Kiristystä rasismin varjolla

Anonyymi-ap

Päivällä soitti yksi vanha tuttu, joka vaati minua maksamaan satasen tai hän antaa julkisuuteen yhden vanhan postikortin, jonka olin hänelle lähettänyt yli 10 vuotta sitten.
Siihen aikaan pääsin uuteen työpaikkaan ja homma oli melko raskasta.
Korttiin olin kirjoittanut:

"Töissä taas! Mutta ei tämä kyllä mitään valkoisen miehen hommaa ole!"
Kaverin mukaan se täyttää rasismin tunnusmerkit ja hän uhkasi lähettää kortin paikallislehden konttoriin julkaistavasti.
Puhelun jälkeen olin kuin tulisilla hiilillä.

Ei hittolainen! Jos en maksa, kaikki saavat tietoonsa pimeän puoleni.
Varmasti menetän sotilasarvoni, kirjastokorttini, vaimo vie mennessään auton ja koiran ja ehkä myös invakorttini perutaan.
Koko illan olen istunut asunnossa valot sammutettuina ja ikkunaverhot tiukasti kiinni.

Säikkynä kuulostelen ulkoa kuuluvia ääniä, sillä epäilemättä jossakin vaiheessa pihaan kaartaa panssaroitu poliisimersu ja ulko-ovi potkaistaan sisälle raskaasti aseistetun mellakkaryhmän hyökätessä asuntoon.
Kyllä olen varmasti ainakin sataan kertaan katunut ilkeätä ja ajattelematonta kirjoitustani.

33

339

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Hänen kannattaisi vielä kysäistä, jos Hesari maksaisi hänelle siitä enemmän kuin tonnin.

    • Anonyymi

      Kiitos makeista nauruista!

      Älä pelkää, vaan nuku yösi rauhassa.
      Herättyäsi voit soittaa vanhalle tuttavallesi, että kylmätotuus-kaikkien alojen asiantuntija, ei nähnyt kortissa mitään rasismiin viittaavaakaan.

      Äläkä lue enää yhtään palstalle oksennettua rasismialoitusta, vaan ohita nuo jo tuhanteen kertaan vatvotut jankutukset.

      kylmätotuus

    • Anonyymi

      Hei, älä unohda julkista anteeksipyyntöä.
      Se on ehdoton ripittäytyminen nykyaikana, sen jälkeen voit hieman raottaa sitä kammarin vasemmanpuoleista verhoa.
      Silloinkin kyllä kannattaa pidättää hengitystä, ettei kaaderit ammu laaserilla.

      • Anonyymi

        Tilaa aika paaville, igumille, arkkipiispalle, imaamille ja rabbille. Käy pyytämässä anteeksi. Kirjoita julkinen anteeksipyynto lehtiin. Pukeudu säkkiin ja ripottele tuhkaa päällesi viikon verran. Ehkä tämä auttaa,mutta täyttä takuuta ei voi antaa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tilaa aika paaville, igumille, arkkipiispalle, imaamille ja rabbille. Käy pyytämässä anteeksi. Kirjoita julkinen anteeksipyynto lehtiin. Pukeudu säkkiin ja ripottele tuhkaa päällesi viikon verran. Ehkä tämä auttaa,mutta täyttä takuuta ei voi antaa.

        """ Pukeudu säkkiin """

        No no, ei saa sanoa säkkiin, kun se on rasistista.
        Pitää sanoa huntuun.


      • Anonyymi
        Tellukka kirjoitti:

        """ Pukeudu säkkiin """

        No no, ei saa sanoa säkkiin, kun se on rasistista.
        Pitää sanoa huntuun.

        Raamatussa tehtiin näin. Vanhempaa perua tämä menettely. Ei Riikka sitä keksinyt.


      • Anonyymi
        Tellukka kirjoitti:

        """ Pukeudu säkkiin """

        No no, ei saa sanoa säkkiin, kun se on rasistista.
        Pitää sanoa huntuun.

