Vääräuskoisten tappaminen koraanissa

Anonyymi-ap

Useasti kuulee että koraani käskee tappaa kaikki vääräuskoiset. Väitteessä usein siteerataan koraanin yhdeksättä suuraa (suura vastaa suomeksi lukua) eli katumuksen suuraa. Kyseisessä luvussa puhutaan ajasta kun yksi-jumalaiset muslimit olivat sodassa usean moni-jumalaisen arabi heimon kanssa. Muslimit olivat tähän aikaan uusi vähemmistö joita vastaan arabilaiset heimot sotivat ja joita he ajoivat pois kaupungeistaan. Suurassa sanotaan että pitäkää rauhansopimukset voimassa niiden pakana heimojen kanssa ketkä eivät ole rikkoneet rauhansopimuksia teitä vastaan, mutta kun tuo sovittu rauhan aika tulee päätökseen sotikaa heitä vastaan niinkuin he sotivat teitä vastaan, ja ajakaa heidät pois niistä paikoista mistä he ajavat teidät pois, ja tappakaa sodassa heidät missä kohtaatte heidät.

Tätä suuraa on siis tulkattu sillä tapaa että koraani käskee tappaa kaikki vääräuskoiset (suurassa käytetty sanaa mushrikeen, arabiaksi monijumalaiset/ihmiset ketkä asettavat Jumalan asemaan muita kun Jumalan)

Suura jatkuu mainiten että moni-jumalaisten tapana on ollut rikkoa rauhansopimuksia ja valehdella muslimeille haluavansa elää heidän kanssaan sovussa, kuitenkin aina kun nämä ovat saaneet etulyönti aseman he ovat hyökänneet muslimeita kohtaan tappaakseen nämä ja ajaakseen heidät maistaan pois, seuraavissa jakeissa lukee "ettekö taistelisi näitä vastaan, ketkä rikkoivat solmitut sopimuksensa, juonivat ajaakseen ulos viestintuojan, ja ottivat hyökkäävän aseman aloittaessaan hyökkäys sodan teitä vastaan".

Suurassa siis puhutaan tästä tietystä tapahtumasta Islamin alkuaikoina, kun muslimeita vainottiin ja heimot jotka olivat tehneet rauhansopimuksia heidän kanssaan rikkoivat nämä sopimukset enemmistönä aloittaessaan hyökkäys sotia muslimeita vastaan, ja neuvotaan kuinka muslimeiden tulisi tilanteeseen reagoida, eli sotimalla heitä vastaan niinkuin nämä sotivat muslimeita vastaan eli puolustamaan itseään näitä epärehellisiä moni-jumalaisia arabi heimoja vastaan. Kuitenki lisäten että jos jotkut heitä lakkaavat sotimasta ja etsivät turvapaikkaa saattakaa heidät turvaan ja kertokaa heille mistä uskonnossanne on kyse. Ja mikäli he katuvat hyökkäystään teitä vastaan, lopettavat sotimisen ja noudattavat oikeudenmukaisuutta lopettakaa te myös sotiminen heidän kanssaan.

Nämä jakeet on siis tiettyyn ajanjaksoon ja tiettyyn tilanteeseen viitaten, ei mitään elämän tai käyttäytymisen yleisohjeita ja malleja. Jopa kristinuskon pyhässä kirjassa lukee mooseksen kirjassa kohdassa kun israelilaiset saapuivat luvattuun maahansa paljon rajumpaa tekstiä "tuhotkaa kaikki monijumalaiset heimot jotka asuvat kaananin maassa, älkää jättäkö yhtään miestä, naista, lasta tai heidän eläimiään eloon vaan tuhotkaa heidät kaikki viimeiseen asti, sillä he ovat täysin paatuneita jopa polttavat lapsensa elävältä uhreina epäjumalille"

