Esikoislaestaadiolaiset ainoa oikea seurakunta maan

Anonyymi-ap

Päällä?
"Väitätkö ehkä myös , että Raamatussa kuvattu seurakunta on nimeltään Esikoislestadiolaiset ry?"

Ensin muistutan että kuka olen, eli olen vain kuuntelupalvelun kautta kuuntelija.

Ja tähän kysymykseen heräsi yksinkertainen vastaus. Ja miksi vastaan tähän aikaan yöstä kun se nyt jotain häiritsee? Koska heräsin tähän aikaan yöstä.

Eli kysymys on siitä, että missä Kristuksen oppi on muuttumaton siellä on myös Kristus, ja sen opin ulkopuolella ei ole Kristusta! (Tämä on siis se vastaus)

Jatkan.

Me emme estä ketään saarnaamasta muuttumatonta oppia mutta me emme tiedä, että miksi ainoastaan esikoislaestaadiolaisissa saarnataan oikea oppi joka kehoittaa ja neuvoo sydämellisen laupeuden kautta parannukseen ja syntien anteeksi antamukseen!

Ja tämän ajan viisaat tahtovat opettaa että parannus ja syntien anteeksi antamus on sama asia, mutta ne ei ole sama asia ei raamatussa eli jumalansanassa eikä myöskään käytännössä!

Parannus merkitsee alkukielen mukaan tai viittaa mielenmuutokseen! Siksi he sanovat kääntykää ja tehkää parannus! Eli kääntykää mielestänne pahoilta teiltänne ja tehkää parannus!

Ja vaikka oikea parannus ei perustukaan omaan ansioon vaan Kristuksen ansioon, niin silti parannus ei käsitteenä ole sama asia kuin armo vaikka oikea parannus perustuukin Kristuksen ansioon niin silti ei tule parannusta jättää tekemättä sen takia että ikäänkuin Kristuksen armo olis niin suuri ettei parannusta tarvitse tehdä se on harhaoppia! Vaan apostolinen oppi neuvoo nimenomaan tekemään parannuksen, mutta kaikki Kristuksessa eli ei oman voiman jälkeen vaan uskon kautta sovintoveren voimalla laittaa pois syntiä ja saastaa joka aina tarttuu ja hitaaksi tekee!

Niin siis oikea parannus tehdään sovintoveren voimasta, mutta sovintoveri itsessään ei ole parannus vaan niin kuin kirjoitettu on rakkaat veljet niin neuvon minä teitä jotka olette Herrassa Jeesuksessa Kristuksessa ja elämänne antaneet hyväksi, otolliseksi ja Jumalalle kelpaavaksi uhriksi että aina muistaisimme mitä Kirjoitettu on että sana selkeästi sanoo; "tehkää parannus!"

Se on sovintoveren voimalla mutta parannus täytyy tehdä, ei omalla voimalla mutta kuitenkin se täytyy tehdä.

Ei voi elää synnissä uskoen Jeesukseen ja niin tehdä Kristuksesta pahuuden peite, vaan Kristuksen sovintoveren voimasta panna pois syntikuormaa joka hitaaksi tekee niin kuin apostoli heprelaisille opettaa niin selkeästi oliko se nyt 12 luvussa sen voitte itse tarkistaa ei ole niin suurta merkitystä luvulla kuitenkin on apostolinen opetus ja neuvo ettei kristillisyys olis pelkkää syntien anteeksi antamusta niin kuin tämän ajan hattarat ja kevytmieliset tahtovat sen käsittää vaan tulee tehdä myös Kristuksen sovintoveren ja Jeesuksen uskon voimasta parannus!

Niin jääkää siis hyvään turvaan ja armon ja rauhan tunteminen lisääntykööt kaikissa teissä Jeesuksen Kristuksen armon ja Pyhän Hengen osallisuuden kautta!

Aamen!

