Vertailu alkaa jo ala-asteilla - kenellä merkkituotteita ja keillä jäljitelmiä

-- tai ei juuri sitäkään!

Medialinkki ~ https://yle.fi/a/74-20032614 -, otsikoltaan ja ingressiltään näin:
"Lapselle on kova paikka, jos perheellä on vähemmän rahaa kuin muilla – väitös: Köyhyyden kokemukset pitäisi huomioida jo alakoulussa
Tuore väitöskirjatutkimus tutkii, millainen yhteys suomalaislasten ja -nuorten kokemalla köyhyydellä on elämäntyytyväisyyteen."
-Yle-toimittajana Iina Heilala.

__
Aikuisten markkinatalousmaailma näyttää mallia! -

Elämme kasvuhokemallista |1 näyttö- ja vertailutaloutta |2 ---
.. ja tuo vertailu ja esittely alkaa jo peruskoulun ala-asteilla. Toisilla on varaa ja se halutaan osoittaa -monellakin tavalla. Osa lapsista käyttää runsaammin rahaa kauppojen karkkihyllyiltä valintoja tehtäessä ..

|1 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2020/04/muutummeko-kasvuhokemasta-vahentamisen.html -
|1 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2020/04/miksi-niin-monien-huulilla-on.html -
|2 ~ https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ilkkaluoma/250179-naytto-ja-vertailutalous-mita-se-on/ -


Osa pukeutuu merkki- ja brändivaatteisiin - saa uuden polkupyörän vuosittain - uudet reput ja uusia vaatteita kuukausittain. Tosin tässä on myös toinen terveempi ilmiö -

.. monesti nuo "uudet vaatteet" eivät olekaan uusia, vaan taitavasti kierrätyksestä ja kirppiksiltä hankittuja murto-osahintaan - kaikkea ei tarvitse ostaa merkkiliikkeistä ja näin lihottaa niiden loputonta voitonhamuamistaan. Onkin havaittavissa terve herääminen kierrätykseen!

__
Kerrotaan Valkeakoskelta tarinaa Yhtyneiden tehtaanomistaja ja patruuna Juuso Walden' in lapsista ja heidän viikkorahoistaan; Juuson mukulat saivat vähemmän viikkorahaa kuin toverien eli tehtaan työläisten lapset -

.. onko näin, vain nuo lapset ajaltansa sen tietävät - jos hekään. Tarinassa on kuitenkin esimerkillistä voimaa, ettei aina tarvitse näyttää ja vertailla ominaisuuksilla, jotka ovat vain maallisuuden ilmiö.

__
Rahalla saa ja hevosella pääsee!

Nykyajan esimerkki näyttö- ja vertailutaloudesta löytyy osuvasti autoteollisuudesta - ponttaa omalle voimalle saa pakoputkien määrästä, ja erilaisista kirjainyhdistelmistä auton peräpäässä |3 - on GT, on AMG, M ja monia muita kohokkeita, joilla pönkitetään edellä ajan voimaa ja näyttävyyttä mureiden pakoputkiäänien seasta.

|3 ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/16224148/naytto--ja-vertailutalous-nayttaytyy-meilla-autoissamme---liian-usein -

__
Olemmeko oikeasti tällaisia vertailuihmisiä (kuka milläkin) -

.. miksi meidän pitää kasvattaa ulkoisin kohokkein sen kaiken elämän pakoputkia näyttävyyden pituutena kun noita itsetuntomme kohotuskirjaimia suurella rahalla autojemme peräpäihin ostamme?

___
Onko meillä osalla heikko itsetunto?
[ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2005/05/itsetunto-on-ihmisen-perusvoimanlhde.html - ]

Mahatma Gandhi' lla |4 oli vahva itsetunto- ilman useita pakoputkia, vain yksi ja oma, joka tuotti luonnolle kasvuvoimaa sillä oikealla tavalla - kierrätykseen eikä tuottanut ympäristövahingollisia kaasuja möreiden moottorimurinoiden seasta taivaan tuuliin.

|4 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/09/johtaja.html - eräänlaista näyttämistä ja vertailua tämäkin - oman voimansa osoittamista ---

__
Itsetunto on sisäinen ihmisinhimillinen voima suvaitsevaisuutena ja huomioonottamisena - aitona esimerkkinä, että kävellenkin pääsi, jos haemme tuntua vaatimattomaan Elämään Gandhilta.

__
Niin, sitä aikuiset edellä mitä lapset perässä

Kotikasvatus |5 on ainoa tehtävä sen lisäksi mitä evoluutio sääti meille lisääntymisenä - hallitusti ja sovittautuvasti. Yhtä hallitusti kokonaisuus sovittautumisena, luontoympäristö kuin keskinäiset suhteet ihmisyhteisöissä ovat niitä kasvatuskohteita, joilla meidän vanhempien olisi ruokittava lapsemme jatkamaan omaa geenistöämme.

|5 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2007/06/lasten-kasvatus-on-luonnostaan.html -

__
Lapsen suurin voima on vahva tuntemus omasta tietoisuudesta olla yhtä arvokas kuin kuka tahansa muu lapsi -

.. tällöin ei raha, sen käyttö kuin näyttö- ja vertailu ota millään lailla kosketuspintaa lapsen mielen liikkeisiin, jotka huonoimmillaan kateutena, pahana olona kuin syrjäytymisenä kilpailevasta vertailusta saattavat ajaa yksinäisyyden kautta eriarvoistumiseen, koulukiusaamisen kohteeksi |6 ja sen jälkeiseen pahan olon purkuun - jopa myöhempänä väkivaltana! |7

|6 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/09/lapsi-joutuu-vankilaan-tuleeko-hanesta.html -
|6 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/04/tp-sauli-niinisto-tarttui.html -
|7 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/11/kouluvakivallasta-katujengeihin.html -
|7 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/02/tp-niinisto-pm-marin-tulkaa-mukaan-seis.html -

__
114189

123

698

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tota se oli jo 70 luvulla, opettajat nuoleskeli varakkaiden lapsia ja varakkaiden lapset väheksy köyhiä.

