Turhat hidasteet

Anonyymi-ap

Kuka vastaa liikennejärjestelyistä pahamaineisella korvenperäntiellä? Sinne on tullut turhia liikennettä haittaavia hidasteita, jotka haittaavat autoilijoiden normaalia liikennöintiä kyseisellä tieosuudella kun monet autoilijat väistelevät hidasteita jonka seuraamuksena tie on levinnyt kyseisestä kohdasta ja se on vain ajankysymys, kun joku ajaa kyseisellä tieosuudella olevaan sähkötolppaan. Hidasteet ovat bussin pysähdyspaikan lähellä ja niitä on kaksi. Joku ilmeisesti otti hidasteet vähäksi aikaa pois, mutta ne on jostain käsittämättömästä syystä laitettu takaisin.

Sen lisäksi, että nämä hidasteet haittaavat autoilijoiden normaalia liikennöintiä kyseisellä tieosuudella haittaavat nämä turhat hidasteet myös keveän liikenteen liikennöintiä, koska on vähän vaikeaa väistellä kyseisiä hidasteita niin kävellen kuin pyörälläkin jo valmiiksi kapealla tiellä missä ei ole erillistä keveänliikenteen väylää ja kauhuissani odotan, että koska tapahtuu ensimmäinen tapaturma sen takia että pyöräilijä tai jalankulkija on väistänyt hidastetta ja jäänyt sen takia auton alle tai että jalankulkija tai pyöräilijä jää auton alle sen takia että joku autoilija väistää hidastetta.

Sadekelillä nämä hidasteet ovat erityisen vaarallisia jalankulkijoille ja pyöräilijöille, koska niiden pinta on liukas ja kyseisen tieosuuden ojanpuoli mihin on pakko väistää, koska pyörällä ei voi ajaa hidasteen päältä.

Tästä on yritetty laittaa palauteväylään täppiä, mutta ne jätetään julkaisematta koska Kangasalan kunta/Ely keskus haluaa jättää huomiotta sen miten huonosti tämä tieliikennejärjestely on hoidettu ja miten se haittaa niin autoilijoiden liikennöintiä kyseisellä tieosuudella, kuin keveänliikenteenkin, erityisesti pyöräilijöiden, koska hidasteen päältä ei voi ajaa ja joutuu väistämään ojanpuolelle missä on keila johon voi kaatua ja loukata itsensä todella pahasti.

19

711

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Joku nolasi tienpitäjän jokin aika sitten niin perusteellisesti ilmiantaessaan kyseisen tien todellisenkunnon, että kyseessä on ilmeisesti tienpitäjän kollektiivinen rangaistus kaikille tien käyttäjille.

    • Anonyymi

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/0716d77c-f2a8-434a-99d4-deee4ec2c64d

      Kerrankin totuudenmukainen tiemerkki, jossa tienkäyttäjien turvallisuus oli huomioitu. Kiitos ELY:lle tästä merkistä. Eipa jäänyt epäselväksi tien kunto. Kuka ihme sen kävi poistamassa ja toi tilalle vaaralliset hidasteet? Toivotaan, ettei tiellä satu onnettomuuksia. Olisitte antaneet merkin olla!

    • Anonyymi

      Ihan järkyttävät hidasteet!! Miksi? Miten nää lisää turvallisuutta?! Ihmiset menee pian rikki ja autot

    • Anonyymi

      Up. Edelleen on turhat hidasteet paikallaan ja kevyttä liikennettä ei huomioida edelleenkään millään tavoin vaan pyörällä ajaessa saa tosi tarkkaan kieli keskellä suuta ajella, kun tila missä pitäisi väistää on lähestulkoon olematon!

