Mutaatio evoluution tuottajana

Anonyymi-ap

Wikipedia: "Uusia geenejä voi kehittyä esivanhempien geenistä, kun kahdentuneessa kopiossa tapahtuu mutaatio, ja geeni saa uuden funktion."

Koska mutaatio tarkoittaa geenivauriota, tämä teoria on harhaanjohtava. Mutaation tuhotessa genomia voi tuloksena paljastua jokin uusi ominaisuus, mutta ei uutta geeniä. Evoluutiolle välttämätöntä anatomisen rakenteen muokkaamista ei mutaatio ole todistettavasti koskaan tuottanut.

Mutaatiot hävittävät informaatiota, eivät lisää sitä. Tri Don Batten toteaa: ”Sekä luonnonvalinnassa että jalostuksessa tapahtuu informaation menetystä. Kasvien jalostajat pyrkivät käyttämään villejä kasvityyppejä jalostuksessaan, koska pitkälle jalostetut lajikkeemme ovat geneettiseltä informaatiosisällöltään köyhempiä kuin niiden villit vastikkeet. Olen itse vuosien ajan ollut mukana jalostamassa sellaisia kasveja, joten olen hyvin tietoinen tästä seikasta.”

Uuden hyödyllisen ominaisuuden ilmestyminen organismiin ei siis johdu laadullisesti uusien geenien ilmestymisestä, vaan vähemmän hyödyllisten geenien katoamisesta. Tällöin hyödyllisemmät geenit jäävät vallitseviksi. Tämä on luonnonvalintaa, eikä siinä synny uusia geenejä. Luonnonvalinta aiheuttaakin itse asiassa geenikatoa eikä evoluutiota. Hyödyllisten ominaisuuksien vahvistuminen geenipoolin köyhtyessä voi johtaa lopulta sukupuuttoon. Näin onkin maailmasta kadonnut miljoonia eliölajeja, ja sukupuutot jatkuvat. Tämä kehitys on sopusoinnussa entropian lain kanssa.

Evoluution teoriaan sisältyy mm. tieteellisesti todistamaton, kaikille eliöille yhteinen esivanhempi eli ”alkusolu”. Sen oletetaan olleen perusta koko biodiversiteetille. Kaikki evoluutioon uskovat henkilöt eivät kuitenkaan näytä sisäistäneen alkusoluteoriaa, koska he sotkevat evoluution käsitteeseen lajinsisäisen variaation, sopeutumismuuntelun ja alalajien syntymisen. Näillä ei ole mitään tekemistä evoluution kanssa. Kala ei sopeutumismuuntelulla kehity maaeläimeksi. Siihen tarvittaisiin sellaisia geenejä joita kaloilla ei ole.

Lajinsisäinen sopeutumismuuntelu voi näyttää evoluutiolta, mutta ei johda evoluutioon eli uusien anatomisten rakenteiden syntymiseen.

T. Ohta, M. Kimura ja S. Elena ovat arvioineet, että hyödyllisten mutaatioiden osuus on niin alhainen, että sitä ei voida tilastollisesti mitata. [Ohta, T., Molecular evolution and polymorphism. Natl Inst Genet Mishima Japan 76:148–167, 1977.] [Kimura, M., Model of effective neutral mutaitons in which selective constraint is incorporated. PNAS 76:3440–3444, 1979.] [Elena, S.F. et al, Distribution of fitness effects caused by random insertion mutations in E. Coli. Gentetica 102/103:349–358, 1998.]

Hyödyllisten mutaatioiden äärimmäisen vähäinen määrä ei kuitenkaan ole ainoa ongelma evoluutioon uskoville. Vähintään yhtä suuri ongelma on mutaatioiden diluutio eli laimentuminen.

Kuvitelkaamme, että jossain populaatiossa esimerkiksi koiran säätelygeenialleeli A1 mutatoituisi A2:ksi ja muuttaisi koiran kissaksi. (Tätä ei tietenkään tapahdu, kyseessä on havaintoesimerkki.) Tuskin kävisi sellaista tuuria, että samaan aikaan samalla seudulla myös erään toista sukupuolta olevan koirayksilön vastaava alleeli mutatoituisi juuri samalla tavoin A2:ksi. Kohtalaisen varmasti olisi siis populaatiossa vain yksi muuntunut yksilö edustamassa lajia ”kissa”. Ellei se olisi partenogeneettinen, sen tulisi risteytyä koiran kanssa.

Tiedämme, että muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta lajit eivät risteydy niin, että ne tuottaisivat lisääntymiskykyisiä jälkeläisiä. Kuvitellaan kuitenkin, että se olisi tässä tapauksessa mahdollista, ja risteymästä syntyisi laji ”koirakissa”. Se ei olisi enää pelkkä kissa - ja tässä onkin suvullisen lisääntymisen dilemma evoluutiolle.

