Kiina on jo maailman suurin kansantalous

Anonyymi-ap

- IMF 2016 -BKT/PPP --
~ https://www.talouselama.fi/uutiset/se-on-tapahtunut-kiinasta-tuli-maailman-suurin-talous/860c910c-f84f-36d2-aa2a-d7c79f9f43f7 -
"4.12.2014 -Se on tapahtunut: Kiinasta tuli maailman suurin talous"

..
"Kiina on maailman suurin vientitalous ja sen kansantalouden koko on ollut jo useita vuosia maailman suurin, jos tarkastellaan valuuttakurssivaihtelusta puhdistettua indikaattoria eli ostovoimakorjattua kansantuloa. Kiinan nousu on ollut poikkeuksellinen koko ihmiskunnan historiassa.
-- 26.11.2021"

Kauppalehti kertoo näin:
"Kiina karkasi länneltä, ykkönen lähes jokaisella teknologian alueella — EK:n johtaja: Kiinaa ajetaan nurkkaan televerkoissa" |1
-löytyy linkin ~ https://www.kauppalehti.fi/uutiset/kiina-karkasi-lannelta-ykkonen-lahes-jokaisella-teknologian-alueella-ekn-johtaja-kiinaa-ajetaan-nurkkaan-televerkoissa/0421c8c1-1e47-4338-a9a3-bb41e5131833 - alta -
-toimittajakirjoittajana Alberto Claramunt.

__
Kiinassa valmistuu joka vuosi ~ 340 000 ylempää insinööriä, mikä on enemmän kuin USA' ssa, EU' ssa ja Venäjällä yhteensä. Seuraavaksi eniten kouluttaa näitä tuotekehitykseen pystyviä (?) insinöörejä yms. yllättäen Intia! Vai onko se niin suuri yllätys?

Kiina aloitti valtavan tuotekehitys- ja tuotantoreformin vuosituhantisten perinteidensä päälle jo Deng Xiaoping' in aikana (ollen sekaantumatta ja sotkeutumatta muiden itsenäisten omiin sisäisiin asioihin) -

.. silti kiinalainen on vilpittömän utelias, eikä halua "keksiä pyörää uudelleen", vaan helpointa on katsoa mallia ja kehittää sitä. Tätä mallin katsomista harrastavat kaikki - ei tarvitse kuin katsoa autoteollisuutta niin huomaa sen; ulkoisina ja sisäisinä tekijöinä.

__
Länsi aloitti omalla ahneudellaan vääjäämättömien tapahtumasarjojen alustamisen, miksi Kiina menestyy nyt lähes alalla kuin alalla nopeimmin, tehokkaimmin ja tuottavimmin -


.. syinä olivat tämän aikaansaamisessa lähinnä kolme tekijää, jotka innostivat lyhytnäköisiä länsimaita siirtämään valtavat määrät tuotantoa ja työpaikkoja Kiinaan, nämä olivat ja ovat edelleen:

A. Edullinen, lakkoilematon ja työteliäs toveri liukuhihnoilla tuottamassa pienellä lomatarpeellaan työpanosta menestyttämään osaltansa yhtiön voitontekokykyä.

B. Maailman suurin markkinapotentiaali heti tehtaan ovien takana - yhtenäisenä sääntöalueena, joka on monin osin nykyisin jo toteutumassa itse markkinana.

C. Läntiselle yhtiölle mahdollisuus työntää tuottamansa päästöt kiinalaisten omiin taskuihin, pois omasta maastaan -

sekä D. suuri mahdollisuus Kiinan kautta päästä kehittyvien - ja kehitysmaiden valtaville tämän päivän ja erityisesti huomisen markkinoille -edullisemmilla ja kiinalaisilta saaduin tuoteinnovaatiotuotteilla.

__
Länsi omassa ahneudessaan oivalsi tehdä Kiinasta rahaa - katso esimerkiksi Tesla |2, joka valmistaa suuren osan sähköautoistaan Kiinassa - Kiinahan on jo maailman suurin automarkkina ja sen potentiaali on moninkertainen verrattuna koko läntiseen markkinasektoriin.

|1 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2019/05/huawei-yhtyman-suuruus-arsyttaa.html -
"Huawei yhtymän suuruus ärsyttää lännenmiestä!"
|1 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2019/02/idan-ja-lannen-valinen.html -
" .. Huawei on siis alallaan maailman suurin, ja sille olisi saatava suitset – hevonen (kiinaksi 'ma') on saatava aisoihin, jottei se 5G' n myötä nouse liian voimakkaaksi, sillä 5G muuttaa kaikkia yhteiskuntajärjestyksiä, ihmisten henkilökohtaista eloa sekä sotilaspoliittisia asetelmia – kaikkialla maailmassa. Lännen mielestä itä – eli Kiina ei voi olla tien näyttäjä, vaikka kiinalaisia on enemmän populaationa kuin kaikkia lännenmiehiä yhteensä --- .. "
|2 ~ https://tekniikanmaailma.fi/jos-ostat-teslan-se-tulee-luultavasti-kiinasta-jo-yli-puolet-tesloista-on-kiinalaisia/ -
TM-otsikoituna näin: "Jos ostat Teslan, se tulee luultavasti Kiinasta – Jo yli puolet Tesloista on kiinalaisia"
|2 ~ https://www.hs.fi/talous/art-2000009509327.html -
"Tesla rakentaa akkutehtaan Kiinaan"

__
Länsi on peloissaan omasta tulevaisuudestaan,

.. jos ja (kun) Kiina luo entistä syvempiä talous- |3 yms. (sotilas)suhteita Venäjään ..
-maailman suurimpaan raaka-ainevarantovaltioon ja näin rakentaa ylivoimaiselle tuotantokoneelleen raaka-aineiden saannot eheäksi osaksi toimivaa logistiikkaa ja näin on tie maailman suurimmille markkinoille - kehittyville ja kehitysmaille viitoitettu ..