    • Anonyymi

      Vaara Korvenperäntiellä. Lunta satoi ja Korvenperäntie aurattiin. Korvenpäräntie 22 kohdalla on hidasteet. No, osa hidasteista irtosi lumiauran tehdessä työtään. Vaaraa aiheuttaa se että hidasteiden kiinnityspultit 2cm - 4cm jäivät asfalttiin pystyyn ajo-uriin ja ovat nyt vaaraksi autojen renkaille. Joten mikäli kuljette Korvenperäntiellä niin katsokaa tarkasti mistä kohtaa ajatte. Nyt lumisateen jälkeen, kaistalle muodostunut ajo-ura ajattaa suoraan vaarallisten pulttien ylitse. Nämä hidasteet on syytä ottaa talveksi pois. Muuten aurausta ei voida tehdä kunnolla ja hidasteiden väliin jää paljon lunta, joka aiheuttaa lisää vaaraa sillä alueella on suojatie. Onko Ely-keskus vastuussa vai kilpailutuksessa tarjouskilpailun voittanut taho? Virkamiehillä on virkavastuu ja virkamies on korvausvelvollinen. Mikäli virkatoimissa on tehty virheitä tai virheellisistä virkatoimista aiheutuu haittaa tai vahinkoa. Tielaitos Mitä sanotaan Tieturva 1 ja Tieturva 2 korttikoulutuksessa? Miksi spray-maalilla sotkettua liikennemerkkiä ei ole putsattu tai vaihdettu sellaiseen josta näkee mitä nopeutta pitäisi hidasteiden jälkeen ajaa? Onko kaikkia sääntöjä noudatettu? Miksi Korvenpäeräntiellä ei ole aurauskeppejä? Onko hidasteet syöneet kaikki määrärahat? "Vuonna 2001 Tielaitos jakaantui Tiehallinnoksi ja Tieliikelaitokseksi (Destia). Toukokuussa 2014 kerrottiin, että Suomen valtio myy Destian Ahlström Capitalille. Elokuussa 2021 kerrottiin, että Ahlström Capital myy Destian ranskalaiselle Colas-konsernille, joka toimi 50 maassa." Lähde, Wikipedia. Voisiko joku kertoa miksi Korvenperäntiellä on hidasteet?

    • Anonyymi

      Tehkää tienkäyttäjät tutkintapyyntö poliisille ja pyytäkää heitä selvittämään kuka tästä hölmöläisten toiminnasta vastaa ennen kuin tapahtuu todella ikävää. Kangasalla oli hiljattain jo joku lentänyt pyöränsä kanssa, kun tielle oli viritelty putki. Toimikaa ennen kuin joku/jotkut pääsevät hengestään. Poliisit selvittämään ketkä toimivat näin vastuuttomasti.

      • Anonyymi

        Täppiä palauteväylään kehiin ja soittoa niin saadaan toivottavasti yhdessä sen verran aikaiseksi, että saadaan tämä kyseinen tieosuus turvalliseksi meille kaikille ihmisille jotka kyseistä tieosuutta käyttävät päivittäisessä arjessaan.


      • Anonyymi

        Hyvin vaarallista ajaa siellä suunalla kun mutsilta lähti tekarit irti suustaan kun hidaste tuli eteen.


    • Anonyymi

      Siihen tarvis laittaa sen imbesillin kuva julisteeseen niiden hidasteiden kohdalle, joka tämän on ideoinu! Luultavasti kyseinen aivokääpiö ei edes omista autoa!

      • Anonyymi

        Taas on ollut näköjään lisätä turhat hidasteet tälle kyseiselle tieosuudelle aurausta haittaamaan ja muutenkin liikennöintiä kyseisellä tieosuudella niin arvon kansalaiset kaivataan taas palautetta palauteväylään/soittoa ennenkuin aura-auta auraa taas hidasteet pois ja tiessä on pystyssä semmosia 3-4cm pitkiä pultteja pystyssä puhkomassa autoilijoiden renkaita.


    • Anonyymi

      Hidasteet hävisivät lumisateiden myötä, hyvä. Korvenperäntietä voidaan nyt aurata asianmukaisesti. Korvenperäntien risteyksessä 9-tiellä kolaroitiin 18.11.2023. Korvenperäntielle 9-tien risteyksen ja Lihasulantien risteyksen välille kannattaisi laitaa 30 km/h nopeusrajoituskyltit. Google Maps navigaattori laskisi navigaattorin keräämien paikannustietojen perusteella, reitin olevan hidas 30km/h rajoituksen takia. Silloin Korvenperäntietä "oikaisemiseen" käyttävä liikenne ohjattaisiin jatkamaan 9-tietä Linnainmaan liittymään. Ja sieltä edelleen kääntymään Lahdentielle, VT12.