        Huntu ja säkki on ihan eri asia. Tosin säkin tilalla kannattaa käyttää kaapua, kuten aku ankassa (musta kaapu). Myös muslimit käyttävät sanaa kaapu. Olen joskus kuullut vanhan muslimien sanonnan: En ostaisi sikaakaan kaavussa. Suomessa sanonta on käännetty muotoon: En ostaisi sikaakaan säkissä.


    • Anonyymi

      Kaikenlainen ruotsin kieleen vähäinenkin viittaus puheissasi ja olet mennuttä miestä. Jos suustasi meinaa tulla vaikka heipådej, nielaise nopeasti hurrisanat, muuten henriksonnin vasenposki räjähtää.

    • Anonyymi

      Hesari on toimittajatörkyturpien joille katkeroituneetämmät voivat lähettää viestejään miehisyään

      • Minulla on laatikollinen vanhoja kirjeitä.
        Pitääkin käydä läpi, jos sieltä löytyisi jotain rasistista, niin Hesari voisi olla mielissään ja jopa maksaakin niistä saadakseen julkaista niitä.


    • Anonyymi

      Olen uskollinen hesarin tilaaja, en todista kuinka hyvä sanomalehti on hesari.

    • "Aina hauskaa olla pittää"..)) Kovin vähän on täällä viime aikoina ollut sitä "iloa, valoa ja hauskuutta". Kiitos mukavasta aamun avauksesta !

    • Anonyymi

      Tekohauska aloitus. Ei naurata.
      Beng
      Sama tehdas suoltaa näitä.

    • Anonyymi

      Wanha peppuli yrittää olla vitsikäs.

    • Anonyymi

      ”Leviää ja lisääntyy kuin somali”, ”oksettaa tää aavikko­apina” – Ministeri Wille Rydmanin vanhoista viesteistä paljastuu toistuvaa rasistista kielen­käyttöä
      Elinkeinoministeri Wille Rydman kirjoittaa HS:n näkemissä vanhoissa viesteissä muun muassa, että kieltäisi huivien sijaan mieluummin huivia käyttävät ihmiset. Rydman oli viestien lähettämisen aikaan 30-vuotias kansanedustaja ja perustuslakivaliokunnan sekä hallintovaliokunnan jäsen.


      Vasemmalla kuvakaappauksia elinkeinoministeri Wille Rydmanin (ps) ja hänen entisen seurustelukumppaninsa välisistä viesteistä vuodelta 2016. Oikealla Rydman eduskunnan täysistunnossa Helsingissä tammikuussa 2023.
      Vasemmalla kuvakaappauksia elinkeinoministeri Wille Rydmanin (ps) ja hänen entisen seurustelukumppaninsa välisistä viesteistä vuodelta 2016. Oikealla Rydman eduskunnan täysistunnossa Helsingissä tammikuussa 2023. KUVA: JUSSI NUKARI / LEHTIKUVA

      Paavo Teittinen HS
      27.7. 16:17
      ELINKEINOMINISTERI Wille Rydman (ps) on taannoisissa yksityisviesteissään käyttänyt rasistista kieltä ja jakanut rasistisia sisältöjä.

      Helsingin Sanomien näkemät viestit on lähetetty vuonna 2016. Rydman oli tuolloin 30-vuotias kansanedustaja, perustuslakivaliokunnan ja hallintovaliokunnan jäsen, Helsingin kaupunginvaltuutettu ja toimi useissa muissa luottamustehtävissä.

      HS uutisoi viesteistä, koska Rydman on ministerinä Suomen ylimpiä poliittisia vallankäyttäjiä. Viestit kuvaavat sitä, miten ministeriksi nimitetty poliitikko on suhtautunut vähemmistöihin ollessaan merkittävissä poliittisissa tehtävissä.

      Pääministeri Petteri Orpo (kok) on vaatinut jokaista ministeriä irtisanoutumaan rasismista. Kysymys ääriajattelusta ajoi kesällä hallituksen kriisiin. Keskustelu alkoi, kun paljastui, että elinkeinoministeri Vilhelm Junnila (ps) oli flirttaillut juutalaisvastaisella ja rasistisella symboliikalla.

