Alan olemaan aika loppu tässä uhkapelaamisen suossa tarpomiseen

Anonyymi-ap

Tuli taas pelattua tili tyhjäksi hetken mielijohteesta. Pitäisi sitten elellä taas pyhällä hengellä viikkoja. Vuosia on tullut pelattua, mutta irti ei tunnu pääsevän millään. Jotain pätkiä onnistunut olemaan pelaamatta. Se on ihan sama mitä paskaa tuosta uhkapelaamisesta seuraa ja kuinka monta kertaa, mieli on niin addiktoitunut, että niistä ei opi mitään. Nytkin tiedän, että huomenna vitunmoinen morkkis, mutta kun rahaa on taas tulossa, niin mieleen hiipi ajatus "mitäs jos kokeilisi kympillä". Sitä ei vaan osaa lopettaa siihen kymppiin, osaa lopettaa vain siihen kun tili on tyhjä.

Omalla kohdallani varmasti traumaattinen lapsuus, koulukiusaaminen ym. traumat pitävät tuossa kiinni. Lisäksi pelaaminen syrjäyttänyt kaikki sosiaaliset suhteet ja tuosta on tullut joku yksinäisyyden pakokeino.

Olen yrittänyt hakea apua, mutta aika laihoin tuloksin. Ymmärrystä saa lähinnä niiltä, jotka tarpovat tai ovat tarponeet samassa suossa.

Omasta mielestäni raha ei ole edes pahinta mitä noihin häviää, niihin häviää oikeastaan koko elämän. Siitä uhkapelaamisesta tulee niin hallitseva osa mieltä, että se menee kaiken edelle. Ei edes pysty itselleen uusia vaatteita ostamaan, kun addiktoitunut mieli laskee sen olevan pois pelaamisesta.

3

1027

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Puhutaan varmasti hieman eri kokoluokan pelisummista millä itse pelasin, mutta silti sadoista/tuhansista, jotka ovat itselleni huomattavan merkittäviä summia.

      Olin lähes jatkuvasti pelaamassa, jos en ollut perheeni kanssa tai töissä. Ystävienkin kanssa tuli pelattua yhdessä, joka loi tilanteista kaiken lisäksi sosiaalisia, joka taas edesauttoi ongelman kehittymistä. Kun joku sai ns ison potin oli itsekin pakko yrittää hakea sellaista.

      Talletukset ja panokset nousivat kokoajan. Sain itse myös olla pelaamatta pitempiä aikoja, mutta kun ei muuta keksinyt hiipi mieleen sama ajatus siitä että jos kokeilisi, eihän se siihen jäänyt. Sitten ei enää jotkut "normaalit" hommat kiinnostaneetkaan yhtälailla kuten ennen.

      Lopulta kuitenkin olin onnekas ja sain pelaamani rahat ja hieman voittoa päälle takaisin yhtenä iltana kun olin käynyt todella alhaalla. Ei voitolla pääse lähelläkään tuntipalkkaani, jos suhteutan sen pienen voiton peleihin tuhlattuun ja hukattuun aikaan. Onneksi huomasin ongelman jo hyvin varhaisessa vaiheessa ja osasin tuon voiton jälkeen sulkea ja rajoittaa pelitilini niin, että pystyn ehkä korkeintaan joskus laittamaan jääkiekko otteluun pitkävedon ja pelaamaan loton, jos sille päälle satun. Ymmärrän toki, että tilanteesi on tekstisi perusteella haastavampi ja siitä on tullut osa sinua ja tietynlainen pakkomielle. Tämä ei kuitenkaan meinaa sitä, että sitä "isoa voittoa" kannattaisi metsästää, sillä vaikka sellaisen saisikin addiktin mieli himoitsee pelata lisää ja hetki sitten saadulla voitolla on hyvä perustella itselleen taas siirtoja pelitilille.

      Itselleni tämä "voitto" kuitenkin auttoi minut lopettamaan pelaamisen ja pääsin irti siitä noidankehästä, josta olen ikuisesti kiitollinen. Nyt jo jonkin aikaa pelaamatta olleena alkanut elämäkin maistua ihan erilaiselta. Vaikka pystyin pelatessakin nauttimaan joistain asioista monet asiat tuntuvat nyt entistäkin paremmilta ja helpommilta, kun takaraivossa ei pode syyllisyys eilisiltana pelatuista rahoista. Vaikkei sitä alennustilaa aiemminkaan huomannut kukaan ympärilläni olen myös kuullut muiden sanovan miten olen pirteämpi.

      En tiedä auttoiko tämä yhtään vaiko olisitko mieluummin kuullut saman kaltaisessa tilanteessa olevan ihmisen tarinan ns vertaistukena, mutta niitä on jo netti pullollaan. Ajattelin että ehkä tarinani saisi ajattelemaan mikä on lopulta tärkeintä. Menetetyt rahat ovat loppupeleissä mitättömiä oikeiden kokemusten, perheen ja ystävien rinnalla, sillä niin kuin sanonta kuuluu käärinliinoissa ei ole taskuja eikä täältä mitään mukaansa kuitenkaan kukaan saa.

      Toivotan sulle kaikkea hyvää ja erinomaista alkavaa kesää. Toivottavasti onnistuisit pääsemään eroon riippuvuuden hallinnasta elämässäsi, vaikkakin sitten ammattiavun kautta.

      • Anonyymi

        Totta. Ainoa paha riippuuudessa ei ole hävityt rahat, vaan myös menetetty aika ja se itse riippuvuus, joka on laittanut aivokemiat sekaisin.


    • Anonyymi

      Hienoa että voitit. Mutta sitä ei tapahdu 99% peliriippuvaisista, jotka nimenomaan ajattelevat ratkaisun tulevan pelaamalla lisää. Casinot tykkää tästä. Minä olen iloinen mutta paljon paljon paljon pelanneena ja omaisuuteni kadottaneena veloissa kärvistelevänä masentuneena iloitsen vain päivistä joita kertyy kun olen pelaamatta. Vihdoinkin. Se on vain rahaa. Mutta vaikuttaa minun kohdallani seuraavat 15 vuotta tehden omista ja perheeni arjesta ankean. Itse olen tähän syypää. Vain yksin minä. Ja todella yksin olenkin. Mutta tänne kirjoittaminen helpotti.
      Toivotan kaikkea hyvää ja pelittömiö päiviä mahdollisimman monelle riippuvaiselle. Minä tiedän, miten vaikeaa on. Mutta siitä voi selvitä. Lopettamalla. Ja kantaen vastuun. Mitä ikinä se kenenkin kohdalla tarkoittaa. Nim. Yli 200 000 euroa pelannut ex pelaaja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 130
      3694
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      95
      3358
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2438
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1851
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1698
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1589
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1544
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1496
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1461
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      84
      1420
    Aihe