Onko Suomessa rasismia?

Anonyymi-ap

Missä mennään Suomessa "rasismikartalla" eteenpäin vai taaksepäin? Onko nollatoleranssin sijaan pelkona rasismin lisääntyminen.

Iltalehden uutiset on haastatellut maahanmuuttajia, jotka ovat huolestuneita, kuten me kaikki muut, jotka pelkäämme rasismin ja äärioikeiston vallankäytön kasvua. Kyllä huolissaan pitää olla.

ILTALEHTI

"EU:n rasistisin maa
Euroopan perusoikeusviraston tutkimuksen mukaan Suomi on EU:n rasistisin maa. 63 prosenttia tutkimuksen vastaajista kertoi kokevansa rasistista ahdistelua Suomessa.

Ahdistelun lisäksi etnisiin vähemmistöihin kohdistuu esimerkiksi syrjintää työelämässä sekä fyysistä väkivaltaa.

Äärioikeistolaisen ideologiaan vahvasti kuuluva rasismi ja muukalaisviha on Supon mukaan kasvava turvallisuusuhka Suomessa.

Supo kertoo tunnistaneensa äärioikeistolaista terroristista toimintaa kannattavia ja sympatisoivia henkilöitä Suomessa. Yksittäiset äärioikeistolaiset henkilöt ja pienryhmät muodostavat Supon mukaan huomionarvoisen terrorismin uhan Suomessa.

Purran ase-kommentti liittyi kouluammuskeluun
Purran kommentti lähijunassa ampumisesta on herättänyt erityistä huomiota ja järkytystä. Pirjo-niminen henkilö oli puhunut Halla-ahon blogissa kouluampujien sukupuolijakaumasta. Purra oli vastannut hänen kommenttiinsa kertomalla kohtaamisesta ”pikkusompun” kanssa.

– Pirjo. Jos mulle annettaisiin ase, ruumiita tulisi ihan lähijunassakin, Purra kirjoitti kaksi päivää Kauhajoen kouluampumisen jälkeen.

Aiemmin samana vuonna Purra tiedusteli Halla-ahon blogin vieraskirjassa, olisiko Helsingissä samanmielisiä ihmisiä ”sylkemässä kerjäläisten päälle ja hakkaamassa neekerilapsia”.

Lue artikkeli Iltalehden tuoreimmista uutisista, josta edellä on lyhennys.

Meidän on otettava vakavasti rasismin uhka oikeistopopulistisen puolueen, perussuomalaisten ollessa hallitusvastuussa (valtiovarainministeri, ps, sisäministeri, ps, ja elinkeinoministeri, ps, ) sekä Jussi Halla-ahon, ps, ollessa eduskunnan puhemiehenä ja myös perussuomalaisten presidenttiehdokkaana, ps.

31

309

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kukaan Ei edes tietäisi Rasismista mitään, mutta SDP:n ÄäriVasemmisto ja MyrkynVihreät on Keksineet, että Suomessa On !

      ÄäriVasemmisto oikeen Lietsoo ja Kiihottaa Kansaa Rasismi-Sanalla !

      Miksi SDP:n ÄäriVasemmisto+MyrkynVihreät oikein Hekumoi Rasismilla ?

      VaaliTappio oli niin Katkeraa, että Jotai Punikki-Vasemmisto oli Keksittävä !

      • Anonyymi

        Punavihreät ovat matuja.


      • Anonyymi

        Kukaan ei tietäisi rasismista — Niinpä äänestäjät eivät tienneet rasismin levittämisestä ja leviämisestä, kun se alkoi Jussi Halla-ahon scriptassa voimistua ja voimaantuneena kasvoi Hommafoorumissa.

        Kukaan järki-ihminen ei kyseenalaistanut homman epämiellyttäviä ja rasistisia kirjoituksia, jotka vaikuttivat epämiellyttäviltä ja naiiveilta.
        Niinpä rasismi voimistui ja perussuomalaisten "mestari" Halla-ahon piilovaikuttaminen kasvoi hiljaisuudessa. Media ei reagoinut. Ei edes vielä silloin, kun Halla-ahosta ääriajatuksineen tuli perussuomalaisten puheenjohtaja ulkoministeri Soinin tilalle.

        Toki perussuomalaisten toimistossa työskennelleestä "scripta-kirjoittajadta, Purrasta, media kirjoitti kauniisti muun muassa hänen surustaan äidin kuoleman johdosta jne.
        Sen sijaan Halla-ahon Scripta-blogissa olleista rasistisista kirjoituksista ei kerrottu. Purran aloittaessa kansanedustajana emme tienneet mitään Purran blogi-kirjoituksista "mustista säkeistä" ja inhosta hijabiin tai burkaan pukeutuneista.

