Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

veneen suurin sallittu henkilömäärä

Anonyymi-ap

Oma 32 jalkaisen veneeni on valmistajan kilven mukaan suunnitteluluokassa A ja suurin sallittu henkilömäärä 6 hlö. Laiturissa viereinen vene on 24 vuotta iäkkäämpi ja huomattavasti pienempi 24,5 jalkainen ja sen suurin sallittu henkilömäärä on 8 hlö.

Omaan veneeseeni mahtuisi pienille päiväretkille 2 henkilöä enemmänkin etenkin, kun usein kyydissä on vähintään pari lasta. Onko tuo 6 henkilöä maximi ihan aina ja kaikissa olosuhteissa?

7

442

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Rangaistavuuden pitää perustua lakiin ja lähtisin lukemaan vesiliikennelakia.

      Siinä ei suoraan mainita mitään henkilömäärästä eikä kuormauksesta, mutta päällikön vastuulla on, että vene on matkalle turvallinen ja siihen liittyy myös lastaus ja varusteet:
      107 §
      Vesikulkuneuvon rakenne, varusteet ja kunto
      Vesikulkuneuvon on oltava rakenteeltaan, varusteiltaan, kunnoltaan ja muilta ominaisuuksiltaan turvallinen niillä kulkuvesillä, joilla sitä käytetään.

      Jos ajatellaan, että kuorman, henkilömäärän ja alueen, millä liikutaan, tulee vastata tyyppikilpeä ollakseen turvallinen, niin sama voisi päteä myös kääntäen.

      Uusissa veneissä kilpeen on merkitty eri henkilömäärät erilaisille alueille. Vanhoissa veneissä ei ole aina edes kilpeä. Esimerkiksi omassa veneessä ei ole mitään merkintää henkilömäärästä. Saisin lisätä sen itse ihan noin vaan. Trafilta löytyy ohjekin sen arviointiin.

    • Anonyymi

      Eli lyhyesti:Et saa missään olosuhteissa ottaa enempää henkilöitä kyytiin.

    • Anonyymi

      Joitain veneitä on luokiteltu A-B-C luokkaan ja henkilömäärät kasvavat melkein tuplana a:sta b ja suurenee vielä C katekoriassa.

    • Anonyymi

      Oma veneeni on suunniteltu rannikkokategoriaan, 4 hlö, 300 kg. Tulkitsen tätä niin, että henkilöiden ja heidän varusteiden yhteispaino ei saisi ylittää 300 kg. Vähiin käy henkilömäärä jos mukaan tulee vanha tätini, lähes 200kg.

      • Anonyymi

        For example, the Oceanis 60 has been given an A – Ocean – Rating if she has no more than 12 people aboard. But with 13 people aboard, her rating falls to B – Offshore.

        Typically, powerboats carry lower ratings, generally starting with B or C ratings. For example the Beneteau Gran Turismo 49 is rated B – Offshore, winds to 40 knots and waves to 13 feet with 14 people aboard. With 16 aboard her classification is lowered to C – Inshore.

        Another example is the Beneteau Gran Turismo 35. She has a B rating with 8 people aboard and a C rating with 10 aboard.


      • Anonyymi
        UUSI

        C-kategoria eli rannikkokategoria tarkoittaa että veneen turvallinen raja on n. 13 m/s tuulta ja vallitseva aallonkorkeus n. 2.1 metriä. Jos olet yksin kyydissä niin vene pärjää paljon paremmin noissa olosuhteissa, jos on kategorian maksimimäärä henkilöitä/painoa kyydissä niin pärjää just ja just. Ikäväähän se olisi jos keli muuttuisi huonommaksi yhtäkkiä. Eli älä leiki merellä.

        Voit ylittää painorajat mutta sitten pitää kelinkin olla huomattavasti lievempi kuin tuo mainittu raja. Valmistajalta kannattaa kysyä veneen kantokykyä jota ei saa ylittää missään olosuhteissa, ei edes tyynellä. Voi käydä köpelösti kaarroksissa, esim jos on kiinnittämättömiä kaljalaatikoita jotka pääsee liikkumaan niin hups keikkaa..

        Ottakaa ihmiset myös huomioon että noi "B-kategoria 8 hlö" on laskettu siten että tavan henkilö painaa 67 kg. Jos kyydissä on kahdeksan 90 kiloista merikarhua niin vene on tukevasti C-kategoriassa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      85
      2238
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      50
      1934
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1838
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      77
      1658
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1588
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1502
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      24
      1403
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1352
    9. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1321
    10. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1304
    Aihe