Koraanissa viitattiin äärimmäisen sotaisiin ja epärehellisiin arabi heimoihin joilla oli tapana
jopa haudata ei toivottuja tyttölapsia elävältä (näin raakoja nuo heimot siis tavoiltaan olivat), tämä mukaanlukien Islam kielsi monia näiden heimojen epäinhimmilisistä tavoista ja epäoikeudenmukaisuuksista joita heimot eivät katsoneet hyvällä. Islamin alkuaikaan muslimeita pidettiin arabiassa jonkinlaisena outona juutalaisten ja kristittyjen hybridi lahkona, koraani pääosin puhuttelee "bani israelia" eli israelin lapsia, eli arabiaan pakkosiirtolaisuuteen joutuneita israelin heimoja (10 heimoa jotka vietiin babyloniin/nyky irak ja iran alueelle pakkosiirtolaisuuteen n v1000ekr). Kun israelin heimojen jälkeläiset kerääntyivät yhteen koraanin ilmoitukseen uskoen ja vahvistuivat joukkona, hallitsevat monijumalaiset arabi heimot alkoivat sotia heitä vastaan pitääkseen hallitsevan asemansa arabiassa. Muslimit kasvoivat joukkona ja vahvistuivat, pakana heimoiset arabit lopulta hävisivät sodan ja Islamin avulla arabiasta tuli yhteen Jumalaan eli Aabrahamin Ishmaelin Iisakin ja Jaakobin Jumalaan uskova maan-osa josta kitkettiin pois epäjumalien (kivi ja puu patsaiden joille uhrattiin eläimiä sekä ihmisiä) palvonta pois kokonaan.

Miten koraani käskee yleisesti suhtautua "epäuskoisiin"

Surah 109:

قُلْ يَا أَيُّهَا الْكَافِرُونَ

Sano, voi teitä epäuskoiset (ihmiset jotka kieltävät Jumalan olemassaolon ja hengellisyyden)

لَا أَعْبُدُ مَا تَعْبُدُونَ

Minä en palvele asioita joita te pidätte suuressa arvossa ja palvelette (maallinen elämä ja omaisuus, itsekkyys)

وَلَا أَنتُمْ عَابِدُونَ مَا أَعْبُدُ

Ettekä te palvele sitä mitä minä palvelen (Oikeudenmukaisuus, yksi Jumala, hengellisyys)

وَلَا أَنَا عَابِدٌ مَّا عَبَدتُّمْ

Enkä tule palvelemaan tarkoitusperiä joita te palvelette (maallista elämää ja omaisuutta)

وَلَا أَنتُمْ عَابِدُونَ مَا أَعْبُدُ

Ettekä te tule palvelemaan niitä tarkoitusperiä joita minä palvelen (Jumalan oikeudenmukaisuus ja hyvyys)

لَكُمْ دِينُكُمْ وَلِيَ دِينِ

Uskokaa te siis mihin tahdotte uskoa (elämän turhuus) ja antakaa minun uskoa mihin uskon (elämän tarkoitus ja kuoleman jälkeinen lupaus)

24

687

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tiistai 25.7.2023
      Herra sanoi Moosekselle: ”Minä olen sinun isäsi Jumala, Abrahamin, Iisakin ja Jaakobin Jumala.” Silloin Mooses peitti kasvonsa, sillä hän pelkäsi katsoa Jumalaa.

      2. Moos. 3:6

      ON TURHA TAJUTTOMIA HYVÄKSYÄ SEKAAMME, OIKEASTI SE KIELLETAAN

      • Profeetta Mooses välitti Jumalan viestiä antautumisesta yhdelle Jumalalle eli kirjaimellisesti islamista. Profeetta Mooses ilmoitti islamista, jotta ihmiset kääntyisivät Jumalan puoleen kärsivällisinä ja kiitollisina.


    • Anonyymi

      Pahuus on liero leviä ja kaikkia kopukkoja siinä leviämisessään käyttävä

      HYVYYS ON KUMMINKIN SE MILLÄ MAILMASSA ELO PYSYY ELÄVÄNÄ JA IANKAIKKISESTI

      Itseasiassa Väinämöinen-käsite toimii usealla eri tasolla, niin näkyväisessä kuin näkymättömässäkin maailmassa. Aloitetaan täältä näkyväisestä.

