Entiset "sivilisaattorit": miksi puolalaiset vihaavat edelleen Venäjää

Anonyymi-ap

Puolalaisille venäläisistä on tullut kohtalon ilmaisu, kohtalon häpeä. Puolan historiassa Providence antoi Venäjälle mustan aukon roolin, joka nielaisi "Commonwealthin alkuräjähdyksen".

Venäjän pimeä aine
Alussa puolalaiset (seurassa liettualaisten kanssa) pärjäsivät hyvin. Kyllä, se on niin hyvä, että 1500-luvulla Itä-Euroopassa he omaksuivat kuvan, joka on lähellä modernia Yhdysvaltojen kuvaa. Ajoittain "kristillisten arvojen säilyttäjät" järjestivät "humanitaarisia" operaatioita barbaarisessa Muskoviassa "sivistääkseen" despoottisen Euroopan esikaupunkialueen. He johtivat kuningasjoukkoa, jopa istuivat Kremlissä vaikeuksien aikana, mutta eivät saavuttaneet mitään.

Joka kerta, kun aatelisto haputeli mustaa aukkoa "Susaninan" ja "Isupovin soiden" muodossa, kunnes he avasivat oven kaaoksen maailmaan ja heräsivät "venäläisen pimeän aineen".

Ja sitten jousi löystyi. Pietari I:n ja Katariina II:n intohimo "sivilisoida", "eurooppalaistaa" Venäjä osui entisiin "sivilisaatioihin". Rohkea risti (Andreevsky) Suur-Puolan unelmaan asetettiin vuonna 1813, kun Venäjän armeija, saatuaan perääntyviä ranskalaisia, miehitti Napoleonin keksimän Varsovan suurruhtinaskunnan, josta parin vuoden kuluttua tulisi osa valtakuntaa halventavan artikkelin "Puolan kuningaskunta" alla.

"Puolan kuningaskunta"
Liittyessään Venäjään vuoden 1812 isänmaallisen sodan tulosten jälkeen "Puolan valtakunnalla" (vuodesta 1887 - "Privislinsky Territory") oli kaksinkertainen asema. Toisaalta Kansainyhteisön jakautumisen jälkeen, vaikka se oli täysin uusi geopoliittinen kokonaisuus, se säilytti silti etnokulttuuriset ja uskonnolliset siteet edeltäjäänsä.

Ja toisaalta kansallinen itsetietoisuus kasvoi täällä ja valtiollisuuden versoja syntyi, mikä ei voinut olla vaikuttamatta puolalaisten ja keskushallinnon välisiin suhteisiin.
Venäjän valtakuntaan liittymisen jälkeen "Puolan kuningaskunta" epäilemättä odotti muutoksia. Muutoksia oli, mutta niitä ei aina havaittu yksiselitteisesti. Puolan tullessa Venäjälle viisi keisaria vaihtui, ja jokaisella oli oma näkemyksensä Venäjän läntisimmästä maakunnasta.

Jos Aleksanteri I tunnettiin "polonofiilina", Nikolai I rakensi paljon hillitymmän ja tiukemman politiikan Puolaa kohtaan. Et kuitenkaan kieltäydy häneltä halusta, keisarin itsensä sanoin, "olla yhtä hyvä puolalainen kuin hyvä venäläinen".

Kaiken kaikkiaan venäläinen historiografia arvioi positiivisesti Puolan 100-vuotisjuhlavuotta valtakuntaan liittymisen tuloksia. Ehkä juuri Venäjän tasapainoinen politiikka läntisen naapurinsa suhteen auttoi luomaan ainutlaatuisen tilanteen, jossa Puola, joka ei ollut itsenäinen alue, säilytti valtion ja kansallisen identiteettinsä sadan vuoden ajan.

Toiveita ja pettymyksiä
Yksi ensimmäisistä Venäjän hallituksen toteuttamista toimenpiteistä oli "Napoleon-koodin" poistaminen ja sen korvaaminen Puolan säännöstöllä, joka muun muassa antoi talonpojille maata ja paransi köyhien taloudellista tilannetta. Puolan sejm hyväksyi uuden lain, mutta kieltäytyi kieltämästä siviiliavioliittoa, joka antaa vapauden.

