Mahdollisesti viimeiset mahdollisuudet?

Anonyymi-ap

Aika mahdollisesti käy vähiin, on tehtävä ehkä pianki päätös mihin menemme asumaan?
Siispä tiedoksi vain mikäli myyt hyvin hoidettua- hyvässä kunnossa olevaa omakotitaloa edullisella hinnalla jossa on kaukolämpö. Saa olla pieni 80-100neliötä tai suuri talo pienellä uima-altaalla mutta hinta / laatu / rakennuksen kunto / kiinteistöverot / muut JA tietysti se löydämmekö jostain muualta Suomea parempi?

Raahelaiset ei oikein taida ymmärtää hinnoittelua, odotukset kovin korkealla. Ympäri Suomea on runsaasti tarjolla omakotitaloja, jotku niistä aika uusia sähkölämmitteisiä jotka voi muuttaa muuhun lämmitysmuotoon.

Niitäkin voi olla jotka muualla Suomessa myyvät lopulta jopa yli 100% :ia halvemmalla kuin aikoivat. Nyt on ostajan markkinat ja on pakko huomioida ostaessa kohteen paljonko menee tulevaisuudessa kunnossapitokustannuksiin ja mikä on esimerkiksi pankin mielestä talon nykyinen ja tulevaan arvo?

17

86

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tällä hetkellä on Raahessa vain yksi kohde joka jonkun verran kiinnostava.

      Raahessa on vain kaksi hyvin pientä asuin aluetta jotka kiinnostaa, tietysti merenrannat lisäksi. Oletettavasti merenranta maksaa raahelaisilla hinnoitteluilla liikaa?

      Tällä hetkellä siis ei ole ainoatakaan omakotitaloa noilta alueilta kaukolämmöllä.

    • Anonyymi

      Vai on Raahessa jollain uima-altaita ?

      Olette ilmeisesti tulossa Amerikkaan ?

      Raahessa on lähinnä 50-luvun rintamamiestaloja, 70-luvun tasakattoisia tai 90-luvun valesokkeleita eli homemökkejä jotka täytyy purkaa pakkoremontti lain jälkeen.

      Ottakaa nyt vähän selvää mihin olette muuttamassa. Talon osto päätös on iso ja vakava asia eikä pankitkaan suosittele ostamaan muuttotappioiselta asuinalueelta mitään.

      Talon arvo on nolla heti kun kaupat on lyöty lukkoon ihan vain siitä syystä että koskaan ette saa sitä myytyä eteenpäin. Vähän kannattaa tutustua ensin Raaheen.

      On se jotenkin sääli että joku edes haluaa muuttaa paikkaan jossa ei ole kunnollisia kouluja, päiväkoteja tai muitakaan palveluja. Konkurssia tulee vuoronperään.

      Sairaala on enää vuoden jatkoajalla ja sen jälkeen saattaa pienentyä terveysasemaksi. Prisma on juuri lähdössä pois keskustasta. Sen jälkeen keskustaan ei ole mitään asiaa.

      Lista Raahen ongelmista on loputon joten tutustukaa ensin taustoihin.

      • Anonyymi

        Hieman täydennystä tämän pysyväis-pessimistin morkkaukseen. Hän taitanee olla pitkäaikais- moniongemainen, joka kärsii ihmissuhteiden puutteesta!

        Raahessa on myös uudempia asuntoja mm Kylmäniemi, Kesälä, Pyhtilä ja Varvi .
        Uusia kouluja on Antinkankaalla ja Saloisissa.
        Kokursseja ei tule yhtään enempää, kuin muuallakaan Suomessa.


      • Anonyymi

        Mistä nuo voi tarkistaa?


      • Anonyymi

        Keskustaan nyt ole mitään asiaa muutenkaan, oli prismat eli ei. Nyt kun prisma siirtyy ihmisten pariin eli liikennevirtojen keskelle, niin siellä se ja sen kylkeen tulevat liikkeet menestyy. Siihen keskustan-nimellä olevaan ulkoilmamuseoon ei muutenkaan ole ollut mitään asiaa enää vuosiin. Se on vain hyvä että puotipuksu-akat joutuu laittamaan ne kaupungin rahoilla pyörivät harrastelu & puuhastelu puljunsa ovet säppiin ja menemään oikeisiin töihin.


    • Anonyymi

      Kylmässäniemessä on riesana räksyttävät koirat. Joten vaihtoehdoksi jää Pyhtilä.

      • Anonyymi

        Pyhtilässäkö ei ole koiria?


    • Anonyymi

      Vieläkö Raahessa on niitä taloja joissa tehtaan johtotasoon kuuluvia asui, olisiko ne rakennettu joskus -60-luvulla. Niissä oli joissain uima-altaat, jotenki muisteleen niiden sijainneen lähellä tehdasta. Toisaalta seutua pidettiin jotenki jonkin verran saastuneena, oliko jotenki noin? Eihän tuo saastumisalue paha ole jos se tehas kuitenki lopettaa kun joku sellasta kirjoittelee?

      Mitä tulleepi siihen talon hankintaan jossain päin, siis jos toteutuu. Niitä kun on erittäin ahneita jonossa odottelemassa kun vai niinsanotusti "potkaisisin tyhjää" jotta he sitten kukin rohmuisivat. Niin sitä kun menee ensiksiki käytännöllisistä syistä asumaan lähemmäksi tiettyjä asioita. Siinä samalla tietänee rohmujen joutuneen pohtimaan mitä tekevät, muuttavatko sinne missä talo olisi, joka tapauksessa jos ottavat vastaan kuoltuani (elää saattaa pitkäänki vielä) omaisuuteni niin maksavat hintaa siitä mitkä ovat myös kulut. Siinäpi joutuvat miettiin muuttavatko taloon vai maksavatko kulut talosta heidän asuessa siellä missä ennenki.

