Mitä on hyvinvointipalvelu - teoreettinen lähtökohta

Mitä on hyvinvointipalvelu - teoreettinen määritelmä

Hyvinvointivaltion pitkäikäisyys ei liity millään tavalla tuen saamiseen. Hyvinvointivaltio ei tee laiskuutta tai velkaannuta yhteiskuntaa.

Ihminen ei ole laiska vaan syrjäytetty. Haluttomuus voi myös olla vapauden ilmaisu, koska vaihtoehto sinun alaisenasi on vankeutta. Kukaan ei vapaaehtoisesti käytä tukia passivoitumiseen. Sama kuin syyttäisit kaikkia markkinatalouden häviäjiä, siitä yksityisestä kilpailusta pudonneita, itseaiheutetuksi, jolla verukkeella peittelet sen, että sinä hallitset ja syrjäytät heitä. Jos et tottele, saat potkut.

Ihan kuin ihmisen kaikki ongelmat korjautuvat autoritaarisella työn antamisella, jossa heidät pakotetaan tekemään rahaa.

Sosiaalidemokraattisen puolueen hyvinvointivaltion tarkoitus oli tukea kapitalismia poistamalla vapaan markkinatalouden sosiaaliset ongelmat, väliinputoaminen, köyhyys, koulutuksen ja terveyden epätasainen jakautuminen. Se ei ole sosialismia. He pettivät sosialistisen liikkeen kieltämällä taloudellisen keskittymisen haitat.

Sosialismi on Marxia ja tarkoittaa rahan keskittymisen kieltämistä ja korvaamista yhteisellä hallinnalla rahasta; yksityisen korvaamista yhteiskunnallisella tai sosiaalisella. Siihen ei koskaan päästy ja sen tilalle tuli poliittinen diktatuuri eli symbolinen pääoman keskittymä. Kommunismi ei ole diktatuuria vaan Stalinin diktatuuri sekoitettiin kommunismiin muissa maissa, koska Stalin kutsui sitä kommunismiksi. Myös Kiinan kansandemokraattinen tasavalta on keskittynyt symbolisesti.

Koko sosialismin merkitys on siinä voimavarojen keskittymisessä, joka teorian mukaan on aina aiheuttanut kaiken kärsimyksen kaikissa vaiheissa ja joka kumoaa Adam Smithin Kansakuntien varaus -teoksen vapaan markkinatalouden. Markkinatalous ei toimi keskittymisen takia, koska se syrjäyttää jotkut ihmiset ja tekee heistä passiivisia, köyhiä ja alkoholisoituneita. Mitä kauemmin vapaa markkinatalous toimii, sitä suurempi prosenttiosuus väestöstä syrjäytyy ja muodostuu eliitti ja vihainen, epävakaa enemmistö, joka tuhoaa järjestyksen ja sitten se sama alkaa alusta ilman sosialismia.

Huostaanotto on kiellettävä ja korvattava perhelaitoksella

16

585

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      En ymmärtänyt viestiä kokonaan, mutta olen samaa mieltä niiden kohtien kanssa mitkä ymmärsin.
      Nykyinen yhteiskuntamalli on syrjivä. Töitä ei edes riitä kaikille (mikä voidaan nähdä tilastokeskuksen sivuilta), mutta kaikki teeskentelevät kuin työttömyys johtuisi vain yksilön omasta haluttomuudesta.

      • Anonyymi

        😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍

        ❤️ ­­N­­y­­­m­f­­o­m­­­a­­­a­n­i -> https://ye.pe/finngirl21#17863665N

        🔞💋❤️💋❤️💋🔞💋❤️💋❤️💋🔞


    • Anonyymi

      Sinulla kun ei ole enää työtä, vaimoa tai lasta, niin sitten on aikaa miettiä tällaista jonninjoutavaa paskaa. Tekisit jotain kehittävää.

      • Anonyymi

        Aloittajan ongelmien juurisyy ei ratkea yhteiskuntajärjestelmää vaihtamalla. Vaikka kapitalismista ja palkkatyöstä siirryttäisiinkin kommunismiin ja tuotantovälineiden yhteisomistukseen, siinäkin järjestelmässä pitäisi pystyä noudattamaan ohjeita, tottelemaan käskyjä ja tekemään yhteistyötä muiden ihmisten kanssa, jotta työt tulisivat tehtyä.

        Tähänhän hän ei tunnetusti pysty, ja siksi jokaisesta työpaikasta tulee kenkää. Ainoa aloittajalle sopiva yhteiskuntajärjestelmä olisikin sellainen, jossa hän saattaisi diktaattorina määrätä kaikki muut hyppimään omien oikkujensa mukaan, mutta käytännössä diktatuurikaan ei kauaa pysyisi pystyssä, sillä tällä diktaattorilla ei olisi yhtäkään tukijaa tai liittolaista.


    • Anonyymi

      Hyvinvointipalvelut sanana on harhauttava. Kaikki eivät ymmärrä sen luonnetta. Oletetaan että jatkuvasti lisääntyvä kulutus olisi hyvinvointia. Osin niin onkin mutta kun siihen liitetään luonnon saastuminen, joka on merkittävä seikka. Saadaan uusi näkökulma.
      Ihmisille tulee olla työtä, ravintoa ja sivistystä. Esimerkiksi Persujen räyhääminen ulkomaalaisten pahuudesta on järjetöntä.

      ps. Marx ei ollut tuottavuuden kehityksen vastustaja. Hän otti rinnakkain pääomatulot ja palkkatyön tulot. Palkkatyön tuloilla eletään ns. jokapäiväisesti. Valtio kustantaa pääomatuloilla sosiaalisen sektorin.
      On selvää ettei kukaan tarvitse turhanpäiten krääsää ympärilleen. Työn tuloksista syntyy yhteiskunnallinen infra ja joka ei siedä sotimista. Sota on kuin Musta Pekkka, Sitä ei haluta ottaa peliin mukaan.

