Käyttäkää ihmiset käteistä

Anonyymi-ap

silloin olette varojenne päällä eikä rahat teidän päällä.
Käteisellä kunmkasaa niin AINA tietää mitä mikäkin maksaa ja mitä rahaa on jäljellä ja mikä on pankin saldo.

Kun saatte tilin tai korvukset,, mkasakaa aina laskut heti. Sitten loppusaldo jaetaan neljälle viikolle, eikä KÄYTETÄ enempää kuin se neljäsosa rahoista.
Kortilla kun shoppailette niin ostatte enempi kuin mitä on varaa. Kortilla kuvittelee etteir ahat lopu koskaan, kun ostelee ja ostelee vaan.
Kun sulla on käteistä esim 20 e, niin et voi ostaa enempi kuin mitä sulla on rahaa. Kassalta on vaikee lähtä ottaa lisää rahaa, kortilla senkun vetäsee vaan... ei hyvä.

Käteisellä rahat riittää. Kortti on tehty siksi, että ihmiset joutuvat maksuvaikeuksiin ja kuluttavat enemmän, se on kauppojen ja pankkien kikka saada rahat pois ja ihmiset ongelmiin ja taas niillä ongelmilla pankit ja luottoyhitöt tienaa.k

79

844

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Korttia käytän aina, eikä mitään ongelmaa, kyllä mulla riittää rahat aina vaikka kortilla maksan

      • Anonyymi

        Mulla kanssa, vaikka käteisetä käytän. Rahaa on niin paljon ettei niin paljoo voi ostaakkaan että ne joskus loppuisi. Aina on ja aina vaan tulee.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mulla kanssa, vaikka käteisetä käytän. Rahaa on niin paljon ettei niin paljoo voi ostaakkaan että ne joskus loppuisi. Aina on ja aina vaan tulee.

        Aina tarkastan laskun käteisellä ostaessani, toisinaan siinä on virhe ja useimmiten kaupalle eduksi.


    • Anonyymi

      Kymmenet vuodet olen maksanut kaiken mahdollisen kortilla eikä koskaan ole ollut mitään ongelmaa.
      Kortti ei lisää eikä vähennä tulevan rahan määrää.
      Juuri äskettäin maksoin marketin ainoan ostokseni Rainbown raejuustoa 400g kortin maksuaikaominaisuudella.

      Kun viimein korot nousevat niin kortin käyttö puoltaa siinäkin mielessä paikkaansa, että välivuosien jälkeen siitä on todellista, taloudellistakin hyötyä.

      Mitä rahaa on jäljellä? En osta mitään kortin vuoksi ja tiedän rahaa olevan jäljellä riittävästi.

    • Anonyymi

      Tuloista riippumatta laitan laskut aina maksuun viimeisenä eräpäivänä.
      Toistuvat laskut kuten asunnon yhtiövastikkeet aina vuodeksi eteen päin edellä kuvaamallani periaatteella.
      Vakiolaskuttajat, kuten vaikkapa operaattori, suoraan maksuun E-laskuna.
      Kyttäämisen minimointia!

      • Anonyymi

        Siinähän sitä on kyttäämistä, jos viimeistä eräpäivää kyttäät.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Siinähän sitä on kyttäämistä, jos viimeistä eräpäivää kyttäät.

        Mitä ihmeen kyttäämistä tuossa on?
        Laitat vaikka koko vuoden yhtiövastikkeet tammikuussa maksuun ja jokaiselle kuukaudelle eräpäiväksi sen viimeinen maksupäivä.
        Noin 10 min homma ja voit unohtaa asian koko vuodeksi. Jos tallennat yhtiövastikkeen maksun mallilaskuksi, niin 5 min homma.


    • Anonyymi

      Kyllä kortin käyttäjät sortuu USEMMAIN krääsän j ostamiseen ja kaiken muun ostamiseen. Heillä on enempi maksuhäiriöitä kuin käteisen käyttäjillä.
      Kortilla voi ostaa eikä ajattele hintoja yhtä tarkkaan kuin käteisen käyttäjät.