    • Anonyymi

      Unohtupi todeta, saa siinä olla tilaa pienlentokentän rakentamiseen ja/tai helikopterin laskeutumisaluetta. Eipä tartte mennä Oulun lentokentälle, siinä samalla harvinaisemmat "kaverit" Ruotsista ja Norjasta poikkeamassa kahville kun pihalle pääsisivät laskeutuun. Niin tärkeä en ole, että viittisivät mennä ensin Ouluun ja sieltä linja-autolla Raaheen, josta hyvinki joutuisi etsiin jatkoyhteyksiä. Sekin voi maksaa vinhasti jos joku joutuu säilyttään konetta tai helikopteria Oulun kentällä, pihassa ei maksaisi mitään ja tarvittaessa saisivat käynistysvirtaa taloudellisempaan käynistykseen.
      Hyvinki on mahollista että parempia paikkoja löytyy muualta Suomea, lentokenttä maapojalla tarvitsee useamman hehtaarin maata. Se on muuten elämys lennellä hidasta lentoa porukassa erityisesti keväällä kesällä ja syksyllä. Talvella koneet on tietyssä paikassa vanhassa hallissa jossa porukassa korjaillan ja jutustellaan (naislentäjiä, miehiä) ja kiroillaan korjauskuluja.

      • Anonyymi

        Kuka haluaa tulla Raaheen helikopterilla. Joku aivovamma potilas?


    • Anonyymi

      Otahan lääkkeet.

    • Anonyymi

      Voi olla helvatin pitkä matka ajella vaikkapa Lahdesta Raaheen töihin, jos sieltä vaikka löytyisi unelmien/vaatimusten täyttymys.

    • Anonyymi

      Jos antaisi 100% alennusta pyydetystä hinnasta niin eiköhän silloin antaisi ilmaiseksi talonsa 🤔.
      Jotenkin tuntuu taas että sama hlö kysyy ja vastaa näissä jutuissa.. ja että oikein omalla lentokoneella ja helikopterilla vieraat tulisivat. Varmaan jotain julkkiksia jotka kovin kiireisiä 😄

      • Anonyymi

        Uuisotiinpa joskus ohjelmassa jossa liikekiinteistön omistaja tarjosi toimittajalle rahaa jos hän ottaa liiketilan nimiinsä?

        Hyvinki on mahdollista Suomessa olevan kiinteistön omistajia jotka lahjoittaisivat taonsa ja tonttinsa, niin ei vaan yleinsä tehdä. Ennen koronatilanteita todettii Suomessa olevan noin 660 000 kiinteistörakennusta ilman asukkaita. Nyt niistöä varmaanki (tuolloin uutisoitiin) usetaki hankki jotenki koronan alkutilan panikissa etäisen mökin, josta heidän on mahdotonta päästä eroon. Kuulin tuolla jossain tutulta jonka aikuinen tytär omisti oikein kauan kerrostalo asunnon paikasta josta kukaan en osta mitään, koronan alettua myi pois. Ne pääsi eroon asuntokohteista, jotka ei hinnoitelleet koronan vuoksi huonoja aloyhtiöiden asuntoja.


    • Anonyymi

      Älkää uskoko näitä teinien höpö tarinoita. Ei tänne ole kukaan muuttamassa. Kyllä ne jotka taloa etsii aidosti Raahesta tietää ihan hyvin ettei täällä mitään uima-altaita ole koskaan ollutkaan.

      • Anonyymi

        Raahessa on kerrostaloyhtiöitä jossa on uima-allas.

        Jos ei ole jossain uima-allasta niin voihan sellaisen tehdä / teettää.

        Mitä siihen helikopterilaskeutumiskenttään. Jospa sellaisen joku tekee rannikolle niin sen verran harvassa niitä on, että kyllä niitä käyttäjiä löytyisi monesta suunnasta niinsanotusti hätätilanteiden vuoksi.
        Kukapa tiietää vaikka yksityisen omistama helikopterikenttää haluisivat seudulle järjestää NATO:harjoituksia? Sillä voisi olla lyhytaikaisia vaikutuksia majoituskeskuksissa kun oletettaavasti niihin hakeutuisi monenlaista toimintaa ja ruokailijaa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Raahessa on kerrostaloyhtiöitä jossa on uima-allas.

        Jos ei ole jossain uima-allasta niin voihan sellaisen tehdä / teettää.

        Mitä siihen helikopterilaskeutumiskenttään. Jospa sellaisen joku tekee rannikolle niin sen verran harvassa niitä on, että kyllä niitä käyttäjiä löytyisi monesta suunnasta niinsanotusti hätätilanteiden vuoksi.
        Kukapa tiietää vaikka yksityisen omistama helikopterikenttää haluisivat seudulle järjestää NATO:harjoituksia? Sillä voisi olla lyhytaikaisia vaikutuksia majoituskeskuksissa kun oletettaavasti niihin hakeutuisi monenlaista toimintaa ja ruokailijaa?

        Älkää nyt vaan houkutelko sota intoisia kommunisteja lisää Raaheen, kiitos.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8186
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2519
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2233
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1899
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1644
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1479
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1442
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1262
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1163
    Aihe