Kiitos Sanna hyvästä pääministeriydestä!

Huolimatta siitä, että veit johtamasi puolueen vaalivoittoon ja lisäsit puolueesi kansanedustajien määrää ja huolimatta, että olit vaalipiirisi äänestäjien määrään suhteutettuna eniten ääniä saanut ehdokas, ei se riittänyt.

Oppositiossa pystyy myös vaikuttamaan ja hyvä oppositio on kuin olisi hallituksen omatuntona kertomassa mikä on hyvää ja mikä ei niin hyvää.

Sinä johdit maamme hallitusta sen yhtenä vaikeimmista hetkistä rauhan oloissa. Koronakriisissä kohdattiin tuntematon uhka josta ei ollut tutkittua tietoa kuin vasta myöhemmin. Siinä valossa hallitus toimi johdollasi päättävästi ja sen toimet olivat oikeaan osuneita vaikka se selvisi kun pahin uhka oli jo poistunut.

Ukrainan kriisi ositti myös tarmokkuutesi ja sen kuinka tulee toimia. Meeminä säilyy pitkään haastattelu jossa sinulta kysyttiin Kiovassa, että kuinka saadaan rauha Ukrainaan niin sinä esiinnyit päättäväisesti sanomalla, että tie rauhaan alkaa siitä, että venäjä vetää joukkonsa Ukrainasta: https://www.youtube.com/shorts/4q7O9lG23Lc

Yhdessä sait presidenttimme kanssa kansan mielipiteen yhtenäiseksi Natoon liittymisen suhteen ja voi sanoa, että paremmin et olisi sitä rastia voinut hoitaa.

Nyt on tänään koittanut aika, että muutat pois virka-asunnostasi ja uusi pääministeri muuttaa sinne. https://www.is.fi/politiikka/art-2000009666886.html

Näin kuuluukin olla. Sitä sanotaan demokratiaksi. Olen varma, että sinusta vielä kuullaan ja sinä tulet vielä olemaan tärkeissä tehtävissä joka Suomessa tai EU:ssa.

Saattaa olla, että sinua tarvitaan vielä kotimaan politiikassakin piakkoinkin sillä niin kovalta oikeistopolitiikalta uuden hallituksen ohjelma vaikuttaa. Voi helposti olettaa, että esimerkiksi PS:n duunarilinjan äänestäjät ole ohjelmaan tyytyväisiä. Myös monesta muusta suunnasta, jopa seurakunnista on kuulunut hallitusohjelmaa vastustavia mielipiteitä.

61

612

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Hyvä kirjoitus. Olen esiin tuomistasi asioista samaa mieltä. Sannalle kiitos erinomaisesta hallitustyöskentelystä.

      Martti Taalintehtaalta

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Koko Pirkanmaan pääministerinä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Koko Pirkanmaan pääministerinä.

        🤣🤣 Kyllä Persu on sitten metka epeli, käyttää Persuista puhuessa kansantahto. Mutta kun on jostain muista kyse. On heti korjaamassa.
        Sellaisia omahyväisiä 💩:ja.


    • Anonyymi

      Marinilla super kiitos tulevista leikkauksista. Siinä olet aivan yliveto.

      • Anonyymi

        Oliko Mariinin mukana hallitus neuvotteluissa.
        Sinuun on porvarirobakanta hyvin uponnut. Jos Suomi todellakin olisi niinvelkaantunut, meillä ei olisi varaa yhteenkään veroaleeseen.


    • Anonyymi

      Vaalivoittoa ei tullut ! Tuli vaan iso krapula .

      • Anonyymi

        Ainahan sulla on krapula Persu.


    • Anonyymi

      Kaikkensa yritti mutta Persut pistivät herneen nokkaan!😏

      • Anonyymi

        Nyt osusit naulankantaan, ei tulevahallitus pahemmin olisi enää voinut kurjistaa .
        Eläkeläisiltä ja lapsiperheiltä putosipohja, varsikin jos on vielä pitkäaikairaita taloudessa.
        Duunareitten oikeuksienpolkeminen.
        Taitaa muuten olla vielä niin syvälläkin perne, että vaikuttaa tulevissa vaaleissa.


