Uusia ok-taloja Kerttulaan

Anonyymi-ap

Mitä mieltä olette uudesta ok-taloalueesta Kerttulassa siinä Raisionkaaren varrella?

Mielestäni kaavoitettiin aivan liian tiheään. Talot vieri vieressä ja tontit pienet. Ei juuri mitään yksityisyyttä kun ikkunoista ulos katsoessa näet naapuritalon seinä ja ikkunat. Pihoilla sama ongelma, istu siinä sitten aurinkoa ottamassa kun 3-4 naapuritalosta suora näkyvyys pihalle.

Miksi rakentaminen mennyt tälläiseksi? Kuka haluaa ostaa tälläisiä sillit purkissa taloja ja maksaa itsensä kipeäksi?

Ei hyvää päivää.

20

486

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      lampaita

    • Anonyymi

      Kakkaterroristi oli käyttänyt töhrimiseen leikkipaikan viereisestä roskakorista löytyneitä koirankakkapusseja.

      Ilkivaltaa oli kohdistettu ainakin leikkipaikalle sijaitsevaan lasten liukumäkeen. Ulostetta oli viskottu myös läheisen ulkorakennuksen seinään.

      Todistusaineisto eli koirankakkapussit löytyivät ulkorakennuksen takaa.

    • Anonyymi

      Voiton maksimointia. Mitä enemmän tontteja, sitä enemmän euroja kaupungin kassaan. Tontti maksaa kuten pakolliset liittymämaksut.

      Sairasta menoa sanon. Porukat maksaa perusperusperus ok-talosta jopa yli 400 t€ joka sijoitettu postimerkin kokoiselle tontille. Joka ikkunasta näet mitä naapuri puuhaa pihalla tai sisällä ja myös sinä asut kuin akvaariossa. Onko se ok-taloelämää, kysyn vaan.

      Mutta näkyy siellä ihmisiä asuvan. Onnea vaan heille. Itseä lähinnä säälittää ko. alue kun päivittäin ajan Raisionkaarta ohi. Siinä näyttä olevan vielä peltopläntti rakentamatta, tuleekohan siihen 40 vai 60 taloa?

    • Anonyymi

      Aika ankea, avoin ja syrjäinen paikka . Haittaa vanhaa yhdyslatua Petäsmäkeen.

      • Anonyymi

        Syrjäinen paikka? Raision keskustaan, Turun kehätiellä, Rauman moottoritielle, ruokakauppaan ja Myllyyn pääsee 5 minuutissa sujuvasti. Raision keskustan slummssako pitäisi asua, piriveikot päivystävät ovella.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Syrjäinen paikka? Raision keskustaan, Turun kehätiellä, Rauman moottoritielle, ruokakauppaan ja Myllyyn pääsee 5 minuutissa sujuvasti. Raision keskustan slummssako pitäisi asua, piriveikot päivystävät ovella.

        Oikein hyvä paikka ja Raisiolta ryhtiliike.


    • Anonyymi

      Hyvä esimerki nykyrakentamisen kummallisuuksista. Keittiö on sijoitettu olohuoneeseen, makuuhuone on niin pieni että sinne on kaksi ovea jotta kulku mahdollista parisängyn kummallekin puolelle. Makuuhuoneen ikkuna on lattiaan asti, siinä kelpaa makoilla kun ns. maisema on taloyhtiön autokatokselle ja yleiselle pihalle.

      Mikä rakentamista vaivaa? Miksi ko. talossa terassit rakennettu kohti autonatoksia kun toisella puolella taloa alkaa metsä?

      Järjetöntä! Pisteenä i:n päälle musta ulkoverhous ja räystäät puuttuvat. Oletettu kesto puolet lyhyenpi kuin jos ulkoväri olisi vaalea ja räytäillä.

      https://www.etuovi.com/kohde/21543202?haku=M2006986733

    • Anonyymi

      Kauppa on täysin pysähtynyt. Kukaan järkevä ei nyt osta mitään, kun hinnat alenevat vielä reilusti.