      On hyvin perusteltua uskoa, että on ollut olemassa Väinämöinen - tietäjä iänikuinen. Henkilö, joka on hallinut synnyt ja salat, eli siis kaiken näkyväisen ja näkymättömän maailman tiedon. Tietäjänä ja oppaana kristiityillä on samankaltainen Jeesus.
      Oletettavasti ketä tahansa valaistunutta ja suurta tietäjää on voitu kutsua yleisnimellä väinämöinen, aivan kuten esim. Jeesus oli "kristos", eli valaistunut.

      Seuraavaksi käsittelemme hengellistä Väinämöistä. Aluksi meidän tulee ymmärtää se, että " Ei ole Väinämöinen kuten me, ei ole hän lihaa ja luuta".
      Eli henkisellä tasolla Väinämöinen on pyhän kolminaisuuden , Väinämöis-henki, Ilmaris-henki ja Lemminkäis-henki, Logos, eli kaiken tietoisuuden järki.

      Kalevalaa tutkiessa käy hyvin ilmi, että näkyväinen maailma ei ole syntynyt sattumalta, vaan tahdon ilmauksena. On tärkeää ymmärtää, että maailman luomistyössä kaikki muut käytetyt nimet ovat Väinämöisen eri ominaisuuksia kuvaavia toisintonimiä. esimerkkinä Ilmatar - veen emonen - väinämöinen.
      "Yksin syntyi Väinämöinen, ilmesttyi ikirunooja" Tämä virke kertoo meille, että Väinämöinen oli vanha jo syntyessään. Eli Jumaluudella on ollut ajatus maailman synnyttämisestä. Seuraavaksi siirrymme synnytystuskiin, kuten luovallla taiteilijallakin voi tapahtua, teoksen eli maailman synnyttäminen on todella vaikeaa.
      Synnytyksessä apu on tarpeen ja se saapuu Sotkan eli muotoja keksivän älyn muodossa. Väinämöisen polvelle Sotka munii:
      "Siihen laativi pesänsä. Muni kultaiset munansa. Kuusi kultaista munoa. Rautamunan seitsemännen." Sotka siis munii alkuaineien atomit, joista syntyy koko maailmankaikkeus.
      Tämän jälkeen luomiskertomus siirtyy toiseen runoon, kosmoksen luomisesta maailman luomiseen, kertomukseen Suuresta Tammesta.

      Väinämöisen paluu tapahtuu jokaisen meidän sisäistä kautta, koska jokainen ihminen Äiti-Jumalan kuvana on kolmiyhteinen olento, ja näinollen Äiti-jumalan Logos on meidän kaikkien sisällä.
      Mitä muuta luomistyö on, kuin luojan pyrkimystä itsensä esilletuomaan ? Kuten ihminen lapsena peilikuvansa kautta tulee tietoiseksi omasta itsestään ja myös vanhana oma itse ja oma kuva on ihmiselle tärkeää, niin myös Äiti-Jumala halusi nähdä oman kuvansa. Kosmoksessa, maailmassa ja eläimissä tämä ei täyttynyt, vasta ihmisessä Jumala alkoi nähdä itsensä. Samoin siis ihmisen sisällä asuu se jumalainen tahto nähdä oma itsensä täydellisenä. Tämän vuoksi sellainen ihminen, joka ei tätä tahtoa ja kaipuuta sisällään ei ymmärrä, on rauhaton ja etsii, vaan ei aina tiedä mitä.

      • Anonyymi

        Voi voi. Eikö se ollut Väinämöinen joka jallitti Ainoa, joka ennemmin meni järveen ja tappoi itsensä kuin antautui Väinämöiselle? Lainaus: >>Aino kuitenkin hukuttautuu, koska ei tahdo "turvaksi tutisevalle, / suojaksi sopenkululle". >>


    • Anonyymi

      PAHUUS ON HYVYYDEN SIIVELLÄ ELÄJÄ, ELIKKÄ HYVYYS ON IKUISTA

      EIKÄ HYVYYS KAYTÄ LOPULLISIA MENETELMIÄ PAHUUDEN LOPETTAMISESSA
      - vaan pyrkii hyvyydellään näitä elättämään