      Luonnon laki. Toki ihmisellä toi varallisuuden kerääminen ja luksus in menny liian pitkälle, mutta elämä on tällästä.

      • Anonyymi

        Noin se meni, vahvistan puolestani

        60-vuotias


      • Anonyymi

        ...juu, ja nyt se nähdään että sama porukka joka eli kuin pellossa, on ylivelkaantunut joka päivä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Noin se meni, vahvistan puolestani

        60-vuotias

        Samat ajatukset täälläkin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ...juu, ja nyt se nähdään että sama porukka joka eli kuin pellossa, on ylivelkaantunut joka päivä.

        Se hyvä, asuntojen hinnat putoavat.


      • Anonyymi

        Kyllä oli selvästi havaittavaa 80 luvullakin ja opettajat eivät edes peitelleet sitä oppilaiden edessä mitenkään


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Samat ajatukset täälläkin.

        1950 luvulla kanta suomalaisia syrjittiin. Karjalaiset sai kaiken. Oliko joukossa paljon khazareita vale juutal jotka pääsi töihin v valtiolle, kuntoon, kouluihin ja politiikoina yli edustettuja aina.
        Ruotsin kieliset ovat joka paikazza.
        Itse asuin 50/60 luvulla kunnassa jossa näki miten pian ne muualta tulleet rikastui maataloudessa. Maitotilat jne. Ei suomal päässeet opiskelemaan helposti koska suosivat omiaan. Nähä asioita täytyy penkoa mitä meiltä suomal viety satoja vuosia Ruotsin toimesta. Katsokaa EU alueen roistoja ja Ruotsin " eliitti "


      • Anonyymi

        Älkää jauhako p'skaa. Köyhässä Suomessa kadehdittiin, niitä joilla oli edes jotakin, kuten asiallinen talvitakki tai uusi jääkiekkomaila. Ne "rikkaiden" kakarat olivat kiusaamisen kohteena ja joukkovoima oli ns. "köyhien" puolella. Opettajat yrittivät vain olla huomaamatta mitään ja kannustivat näitä "vähäosaisia".


      • Anonyymi

        En muista moista ilmiötä 70-luvulta kun olin koululainen...ehkä jonkun kateellisen kommunistin sepustusta. Yksittäistapauksia ei saa liioitella.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        1950 luvulla kanta suomalaisia syrjittiin. Karjalaiset sai kaiken. Oliko joukossa paljon khazareita vale juutal jotka pääsi töihin v valtiolle, kuntoon, kouluihin ja politiikoina yli edustettuja aina.
        Ruotsin kieliset ovat joka paikazza.
        Itse asuin 50/60 luvulla kunnassa jossa näki miten pian ne muualta tulleet rikastui maataloudessa. Maitotilat jne. Ei suomal päässeet opiskelemaan helposti koska suosivat omiaan. Nähä asioita täytyy penkoa mitä meiltä suomal viety satoja vuosia Ruotsin toimesta. Katsokaa EU alueen roistoja ja Ruotsin " eliitti "

        Sinun täytyy siis olla nyt 80 vuoden kieppeillä ,jotta voit tehdä tuollaisia rikastumishavaintoja.


    • 2

      Lieveilmiöitä - kun syyn ja seurauksen laki puree - lapsiinkin!

      Alaikäisten huostaanotot ovat lisääntyneet rajusti Helsingissä |E – Vantaalla vähentyneet (määrärahojenko puute?) … Alkoholin käyttö on kasvanut. Raskas juominen on karannut monien käsistä. Työt ovat loppuneet tai yt-kierteet riivanneet jo vuodesta toiseen – hermot kireällä, vaimo lähtenyt – mies pettänyt.

      Kuka kärsii – lapsi kärsii ja myös oppii, mutta mitä ja miten se vaikuttaa lapset nuoruusvuosiin ja aikuisikään. Kotona opittu – vanhana taidettu. Mielenterveys pätkii, huumeet vierottavat normaalista yhteiskunnasta, luonne muuttuu – emme ajattele kuin itseämme, muista ei ole enää väliä. Jopa loogisen ajattelun valo hiipuu ---

      |E ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2013/04/huostaanotto-huutaa-apua.html -

      __
      Entä myöhemmin kun moni koulukiusaaja siirtyy myöhemmäksi työpaikkakiusaajaksi? |8

      Ja kaikki tämän vain siksi ettei kyennyt osallistumaan näyttämiseen ja vertailuun tai sitten ollen itse jo lapsesta pitäen se itsetuntonsa pönkittäjä ja rahan suhteeton käyttäjä - näihin näyttö- ja vertailutalouden näyttöreliikkeihin!

      |8 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2013/10/koulukiusaajasta-tyopaikkakiusaajaksi.html -

      __
      PS. --- Lopuksi neljän lapsen isänä olen joutunut katsomaan myös aikuisiällä monesti peiliin - kiusaus näyttö- ja vertailutalouteen on herkässä, kun haluaa olla enemmän kuin onkaan. Vanhemmiten tämä luulo haihtuu luonnostaan - ainakin useimmilta meiltä!