      Mulla ei ole koskaanollut maksuhäiriöitä, eikä ole koskaanollut maksu ja luottokorttia. Ottomaattikortti on, ja sillä voi maksaa, mutta en maksa. Aina otsan käteisellä. Ei ole yhtään velkaa minnekkään suuntaan.

    • Anonyymi

      Eiköhän Töölön matkatoimistosta ja Anttilasta luottokortilla ostaneet olleet maksuvälinevalintaansa paljon tyytyväisempiä, kuin käteisellä laskunsa maksaneet.

    • Anonyymi

      Käteisellä maksoin vuosia sitten kirjan, annoin 50 e ja sain 100 e takasin!!!!! Hehe... huomasin vasta kotona, et mitenkä rahaa on enempi kuin lähtiessä... no kaupan vika, joten annoin olla. ;))) Käteisellä tienaa, olen muulloinkin saanu enempi takaisn mitä ostos maksaa, vireheet on plussaa asiakkaalle..

      • Anonyymi

        Niin joskus se on parempi olla nolaamatta myyjää.. virheestä. itse sain sikspäkin olutta kun oli kahta eri sorttia ja toisesta vain tuli maksu. no en todellkaan mennyt nolaamaan nuorta myyjää.


      • Anonyymi

        Hehee! 1981 maksoin kortilla 5500km:n bensat eikä yhtään laskua tullut!
        Harmitti jälkeen päin kun olin vuokrannut pieniruokaisen 5-Rellun jonkin suuremman asemesta.


      • Anonyymi

        "... no kaupan vika, joten annoin olla. ;))) "
        Riippuu kaupasta mutta useissa kaupoissa jokainen tapahtuma menee kassassa kyseisen myyjän tekemäksi. On mahdollista, että kirjaostoksesi mika meni ko myyjän maksettavaksi kun hän on hukannut kyseisen rahan.


    • Anonyymi

      Käteinen on paras maksuvaihtoehto. Kummallista on että kaikki hyvin toimivat asia muutetaan aina huonoksi vaihtoehdoksi. Kaikki mikä toimi ennen hyvin, ei enä toimi lainkaan. Siis hirveetä suomessa nykyisin kaikki toiminta. Sinun tietosi on kaikkialla, mihinkään et pääse jos sinusta ei ole iso määrä tietoa koneilla, ja sitten ne leiviää koko maailmaan. Kaikki tietosi voidaan kaapata ja rahat sun muut. Et ole missään enää turvassa. Nyt jopa lottomainen on vaarassa sinulla, tietosi leviää, ennen ei.

      Pankissa kun hait rhaa, nainen merkkasipankkikirjaan otot ja maksut... eikä ne ollut kenenkään kaapattavissa... nyt olet vaan uhri joka paikassa.

    • Anonyymi

      Niimpä....siihen koitetaan ihmisiä ohjailla että raha on vaan jotain numeroita tilillä.Köyhyyspalstalla nyt ollaan ni mikäpäs siinä kun viikko alkaa niin keittiön pöydällä 100eur seteli.

    • Anonyymi

      Käteinen pitäisi kieltää lailla. Onneksi EU on tuomassa pelkästään digitaalisen rahan maksuvälineeksi.

      • No nyt tuli niin täysin älyvapaa kommentti etten edes minä pysty tuohon. hahaha.. no ei oikeastaan.


      • Anonyymi

        Hohhooo... no ei ole. Ollaan tuomassa käteistä takasin, koska pankit ei voi lopettaa käteisen käyttämistä, pitää olla käteisenmaksu mahdollisuus. Lue asetuksia.


      • Anonyymi

        Sopi hjyvi minule, koska maksa aina kaike ostos kela antama viisakorti, ei koskaa ole raha loppu.


      • Anonyymi

        Sinut pitäisi kieltää lailla.


    • OLen täysin samaa mieltä.

    • Anonyymi

      Käteinen vaiko tililä mutta eihän köyhillä persaukisilla rahaa olekkaan.Köyhä herjaa itse itseään että käteinen pitää poistaa.

    • Anonyymi

      Mina kayta kela korti ei ole setelii taskuus 🧕

      • Anonyymi

        Rahapussi pitää olla, torvelot.


