Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Eläke tuli !

Anonyymi-ap

Eläke näyttää nousevan taas ensivuonna liki 10 %. Jos se Kokoomus pitää lupauksensa veroalesta, niin hyvältä näyttää. Tosin pitää tarkkailla näitä Espanjan ja Portugalin ja Kreikan verojuttuja. Kenellä eläkeläiselle palstalla menee jo verot etelän maihin.

Tärkeintä on nyt pitää kuluttajahintaindeksin mukainen eläke korotus, koska eläkeläinen voi korjata verotusta vaikka Kreikassa 7 %. Mutta olisi hyvä tietää kustannukset jos asuu siellä virtuaalisesti.

Aasiassa ei paljon tuo inflaatio haittaa ja näyttää siltä, että Thaimaassa vuokrataan kanssa halvalla asuntoja. Yksi M-duunaa tubella vuokrasi kaksion Pattayalla 239 ja huomasin, yhden toisen englannin kielinen vuokraajan vastaavan asunnon 190 dollaria Bangkokista ihan Sky radan varrelta. Siinä voi tehdä etätöitä tai asua eläkkeellä. Kambodzassa on pikkaisen halvempaa. Toki Bungalowin tai pienen ok-talon vuokraaminen voi olla vähän kalliimpi. No, ei paljon. Kyllä oma terassi on paras.

Toki tänne muuttaa ihmisiä aika paljon kaikkialta. Voi olla, että joissakin maissa aletaan kieltämään muuttoja eläkkeellä. Onhan siinä hiton iso ero. Valtio pyrkii velalla sitomaan ihmisiä valtioonsa ja näin estämään paon maasta. Rikkaat taas rikastuu.

27 tuhatta muuttaa jo ulkomaille. Muistakaa jos tulet työttömyys korvauksella Aasiaan, niin älä tee Kelaan ilmoitusta VPN:n tai ulkomaisella IP osoitteella. Hyvä tuttava voi sen tehdä Suomesta ihan, vaikka Messengerin kautta kerrot tunnistautumisen. KELA kyttää ja voit kuulla, kun valtio puhuu, sillä lailla kuin kehitysvammainen syvältä kurkusta, että se on ulukomaalla.

Miettikää.. kaupunki asunto Bangkokissa alle 200 ja on elämää tai Pattayan ja Aasian rannoilta. Täytyy olla järjen vastaista jos ihmiset ei muuta, varsinkin ne kenellä ei ole ulosottoa tai velkaa. Suomesta palkka tai eläke ja kulut on pienet. Kyllä se on iso palkankorotus. Lasten tekoa kannattaa nuorten harkita myös hyvin tarkoin jos elämä siellä kiristyy.

Nyt on internet aika ja ihmisten on helppo muuttaa ja hoitaa asioita netissä. Kannattaa muuttaa ennen, kuin kiristävät ja johan oli jo esillä maastamuutto vero. Luulen kuitenkin, että kyllä siellä Suomessa saattaa kohta romahtaa kaikki. Ei se voi kestää noilla veroilla ja inflaatiolla. Metsä ja maanhinta saattaa nousta juuri noiden hiili juttujen myötä. Sinne olikin jo perustettu näitä hiilen sidonta yhtiöitä maanomistajille.

16

774

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Eli eläkkeeni,jonka brutto nyt reilu 2500€ nousisi n.4500€ kun muuttaisin aasiaan? Älä hulluja puhu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eli eläkkeeni,jonka brutto nyt reilu 2500€ nousisi n.4500€ kun muuttaisin aasiaan? Älä hulluja puhu.

        Sulla on hyvä eläke ja varaa elää Suomessa ja muissa kalleissa maissa. Toki tuollakin eläkkeellä on järkevää miettiä missä asuu. Kuten tuossa Iltapäivälehdessä moni kertoi.


    • Anonyymi

      Hx Sanomissa oli kirjoitus miehestä joka elää hyvin tuhannella eurolla kuussa Helsingissä ja sanoo, että ei häneltä puutu mitään. Mies oli kuvattu soutu veneeseen.