    • Anonyymi

      Kaikkeus on ihmisen luonut PARATIISIIN ELIKKÄ HYVYYTEEN

      Näin on HYVYYS ON KAIKISTA KANTAVIN ELÄMÄN VOIMA

      sanos mitä sanot

      • Anonyymi

        Mutta hyvyyden ymmärys on joskus sakeeta, kun luulee kaikkien olevan samalla tiellä
        - nyt pohjoimaissa ruvetaan käymään rintamaan


    • Anonyymi

      Rakkaat suomalais-ugrilaiset sukulaiset.

      Tuo sama Islam jota olemme pelänneet uhkana kansamme olemassa ololle on itseasiassa kaava joka oikein omaksuttuna takaa kansan jatkuvuuden, menestyksen ja voimistumisen.

      Jumala eli määrittelemätön luova voima, on luonut eri kansat ja erottanut ne toisistaan eri yksiköihin. Se kansa joka kollektiivisesti pitää Islamin (sama kuin alkuperäinen juutalaisuus ja kristinusko alku muodossaan) kaavan, menestyy parhaiten.

      Kaava on ilmoitettu Koraanissa (Quran arabiaksi tarkoittaa ilmoitus, paljastus, engl. revelation)
      Pieni tiivistys siitä:
      -Harjoittakaa hengellistä elämää (rukoilkaa, mietiskelkää, puhdistakaa sydämmenne negatiivisuudesta, peloista, vihoista ym, toivokas hyviä asioita, puhdistakaa mielenne, ajatelkaa oikeudenmukaisesti ja rehellisesti ym)
      -Toimikaa saman kaavan mukaan, olkaa rehellisiä, lahjoittakaa siitä hyvästä mitä teille on niille kenellä on vähemmän, pitäkää erityisen hyvää huolta vanhuksistanne, sairaista, heikoista orvoista ym vähä osaisista.
      -Kaikissa raha ja bisnes asioissa olkaa rehellisiä, mitatkaa pienetkin summat oikein, ja oikeat määrät, lainan antaja ei voi vaatia korkoa lainasta sillä hän on rikkaampi kuin lainan saaja, eikä vaatia takaisinmaksua jos on pienikin olettamus että se voi olla lainan hankkijalle erittäin vaikea maksaa takaisin/haittaa erityisesti hänen elämäänsä.
      -Perhe ja lähisukulaiset ovat aina etu asemassa muihin nähden, vanhempia tulee kohdella äärimmäisellä kunnioituksella ja arvostuksella olivat he minkälaisia tahansa, heitä tulee pyrkiä auttamaan, sisarukset eivät saa olla riidoissa tai katkaista välejään.
      -Sotikaa niitä vastaan ketkä sotivat teitä vastaan tai yrittävät sortaa teitä, älkää hyökätkö ensin mutta jos teitä vastaan hyökätään sotikaa takaisin kaikella mahdilla ja kaikella mahdollisella tavalla kunnes vihollis kansa antautuu tai häviää.
      -Pitäkää itsenne puhtaina, noudattakaa hyvää hygeniaa, älkää kulkeko sotkuisina tai pahan hajuisina vaan peseytykää hyvin ja pitäkää vaatteenne ja kotinne siistinä.
      -Pitäkää vastuunne, huolehtikaa lapsistanne ja opettakaa heille kaikki hyvä mitä tiedätte. Olkaa kilttejä ja hyväkäytöksisiä, älkää huutako tai puhuko kiivaasti vaan pitäkää äänenne matalana ja kohteliaana.
      -Olkaa seksuaalisesti moraalisia, älkää harrastako irtosuhteita, olko toisen ihmisen puolison kanssa, tai ihmisen kanssa kenen kanssa teillä ei ole liittoa, levittäen sukupuolitauteja ja hankkien ei toivottuja lapsia, ja kuluttaen tunteitanne ja kehoanne loppuun turhaan vaan omistautukaa puolisoillenne, mies ja nainen ovat eri asia, pitäkää sukupuoliroolit perinteisenä (ei kuitenkaan äärimäisenä, nainen voi käydä töissä opiskella ja ajaa autoa, mies voi laittaa ruokaa ym)
      -Älkää varastako, valehdelko, olko kateellisia, epäoikeudenmukaisia, julmia, siveettömiä, älkää kiroilko vaan käyttäkää kauniita sanoja, älkää käyttäkö päihteitä, tupakoiko, syökö epäterveellisesti, vahingoittako kehoanne, muokatko vartaloanne luonnottomasti, pukeutukaa kauniisti ei paljastaviin tai kummalisiin asuihin, kunnioittakaa itseänne ja kansaanne, eläimiä, luontoa, kaikkea hyvää ja käyttökelpoista.
      -Huolehtikaa toisistanne kuten itsestänne, jos jollain on nälkä antakaa ruokaa, jos ei vaatteita antakaa vaatteita, jos yksinäisiä pitäkää seuraa, vanhemmat auttakaa lapsianne löytämään hyvät puolisot nuoresta asti, ei väkisin vaan antakaa se vaihtoehtona.
      -Olkaa tiukkoja rangaistuksissa, murhaajia, raiskaajia ja pahantekijöitä kohtaa kova rangaistus, ei mitään täys ylläpitoa vankila/hotellissa, raiskaajalle kuolemantuomio, paatuneille murhaajille kuolemantuomio, kuitenkin vain jos syytös on ilman epäilyksiä ja kiistattomien todisteiden valossa todistettu.

