Asunto Oy Punkaharjun Kankaankuja 4-6

Anonyymi-ap

Asunto Oy Punkaharjun Kankaankuja 4-6 -taloyhtiö kärsii vakavista maksuvaikeuksista. Konkurssia on jo kerran haettu. Uusi häämöttää edessä.

13

1213

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Sieltä sai asuntoja alle 10t. Monet venäläistä osti ja ei maksanut vastikkeita. Tai ei kyennyt kun ei saanut avata pankkitiliä?

      Kannatais ostaa koko osakekanta ja perustaa asuntola Unkarilaisille. Valtion maksaa hyvin.

      • Anonyymi

        Ka otappa ja perusta asuntola mut voep olla jotta unkarilaesija ee löövvy kovinkkaa monta sinne:D:D Ukrraenalaesija voes jokunen löötyväkkii:D:D:D Tiijjä vaekka rahhoo tulis ovvii ja ikkunoehen täävveltä:D:D:D


    • Anonyymi

      Paikallispravda aiheesta:
      Punkaharjun Kankaankujan kerrostaloyhtiön kiinteistö on silminnähden rapistunut.

      Asunto Oy Punkaharjun Kankaankuja 4-6 -nimiseen taloyhtiöön kuuluvat kelta-oranssit kerrostalot ovat kärsineet jo pitkään maksuvaikeuksista. Yhtiöön kuuluvat kaksi kerrostaloa sijaitsevat Punkaharjun keskustassa yläkoulun ja päiväkodin läheisyydessä.

      Taloyhtiön hallituksen entinen puheenjohtaja Petri Paunonen kertoo, että taloyhtiön taloudellinen tilanne romahti koronan myötä, kun Venäjällä asuvat asuntojen omistajat lakkasivat maksamasta hoitovastikkeita. Asunnoista noin 70 prosenttia on venäläisomistuksessa.

      – Vastikkeita on maksamatta toistasataa tuhatta euroa. Summa on kertynyt vähän kerrassaan vuosien saatossa. Tilanne kuitenkin kertautui koronan myötä, kun venäläiset asukkaat eivät päässeet Punkaharjulle. Sittemmin ovat alkaneet myös sodan synnyttämät pakotteet, joten Suomeen ei ole voitu tulla. Kun asukkaat eivät päässeet tänne, he unohtivat asuntonsa ja vastikkeiden maksamisen, Paunonen toteaa.

      Paunonen jättäytyi pois hallituksesta kesäkuun loppupuolella. Päätökseen vaikutti se, ettei taloyhtiössä syntynyt yhteisymmärrystä siitä, miten taloutta lähdetään hoitamaan.

      – Jättäydyin pois, koska rahaa ei tule. Hoitovastikkeita ei ole tullut riittävästi, joten raha ei riitä laskujen maksamiseen. Vikaa on myös meissä suomalaisissa. Kun osa jätti vastikkeet maksamatta, maksuhaluttomuus levisi.

      Savonlinnan Vesi on nyt katkaissut rakennuksista vedet. Tilanne johtuu maksamattomista vesilaskuista. Ulko-oviin on teipattu paperit, joissa kerrotaan asukkaille mahdollisuudesta hakea juomavettä ja peseytyä Punkaharjun koululla kolme kertaa viikossa. Vedenottomahdollisuuden on järjestänyt Etelä-Savon hyvinvointialue ja Savonlinnan kaupunki.

      Paunosen arvion mukaan taloissa asuu yhä puolentusinaa ihmistä. Hän kertoo käyneensä taloilla yhdessä vesilaitoksen edustajan kanssa, jotta vedet saadaan katkaistua. Vedet katkaistiin jo maaliskuussa ensimmäisen kerran.

      Taloyhtiötä on myös haettu kertaalleen konkurssiin. Konkurssihakemus on ollut vireillä ensimmäisen kerran 24.4.2023, ja hakemuksen teki lakiasiaintoimisto Vatalex Oy maksamattomien laskujen vuoksi. Hakemus kuitenkin peruttiin 3. toukokuuta. Paunosen mukaan perumisen syynä on se, että kyseiset laskut kuuluvat yksittäisten osakkaiden maksettavaksi, ei taloyhtiön.

      Vatalex Oy:n yrittäjä ja oikeudenkäyntiavustaja Aleksander Vatanski sanoo lyhyesti, että hänellä oli toimeksianto muutamilta osakkailta. Muutoin hän ei kommentoi toimeksiantoa tai konkurssihakemuksen tekemiseen johtaneita syitä.

      Toistaiseksi muita konkurssihakemuksia ei ole saapunut, kerrotaan Etelä-Savon käräjäoikeudesta.

      Taloyhtiön tilintarkastajana kerran aiemmin toiminut Jukka Lievonen (HJL Tilintarkastajapalvelut Oy) ei voi kommentoida taloyhtiön taloudellista tilannetta. Tilannetta hän voi kommentoida vain yleisesti.