38

305

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Heb.12


      "I. Sentähden myös me, että meillä on näin suuri todistusten joukko meidän ympärillämme, niin pankaamme pois kaikki kuorma ja synti*, joka aina meihin tarttuu ja hitaaksi tekee, ja juoskaamme kärsivällisyyden kautta+ siinä kilvoituksessa, joka meidän eteemme pantu on§,
      2. Ja katsokaamme uskon alkajan ja päättäjän Jesuksen päälle*, joka, vaikka hän olis kyllä taitanut iloita, kärsi ristiä+, ei totellut pilkkaa, ja nyt istuu oikialla kädellä Jumalan istuimella§.
      3. Niin muistakaat häntä, joka senkaltaisen vastahakoisuuden on syntisiltä itse vastaansa kärsinyt, ettette väsy teidän mielessänne ja lakkaa.
      4. Sillä ette ole vielä hamaan vereen asti kilvoitellen syntiä vastaan olleet,
      5. Ja te olette jo unohtaneet sen manauksen, joka teille niin kuin lapsille puhuu*: minun poikani, älä katso ylön Herran kuritusta, ja älä näänny, koskas häneltä rangaistaan,
      6. Sillä jota Herra rakastaa, sitä hän myös rankaisee; mutta jokaista poikaa hän pieksää, jonka hän korjaa.
      7. Jos te kurituksen kärsitte, niin Jumala taritsee itsensä teille niinkuin lapsillensa; sillä kuka on se poika, jota ei isä kurita?
      8. Mutta jos te olette ilman kuritusta, josta kaikki ovat osalliset olleet, niin te olette äpärät ja ette lapset.
      9. Ja kuin meillä ovat lihalliset isät olleet kurittajana, niin me olemme niitä kavahtaneet: eikö meidän siis paljoa enemmin pidä hengelliselle Isälle alamaiset oleman, että me eläisimme?
      10. Sillä ne tosin ovat meitä kurittaneet harvoina päivinä luulonsa jälkeen; mutta tämä meidän tarpeeksemme, että me hänen pyhyytensä saisimme.
      11. Mutta koska kaikkinainen rangaistus käsissä on, niin ei se näy meille iloksi, vaan murheeksi; mutta sitte antaa hän rauhallisen vanhurskauden hedelmän niille, jotka siinä harjoitetut ovat.
      12. II. Sentähden ojentakaat vaipuneet kätenne ja väsyneet polvenne,
      13. Ja astukaat vilpittömät askeleet jaloillanne, ettei joku kompastuisi niinkuin ontuva, vaan paljoa enemmin terveeksi tulis.
      14. Noudattakaat rauhaa kaikkein kanssa* ja pyhyyttä, paitsi jota ei yksikään saa Herraa nähdä+,
      15. Ja ottakaat vaari, ettei joku Jumalan armosta tulisi pois*, ettei joskus kasvaisi joku karvas juuri+ jotakuta vastahakoisuutta tekemään ja monta sen kautta tulisi saastutetuksi;
      16. Ettei joku olisi huorintekiä* eli jumalatoin niinkuin Esau, joka yhden atrian tähden myi pois esikoisuutensa oikeuden+.
      17. Sillä te tiedätte, että kuin hän sitte tahtoi periä siunausta, tuli hän hyljätyksi; sillä ei hän löytänyt yhtään parannuksen siaa, vaikka hän sitä kyyneleillä etsi.
      18. Sillä ette ole käyneet sen vuoren tykö*, johon ei ruveta saa, ja joka tulesta paloi, ette myös käyneet siihen synkeyteen ja pimeyteen, ja sen hirmuisen ilman tykö,
      19. Sen basunan kajauksen ja sanain äänen tykö, josta ne, jotka sen kuulivat, rukoilivat, ettei se sana pitänyt heille sanottaman.
      20. Sillä ei he voineet kärsiä niitä, mitkä siinä sanottiin, ja jos joku peto siihen vuoreen sattui, niin se piti kivitettämän eli nuolella ammuttaman lävitse.
      21. Niin hirmuinen sen näky oli, että Moseskin sanoi: minä olen hämmästyksissä ja vapisen.
      22. Vaan te olette käyneet Zionin vuoren tykö, ja elävän Jumalan kaupungin, taivaallisen Jerusalemin*, ja monen tuhannen enkelitten joukon tykö,
      23. Yhteisen kokouksen ja esikoisten seurakunnan tykö, jotka taivaissa kirjoitetut ovat*, ja Jumalan, kaikkein tuomarin tykö ja täydellisten vanhurskasten henkein tykö,
      24. Ja uuden Testamentin välimiehen* Jesuksen tykö, ja priiskotusveren tykö+, joka parempia puhuu kuin Abelin (veri)§.......
      ...."

      Jatkuu vielä muutamalla jaksella jota en nyt tähän avaukseen tarpeelliseksi nähnyt laittaa.

      • Anonyymi

        HEBREALAISILLE KIRJE OLI SITTEN 2000 VUOTTA SITTEN JUUTALAISILLE HEBREAA PUHUVILLE KUN NIILLÄ OLI VAIKEUKSIA YMMÄRTÄÄ JUMALAN UHRIA VERRATTUNA ENTISEN AJAN ELUKOIHIN JA SITÄ SELITETÄÄN HEBREALAISKIRJEESSÄ JUURI HEILLE SIELLÄ SIIHEN AIKAAN KUN HEITÄ KÄÄNTYI ENSIN SITTDN KÄÄNTYIVÄT TAKAISIN.LUKIHÖIRIÖISILLE TIEDOKSI KYLLÄ NIISSÄ KIRJEISSÄ SELVÄSTI LUKEE ONKO NE KIRJOITETTU 2000 LUVULLA SUOMESSA VAI ITALIASSA 2000 VUOTTA SITTEN JA HEBREALAISET OLI JUUTALAISIA.Italiassakin Roomassa.


    • Anonyymi

      Heb 12 luvusta.

      "I. Sentähden myös me, että meillä on näin suuri todistusten joukko meidän ympärillämme, niin pankaamme pois kaikki kuorma ja synti*, joka aina meihin tarttuu ja hitaaksi tekee, ja juoskaamme kärsivällisyyden kautta+ siinä kilvoituksessa, joka meidän eteemme pantu on§,"

      Tuossa selkeästi apostoli sanoo, ettei Jeesus joka sekuntti itsestään sovita syntiä meissä, vaan hän sanoo:"pankaamme pois..."

      Niin tämä esikoiset ry oppi joka sanoo että itsestään synti vain häviää joka sekuntti Jeesuksen suuresta armosta, niin se ei ole apostolisen opetusta vaan se on näiden uusmielisten hattaroiden ja kevytmielisten metsänperkerleiden uutta oppia jolla he tahtovat Kristuksen armon vetää pahuuden peitteeksi ja viettelevät itsensä totuudesta!

      Siitä totuudesta joka on Kristus, vaan ei Kristus ole muualla kuin siellä missä on muuttumaton Kristuksen oppi!

      "niin pankaamme pois kaikki kuorma ja synti*, joka aina meihin tarttuu ja hitaaksi tekee, ja juoskaamme kärsivällisyyden kautta+ siinä kilvoituksessa, joka meidän eteemme pantu on§,"

      Siis Kristuksen sovintoveren kautta! Siinä on oikea parannus,siinä on veljet ja siskot taivaan tie jota Pyhäksi tieksi kutsutaan, siinä on iankaikkinen elämä niille jotka uskovat Jeesukseen!

      Mutta valitettavasti he jotka uskovat Jeesukseen mutta eivät tahdo parannukseen kääntyä eivätkä tahdo syntejään pestä pois, he ovat saastaiset ja eivät puhtaat, sillä ainoastaan lunastetut sielut ovat taivaan perilliset jotka Kristuksen veren kautta taivaan perilliseksi ostetut ovat!

      Niin siis luetaan usko vanhurskaudeksi mutta minkä tähden?

      Sentähden että joka oikein Kristukseen uskoo, hän myös kääntyy Kristuksen tykö että hänen syntinsä pyyhittäisiin pois, ja niin luetaan hänen uskonsa hänelle vanhurskaudeksi josta veljemme Jakob niin kalliisti opettaa!

      Mutta jos näkyy jollakin olevan hedelmätöin usko, niin on se kuollut itsessänsä!

