Paljonko maailma parani, kun kansanedustaja Mäenpää ajettiin ulos Provinssitapahtumasta?

Anonyymi-ap

Näyttää siltä, että joidenkin puolueiden kovin rajattu kyky nähdä demokratian ulottuvuudet on tarttunut arkeemme ja juhlaamme. On tuo vinoutuma päässyt pitkälle kun väärin ajattelevan ihmisen läsnäoloa ei kestetä.
Olen paksusti eri mieltä perussuomalaisten kanssa, mutta mielipiteeni on, että näin heitä ei Suomen kartalta saada pois. Päinvastoin, noin tyhmillä teolla heidän kannatustaan kasvatetaan nopeasti.
Kysymys demokratialle: Hyväksyttävien arvojen rajaamisen suhde ajatuksen ja ilmaisun vapauteen. Loukkaako jonkun läsnäolo toisen määrittelemiä arvoja.

29

286

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Juuri tuohon samaan asiaan aioin laittaa avauksen mutta ehdit ensin:

      Voiko olla totta! - Juha Mäenpää, PS kansanedustaja, poistettiin Seinäjoella järjestettäviltä Provinssi-musiikkifestivaaleilta myöhään lauantai-iltana useiden järjestysmiesten ohjaamana” Syynä oli se, että Mäenpää rohkeni perjantaisessa mielipidekirjoituksessaan Ilkka-Pohjalaisessa kritisoida opetushallituksen ohjeistusta jossa kehoitetaan jo varhaiskasvatuksessa opettajia kertomaan lapsille seuraavaa:

      “”Jo pienille lapsille voi kertoa, että joillakin pojilla on pimppi tai että on mahdollista kasvaa aikuiseksi naiseksi, vaikka olisikin syntymässä määritelty pojaksi“

      Tuon ohjeistuksen arvosteleminen julkisesti siis riitti siihen että Mäenpäältä otettiin kutsuvieraskortti pois ja hänet ohjattiin ulos festareilta järjestysmiesten toimesta. Festarin järjestäjien selitys oli seuraavanlainen:
      ” Olemme sitoutuneet noudattamaan toimintaperiaatteita, jotka pyrkivät edistämään tasa-arvon, monimuotoisuuden ja yhdenvertaisuuden toteutumista. Tuo kirjoitus oli selvästi ristiriidassa meidän arvojemme kanssa“.

      Siinä teille suvaitsevaisuutta ja tasa-arvoa Vihervasemmiston malliin...

      • Anonyymi

        Sama ehti avaajaksi juuri tuohon malliin


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sama ehti avaajaksi juuri tuohon malliin

        Oliko hänkin Vimpelin maisteri


      • Anonyymi

        Jos ei ole muuta aihetta kirjoitella kun pimeistä niin ei oikein ole ehkä sopiva tehtäväänsä
        Koulu-psykologin ovat paineet varmasti senkin asian kaikkien parhaaksi


    • Anonyymi

      Juuri näin yhden videon tiktokissa missä transihminen valitti kun gynekologi ei suostunut tutkimaan hänen "pimppiään", olisi kuulemma pitänyt tehdä samat toimenpiteet kuin naisillekin. Tälläistä sontaa pitäisi sitten lapsille opettaa vai..

    • Anonyymi

      Festivaali saa valita kutsuvieraansa. Mäenpäälle oli ilmoitettu etukäteen, ettei kutsu ole voimassa. Hän meni silti paikalle uhriutumaan. Normaalimpaa toimintaa olisi ollut ostaa lippu.

      • Anonyymi

        Normaalimpaa toimintaa olisi ollut antaa Mäenpäälle mahdollisuus olla läsnä.
        Järjestäjien toimintatapa tuo oikean äänien sadekuuron perussuomalaisten laariin ja Provinssille sataa huonoa mainetta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Normaalimpaa toimintaa olisi ollut antaa Mäenpäälle mahdollisuus olla läsnä.
        Järjestäjien toimintatapa tuo oikean äänien sadekuuron perussuomalaisten laariin ja Provinssille sataa huonoa mainetta.