    • Anonyymi

      Hidasteet tekivät paluun sopivasti lumisateiden alettua. Tie on auraamatta ja hidasteiden alue on auraamatta ja sohjoinen. Auraaminen ei onnistu, viime kerralla kun aurattiin niin hidasteet irtosivat tiestä. Muutaman autoilijan renkaiden teräsrungot vaurioitui, ajettuaan maasta 2-4cm sojottaviin pultteihin. Harmi että autoilijat eivät pysähtyneet hätävilkut päällä siihen paikalle ja soittaneet poliisia. Näin ollen uusien renkaiden korvaaminen ei onnistunut. Sillä poliisin pitää todeta ajoneuvon vahingot, siinä kohtaa missä vahinko on tapahtunut ja tienpitäjä on tällöin korvausvelvollinen. Lisäksi hidasteiden alueella on useita Tieturvasäännöstön vastaisia virheitä. Tästä kuuluisi tiemerkinnöistä vastaavalle taholle 60e sakko / virhe. Perusasioita tieturvakurssilla. Muutenkin Korvenperäntien auraaminen on ollut koko matkalta huonoa, ei vain hidasteiden alueella.

    • Anonyymi

      Pari viikkoa sitten joku ajeli pienellä pakettiautolla kaiteen päälle Korvenperäntiellä. Siinä kohtaa mihin on 40 vuotta suunniteltu kävelytietä. Noin sata metriä ennen Ruutanantien risteystä. Siinä Satusedäntien kohdalla, bussipysäkin jälkeen. Nyt äkkiä kymppitonnilla hidasteita ja liikennemerkkejä siihen seuraavaankin risteykseen. 30 rajoitus ja peltipoliisi, nopeustutka, keskinopeuskamera, liikennevalot, sekä liikennepoliisi ohjaamaan liikennettä. Kyllä siihen helposti miljoonan saa rahaa kulumaan.

    • Anonyymi

      Liikenneturvallisuutta vaarantava este Korvenperäntiellä 23.1.2024, klo 18 alkaen. Lumiaura aurasi toistamiseen turhat hidasteet irti asfaltista. Maantiessä on pystyssä 3cm - 5cm pitkät pultit. Mikäli puhkaiset renkaasi tai renkaaseen tulee ns. runkovika, niin ELY-keskus korvaa vahingot. Korvauksen ehtona on se että rikkontunut ajoneuvo jätetään tapahtumapaikalle ja virkavalta tarkistaa vahingot ja kirjaa asian päivä-raporttiinsa. Tämän jälkeen ELY-keskus on velvollinen korvaamaan vahingot, auton hinauksen, uuden renkaan ja rengastyöt sekä sijaisauton.

      • Anonyymi

        Tässä hyvät ohjeet. Ely on erittäin kitsas maksaja ja yrittää välttää vastuunsa kaikin keinoin selvissäkin tapauksissa, mutta kun toimitte ohjeiden mukaan niin maksaja löytyy.


    • Anonyymi

      Palautetta olisi paikallaan laittaa taas palauteväylään tästä taas ajankohtaiseksi tulleesta ongelmasta ennen kuin joku tienkäyttäjä rikkoo vielä renkaansa tai autonsa näihin vaarallisiin pultteihin/turhiin hidasteisiin.

      Tehdään yhdessä omalla toiminnallamme tästäkin tieosuudesta turvallisempi meille kaikille, jotka kyseisellä tieosuudella liikennöivät.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Väylävirasto on vastannut "yleisellä tasolla", Palauteväylän karttasivulla tähän ongelmaan. Ratkaisu: "Nämä hidasteet liittyvät Ruutanan koulun rakennustyömaahan. Eli tiellä ei tehdä työtä, mutta lupa on haettu tilapäisiin järjestelyihin, kun koululaisten normireitti on otettu työmaakäyttöön ja koululaiset opastetaan kkulkemaan Franssilantien kautta. Nämä hidasteet ovat meidänkin käsitykseni mukaan "Kesähidasteita" eli ne pitäisi ottaa talveksi pois juurikin tuon aurausongelman vuoksi. Olemme yhteydessä luvansaajaan."
      - ELY-keskus - Väylävirasto - Palauteväylä - 24.01.2024 -

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 197
      2742
    2. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      241
      2668
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      65
      2366
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      201
      1857
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1364
    6. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      12
      1328
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1307
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      22
      1266
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1234
    10. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      158
      1132
    Aihe