      __
      e

    • Anonyymi

      Enemmän valtiojohdosta huomiota lapsiimme ja vähemmän aseita ja rahaa Ukrainaan!

      • Anonyymi

        Kuten Venäjällä missä äidin saa hakata lasten nähden ja poliisi vain varoittaa että älä sentään tapa sitä huoraa, muuten OK. Siellä meneekin aseita ja rahaa Ukrainaan piikki auki.


      • Ehkäpä kuitenkin ensin varmistamme että saamme pitää tämän suomalaisen perhepolitiikan ja lainsäädännön niin ettei sitä koskaan korvata kammottavalla venäläisellä mallilla, jossa lapsia opetetaan tappamaan ihmisiä jo ala-asteella.

        Tämä tulee parhaiten turvatuksi siten, että Venäjä ei valloita tuumaakaan toisten valtioiden alueita, maksaa se sitten minkä maksaa. Ja joka tapauksessa Venäjä maksaa aina paljon enemmän.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuten Venäjällä missä äidin saa hakata lasten nähden ja poliisi vain varoittaa että älä sentään tapa sitä huoraa, muuten OK. Siellä meneekin aseita ja rahaa Ukrainaan piikki auki.

        Väkivalta on lähinnä massiivisena amerikkalainen ilmiö. Tänä vuonna jo yli 200 massamurhaa jenkeissä - siviilien kesken!


      • Anonyymi
        Repe_RuutikaIlo kirjoitti:

        Ehkäpä kuitenkin ensin varmistamme että saamme pitää tämän suomalaisen perhepolitiikan ja lainsäädännön niin ettei sitä koskaan korvata kammottavalla venäläisellä mallilla, jossa lapsia opetetaan tappamaan ihmisiä jo ala-asteella.

        Tämä tulee parhaiten turvatuksi siten, että Venäjä ei valloita tuumaakaan toisten valtioiden alueita, maksaa se sitten minkä maksaa. Ja joka tapauksessa Venäjä maksaa aina paljon enemmän.

        Entä amerikkalainen siviilien massamurhailmiö, oletko lukenut tai mediasta havainnut?


      • Anonyymi
        Repe_RuutikaIlo kirjoitti:

        Ehkäpä kuitenkin ensin varmistamme että saamme pitää tämän suomalaisen perhepolitiikan ja lainsäädännön niin ettei sitä koskaan korvata kammottavalla venäläisellä mallilla, jossa lapsia opetetaan tappamaan ihmisiä jo ala-asteella.

        Tämä tulee parhaiten turvatuksi siten, että Venäjä ei valloita tuumaakaan toisten valtioiden alueita, maksaa se sitten minkä maksaa. Ja joka tapauksessa Venäjä maksaa aina paljon enemmän.

        Voi sinua pientä. Paljon on sinulla vielä opittavaa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Voi sinua pientä. Paljon on sinulla vielä opittavaa.

        Varmasti meillä kummallakin on, tyttö kulta. Sinusta ilmeisesti poiketen haluan saada sen oppini vapaassa, demokraattisessa oikeusvaltiossa.😊


      • Anonyymi kirjoitti:

        Entä amerikkalainen siviilien massamurhailmiö, oletko lukenut tai mediasta havainnut?

        Kukas sitä meille on tyrkyttämässä, Ilkka? Nato on puolustusliitto, joka estää tai torjuu vihamielisen hyökkäyksen kimppuumme. Ulkomaitten kouluampujat ja vastaavat ketaleet eivät ole vaaraksi meille, mutta venäläismiehityksen tuoma venäläinen lainsäädäntö ja mafiavaltio, jossa koko maa on yhtä rikosta, olisi tosi painajainen.

        On siis tärkeää varmistaa, että saamme pitää tämän suomalaisen perhepolitiikan ja lainsäädännön niin ettei sitä koskaan korvata kammottavalla venäläisellä mallilla, jossa lapsia opetetaan tappamaan ihmisiä jo ala-asteella.

        Tämä tulee parhaiten turvatuksi siten, että Venäjä ei valloita tuumaakaan toisten valtioiden alueita, maksaa se sitten minkä maksaa. Ja joka tapauksessa Venäjä maksaa aina paljon enemmän.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuten Venäjällä missä äidin saa hakata lasten nähden ja poliisi vain varoittaa että älä sentään tapa sitä huoraa, muuten OK. Siellä meneekin aseita ja rahaa Ukrainaan piikki auki.

        Äitini oli kylä horatsu ja otti meidät mukaan "keikoilleen" Olisin ollut ylpeä isästäni jos tämä olisi hänet hakannut.


      • Anonyymi
        Repe_RuutikaIlo kirjoitti:

        Kukas sitä meille on tyrkyttämässä, Ilkka? Nato on puolustusliitto, joka estää tai torjuu vihamielisen hyökkäyksen kimppuumme. Ulkomaitten kouluampujat ja vastaavat ketaleet eivät ole vaaraksi meille, mutta venäläismiehityksen tuoma venäläinen lainsäädäntö ja mafiavaltio, jossa koko maa on yhtä rikosta, olisi tosi painajainen.