    • Anonyymi

      Ukrainassa ja Venäjällä näkyy kapitalismin rappio avoimesti.
      Siellä kilvan tuhotaan hyvinvointia sen rakentamisen sijasta. Isänmaallinen kiihotus surmata toisiaan on molemmille tahoille hyve. Ukrainan aseistajat kiihottavat Ukrainaa voittamaan sodan. Kollektiivinen naton tukema Ukraina aseistaminen luo harhakuvaa jostain ihanteesta, jonka juuret ovat aseistuksessa.
      Tuleva hallitus ei uskalla sanoa ääneen, että leikkaukset johtuvat sotakuluista. Tuleva hallitus elää unelmassa "aseilla luodaan rauhaa ja hyvinvointia".
      EU:ssa ja natossa näkyy selvästi kapitalismin rappio. Sota mukamaste loisi hyvinvointia.

    • Anonyymi

      Mitä on hyvinvointipalvelu?
      Ketään ei jätetä varallisuuden vähyyden vuoksi hoitamatta.

    • Anonyymi

      Hyvin voiva valtio ei käy sotia. Siinä tuloerot eivät kasva kohtuuttomiksi. Kansantalouden kehityksessä painopiste on henkinen ja ruumiillinen hyvinvointi.

    • Anonyymi

      Lähtökohta numero 1.
      Kaikki maailman kansalaiset kuuluvat samaan eläinlajiin, Homo Sapiens alias Viisas Ihminen.
      Lähtökohta numero 2.
      Ihmiset ovat ihmisiä puhekielestä, ihonväristä tai seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta.
      Lähtökohta numero 3.
      Ihminen ei ole sotainen luonteeltaan vaikka niin väitetään. Eriarvoisuus synnyttää sotia eli rikkaimmat hamuavat entisen lisäksi vielä rikkaammaksi.
      Lähtökohta numero 4.
      Ihmisten keskuudessa toiset tuottavat enemmän mutta keskimäärin kaikki haluavat olla osa omaa seutuaan kehittämässä.
      Lähtökohta numero 5.
      Ihminen on sosiaalinen olio. Hänen perusluonne ei ole kampittaa toisia, elää toisten kustannuksella. Tulonjaon eriarvoisuus synnyttää ongelmia.
      Lähtökohta numero 6.
      Ihmiskunta on harhautunut osittain maailmankuvassa palvomaan olemattomia, pitämään olematonta totena. Se on jarruttanut sivistyksen kehitystä mutta on parhaillaan maailmalla poistumassa.

      Hyvinvointi ei ole pelkästään sitä, että saa vatsan täyteen sapuskaa. Se edellyttää myös sivistystason nousua yhä korkeammalle ja rauhan maailmaa.

    • Anonyymi

      Hallitus päättää sotakuluista vaikka ne ovat tarpeettomia.
      Hyvinvointialueet keskittyvät kansantalouden kehittämiseen.
      Ristiriita on selkeä.

      • Anonyymi

        Suomi aseettomaksi malliksi muulle maailmalle.?
        Järjettömämpää "rauhanohjelmaa" saa hakea.
        Mitä kommunisti olisi tehnyt jos Suomeen olisi hyökännyt Venäjä..?
        Viekää kaikki niin sitten tulee rauha, noinko.??


    • Anonyymi

      Asteittain ryhdytään alentamaan sotilaskuluja tarpeettomana ja varoja siirretään hyvinvointialueille, Ammattikoulutusta, alepalkkojen korottamista, kaikkea ihmiselämän säilyttämistä. Luonnon suojelu vahvasti mukana.

      • Anonyymi

        Tuohonko sitten loppuisivat sodat.?
        Viekää komut Venäjän johdolle Putinille, ja veljespuolueellenne Venäjän kommunistiselle puolueelle noita "rauhanviestejänne".
        Hyvä puolustus takaa kaiken hyvinvointi palvelut kansalaisille, turvajoukot aina tarvitaan, muuten olisi sota pian kaikka vastaan.


    • Anonyymi

      Kaikki maailman kansalaiset kuuluvat samaan eläinlajiin, Homo Sapiens. Kaikilla on oikeus tehdä työtä ja saada kohtuullinen toimeentulo. Tykkien ja kiväärien sijasta vanhusten ja sairaiden hoitajia. Oligarkismi tulee estää.

    • Anonyymi

      Ihminen on sosiaalinen olio. Hän yksilönä eri ole juuri mitään. Ihmisyys kasvaa yhteisössä. Yksilön velvollisuus on tehdä työtä yhteisön hyväksi. Sen työn tulokset palautuvat yksilöille.

    • Anonyymi

      Persujen ilkivalta ylti tällekin avaukselle.
      Ylläpito töihin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      125
      3004
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1245
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      101
      1231
    4. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1041
    5. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      1013
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      990
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      946
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      48
      911
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      894
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      44
      806
    Aihe