      Vaan usko joka kantaa hedelmän on elävä!

      Aabraham luettiin uskosta vanhurskaaksi koska hän oli Jumalan äänelle kuuliainen, ei siis ainoastaan uskosta vaan myös kuuliaisuudesta!

      Ryöväri ristinpuulla luettiin uskosta vanhurskaaksi koska hän tunnusti syntisä Jeesukselle ristinpuulla, ei siis ainoastaan uskosta vaan myös syntien tunnustamisesta!

      Niin siis näkyy oikeassa uskossa myös uskon hedelmä!

      Sillä niin kuin Kirjoitettu on että "usko ilman töitä on kuollut itsessänsä!"

      Niin ei myös yksikään uskova ole pelastuva joka ei parannukseen käänny ja hylkää entisiä teitään!

      Mutta ei omalla voimallaan vaan Jeesuksen Kristuksen priiskpotusveren voimalla jonka kautta on myös syntien anteeksi antamus!

      • Anonyymi

        Nämä uusikristilliset hattarat ja metsänperkeleet jotka Jeesuksen Kristuksen armon ja ansion tahtovat vetää pahuuden peitteeksi ilman katumusta ja parannusta niin senkaltaisille kuuluu Jakobin sanat;" usko ilman tekoja on kuollut!"

        Sillä oikea usko kantaa hedelmän, ja se kantaa hedelmän iankaikkiseen elämään, sillä harvat ovat valitut vaikka kaikki ovat kutsutut, mutta he jotka valitut ovat, heidän uskonsa on senkaltaista että se kantaa hedelmää, ei ainoastaan mielessä vaan myös töissä, sillä elävää uskoa seuraa myös kuuliaisuus, kuuliaisuutta toimi jne...

        Mutta hedelmättömät puut ovat perkeleestä sillä ei perkele hedelmää kanna vaan tuhoa.

        Niin siis kaikki jotka Jumalasta syntyneet ovat, kantavat hedelmää itsestään autuuteen sillä ei he muuta taidakkaan, koska oikea usko on Jumalalle kuuliainen.

        Siitä tunnistaa siis oikean ja väärän uskon,
        Eli hedelmästä heitä tuntekaa
        Mädännyt puu kantaa häijyt hedelmät
        Mutta hyvä puu kantaa hyvät hedelmät! Hyvä puu on Kristus mutta mädännyt puu on perkele ja maailma!

        Ja Kristuksen veren kautta on iankaikkinen elämä jokaiselle joka itsensä antaa pestä sen veren kautta joka todistaa syntien anteeksi antamusta jokaiselle joka uskoo että Jeesus on Kristus ja Jumalan ainoa Poika!

        Niin miksi sitten muutamat sanovat hyvästä puusta olevan ja kuitenkin he noudattavat perkeleen ja maailman oppia ja teitä ja kantavat häijyä hedelmää!

        Sen minä sanon ja vahvistan että mädänneet hedelmät heitetään pois ja se puu leikataan ja heitetään tuleen!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nämä uusikristilliset hattarat ja metsänperkeleet jotka Jeesuksen Kristuksen armon ja ansion tahtovat vetää pahuuden peitteeksi ilman katumusta ja parannusta niin senkaltaisille kuuluu Jakobin sanat;" usko ilman tekoja on kuollut!"

        Sillä oikea usko kantaa hedelmän, ja se kantaa hedelmän iankaikkiseen elämään, sillä harvat ovat valitut vaikka kaikki ovat kutsutut, mutta he jotka valitut ovat, heidän uskonsa on senkaltaista että se kantaa hedelmää, ei ainoastaan mielessä vaan myös töissä, sillä elävää uskoa seuraa myös kuuliaisuus, kuuliaisuutta toimi jne...

        Mutta hedelmättömät puut ovat perkeleestä sillä ei perkele hedelmää kanna vaan tuhoa.

        Niin siis kaikki jotka Jumalasta syntyneet ovat, kantavat hedelmää itsestään autuuteen sillä ei he muuta taidakkaan, koska oikea usko on Jumalalle kuuliainen.

        Siitä tunnistaa siis oikean ja väärän uskon,
        Eli hedelmästä heitä tuntekaa
        Mädännyt puu kantaa häijyt hedelmät
        Mutta hyvä puu kantaa hyvät hedelmät! Hyvä puu on Kristus mutta mädännyt puu on perkele ja maailma!

        Ja Kristuksen veren kautta on iankaikkinen elämä jokaiselle joka itsensä antaa pestä sen veren kautta joka todistaa syntien anteeksi antamusta jokaiselle joka uskoo että Jeesus on Kristus ja Jumalan ainoa Poika!

        Niin miksi sitten muutamat sanovat hyvästä puusta olevan ja kuitenkin he noudattavat perkeleen ja maailman oppia ja teitä ja kantavat häijyä hedelmää!

        Sen minä sanon ja vahvistan että mädänneet hedelmät heitetään pois ja se puu leikataan ja heitetään tuleen!

        "I. Sentähden myös me, että meillä on näin suuri todistusten joukko meidän ympärillämme, niin pankaamme pois kaikki kuorma ja synti*, joka aina meihin tarttuu ja hitaaksi tekee, ja juoskaamme kärsivällisyyden kautta+ siinä kilvoituksessa, joka meidän eteemme pantu on§,"

        Tuossa näkyy oikean uskon työ eli hedelmä joka Kristus puusta on ja ei mädänneestä eli perkeleestä vaan hyvästä puusta Kristuksesta hän kantaa tämän kaltaista hedelmää josta apostoli todistaa heb12 luvussa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "I. Sentähden myös me, että meillä on näin suuri todistusten joukko meidän ympärillämme, niin pankaamme pois kaikki kuorma ja synti*, joka aina meihin tarttuu ja hitaaksi tekee, ja juoskaamme kärsivällisyyden kautta siinä kilvoituksessa, joka meidän eteemme pantu on§,"

        Tuossa näkyy oikean uskon työ eli hedelmä joka Kristus puusta on ja ei mädänneestä eli perkeleestä vaan hyvästä puusta Kristuksesta hän kantaa tämän kaltaista hedelmää josta apostoli todistaa heb12 luvussa!