      Hyvä se on nyt elvistellä, kun kesä tulee. Kyllä sota-aikana korsussa ja pahviteltoissa ja tukki kämpillä elettiin myös. Vene vaan ympäri ja siitä saa sateensuojan. Voihan sitä elvistellä, että aina on merinäköala. Varmaan Vuosaaren tai jonkun luodon rannalla saa olla rauhassa poliisilta.

      Jotenkin juttu vaikutti aika hörhöltä, koska kansalaiseläke on, kait 1200 tai mikä on se netto ??

      • Anonyymi

        Tällä hepulla oli perintönä saatu asunto, kävi osa-aikatöissä vapaaehtoisesti, siksi palkka pieni.
        Kyllä tonnilla pärjää, kun on vain pieni yhtiövastike.

        Huonekalut Lundiaa ja Artekia - ei hänellä kovin huonosti mennyt.
        Ihmettelen tällaisia lehtikirjoituksia.


    • Anonyymi

      En lähde Suomesta mihinkään, koska viihdyn täällä parhaiten. Eläkettäkin tulee sen verran, että sijoittelen rahastoihin ja osakkeisiin, kun en saa kaikkea tuhlattua turhuuteen.

    • Anonyymi

      siitä halusinkin muistuttaa että jos näin on mitä olet kirjoitellut niin hyvä mutta onko se kaikille eläkeläisille jopa näille pien eläkkeellä oleville koska kauppaan kun menet niin kukkaro tyhjä niin paljon on nousseet hinnat ja en oikein tiedä mutta sanompa vain tänkin että ministeri petteri orpo täytyy miettia tarkaan sanoja kaikille eläkkeisiin kuuluviin ihmisiin että ei saa väärään kuvaa eläkkellä olevat siitä mitä lupailee kun tässä on kanssa takana se juttu että miten eläkkeellä olevat pärjäävät jos heille ensin luvataan eläkkeisiin nousua mutta sitten ei tulekkaan, että täytyyn olla sanojensa takana mitä on luvattu .

      • Anonyymi

        Kyllä asumiskulut ja peruselämiskulut liikkumisen kanssa vie siellä leijonan osan eläkkeestä. Monella ei jää, kuin pari sataa kuukaudessa muuhun. Monella ei sitäkään.

        Eli sitä olen kertonut, että siitä oravanpyörästä olisi päästävä pois. Täällä Aasiassa ja monessa maassa ei ole laisinkaan peliautomaatteja ja pelaaminen on ainoastaan kasinossa. Minä olen unohtanut koko pelaamisen. Siinä myös säästää.

        Vuokra on oikeasti täällä Kambodzassa, jopa alle 100 euroa ja Thaimaassa saa myös hyviä asuntoja, kuten olet varmasti katsonut Tubelta. Ihan samaa tasoa. Ota huomioon, että täällä ei lämmitystä tarvita. Oleskelu on pääsääntöisesti terassilla tuulettimen alla tai edessä. Muista jos vuokraat täällä asunnon. ULKO TERASSILLA OLEILLAAN EI SISÄLLÄ. Shortsit ja T-paita on vaatetus aina. Kyllä sinulla jää kansalaisen eläkkeestäkin säästöön täällä. En valehtele.

        Myös baareissa istutaan aina terasseilla ja katto terassilla. Täällä on lämmin ja se on totta, että välistä liiankin. Mutta suurin piirtein aina päivälläkin tuo 30 astetta ja illalla se reilu parikymmentä. Alimmillaan on kuulemma ollut noin kymmeneen vuoteen 16 astetta... Tuntuu kylmältä täällä.

        Syödä voi todella halvalla jos haluaa. Hedelmät ja riisit ja vihannekset ei paljoa maksa ja samoin lihat ja kana. Juomavesi 20 litraa maksaa 0,75 Dollaria. Pesuvesi tulee hanasta ja pesen kyllä hampaat sillä ja laitan myös siitä soppaan myös. Kampotissa on joku parikymmentä suomalaista ainakin ja talvella enemmän. Paikalliset on hyviä kavereita ja ei mitään ongelmia heidän kanssa... Sinun pitää vain rohkeasti yrittää tavata. Pattayalla on Suomi yhteiskunta mutta ne on vähän sellaisia, kuten tiedät... ollakseen. Se on sitä kukko tappelua usein. On toki monessa muussakin kaupungissa Suomi yhteisöjä täällä Aasiassa.