    • Anonyymi

      Et ole paljon raisiosi ulkopuolella käynyt. Nykyään tontit ovatkin sen kokoisia, ettei ison talon ympärille mitään puutarhamaita jätetä. Ei ihmisillä ole tarvetta perunamaata ja hedelmätarhaa perustaa. Ennen vanhaan, kuten joku paikallinen sisustusintoilija lehtihaastatteluun totesi, talonrakentaja rakensi tontilleen kaksi taloa... Asuintalon ja sille ulkorakennuksen jossa sauna, liiteri ja saunakamari. Ja lisäksi tarvittiin se puutarhamaa, koska oli tarpeen kasvattaa ruokaa perheelle. Nykyään talot ovat isoja ja talon ympärillä ei tarvita kuin kaistale nurmikkoa. Turha maksaa tarpeettomasta maasta.

      Sitähän se kaupunkikin, joutomaasta tehdään rahaa tuottavaa... Verokertymä kasvaa. On millä mällätä, Raisio on suurempi kuin koskaan.

      • Anonyymi

        Kirjoitat potaskaa. Edelleen rakennetaan hyvin suunniteltuja taloja järkevästi kaavoitetuille tonteille. Mutta, kun tuotto on maksimoitava. Syntyy Kerttulan kaltaista paskasilppua joka pakkomyydään asukkaille. Kun ajatte Raisionkaartaa, katsokaa miltö alue näyttää! Karmea!

        Esim musta julkisivu. Uutena varmasti tyylikäs mutta mustalla maalattu puupaneeli alkaa halkeilemaan ja maalit hilseilemään todella nopeasti verrattuna vaalealla maalattuun pintaan. Yksinkertainen syy on auringon lämpösäteily. Koko päivän paahtava aurinko lämmittää mustan pinnan polttavan kuumaksi ja myös kuivattaa paneelia jatkuvasti kukes siitä tulee kiero korppu.. Tähän kun yhdistetään puuttuvat räystäät, julkisivuremontti ob edessä yllättäcän nopeasti.

        Uuden talon myyjä varmasti kertoo avuliaasti että musta väri rai räystäiden puute ei ole ongelma ja ostajaan uppoaa täysillä.

        Oletteko miettineet miksi musta on hiemankin vanhemmissa taloissa ja varsinkin Etele-Euroopassa todella harvinainen väri? Ja miksi 70-luvulla vallinneesta räystättömyydesstä luovuttiin.

        Niin-in.


      • Anonyymi

        OMAkotitalo on nimenomaan omakoti minkä pihalla voit puuhailla ilman että naapurit ovat 3 metrin päässä tuijan-aisan takana omalla pihallaan. Nykyajan talot eivät ole isoja mutta hinnat ovat. Edim säilytystilat ovat kortilla, parissa makkarissa kaapit ja se siinä. Mainio esimerkki on makuuhuoneet joihin tehtävä kaksi ovea jotta parinsänkyyn pääsee molemmille puolille!


      • Anonyymi

        Ei aivan selvinnyt miksi talot rakennetaan postimerkin kokoiselle tontille? Ok-talossa ainakin omasta mielestäni on se ”juttu” että talon ympärillä on omaa pihaa missä puuhata ja oleskelle. Ja että naapurit eivät kyttää muutaman metrin päässä. Vaikea uskoa että nykyään ok-asukat haluavat nykyisenlaista rakentamista ja maksavat siitä itsensä kipeäksi. Rakennuttajat pakkosyöttävät uskomatonta paskaa. Tämä on totuus.


    • Anonyymi

      Nykyajan talot ovat isoja, yleisimmin roimasti yli sadan neliön taloja, ja yksikerroksisia kuitenkin.
      Luulin, että tässä oli aloittajalla ensisijaisena motkottamisen aiheena tonttien pienuus. Jatkossa selvisi, että motkottamista onkin talojen ulkoväreistä.

      Onhan siellä muunkin värisiä taloja, kuin tummia. Ja mitä se sulle kuuluu, talon omistajan asiahan tuo on, ja tietää, että jatkossa joutuu pintoja puleeraamaan, mutta joutuvat vaaleaa ulkomaaliakin.

      Mitä se sulle kuuluu, ethän sinä niissä taloissa kaiketi asu! Yritä nyt kestää vaan. Näyttävät kyllä istuttaneen pensasaitoja kasvamaan, joten kohta ei tielle taloista näy kuin katot.

      Kauheita toisten asioihin sekaantujia!