      Tässä lyhyesti perus kaava, millä pelisäänöillä kansa pysyy yhtenäisenä ja selviytyy tässä maailmassa, jatkaa olemassa oloaan kasvaa ja vahvistuu.
      -

    • Anonyymi

      Koraanissa mainitaan että jokaisella kansalla on ollut tietäjä/ilmoittaja/sanantuoja, jonka viesti on ollut totta mutta joka on enemmän tai vähemmän ajanmyötä vääristynyt, juutalaisilla oli mooses, israelin 10 heimolla jeesus, aasialaisilla buddha, amerikan alkuperäiskansoilla quetzalcoatl, suomalaisella kansalla tuo on ilmeisesti ollut kalevalan väinämöinen, meillä ei ollut kirjoitustaitoa joten viesti on välittynyt vain oraliisesti runojen muodossa, ja varmasti muuttunut/vääristynyt/vääristetty tahallaan muiden kansojen taholta. Aabrahamin jälkeläinen Mohammed (rauhaa hänelle) oli viestintuoja kaikille kansoille, joka toi takaisin tuon asioiden ytimen suhteellisen helposti ymmärettävässä muodossa, joka on kirjoitettu ylös ja säilynyt alkuperäisessa muodossaan. Sitä soveltamalla ja omaksumalla sen kansallemme, kansamme ominais piirteitä ja kieltämme kunnioittaen, voimme nousta maailman kansojen hierarkiassa ylöspäin, kuitenkin kaikki ovat tasavertaisia Jumalan luomia kansoja ja sukulaisia, mutta tätä alkuperäistä kaavaa noudattavat kansat pysyvät elinvoimaisina ja monilukuisina ja lopulta voittavat kansat jotka elävät keskenäisessä sekaannuksessa yksilökeskeisesti.

      Tämä ei tarkoita että muutamme kulttuurimme saudi arabian tai irakin kulttuuriksi, tai kielemme arabiaksi ym.

      Islam tarkoittaa rauhaa ja nöyrtymistä (arabiaksi salaam ja istislam sanojen yhtälö), joka on ihmisen alkuperäinen tila eli rauhallinen, luottavainen, nöyrä ja kiltti tila vailla pelkoa, huolta, kateutta tai vihaa. Mohammedin ilmoittamaa kaavaa noudattamalla pääsemme kansana tuohon tilaan, ja mikäli meitä kohtaa vihollinen, suuremmat voimat ovat puolellamme ja kollektiivisena joukkona saamme niistä voiton.