    • Anonyymi

      Siteha asia selva jos nauta kela korti ja ei nau raha tili,rikoline jos seteli.

    • Anonyymi

      Kaikkihan käteisestä tykkä. Jos menet kauppaan ja sulla on 20 e (120 markkaa) ja toisella kortti.
      Helposti ostat yli käteisen märä jos kortilla maksat, ylitykset ai haittaa. Mutta kun sulla on se 20 e, ei saa ostoksia pois ellet laita jotain pois, kun ei voi mennä yli 20 e.

      Myös se että et edes tiedä mitä kuluttat kun krotilla maksat. Hinnat ei haittaa, kun korttia vinguttaa. Siksi kortin käyttäjissä on suuri osa velkaongelmissa, raha tulee ja raha menee edellisen kuun velkoihin. Aika kauheeta ettei tilillä ole koskaan rahaa.

      Helposti myös ostat vaikka 15 e kurkun, kun ei haittaa hinta. 15 e on 90 markkaa. Aattele, on vaikee hahmottaa hintoja kortin kanssa.

      Kun nostat 50 e tiedät että sulla on n 300 markkaa rahaa.. se on paljon, joten ei sitä tuhlaa koko 50 e kun tietää että se on kallista rahaa tuo euro.

    • Anonyymi

      Vain ihminen joka ei kykene hallitsemaan omaa talouttaan ajattelee noin. Cash is so last season.

      • Anonyymi

        Sehän on selvä, kortilla on kuin ei rahaa olisikaan, se on tosi vaarallinen maksuväline mutta luottoyhtiöt ja pankit tykkää, kun ihmiset joutuu maksuvaikeuksiin.

        Minun lapsuudessa ei ollut yhtään maksuvaikeuksiin joutuneita ihmisiä, kun ei ollut luottokortteja eikä mitään kortteja, käteisellä maksettiin, niin kaikki oli selvillä raha asioista.

        Kun nyt on tulleet luotokortit , niin lähes kaikki menetti luottotiedot ja ovat käyhiä.

        Kun maksaa käteisellä, on täysin selvillä raha asioista. Se on paras, Todellakin ihmiset jotka käyttää luottokorttia, ei hallitse raha asioista eikä itseään.


      • Anonyymi

        Ehkä sulle onkin hyvä käyttää korttia jossa on käyttöraja asetettu päivittäiselle tai viikon käytölle tai jopa kuukauden nostoille, että rahat pysyy hallinnassa. Muuten sulta lähtee lapasesta rahan käyttö.

        Käteinen on tarkoitettu hyvin raha asioista huolehtiville, jotka osaa sen taidon.

        Sulla on varmaan 10 e/ päivän nosto. Rahat riittää seuraavaan kela etuuteen asti.


      • Anonyymi

        Älä puhu skeidaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ehkä sulle onkin hyvä käyttää korttia jossa on käyttöraja asetettu päivittäiselle tai viikon käytölle tai jopa kuukauden nostoille, että rahat pysyy hallinnassa. Muuten sulta lähtee lapasesta rahan käyttö.

        Käteinen on tarkoitettu hyvin raha asioista huolehtiville, jotka osaa sen taidon.

        Sulla on varmaan 10 e/ päivän nosto. Rahat riittää seuraavaan kela etuuteen asti.

        Päivittäisen käyttörajan olen turvallisuusyistä asettanut 500€. Näin ei haittaa normaalia elämistä. Kortti ollut pääasiallinen maksuväline 40 vuotta. Ei pienintäkään maksuvaikeutta koskaan.
        Jos joutuu rajaamaan omaa käyttäytymistä maksuvälinevalinnalla niin jotain on elämänhallinnassa pahasti pielessä.


    • Anonyymi

      Kohta tulee aika kun käteistä ei käytä kuin huumekauppiaat , huorat ja huijarit ,,,,nyttkin jo vaikeaa tankata auto, kaupassa vielä jotkut ostaa kolikoilla, no torilla ja muut epäilyttävät marjakauppiaat yrjölä esin, mansikka myynti vain käteistä , todella outoa.