      • Anonyymi

        Ongelma on juuri siinä että on myyty taloja joissa on huonoja rakenneratkaisuja. Esim monelleko mustan talon ostajalle on kerrottu että ulkoverhousremppa tulee vastaan puolta nopeammln kuin naapurin vaaleaan taloon? Pelkästään talon maalehin menee useita tonneja ja jos ja kun joudutaan vaihtamaan verhouspaneeleita, remontista tulee todella kallis. Ja tämä vain siksi että musta on/oli muotiväri ja näytti uutena kivalta ja arvokkaalta ja myyjänkin mielestä oikein kiva.

        Alempana joku kirjoitti että räystäskourut ja syöksytorvet voi asentaa myöhemminkin. Kertoo juuri siitä että ei ymmärretä edes mistä puhutaan. Räystäs ja räystäkouru ovat kaksi eri asiaa. Räystäs suojaa talon julkisivua sateelta ja räystään reunaan asennetaan räystäskouru joka johtaa sadevedet hallitusti syöksytorvien kautta pihakaivoihin ja edelleen kunnan viemäriin.


    • Anonyymi

      Räystäskourut ja syöksytorvet voi asentaa jälkikäteenkin. Eivät ole ykköskiireellisimpiä.

    • Anonyymi

      Mitä uusia ok-taloja käynyt katsomassa ostohousut jalassa niin paljon on taloja joita ei tulisi mieleenkään ostaa. Syitä mm. hölmöt pohjaratkaisut, varastotilojen alimittaisuus, tonttien koko ja/tai talon sijoitus tontille niin että isojen ikkunoiden ansiosta asut kuin akvaariossa rai vaihtoehtoisesti ikkunaverhot koko ajan kiinni. Em. räystöiden puuttuminen ikävä tapa. Miksi muuten niitä ei rakenneta? Yksikään talotekniikan ammattilainen ei tätä ymmärrä. Toki tummat ulkovärit myös nykyajan hölmöyttä. Kesät vain lämpenee ja pitäisi valita lämpöä heijastavia vaaleita pintoja.

      No, ehkä kohta ollaan taas viisaampia ja opitaan vieheistä. Kerttulan alue on ihan kivaa seutua mutta pilattu ahtaaksi rakentamalla.

    • Anonyymi

      Kukaan ei pakota ostamaan pientä tonttia. Olisko mahdollista ostaa kaksi vierekkäistä tonttia, jos haluaa oikein kunnolla lääniä talonsa ympärille!
      Tai etsiä sitten riittävän iso tontti. Siksi toisekseen, tässä valittavat henkilöt tuskin edes omakotitaloa omistavat tai ovat sellaista omistukseensa hankkimassakaan.
      Isolla tontilla ei ole nykyihmiselle merkitystä. Kuka haluaa maksaa virattomasta nurmikosta! Ja sitä nurmikkoakin pitää hoitaa, jottei naapuri suutu.

      • Anonyymi

        Myyjän asialla?

        Kahta vierekkäistä tonttia ei voi ostaa ellet sitten rakenna taloa kummallekin. Tontin kun ostaa siihen on pakko talo rakentaa tietyn ajan kuluessa.

        Isolla tontilla ei merkitystä nykyihmiselle? Kiva asua kuin sillit purkissa ahtaalla tontilla?


    • Anonyymi

      Kyseinen alue tyypillinen ensimmäisen ok-talon ostajan paikka. Siellä kun vähän aikaa asuu tajuaa että vikatikki ja muuttaa muualle. Hibta-laatu eivät kohtaa.

      • Anonyymi

        Voipi olla juu että naapuriperheen aamu- tai iltatoimien katsominen joka päivä omasta keittiöstä tai olohuoneesta alkaa nyppimään varsinkin kun 2-3 naapuritalosta seurataan myös sinun puuhasteluja kotona. Kohta tulee syksyn pimeät illat, akvaario, akvaario….😅


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      54
      4176
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2179
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1684
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      19
      1497
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1458
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      23
      1380
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1258
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      8
      1174
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      10
      1099
    10. SOSIALI DEMOKRATIA

      AATE , JOKA ETENEE.
      Suomen sosialidemokraattinen puolue
      22
      1066
    Aihe