      • Anonyymi

        (( suuremmat voimat ovat puolellamme ja kollektiivisena joukkona saamme niistä voiton. ))

        - Tulette erehtymään ja viimeisen kerran vielä...


    • Anonyymi

      Länsimaisittain katsoen on ihan asiaa polttaa koraanit, nuo pahuuden lähteet.

      • Millä perustelet Koraanin olevan pahuuden lähde?


    • Anonyymi

      LAUVANTAI
      16.9.2023

      Raamatunteksti(t)
      5Autuas se, jonka sinä valitset!
      Hän saa tulla luoksesi
      ja asua pyhäkössäsi.
      Ravitse meidät huoneesi antimilla,
      temppelisi pyhyydellä!

      Psalmit 65:5-5
      ----
      Raamatunteksti(t)
      22Katso, kuinka Jumala on sekä lempeä että ankara. Langenneita kohtaan hän on ankara, sinua kohtaan lempeä, jos pysyt kiinni hänen hyvyydessään; muuten sinutkin leikataan pois.
      Kirje roomalaisille 11:22-22

      USKO ON NIIN NÄKYMÄTÖN - ANTAA SILTI KAIKEN
      - ja uskomaton jää ilman kaikesta, näin hän erkanee elämän kaaresta ja erotetaan.

      • Anonyymi

        KEN SITÄ TEILAAKAAN IHTESÄ NÄIHIN SATTUMATTA, siis sammuvat kuin öljylyhy

        ( Vääräuskoisten tappaminen koraanissa )


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        KEN SITÄ TEILAAKAAN IHTESÄ NÄIHIN SATTUMATTA, siis sammuvat kuin öljylyhy

        ( Vääräuskoisten tappaminen koraanissa )

        On kirjoitettu jotta kuolemalla kuolevat, se tarkoittaa täyttä loppua

        KAIKKI LOPPUU SIIHEN köyven pään lähestyessä loppuaan


    • Anonyymi

      🐖🐷🐗🐽Koraani sikalaan töihin joutilaat

      • Anonyymi

        Kivitaskut kiertävät jo laumoin levittäen kauhua suomalaisissa, miksei tämä lopeteta aina siihen paikkaan,, lopuisi näiltä turha luulot.


      • Anonyymi

        Jos tämä nykyinen hallitus pistää nämä töehin oikke taikoilla sontaa siirtämään

        LOPPUIS NÄITTEN TURHAT HAUHAILUT
        - eivätkä kerkeesi muutakkaan hauhaillah


    • Anonyymi

      Näihin muslimien juttuihin tulee suhtautua sen kautta että koraani vaatii valehtelemaan kristityille ja sopivan tilaisuuden tullessa leikkaamaan heiltä kurkut auki. Hyvin täällä lämpimiä puhutaankin mutta kaikkien muitten kannattaa muistaa niitä kuvia mitä muslimit levittivät tekosistaan Israelissa. Kun muslimeja on tarpeeksi, teidät teurastetaan. Tälle asialle ei voi kukaan mitään, se on pyhä sääntö koraamissa, sitä ei voi pyyhkiä pois.

      • Anonyymi

        Käskyhän noilla on tämä, koskas tämä tyssätään ja täysin valestajilta.


    • Anonyymi

      Elämän totuus on näiltä sumennettuna ns. läppä on silmien eessä.
      ( on se karseeta )

      Mutta näin

      Päivän sanaksi
      21.3.2024
      Raamatunteksti(t)
      3Lähetä valosi ja totuutesi!
      Ne johdattakoot minua,
      ne viekööt minut pyhälle vuorellesi,
      sinun asuntoihisi.

