Viasat talousongelmissa - Valioliiga ei myy -ongelmana surkea studio, joka pilaa tuotteen

Anonyymi-ap

Viaplay rankoissa talousongelmissa – Alkaako tv-oikeuksien tyhjennysmyynti? Yhtiön vuoden toisen kvartaalin tulos on jäämässä jopa 21–26 miljoonaa euroa tappiolliseksi.

Nyt edessä saattaa olla se tilanne, että Viaplay joutuu myymään joitain sen urheiluoikeuksista kesken sopimuskauden. Näin ennusti muun muassa norjalaismedia Kampanje. Julkaisu mainitsi Viaplayn yhdeksi pääongelmaksi kalliin Valioliigatuotteen odotettua heikomman myynnin.

https://www.iltalehti.fi/formulat/a/ac79e35a-dd92-4f7f-8b14-00c611e477f8

Ei ihme, ettei Valioliiga kiinnosta, koska Suomen studion on niin heikkotasoinen. Mika Kottila ei ole tehtäviensä tasalla ja Keith Amstron ei osaa edes puhua suomea niin, että selvän saisi. Ville Klinga taisi saada jo lähteä, mutta studiota ei ole vieläkään saatu uudistettua hankkimalla sellaisia asiantuntijoita, jotka osaavat kommentoida jalkapalloa. Yle on hoitanut tämän osan paljon paremmin.

11

1072

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      On hyvä, että esim. C-More on voinut saada Valioliigan matseja kanavilleen, koska silloin ei tarvitse katsoa Viasatin jalkapallostudiota, joka on kehno.

    • Anonyymi

      Itse katson aina vain matsit, en koskaan studioita, koska höpötys ei kiinnosta minua. Hinta on Suomessa sen verran korkea, että uskon kyllä tilaajavajeeseen.

      Saksassa saa kymmenellä eurolla per kuukausi kymmeniä urheilukanavia, vaikka maan palkkataso on korkeampi kuin Suomessa.

      • Anonyymi

        Jos Viasat on säästöjen tarpeessa, niin kelvoton jalkapallostudio voitaisiin lakkauttaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos Viasat on säästöjen tarpeessa, niin kelvoton jalkapallostudio voitaisiin lakkauttaa.

        En ole huomannut V-sportin studioissa mitään sen kummallisempaa tai huonompaa kuin muidenkaan kanavien vastaavissa. Jos joku ei pidä joistakin kommentaattoreista, valittamisen aihetta tietysti on.

        Keith Armstrong on esimerkiksi ihan mukava tyyppi aksentillisen kielensä kanssa ja tuntee kyllä jalkapalloa ihan tarpeeksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En ole huomannut V-sportin studioissa mitään sen kummallisempaa tai huonompaa kuin muidenkaan kanavien vastaavissa. Jos joku ei pidä joistakin kommentaattoreista, valittamisen aihetta tietysti on.

        Keith Armstrong on esimerkiksi ihan mukava tyyppi aksentillisen kielensä kanssa ja tuntee kyllä jalkapalloa ihan tarpeeksi.

        Armstrong on varmaan ihan mukava heppu, mutta ongelmana on:

        A) Ei osaa edes suomea. Puheesta on vaikea saada selvää.
        B) Ei osaa kommentoida jalkapalloa, vaikka onkin englantilainen ja ammatiltaan valmentaja.

        Kaikki vähänkin jalkapallosta ymmärtävät huomaavat, ettei Mika Kottila ole mitenkään tehtäviensä tasalla, minkä takia hänen kommentointinsa on todella raskasta kuunteltavaa, koska hän ei juurikaan osaa sanoa mitään järkevää käynnissä olevasta pelistä. Ylellä on paljon paremman kommentaattorit.


    • Anonyymi

      Yhtiö menetti kolmessa kuukaudessa 14 prosenttia pohjoismaisista tilaajistaan.

      rheilun suoratoistopalveluna tunnettu ruotsalainen mediayhtiö Viaplay Group teki vuoden toisella neljänneksellä tappiota yli 510 miljoonaa euroa.

      Tilaajamäärät olivat yhtiön mukaan vuoden toisella neljänneksellä huomattavasti pienemmät kuin ensimmäisellä vuosineljänneksellä. Esimerkiksi pohjoismaisten tilaajien määrä väheni noin 14 prosenttia.

      Toisen neljänneksen lopussa Viaplaylla oli maailmanlaajuisesti reilut 6,6 miljoonaa tilaajaa. Näistä reilut neljä miljoonaa ovat Pohjoismaissa.

      Murskaavan tuloksen myötä yhtiö kertoi ryhtyvänsä laajaan säästöohjelmaan, tarkastelevansa koko liiketoimintaa ja harkitsevansa kaikkia vaihtoehtoja, myös koko konsernin myymistä.

      Mediayhtiö kertoi myös irtisanovansa neljänneksen työntekijöistään. Lisäksi se ilmoitti vetäytyvänsä Baltian markkinoilta ja keskittyvänsä jatkossa Pohjoismaiden sekä Hollannin markkinoihin.

      Säästötoimina yhtiö kertoi myös keskittyvänsä urheilutarjontaan ja lopettavansa osan muusta sisällöstä.

      Ongelmia jo pitkään

      Jo aiemmin suurissa ongelmissa olleen mediayhtiön osake lähti torstain tulosuutisen myötä syöksylaskuun. Pahimmillaan yhtiön osake on ollut torstaina yli 40 prosenttia miinuksella.