      • Anonyymi

        Sieltä luottokorttikäyttämistähän ne oppinsa saavat. hyi kun ajattelee miten luottokorttikäyttäjät psiytyy rehellisten ja hyvintoimivien sekaan... ajattele, jos olet heitä, niin voit varmaan vielä korjata omaa elämäntilannettasi.


    • Anonyymi

      Kelan etuudet olisi hyvä maksaa lipukkeilla heh ni tietää kun kaupassa on kassan jonossa ja joku sönköttää mul tällänen lipuke. Vaude tätä köyhyyspalstaa.

      • Anonyymi

        Palkatkin olisi hyvä saada sosiaalitoimistoon, ja sieltä ohjata sossun hyväksymään ruokakauppaan, ja sosiaalitäti laatii ruokaostoslistan, näin ei työlliset ostaisi viikonloppukaljoja ja tupakkaa lainkaan. 9 e päiväpalkalla ei pahemmin ostella viinoja. Se on hvyä, mutta palkat on liian suuret et hyvä kun niitä leikataan , ja rahat kohdennetaan työttömille.


      • Anonyymi

        Ootko ite jotenkin erikoisen ylevä olevinaan? Teitä on monia.


    • Anonyymi

      Uskomatonta, etteivät oikeustoimikelpoiset ihmiset hallitse raha-asoitaan muuten kuin käyttämällä käteistä!

      Käteisen käyttäminen on logistisesti ajatellen älytöntä!

      • Anonyymi

        Sulla ei ole luottokorttia eikä käteistä, sun holhoojasi hitelee sun raha asiat, se on hyvä, muuten menisi sulla kaikki viinaan ja tupakkaan. Alkoholisteilla se usein niin menee.


      • Anonyymi

        Mitenkä oikeustoimikelpoisuus liittyy siihen jos käyttää käteistä nooh ehkäpä silä että sinä olet sairastunut muistisairauteen.Kerro meille kuinka lapselle opetetaan rahankäyttö.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sulla ei ole luottokorttia eikä käteistä, sun holhoojasi hitelee sun raha asiat, se on hyvä, muuten menisi sulla kaikki viinaan ja tupakkaan. Alkoholisteilla se usein niin menee.

        Korttielämää 70-luvun jälkipuoliskolta lähtien.
        Kortin käyttöraja 5000€. Olen aina käyttänyt maksuaikakorttina = koroton "luottoaika" ka. 1,5kk.
        Lopetin tupakoinnin noin 40 vuotta sitten.
        Viina? Valikoidut tislatut tilaan saksalaisesta nettikaupasta 12 pullon laatikkoina. Juomien ja kuljetuksen tilaukset netissä ja maksut tietenkin kortin maksuaikaominaisuudella.
        Joskus, kalliimpien matkatilausten yhteydessä olen joutunut maksamaan tilisiirtona koska kortin käyttöraja ei muun käytön lisäksi olisi riittänyt.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Korttielämää 70-luvun jälkipuoliskolta lähtien.
        Kortin käyttöraja 5000€. Olen aina käyttänyt maksuaikakorttina = koroton "luottoaika" ka. 1,5kk.
        Lopetin tupakoinnin noin 40 vuotta sitten.
        Viina? Valikoidut tislatut tilaan saksalaisesta nettikaupasta 12 pullon laatikkoina. Juomien ja kuljetuksen tilaukset netissä ja maksut tietenkin kortin maksuaikaominaisuudella.
        Joskus, kalliimpien matkatilausten yhteydessä olen joutunut maksamaan tilisiirtona koska kortin käyttöraja ei muun käytön lisäksi olisi riittänyt.

        Missä maailmassa sinä oikeen elät ja seuraatko maailman menoa kuinka holtittomasti rahojaan käyttävät kun on luottokortti.Joissakin tilanteissa luottokortti ihan ok esim, ostaa lentoliput ja tuleeki peruutus niin saatkin helpommin rahasi tai odottavan maksun takas.Olihan hyvin tyypillistä aikoinaan että kaupasta ostettiin kirjatilille ja palkkapäivänä maksettiin.


      • Anonyymi

        Työnnä se logistiikka p.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Työnnä se logistiikka p.