        Niinpä rasismi kasvoi "halla-aholaisella maaperällä", eikä rasismin kasvua mielletty tulevaisuuden isoksi ongelmaksi. Vasta nyt se tiedetään, kun perussuomalaiset ovat hallituspuolueena maahanmuuttovastaisine, jopa radistisine mielipiteineen ja Jussi Halla-Aho eduskunnan puhemiehenä ja myös presidenttiehdokkaana.

        Media on ottanut vasta nyt rasismista kopin. Media tekee tutkivaa journalismia, haastattelee tutkijoita ja tutkii perussuomalaisten äärioikeistolaisten kirjoituksia, jopa rasistisia mielipiteitä ja selvittää natsisymboleita.

        Kannattaa lukea Helsingin Sanomista 16.7.23 ollut Saska Saarikosken kolumni: "RASISMI ON MEIDÄN YHTEINEN HÄPEÄMME" .
        Panee miettimään.


      • Anonyymi

        Suomeen tullut uusi natsi äärioikeisto halliyus joka on rasistinen muutenkin kun persujen taholta
        Suomen hallitus harrastaa rasismia omaa kansaa kohtaan heikoimmassa asemassa olevia ja työttömiä kohta


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomeen tullut uusi natsi äärioikeisto halliyus joka on rasistinen muutenkin kun persujen taholta
        Suomen hallitus harrastaa rasismia omaa kansaa kohtaan heikoimmassa asemassa olevia ja työttömiä kohta

        Edellinen hallitus sitten taisikin olla näitä marksismi-porukkaa.


    • Anonyymi

      Suomessa on rasismia, mutta se kuka oikeasti onkaan rasisti, yllättäisi ihmiset. Valtaosa suomalaisista on enemmänkin ylisuvaitsevaisia. Eli hyväksytään oman kansan riistäminen esim. Kun sille vain saadaan joku fiksunkuuloinen peruste tai hienohko nimi. Esim "luontoperusteinen ajoneuvon väliaikainen käyttömaksu". Tuollaisilla on imuroitu kansaa jo vuosia irti rahoistaan. Suomi tarvitsisi paluuta menneeseen..tuonne 70-80 luvun vaihteeseen. Jolloin lääkärissä käytiin ilman lompakkoa, hampaat hoidettiin ja kansanterveys oli ykkösasia. Jokaisella oli lompakko ja siellä satasia joillain jopa tonni markkoina pohjina jos tarvi jotain ostaa. Auton pysty kohtuu välirahalla vaihtaa aina uudempaan. Tekevälle piisas töitä ja ahkerat koulutettiin ja ylennettiin. Suomalaiset oli aidosti iloisia suomalaisia. Nyt radio raikaa itkuvirsiä, ihmisillä on pers auki ja hitosti velkaa, hammaslääkäriin kuukaisien viiveet, lääkärit rahan takana. Henki ei maksa mitään. Sosiaaliturvasta on tullut suomalaiselle pakollinen turva, kun ruoka ja asuminen on kiskurihinnoissa. Rasismi on työttömään väestöön kohdistuvaa "pummirasismia". Jolla sitten maahan tulevat taas ratsastaa ja käyttää kelaa ja sos toimea raha-automaattina. Ja nehän rahottaa kun on eksotiikkaa ja luukulla joku muu kuin se työtön verkkariukko tai tuulipukumuija lähiöstä. Että rasismi ...se on valkoisiin kohdistuvaa. Jopa Eduskunnan taholta. Jos epäilet, katso keihin on kohdistuneet viimeiset 20 vuotta kaikki veronkorotukset, heikennykset ja leikkaukset sekä kiristykset. Keille on valehdeltu eniten ja valehdellaan vielä edelleen. Niin kauan, kun tulee ja nousee aidosti yhtenäinen kansa työväen aatteen tavoin. Kun se vittuuntunut porukka menee sinne Eduskuntaan ne karvahatut päässä ja sanoo, "En laula, en tanssi,en juo. Mutta nyt tää teitin ralli loppuu saatana tähän."
      Sitten voidaan sanoa, että Suomi on Tasavalta taas.

      • Anonyymi

        "Kenen leipää syöt, sen lauluja laulat", sanottiin ennen vanhaan. Silloin työläinen sanoi ylpeästi olevansa työläinen ja vaati kunnon työstä kunnollisen palkan.