    • Kiitos ja tervemenoa. Saa käydä edelleen kirkossa. Sanna olisi voinut kieltää.

    • Anonyymi

      Sanna pääsee omaan kotiin. On se aivan toista kun virka-asunto.

      • Anonyymi

        Eivät Persu neidit ole jatkuvasti inisemässä, toivottavasti ei. Mutta tuo pakkomieli on kyllä senverran sairasta, että pikaistaparanemista on turha odottaa.
        Epäilen että pahenee siinävaiheessa, kun Persu tajuaa miten uusihallitusohjemma heitä kohtelee.
        Heräävät viimeistään ensivuonna pumpulla näkyy hinta yli 2 ekeetä.


    • Anonyymi

      Kiitän myös Sanna Marinia ja koko edellistä hallitusta. Olitte ihmisen puolella.
      Se on mielestäni hallituksen tehtävä.
      Nyt on tulossa kylmää kyytiä Orpon hallituksen toimesta!

    • Anonyymi

      Kiitos Sanna että yritit. Vaan kaikille se yrittäminen ei riitä. Siksipä tuleva hallitus joutuu jopa tekemäänkin jotain. Jotain mitä edellinen hallitus jätti tekemättä.

    • Anonyymi

      Saattaa olla Orpolla vielä kuumat paikat!

      "Saattaa olla, että sinua tarvitaan vielä kotimaan politiikassakin piakkoinkin sillä niin kovalta oikeistopolitiikalta uuden hallituksen ohjelma vaikuttaa. Voi helposti olettaa, että esimerkiksi PS:n duunarilinjan äänestäjät ole ohjelmaan tyytyväisiä. Myös monesta muusta suunnasta, jopa seurakunnista on kuulunut hallitusohjelmaa vastustavia mielipiteitä."

      • Anonyymi

        Ei tarvita! Maksaja täytyy löytyä ennen sitä vaihdevuode kiimassa olijalle. Suomi on jäänyt kauas Pohjoismaisesta hyvinvointi yhteiskunnasta.


    • Anonyymi

      Tämä hallitus tulee olemaan kahden vuoden kuluttua epäsuosituin koskaan ja voittaa tässä asiassa jopa Sipilän hallituksen.

      Mikäli kestää edes kahta vuotta. Ensimmäinen repeämä tulee siitä, että RKP lähtee hallituksesta ja vie 9 paikkaansa koska ei halua osallistua hallituksen oikeistopöitiikkaan enää ja kun 9 paikkaa lähtee, on hallitus kiikun kaakun toimintakykyinen.

    • Anonyymi

      Aloittaja saa toki olettaa mitä vaan, mutta ainakin omassa tuttavapiirissä ollaan hallitusohjelmaan enimmäkseen tyytyväisiä.
      Tämä siis keskituloisista duunareista pääosin koostuva.

      • Anonyymi

        Vai että keskituloiset duunarit tyytyväisiä? Et sitten keksinyt lisää paskapuhetta?


    • Hienon homman teita Sanna.
      Otit velkaa vain vähän yli 1,1 miljoonaa €. Mutta kun teit tuon jokaisena vallassaolosi TUNTINA, niin nyt meillä ja tulevilla sukupolvilla on turhan paljon maksettavaa.
      Neljässä vuodessa noita 1,1 miljoonan tunteja riitti.

    • Myös presidenttimme kiitti Marinia hyvästä yhteistyöstä ottaessaan vastaan edellisen hallituksen jäähyväisvierailun.
      "Niinistö kiitti omassa puheenvuorossaan Marinia ja edellistä hallitusta hyvästä yhteistyöstä. Niinistö muisteli, kuinka hän sanoi Marinin hallitusta nimittäessään joulukuussa 2019, että maailma ympärillä on epävakaa ja kuinka maailman politiikan kehityskulkuja on entistä vaikeampi ennustaa.

      – Tämä kävi kaudellanne monin tavoin toteen, Niinistö sanoi."

      Mikään rauhanajan hallitus ei ole aiemmin moiseen kriisistä toiseen pyöritykseen joutunut kuin Marinin hallitus joutui.