-ja länsi ihmiskuntavähemmistönä jää omaan karsinaansa täyttämään jo paljolti kyllästyneitä markkinoitaan?

|3 USA FED johtaja Janet Yellen käväisi Kiinassa huolestuneena talouskehityksestä, jossa USA omalla protektionismillaan ja pakote-, kiristys-/takavarikointipolitiikallaan ahdistaa vapaan maailman kauppaa ..
-pelossaan, jossa se jää - jäisi suurempien huomisten jalkoihin -- ?
~ https://yle.fi/a/74-20040267 -

YLE: "Kiina ja Yhdysvallat ovat taas lähentyneet – taloudellisia päätöksiä ohjaa nyt kansallinen turvallisuus, eivät ihmisoikeudet, sanoo ekonomisti"
-Yle-toimittajana Miina Väisänen.

--- ---

7

377

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Google: "Kiinan tuotanto muodostaa nyt 16,5 prosenttia maailmantaloudesta, kun taloutta mitataan todellisella ostovoimalla. Yhdysvaltojen osuus on 16,3 prosenttia. Jo viime vuonna Kiina ohitti Yhdysvallat maailman suurimpana maana ulkomaankaupassa. Market Watch huomauttaa, että Kiinan nousu tapahtui nopeammin kun odotettiin."

      5.12.2014

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Kansainvälisen valuuttarahasto IMF:n tuoreimpien tilastojen mukaan Kiina tuottaa tänä vuonna tavaroita ja palveluita reaaliarvossa 1760 miljardilla dollarilla, kun Yhdysvaltain reaalinen taloustuotanto on 1740 miljardia dollaria.

      Kiinan tuotannon kasvu on ollut nopeaa. Vielä vuonna 2000 Yhdysvallat tuotti tavaraa ja palveluita lähes kolme kertaa niin paljon kuin Kiina.

    • Anonyymi

      Nobel palkinnot !

      Kiina 9kpl
      USA 406kpl !!!!!!

    • Anonyymi

      Ollut jo vuodesta 2016!

    • Anonyymi

      Heh. Kiinassakin neljä kertaa enemmän ihmisiä kuin USAssa. Jo se tekee sen,että ihmisten arkipäivän perustarpeiden tuottaminenkin nostaa tuotantoa valtavasti.
      Jos nuo luvut suhteutetaan per asukas, niin ollaankin jo ihan toisenlaisissa luvuissa. Silloin Kiina onkin jo kaukana takamatkalla kärkimaista vielä toistaiseksi ja pitkäänkin.

      Ei silti pidä aliarvioida Kiinaa. Se on suuri talousmahti ja vaikka sekin on julma diktatuuri, niin ainakin toistaiseksi seon valinnut vähemmän agressiivisen ja sotaisan politiikan kuin Venäjä ja on siksi pärjännytkin paremmin. Jos Kiina malttaa pysyä sotilaallisesti omien rajojensa sisäpuolella, niin hyvä kehitys jatkuu. Ainakin niin kauankin Kiina pystyy saamaan mm Afrikan raaka-ainerikkaita maita ajautumaan itsestään riippuvaiseksi taloudellisessa mielessä eli myöntämällä valtavia lainoja joiden vastikkeena on vaikutusvalta ko maan asioihin.

      Venäjähän ajautuu koko ajan syvemmälle ahdinkoon politiikkansa vuoksi ja onkin jo menettänyt merkitystään valtavasti. Ilman ydinaseita myös sotilaallisena suurvaltana.

    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      486
      5032
    2. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      15
      1782
    3. Aivan täysin tahallinen teko

      Ei mitään puolusteluja, eikä selittelyitä. Kuljettajalle kerrottiin asiasta siinä paikanpäällä, mutta silti hän ajoi ves
      Suomussalmi
      96
      1516
    4. Olet saanut minut sekoamaan

      Tunteiden ristiaallokossa vellominen on ollut melkoinen kokemus. Ei kukaan ole saanut minua niin raiteiltaan kuin sinä.
      Ikävä
      23
      1397
    5. Suomussalmi saatu vihdoin maailmankartalle!

      Nyt kun Suomussalmi on vihdoin viimein saatu ennennäkemättömällä tavalla maailman tietoisuuteen niin voitaisiin järjestä
      Suomussalmi
      53
      1379
    6. Mainehaitta metsäkonefirmalle

      Hukkajoen tapahtumista liikkuu paljon huhuja. Eikö kannattaisi julkaista raakkuja tuhonneen metsäkoneyrityksen nimi, kos
      Suomussalmi
      54
      1297
    7. Oho! Maajussi-Kallelta pakit saanut morsioehdokas Miss Suomi -kisoissa! Tunnistaisitko hänet nyt?

      Hmm, tunnistaisitko?!? Onnea missihulinoihin! Lue lisää ja katso kuvat: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-maajussi-
      Suomalaiset julkkikset
      0
      1095
    8. Myönnän sinulle nyt

      Että olen erittäin mustasukkainen sinusta jo nyt. Ikävä on tämä tunne, kun tietämättömyyden solista nousee myrkkyä miele
      Ikävä
      54
      1040
    9. Pysytäänkö nainen

      edelleen yhtä viileän tyynenä kun nähdään. Uskotko että tahtoessani saisin murettua tyyneytesi hyvin helposti.
      Ikävä
      57
      915
    10. Olen käyttäytynyt ristiriitaisesti

      eikä minusta varmaankaan ota mitään selvää. Se johtuu siitä, kun järki sanoo ei, ei, ei ja sydän sanoo kyllä, kyllä, kyl
      Ikävä
      62
      914
    Aihe