksyllä. Niiltä puuttuu juuret Kristinuskoon.


    • Anonyymi

      Helluntaipalsta=antin vihasivut

    • Anonyymi

      Helluntailaisuus on täysin uusi uskonto, jonka perusti Amerikassa Charles Fox Parham niminen vapaamuurari.
      Mustan apurin nimi oli William Saymour, joka piti kokouksissa päässään pahvilaatikkoa.
      Ilmeisesti häpesi niitä Parhamin tekoja, jotka paljastui kun mies vietiin vankilaan sodomiasta. Mutta se ei sitä villiä menoa haitannut.

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Kansankirkosta näköjään kyllä


    • Anonyymi

      Lutherilla ja Jeesuksella ei ole mitän tekemistä Jenkeissä reilut 100 v. sitten perustettun uuden uskonliikkeen Pentecostalismi, Parhamilaisuus eli Helluntailaisuuden kanssa.

      • Anonyymi

        Kristityillä on jatkuva taistelu henkivaltoja vastaan, helluntailaisuus on osa henkivaltaa, jota vastaan kristityt joutuvat taistelemaan ja vastustamaan "pystyssä pysyen",
        kaatuminen hurmoshengen voimasta on jo merkki siitä, että ote lipsuu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kristityillä on jatkuva taistelu henkivaltoja vastaan, helluntailaisuus on osa henkivaltaa, jota vastaan kristityt joutuvat taistelemaan ja vastustamaan "pystyssä pysyen",
        kaatuminen hurmoshengen voimasta on jo merkki siitä, että ote lipsuu.

        Luterilaisten mielestä pride-henkivalta on ihan hyvä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luterilaisten mielestä pride-henkivalta on ihan hyvä!

        Helluntailiikkeen perustajat sekä Amerikassa että Suomessa vietiin vankilaan sodomiasta.

        Keksi nyt siitä sitten iltasatuja lapsille niistä uskonsansankareista?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Helluntailiikkeen perustajat sekä Amerikassa että Suomessa vietiin vankilaan sodomiasta.

        Keksi nyt siitä sitten iltasatuja lapsille niistä uskonsansankareista?

        Olisvat saaneet pysyä siellä Texasin Topekassa, Los Angelesin Asusinkadulla.
        Ei sitä Pentecostalismin uskontoa olisi pitänyt tuoda Suomeen ollenkaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olisvat saaneet pysyä siellä Texasin Topekassa, Los Angelesin Asusinkadulla.
        Ei sitä Pentecostalismin uskontoa olisi pitänyt tuoda Suomeen ollenkaan.

        Kristinusko, sana ja sakramentit oli tuotu Suomeen jo ensimmäisellä vuosituhanenlla.


    • Anonyymi

      Ensimmäisen helluntain tapahtumat Jerusalemissa Tuliset Kielet näkyvässä muodossa, kieli-ihme, oikeat vieraat kielet.

      Ei ne samat tapahtumat misään Los Angelesin slummeissa ja punaisten lyhtyjen kaduilla toistuneet 1900-vuoden perästä, kuten hellarit uskottelee ja ihmisiä eksyttää.

      Kaikkien jenkkiuskontojen yhteinen syntyhistoria on, että ne ovat sinne taivaasta vähän yli 100 v. sitten palautettuja alkuseurakuntia.

      Todella epätoivoisia selityksiä keksivät.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      421
      1781
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      180
      1423
    3. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      105
      1378
    4. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      142
      1333
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      45
      1046
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      946
    7. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      942
    8. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      117
      895
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      92
      891
    10. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      876
    Aihe