Näin ne uutiset tehdään nykyään

Anonyymi-ap

Tässä päivityksessä on lainausmerkkien sisällä edelleen aktiivityötä tekevän toimittajan kommentti suomalaisen ja ulkomaisen median viime aikojen Purra, persut & rasismi -uutisointiin liittyen.
Itselleni tämä kuvio on ollut selvää alusta pitäen ja uskon, että myös monelle muulle, jotka seuraavat tarkemmalla silmällä median toimintaa.
Kannattaa lukea, sillä tämä ei ole ensimmäinen eikä taatusti viimeinen kerta, kun media käy yhteistuumin väärämieliseksi katsomansa henkilön kimppuun. Oheisessa kuvassa on sylttytehdas, jonka nimi kerrotaan alempana alkavassa lainausmerkkien sisällä olevassa tekstissä.
Toimittajan, joka ei ole toveri, kommentti alkaa tästä (nimeä en kerro, koska elämme henkisen pimeyden aikaa, jossa aikamme vainolaiset odottavat verenhimoisina uusia uhreja):
"En ole politiikan alueen toimittaja vaan kulttuuritoimittaja ja freelancer. Mutta tiedän jotain siitä, miten uutisia nykyään tehdään. Olen niitä itsekin tehnyt eri lehtiin joskaan en toviin paikalliseen. Eri puolilla keskusteluissa joko ei ymmärretä yhtään tai ei haluta ymmärtää sitä, että suomalaisen median lainaaman ison saksalaislehden suomiuutiset ja rasismikohut ovat yhden Tukholmassa vaikuttavan avustajan tekemiä. Yhden ainoan, kaikki jutut hänet. Filosofiaa, kirjallisuutta ja ranskaa opiskelleen yli viisikymppisen entisen kulttuurilehden toimittajan työtä.
Hän ei ole ollut tekemässä uutista täältä vaan on lukenut uutiset netistä, Iltalehden, vähemmän Ilta-Sanomien, hyvin paljon Ylen ja Hesarin sivuilta. Tämä ei ole salaliittoteoria. Tämä on se tapa, miten nettiaikana tehdään uutisia, ja hyvin poliittisia sellaisia. The Guardian, New York Times ja muut isot eivät ole vähääkään kiinnostuneita Suomesta. Ne eivät lähetä tänne toimittajia tekemään oikeita juttuja kuin poikkeustilanteissa. Niiden uutiset Suomesta ovat suomalaisista lähteistä, joko mediasta lainattuja tai varastettuja tai sitten suomalaisten lähteiden heille kertomia. Tiedän sekä toimittajia että tutkijoita, jotka toimivat lähteinä.
Tämä siis menee näin: Suomessa oppositiomielinen media haluaa hajottaa hallituksen ja aiheuttaa rasismikohua valehtelemalla, vääristelemällä ja liioittelemalla. Esimerkki: Riikka Purra ei kertonut haluvansa ampua ihmisiä junassa vaan kuvaili sarkastisella tyylillä sitä, miksei ihmisille ole hyvä antaa aseita. Totta kai jokainen normaalijärjellä varustettu ymmärsi sen jos oli lukenut tekstin, mutta ihmiset joko eivät ole normaalijärkisiä tai sitten he vain haluavat strategisesti valehdella. Nyt mainittu saksalaistoimittaja ja myös muut uutistenlainaajat kertovat totena valheen.
Sitten ne uutiset julkaistaan uudelleen suomalaisessa mediassa ulkomaanuutisina. Taas lainataan suoraan juttuja tai viitataan niihin. Tällä ei ole yhtään mitään tekemistä tutkivan journalismin kanssa vaan median luuppikone pyörittää poliittis-ideologisesti itseään ja tienaa näin rahaa sekä poliittista pääomaa.
Ne jotka eivät ymmärrä median toimintaa pitävät tätä salaliittoteoriana. Itse asiassa siinä ei ole mitään salaista. Kaikki tiedot, lähteet ja linkit saa heti selville. Mutta kun media ei halua kertoa sitä. Se antaa hysteeristen sekoilla, koska se on hyvää liiketoimintaa, so. klikkauksia.
Tässä sen saksalaisen, joka ainoan Süddeutsche Zeitungin suomi-purra-rasismi -jutun tekijän tiedot: "Alex Rühle, geboren 1969, studierte Literaturwissenschaften, Philosophie und Französisch in München, Berlin und Paris. Nach 20 Jahren als Kulturreporter im Feuilleton ist er seit November 2022 als Skandinavien-Korrespondent in Stockholm zu Hause."
Minä en muuten puolusta kenenkään kommentteja vaan vastustan valheita, torikokouksen hysteriaa ja vainoa sekä maalittamista. Jos aivan rehellinen olen, voin silti todeta että Purran vihaiset kommentit eivät aina ole olleet puolustettavia sanavalinnoiltaan, mutta asia on aivan takuuvarmasti. Hän on feministi, joka vastustaa tämän maailman toiseksi patriarkaalisimman (Intia muuten on ykkönen) kulttuurin eli islamilaisen kulttuurin miesvaltaa, jossa alistetaan naisia, lapsia, muunuskoisia, ateisteja, sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjä. Tämänkin voi tarkistaa ihan tilastoista.
Yhdeksän maailman naisille ja vähemmistöille vihamielisimmästä kymmenestä maasta on islamilaisia maita. Naisjärjestöt ovat kautta aikojen näitä tilastoja julkaisseet. Vähemmistöjä myös vainotaan ja tapetaan, nuoria naisia silvotaan. Tämä ei ole kulttuuria, jota feministi voisi sietää. Oikea feministi. Eikä tämä muuten ole islamismia vaan aivan islamia itseään.
Samaan hengenvetoon: kaikki muslimit eivät ole tuollaisia, eivät toimi noin, mutta se kulttuuri on kaikkea muuta kuin länsimaisen, liberaalin, demokraattisen ja ihmisarvoa kunnioittavan maailman arvolle sopiva. Älkää vain uskotelko, että kulttuurientutkimuksen taustalla ja mediassa jollakin tavalla mukana olevansa en tiedä mistä puhun, alistun salaliitolle ja olen natsien puolella. En edes suostu leikkimään näiden isojen vauvojen nimittelyleikkejä."