      – Erityisesti tänä aikana voi olla haasteellista, jos on venäläisiä osakkaita. Tällaisessa tilanteessa vastikkeet jäävät maksukykyisten asukkaiden maksettavaksi. Etelä-Savon seudulla tämä voi muodostua ongelmaksi.

      Taloyhtiön hallitukseen kuulunut Svetlana Zaharova kertoo, ettei taloyhtiöllä ole enää pankkitiliäkään. Zaharova on nyt ilmoittanut, että haluaa erota hallituksesta.

      – Taloyhtiön tili on irtisanottu mutta minä en tiedä, milloin se tapahtui. En ole nähnyt mitään päätöksiä tästä. Minä maksoin viime vuonna asuntolainaa 35 000 euroa, mutta nyt en pysty enää asumaan asunnossani. Asun ystäväni luona.

      Paunonen kertoo, että tili irtisanottiin hänen irtisanouduttuaan hallituksesta. Syyksi hän sanoo pankkien varovaisuuden, hallitustoimintaan liittyneet epäselvyydet ja Venäjä-pakotteet.

      Vuonna 1974 valmistuneisiin kerrostaloihin kuuluu Paunosen kertoman mukaan yhteensä 50 huoneistoa.

      Kerrostalot ovat ainakin ulkoisesti heikossa kunnossa. Taloyhtiöllä ei ole isännöitsijää. Paunonen kertoo, että isännöitsijä irtisanoi sopimuksen maksamattomien laskujen vuoksi. Pihapiirissä kasvaa korkea heinikko, ja rappukäytävät vaikuttavat pölyisiltä ja roskaisilta.

      Toisen rakennuksen A-rappukäytävän alaoven ikkunat ovat särkyneet. Oven ikkunaa peittävät musta jätesäkki ja teippaukset. Tilanne vaikuttaa lohduttomalta.

      Paunonen arvelee, että muutamat vastikkeensa maksavat omistajat tuskin pystyvät pitämään taloyhtiötä pystyssä.

      – Voi olla, että se painuu konkurssiin tämän syksyn puitteissa. Kohta alkaa lämmityskausi ja lämmityslaskut lankeavat myös maksettavaksi. Itselläni on talossa puolenkymmentä asuntoa, mutta en asu siellä. Tilanne on tietenkin ikävä niiden ihmisten kannalta, jotka asuvat omistamissaan asunnoissa kokoaikaisesti. Asunnot ovat myös asumiskuntoisia, niissä ei ole vikaa.

      Puruvesi-lehti ei ole nähnyt tositteita liittyen rakennusten tilanteeseen.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Olen käynyt kyseisissä taloissa 20v sitten ja silloin jo oli kyseenalaisen näköistä sekä hajuista.
      Porukka mitä näin oli vähemmän hyvin toimeentulevaa.

    • Anonyymi

      Kerrostalot on vuokratontilla ja konkurssi tarkoittaa sitä, että veronmaksajat maksaa talojen purkamisen.
      Taloyhtiöllä tuskin on varoja purkamiseen, koska ovat kohta konkurssissa ja rakennus ei kuulu osakkaille.

      • Anonyymi

        Punkaharju saa oman lastenseikkailupaikan kuten Jetron linna Haislahdessa


    • Anonyymi

      Koko taloyhtiön hallitus ymmärtääkseni vain venäläisiä tai ainakin venäläistaustaisia nimistä päätellen, joten ihmekös tuo?

    • Anonyymi

      Ei ole hyvää mainosta P-harjulle. Ensin kaatui "Unelma hotelli", nyt tavalliset kerrostalot...

      Ihan hyvän laatuinen itse talo on. Joku sais nyt hyvän "kolhoosin" piikkipaikalta halvalla. Ei muuta kuin talkoilla kaikki hoidot - ei se ole rakettitiedettä.

    • Anonyymi

      Mitä nämä venäläistaustaiset on ylipäänsä tehneet punkaharjulla? Mielenkiintoisen oloinen lakifirma jos netistä pikaisesti vilkaisee.

      • Anonyymi

        Mitä ne venäläiset nyt ovat Savonlinnassa/Punkaharjulla tehneet tai tekevät vieläkin....

        Vaikka pykäsivät lentokentän kiitoradan viereen ikkunattoman hallin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä ne venäläiset nyt ovat Savonlinnassa/Punkaharjulla tehneet tai tekevät vieläkin....

        Vaikka pykäsivät lentokentän kiitoradan viereen ikkunattoman hallin.

        Onkohan ikkunattomassa hallissa salakuuntelulaitteita?


      • Anonyymi

        Pakeneevat Venäjän kurjuutta ja epäturvattomuutta jne.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      68
      4853
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      15
      2300
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1826
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      13
      1546
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      37
      1520
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1338
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1257
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1166
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1161
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      13
      1136
    Aihe