        Mutta he jotka ovat mädänneestä eli perkeleestä he kantavat jotain toista hedelmää josta me elävä kristillisyys, apostolit ja Pyhä Henki emme silleen tiedä että eli tunne sitä oppia, sillä se on muukalaisten oppia ja vie helvettiin!


      • Anonyymi

        Hienoa tässä HEBREALAISTEN ITALIASSA ASUVIEN JUUTALAISTEN KIRJEESSÄ ON SE HE VOI KÄÅNTYÄ SIELTÄ PAHUUDESTA ILKEYDESTÄ VANHASTA KOKONAAN POIS VAPAUTEEN. SITÄ TÄSSÄ HEILLE OPETETAAN ETTÄ JUUTALAINEN VOI PANNA POIS MIKÄ PAINAA JA LOPETTAA JATKUVAN VARASTELUN. AMEN.ROOMALAISKIRJE TAAS SELITTÄÄ ASIAA MUILLE KÄÄNTYNEILLE.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nämä uusikristilliset hattarat ja metsänperkeleet jotka Jeesuksen Kristuksen armon ja ansion tahtovat vetää pahuuden peitteeksi ilman katumusta ja parannusta niin senkaltaisille kuuluu Jakobin sanat;" usko ilman tekoja on kuollut!"

        Sillä oikea usko kantaa hedelmän, ja se kantaa hedelmän iankaikkiseen elämään, sillä harvat ovat valitut vaikka kaikki ovat kutsutut, mutta he jotka valitut ovat, heidän uskonsa on senkaltaista että se kantaa hedelmää, ei ainoastaan mielessä vaan myös töissä, sillä elävää uskoa seuraa myös kuuliaisuus, kuuliaisuutta toimi jne...

        Mutta hedelmättömät puut ovat perkeleestä sillä ei perkele hedelmää kanna vaan tuhoa.

        Niin siis kaikki jotka Jumalasta syntyneet ovat, kantavat hedelmää itsestään autuuteen sillä ei he muuta taidakkaan, koska oikea usko on Jumalalle kuuliainen.

        Siitä tunnistaa siis oikean ja väärän uskon,
        Eli hedelmästä heitä tuntekaa
        Mädännyt puu kantaa häijyt hedelmät
        Mutta hyvä puu kantaa hyvät hedelmät! Hyvä puu on Kristus mutta mädännyt puu on perkele ja maailma!

        Ja Kristuksen veren kautta on iankaikkinen elämä jokaiselle joka itsensä antaa pestä sen veren kautta joka todistaa syntien anteeksi antamusta jokaiselle joka uskoo että Jeesus on Kristus ja Jumalan ainoa Poika!

        Niin miksi sitten muutamat sanovat hyvästä puusta olevan ja kuitenkin he noudattavat perkeleen ja maailman oppia ja teitä ja kantavat häijyä hedelmää!

        Sen minä sanon ja vahvistan että mädänneet hedelmät heitetään pois ja se puu leikataan ja heitetään tuleen!

        Oot taas käynyt Jeesuksen uskoisten kristittyjen kimppuun näillä juutalaisille osoitetuilla lauseilla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta he jotka ovat mädänneestä eli perkeleestä he kantavat jotain toista hedelmää josta me elävä kristillisyys, apostolit ja Pyhä Henki emme silleen tiedä että eli tunne sitä oppia, sillä se on muukalaisten oppia ja vie helvettiin!

        Lesta ei näe juutalaisten tavoin omia syntejään vaan muiden 👙🩱🧚🧚🤸🤸💃💃


    • Anonyymi

      Mat.5
      "3. I. Autuaat ovat hengellisesti vaivaiset; sillä heidän on taivaan valtakunta."

      Niin eivät siis älynneet minkäkaltaisen osan he vaihtoivat siinä toivossa että elämä paremmalta tuntuisi!

      Että he vaihtoivat hengellisen vaivaisuuden senkaltaiseen iloon, jota ei Kristus ole antanut, sillä vaikka Kristus antaa uudestisyntymisen ilon ja armon ja rauhan Pyhässä Hengessä niin pitää kirjoitukset kuitenkin täyttymän, että Lasarus joka ei täällä saanut iloita, iloitsee kerran taivaassa, mutta rikas mies joka maan päällä iloitsi saa kärsiä helvetin vaivaa iankaikkisuudessa!

      Senkaltainen ilo kristillisyys joka on pelkkää iloa ilon perään, sille ei ole mitään raamatullista pohjaa eli perustusta!

      Sillä kirjoitettu on (vanhat kristityt) että kristityn vaellus ei ole iloisesta maailmasta iloiseen taivaaseen niin kuin Jumalansana sen myös vahvistaa!

      Mat.5
      "3. I. Autuaat ovat hengellisesti vaivaiset; sillä heidän on taivaan valtakunta."

      • Anonyymi

        HENGESSÄ KÖYHÄT JA TARKOITTAA IHMISIÄ JOTKA KAIKESSA TURVAAVAT LUOJAANSA EIKÄ ITSEENSÄ.


    • Anonyymi

      On hyvä uskoon tultuaan yrittää tehdä hyvää ja karttaa pahaa. Parannus tarkoittaa sitä, että oivaltaa olevansa helvetin ansaitseva syntinen. Se on sitä, että ei enää ajattele olevansa ihan hyvä, vaan tajuaa, ettei tekojensa takia ja luonteensa heikkouden vuoksi koskaan pysty itse itseään pelastamaan. Se on sitä, että suree syntejään, entisiä ja tulevia, ja pyrkii vapautumaan synninteosta.

      Kukaan ei pelastu omilla teoillaan, saati toisten syntisten tuomitsemisella. Jokainen voi pelastua uskomalla Jeesuksen veren sovituksen. Se on meiulle ilmainen lahja Jumalan armosta. Voimme ottaa sen vastaan tai torjua sen. Jumala on luonut meille vapaan tahdon. Rakkaus ilman vapautta olisi tyranniaa.