      Kriisit selätettiin mutta, että yhteiskunnan toiminnot ja yritysten selviytyminen pandemian ajan yli johti siihen, että toimintojen ylläpitoa piti osaltaan rahoittaa ottamalla velkarahaa. Se oli välttämättömyys jolla ei siinä tilanteessa ollut vaihtoehtoja.

      Hallituksen politiikka tässä tilanteessa oli yhteisesti ja yleisesti hyväksyttyä, nurinaa opposition taholta tuli ainoastaan tukien pienuudesta. Yrityksiä ei voitu päästää selvitystilaan sillä yleisesti se olisi merkinnyt sitä, että koko yhteiskunta ja sen perusta olisi ollut vaarassa.

      Ulkopolitiikassa, kuten aiemmin totesin, Marin loisti osaamisellaan ja oli osaltaan vaikuttamassa siihen, että Suomen Natojäsenyyden käsittely sujui ripeästi ja tuloksellisesti.

      Toivon, ettei uusi hallitus joudu moisiin äkillisiin kriiseihin mutta ettei se omalla toiminnallaan aiheuta yhteiskunnallisia levottomuuksia.

      • Anonyymi

        Tavio oli yhtenään äänessä silloin keväällä 2020 vastustaen kaikin tavoin hallituksen koronatoimia. Höpötti yhtenään presidentin nyrkistä joka olisi asetettu päättämään koronan vastatoimista.

        Onneksi ei sellaista nimitetty. Turhale koko äijä tuo Tavio.


    • Yhdyn kaikkeen, jota hienosti esität Sanna Marinista. Jos hän olisi ollut ehdokkaana vaalipiirissäni olisin hyvinkin voinut pitkästä aikaa äänestää sdp:n ehdokasta, siis häntä. Äänestin kuitenkin kokoomuksen ehdokasta, jota olen jo useissa eduskunta- ja kunnallisvaaleissa äänestänyt. Omalla avauksellani aamupäivällä kerroin hieman tuosta ylikomisariosta, joka on myös ”vanhoja faittereita” kuten myös me molemmat.

      Kokoomuksen vaalivoittoa toki toivoin ja se toteutuikin, mutta olisin toivonut sinipunaa, eli sdp:n hallituksen toiseksi pääpuolueeksi. Orpo kuitenkin valitsi pääkumppanikseen persut. Ehkä hyvä niin myös sdp:n kannalta. Persujen kannatus tulee hallitustaipaleella romahtamaan varmaan myös sdp:n kuten keskustankin hyödyksi.

      • Anonyymi

        Persujen kannatus toki kärsii. Mutta oikeisto puolueita on monta mistä valita. Oikeisto ei äänestä vasemmistoa. Ei edes sipilän jälkeen.


      • Teit taktisen virheen äänestämällä Kokoomusta, jos toivoit sinipunaa. Pitkän sotilasuran käyneelle pitäisi olla selkäytimessä taktiikan merkitys. Samoin urheilumiehelle, vaikka vain harrastajalle. Varsinkin jos on vastustajaan verrattuna muuten alivoimainen, pitää olla taktisesti osaavampi.

        Minä kerroin hyvissä ajoin, etten tule tällä kertaa äänestämään Kokoomusta sen vuoksi, että on vaara heidän kumppanuudestaan persujen kanssa. Siksi oli taktisesti järkevämpi äänestää demareita, koska silloin persut varmasti olisivat jääneet hallituksen ulkopuolelle sen puolueen osalta, jota äänestää. Ääni demareille oli ääni sinipunalle. Näin itse toimin. Aika hilkulla oltiin, mutta ihan ei riittänyt. Voi olla, että jos demarit olisivat saaneet muutaman paikan enemmän ja persust saman verran vähemmän, enemmistöhallitus olisi voitu muodostaa vain sinipunan kautta.

        Siitä olen samaa mieltä, että persujen kannatus tulee todennäköisesti romahtamaan. Kokoomuksen kanssa käy aina niin oikeistohallituksissa, että hallituskumppanit kärsivät vaalitappioita, mutta Kokoomus ei. Riski romahduksesta on lähes täysin persuilla, jos alkaa mennä huonosti. Persut voivat elää riskitöntä elämää vain oppositiossa.