        Yritähän ajatella kaikkia niitä työvaiheita joita käteisen käyttäminen aiheuttaa!
        Seinästä lompakkoon, kassalle, toimistoon, laskenta, pankkiin, laskenta, toiitus seinään!
        Kortin käyttö tekee koko tuon härdellin turhaksi.


    • Anonyymi

      Kenelle se holhooja täytys asettaa kun pariskunta jolla kohtalaiset tulot niin elää kädestä suuhun luottokorttia käyttäen.Köyhälle on paras riihikuiva raha setelinä.

    • Anonyymi

      Kaikilla kortin käyttäjillä on päivittäinen nostoraja varmaan 10 e/pvä. Se onkin hyvä tapa ihmisille jotka ei hallitse rahan käyttämistä.
      Ilmankos kortinkyttäjiä on paljon, kun siihen on asetettu tuo rahan säätämis asia.
      Kortilliset ei hallitse rahan käyttämistä. Siihen tuo kortti on kätevä, opettaa harkintaa rahan käyttämiselle.

      Meitä käteisen käyttäjiä on vähän, joka kuvastaa sitä että pieni osaa suomessa enää hallitsee rahan käyttämisen ja ne ovat käteisen käyttäjiä.

      • Anonyymi

        Kaikki, mikä maksaa yli 10 € / päivä. sitä emme periaatteessa tarvitse. Terve teille, leuhkat.


    • Anonyymi

      Maanantaina aina keittiön pöydällä odottaa 100eur ja sunnuntaina katsoa paljonko meni.Nyt ollaan köyhyyspalstalla niin kenellä on tuo raha.Venkuloilla mitään rahoja ole kun kaikki laitettu kaljaan.

    • Anonyymi

      Meillähän on jo kansanryhmä joka käyttää vain käteistä.
      Eli romaanit tietävät, että Kela ja sosiaalihuolto valvovat asiakkaidensa pankkitilejä joten Hagertin valinnassa kauppaa käydään vain käteisellä.

    • Anonyymi

      Aivan piruuttaaan maksan melkein kaiken käteisellä .
      Jos käteinen jää joskus pois on ihminen täydellisen valvonnan alla.
      No onneksi se ei vielä tapahdu kymmeniin vuosiin ja erilaiset korttien käyttöhäiriöt on erittäin tervettulleita että tollot näkee että käteinen on kätevintä.

    • Anonyymi

      Mietin monesti, että miten lapset oppivat rahan käytön, jos eivät käsittele rahaa ollenkaan? He varmaan luulee että muovikortti on raha että sitä näyttämällä voi kaikki maksuasiat hoitaa, et miten ne ksittää että jokaisella on tietty rahamäärä pankissa?????? Ja mistä se tulee???

      Eihän he tajua rahan arvoa ja käyttöä ollenkaan. He kasvavat siihen että kaikki on ilmaista senkun jotain korttia vilauttaa. Pelottavaa.

      • Olen täysin samaa mieltä.


    • Jos lapsille annetaan pankkikortit että pääsee ostaa karkkia 6 vuotiaana kaupasta itsekseen niin kyllä täytyy OLLA JOTAIN MÄTÄÄ PÄÄSSÄ SELLASELLA IHMISELLÄ KUKA HALUAA KÄTEISEN POIS. Ei varmaan oo lapsia ainakaan. Itse tykkäsin lapsena että sai kolikoita ja käytiin lähikaupassa. Ehkä maailam oli turvatumpi? NO TUSKIN ja TÄSTÄ VIELÄ ETEENPÄIN. Muistan jammu-sedän. Nykyään nuoret gangsterit.

    • Ensin suomi oli hölmölä..nykyään hölmölämpi ja viela valvontalandia. Lähden tästä maasta pois kun tietyt asia lutviutuu.

    • Anonyymi

      Vaatimattomia pyyntöjä nuorilla kun tarvis saada 15000eur maksava mopoauto.15vuotiaasta alkaen auto perseenalla eikä kuntoilut kiinnosta.