        On siis tärkeää varmistaa, että saamme pitää tämän suomalaisen perhepolitiikan ja lainsäädännön niin ettei sitä koskaan korvata kammottavalla venäläisellä mallilla, jossa lapsia opetetaan tappamaan ihmisiä jo ala-asteella.

        Tämä tulee parhaiten turvatuksi siten, että Venäjä ei valloita tuumaakaan toisten valtioiden alueita, maksaa se sitten minkä maksaa. Ja joka tapauksessa Venäjä maksaa aina paljon enemmän.

        ""Nato on puolustusliitto, joka estää tai torjuu vihamielisen hyökkäyksen kimppuumme""

        Hyi hyi sinua, kokoomus-nuori, kuinka sinisilmäinen oletkaan !
        Impperialistilla on vain HYÖKKÄYS-armeijja ja se vieläpä johtaa natoa !
        Näin yritetään pitää siirtomaat maailman valtiaina, vielä 2000-luvulla mutta se ei enää taida onnistua. Sitä todistamme parhaillaan !
        T. haans.sea


      • Anonyymi
        Repe_RuutikaIlo kirjoitti:

        Varmasti meillä kummallakin on, tyttö kulta. Sinusta ilmeisesti poiketen haluan saada sen oppini vapaassa, demokraattisessa oikeusvaltiossa.😊

        Tee sitten työtä sen demokratian eteen eläkä puolustele jatkuvasti epäoikeudenmukaisuuksia mitä maassamme tapahtuu. Vai oletko koneiston jatke? (Turha kääntää katsetta muihin maihin, huomion pois saamiseksi tämän maan ongelmista.)


      • Anonyymi
        Repe_RuutikaIlo kirjoitti:

        Kukas sitä meille on tyrkyttämässä, Ilkka? Nato on puolustusliitto, joka estää tai torjuu vihamielisen hyökkäyksen kimppuumme. Ulkomaitten kouluampujat ja vastaavat ketaleet eivät ole vaaraksi meille, mutta venäläismiehityksen tuoma venäläinen lainsäädäntö ja mafiavaltio, jossa koko maa on yhtä rikosta, olisi tosi painajainen.

        On siis tärkeää varmistaa, että saamme pitää tämän suomalaisen perhepolitiikan ja lainsäädännön niin ettei sitä koskaan korvata kammottavalla venäläisellä mallilla, jossa lapsia opetetaan tappamaan ihmisiä jo ala-asteella.

        Tämä tulee parhaiten turvatuksi siten, että Venäjä ei valloita tuumaakaan toisten valtioiden alueita, maksaa se sitten minkä maksaa. Ja joka tapauksessa Venäjä maksaa aina paljon enemmän.

        Kyllä tämä sekaantuminen maksaa. Kansa maksaa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä tämä sekaantuminen maksaa. Kansa maksaa.

        Kyllä kyllä. Tosin vain pienen murto-osan siitä mitä Valloittajatsaarin ryöstömurharetki tänne meille kustantaisi.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tee sitten työtä sen demokratian eteen eläkä puolustele jatkuvasti epäoikeudenmukaisuuksia mitä maassamme tapahtuu. Vai oletko koneiston jatke? (Turha kääntää katsetta muihin maihin, huomion pois saamiseksi tämän maan ongelmista.)

        Olen päinvastoin jo nyt huolissani oikeistohallituksen toteuttamista epäoikeudenmukaisuuksista ja vastustan niitä henkeen ja vereen.

        Petterikin lähestymiskieltoisine persuineen olisi silti kaikessa huonoudessaan ziljoona kertaa parempi vaihtoehto kuin mikään Moskovan asettama nukkekuvernööri tai pumpattava presidentti.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Väkivalta on lähinnä massiivisena amerikkalainen ilmiö. Tänä vuonna jo yli 200 massamurhaa jenkeissä - siviilien kesken!

        Nyt kyllä syötät järkyttävää roskaa. Väkivaltaa on ollut kyllä aina ja kaikkialla.


    • Anonyymi

      itte kävin koulut 1970 L. Silloinkin oli jo koulussa niitä "parempia" ihmisiä.
      Opettajina ja oppilaina.
      Ilmeisesti alunperin sieltä perheistä ne tulee ne lasten luulot ja asenteet.
      Sekä käytös.

      Nyt jälkeenpäin olen huomannut, että nämä tärkeät, entiset ylimieli lapset ovat nyt vanhoina juoppoja, hraajia ja edelleen tärkeitä....
      Sama meno jatkuu...

    • Anonyymi

      Hienoa ilkka!

      Sinä alat edistyä. Yhdestätoista antamsti linkistä enää vain yksi johti muualle kuin sinun omiin kirjoituksiisi.

      • Anonyymi

        Täydellisyys on enää yhden linkin päässä. Mutta entä 1941-uho?


      • Anonyymi

        Monikohan lukee kaikki nuo Ilkan kymmenen juttua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Monikohan lukee kaikki nuo Ilkan kymmenen juttua.

        Jokaisessa Ilkan avauksessa on lopussa luku - tässä 114189 - mitä se tarkoittaa? Lukuavauksia vai komenttien määrä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jokaisessa Ilkan avauksessa on lopussa luku - tässä 114189 - mitä se tarkoittaa? Lukuavauksia vai komenttien määrä?

        Kuku tarkoittaa takaäänenvaimentaja ERNST 114189:ää, joka vaimentaa Ilkan kaikkein pahimmat aivopierut.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kuku tarkoittaa takaäänenvaimentaja ERNST 114189:ää, joka vaimentaa Ilkan kaikkein pahimmat aivopierut.