        Ajat muuttuivat, kun työläiset kuvittelivat olevansa jotain muuta: kuuluvansa "kultapossukerhoon". Perustettiin yksityisiä työttömyyskassoja ay-liittojen kassojen sijaan, jotta jäsenmaksuja ei tarvitsisi maksaa. Liityttiin perussuomalaisiin työväen puolueiden sijaan.
        Ja nyt nähdään tulos.

        Perussuomalaiset ovat kokoomuksen pönkäpuolueena hallituksessa ja hyväksyivät pääministeri Orpon hallitusohjelmaan ammattiyhdistysliikkeen alasajon, työehtosopimusten minimien poistamisen, työttömyysturvan heikentämisen jne.
        Työnantajien tavoitteet on nyt kirjattu hallitusohjelmaan ja työehtojen isot heikennykset tulevat perussuomalaisten tuella voimaan.

        Suomesta tulee demokraattinen oikeusvaltio vasta sitten, kun "seteliselkärankaiset" eivät päätä puolestamme, kuten nyt.


      • Anonyymi

        Kiitos! Hyvää ja asiallista tekstiä. Lisäksi totta.


      • Anonyymi

        Sorto on rasismia joten kirjoituksesi rasismista suomalaisia kohtaan pitää täysin paikkansa.

        Nuo huutaa nyt jotain salaperäistä näkymätöntä rasismia. Onko se jokin uusi salaliittoteoria, joista varoitettiin?
        Onko olemassa esim murhia joita kukaan ei huomaa?
        Näkymätön nälänhätä?
        Huomaamaton helleaalto tappaa ihmisiä.
        Kukaan ei huomaa paistuvansa 50 asteessa kuoliaaksi. Onko ne sammakoita?


    • Anonyymi

      Kyllä pitää uskaltaa puhua kaapueläteistä ja muslimeista!

      • Anonyymi

        ", Kyllä pitää uskaltaa puhua kaapueläteistä ja muslimeista!"

        Persut Hyvä,
        Kära Persu,

        Uskaltamisesta ei suinkaan ole kyse, Suomessa.
        Suomi on oikeusvaltio, jossa ihmisarvo on kunniassa ja jokaisella on ihmisoikeus.

        Me, jotka olemme sivistyneitä ihmisiä ja kun arvomaailmamme on oikea, tunnemme myötähäpeää rasistisista puheista ja kanssaihmisistä käytetyistä halventavista nimityksistä. Niitä emme käytä kirjoituksissamme eikä myös puheissa.

        Älä sinäkään käytä noita persujen iljettävä roska-sanoja, joita pulpahtaa lähes joka päivä sieltä persujen "likaisesta viemäristä".


      • Anonyymi

        Ksiken huippu on, että suomalaiset naiset ovat myös alkaneet käyttää niitä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ksiken huippu on, että suomalaiset naiset ovat myös alkaneet käyttää niitä.

        Suomalaiset naiset ovat aina käyttäneet huiveja. Etenkin äitimme ja isoäitimme nähtiin aina huivi päässä, etenkin kirkossa.
        Nyt ostan itsekin kauniin uuden huivin ja alan käyttää sitä heti, kun helle loppuu.


    • Anonyymi

      "Liian helposti (kritiikki) leimataan rasismiksi", Juho Rahkonen MTV Huomenta Suomi -ohjelmassa. Ottakaa tämä onkeenne.

      • Anonyymi

        Kritiikki ja rasismi ovat kaksi täysin eri asiaa. Persut eivät näytä sitä ymmärtävän.


    • Anonyymi

      Onko työntekijöiden aseman heikentäminen rasismia ja onko hallituksen toimien tavoite lisätä luokkaeroja?

    • Anonyymi

      Joka ei kannata Siomen mamuttamista eläteillä,eikä aja islamtimista,on rasisti?

    • Anonyymi

      On rasismia , eniten ikärasismia . Harvoin ketään kiinnostaa muut kuin mustat vaatteet . Ikärasismia voisi torjua samalla voimalla , kuin RKP rummuttaa maahanmuuttajien etuja. Mutta eihän ikärasismi ole kiinnostava, kun rasismin kohteet ovat suomalaisia. Työkykyisiä ja työhön halukkaat +50v eivät saa työtä .