    • Anonyymi

      Kiitos hyvästä aloituksesta,olen kanssasi aivan samaa mieltä

    • Anonyymi

      Jos aloittaja on raha-asioiden hoitamisessaan avuton niin se ei merkitse sitä, että kaikki muut olisivat yhtä avuttomia.
      Näin ollen aloituksen sanoma kielii jonkin asteisesta itsesuggestiosta. Hyvä sinänsä jos se auttaa!
      Peruskoulun suorittaneet hallinnevat perus aritematiikan ja apuna on käytettävissä erilaisia teknisiä menetelmiä!

      • Anonyymi

        Kumpa sinusta on avuttomapi, se joka osaa laskea rahansa, vai se joka vaan vilauttaa korttia??? Kortilla maksajalla ei tarvi olla mitään rahan tajua... eikä osaa käsitellä rahaa olenkaan, ei osaisi varmasti antaa edes rahasta takasinkaan.

        Kyllä se kortilla maksaja on raha asioissa avuton.

        Mitä peruskoulun matematiikka tarjoaa kortilla ostajille???? heheeee.nytpäs hassuja juttelet...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kumpa sinusta on avuttomapi, se joka osaa laskea rahansa, vai se joka vaan vilauttaa korttia??? Kortilla maksajalla ei tarvi olla mitään rahan tajua... eikä osaa käsitellä rahaa olenkaan, ei osaisi varmasti antaa edes rahasta takasinkaan.

        Kyllä se kortilla maksaja on raha asioissa avuton.

        Mitä peruskoulun matematiikka tarjoaa kortilla ostajille???? heheeee.nytpäs hassuja juttelet...

        Kortin käyttäjänä minun ei ole ollut tarve laskea seteleitä muulloin kuin maksaessani pimeitä palveluja ilman kuittia.
        Sunnitellesani talouttani en tarvitse seteleiden hypistelyä vaan hahmotan tarpeeni pitemmälläkin tähtäyksellä numeerisesti verraten tulot ja niiden perusteella tavoitteet.
        Kävin eilen silmälääkärissä määräaikaiskontrollissa. Maksoi jotain.
        Samalla reisulla tilasin uudet moniteholasit titaanisankoineen sekä pitkän näön aurinkolasit
        Lasilasku 768€ kortilla ja se menee, muiden laskujen ohella maksuun käyttelytililtäni ensi kuukauden lopussa.
        Maksoin myös lekurin kortilla.
        Seteleitä hypistelemättäkin tiedän, että laskun mentyä maksuun syyskuun lopussa niin muine ostoksineen käyttelytilille jää saldoa enemmän kuin kortin käyttörajan verran.
        Rentoa elämää kun ennakoi tarpeensa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kumpa sinusta on avuttomapi, se joka osaa laskea rahansa, vai se joka vaan vilauttaa korttia??? Kortilla maksajalla ei tarvi olla mitään rahan tajua... eikä osaa käsitellä rahaa olenkaan, ei osaisi varmasti antaa edes rahasta takasinkaan.

        Kyllä se kortilla maksaja on raha asioissa avuton.

        Mitä peruskoulun matematiikka tarjoaa kortilla ostajille???? heheeee.nytpäs hassuja juttelet...

        Kyllä kortin käyttäjä on avuttomampi, hän ei käytä käteistä siksi kun ei osaa laskea rahojansa. Korttia vilauttamalla ei tarvi osata matikkaa yhtään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä kortin käyttäjä on avuttomampi, hän ei käytä käteistä siksi kun ei osaa laskea rahojansa. Korttia vilauttamalla ei tarvi osata matikkaa yhtään.

        Poikkeustlanne. Maksoin juuri vanhan vaimoni uuden läppärin asennuksineen käteisellä. 650€. Olisin voinut maksaa kortillakin tai pankkisiirrolla mutta kyseessä oli tuttu yksityinen yrittäjä enkä minä tee kuitilla mitään!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Poikkeustlanne. Maksoin juuri vanhan vaimoni uuden läppärin asennuksineen käteisellä. 650€. Olisin voinut maksaa kortillakin tai pankkisiirrolla mutta kyseessä oli tuttu yksityinen yrittäjä enkä minä tee kuitilla mitään!