      Pian Jeesus tempaa omansa taivaaseen vihan ajaksi. Siellä joudumme jokainen vuorollamme Kristuksen tuomioistuimen eteen, ja Jeesus punnitsee tekomme uskoon tultuamme. Jos olemme tehneet jotain Jeesuksen kunniaksi, saamme palkintoja; kultaa, hopeaa, jalokiviä ja kruunuja. Jos olemme eläneet täysin itsekkäästi ja synnissä, emme saa palkkioita. Paavali puhuu Kristuksen tuomioistuimesta tapahtumana, jota tulee ajatella pelolla. Pelastumistamme emme voi menettää, mutta tullee olemaan kauhean surullista, kun meille näytetään, miten olisimme voineet elää Jumalan johdatuksessa, ja miten monen muunkin ihmisen elämään vaikutti se, että emme kuunnelleet Jumalaa.

      Aikaa on vain vähän. Yritetään elää niin, että olemme suolana ja valona tässä pimeässä maailmassa. Yritetään auttaa mahdollisimman monia mukaamme ylöstempaukseen. Minusta vaikuttaa, että se tapahtuu jo tänä keväänä. Vaikka emme tiedä tarkkaa hetkeä, Raamattu sanoo, että me emme ole pimeydessä, vaan osaamme lukea ajan merkkejä. Israelin tilanne näyttää olevan puhkeamaisillaan psalmin 83 sotaan, jossa Jumala tuhoaa Israelin viholliset. Maailmanlaajuinen talous ollaan romahduttamassa, jotta voidaan siirtyä digivaluuttaan, eli täydelliseen valvontaan. Pedon merkki voi olla se siru. Se voi myös olla uskollisuuden osoitus saatanalle. Luulen, että satanismista yhdessä katolilaisen baabelinuskonnon ja muhamettilaisten kanssa tulee se pakollinen maailmanuskonto. Jos jäätte tänne ylöstempauksesta, älkää ottako merkkiä. Antakaa mestauttaa itsenne, niin pääsette heti taivaaseen. Parempi vielä; uskokaa Jeesukseen nyt. Ylöstempaus on valtava ja ainut lohtu tässä pahenevassa ajassa.

      Jos ette osaa englantia, opetelkaa. Hankkikaa Jumalan täydellinen sana, King James Bible. Lukekaa sitä suomennoksen ohessa, niin pian alatte huomata, miten valtavasti käännöksiä on väännelty. On poistettu tärkeitä sanoja ja jopa jakeita. On muutettu lauseita jopa vastakohdakseen. Hakekaa Brandon Petersonin kirjaa 'Sealed by the King' samannimiseltä verkkosivulta. Hän on koonnut KJB:n ihmeitä kirjaksi, jossa on yli 500 sivua. Se on formaatissa, jossa sitä on helppo selata ja lukea sieltä täältä. Ei edes huipputietokone voisi saada noita ihmeitä aikaan. Ja Raamattua on kirjoitettu tuhannen vuoden aikana, kahdella kielellä. Nuo ihmeet ovat sitten KJB:ssa, joka on seitsemäs englanninkielinen versio. Raamattu sanoo, että Jumalan sana on karkaistu seitsemän kertaa.

      • Anonyymi

        Harmi kun en osaa englantia olen jo pitkään halunnut lukea sitä king Jamesia mutta halauaisitko suomentaa meille tänne siitä muutamia kalliita jakeita tai kappaleita ja rinnastaa siihen viereen biblia 1776 käännöstä(finbiblestä saat helpoiten kopioitua,siis ihan googlettamalla)
        !

        Olisin todella kiitollinen.

        T. Aloittaja.


      • Anonyymi

        Tuosta ylöstempaamisesta yms maailmanlopuista tosin en halua kiistää tai edes kyseenalaistaa vaan ainoastaan omaa näkemystä kertoa asiaan, eli niin kauan kun Israelin maa seisoo niin älkää loppua miettikö ennen kuin profetiat täyttyy ei tule loppu. Vasta sitten kun kaikki profetiat ovat täyttyneet.

        Ja yksi niistä on että Israel tuhotaan ja se maa joka Israeliin hyökkäsi niin Jumala kostaa sille maalle. Se on raamatullinen profetiat hesekiel muistaakseni kirjoitti siitä. 39 luvusta eteenpäin vai onko tuo profetia jo täyttynyt joskus menneisyydessä?

        En niin hyvin tunne vanhaa testamenttia ja sen profetioita.

        Mutta halusin vaan sanoa että antakaa ihmiset profetioiden ensiksi tapahtua ja sen jälkeen puhukaa enemmän lopusta niin ei sitten tule "puhelijan" maine, joka ei ole hyväksi kristillisyyden työlle. Jos siis uskottavuus menee.


      • Anonyymi

        Niin kyllä yleensä meillä kristityt käy koulua teke työtä auttaa toisia mutta noita oppeja voisi mennä moskeijalle SYNAGOGALLE kertoon et tee kuule hyvää. Kokeile.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Harmi kun en osaa englantia olen jo pitkään halunnut lukea sitä king Jamesia mutta halauaisitko suomentaa meille tänne siitä muutamia kalliita jakeita tai kappaleita ja rinnastaa siihen viereen biblia 1776 käännöstä(finbiblestä saat helpoiten kopioitua,siis ihan googlettamalla)
        !

        Olisin todella kiitollinen.

        T. Aloittaja.

        Oletteko sokeita niin että teidän pitää lukea jostain kirjasta että älä kuule varasta toisten ihmisten vihkoja kansioita koulukirjoja valokuvia kertokaa tää moskeijalla myös.


    • Anonyymi

      mitenkä usein pitää sähköautoa ladata että pääsee Jelliin kuulemaan ainoaa oikeaa sananselitystä, onko kokemusta jo kertynyt aiheen tiimoilta?