      • Anonyymi
        mielipidepankki kirjoitti:

        Teit taktisen virheen äänestämällä Kokoomusta, jos toivoit sinipunaa. Pitkän sotilasuran käyneelle pitäisi olla selkäytimessä taktiikan merkitys. Samoin urheilumiehelle, vaikka vain harrastajalle. Varsinkin jos on vastustajaan verrattuna muuten alivoimainen, pitää olla taktisesti osaavampi.

        Minä kerroin hyvissä ajoin, etten tule tällä kertaa äänestämään Kokoomusta sen vuoksi, että on vaara heidän kumppanuudestaan persujen kanssa. Siksi oli taktisesti järkevämpi äänestää demareita, koska silloin persut varmasti olisivat jääneet hallituksen ulkopuolelle sen puolueen osalta, jota äänestää. Ääni demareille oli ääni sinipunalle. Näin itse toimin. Aika hilkulla oltiin, mutta ihan ei riittänyt. Voi olla, että jos demarit olisivat saaneet muutaman paikan enemmän ja persust saman verran vähemmän, enemmistöhallitus olisi voitu muodostaa vain sinipunan kautta.

        Siitä olen samaa mieltä, että persujen kannatus tulee todennäköisesti romahtamaan. Kokoomuksen kanssa käy aina niin oikeistohallituksissa, että hallituskumppanit kärsivät vaalitappioita, mutta Kokoomus ei. Riski romahduksesta on lähes täysin persuilla, jos alkaa mennä huonosti. Persut voivat elää riskitöntä elämää vain oppositiossa.

        Ääni demareille oli ääni typeryydelle. Miten ihminen voi olla niin ymmärtämätön Marinin hallituskauden jälkeen, että äänestää demaria???? ÄO:n täytyy kyllä silloin olla kengännumeroa pienenpi.


      • mielipidepankki kirjoitti:

        Teit taktisen virheen äänestämällä Kokoomusta, jos toivoit sinipunaa. Pitkän sotilasuran käyneelle pitäisi olla selkäytimessä taktiikan merkitys. Samoin urheilumiehelle, vaikka vain harrastajalle. Varsinkin jos on vastustajaan verrattuna muuten alivoimainen, pitää olla taktisesti osaavampi.

        Minä kerroin hyvissä ajoin, etten tule tällä kertaa äänestämään Kokoomusta sen vuoksi, että on vaara heidän kumppanuudestaan persujen kanssa. Siksi oli taktisesti järkevämpi äänestää demareita, koska silloin persut varmasti olisivat jääneet hallituksen ulkopuolelle sen puolueen osalta, jota äänestää. Ääni demareille oli ääni sinipunalle. Näin itse toimin. Aika hilkulla oltiin, mutta ihan ei riittänyt. Voi olla, että jos demarit olisivat saaneet muutaman paikan enemmän ja persust saman verran vähemmän, enemmistöhallitus olisi voitu muodostaa vain sinipunan kautta.

        Siitä olen samaa mieltä, että persujen kannatus tulee todennäköisesti romahtamaan. Kokoomuksen kanssa käy aina niin oikeistohallituksissa, että hallituskumppanit kärsivät vaalitappioita, mutta Kokoomus ei. Riski romahduksesta on lähes täysin persuilla, jos alkaa mennä huonosti. Persut voivat elää riskitöntä elämää vain oppositiossa.

        Jos Sanna Marin olisi ollut ehdokkaana vaalipiirissämme, olisin äänestänyt häntä - kuten edellä sanon. Mutta vaalipiirissämme ei ollut minua houkuttavaa demariehdokasta, kun se ”pikku-Anttikin” eli Lindman oli ehdokkaana Uudenmaan vaalipiirissä. ”Iso-Antti” eli Rinne oli muuten menettänyt suosionsa vaalipiirissään niin, ettei enää päässyt eduskuntaan.

        Sinipunahallitusta todella toivoin, mutta ei se ääneni olisi sitä tuottanut vaikka jotain demariehdokasta olisin äänestänyt.