      Rydman valittiin eronneen Junnilan tilalle.

      HS:n päätoimittaja Laura Saarikoski perustelee viestien julkaisua: ”Ministerin mielipiteillä on yleistä merkitystä"

      HS on tutustunut tässä jutussa käsiteltyihin, Rydmanin silloiselle noin 20-vuotiaalle seurustelukumppanille Amanda Blickille lähettämiin viesteihin hänen mobiililaitteellaan ja nähnyt niiden asiayhteyden.

      Rydman ja Blick erosivat riitaisissa merkeissä noin vuoden seurustelun jälkeen.

      Blick oli yksi useista haastateltavista myös Helsingin Sanomien kesällä 2022 julkaisemassa jutussa, joka käsitteli nuorten naisten kokemuksia Rydmanin ahdistavasta käytöksestä. Rydman on tehnyt jutusta tutkintapyynnön ja poliisilla on asiasta käynnissä esitutkinta.

      Rydman siirtyi tämän vuoden alussa kokoomuksesta perussuomalaisiin ja hänet valittiin uudelleen eduskuntaan huhtikuun vaaleissa.

      HS pyysi kahteen otteeseen ministeri Rydmania kommentoimaan viestejä, mutta hän ei vastannut toimituksen yhteydenottoihin. HS lähetti ministerille tässä jutussa käsitellyt viestit kommentoitavaksi. Rydman julkaisi haastattelupyynnön sosiaalisessa mediassa ja ilmoitti, että ei tule kommentoimaan asiaa.

      Julkaistuissa viesteissä sivutaan Rydmanin yksityiselämää vain siltä osin kuin on tarpeellista yhteiskunnallisesti merkityksellisen asian käsittelemiseksi. Viestien vastaanottajalla on lähtökohtaisesti oikeus julkaista saamansa viestit."

      • Anonyymi

        Somalit olivat Putiinin talousfoorumissa. Putiini lupasi toimittaa somaleille viljaa ilmaiseksi. Vastineeksi somalit lupaavat yya:ta venäjälle.

        Se on tietenkin somaleitten asia, mutta Suomen ei pitäisi jakaa rahaa ja kehitysapua venäjän tukijoille.


      • Anonyymi

        Mikä on motiivisi julkaista hs kirjoituksia, paljasta oma tyhmyytesi vai huumorintajusi laadun.
        Olisit saman tien kun kopioimaan ryhdyt, julkaissut myös pääkirjoituksen ja muutamia joutavia blogeja , ja pari sarjakuvaa.


    • Anonyymi

      Kouluaikana olin parin kaverin kanssa muka äärimmäisen kovia kommunisteja ja saarnasimme kavereille vakavissamme aseellista vallankumouksesta. Sitten hihittelimme keskenämme huijaustamme. Joudunko syytettyjen penkille?

      • Anonyymi

        Toivottavasti et, vaikka sinusta tuli persu.


    • Anonyymi

      Saarikosken perheen LauraSaska ja Hesarin toimittaja PaavoTeittisen törkeästa hyökkäyksestä Rydmania vastaan on antanut lausunnon alan asiantuntija Panu Hörkkö Seiskan paparazzi

      ""Te olette @PaavoTeittinen sekaisin @hsfi toimituksessa. Jos meidän toimitus olisi rikosprosessissa virheitä vilisseen jutun takia, niin pitäytyisimme visusti kirjoittamasta henkilöstä yhtään mitään. Touhusi on vainoamista, eikä sillä ole journalismin kanssa mitään tekemistä. 27.7. 2023 "

      • Anonyymi

        Ripottele tuhkaa päällesesi ja pyydä että pääset kirkon eteen jalkapuuhun , sen jälkeen konttaat kadulla anteeksipyydellen vassurien naurujen saattelemana, voit saada anteeksi???+


    • Suomalaiseen tapaan rasismista voi vapauta ottamalla kunnon löylyt saunassa, mikäli ei kestä löylyä ei ole puhdas rasismista.
      Toinen vanha tapa, otetaan käyttöön Ane, anekaupalla rikas porvari kokoomus pesee persut puhtaaksi " kun raha kirstuun kilahtaa, sielu taivaaseen vilahtaa "