      • Anonyymi

        Ne harrastaa seksiä asuntovaunussa salaa ikäänkuin YHWH Jahve ei huomaisi ⛷️⛷️⛷️🏇🏇🏇🏇


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ne harrastaa seksiä asuntovaunussa salaa ikäänkuin YHWH Jahve ei huomaisi ⛷️⛷️⛷️🏇🏇🏇🏇

        Harrastako yksin vai keskenään? Ootko ollut mukana vai mistä tiedät, no sinä ehkä yksin? ;)


    • Anonyymi

      "Me emme estä ketään saarnaamasta muuttumatonta oppia mutta me emme tiedä, että miksi ainoastaan esikoislaestaadiolaisissa saarnataan oikea oppi joka kehoittaa ja neuvoo sydämellisen laupeuden kautta parannukseen ja syntien anteeksi antamukseen!"

      Miten joku voisi estää ketään saarnaamasta muuttumatonta Kristuksen oppia ja tieto siitä, että vain esikoislestadiolaisissa saarnataan oikea oppi, voisiko se olla väärä tieto?


      Voimia ja kaikkea hyvää Sinulle!

      • Anonyymi

        Voitko palauttaa toisten ihmisten tavaroita valokuvia ja lopettaa sormella osoittelun.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voitko palauttaa toisten ihmisten tavaroita valokuvia ja lopettaa sormella osoittelun.

        En pysty, minulla ei ole toisten ihmisten tavaroita. Pari polkupyörää, mutta ne eivät ole sinun. Itse ottamiani valokuvia en voi kenellekään palauttaa, muut voin palauttaa jos sellaisia löytyy.
        Anteeksi jos kirjoitus tuntui sormella osoittelulta, se ei ollut tarkoitus!


    • Anonyymi

      Kuka tätä provokatiivista lörpöttelyä täällä harrastaa? Loppuviimeksi se on harvalukuinen änkyräjoukko esikoislestadiolaisuudessakin, joka tuollaisia lörpöttelyjä uskoo.

      Kristus itse kehottaa meitä seuraamaan HÄNTÄ. Ei minkään nimisiä ihmisten perustamia yhdistyksiä monimutkaisine tekopyhine oppirakennelmineen.

      Kristuksen oppi on niin yksinkertainen, että sen käsittää hullutkin, jos Jumala sen armon ja viisauden hänelle antaa.

      Kristinusko ei ole pykäläviidakko, vaan se on rakkaussuhde Kristuksen kautta Jumalan sydämelle. Tekopyhien pykäläviidakot ainoastaan häpäisee Kristuksen, ja pelottaa pois monta autuutta kaipaavaa syntistä. Näiden tekopyhien pykälänikkarien orjuuteen joutuneet on todellinen kärsijäjoukko, peloissa ja epäilyksissä elävä ihmisoppien vankijoukko.

      Uskokaa jo, että ihmisopit on monella tapaa erittäin vaarallisia. Niiden kautta ihminen menettää yhteyden, yhtäältä omaan syntisyyteensä, (joka on kaikilla ihmisillä tasan 100%), ja toisaalta menettää yhteyden Kristukseen, joka armahtaa ja antaa syntisille kaikki synnit anteeksi.

      • Anonyymi

        "Kristus itse kehottaa meitä seuraamaan HÄNTÄ."

        Kristus ei ole siellä, missä hänen oppinsa on väärennetty.

        Hedelmistä tuntekaa hyvä puu koska Kristus puu kantaa aina hyvät hedelmät.

        Mutta mädännyt puu joka on perkele kantaa häijyt hedelmät riippumatta siitä uskoiko ihminen siihen vähän tai paljon.

        Hedelmistä oppikaa puuta, sillä jos Kristus eli puu on maailmalta salattu niin se tietäkäät että hedelmät kuitenkin ovat näkyvät!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Kristus itse kehottaa meitä seuraamaan HÄNTÄ."

        Kristus ei ole siellä, missä hänen oppinsa on väärennetty.

        Hedelmistä tuntekaa hyvä puu koska Kristus puu kantaa aina hyvät hedelmät.

        Mutta mädännyt puu joka on perkele kantaa häijyt hedelmät riippumatta siitä uskoiko ihminen siihen vähän tai paljon.

        Hedelmistä oppikaa puuta, sillä jos Kristus eli puu on maailmalta salattu niin se tietäkäät että hedelmät kuitenkin ovat näkyvät!

        Katsokaa Siionin tyttärien kauneutta joskus niin te näette hedelmää sillä ei sellainen kauneus taida muusta tulla kuin hyvästä puusta!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Katsokaa Siionin tyttärien kauneutta joskus niin te näette hedelmää sillä ei sellainen kauneus taida muusta tulla kuin hyvästä puusta!

        Vaikka kyllähän minä tiedän että perkele kääntää silmät ylösalaisin, se sanokaa siionin tyttäret miehillenne jos kauneutenne ei riitä! Sillä ei kaikilla ole Hengen silmiä! Eikä lahjaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Kristus itse kehottaa meitä seuraamaan HÄNTÄ."

        Kristus ei ole siellä, missä hänen oppinsa on väärennetty.

        Hedelmistä tuntekaa hyvä puu koska Kristus puu kantaa aina hyvät hedelmät.

        Mutta mädännyt puu joka on perkele kantaa häijyt hedelmät riippumatta siitä uskoiko ihminen siihen vähän tai paljon.

        Hedelmistä oppikaa puuta, sillä jos Kristus eli puu on maailmalta salattu niin se tietäkäät että hedelmät kuitenkin ovat näkyvät!

        Olet kironnut niitä jotka tekee hyvää on ystävällisiä joille on tehty pahaa. Onnittelut gehenassa on kaikki kiroajat millä te tuomitsette sillä teidät ....


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Katsokaa Siionin tyttärien kauneutta joskus niin te näette hedelmää sillä ei sellainen kauneus taida muusta tulla kuin hyvästä puusta!

        Voiko sitä Siionin tyttärien kauneutta nähdä Suomessa vain eräässä maallisessa yhdistyksessä?

        Yksi kymmenistä joukoista, joihin Lars Levi Laestadiuksen (ruotsaslainen kasvitieteilijä ja Ruotsin luterilaisen kirkon pappi) aikaansaama herätysliike on jakautunut tai paremminkin HAJONNUT! Valtaa tavoittelevien miesten ansiostako? Vai mikä muka on muu syy?