        Persujen hallitustaival on alkanut todella huonosti ja Purran kyvyttömyys pitää näitä pellejä edes hetki pois otsikoista sataa muiden kuin persujen laariin.


    • Anonyymi

      No entäs jos vaikka Fatim Diarra menisi kansanedustajana vierailemaan maatalousnäyttelyssä, mutta järkkärit tulisivat ja saattaisivat ulos kun Diarran kirjoitukset maalaisista ja insestistä eivät sovi 4h-kerhon ajatusmaailmaan? Vaadittaisiinko silloin että Diarran pitäisi ymmärtää erota eduskunnasta?

      Suomessa todellakin on sanan-ja mielipiteenvapaus vain niille jotka ovat samaa mieltä Vihervasemmiston "virallisen" totuuden kanssa. Toisinajattelevia ei suvaita.

      • Anonyymi

        Kyllä tämä kehitys huolestuttaa. Viimeaikainen ministereihin kohdistunut hyökkäys arvostelemalla heidän vanhoja sanomisiaan on kiistatta ajojahtia, jossa demokratiamme vaalitulosta, demokratian peruskiveä vieritetään paikaltaan.
        Nyt tällainen Provinssin arvojen suojelu on juuri sitä natsismia, josta Perussuomalaisia syytetään.
        Itsensä demokratian arvojen puolustajiksi ylentäneet SDP, Vihreät, Vasemmistoliitto ja RKP ovat arvorajauksillaan ohjaamassa demokratiaamme karille.
        Nyt heti hetki hiljaa ja ajatellen eteenpäin.


      • Anonyymi

        Olisihan se varmaan hyvä, jos Mäenpää ymmärtäisi olla enää pyrkimättä eduskuntaan, mutta ei hänen eroaan kukaan ole vaatinut. Sitäpaitsi kabsanedustajan eroaminen ei ole ihan helppo juttu!


    • Anonyymi

      Parasta olla ottamatta kantaa tähänkään.
      Onko tämä uusin tapaus nykyhallitukselle meriitti vai taakka?
      No sen verran että kai opetushallutus on määritellyt että myös tytöllä voi olla pippel, tasa-arvoa

      • Anonyymi

        Nyt tää maisteri Vimpelin ehti poistaa jo 3 viestiä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt tää maisteri Vimpelin ehti poistaa jo 3 viestiä

        Oliko hänen etunimi jari


    • Anonyymi

      Persut saavat nyt kokea yhteiskunnan vastauksen! Natseja ei saa tai voi suvaita. Erotkaa kansanedustajan tehtävistä, myykää omaisuutenne ja muuttakaa ulkomaille. Viekää äänestäjänne mukananne, rasisteja ei täällä enää katsella.

      • Anonyymi

        Jopa ruotsissa on ihmetelty onko.suomi menossa venäjän suuntaan jos kieletään sananvapaus


      • Anonyymi

        Tuohan on kuin suoraan Putinin sotapuheesta Moskovassa.


      • Anonyymi

        Nuo kehoitukset kertovat pahaa kieltä kirjoittajasta. Kuinka se olikaan, syytitkö sinä perussuomalaisia suvaitsemattomuudesta.
        No, kuinka on oma laitasi? Kieliikö tuo kehoituksesi suvaitsevuudesta?


      • Anonyymi

        Yhteiskunta antoi vastauksensa vaaleissa. Nyt ei syytöksiä esitä yhteiskunta, vaan parlamentaarisen demokratian säännöt hylänneet fasistisesti toimivat kansanedustajat. Meillä on selkeästi toiminnan määrittelevä valtisääntö ja vakiintunut käytäntö. Sitä nämä opposition kateelliset häviäjät eivät halua noudattaa. Sama porukka vetää mukaansa koko valtakunnallisen mediakentän, josta ilolla tölvitään hallitusta ja sen ministereitä.
        Marinin ja demareitten vaalikampanjassa moni näki fasistisia piirteitä ja nyt sitten fasismi sotkee hallintoamme lähes koko opposition leveydeltä.
        Tämä ei lupaa hyvää. Varma voittaja on Perussuomalaisten kannatus. Joku ennusti seuraaviin vaaleihin ps:lle 35 prosenttia. Uskon, että kannatus voi olla vieläkin suurempaa. Tähänkö SDP, RKP, Vasemmistoliitto ja Vihreät pyrkivät. Jos noin on, toivotamme onnea.