      Psalmit 43
      1Hanki minulle oikeutta, Jumala,
      aja asiaani jumalatonta kansaa vastaan.
      Pelasta minut pahojen ja petollisten kynsistä!
      2Sinä, Jumala, olet ainoa turvani.
      Miksi olet hylännyt minut?
      Miksi minun täytyy kulkea surusta synkkänä,
      kärsiä vihollisen sortoa?
      3Lähetä valosi ja totuutesi!
      Ne johdattakoot minua,
      ne viekööt minut pyhälle vuorellesi,
      sinun asuntoihisi.
      4Minä tahdon tulla sinun alttarisi eteen,
      sinun eteesi, Jumala, minun iloni!
      Siellä saan ylistää sinua lyyraa soittaen,
      Jumala, minun Jumalani!
      5Miksi olet masentunut, sieluni,
      miksi olet niin levoton?
      Odota Jumalaa! Vielä saan kiittää häntä,
      Jumalaani, auttajaani.

      Ihminenhän ei kestä paratiisieloa, mutta haaveilemme silti paremmasta
      Kaikkeus antaa lupauksin tätä korkeampaa tunnetta, mutta aina omien mielteittensä mukaisesti

      ELÄMME IKUISUUTTA HENKISESTI - ELIKKÄ ME OLEMME

    • Anonyymi

      Päivän Sana
      29.03.24

      Sinun sanasi on lamppu, joka valaisee askeleeni, se on valo minun matkallani. Ps. 119:105
      Jumalan sanaa on nautittava ja omaksuttava suupala kerrallaan. Sitä ei voi varastoida sydämeen kuin päivän aterian verran. Kun nautittu sana kutoutuu senhetkiseen elämään, se muuttuu kestäväksi ravinnoksi. Jumalan sanaa kuvataan polullemme asetetuksi kynttiläksi tai savilampuksi. Muutama askel ja oikean suunnan voi nähdä, ei juuri enempää. Ajatus vaatimattomasta, mutta välttämättömästä savilampusta kuvaa Jumalan tapaa toimia maailmassa. Jumala ei valaise koko tulevaisuutta eteemme, vain seuraavan askelen ja oikean suunnan. Valo ei häikäise silmiä, mutta osoittaa tien, jota Herra itse käy edellä. Kun Jumala haluaa puhutella meitä sanallaan, hän laskee sen tuskin kuuluvasti sydämellemme. Silloin me sanomme: ”Puhu, Herra, palvelijasi kuulee.” Sanan seuraamisen tie on herkän sydämen tie, sillä vain herkällä sydämellä voi kuulla oikein.

      ELÄMÄN MANNA ON TAIVAAN LAHJA PÄIVITTÄISYYTEEN AURINKOTIELLÄMME

      • Anonyymi

        Aatteles miten lähellä on ikuisuus, kun se on aina tämän päivämatkan päässä
        - käy sitä matkaa turvallisin mielin oikean elämän tuntein
        - ja pyri vapauttamaan mieltäsi elämälle MIELEN ELÄMÄLLE


      • Anonyymi

        Pitkäperjantain AARRE

        ”Se on täytetty”

        Ristiin naulitseminen oli hyvin tuskallinen ja häpeällinen rangaistus. Jeesus kärsi kaiken syyttömänä ja viattomana, täydellisenä Jumalan Uhrikaritsana. Jeesus oli sijaiskärsijä. Kuolinkamppailunkin keskellä hän jaksoi rukoilla ristiinnaulitsijoiden edestä: ”Isä, anna heille anteeksi, sillä he eivät tiedä, mitä tekevät” (Luuk. 23:34).

        Johanneksen mukaan Jeesuksen viimeiset sanat ristiltä olivat: ”Se on täytetty” (Joh. 19:30). Hän kantoi ristillä sinun ja minun synnit ja sovitti ne viattomalla kärsimisellään. Hän oli tuossa tilanteessa Jumalan vihan ja hylkäyksen kohteena, jotta meidän ei koskaan tarvitsisi sitä kokea.

        Jeesus julisti meille ilosanoman: se on täytetty. Jumalan lain vaatimukset on täytetty, synnit on sovitettu ja maksettu sekä tie taivaaseen avattu. Usko avaa riemullisen näköalan Jumalan Karitsasta, joka otti pois maailman synnit.

        Kulkumme käy tämän rinnalla.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      429
      3023
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      103
      2374
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      363
      2112
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      155
      1943
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1797
    6. 164
      1238
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1227
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1156
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1082
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      947
    Aihe