        Minulla on kavereita täällä, niin saksa kuin Kanada ja Ranska ja Viro ja muita skandeja. Täällä on paljon Kanada ja ranskalaisia. Myös USA:n ja Euroopan eri maista. Tavallista elämää täällä eletään ja välistä käydään baareissa joko syömässä tai juomassa ja kuka mitenkin. Ulkona syöminen on todella edullista ja laiskana tahtoo päästä halvalla ja menee syömään ja sitten ottaa olutta vähän tai enemmän. Olut on oikeasti 0,40 - 1 euroa tuoppi. Muista, että nämä muutkin ulkomaalaiset on monesti tulleet tänne yksin ja juttelevat toki, kuten sinäkin tahdot.

        Lopeta se tyhmä suomalainen ajattelu. Ei täällä kukaan ole mikään ryhmä, vaan kyllä ihmiset täällä on yksilöitä. Moni ottaa Kambodzalsisen vaimon tai kodinhoitajan ja on tyytyväinen. Siinähän se kommunikointi paranee. Netti toimii ja usein ilmainen. Voit lukea lehtiä ja hoitaa pankkiasioita netissä. Muista pankki-tunnukset uudet ja uusi passi kun tulet. Lentää voit takaisin milloin vaan. Ilmoita pankkiin, että muutat Aasiaan ja teet sinne tilisiirtoja. Voit avata pankkitilin täällä ja täällä ei tarvitse pelätä pankissa, sillä ne palvelevat asiakkaita.

        Suosittelen jos elämässä ei ole parempaa näköpiirissä Suomessa, niin miksi kärsiä koko loppu elämä siellä.. Älä usko poliittisia paskoja... Usko sitä mitä on tapahtunut ja mitä loogista on.


    • Anonyymi

      Mistäköhän tietotoimistosta tuo 10% korotus on haettu?

      • Anonyymi

        Hatusta vedetty


    • Anonyymi

      Taitaa olla höpö höpö juttuja. Viime vuonna oli max noin 6 prosenttia. Eikö nämä selviä vasta joskus lokakuulla.

      • Anonyymi

        Viime kerralla eli alkuvuodesta oli työeläkeläisen ’yleiskorotus’ 6.8% tälle vuodelle. Ensi vuoden ’yleiskorotus’ selviää lokakuussa, kun kolmannen vuosineljänneksen inflaatio on selvillä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Viime kerralla eli alkuvuodesta oli työeläkeläisen ’yleiskorotus’ 6.8% tälle vuodelle. Ensi vuoden ’yleiskorotus’ selviää lokakuussa, kun kolmannen vuosineljänneksen inflaatio on selvillä.

        Näin justiinsa, ja pitää muistaa indeksin koostuvan 80% osalta inflaatoista ja 20%:sti palkoista. En jaksaa kaivaa, mutta olikohan heinäkuun inflaatio 4,5%.
        Suunnilleen puolet viime vuodesta vois tulla.

        lajijasuris


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näin justiinsa, ja pitää muistaa indeksin koostuvan 80% osalta inflaatoista ja 20%:sti palkoista. En jaksaa kaivaa, mutta olikohan heinäkuun inflaatio 4,5%.
        Suunnilleen puolet viime vuodesta vois tulla.

        lajijasuris

        Heinäkuun inflaatio selviää vasta 14.8.Veikkaisin että on noin 6% pintaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Heinäkuun inflaatio selviää vasta 14.8.Veikkaisin että on noin 6% pintaan.

        Vähän heitti veikkaukseni,siis 6,5% heinäkuun inflaatio.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      84
      2200
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      49
      1916
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1838
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      72
      1590
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1578
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1482
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      24
      1393
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1352
    9. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1311
    10. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1294
    Aihe