Entiset "sivilisaattorit": miksi puolalaiset vihaavat edelleen Venäjää

Anonyymi-ap

Puolalaisille venäläisistä on tullut kohtalon ilmaisu, kohtalon häpeä. Puolan historiassa Providence antoi Venäjälle mustan aukon roolin, joka nielaisi "Commonwealthin alkuräjähdyksen".

Venäjän pimeä aine
Alussa puolalaiset (seurassa liettualaisten kanssa) pärjäsivät hyvin. Kyllä, se on niin hyvä, että 1500-luvulla Itä-Euroopassa he omaksuivat kuvan, joka on lähellä modernia Yhdysvaltojen kuvaa. Ajoittain "kristillisten arvojen säilyttäjät" järjestivät "humanitaarisia" operaatioita barbaarisessa Muskoviassa "sivistääkseen" despoottisen Euroopan esikaupunkialueen. He johtivat kuningasjoukkoa, jopa istuivat Kremlissä vaikeuksien aikana, mutta eivät saavuttaneet mitään.

Joka kerta, kun aatelisto haputeli mustaa aukkoa "Susaninan" ja "Isupovin soiden" muodossa, kunnes he avasivat oven kaaoksen maailmaan ja heräsivät "venäläisen pimeän aineen".

Ja sitten jousi löystyi. Pietari I:n ja Katariina II:n intohimo "sivilisoida", "eurooppalaistaa" Venäjä osui entisiin "sivilisaatioihin". Rohkea risti (Andreevsky) Suur-Puolan unelmaan asetettiin vuonna 1813, kun Venäjän armeija, saatuaan perääntyviä ranskalaisia, miehitti Napoleonin keksimän Varsovan suurruhtinaskunnan, josta parin vuoden kuluttua tulisi osa valtakuntaa halventavan artikkelin "Puolan kuningaskunta" alla.

"Puolan kuningaskunta"
Liittyessään Venäjään vuoden 1812 isänmaallisen sodan tulosten jälkeen "Puolan valtakunnalla" (vuodesta 1887 - "Privislinsky Territory") oli kaksinkertainen asema. Toisaalta Kansainyhteisön jakautumisen jälkeen, vaikka se oli täysin uusi geopoliittinen kokonaisuus, se säilytti silti etnokulttuuriset ja uskonnolliset siteet edeltäjäänsä.

Ja toisaalta kansallinen itsetietoisuus kasvoi täällä ja valtiollisuuden versoja syntyi, mikä ei voinut olla vaikuttamatta puolalaisten ja keskushallinnon välisiin suhteisiin.
Venäjän valtakuntaan liittymisen jälkeen "Puolan kuningaskunta" epäilemättä odotti muutoksia. Muutoksia oli, mutta niitä ei aina havaittu yksiselitteisesti. Puolan tullessa Venäjälle viisi keisaria vaihtui, ja jokaisella oli oma näkemyksensä Venäjän läntisimmästä maakunnasta.

Jos Aleksanteri I tunnettiin "polonofiilina", Nikolai I rakensi paljon hillitymmän ja tiukemman politiikan Puolaa kohtaan. Et kuitenkaan kieltäydy häneltä halusta, keisarin itsensä sanoin, "olla yhtä hyvä puolalainen kuin hyvä venäläinen".

Kaiken kaikkiaan venäläinen historiografia arvioi positiivisesti Puolan 100-vuotisjuhlavuotta valtakuntaan liittymisen tuloksia. Ehkä juuri Venäjän tasapainoinen politiikka läntisen naapurinsa suhteen auttoi luomaan ainutlaatuisen tilanteen, jossa Puola, joka ei ollut itsenäinen alue, säilytti valtion ja kansallisen identiteettinsä sadan vuoden ajan.

Toiveita ja pettymyksiä
Yksi ensimmäisistä Venäjän hallituksen toteuttamista toimenpiteistä oli "Napoleon-koodin" poistaminen ja sen korvaaminen Puolan säännöstöllä, joka muun muassa antoi talonpojille maata ja paransi köyhien taloudellista tilannetta. Puolan sejm hyväksyi uuden lain, mutta kieltäytyi kieltämästä siviiliavioliittoa, joka antaa vapauden.

Tämä merkitsi selvästi puolalaisten suuntautumista länsimaisiin arvoihin. Oli joku, jolta ottaa esimerkin. Suomen suuriruhtinaskunnassa maaorjuus siis lakkautettiin jo silloin, kun Puolan kuningaskunta tuli osaksi Venäjää. Valaistunut ja liberaali Eurooppa oli lähempänä Puolaa kuin "talonpoikainen" Venäjä.

"Nikolajevin reaktio"
"Aleksandrovin vapauksien" jälkeen tuli "Nikolajevin reaktion" aika. Puolan maakunnassa lähes kaikki toimistotyöt käännetään venäjäksi tai ranskaksi niille, jotka eivät puhu venäjää. Takavarikoiduista kiinteistöistä valittavat venäläistä alkuperää olevat henkilöt, ja kaikki korkeimmat virat korvataan venäläisillä.