        Se ei näköjään toimi. Lieneekö venäläinen?


      • Anonyymi
        Repe_RuutikaIlo kirjoitti:

        Se ei näköjään toimi. Lieneekö venäläinen?

        Kyllä sen pitäisi toimia. Se on Sergei Lavrovin testaama.


    • >eikä tuottanut ympäristövahingollisia kaasuja möreiden moottorimurinoiden seasta taivaan tuuliin.

      Ei tuota tämäkään, ja kyllä lähtee Pertti.
      https://www.tesla.com/fi_fi/model3

    • Anonyymi

      on tosiaan mennyt sananmukaisesti malliin, kun vahenmat joutuu ostamaan merkkituoteet, etei joutuisi koulu kiusatuksi,

      • Anonyymi

        Koululaisen täytyy olla todella paljon muita isompi ja rotevampi korsto, jos aikoo välttyä kiusatuksi tulemiselta grafiitinharmaissa teryleenihousuissaan tai ruskeassa vekkihameessaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Koululaisen täytyy olla todella paljon muita isompi ja rotevampi korsto, jos aikoo välttyä kiusatuksi tulemiselta grafiitinharmaissa teryleenihousuissaan tai ruskeassa vekkihameessaan.

        .. osuvasti todettu ..


      • Anonyymi

        James farkkuihin ommeltiin Lee Cooper tarra perstaskuun,oltiin taas rikkaampia.


    • Anonyymi

      Ilkka vaihtoi moodia, nyt meidän omia asioita ja juuri huomiota lapsiimme! Hyvä!

      • Anonyymi

        Mikä sinä olet kommentoimaan? Kuulostat perinteiseltä koulukiusaajalta.


    • Anonyymi

      Ei ole varakkaita ja köyhiä,kaikki ollaan veloissa.Ja jos jollain on talo ja hypridi pihassa niin takuulla postilaatikossa lukee OP tai Nordea.

      • Anonyymi

        Puhut keskiluokasta. Rikkaita sukuja on suomessa paljon. Raha menee rahan luo!


    • Anonyymi

      Kouluihin koulupuvut, lapsille kielto omien älylaitteiden ja urheiluvarusteiden käyttöön kouluissa, perusluurit turvallisuutta tuomaan, mutta perheen varallisuus ei saisi näkyä koulussa, vanhempien ammatteja ei saisi kysellä oppilailta ym.

      Tasapäistämällä saataisiin terveempi yhteiskunta.

      • Anonyymi

        Luoma meinaa pohjoiskorealaista meinkinkiä kouluun?

        Laitetaanko vielä Pohjois-Korean läskin diktaattorin kuva taulun yläpuolelle?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luoma meinaa pohjoiskorealaista meinkinkiä kouluun?

        Laitetaanko vielä Pohjois-Korean läskin diktaattorin kuva taulun yläpuolelle?

        Pressan kehystetty kuva löytyy jokaisesta suomalaisesta koulusta


    • Anonyymi

      Eikö koulukiusaaminen olekkaan Naton vika!?

      • Anonyymi

        Kyllä se on koululaitoksen vika.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä se on koululaitoksen vika.

        Eikö vanhemmilla ole mitään tekemistä sen kanssa, tuleeko kultapulusta koulukiusaaja vai ei?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikö vanhemmilla ole mitään tekemistä sen kanssa, tuleeko kultapulusta koulukiusaaja vai ei?

        Opettajillakin on roolinsa, ainakin ennen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Opettajillakin on roolinsa, ainakin ennen.

        Opettajien rooli on yrittää tulla toimeen riiviöoppilaitten ja riiviövanhempien kanssa.


      • Ei yksin. On se myös EU:n, WEF:n ja globalismin vika.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Opettajien rooli on yrittää tulla toimeen riiviöoppilaitten ja riiviövanhempien kanssa.

        Pitää valitettavasti myös paikkansa - olin mukana vanhempain neuvostossa ja -yhdistyksessä katsomassa arkea.


    • Anonyymi

      Kerro Luoma Ladastasi, jolla kiidät Pietarin trollitehtaalle töihin. Oliko se pikkupoikana unelmasi?

    • Anonyymi

      "Elämme kasvuhokemallista |1 näyttö- ja vertailutaloutta |2 ---,,,"

      Missä helvetissä te oikein elätte? Taitaa olla samanlaista sontaa kuin Luoman älämölöt yleensäkin.

      • "Kasvuhokemallinen näyttö- ja vertailutalous" on käsite, jonka avulla Ilkka voi helposti virittää keskustelun itsensä kanssa missä tahansa.


      • Anonyymi
        Repe_RuutikaIlo kirjoitti:

        "Kasvuhokemallinen näyttö- ja vertailutalous" on käsite, jonka avulla Ilkka voi helposti virittää keskustelun itsensä kanssa missä tahansa.

        Hyvin 'älykkäästi' sanottu, ei tuossa paljon järki päätä pakottanut! :-)


    • Anonyymi

      Köyhän ei kannata ostaa merkkituotetta, koska niissäkin on eroja. Tokmannilta saat Adidaksen tuotteita halvalla mutta erikoiskauppojen satojen eurojen tuotteet ihana eri tavara vaikka sama merkki.

      • Anonyymi

        Miksi autoissa on nuo GT-merkinnät?!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi autoissa on nuo GT-merkinnät?!

        Mieti sitä pelle.