      Kesäkuun alussa Viaplay laittoi toimitusjohtajansa vaihtoon ja kertoi heikentävänsä kuluvan vuoden näkymiään. Ongelmien taustalla oli tuolloin muun muassa tilausmäärien lasku.

      Tuolloin yhtiö arvioi, että toisen vuosineljänneksen tilaajamäärä olisi 7,7 miljoonaa. Yhtiö jäi tavoitteestaan yli miljoonalla.

      Vuoden loppuun mennessä yhtiö kuitenkin odottaa tilaajamäärän kasvavan 7,0–7,2 miljoonaan tilaajaan.

      https://yle.fi/a/74-20041906

      • Anonyymi

        Viaplay rajussa ahdingossa: Näin yhtiö tulee jatkamaan Suomessa – Vaikutusta työntekijöihin ei kommentoida

        Ruotsalaisyhtiö kertoi torstaina aamulla tulosraportissaan irtisanovansa yli 25 prosenttia työntekijöistään.

        aplay Groupin verkkosivujen mukaan sillä on noin 1 500 työntekijää, josta 25 prosenttia olisi 375. Deadline.comin mukaan vähennystarve koskisi jopa 450 työntekijää.

        Tulosraportissa yhtiö käsitteli koko yrityksen tilaa. Maittain vähennystarvetta ei eritelty.

        Mitä Suomen tytäryhtiössä lähiaikoina tapahtuu, on epäselvää.

        – Koska prosessi on vielä kesken, emme voi myöskään kommentoida, kuinka moneen suomalaiseen työntekijään tämä mahdollisesti vaikuttaa, kommentoi Viaplay Finlandin markkinointi- ja pr-päällikkö Erika Miramo Iltalehdelle.

        – Tämänpäiväisestä raportista käy kuitenkin myös ilmi, että keskitymme jatkossa pohjoismaiseen toimintaamme. Toimintamallia muokataan siihen suuntaan, että voimme jatkossa olla entistä paikallisempia ja toimia lähempänä sitä, missä asiat tapahtuvat, Miramo jatkaa.

        Hinta tarkistetaan

        Viaplay Groupin osake on pudonnut tämän vuoden aikana jotakuinkin 80 prosenttia. Yhtiön pitäisi Dagens Industrin mukaan maksaa seuraavan kolmen vuoden aikana noin 3,3 miljardia euroa tv-oikeusmaksuja.

        Viaplay pyrkii tiedotteen mukaan alilisensioimaan, eli jakamaan urheiluoikeuksiaan muiden alan toimijoiden kanssa vahvemmin tulevaisuudessa.

        – Meillä on vahvat perinteet menestyvänä kaupallisena mediayhtiönä. Tulemme Suomessa jatkamaan premium-urheilun tarjoamista muun muassa NHL:n, Valioliigan, formula ykkösten, hiihtolajien, jääkiekon MM-kisojen ja muiden houkuttelevien urheiluoikeuksien muodossa kuten tähänkin asti. Tavalla jota asiakkaamme arvostavat ja haluavat katsoa, Miramo sanoo.

        Tuotetarjontaansa Viaplay kertoo hinnoittelevansa uudelleen.

        Miljoona lähti
        Samalla Viaplay tekee merkittäviä muutoksia liiketoimintoihinsa. Yhtiö aikoo keskittyä Pohjoismaiden ja Alankomaiden markkinoihin.

        Britanniasta, Yhdysvalloista, Kanadasta, Baltiasta ja Puolasta yhtiö vetäytyy.

        Viaplayn kokonaistilaajamäärä oli maaliskuun lopussa noin 7,6 miljoonaa, kun se on nyt noin 6,6 miljoonaa. Ruotsista johdettu yhtiö kadotti siis kevään aikana miljoona asiakasta.

        Ja rajusti rahaa.

        https://www.iltalehti.fi/nhl/a/c16e4149-b252-40b8-93a7-5b741b4ee30c


    • Anonyymi

      Toivottavasti Viaplayn ongelmat ei vaikuta VFilm-lineaarileffakanavien toimintaan mitenkään, sieltä kun tulee paljon parempia leffoja kuin C Morelta joka elokuussa supistaa leffakanaviensa määrän kahteen. SF Kanalenia en tuohon laskenut mukaan koska se vaan esittää ruotsalaista sontaa.

    • Anonyymi

      Viasatin ongelma on täydellinen kyvyttömyys ymmärtää studio-ohjelmien laadusta. Mika Kottila on taas kerran jalkapallon Summer Gamesien studiossa. Onneksi nyt Viasat lisää studion henkilöiden tiedot ohjelmatietoihin mukaan, joten Summer Gamesien studion voi jättää katsomatta.

    • Anonyymi

      Viasatin talousongelmilla ei ole mitään yhteyttä sen suomenkielisiin sudiolähetyksiin, joissa ei ole mitään vikaa. Ja vaikka olisikin, vaikutus kansainvälisen yhtiön huonosti ja ylioptimistisesti hoidettuun talouspuoleen olisi mitätön.

      Viasatin taloustilanteen syistä voi lukea esimerkiksi HS:n taloussivuilta tai suoraan jostakin talousalan lehdestä suomeksi tai ruotsiksi.

      • Anonyymi

        Viasatin studiot on hoidettu hyvin Valioliigaa lukuun ottamatta. Kyllä huonolla asiakaskokemuksella on vaikutusta Viasatin talouteen, koska se on menettänyt 14 % tilaajistaan alkuvuonna.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      95
      6876
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      29
      2696
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      33
      2283
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      84
      1960
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1681
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1487
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1377
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1351
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1304
    10. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      31
      1257
    Aihe