Tämä merkitsi selvästi puolalaisten suuntautumista länsimaisiin arvoihin. Oli joku, jolta ottaa esimerkin. Suomen suuriruhtinaskunnassa maaorjuus siis lakkautettiin jo silloin, kun Puolan kuningaskunta tuli osaksi Venäjää. Valaistunut ja liberaali Eurooppa oli lähempänä Puolaa kuin "talonpoikainen" Venäjä.

"Nikolajevin reaktio"
"Aleksandrovin vapauksien" jälkeen tuli "Nikolajevin reaktion" aika. Puolan maakunnassa lähes kaikki toimistotyöt käännetään venäjäksi tai ranskaksi niille, jotka eivät puhu venäjää. Takavarikoiduista kiinteistöistä valittavat venäläistä alkuperää olevat henkilöt, ja kaikki korkeimmat virat korvataan venäläisillä.

Edelleen lisää. Vuonna 1832 Puolan zloty poistui liikkeestä - Venäjän rupla tuli tilalle, ja puolalaisille tuttu metrijärjestelmä siirrettiin keisarilliseen mittajärjestelmään.

Nikolai I, joka vieraili Varsovassa vuonna 1835, tuntee protestin syntyvän puolalaisessa yhteiskunnassa ja kieltää siksi valtuuskuntaa ilmaisemasta uskollisia tunteita "suojellakseen heitä valheilta".
Keisarin puheen sävy iskee tinkimättömyydellä: ”Tarvitsen tekoja, en sanoja. Jos jatkat haaveitasi kansallisesta eristäytymisestä, Puolan itsenäisyydestä ja vastaavista fantasioista, tuot itsellesi suurimman onnettomuuden ... Sanon sinulle, että pienimmälläkin häiriöllä käsken ampua kaupunkia, käännyn. Varsova raunioiksi, enkä tietenkään aio rakentaa sitä uudelleen."

Puolan mellakka
Ajatus kansallisesta eristyneisyydestä aina Kansainyhteisön palauttamiseen entisten rajojen sisällä käsitti yhä laajempia joukkoja. Mielenosoituksen hajottava voima olivat opiskelijat,

2

223

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      , joita tukivat työläiset, sotilaat sekä puolalaisen yhteiskunnan eri kerrokset. Myöhemmin osa maanomistajista ja aatelisista liittyi vapautusliikkeeseen.

      Kapinallisten esittämien vaatimusten pääkohdat ovat maatalouden uudistukset, yhteiskunnan demokratisoituminen ja viime kädessä Puolan itsenäisyys.

      Mutta Venäjän valtiolle se oli vaarallinen haaste. Venäjän hallitus vastasi jyrkästi ja ankarasti Puolan kapinoihin vuosina 1830-1831 ja 1863-1864. Mellakoiden tukahduttaminen osoittautui veriseksi, mutta neuvostohistorioitsijat eivät kirjoittaneet liiallista ankaruutta. Kapinalliset halusivat lähettää heidät kaukaisiin Venäjän provinsseihin.

      Kapinat pakottivat hallituksen ryhtymään lukuisiin vastatoimiin. Vuonna 1832 Puolan Sejm likvidoitiin ja Puolan armeija hajotettiin. Vuonna 1864 puolan kielen käyttöä ja miesväestön liikkumista rajoitettiin. Vähäisemmässä määrin kapinoiden tulokset vaikuttivat paikalliseen byrokratiaan, vaikka vallankumouksellisten joukossa oli korkea-arvoisten virkamiesten lapsia. Vuoden 1864 jälkeistä ajanjaksoa leimasi "russofobian" lisääntyminen puolalaisessa yhteiskunnassa.

      Edut
      Puola sai rajoituksista ja vapauksien loukkauksista huolimatta tiettyjä etuja valtakuntaan kuulumisesta. Joten Aleksanteri II:n ja Aleksanteri III:n aikana puolalaisia ​​alettiin nimittää useammin johtotehtäviin. Joissakin kunnissa niiden määrä oli jopa 80 prosenttia. Puolalaisilla oli mahdollisuus edetä julkisessa palveluksessa ei suinkaan vähemmän kuin venäläisillä.