    • Anonyymi

      Hiekkalaatikoilla opetellaan valikoimaan kamut ja opetellaan sanomaan ettei me leikitä ton kaa . Kaikki valinta pitää osata pienestäpitäen jos on säkä että osallistuu joskus hallitusneuvotteluihin .

    • Anonyymi

      20-vuotias Monika on elänyt koko ikänsä köyhyydessä
      HS:n opiskelijaköyhyys -kyselyn mukaan moni opiskelija on joutunut turvautumaan vanhempiin ja sukulaisiin nykyisessä taloustilanteessa. 20-vuotiaalla Monikalla sitä mahdollisuutta ei ole.

      https://www.hs.fi/kaupunki/helsinki/art-2000009555815.html

    • Anonyymi

      Lukijat ainakin pitävät tätä Luoman kirjoitusta tyhmänä.

      • Anonyymi

        Se ON tyhmä.


    • Anonyymi

      Niin no Venäjällä ei onneksi ole muoti- ja merkkivaatteita. Kaalia saa.

      • Anonyymi

        Eikä Venäjällä lapset näe nälkää, koska he pääsevät töihin kaalimaalle ja saavat syödä ulommaisimmat kaalinlehdet.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikä Venäjällä lapset näe nälkää, koska he pääsevät töihin kaalimaalle ja saavat syödä ulommaisimmat kaalinlehdet.

        " .. Noin 36,5 miljoonaa amerikkalaista eli viime vuonna köyhyysrajan alapuolella, mikä on 12,3 prosenttia väestöstä. Vuonna 2005 köyhiä oli 12,6 prosenttia. Köyhyysrajaksi on määritelty yhdelle ihmiselle 10 000 dollarin (noin 7 300 euron) vuositulot ja nelihenkiselle perheelle 20 000 dollarin vuositulot. ..

        Lapsia köyhyydessä elävistä on runsas kolmannes, kun heitä väestöstä on vain neljännes. .. "

        Köyhyys koettelee lapsia USA:ssa
        https://www.ts.fi/uutiset/1074223818


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        " .. Noin 36,5 miljoonaa amerikkalaista eli viime vuonna köyhyysrajan alapuolella, mikä on 12,3 prosenttia väestöstä. Vuonna 2005 köyhiä oli 12,6 prosenttia. Köyhyysrajaksi on määritelty yhdelle ihmiselle 10 000 dollarin (noin 7 300 euron) vuositulot ja nelihenkiselle perheelle 20 000 dollarin vuositulot. ..

        Lapsia köyhyydessä elävistä on runsas kolmannes, kun heitä väestöstä on vain neljännes. .. "

        Köyhyys koettelee lapsia USA:ssa
        https://www.ts.fi/uutiset/1074223818

        BUAHAAHAHHAAAHAAAA - juttusi von vuodelta 2007!

        Tässä tuore uutinen

        Köyhien määrä räjähti Venäjällä: Yli 20 miljoonaa ihmistä elää alle 218 eurolla kuussa ( eli noin 2600 €)
        Köyhyysrajan alla olevien määrä on kasvanut tämän vuoden aikana 41 prosenttia.

        https://www.verkkouutiset.fi/a/koyhien-maara-rajahti-venajalla-yli-20-miljoonaa-ihmista-elaa-alle-218-eurolla-kuussa/#976da99e


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        BUAHAAHAHHAAAHAAAA - juttusi von vuodelta 2007!

        Tässä tuore uutinen

        Köyhien määrä räjähti Venäjällä: Yli 20 miljoonaa ihmistä elää alle 218 eurolla kuussa ( eli noin 2600 €)
        Köyhyysrajan alla olevien määrä on kasvanut tämän vuoden aikana 41 prosenttia.

        https://www.verkkouutiset.fi/a/koyhien-maara-rajahti-venajalla-yli-20-miljoonaa-ihmista-elaa-alle-218-eurolla-kuussa/#976da99e

        No niinpä näyttää. Aika hyvin jenkeillä menee, koska Ilkka löysi vain lähes 20 vuotta vanhan uutisen!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        BUAHAAHAHHAAAHAAAA - juttusi von vuodelta 2007!

        Tässä tuore uutinen

        Köyhien määrä räjähti Venäjällä: Yli 20 miljoonaa ihmistä elää alle 218 eurolla kuussa ( eli noin 2600 €)
        Köyhyysrajan alla olevien määrä on kasvanut tämän vuoden aikana 41 prosenttia.

        https://www.verkkouutiset.fi/a/koyhien-maara-rajahti-venajalla-yli-20-miljoonaa-ihmista-elaa-alle-218-eurolla-kuussa/#976da99e

        Tässä uudempi - Yle
        JULKAISTU 11.09.2019 - 12:28. PÄIVITETTY 02.08.2020 - 23:52

        " .. Köyhien määrä kaksinkertaistunut
        Yhdysvalloissa elää köyhyysrajan alapuolella 43 miljoonaa ihmistä. Köyhien määrä on kaksinkertaistunut 50 vuodessa. Kodittomia lapsia on 1,5 miljoonaa, mikä on kolminkertainen määrä 1930-luvun lama-aikaan verrattuna. .. "

        Ranskalainen dokumentti Köyhänä Amerikassa tutustuu ihmisiin, jotka ovat köyhyysloukussa – amerikkalaisiin, joiden elintaso on romahtanut. Ohjelma selvittää, minkälaista on elää köyhänä – maailman rikkaimmassa maassa?

