TSU:n tutkijat tutkivat myokiineja, proteiineja, joita tuotetaan lihaksissa harjoituksen aikana. Tutkijat uskovat, että niitä voidaan käyttää patologisten tilojen, kuten autismin, muistin heikkenemisen ja hyperaktiivisuuden, korjaamiseen.
Myokiinien tuotannon olosuhteiden tunnistamiseksi kehossa TSU:n liikuntatieteellisen tiedekunnan tutkijat suorittivat kattavia tutkimuksia vapaaehtoisten osallistuessa. Rekrytoitiin kolme ryhmää ihmisiä, joille on ominaista erilaiset motoriset tilat - istumista elämäntapa, normaali ja liiallinen fyysinen aktiivisuus (urheilijat). Testien aikana he suorittivat harjoitussarjoja ja joissain tapauksissa yhdistivät fyysistä ja henkistä toimintaa, esimerkiksi painotankoa kädessään katsoivat näyttöä ja tekivät mielessään matemaattisia laskelmia. Tutkijat arvioivat koehenkilöillä useita parametreja, mukaan lukien aivojen toiminnan ja aivojen verenkierron seurantaindikaattorit, TSU:n lehdistöpalvelu raportoi.
Ihmisten lisäksi kokeisiin osallistui myös eläimiä. Laboratoriohiiret "tekevät myös fyysistä koulutusta": he juoksivat ja uivat, myös painoilla. Sen jälkeen tutkijat ottivat biologista materiaalia ja tutkivat myokiinien sisältöä eläinten luustolihaksissa.
Seuraava vaihe on kokeet soluviljelmillä. Laboratoriossa on tarkoitus kasvattaa rottien ja ihmisten lihassoluja. Sitten he jäljittelevät sähkövirran avulla harjoituksen aikana lihaksissa esiintyviä supistuksia ja tutkivat tämän aikana muodostuvia myokiineja.
"Se tosiasia, että fyysinen aktiivisuus auttaa ylläpitämään hyvää muistia ja henkistä pitkäikäisyyttä, on ollut tiedossa jo pitkään", kommentoi FPC TSU:n urheilu- ja terveysmatkailun, urheilufysiologian ja lääketieteen osaston työntekijä Anastasia Kabachkova. – Meitä kiinnostaa itse mekanismi, eli mitä myokiineja syntyy tiettyjen harjoitusten seurauksena. Kun tiedämme, miten tämä tapahtuu, voimme valita harjoitussarjoja, joiden avulla voimme korvata lääkkeitä ja hoitaa kognitiivisia häiriöitä ilman pillereitä.
Kokeiden jälkeen tutkijat tekevät yhteenvedon saaduista tiedoista ja kehittävät niiden perusteella harjoitussarjoja, joiden avulla voit saada tarvittavat myokiinit, jotka saavat aivot toimimaan. Näitä komplekseja tarjotaan autistisille ja hyperaktiivisille lapsille, aivohalvauksesta selviytyneille, muisti- ja huomiohäiriöistä kärsiville potilaille.
TSU:n tutkijat ovat tutkineet myokiineja useiden vuosien ajan. Montrealin yliopiston kollegoiden kanssa tehdyssä yhteisessä tutkimuksessa he havaitsivat, että proteiinit vaikuttavat rasvakudokseen ja aivojen verenkiertoon, eli lihakset eivät suorita vain motorista toimintaa kehossa, vaan toimivat myös endokriinisenä elimenä. . Tutkijat haluavat käyttää tätä ominaisuutta aineenvaihduntahäiriöihin liittyvien sairauksien: diabeteksen, liikalihavuuden ja muiden vaivojen hoitoon.
Tomskin tutkijat haluavat hoitaa autismia fyysisellä kasvatuksella
Anonyymi-ap
2
276
Vastaukset
- Anonyymi
Voitko laittaa lähteen noille tiedoille?
Itse en kyllä haluaisi mihinkään sellaiseen hoitoon, jolla yritetään "korjata" autismia. Sellaista ei tarvitse korjata, mikä ei ole rikki.- Anonyymi
Liikunnalla voidaan hoitaa häiritsevää autistista käyttäytymistä. Eli "pakkoliikkeitä", jotka eivät ole autististakaan miellyttäviä. Tällä ei siis ole tarkoitus hoitaa autismia, vaan vähentää ns. oireita ja tehdä elämästä helpompaa ja seesteisempää.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Useita puukotettu Tampereella
Mikäs homma tämä nyt taas on? "Useaa henkilöä on puukotettu Tampereen keskustassa kauppakeskus Ratinan lähistöllä." ht1763266Asiakas iski kaupassa varastelua tehneen kanveesiin.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/33a85463-e4d5-45ed-8014-db51fe8079ec Oikein. Näin sitä pitää. Kyllä kaupoissa valtava3732131Kuka rääkkää eläimiä Puolangalla?
Poliisi ampui toistakymmentä nälkiintynyttä eläintä Puolangalla Tilalta oli ollut karkuteillä lähes viisikymmentä nälkii452003- 411941
Meneeköhän sulla
oikeasti pinnan alla yhtä huonosti kuin mulla? Tai yhtä huonosti mutta jollain eri tyylillä? Ei olisi pitänyt jättää sua321461Jos ei tiedä mitä toisesta haluaa
Älä missään nimessä anna mitään merkkejä kiinnostuksesta. Ole haluamatta mitään. Täytyy ajatella toistakin. Ei kukaan em931231- 541193
Muutama kysymys ja huomio hindulaisesta kulttuurista.
Vedakirjoituksia pidetään historiallisina teksteinä, ei siis "julistuksena" kuten esimerkiksi Raamattua, vaan kuten koul3851075Jumala puhui minulle
Hän kertoi sinusta asioita, joiden takia jaksan, uskon ja luotan. Hän kuvaili sinua minulle ja pakahduin onnesta kuulles114993- 42827