Cats in Vegas, Knights to Jungle (Stanley Cup -finaalit 2023)

Anonyymi-ap

On tuo Panthers kyllä niin täydellinen finaalien häviäjäjoukkueen perikuva kuin olla ja voi.

Taaskaan ei tule uusia Stanley Cupin mestareita Suomeen. Palo kapteeninkin silmissä konferenssifinaalisarjan ratkettua oli varmasti vain kokematonta höntyilyä, ei missään nimessä ison saaliin haistanutta nälkää.

Mutta kumpi voittaa? Ja kommentoiko Nieminen vai Kuhta Ylellä - haluatteko kysyä Uncle Lehkoselta jotain?

16

240

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Itse Pidän Panthersia (ainakin pienenä) ennakkosuosikkina Boston vitospelistä alkaneen yleisen hyvävireisyyden vuoksi mutta kumpi tahansa voi voittaa koska pudotuspelit ovat sisältäneet jo melko paljon yllätyksiä.

      • Anonyymi

        Totta että Floridalla on ollut hyvä kierre ja ovat esiintyneet tähän asti pudotuspeleissä ehkä tasaisemmin, tavallaan tiiviimmin. Noissa voi piillä jotain saumoja.

        Voiko toisaalta olla myös mahdollisuuksia viimeinkin pieneen, aavistuksenomaiseen tyytyväisyyteen suht kokemattoman ryhmän konferenssimestaruuslippalakkien alla, valojen vilkkuessa ja torvien soidessa ympärillä?

        Leveyden, venyvyyden sekä kokemuksen, rutiinin näkisi tekevän Vegasista selkeähkön ennakkosuosikin. Vaikka ei sielläkään aiempia mestareita tietty ruuhkiksi asti ole - useampia silti kuin Floridalla, ja jo takavuosina pitkiä keväitä pelannutta runkoa lisää pohjille.

        Panthersin tärkeimpien tukirankojen ja syömähampaiden pehmittämiseksi varmaan yritetään kaivaa myös konsteja, joita ei aiemmissa sarjoissa ole vielä nähty.

        Floridan mestaruus olisi melkoinen pommi - astetta lievempiä ovat tietty tähän mennessä muutaman jo järjestäneet. Ne eivät silti ole vielä ihan niin ennennäkemättömiä kuin olisi Stanley Cup runkosarjan tsemppisijalta.


    • Anonyymi

      Aika monta turistia Ylekin on tuonne roudannut. Eikö ne pala auringossa ja hikoa hallin portaissa siellä?

      Pasilan päässä taas on kauhea meininki mutta kaljat ikävästi loppu.

      Melko mitäänsanomaton oli avauserä, ei varsinaisesti mitään ennakoimatonta. Bobrovski on kyllä iso tekijä, mutta ei pysty torjumaan sarjaa voitoksi, jos joukkueen pienet haahuilut jatkuvat ja lisääntyvät.

      • Anonyymi

        Mel "Sudden Death" Hill teki kolme jatkoaikamaalia samassa sarjassa. Muita kolme samalla kaudella tehneitä Rocket Richard, Rat Perry ja Mad Tkachuk.

        Tuleeko finaalisarjassa yhtään jatkoeräottelua?

        Aikaerosta johtuen katsotaan peliä lag-lähetyksenä Yleltä.


    • Anonyymi

      Myös kaikkien aikojen joukkue-ennätyksiä tehdään näissä finaaleissa joka tapauksessa.

      Yksikään Stanley Cup -voittaja ei ole ikinä lähtenyt pudotuspeleihin niin heikolla runkosarjarekordilla kuin Florida. (Kings 2012 oli konferenssinsa viimeinen, mutta selvemmällä erolla viivan alle, ja toisessa konferenssissa oli muita heikompia jatkoonmenijöitä. Florida oli myös koko liigan viimeinen jatkaja, yhden pisteen marginaalilla.)

      Vegas taas olisi kaikkien aikojen kulissein eli muovisin Stanley Cup -voittaja. Löisi jonkun Tampan tai Anaheimin aiemmat ennätykset noilla kohdin. Tämäkin kertoo nyky-NHL:stä, tai muutenkin NHL:stä. Kilpailu on kovinta, nopeinta ja taitavinta.