        USA : Être pauvre dans le pays le plus riche du monde. USA: Being Poor In The World´s Richest Country. Ohjaus: Sébastien Gilles. Tuotanto: Les Films de L'Odyssée, Ranska, 2019. Dokumentti on esitetty Ykkösellä edellisen kerran tammikuussa 2020.

        https://yle.fi/aihe/artikkeli/2019/09/11/ulkolinja-koyhana-amerikassa-yha-useamman-keskiluokkaan-kuuluvan-elintaso-on


      • Anonyymi

      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Paavo Väyrysestä tulee seuraava presidentti. Se on hyvä uutinen lapsille, koska hän liittää Suomen Venäjään ja Vova setä rakastaa lapsia.

    • Anonyymi

      Tämäkin ketju on ilmoitettu jo Ylläpidolla.

      Tekstissä on runsaasti "Loukkaava sisältö" määritelmän mukaista, henkilöön käyvää nimetöntä arvosteua.

      • Anonyymi

        Joitain esimerkkejä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joitain esimerkkejä?

        Lue kommentteja - miksi ne sinulle pitää kahteen kertaan kirjoittaa?


    • Anonyymi

      Kyllä se osattiin jo 70-luvun alussa kun itse olin yläkoulussa. Piti olla tietynmerkkiset farkut jos meinasi "olla piireissä". Muistuu mieleen kotimaiset Jamekset joihin pukeutujaa pilkattiin ringissä ja kyseltiin kävikö äiti ostamassa farkut.

    • Anonyymi

      Kouluissa on entisiin "hyviin aikoihin" nähden uusi ilmiö. Saa tuoda karkkia kouluun, opettajan kehotuksesta tietyille tapahtumatunneille. Tämä tapahtui eräässä helsinkiläisessä koulussa; ajatuksia tällaisesta käänteestä?

      • Anonyymi

        Liittyykö 1941-uhoon? Itäslaavien keskinäissotaan se ainakin liittyy. Kuten myös asemaamme idän ja lännen vedenjakajalla. Miksi meille ei annettu kansanäänestystä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Liittyykö 1941-uhoon? Itäslaavien keskinäissotaan se ainakin liittyy. Kuten myös asemaamme idän ja lännen vedenjakajalla. Miksi meille ei annettu kansanäänestystä?

        Entä meidän tyhjätaskujen kasvuhokemallinen näyttö-, käyttö- , vertailu- ja herjailutalous?
        Vaadimme myös tasaeläkettä 2000 € /kk, koska emme ole ehtineet tehdä töitä 65 vuoden aikana eikä eläkettä ole kertynyt.


    • Anonyymi

      Myös koulukiusaaminen ja -väkivalta on nousussa. Liittynee tuohon kateusfunktioon?

      • Anonyymi

        Kenelle olet kateellinen? Avauksistasi päätellen lähes kaikille suomalaisille.


    • Anonyymi

      Mitä valtiojohto voisi tehdä lastemme hyväksi?

      • Anonyymi

        Teidän valtiojohto Kremissä kaappaa ukrainalaislapsia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Teidän valtiojohto Kremissä kaappaa ukrainalaislapsia.

        Sisälukutaitoa?


      • Anonyymi

        Vähemmän aseita Ukrainaan ja enemmän huomiota koululaitokseemme!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Teidän valtiojohto Kremissä kaappaa ukrainalaislapsia.

        Osa lapsista käyttää runsaammin rahaa kauppojen karkkihyllyiltä valintoja tehtäessä


      • Anonyymi

        Vaatia vanhempien kasvattamaan lapsiaan.


    • Anonyymi

      Lapset ovat yhteiskuntamme ydin, ei tappavien aseiden toimitus Ukrainaan!

      • Anonyymi

        Enpä usko. Te slobot hyökkäsitte tappavine aseinenne Ukrainaan ja moni lapsi on kuollut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Enpä usko. Te slobot hyökkäsitte tappavine aseinenne Ukrainaan ja moni lapsi on kuollut.

        Kuinka moni lapsi kuoli kun USA hyökkäsi Afganistaniin, Irakiin, Somaliaan, Jemeniin, Libyaan, Syyriaan ja Serbiaan?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuinka moni lapsi kuoli kun USA hyökkäsi Afganistaniin, Irakiin, Somaliaan, Jemeniin, Libyaan, Syyriaan ja Serbiaan?

        Miten liittyy asiaan?


    • Anonyymi

      Kaikki suomalaisten kulutus vain velkarahalla vouhottamista... Kohta taitaa olla tulossa kova opetus aika monelle.

      • Anonyymi

        Syöpäsairaan kateellisen huutelua rajan takaa Pietarista


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Syöpäsairaan kateellisen huutelua rajan takaa Pietarista

        Onko sinulla huono olla?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko sinulla huono olla?

        Entä oma kateutesi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Entä oma kateutesi?

        Kateellinen kenelle????


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kateellinen kenelle????

        Millainen on kirjoitustaitosi ja asiassa pysymisen kyky?


    • Anonyymi

      Mikään ei ole muuttunut. Tässäkin keskustelussa näkyy, kuinka "paremmaksi" itsensä luokittelevat puolustaa "paremmuuttaan" ja halveksii "huonompia". Merkkivaatteet yms. on vaihtunut merkkimielipiteisiin. Kannattaa aina "pukeutua" niihin "oikeisiin" mielipiteisiin, niin ei tarvitse hävetä.