    • Anonyymi

      Suomessa rasismin määritelmä on vedetty huippuunsa: Jos kritisoit millään tavalla maahanmuuttaijen käytöstä olet rasisti. Jos et hymyile maahanmuuttajalle, ole hänelle erityisen ystävällinen ja suosi häntä kantasuomalaisen kustannuksella olet rasisti. Jos et avosylin hyväksy sitä että 10 vuotta sitten Suomeen saapunut suomen kieltä osaamaton Afrikkalaista kulttuuriaan ja tapojaan vaaliva maahanmuuttaja on ihan yhtä “suomalainen” kuin sinäkin, olet rasisti jne.

      Itse en ole rasisti, mutta olen kyllä nationalisti. Olen sitä mieltä että suomalaiseksi synnytään, ei “tulla”, olit sitten Husu Hussein, Wilson Kirwa, Franz Kruger tai Neil Hardwick. Suomalaisuuden määrittää kansan yhteiset historialliset kokemukset, kieli, kulttuuri, kansan yhteiset myytit ja käsitykset kansan alkuperästä, ei se että saa Suomen kansalaisuuden. Jotenkin on tunne että ne maahanmuuttajataustaiset jotka huutavat kuinka ovat “yhtä Suomalainen kuin kantasuomalaisetkin” jotenkin häpeävät omaa alkuperäänsä ja kansallisuuttaan.

      Ei ole mitenkään rasistista kysyä esim. afrikkalaisen tai kiinalaisen näköiseltä henkilöltä Suomessa mistä he ovat lähtöisin. Itse asun Israelissa, ja vaikka puhun hepreaa ja olen naimisissa israelilaisen naisen kanssa, niin päivittäin minulta kysytään (koska olen pitkä, vaalea ja sinisilmäinen) mistä olen lähtöisin, enkä koe sitä mitenkään rasistiseksi, enemminkin kohteliaaksi small-talkiksi. Samoin, paikalliset usein puhuvat minulle englanniksi koska uskovat etten puhu hepreaa, ja ei siinäkään mitään rasistista ole. Minä vastaan hepreaksi ja jatketaan juttua...Suomessa tämä kaikki luetaan rasismin ilmentymiseksi.

      Ja muuten...Suomi ja suomalaiset tekevät suunnilleen voltteja ilmassa jotta Suomea ei luultaisi rasistiseksi maaksi. On maailman parhaat tuet maahanmuuttajille, turvapaikanhakijan motiiveja ei saa epäillä, saavat asuntoja Helsinkin paraatipaikoilta kuten Kalasatamasta ja Aurinkolahdesta jne. joten älkää huolestuko, Suomi ei todellakaan ole rasistinen maa!

      • Anonyymi

        Toisaalta, jos sanot, että joku näyttää valkoiselta läskiltä valaalta, niin kyse on vain värikkäästä kielenkäytöstä.

        Kahdet standardit ovat erittäin käyttökelpoiset etenkin silloin, jos vihaa jotain ryhmää, mutta haluaa esiintyä suvaitsevaisena.


      • Anonyymi

        Suomessa media onkin mielisairaiden temmellyskenttä. Täällä ei osata enää suhtautua noin luonnollisesti edes kansainvälisyyteen.

        Täällä meuhkaa jokin kloonifaniryhmä joka haluaa että kaikki ovat samaa mieltä kaikesta ja ovat kaikki samannnäköisiä ja tekevät samaa asiaa , ihailevat samaa pervoutta , tykkäävät salkkareista sun muista örkkiohjelmista, eli massaa.


    • Anonyymi

      Vihervasemmisto, Yle, ja toimittajat valikoimine asiantuntijoinen ovat keulakuviaan myöten harrastamassa sortoa perussuomalaisten kansanryhmää kohtaan. Se ei ole rasismia, vaikka näin luullaan, se on sortamista, koska race on rotu, ja rasismi rotusorto,
      Täytyy valottaa, koska vasemmiston koulutustaso, tai sitten oppimiskyky ei tunnu vieläkään riittävän. Tämä menee EU:n tuomioistuimeen!

    • Anonyymi

      Suomalaisista 15% on rasistisia ainakin jonkun mittapuun mukaan.
      Persuista n.30 %

      Koska persujen kannatus on melko tarkalleen 20%, niin muissa puolueissa on rasisteja keskimäärin 11%. On ihan varmaa, että rasisteja on kaikissa puolueissa, myös niissä, jotka ovat julkisuudessa rasismia vastaan.

      Rasismin kohteena ei välttämättä ole tummaihoiset vaan joskus ihan tavallinen keski-ikäinen kaljuuntuva ja hiukan ylipainoinen heteromieskin voi herättää rasismia.

    • Anonyymi

      Ikärasismi olisi hyvä saada pois.