Kahden sukupolven kuluttua tämä uusi laji olisi noin 53 % todennäköisyydellä hävinnyt populaatiosta, ja 15 sukupolven jälkeen 88,7 % todennäköisyydellä. Tällöin uudesta ”koirakissa” -lajista olisi korkeintaan rippeitä jäljellä muutamissa lievästi poikkeavan näköisissä jälkeläisissä.

Näitä säätelygeeneihin kohdistuvia samanlaisia (huom. ohjaamattomia!) mutaatioita pitäisi seuraavien tuhansien vuosien aikana syntyä jatkuvasti, että uusi laji säilyisi. Uuden lajin yksilöiden täytyisi ominaisuudet säilyttääkseen pariutua sisarustensa kanssa, eli harrastaa sukurutsausta joka rappeuttaa koko suvun. Miten siinä syntyisi evoluutiota? Ei mitenkään.

Mutaatioteoria on siis varsin hutera pelastusrengas, jos evoluutiota yritetään todistaa todeksi.

12

386

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Sama asintuntematon jargoni jatkuu. kas kummaa kun evoluutiotutkijat ovat kanssasi eri mieltä.
      Viljeltävässä maississa on ainakin viisi geeniä, jotka puuttuvat sen villiltä kantamuodolta. Samaa pätee enemmän tai vähemmän kaikkiin viljelykasveihin.

      • Anonyymi

        Tuo höpötys ei ansaitse kommentteja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuo höpötys ei ansaitse kommentteja.

        Tieto on kasvijalostuksen asiantuntijan dosentti Tammisolan videolta. Oletko sitä mieltä, ettei Tammisola tiedä, mistä puhuu?


      • Anonyymi

        😋😍😋😍😋😍😋😍😋

        🔞 ­N­­y­­m­f­­o­m­­­a­a­n­­­i -> https://ye.pe/finngirl21#17881634L

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️💋❤️💋❤️🔞


    • Anonyymi

      kerros mikä hyöty on trisomia 18 ja 21 ?

    • Anonyymi

      "Koska mutaatio tarkoittaa geenivauriota"

      Onko valehtelu sinun uskomuksesi mukaan Jumalallesi otollista toimintaa?

      • Anonyymi

        Mutaatio tarkoittaa edelleenkin ei-suunniteltua muutosta geeneissä. Ja enemmistö mutaatioista on neutraaleja, osa hyödyllisiä ja osa haitallisia. Mutta jos muutokset ovat kovin pahasti rampauttavia luonnonvalinta yleensä karsii heikon yksilön geenipoolista.


    • Anonyymi

      Kyllä häviää geneettistä informaatiota. Juuri tänään aamulla tuli tv:stä joku evoluutio-ohjelma, jossa kerrottiin, että ihmiseltä voi hävitä pikkuvarvas.

      Tämä on ihan loogista, koska kaikissa on juurruttava energia eli olemme sitä kautta osa kasvikuntaa. Ei ihminen tarvitse juurruttaja varpaita, kun kohoamme ylöspäin, hengen maailmaan.

      Alunperin on voinut olla lonkeroita kuin mustekalalla. Eli jos pikkuvarpaaton ihminen risteytetään mustekalan geenien kanssa, niin saadaan kaikki varpaat takaisin.

      • Anonyymi

        Lääkkeet, ne lääkkeet. Ei purkissa auta juurikaan. :)


      • Anonyymi

        Useat tieteen "kansanomaistajat" tekevät hallaa, kun höpöttävät täysin päättömyyksiä.

        Miten ihmeessä pikkuvarvas häviäisi ihmiseltä? Ensinnäkin se edellyttäisi sitä, että pikkuvarpaan häviämisestä ei olisi haittaa ihmisille. No se varmaan pitää paikkaansa. Sen lisäksi se edellyttäisi, että pikkuvarpaattomat lisääntyisivät enemmän kuin pikkuvarpaalliset. Miten tämä saataisiin tapahtumaan?


    • Anonyymi

      Tietyissä olosuhteissa haitta saattaa muuttua selviytyjäksi, ympäristön olosuhteet muokkaavat meitä !!!

    • Anonyymi

      Mutaatio ei toimi lajien kehityksessä - Voima on hajonnassa. Ei ole kahta samanlaista ja suuresta joukosta erilaisuutta "valitaan" ne menestyjät.

      Unohda mutaatio.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      284
      2978
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      215
      1890
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1562
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      2
      1350
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      77
      1218
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      262
      1162
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      80
      1052
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1021
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      80
      961
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      143
      821
    Aihe