        Persuista sanomastasi olen kanssasi täysin samaa mieltä.


    • Anonyymi

      Marin nosti suomen velkaantumisen asteen loisto sijoille. Enää edessä etelä Euroopan maat.

    • Anonyymi

      On tämä onnenpäivä, oli aivan pakko avata aito shampanjapullo ja ottaa lasillinen. SDP on oppositiossa, Sanna Marin ei ole enää sotkemassa Suomea suohon kuten on tehnyt yli 3 vuoden ajan.

      Malja sille !!!!

      Sanna Marinin puolustukseksi toki voi sanoa, että hän peri maailmanhistorian surkeimman hallitusohjelman Antti Rinteeltä, joka sotkettuaan ay-mafian toimintatavat pääministerin rooliin, joutui eroamaan pääministerin tehtävästä.

      Sanna viisikkonsa kanssa olisi voinut korjata hallituksensa maailman surkeimmaksi osoittautunutta linjaa, mutta ei sitä tehnyt, vaan antoi maamme vajota ennennäkemättömään velkaantumiseen ja talouden epätasapainoon. Selitykseksi ei riitä korona tai sota Ukrainassa, kyse oli aivan puhtaasta osaamattomuudesta.

      Historia tulee muistamaan Sanna Marinin pääministerinä, joka velkaannutti Suomen niin, että siitä toipumiseen menee kymmeniä vuosia.

      • Ei tämä pidä paikkaansa alkuunkaan. Ei historia ole muistanut Esko Ahokaan siitä, että hän velkaannutti Suomea ennätystasolle. Ja olisi velkaannuttanut vielä enemmän, jos olisi saatu vaan enemmän velkarahaa. Mutta kun ei saatu. Marinin kaudella velanoton määrä suhteessa BKT:hen oli viimeisinä vuosina vähäinen. Olikohan se toiseksi pienin koko 2000-luvulla, mistä Marin oikein huomautti vaalikeskusteluissa. Taloudet kovat lait nimittäin alkoivat silloin purra ja rahapolitiikka runnoi rajulla otteella velkarahan arvoa. Kävi niin kuin asuntovelalliselle 70- ja 80-luvuilla. Inflaatio alkoi ahmia velkapääomaa. Inflaation ollessa hurjempaa kuin korkotaso, velkaa lyhenee automaattisesti. Jos inflaatio jatkuu, se hoitaa edelleen kätevästi velkaa niin kauan kuin inflaatio pysyy korkotasoa korkeammalla. Esko Ahon jäljiltä Suomi toipui hyvin Lipposen kahden vaalikauden aikana. Näin Lipponen pelasti Ahon historian kiroukselta.


    • Anonyymi

      Kiitos!

      T. Sanna M.

    • Anonyymi

      Hyvä kun pästiin , tästä pöötymistä .

    • Anonyymi

      Päästiinpä bilehirmusta, HYVÄ niin.

      • Anonyymi

        Kohut Marinin biletyksestä suhteellisen harmittomia verrattuna persujen tekemisiin (esiintyminen uusnatsien tilaisuuksissa jne.).


    • Anonyymi

      Puuttumatta Sanna Marinin tasoon, kolmivuotinen pääministeriys näyttää hyvältä CV:ssä, kun hän hakeutuu mihin tahansa muuhun tehtävään. Siitähän meillä riittää esimerkkejä, kuten Esko Aho, Paavo Lipponen ja Jyrki Katainen. Kukaan heistä ei ole jäänyt työttömäksi, eikä joutunut raatamaan nälkäpalkalla jossain "mäkkärillä".

      Myös vuoden verran pääministereinä toimineet Mari Kiviniemi ja Aleksander Stubb on työllistyneet vapaille markkinoille. Antti Rinteellä on ollut paljon hankala tilanne, kun pääministeriytensä kesti vain puoli vuotta. Hän on nyt työttömänä, eikä työnsä aloittaneen oikeistohallituksen työttömyyspäivärahaan suunnittelemat uudistukset lupaa hyvää Rinteen osalle.