      • Anonyymi

        Eikä näy. Yrität vain tukea vastakkainasettelullasi typerää avaustasi.


    • Anonyymi

      Meidän OAJ- opettajamme tekevät meistä kilpailijoita ja suorituksillaan arvostusta hakevia ei-aikuisia. Ilmeisesti muuten ei lapsia voi kasvattaakaaan ilman että maailma tuhoutuisi. Tässä yhteiskunnan arvojärjestelmässä alin ihmisarvo on työttömillä.

      • Anonyymi

        Siksihän sulla on aikaa räkyttää somessa.


    • Anonyymi

      Muistakaa laittaa Ylläpidolle palautetta tästäkin viestiketjusta.

      Sisältönä on selvästi "Loukkaavaa sisältöä". Se kannattaa kaikkien ruksata vastauspalautteessansa.

    • Anonyymi

      Mitä hyvää voitaisiin tehdä koululaitoksellemme tuolla miljardilla eurolla, joka on syydetty Ukrainaan - aseina!

    • Anonyymi

      Onko siellä venäjällä vaatteita olenkaan ?

    • Anonyymi

      Merkkivaatteita vai ilman brändiä?

      • Anonyymi

        ??????


    • Ilmoitan Luoman tekstit jatkossa aina asiattomiksi.

    • Lasten vanhemmat: Oletteko huomanneet kännykkävertailua?

      • Anonyymi

        Entä artikkelia uusimmasta Ladasta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Entä artikkelia uusimmasta Ladasta?

        Eikös Ilkalla ole Lada Kalina?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikös Ilkalla ole Lada Kalina?

        Tunnen tapauksen Mersu 500 SLC


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tunnen tapauksen Mersu 500 SLC

        Eipä ole ukkelilla edes ajokorttia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eipä ole ukkelilla edes ajokorttia.

        Ei varmasti - moninkertainen rattijuoppo ja nyt juopolle tyypillinen vatsasyöpä.


    • Anonyymi

      Olisiko aika keskittyä meidän omiin ongelmiin, kotimaassamme ja vähemmän rahaa Ukrainan aseisiin.

      • Anonyymi

        Suurin ongelmamme on Euroopan turvallisuus, minkä vuoksi Ukrainaa on autettava Venäjän hyökkäyksen vuoksi.

        Jos Venäjä hyökkää Suomeen, niin mekin tarvitsemme muiden maiden apua.


    • Anonyymi

      Markkinatalous kilpailuasetelmineen on täyttä näyttö- ja vertailutaloutta!

      • Anonyymi

        😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

        "Markkinatalous kilpailuasetelmineen on täyttä näyttö- ja vertailutaloutta!"

        😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

        Pietarin trollitehtaan itse keksittyä talousoppia.


    • Anonyymi

      https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009772577.html

      "Ovatko äly­puhelimet lisänneet nuorten mielen­terveys­ongelmia? Olemme nyt ”myrskyn silmässä”, sanoo tutkija
      Nuorten mielenterveysongelmat eivät ole lisääntyneet vain Suomessa vaan ympäri koko maailmaa. Niin tutkijat kuin poliitikot pohtivat nyt, voiko ongelmista syyttää samaan aikaan yleistyneitä älypuhelimia."

    • Anonyymi

      Millaisella asenteella presidenttiehdokkaat - kaksi eniten ääniä saaneet?

    • Anonyymi

      Jotkut vanhemmat ostavat lapsilleen jopa 200 euron jordan-lenkkareita! Niin ..? Sitten ne pöllitään jaloista, niin?

      • Anonyymi

        Tuollaista keksit, jotta saisit nostettua ääliökirjoitustasi!


    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mä haluun et et....

      Sä näyttäydyt mulle... Nyt on sen hetken aika:)
      Ikävä
      92
      2214
    2. Jos toivo on jo kohdallasi mennyttä

      mihin kaikki kaatui?
      Ikävä
      31
      1708
    3. Ensivaikutelmasi hänestä

      Millainen ensivaikutelma oli? Muuttuiko se jossakin vaiheessa?
      Ikävä
      59
      1526
    4. Mitä saavutat dissaamalla naista?

      Ihan mielenkiinnosta vain kysyn.
      Ikävä
      18
      1454
    5. Kirjota tähän että oot kunnossa

      Vaikkei meistä mitään tullutkaan.
      Ikävä
      109
      1383
    6. Työn takiako et uskalla

      Sekö se syy on että kaikki junnaa paikallaan?
      Ikävä
      98
      1285
    7. No mitä luulet, mies?

      Kun nähdään, onko parempi teeskennellä, ettei välillämme ollut mitään tänä vuonna? Ja me emme tavanneet täällä, palstall
      Ikävä
      70
      977
    8. On se kyllä oikeastaan aika kamalaa

      ... sydän hyppää kurkkuun joka kerta, kun hyppäät ruudulle. Miten voi miehellä olla tällainen vaikutus, vielä vuosienkin
      Ikävä
      9
      952
    9. Rakastan sua kaikesta huolimatta

      Aina. Alusta alkaen halusin sut. Tykkäsin kaikesta sinusta. En saanut, mutta halusin. Naiselta
      Ikävä
      18
      923
    10. Tuutko nainen hautajaisiini

      Saat virnuilla ylpeenä kaverisi kanssa ja voit sitten nauttia ja kehuskella kuinka ovelasti pilasit mielenterveyteni /
      Ikävä
      69
      920
    Aihe