Puolet osakesijoituksista ei tuota voittoa koskaan

Anonyymi-ap

https://www.hs.fi/talous/art-2000009542124.html

"Yhdysvalloissa vain noin puolet eli 49,5 prosenttia pörssilistatuista osakkeista oli onnistunut tekemään omistajistaan rikkaampia."

"Ja tämä ennen kuin inflaation vaikutus otetaan huomioon. Jopa noin 60 prosenttia osakkeista on tuottanut huonommin elinikänsä aikana kuin riskittömät sijoitukset"

"Vain neljä prosenttia pörssiyhtiöistä tuo noin 90 prosenttia pörssin tuotoista."

"Pörssi-indeksien tuotto on pitkälti erilaisten Applen kaltaisten superyhtiöiden varassa."

”Se on kuin lottoaisi”

Tutkimus antaa pörssiosakkeisiin sijoittamisesta toisenlaisen kuvan kuin julkisuudessa oleva kritiikitön hehkutus osakesijoittamisen autuudesta.

7

155

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Toista se on meillä Suomessa...

    • Anonyymi

      Sitten kun selität minulle, että miten toi on mahdollista.

      Kun suurin osa yrityksistä kuitenkin maksaa osinkoa. Niin 20 vuoden omistuksella, jos osinkoa maksetaan 3% vuodessa, tulisi osakekurssin pudota samassa ajassa noin 50% jotta pysyttäisiin tilassa, ettei osake tuota mitään omistajalleen.

      Ja tuo väite ettei tuota omistajalleen KOSKAAN mitään, on käsittämätön. Kurssin tulisi siis laskea päivittäin, ei yhtään kuukautta, viikkoa tai päivää ettei kurssi nouse.

      Olisiko tässä uutisoinnissa kyse käännösvirheestä. Alunperin on tarkoitettu muuta, mutta kääntäjä on sen kääntänyt niin että ajatus on muuttunut. Vai voiko olla, että alunperinkin on menty metsään tuossa "tutkimuksessa".

      • Anonyymi

        Noniin, selvitin asiaa. Tuo väite ettei osakkeet tuota mitään omistajalleen, on peräisin tutkimuksesta, jonne tuosta helsingin sanomien sivulta pääsee.

        Siellä sanotaan näin:

        "When stated in terms of lifetime dollar wealth creation, the best-performing four percent of listed companies explain the net gain for the entire U.S. stock market since 1926, as other stocks collectively matched Treasury bills. "

        Kyseessä on siis käännösvirhe. Suurin osa osakkeista tuottaa saman kuin "treasure bills" joka tarkoittaa siis valtion velkasitoumukset.

        Tuokin on laskettu lähes 100 vuoden ajanjaksolle, joten voisi olettaa että suurimmalla osalla osakkeista tulee myös nousu- ja laskuaikoja, joten väite siitä ettei osakkeet tuottaisi KOSKAAN omistajalleen mitään, on ihan metsässä.

        Tämä on tätä nykypäivän uutisointia. Ei tarkkuus ole oleellista vaan se, että saadaan näyttäviä otsikoita.


    • Anonyymi

      Ensinnäkin, tieto on ilmeisesti virheellinen.

      Toisekseen, jos katsotaan vain yhtiöiden lukumääriä eikä anneta mitään painoarvoa ajalle, annetaan suhteettoman suuri painoarvo sellaisille yrityksille, jotka käyvät pörssissä vain kääntymässä.

      • Anonyymi

        Talousuutisoinnila koitetaan vaikuttaa ihmisiin. Uutisiin uskoo joku prosentti ja se usein riittää. En tiedä mihin tuolla uutisella pyrittiin vaikuttamaan, mutta ihan yhtä uskottavaa vääntämistä tuo on kuin Nokian uudesta noususta uutisointi. Sitäkin uutisointia jotkut sokeat uskovat kuin raamattua lukisivat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Talousuutisoinnila koitetaan vaikuttaa ihmisiin. Uutisiin uskoo joku prosentti ja se usein riittää. En tiedä mihin tuolla uutisella pyrittiin vaikuttamaan, mutta ihan yhtä uskottavaa vääntämistä tuo on kuin Nokian uudesta noususta uutisointi. Sitäkin uutisointia jotkut sokeat uskovat kuin raamattua lukisivat.

        " ... mutta ihan yhtä uskottavaa vääntämistä tuo on kuin Nokian uudesta noususta uutisointi. Sitäkin uutisointia jotkut sokeat uskovat kuin raamattua lukisivat."

        No, kerropa tuon tasaista tahtia tukevaa voittoa tekevän Nokian nykyfundan analyysi, eli syy siihen miksi ko. yritys olisi ajasta ikuisuuteen menestymätön, sekä eritelty asiasisältö termille "uusi nousu" sillä tuskimpa se kenellekään merkitsee ajatusta teknokuplan kaltaisesta tulevaisuudesta.


    • Anonyymi

      Warren Buffetilla lienee jo mittavien pääomiensakin vuoksi melkoisesti hajautusta ja sijoituksensa ovat kokonaisuudessaan tuottaneet kiitettävästi vuosikymmenestä toiseen, myös korkoa korolle periaatteella.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5065
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3187
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1827
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1790
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1655
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1511
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1305
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1276
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1267
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1257
    Aihe