Stihl fs490 huono kaasuun vastaavuus

Anonyymi-ap

Booaa eli ei lähde kiihtymään vaan aina booauksen kautta kiihtyminen. Ikään kuin liian vähän saa bensaa. On m-tronic ja luulin että säätää itse itsensä kuntoon mutta eipä ole tehnyt. Uudesta saakka ollut tämmöinen surkimus saha. Vähän vuodessa sahuuta ja aina sama ominaisuus ollut. Metsola videoissa ollut jotain säätöohjetta jota pitäisi koettaa jos löydän videon jos on samaa oiretta ja voi koettaa. Sattuuko olemaan paikalla ketään jolla on ohje mtronikin tai sahan patempaan toimintaan. Olisipa vanhanajan kaasutin ja itse saa sahan oikeisiin säätöihin helpolla. Nyt kun takuu on rauennut niin pakoputkea taidan hiukan avartaa myös sillä ei tunnu kovin vääntävältäkään saha. Bensa ollut joka ikinen tankki stihl pienkone bensa joka jakaa mielipiteitä mutta en halua haistella käryjä.

9

950

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jatkan hieman ja koetan tehdä kalibroinnin/sopeutuksen eli ”ryyppy” kolmio asentoon ja 90sekuntia antaa käydä ja sammuksiin kahvasta ja päälle normi vesakon raivuura ja katsotaan miten äijän kävi.

    • Anonyymi

      Tunti ja 45 minuuttia kesti tankki kuten ennenkin ja toden totta kaasuun vatsaavuus hieman parani kelin olessa n 12c jotain. Kyllä se sopeutus kalibrointi auttoi hieman muttei bensankulutusessa mitään eroa. Ja varren/aisan /tanko/putki mikä lie nimi vavahtelu väheni myös selkeästi. Pitäsköhän koettaa pienempää terää starndin tilalle kun koko riittäisi niin varmasti kiihtyvyys paranisi ja vielä sektorisuoja pois niin ,siinäpä miettimistä. Sektori suoja pois en ole ikinä sahannut.
      Hmm ylisuuri saha nykyiseen puuhaan mutta on se vääntö vaan kivaa jota ei sitten löydy vähemmästä kuutiotilavuudesta. Tämmöistä harrastelua omissa metsissä vaan.

    • Anonyymi

      Kolmas tankki eli 3x1 tunti ja 45minuuttia sahuuta ja strand leikkaa kuin uutena,ei ole vielä tarvinnut teroittaa. Siis tankki kestää 1,45 tunnin ja 55min. Kylläpä sopeutus auttoi sillä toimii jo riittävän hyvin kaasuun vastaavuus ja putken tärinä loistaa poissaolollaan tietyissä tilanteissa mitä aiemmin piti. Noistahan on katkennut kardaaneja ilmeisesti tuon värähtelyn tähden. Nyt tuli tuumattua sahatessa sektorisuojan poistoa ja en ota sillä onhan tuo 225 pelottava kampe. Samoin jäi mielestä pikkuterä. Mutta yksi muutos jota en vielä usko mutta kellotan tankin keston vielä kerran sillä että onko vaikutusta siihenkin,kestoon. Testi jatkuu sahailun ohessa. Mufflerin pikku avarrus joskus sitten testimielessä mutta meluun ei saisi juuri vaikuttaa. Ei tulisi mieleenkään tämänpäiväisen pajukon kanssa pienempi kuutioista sahaa käytellä. Melkeimpä moottorisaha olisi ollut parempi mutta ei sattunut mukaan.

    • Anonyymi

      Älä ala tekemään mitään pakoputken avarruksia, kannattaa viedä huoltoon, kytkevät sahan tietokoneeseen ja katsovat mikä sitä vaivaa. Kallis saha, siinä ei muutama kymppi, tai reilu satanen paljon tee, jos saa sahan toimimaan.
      Itsellä on fs 460, reagoi kaasuun ärhäkästi, eikä siitä vääntö koskaan lopu, 10 cm koivu katkeaa, kun kevyesti sipaisee molemmilta sivuilta.

      • Anonyymi

        Lisään vielä, että tavallista bensaa ole käyttänyt ja itse öljyt siihen sekoittanut. Ei tuo raivuri savuja kasvoille puske samalla tavalla, kuin moottorisaha, raivuri tuuppaa savut selän taakse.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lisään vielä, että tavallista bensaa ole käyttänyt ja itse öljyt siihen sekoittanut. Ei tuo raivuri savuja kasvoille puske samalla tavalla, kuin moottorisaha, raivuri tuuppaa savut selän taakse.

        Moni ammattiraivuri sekoottaa itte öljyt ja bensat, pienkone pensalla ei pääse kunnon palkoille. Tyyristä tuntuu olovan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Moni ammattiraivuri sekoottaa itte öljyt ja bensat, pienkone pensalla ei pääse kunnon palkoille. Tyyristä tuntuu olovan.

        Kalliiksi tulee, kun se pelkkä muovikannukin maksaa muutaman euron ja se taas lisää muovijätteen määrää.


    • Anonyymi

      7 tankillista ja nyt ensimmäinen teroitus tulossa ja vain sen tähden kun tankin tyhjeneminen on n 1H ja 35min eli oletan terän tylsyneen vaikka ei sitä oikein huomaa mistään vaan edelleen sukeltaa kuin kuuma veitsi voihin. Mutta tuo sahan booaus loistaa poissa olollaan! Kalibrointi oi miksi en tehnyt sitä jo aiemmin. Samoin se putken värähtely poistui joka on ilmeisesti katkonut kardaaneja juuri tuon vavahtelun tähden jota ei siis enää ole omassa stilhissä joka toimii nyt etten sanoisi ei paremmin voi toimia. E98 ja laadukas öljy juttuun en lähde sillä en vain pidä siitä kärystä kun metsässä pyörin kuin se kuuluisa puolukka "lautasella" ja joka puolla on käryä. Nyt ei haise auto bensalta joka sekin on pelkkää plussaa. Hinta ? höh vuodessa muutama kannu ja astiat muovinkeräykseen halpaa kuin saippua ja jo alussa iloitus että harrastelen omissa metsissä joten merkityksetön asia plkoille ? en sa mistään palkaa metsäpuuhussani ainoastaan hyvän mielen kun näyttää metsä hyvältä ja tietysti takkapuita niitä ilmaisia takkapuita...joita kerään mönkijällä en traktorilla.
      Mutta strand tuplahammas terä ensi teroitus ja ohjeissa tarjoillaan 5.5mm viilaa muttaku olen aina teroitanut edelliset terät 6,3mm timantilla ja nytkö pitää alentua pikku viiloihin! Onko kokemusta tuon strandin viilauksesta 6.3? meneekö pilalle ehdottomasti parhain terä jolla olen koskaan sahannut! Haritus tuntuu olevan vielä ok. Hmm taidan tehdä eri aloituksen tuosta terästä.Mielenkiintoista teroituksen jälkeen tuleeko taas 1:45min tankin ajaksi.

      • Anonyymi

        9 tankillista teroittamatta strandilla.. piti teroittaa metsässä kuunnellen tuulen huminaa puiss aja luonnon ääniä mutta jäi viila kotitalliin samperi mutta leikkaa yhä kelvosti,on se kumma terä! Stihl fs490 on kingi! Taidan lopetella tämän ketjun nyt tähän. Kalibroikaa stilhinne jos ei toimi nin sen jälkeen on huippu raivuri. Hyvää ja hyttysentöntä kesää ,soon moro.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5480
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3507
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1632
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      203
      1579
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1076
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1048
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      907
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      799
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      798
    Aihe