      Vielä enemmän etuoikeuksia annettiin puolalaisille aristokraateille, jotka saivat automaattisesti korkeita arvoja. Monet heistä valvoivat pankkisektoria. Pietarissa ja Moskovassa oli tarjolla kannattavia paikkoja Puolan aatelistolle, ja heillä oli myös mahdollisuus perustaa oma yritys.

      On huomattava, että yleisesti ottaen Puolan maakunnassa oli enemmän etuoikeuksia kuin muilla valtakunnan alueilla. Joten vuonna 1907 kolmannen kokouksen valtionduuman kokouksessa ilmoitettiin, että useissa Venäjän maakunnissa verotus on 1,26%, ja Puolan suurimmissa teollisuuskeskuksissa - Varsovassa ja Lodzissa se ei ylitä 1,04%.

      1800-luvun lopulla Venäjä lähti teollistumisen tielle, jota tukivat vahvat länsimaiset investoinnit. Myös puolalaiset viranomaiset saivat tästä osinkoa osallistumalla Venäjän ja Saksan väliseen rautatiekuljetuksiin. Seurauksena - valtava määrä pankkeja syntyi Puolan suurissa kaupungeissa.

      Venäjälle traaginen vuosi 1917 päätti "Venäjän Puolan" historian ja antoi puolalaisille mahdollisuuden perustaa oma valtio. Nikolai II:n lupaama on toteutunut. Puola sai vapauden, mutta keisarin niin toivoma liitto Venäjän kanssa ei toiminut.


      guugl transleit
      cyrillitsa.ru
      Бывшие «цивилизаторы»: за что поляки до сих пор ненавидят Россию

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kiitos nainen

      Kuitenkin. Olet sitten ajanmerkkinä. Tuskin enää sinua näen ja huomasitko, että olit siinä viimeisen kerran samassa paik
      Tunteet
      12
      3880
    2. MTV: Kirkossa saarnan pitänyt Jyrki 69 koki yllätyksen - Paljastaa: "Se mikä oli hyvin erikoista..."

      Jyrki Linnankivi alias Jyrki 69 on rokkari ja kirkonmies. Teologiaa opiskeleva Linnankivi piti elämänsä ensimmäisen saar
      Maailman menoa
      78
      2037
    3. Hyväksytkö sinä sen että päättäjämme ei rakenna rauhaa Venäjän kanssa?

      Vielä kun sota ehkäpä voitaisiin välttää rauhanponnisteluilla niin millä verukkeella voidaan sanoa että on hyvä asia kun
      Maailman menoa
      548
      1641
    4. Kirjoita yhdellä sanalla

      Joku meihin liittyvä asia, mitä muut ei tiedä. Sen jälkeen laitan sulle wappiviestin
      Ikävä
      85
      1308
    5. Olet hyvin erilainen

      Herkempi, ajattelevaisempi. Toisaalta taas hyvin varma siitä mitä haluat. Et anna yhtään periksi. Osaat myös ilkeillä ja
      Ikävä
      67
      1097
    6. Yksi syy nainen miksi sinusta pidän

      on se, että tykkään luomusta. Olet luonnollinen, ihana ja kaunis. Ja luonne, no, en ole tavannut vielä sellaista, joka s
      Ikävä
      33
      1028
    7. Hyödyt Suomelle???

      Haluaisin asettaa teille palstalla kirjoittelevat Venäjää puolustelevat ja muut "asiantuntijat" yhden kysymyksen pohditt
      Maailman menoa
      214
      898
    8. Hyvää Joulua mies!

      Toivottavasti kaikki on hyvin siellä. Anteeksi että olen hieman lisännyt taakkaasi ymmärtämättä kunnolla tilannettasi, o
      Ikävä
      60
      873
    9. Hyvää talvipäivänseisausta

      Vuoden lyhyintä päivää. 🌞 Hyvää huomenta. ❄️🎄🌌✨❤️😊
      Ikävä
      171
      854
    10. Paljastavat kuvat Selviytyjät Suomi kulisseista - 1 päivä vs 36 päivää viidakossa - Katso tästä!

      Ohhoh! Yli kuukausi viidakossa voi muuttaa ulkonäköä perusarkeen aika rajusti. Kuka mielestäsi muuttui eniten: Mia Mill
      Suomalaiset julkkikset
      3
      808
    Aihe