      • Anonyymi

        Siinä pukkaa pertikin rutikuivaa höpinää, jota huumoriksi itse nimittää. On ikäloppuja hörinoita, keksist joskus jotain omasta päästäsi,ne ovat lahoja tosin jo syntyessään. Viserrä marinia ne naurattavat kansaa aina hirveästi, kuinka täti kumolleen keikahti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siinä pukkaa pertikin rutikuivaa höpinää, jota huumoriksi itse nimittää. On ikäloppuja hörinoita, keksist joskus jotain omasta päästäsi,ne ovat lahoja tosin jo syntyessään. Viserrä marinia ne naurattavat kansaa aina hirveästi, kuinka täti kumolleen keikahti.

        Miksi hyökkäys henkilöä vastaan ?? Etkö osaa keskustella asiasta ??
        Jos et osaa keskustella asiasta, harkitse uudestaan ennen kuin klikkaat ''Lähetä'' nappulaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi hyökkäys henkilöä vastaan ?? Etkö osaa keskustella asiasta ??
        Jos et osaa keskustella asiasta, harkitse uudestaan ennen kuin klikkaat ''Lähetä'' nappulaa.

        Olisikin edes joskus ihan asiaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olisikin edes joskus ihan asiaa.

        Jos et tunnista asiaa, älä klikkaa ''Lähetä'' nappulaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi hyökkäys henkilöä vastaan ?? Etkö osaa keskustella asiasta ??
        Jos et osaa keskustella asiasta, harkitse uudestaan ennen kuin klikkaat ''Lähetä'' nappulaa.

        Hyökkäykset pitää kestää jos on leikkiin ryhtynyt, vai oletko pertikkihöpön avustaja ja puolestapuhuja, parhainpäin selittäjä. Hän sellaisen tarvitseekin, niin mauttomia höpinöitä..
        Kommentoin pertikkihöpön kirjoittamaa "huumoria", en hänen silmäpussejaan, vissi ero.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Gamla stadi, tattis:))


    • Anonyymi

      Siehän voit nyt muuttua naiseksi uuden trans lain mukaan

    • Anonyymi

      Transu ei tiedä minne mennä tarpeilleen.

      • Anonyymi

        Valitsee oman mielensä mukaan, mikä oletus minäkin päivänä sattuu olemaan, Tänään naisten vessa ja huomenna miesten rännit ka kolmantena päivänä juoksee puskapissalle, kun niin tuntuu puskaiselta olo.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ammuskelu Härmän häjyissä

      Onko jollain enempää tietoa?
      Seinäjoki
      238
      7998
    2. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      13
      2621
    3. Siis oikeasti S... En ymmärrä...

      Oletko se sinä joka täällä kaipailee? Kaikki täsmää.
      Ikävä
      47
      1975
    4. Keksin sinulle tänään uuden lempinimen

      Olet kisu-muija. Mitäs tykkäät älynväläyxestäni?
      Ikävä
      79
      1778
    5. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      333
      1731
    6. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      153
      1704
    7. Oiskohan se aika

      Selvittää pää vihdoin ja viimein. Minun kaivattu ei todellakaan käy täällä ja piste. Ei ole mitään järkeä enää tuhlata t
      Ikävä
      8
      1681
    8. Onko jotain sanottavaa vielä, nyt voi kertoa

      Poistun kohta täältä ja unohdan ajatuksen naimisiin menosta. Mieheltä
      Ikävä
      29
      1639
    9. Oho! Varmistusta odotellaan.

      Pitäneekö paikkansa? "🇺🇦Ukrainian drones hit a 🇷🇺Russian Tu-22M3 bomber at the Olenya airfield,"
      NATO
      153
      1601
    10. Kun Suomen uutisiin ei voi luottaa?

      Kertoisitteko te uutismaailmasn perehtyneet ASIANTUNTIJAT nyt sitten sen, mihin voi?
      Maailman menoa
      342
      1314
    Aihe