        Kyllä nykylähetysmiehistäkin vallanhalun voi aistia jos malttaa kuunnella heidän saarnojaan, eiköpä se näin ole?

        Sepoilta haluaisin kuulla kommenttia, mutta eihän se ole mahdollista?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vaikka kyllähän minä tiedän että perkele kääntää silmät ylösalaisin, se sanokaa siionin tyttäret miehillenne jos kauneutenne ei riitä! Sillä ei kaikilla ole Hengen silmiä! Eikä lahjaa.

        Kokemuksesta varmaan tiedät tuon, koska minulta ei koskaan ole sinun palvomasi perkele kääntänyt silmiä nurin.

        Esikoislestadiolaisilla ei ole mitään sen erikoisempia "Hengen lahjoja" tai "Hengen silmiä" kuin kenelläkään muillakaan Kristuksen sovitustyöhön uskovilla!

        Jos olet sitä mieltä, ETTÄ ON, Sinä uskot vain e s i k o i s l e s t a d i o l a i s u u t e e n, eli yhdistykseen ESIKOISLESTADIOLAISET RY!

        Kai ymmärsit?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kokemuksesta varmaan tiedät tuon, koska minulta ei koskaan ole sinun palvomasi perkele kääntänyt silmiä nurin.

        Esikoislestadiolaisilla ei ole mitään sen erikoisempia "Hengen lahjoja" tai "Hengen silmiä" kuin kenelläkään muillakaan Kristuksen sovitustyöhön uskovilla!

        Jos olet sitä mieltä, ETTÄ ON, Sinä uskot vain e s i k o i s l e s t a d i o l a i s u u t e e n, eli yhdistykseen ESIKOISLESTADIOLAISET RY!

        Kai ymmärsit?

        Hengen lahjat ei olekaan autuuden perustus eikä myöskään lupaus perinnöstä.

        Montaa tulee minun nimeeni sinä päivänä emmekö me perkeleitäkin sinun nimeesi ulos ajaneet jne.

        Mutta kysymys oli ainoastaan siitä että perkele saa kristityt näyttämään paholaisen orjilta ja paholaisen orjattaret taas näyttävät enkeleiltä se on rietas joka kääntää silmät ylösalaisin Mutta Hengen silmät näkevät kuoren lävitse.

        Kyllä minä uskon Jeesukseen Kristukseen Jumalan ainoaan Poikaan joka siksi Pyhästä Hengestä ja syntyi neitsyt Mariasta joka ristiinnaulittiin ja astui alas tuonelaan ja nousi kolmantena päivänä ylös kuolleista ja istuu nyt Jumalan oikealla puolella ja on sieltä tuleva viimeisenä päivänä tuomitsemaan eläviä ja kuolleita!

        En siis kiistä koskaan uskon vanhurskautta vaan koska en näe oikeaa hedelmää niin kiistän ainoastaan sen uskon toivonne koska kyllähän me tiedämme ettei perkele hedelmää kanna autuuteen vaan ainoastaan yksi Kristus ja siellä seurakunnassa missä Kristus asuu tai on oppinsa ja Henkensä kanssa siellä on myös Hänen hedelmänsä koska hyvä puu kantaa hyvät hedelmät aina, Kristus ei ole koskaan hedelmätöin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hengen lahjat ei olekaan autuuden perustus eikä myöskään lupaus perinnöstä.

        Montaa tulee minun nimeeni sinä päivänä emmekö me perkeleitäkin sinun nimeesi ulos ajaneet jne.

        Mutta kysymys oli ainoastaan siitä että perkele saa kristityt näyttämään paholaisen orjilta ja paholaisen orjattaret taas näyttävät enkeleiltä se on rietas joka kääntää silmät ylösalaisin Mutta Hengen silmät näkevät kuoren lävitse.

        Kyllä minä uskon Jeesukseen Kristukseen Jumalan ainoaan Poikaan joka siksi Pyhästä Hengestä ja syntyi neitsyt Mariasta joka ristiinnaulittiin ja astui alas tuonelaan ja nousi kolmantena päivänä ylös kuolleista ja istuu nyt Jumalan oikealla puolella ja on sieltä tuleva viimeisenä päivänä tuomitsemaan eläviä ja kuolleita!

        En siis kiistä koskaan uskon vanhurskautta vaan koska en näe oikeaa hedelmää niin kiistän ainoastaan sen uskon toivonne koska kyllähän me tiedämme ettei perkele hedelmää kanna autuuteen vaan ainoastaan yksi Kristus ja siellä seurakunnassa missä Kristus asuu tai on oppinsa ja Henkensä kanssa siellä on myös Hänen hedelmänsä koska hyvä puu kantaa hyvät hedelmät aina, Kristus ei ole koskaan hedelmätöin.

        Mutta miksi mädännyt puu ei kanna hyvää hedelmää? Koska se opettaa eri tavalla kuin hyvä puu, oppi sen tekee.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta miksi mädännyt puu ei kanna hyvää hedelmää? Koska se opettaa eri tavalla kuin hyvä puu, oppi sen tekee.

        Vai oppi, luuletko sinä oppiasi paremmaksi kuin jonkun muun oppi? Häpeä!


    • Anonyymi

      Tämä viestinu oli vastauksena kysymykseen mikö poistettiin

      Se ei pidä paikkaansa, katumus on oikean uskon hedelmä, joka uskoo oikean Kristuksen päälle eikä perkeleen päälle, katuu kyllä syntejään, koska Jeesus Kristus opettaa synnin murheen.

      Mutta perkele ei opeta katumusta ja parannusta!

      • Anonyymi

        Kuka uskoo perkeleen päälle?

        Kerro esimerkki!

        Oletko sitä mieltä, että vain Esikoislesssstaaaaatiolaiset saavat voivat tai osaavat uskoa Kristuksen päälle. Kaulasyntianteeksiantamusko on autuuden tae, tai joku maallinen yhdistys?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuka uskoo perkeleen päälle?

        Kerro esimerkki!

        Oletko sitä mieltä, että vain Esikoislesssstaaaaatiolaiset saavat voivat tai osaavat uskoa Kristuksen päälle. Kaulasyntianteeksiantamusko on autuuden tae, tai joku maallinen yhdistys?