    • Anonyymi

      Avaus ei yllätyksiä tarjonnut. Jos ei nyt sitä lasketa, että kahden maalin johdossa ollut pro-joukkue tarjoili viimeminuutille vielä läpiajon gämbleksi omiin. Mutta muuten kolmella maalilla voitettiin jääkiekkopeli kaikkien aikojen kulissisuosikin toimesta.

      Suomalaiset näkyvissä, mutta koko Panthersilta tuo ei riitä. Toki Vegas voi tarjota jossain vaiheessa muutaman puolittaisen ohipelinkin, jotka pitää poimia. Mutta muuten lisää tarvitaan, eikä yhtään lisää pikkumokia (yeap).

      Ylellä tuoretta Uncle-meininkiä, selostuskin ihan ok, jos ei olisi väärä laji eli suunnistus. Toisaalta onhan tuota älykkäämpi kuunnella kuin jotain pornovitsejä kertoilevaa oman elämänsä ikiteiniä - nykyään lähinnä kuviteltavana suomiselostuksen vaihtoehtogenrenä (kun mm. Mertsikin on siis huonoin ikinä ja ihan plääh). Kaikkiaan eksoottista kulttuuria joka tapauksessa - pidin myös Pohjois-Amerikan salamapartion rusketuksesta, hienoa sulautumista.

      Eteenpäin yhtä odotetusti.

    • Anonyymi

      Asiat olivat paremmin 90-luvun alussa kun Panthersia ei ollut. Mutta pääasia, ettei seura koskaan tule voittamaan cupia. Mutta Vegasin joukkueessa on alusta asti ollut tyyliä. Hienosti rakennettu organisaatio, joka tulee voittamaan nyt ensimmäisen cupinsa.

    • Anonyymi

      Jep, odotetusti jatkuu, ei voi mitään. Vegas jyrää.

      Nähdäänkö tässä sarjassa enää rutiininomaisia ohipelejäkään, vai mennäänkö pikatahtia jo siltatilanteeseen?

      Pieniä ihmeitä pitää Floridan tehdä kotiotteluissaan. Hill vienyt kenttäpelin myötä maalivahtikamppailuakin päälle päätteeksi, vaikka muukin olisi riittänyt. Toisaalta jonkun Tkachukin epävireitä on tulosten ja herkkien vihellysten painokkuudella jo taas liioiteltukin. Joukkueellahan ei riitä, muu on pienemmästä kiinni. Yksilöistä ehkä Mauricen pitäisi alkaa tehdä muutakin kuin pousailla ja kertoa vitsejä medialle.

      Vegasin show on kyllä hirveä, jotain vahakabinettitason kauhua. 90-lukulaisissa rotissakin on paljon enemmän aitoutta. Mutta nämä seikat pitäisi miamilaisittain saada näkymään myös joukkueiden pelissä.

      Ylen salamapartiokin parantaa kuin punaista näkevä biisoni juoksuaan.

    • Anonyymi

      Hupsista ja noin sarja onkin tässä vaiheessa ykskaks tilanteessa 2-1.

      Samaan huokaukseen on todettava, että Panthersin on jatkettava peliajan lopun ja jatkoerän alun kasvamistaan, tartutettava nuo idut viimein koko joukkueeseen ja hölmöimpiin suurten roolien noviiseihinkin, tai muuten ei hyvältä vieläkään näytä. Kyllä kauhuvahakabinettiin olisi ikävä lähteä takaisin 1-3-tilanteessa. Mutta otetaan rauhallisesti, ei ajatella seuraavaa peliä, vaan roikutaan tuloksessa. Sarjan turning point voi olla yhä lähempänä, ratkaisijana Matt Tkachuck, tai joku muu.

      Tasakentällispelin ajoittaisesta, näennäisestä tasoittumisesta huolimatta Vegas vei kunnon maalipaikkojen lisäksi taas mm. erikoistilanteita ihan 99-1. Floridan yksi piste tuli lopun painetasoituksesta ilman maalivahtia. Vaikka ottelun voittaminen ylivoimalla Bobrovskille ei kelvannut millään, niin taistelukiinnitys oli lopulta selkeästi ansaittu, koska knihdit puolestaan tekivät omista paikoistaan tasan kaksi maalia (vähemmän kuin kolme).