      • Anonyymi

        Sanna luonnollisesti Sitraan. Sitran pääjohtajiksi pääsivät pääministeriytensä jälkeen Esko Aho ja Jyrki Katainenkin.


    • Anonyymi

      Juuri uutisissa kerrotun perusteella näyttää siltä, että ainakin Nato pääsihteeriys on Marinilta suljettu vähintään vuodeksi eteenpäin. Jens Stoltenbergiä nimittäin pyydetään jatkamaan tehtävässään vielä ainakin vuoden verran, kun hänen korvaajastaan ei olla yksimielisiä. Varmasti Marin olisi ollut vahvoilla, jos tieto hänen siirtymisensä pois Suomen pääministerin tehtävästä olisi varmistunut hieman aiemmin.

      • Tämä Naton pääsihteerin paikka on mielenkiintoinen ja nykyoloissa ainakin julkisuuden kannalta todella keskeinen. Voisiko Nato valita jo kolmannen pohjoismaalaisen peräjälkeen pääsihteeriksi? Marin saisi ainakin lujaa vastusta Turkista ja Unkarista. Vastaavasti eniten kannatusta tulisi pohjoismaiden lisäksi Iso-Britanniasta ja Baltian maista. Brittien puolustusministeri on ylistänyt Maria vuolaasti sanoen, että kumpa briteilläkin olisi hänen tasoisiaan poliitikkoja. Tämä on paljon sanottu mieheltä, joka ei edes ole saman puolueblokin jäseniä kuin Marin. Siinä konservatiivi ylistää demaria.

        Marin olisi näyttävä Natojohtaja. Hän ei hätkähtäisi venäläisen Maria Zacharovan kovia lausuntoja vaan antaisi samalla mitalla takaisin. Naton julkisuusarvo saattaisi nousta todella kovaksi Marinin myötä. Mutta Nato ei varmaan ole organisaatio, joka tarvitsee julkisuusarvoa. Sen vetovoima on nyt luonnollisesti syistä suuri ilman vetovoimaista pääsihteriäkin.


      • Anonyymi
        mielipidepankki kirjoitti:

        Tämä Naton pääsihteerin paikka on mielenkiintoinen ja nykyoloissa ainakin julkisuuden kannalta todella keskeinen. Voisiko Nato valita jo kolmannen pohjoismaalaisen peräjälkeen pääsihteeriksi? Marin saisi ainakin lujaa vastusta Turkista ja Unkarista. Vastaavasti eniten kannatusta tulisi pohjoismaiden lisäksi Iso-Britanniasta ja Baltian maista. Brittien puolustusministeri on ylistänyt Maria vuolaasti sanoen, että kumpa briteilläkin olisi hänen tasoisiaan poliitikkoja. Tämä on paljon sanottu mieheltä, joka ei edes ole saman puolueblokin jäseniä kuin Marin. Siinä konservatiivi ylistää demaria.

        Marin olisi näyttävä Natojohtaja. Hän ei hätkähtäisi venäläisen Maria Zacharovan kovia lausuntoja vaan antaisi samalla mitalla takaisin. Naton julkisuusarvo saattaisi nousta todella kovaksi Marinin myötä. Mutta Nato ei varmaan ole organisaatio, joka tarvitsee julkisuusarvoa. Sen vetovoima on nyt luonnollisesti syistä suuri ilman vetovoimaista pääsihteriäkin.

        Marin ei ole millään muotoa hyvä johtaja tai ei edes johtaja ollenkaan, sanoo huippuasiantuntija.

        Oikea SOTILAS


    • Anonyymi

      Millään mittarilla ei voida puhua hyvästä pääministeriydestä Marinin kohdalla.

      Puolen kansan elättäminen kotiin velkarahalla on aivan käsittämätöntä politiikkaa.
      Onneksemme toinen puoli kansaa ymmärsi tämän.

    • Anonyymi

      Mökki höperö kassialmakin olisi osannut paremmin hoitaa asiat kuin Marin. Marin vei suomen sellaiseen velkakierteeseen, josta ei ylös päästä.