    • Anonyymi

      Homolesbo joukio näyttää valtaansa

      • Anonyymi

        Veikö ne sun poikakamusi, Venäjäkiimavajakki?


      • Anonyymi

        Ovatko Orpo, Niinistö ja Räsänen homoja vai lesboja?


    • Anonyymi

      Viimeaikaisessa hallituksen ministereihin kohdistuvassa syyttelyssä mennään yhä kauemmaksi historiaan. Ilmi selvästi nyt haetaan tosia tai ei argumetteja, joilla halutaan muuttaa vaalien tuloksen myötä muuttuneita puolueitten välisiä voimasuhteita. Pidän sitä demokratian ja perustuslain vastaisena, tyypillisesti fasismiin liittyvänä toimintatapana. Lisäksi nyt teot kohdistuvat maan laillisesti muodostettuun ja nimettyyn hallitukseen. Tällaisilla teoilla on nimike, jonka ainakin puoluejohtajatason tulisi tuntea.
      Epäluottamuksen esittäminen ja esityksen eduskuntakäsittely on oikea tie, mutta nyt on valittu ja otettu käyttöön keinoja, joiden laillisuutta on aiheellista tutkia.
      Antti Rinteen korostama käsite, arvopohja näyttää sisältävän puolueen arvojen ainoiksi oikeiksi arvoiksi vahvistamisen. Nyt siihen on liittynyt mukaan toisen ihmisen ajatuksen- ja ilmaisunvapauden rajoittaminen.
      Tämä epäilyttävä toimintamalli on leviämässä yhteiskuntaan vauhdilla. Jopa niin, että ajatuksiaan lehtiartikkelissa ilmaissut kansanedustaja poistettiin Provinssi-tapahtumasta perusteena tämän esittämien arvojen poikkeaminen järjestäjien arvoista.
      Siis meillä on nyt oikeita arvoja ja vääriä arvoja. Meillä, vapaaksi ja onnelliseksi kuvatussa demokratiassa. Ajattele tätä.

    • Anonyymi

      Vihervasemmisto on aikaan saanut arvojen sodan. Mikään menneiden aikojen perusarvo ihmisyydessä ei kelpaa. Lasten ja nuorten kasvatuksessa ei kerrota totuuksia. Toisten mielipiteitä ei hyväksytä ja jos ihminen kuuluu poliittiseen ryhmään, joka on kilpailukykyinen hallitsevalle politiikalle, ryhdytään etsimällä kaivamaan vanhoja asioita, joista voidaan uutisoida negatiivisesti. Naurettavaa. Poliitikot ja media ovat nykyisin suurimpia kiusaajia.

      • Anonyymi

        Hyvin kirjoitettu. On totinen kiire tarkastella politiikan toimintatapoja. Onko niin, että se suvaitsematon pahis ei olekaan persu.


    • Anonyymi

      No en usko että typeryydelle riittää kannattajia. Hieman on ajateltava nenäänsä pidemmälle kun kirjoittelee .
      Kai hän ymmärtää miksi hän ei ollut tervetullut sinne, ja sen ymmärtää myös viisaat ihmiset, siinä ei ole mitään ihmisvihaa mukana ainoastaan peruttu kutsu , pitää katso ettei tuki itseään seuraan. Jossa demokratia on ehto, siis ei haukuta oman maan koulusysteemiä millään kirjoituksilla siten aiheuttaen epäsopua ainoastaan mikä ilmeisesti oli tarkoitus .
      Luulen että ne asiat kuuluu muiden päätettäväksi se kun populistien