8

320

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Noin se menee. Mediatalot kun ovat minimiin vähentäneet omia toimituksiaan, niin yhä enemmän etsitään lainauksia "epävirallisia" teitä. Ei toimittajalle jää aikaa paljoa itse juttua kehitellä, riittää kun sen kasaa. Tätä ei toimituskunta tietenkään halua paljastaa, ettei myytti neljännestä valtiomahdista sulaisi käsiin tai nilkoille jopa. Se on sitä niin hienoa verkostoitumista, jotta juttuja tuputetaan muille.

      • Anonyymi

        Uutisten teko on taatusti ulkoistettu, koska videoita myöten MTV ja ykkönen lähettävät samat jutut päivittäin. Eli ei tarvitse katsoa kuin yhdet iltauutiset jommalta kummalta kanavalta, mitään erilaista ei ole tarjolla, ehkä MTV:n prameammat studiot uuden toimitalon myötä.


    • Anonyymi

      Väännetään asia ihan toiseksi ja kovasti uskotellaan, että ulkomailla ollaan nyt huolissaan suomen natsihallituksesta.
      Itse sellaista tietoa sinne lähetetään ja vääristellään asioita.

    • Anonyymi

      Ihmettelen vielä suuresti niitä vajaita jotka eivät tätä median vääristelyä tajua vaan vieläkin uskovat kaiken mitä journalistit suoltavat. Ja maksavat siitä.
      No ostappa sitten iltalehti niin tiedät mikä salakavala tauti vaanii missäkin ja kuka turha julkkis aiheutti somekohun kommentillaan.

      • Anonyymi

        Tai viimeisimmät uutiset seksilelujen alalta! Iltalehti alkaa muistuttaa pornolehtiä!


    • Anonyymi

      Solja Pistol=Sari Nurmi?

      • Anonyymi

        Sari Susanna Nurmi¿ Onko Solja Susanna.


    • Anonyymi

      Purra teki Soinit, petti äänestäjät, sehän on persujen tapa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      273
      2750
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      210
      1761
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      58
      1475
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      1
      1231
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      79
      1176
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      237
      1086
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      80
      1022
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      953
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      73
      837
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      740
    Aihe