    • Anonyymi

      Demarit elää satumaailmoissaan, kertokaa mitä hyvää Marin aikuisten oikeasti teki ilman mitään koronasatuiluja.
      Faktaa tiskiin. Ja ilman satuja.

      • Anonyymi

        Tuollahan se aloituksessa lukee, lue sieltä.

        Marin oli koko kansan pääministeri. Hänen suosionsa oli koko ajan suuri yli puoluerajojen.

        Onneksi sinun kaltaisiasi tytöttelijöitä on vain marginaalisesti, ei teistä ole asialliseen keskusteluun.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Haluaisin, että jokin arvovaltainen taho kävisi kysymymässä Marinia presidenttiehdokkaaksi, vaikka kannatusyhdistyksen nimissä.

      Mikäli Marin suostuisi voisin lyödä ison vedon, että hän myös voittaisi presidentinvaalin. Saattaisi pestä muut jopa ensimmäisellä kierroksella. On hän niin suosittu.

      • Anonyymi

        Olet oikeassa. Niinistön jäädessä eläkkeelle niin suosituimman poliitikon manttelin perii Sanna Marin. Toittavasti hän käyttää tilanteen hyvin!


    • Anonyymi

      Kiitos Sanna ja kepulit. Otitte velkaa vähän yli 1,1 miljoonaa € ja teitte sen jokaisena vallassaolonne TUNTINA. Nyt meillä ja tulevilla sukupolvilla on liki 40 mrd € enemmän valtion velkaa maksettavana.
      Neljässä vuodessa niitä 1,1 miljoonan tunteja on näin paljon: 24×365×4=35040 ja sehän tekee siis 1,1 milj.€ = 38544 milj.€

      http://www.velkakello.fi/

    • Anonyymi

      Kuka vielä kehuu Sannaa ja sen hallitusta?

    • Anonyymi

      Voi tulla piankin ikävä Marinin hallitusta, kun Orpon hallitus alkaa toteuttaa ohjelmaansa.

    • Anonyymi

      Sannan uusi sulho on kuulemma väkisinnussija?

      On se pari.

    • Anonyymi

      Marin oli hyvä pääministeri.

    • Anonyymi

      Sanna teki ihmisen kokoisen loven, vanhaan puusilmäiseen maatilaisuuteen ja siihen, että perintö ei ole sama kuin sukulaisen paneminen. Siinä hirtti kiinni monella kepuisännällä ja varsinkin lestoilla. Ei omia lapsia saisi muka panna, ei käy kepussa.

    • Anonyymi

      Keskustele Suomen Keskustasta?

      Sehän on palstan aihe, vai onko?

      Onneksi te persutrollit saitte oman natsihallituksenne, joten jättäkää työtätekevät veronmaksajat rauhaan.

    • Anonyymi

      Nykyisen hallituksen sekoillessa Sannaa kaivataan taas johtamaan Suomi laiva reitilleen.

    • Anonyymi

      Johtamaa..nyt en ymmärrä.yhtä riitelyä tuo Sannan kausi oli. Ilman Kepun vasemmisto
      laisuutta. Homma ois kussu!
      No kun oli se korona..vrt ruotsi,siellä viranomaiset otti ohjat käsiin.suomessa korruptio
      Poliitikot..yrittivät kaapata vallan. Kiuru pahin.
      Ukrainan sota,,oli viimeisellä hallitus vuodella Ei koko hallitus kautta!

    • Anonyymi

      Rinne aloitti vähän samaan tapaan, kuin nykyinen hallitus, mutta sitten tuli Sanna ja laittoi asiat kuntoon jämäkästi ja määrätiedoisella johtajuudella.

    • Anonyymi

      Sannasta voisi kirjoittaa kirjan ja se olisi todellinen kirja johtajuudesta!

    • Anonyymi

      Pakko myöntää, Sanna oli valovuosia Orpon edellä johtamisessa.

    • Anonyymi

      Ei pitkään mennyt, kun Sannaa kaivattaisiin takaisin ottamaan homma taas haltuun.

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      179
      4079
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      115
      2626
    3. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      324
      2224
    4. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      130
      2185
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      53
      1896
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1495
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      107
      1361
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      30
      1332
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1170
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1051
    Aihe