      Tunnelmien välittämistä painavan mononukleoosinkin soisi kyllä edes hiukan taittuvan kauden isoimpien pelien äärellä. Voisiko Pasilaan kuitenkin saada vähän lisää kaljaa? Muutama Budmiller Lite, ja etelän rokkia päälle - ehkä vielä parempia poimintoja myös Popedalta. Aivan hyviä aihioita.

    • Anonyymi

      Olihan taas aika säälittävä avausmaali johonkin neljänteen finaaliotteluun. Kysy Saarinen Your Honour Bettmanilta, miksi peli on nykyään niin hiton p*skaa, vaikka Best of the Best, uncletkin tykkää ja kaikki juntit respectaa.

      Hienosti tehty maali, ei mitään pois, mutta voisi noita muutenkin kuin korkeaoktaanisina lahjoina räppäillä.

      Toisessakin vähän tilaa keskellä, mutta hyväksytty maali.

      Lauo Barkov, lauo.

      Floridan maalit tämän sarjan lopuissa otteluissa yhteensä:
      1
      2
      3...
      ?

      Ja 0-3. Melkein voidaan alkaa keskittyä jo paluuseen vahakabinettiin.

    • Anonyymi

      Komea kavennus Montourilta. Koko sarjan ollut näkyvä isossa roolissaan. Ei menettele, ja toimitukset löytävät aina maalille, kuten tuossakin.

      Nämä maalit ovat usein niitä suurten sarjojen käännekohtia. Lundell teki vähän samanlaisen kakkospelissä, mutta Vegas pääsi silloin nopeasti kuittaamaan. Nyt Hillin huumori alkoi horjua jo.

      Vegasissa saatetaan nähdä yllätys, ellei päätöserässä jo.

    • Anonyymi

      Florida pelaa tyylikästä lätkää ja kyl ne tosissaan ihan pellaa. Barkov on näyttävä pelaaja!

    • Anonyymi

      Kun tilaa ja aikaa on vähän, niin vain lihaksikkaimmat ja väkivaltaisimmat pärjäävät.

      Mielenkiintoisena erona Suomeen Ylen taustoituksista selvisi, että vegasilaisia hokimammojakin kiinnostaa erityisesti syöttää lapsensa sotakoneelle, koska elämä on kovaa, ei aina helppoa. True Fine Mama.

      Kyllähän tämä aika selkeä ottelusarja jääkiekkoa oli, ja eteni ja päättyi suunnilleen niin kuin vähän saattoi epäillä. Vegas pelasi aika hyvin tuota kapean kaukalon korkeaoktaanipinballia ja oli juuri pelättävän rutinoitunut, tiivis, leveä ja venymiskykyinenkin nippu finaaleihin tultaessa. Florida taas ehkä jopa notkahti vähän aiemmista sarjoistaan, suhteellinen kokemattomuus ja kurittomuus, hölmöys näkyivät. Paremmuus oli joka tapauksessa finaaliparissa selvä.

      Vegas voitti Cupin kuudennella kaudellaan - jokunen 1970-luvulta sarjassa pelannut joukkue jahtaa yhä ensimmäistä titteliään. Tulevina vuosina nähdään, saako Paul Mauricen Panthers niskaansa finaalihäviäjän kirouksen, vai onnistutaanko organisaatiossa ammentamaan yhdestä pitkästä keväästä floridalaisella sisulla eväitä jatkuvampaan menestykseen, niin kuin Vegasissa on tehty.

    • Anonyymi

      Tulikuuman aavikon keskellä sijaisteva Vegas on nyt sitten Amerikan lätkämestari.

      Kanadalaisjoukkue on voittanut viimeksi 30 vuotta sitten.

      Niin se raha puhuu.

      Tilannetta voisi verrata siihen, että Euroopassa mestaruusjoukkueet tulisivat Malagasta, Palermosta ja Nizzasta.

      Olisi siinä suomalaisilla ihmettelemistä, kun Malaga jyräisi Tampereen lukemin 7-0.

    • Anonyymi

      Jos bytrissä on imureiden esikuva, niin ei se ihme ole, että pelit menee päin v…!

      • Anonyymi

        Siis bytrissä!!!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      324
      3016
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      106
      2243
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      86
      1674
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      193
      1583
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      67
      1375
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      55
      1273
    7. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      12
      1104
    8. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      21
      1098
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      2
      1049
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      931
    Aihe