      • Anonyymi

        "No en usko että typeryydelle riittää kannattajia. Hieman on ajateltava nenäänsä pidemmälle kun kirjoittelee ."
        Ei varmasti typeryydelle riitä kannattajia. Ikävä kyllä typeryys on pesiytynyt voimakkaasti viranhaltioihin ja poliitikoihin. Suomi on olevinaan demokraattinen valtio mutta nimen omaan demokratia puuttuu valtaa pitäviltä poliitikoilta ja viran haltijoilta. Ketään ei saa syrjiä ja kaikkia tulee pitää tasa-arvoisina. Tapaus Mäenpää osoittaa, kuinka tapahtuman järjestäjä voi mustamaalata henkilön, joka ajattelee eri tavoin hänen kanssaan. Jokaisella on oikeus ilmaista mielipiteensä. Vain Venäjän kaltaisessa autoritäärisessä valtiossa johtaja sanoo, mistä saa kirjoittaa ja mistä ei. Jos tämä TYPERYYS ei lopu Suomesta, ei yhteiskuntaamme voi hyvällä tahdollakaan sanoa demokraattiseksi. Fasistinen olisi oikeampi ilmaisu.


    • Anonyymi

      Aika hyvin parani.

    • Anonyymi

      Olisiko Vihervasemmisto ylistänyt yhtä laillta tilaisuuden järjestäjää jos tilanne olisi ollut vaikka seuraava:

      Kristilliset nuoret -yhdistys olisi kutsunut juhliinsa useita ns. tavallisia nuoria. Yllättäen järjestäjät tunnistaisivat yhden kutsutuista henkilöksi, joka on avoimesti homoseksuaali. Tapahtuman järjestäjä menisi muun porukan edessä ottamaan kutsuvieraskortin pois tältä henkilöltä ja ilmoittaisi jotta "kutsusi on peruttu koska arvomaailmasi ja seksuaalinen suuntautumisesi ovat ryhmämme arvojen vastaisia"

      Voisin vaan kuvitella sitä loan ja vihan määrää jonka tapahtuman järjestäjä saisi niskaansa. Vihreät vaatisivat naama punaisena kyseisen Kristillisten nuorten järjestön sulkemista ja sen johtoa oikeuteen, media toitottaisi homofobisista ja ahdasmielisistä kristityistä ja opetusministerö julkaisisi seksuaalisen monimuotoisuuden ihanuuden kurssin joka olisi pakollinen kaikille teineille...

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miten voi olla muun sukupuolinen?

      Ei mitenkään. Kyllä tämä Euroviisujen voittaja on selvästi poika eikä tyttö, eikä mikään muun sukupuolinen. Olen aina pi
      Maailman menoa
      434
      2732
    2. Tunnustan nyt

      Tykkään katsella sua😍
      Ikävä
      40
      1305
    3. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      51
      1161
    4. Kuka on Suomussalmen rikkain mies?

      Jättäkää nimi pois, mutta antakaa sen verran vinkkiä, ettei erehdystä voi tulla. Ammatti pittää mainita.
      Suomussalmi
      33
      1126
    5. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      161
      1111
    6. Olipa kärsimystä kuunnella Martinaa huomenta suomessa

      Voi hyvää päivää sitä ulostuloa ja mitä liibalaabaa päästi suustaan. Esim. Kaikki äidit tietää mitä se arki on, what, mu
      Kotimaiset julkkisjuorut
      221
      1048
    7. Volkkari olkoon tunniste....

      Ajattelen sua, en ole unohtanut. Vanhemmalle miehelle...
      Suhteet
      97
      953
    8. Tunnusta pois

      Tykkäät katsella mua
      Ikävä
      60
      882
    9. Tiesitkö nainen että olen

      Tavattoman epävarma itsestäni. Pienikin takapakki tahaton tai tahallinen voi särkeä paljon ja vaikuttaa käytökseeni teh
      Ikävä
      39
      867
    10. Idän uskontojen viisaita tekstejä...

      ... luettuani tulin siihen tulokseen, että esim, sielunvaellusessa en halua syntyä satiaiseksi jonkun h...an perzeezeen.
      357
      784
    Aihe