      • Anonyymi

        Onkohan ikä asiallinen syy antaa potkut? Jos nuorempi näyttää kassalla paremmalta ja on myyvämpi, niin voiko antaa potkut, jotta päästään myyntitavoitteisiin?


    • Anonyymi

      PUNAINEN RISTI
      Tietää kertoa meille kaikille,
      MITÄ RASISMI ON

      Googlaa tarkemmin: "Punainen Risti, rasismi"

      — Rasismi käsitteenä tarkoittaa oletetun ihmisryhmän arvottamista esimerkiksi etnisen alkuperän, ihonvärin, kansalaisuuden, kulttuurin, äidinkielen tai uskonnon perusteella alempiarvoiseksi kuin muut ihmisryhmät.

      Rasismiin kuuluu usein se, että omaa ryhmää pidetään parempana kuin toisten ryhmiä. Rasismi aiheuttaa eriarvoistumista ja vahingoittaa sen kohteiden lisäksi koko yhteiskuntaa. Rasismia käytetään vallan välineenä.

      Suomen valtion vuonna 1970 ratifioiman kansainvälisen yleissopimuksen mukaan rotusyrjinnällä tarkoitetaan:

      ”…kaikkea rotuun, ihonväriin, syntyperään tahi kansalliseen tai etniseen alkuperään perustuvaa erottelua, poissulkemista tai etuoikeutta, jonka tarkoituksena on ihmisoikeuksien ja perusvapauksien tasapuolisen tunnustamisen, nauttimisen tai harjoittamisen mitätöiminen tai rajoittaminen poliittisella, taloudellisella, sosiaalisella, sivistyksellisellä tai jollakin muulla julkisen elämän alalla.”

      Rasismin torjuntaohjelma kannattaa myös lukea, meidän kaikkien ihmisarvoa kunnioittavien ja etenkin niiden, jotka eivät ihmisarvoa kunnioita.

    • Anonyymi

      Mitä enemmän Purran ja muiden perussuomalaisten ajattelua paljastavia tekstejä julkaistaan, sitä useammat maahanmuuttajat, myös tänne tulleet yliopisto-opiskelijat ja ukrainalaiset pakolaiset, pelkäävät joutuvansa sylkemisten, tönäisyjen, pahoipitelyjen ja raiskausten kohteiksi.
      Kun rasistit puhuvat, toiset rasistit rohkaistuvat toimintaan. Siksi puhetta täytyy tuottaakin, siksi kirjoittaa blogeihin ja Twitteriin jne. Rohkaista heitä, jotka ovat potentiaalisia hakkaajia, mutta hillitsevät juuri ja juuri itsensä rangaistusten pelosta.

      • Anonyymi

        Et varmaan pidä itseäsi rasistina, mutta suhtauduthyvin rasistisesti suomalaiseen valtaväestöön ikään kuin se olisi myös rasismin kohteena.

        Toisaalta asiat, mitä kuvaat, ovat väkivaltaa, jonka kohteeksi kuka vaan voi joutua ja joutuukin. Eri taustoilta olevat ihmiset joutuvat helposti hakauksiin toistensa kanssa, jos kultturit ovat erilaiset. Tuntuu siltä, että silloin vain ihminen, jolla on suomallaienn nimi tulee leimatuksi rasistiksi.

        Rasismia on, mutta nyt rasismiksi kutsutaan myös asioita, joihin se ei liity.


    • Anonyymi

      Suomessa oli minun työpaikalla 1970luvulla pari afrikkalaistaustaista työtoveria . Joten en tiedä mitä on rasismi Suomessa.

    • Anonyymi

      On rasismia. Hyvinvointialueet ovat polkeneet omaishoitajat kolmannen luokan kansalaisiksi.
      Vanhukset sekä vammaiset ovat hyvinvointialueiden rasismin kohteina.

      Katsokaa ympärillenne ja pohtikaa kokeeko lähimmäisesi rasismia ja syrjintääyhteiskunnan taholta.

      Ei tarvitse olla seksuaalivähemmistöön kuuluva tai ulkomailta muuttanut. Ikärasismi on suomessa totta.

      • Anonyymi

        Mitä etnistä ryhmää omaishoitajat edustavat?


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      251
      18429
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      83
      3135
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      123
      2161
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      191
      1850
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      134
      1725
    6. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      269
      1403
    7. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1272
    8. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      82
      1083
    9. Elämääni tulee pian uusi uros

      Se on sinisilmäinen, blondi. 😍 Toivottavasti tämä ok?
      Ikävä
      118
      960
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      232
      959
    Aihe