        "Kuka uskoo perkeleen päälle?"

        Sellainen joka iloiten elää synnissä. Ei kadu syntejään.

        Sellainen jossa ei ilmene hyvän puun Jeesuksen Kristuksen hedelmää vaikka se tosin joskus ilmenee kärsivällisyydessä.

        Hedelmät voivat olla runsaat mutta yksi on yhteistä ne tulevat samasta puusta ja pyytettä eli syntyvät itsestään ei lain kautta vaan armosta.

        Mutta mädännyt puu synnyttää myös armosta mutta häijyt hedelmät. Joka syntynyt siitä puusta on, pitää kyllä itseään kauniina, vaikka on karvainen ja rupinen säkki täynnä rumuutta ja ei Herran kunnia ja kirkkaus silleen loista eli paista hänen kasvoistaan. Siionin tyttärien kauneus paistaa poissaolollaan, näkyy vain huoruuden kalpeus mutta sisäinen kirkkaus uupuu ja elämän vanhurskaus, vaikka mieleltään vanhurskaaksi itsensä tekevät niin on ulkoinen kuitenkin pahasti mädännyt ja haisee oudosti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Kuka uskoo perkeleen päälle?"

        Sellainen joka iloiten elää synnissä. Ei kadu syntejään.

        Sellainen jossa ei ilmene hyvän puun Jeesuksen Kristuksen hedelmää vaikka se tosin joskus ilmenee kärsivällisyydessä.

        Hedelmät voivat olla runsaat mutta yksi on yhteistä ne tulevat samasta puusta ja pyytettä eli syntyvät itsestään ei lain kautta vaan armosta.

        Mutta mädännyt puu synnyttää myös armosta mutta häijyt hedelmät. Joka syntynyt siitä puusta on, pitää kyllä itseään kauniina, vaikka on karvainen ja rupinen säkki täynnä rumuutta ja ei Herran kunnia ja kirkkaus silleen loista eli paista hänen kasvoistaan. Siionin tyttärien kauneus paistaa poissaolollaan, näkyy vain huoruuden kalpeus mutta sisäinen kirkkaus uupuu ja elämän vanhurskaus, vaikka mieleltään vanhurskaaksi itsensä tekevät niin on ulkoinen kuitenkin pahasti mädännyt ja haisee oudosti.

        En tiedä tuleeko se haju luvallisuudesta synnin luvallisuudesta päihtyä alholista tai huumeista.

        Kuitenkin kirjoitettu on että "älkää juopuko viinasta vaan olkaa täytetyt Pyhällä Hengellä!"
        Jatkan itse
        Huoruuden vihan viinasta joka sotii Henkeä vastaan, huoruuden vihan malja joka vihaa Henkeä ja Pyhää sillä Pyhän Hengen viha tulee huoruuden Hengen kautta joka on perkele jota myös saatanaksi kutsutaan!

        Siksi ei ole turhaan varoitettu viinasta se on huoruuden vihan viina!

        Mutta Kristus puu kantaa hyvää hedelmää ajan loppuun asti, jos se vielä joskus näyttääkin että ainoastaan muutama sielu enää kantaa kalleinta uskoa mutta harvat ovat valitut ja niiden harvojen täytyy pysyä uskossaan lujina loppuun asti niin että viimein heidät kruunataan elämän kruunulla ja puetaan valkeisiin vaatteisiin!

        Aamen!


    • Anonyymi

      "Kyllä minä uskon Jeesukseen Kristukseen Jumalan ainoaan Poikaan joka siksi Pyhästä Hengestä ja syntyi neitsyt Mariasta joka ristiinnaulittiin ja astui alas tuonelaan ja nousi kolmantena päivänä ylös kuolleista ja istuu nyt Jumalan oikealla puolella ja on sieltä tuleva viimeisenä päivänä tuomitsemaan eläviä ja kuolleita!"

      Jatkan hieman tuosta sitäkään nämä öhvelöt eivät älyä että Jeesus kuoli ennen ristiinnaulitsemista!

      Kun Hän huusi: "Isä miksi minut hylkäsit!"

      Mutta nämä perkeleen kautta heränneet jotka uskon ja uskon toivon laittavat perkeleen päälle eivät äkkää sitä eivätkä sen hengellistä merkitystä!

      Jokainen oikein herännyt ja oikean armonjärjestyksen läpi läynyt on joutunut huutamaan ennen syntien anteeksi antamuksen kirkastumista että Jeesuksen, Daavidin ja monen muun vanhurskaan tavoin: "isä miksi minut hylkäsit!"

      Silloin vasta on oma syntiturmelus oikein kirkastunut sellainen armonjärjestys jota perkele ja maailma ei opeta vaan ainoastaan elävä yksi ja ainoa Jeesus Kristus yksi Jumalan Poika. Ja sen te voitte tehdä että tuhansia ja tuhansia seurakuntia pystytätte mutta se pysyy ajan loppuun asti että Kristus on yksi!

    • Jokainen esikoislestadiolainen saa pitää seurakuntaansa ainoana oikena, mutta vain itselleen! Jos ajattelee, että kaikki muut ovat väärässä, siinä menee ajatukset Jumalan edelle! Ja ne eivät ole Jumalan luontoon sopivia. Hän on hyvä ja laupias ja haluaa, että kaikki pelastuisivat. Kannattaa ajatella ihan hallinnonkin kannalta. Miten kukaan voisi paimentaa koko maailman kaikkia ihmisiä. Se on selkeästi Jumalan ja Jeesuksen asioita, koska siihen tarvitaan jotain yliluonnollista. Apostoleita oli 11 plus Mattias. Jokaisella oli oma työalansa. Me tunnemme Raamatusta vain muutaman vaikutusta. Pietarin, Paavalin ja Johanneksen. Jaakob ja Juuda olivat Herran veljiä ja tulleet Kristuksen uskoon vasta ylösnousemuksen jälkeen.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      146
      10596
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3013
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      206
      2839
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2127
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1878
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1699
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1636
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1597
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1543
    10. 82
      1438
    Aihe