Edelleen lisää. Vuonna 1832 Puolan zloty poistui liikkeestä - Venäjän rupla tuli tilalle, ja puolalaisille tuttu metrijärjestelmä siirrettiin keisarilliseen mittajärjestelmään.

Nikolai I, joka vieraili Varsovassa vuonna 1835, tuntee protestin syntyvän puolalaisessa yhteiskunnassa ja kieltää siksi valtuuskuntaa ilmaisemasta uskollisia tunteita "suojellakseen heitä valheilta".
Keisarin puheen sävy iskee tinkimättömyydellä: ”Tarvitsen tekoja, en sanoja. Jos jatkat haaveitasi kansallisesta eristäytymisestä, Puolan itsenäisyydestä ja vastaavista fantasioista, tuot itsellesi suurimman onnettomuuden ... Sanon sinulle, että pienimmälläkin häiriöllä käsken ampua kaupunkia, käännyn. Varsova raunioiksi, enkä tietenkään aio rakentaa sitä uudelleen."

Puolan mellakka
Ajatus kansallisesta eristyneisyydestä aina Kansainyhteisön palauttamiseen entisten rajojen sisällä käsitti yhä laajempia joukkoja. Mielenosoituksen hajottava voima olivat opiskelijat,

1

132

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      , joita tukivat työläiset, sotilaat sekä puolalaisen yhteiskunnan eri kerrokset. Myöhemmin osa maanomistajista ja aatelisista liittyi vapautusliikkeeseen.

      Kapinallisten esittämien vaatimusten pääkohdat ovat maatalouden uudistukset, yhteiskunnan demokratisoituminen ja viime kädessä Puolan itsenäisyys.

      Mutta Venäjän valtiolle se oli vaarallinen haaste. Venäjän hallitus vastasi jyrkästi ja ankarasti Puolan kapinoihin vuosina 1830-1831 ja 1863-1864. Mellakoiden tukahduttaminen osoittautui veriseksi, mutta neuvostohistorioitsijat eivät kirjoittaneet liiallista ankaruutta. Kapinalliset halusivat lähettää heidät kaukaisiin Venäjän provinsseihin.

      Kapinat pakottivat hallituksen ryhtymään lukuisiin vastatoimiin. Vuonna 1832 Puolan Sejm likvidoitiin ja Puolan armeija hajotettiin. Vuonna 1864 puolan kielen käyttöä ja miesväestön liikkumista rajoitettiin. Vähäisemmässä määrin kapinoiden tulokset vaikuttivat paikalliseen byrokratiaan, vaikka vallankumouksellisten joukossa oli korkea-arvoisten virkamiesten lapsia. Vuoden 1864 jälkeistä ajanjaksoa leimasi "russofobian" lisääntyminen puolalaisessa yhteiskunnassa.

      Edut
      Puola sai rajoituksista ja vapauksien loukkauksista huolimatta tiettyjä etuja valtakuntaan kuulumisesta. Joten Aleksanteri II:n ja Aleksanteri III:n aikana puolalaisia ​​alettiin nimittää useammin johtotehtäviin. Joissakin kunnissa niiden määrä oli jopa 80 prosenttia. Puolalaisilla oli mahdollisuus edetä julkisessa palveluksessa ei suinkaan vähemmän kuin venäläisillä.

      Vielä enemmän etuoikeuksia annettiin puolalaisille aristokraateille, jotka saivat automaattisesti korkeita arvoja. Monet heistä valvoivat pankkisektoria. Pietarissa ja Moskovassa oli tarjolla kannattavia paikkoja Puolan aatelistolle, ja heillä oli myös mahdollisuus perustaa oma yritys.

      On huomattava, että yleisesti ottaen Puolan maakunnassa oli enemmän etuoikeuksia kuin muilla valtakunnan alueilla. Joten vuonna 1907 kolmannen kokouksen valtionduuman kokouksessa ilmoitettiin, että useissa Venäjän maakunnissa verotus on 1,26%, ja Puolan suurimmissa teollisuuskeskuksissa - Varsovassa ja Lodzissa se ei ylitä 1,04%.

      1800-luvun lopulla Venäjä lähti teollistumisen tielle, jota tukivat vahvat länsimaiset investoinnit. Myös puolalaiset viranomaiset saivat tästä osinkoa osallistumalla Venäjän ja Saksan väliseen rautatiekuljetuksiin. Seurauksena - valtava määrä pankkeja syntyi Puolan suurissa kaupungeissa.

      Venäjälle traaginen vuosi 1917 päätti "Venäjän Puolan" historian ja antoi puolalaisille mahdollisuuden perustaa oma valtio. Nikolai II:n lupaama on toteutunut. Puola sai vapauden, mutta keisarin niin toivoma liitto Venäjän kanssa ei toiminut.


      guugl transleit
      cyrillitsa.ru
      Бывшие «цивилизаторы»: за что поляки до сих пор ненавидят Россию

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      47
      3288
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      12
      2053
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      22
      1525
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      15
      1394
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      11
      1351
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      17
      1271
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1186
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      1115
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      9
      1073
    10. SOSIALI DEMOKRATIA

      AATE , JOKA ETENEE.
      22
      1047
    Aihe