        Tässäpä nyt näkee, miten kätevää se käteinen on. Jos maksaisi kortilla, kaikki menisi verottajan tietoon, kun maksaa käteisellä palkatkin, ja saa käteisenä palkat, ei tarvi maksella veroja. Hyvin kätännöllinen maksuväline. Paremmin pärjää taloudellisesti kun pimeesti makselee ja ostaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tässäpä nyt näkee, miten kätevää se käteinen on. Jos maksaisi kortilla, kaikki menisi verottajan tietoon, kun maksaa käteisellä palkatkin, ja saa käteisenä palkat, ei tarvi maksella veroja. Hyvin kätännöllinen maksuväline. Paremmin pärjää taloudellisesti kun pimeesti makselee ja ostaa.

        Läppärijuttuun jatkoa.
        Mainitsemistasi syistä maksan kaikki yksityiset palvelut käteisellä ilman kuittia.
        Hieronnat, hammasteknikot, erilaiset remontit, intiimipalvelut yms.
        Kyr---nyin 70 luvun alkupuolella kun ennen lapsivähennyksiä ja asuntolainojen korkojen vähennystä maksoin palkkatuloistani veroa pahimmillaan 47,5%!
        Tein firaabelihommia, keitin pontikkaa, sesonkiteurastuksia jne. jne.

        Kaiken muun maksan kortilla yksittäisestä maitotölkistä alkaen.
        On myös joukko asioita joiden hoitaminen ilman korttia on mahdotonta tai ainakin riivatun hankalaa.


    • Anonyymi

      Hyvä kun persaukiset näreissään kun ehdotetaan käteisen käyttöä mutta reppanoilla ei ole rahaa.

    • Käteisen poisto on ihan älytön. Annatteko lapselle 5-6 vuotiaalle pankkikortin vai viikkorahaa käteisenä? Jos lapsilla on pankkikortteja niin mitäpäs ne rikolliset sitten tekee? Nykyään kun maailam muuttuu pahemmaksikin vielä .Vai ettekö anna lasten käydä kaupassa maksa avusta ja hyvästä työstä niin kuin ennen? Vai pitääkö vanhempien aina olla mukana kun lapsi käy kaupassa kun ei ole käteistä? Vai saako lapset tulevaisuudessa viikkorahaa? Toivottavasti. Kolikoita ja setelin taskuun jne. Ja sitten Entä kun ne laitteet ei aina toimi... ei helvetti astukaa nyt muiden ihmisten kenkiin te korttiuskovaiset.

    • Anonyymi

      Puhut niin totta. Nordea alkanut ajamaan käteisen käyttäjiä ahdinkoon.

      • Anonyymi

        Nordea on muutenkin huono pankki, Nallen hallinnoima.

        Hn sanoikin että suomalaiset tuo pankkiin vaan eteiseen hiekkaa! ;))) narsistinen ja itsekäs nallukka!!!


    • Anonyymi

      Ihmisä on monelaisia. JOtkut tykkää käteisestä jotkut luottokooritsta.
      Jotkut tykkää kissoista jotkut koirista.
      Jotkut tykkää viinasta jotku vissystä.
      Jotkut tykkää työttömyydestä jotkut työllisyydestä

      Miksi mielipiteitä pitää toiselle kyseenalaistaa???? Jokainen tekee omat valintansa ja se on HÄNELLE OIKEA TAPA.

      • Anonyymi

        Kortti >< käteinen ei ole tunnevalinta vaan henkilölle sopivan maksutavan valinta.
        Kädestä suuhun elävät, suunnittelemiseen kykenemättömät päätyvät käteiseen


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kortti >< käteinen ei ole tunnevalinta vaan henkilölle sopivan maksutavan valinta.
        Kädestä suuhun elävät, suunnittelemiseen kykenemättömät päätyvät käteiseen

        Kumpikohan se elää kädestä suuhun???? Kortilla makselet huolettomasti, miettimättä rahaa ollenkaan, makselet edellisen kuun luotot aina seuraavan kuun tilistä, sulla ei ole koskaan rahaa tilillä, kun kortilla maksat.

        Viestistä päätellen sinä et osaa käyttää käyteistä etkä luottokorttia. Olet näitä uusköyhiä, joille raha on pelkkä kulutusväline, ja ulos otot ja velkaantuminen on elämäsi työ ja joka päiväistä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kumpikohan se elää kädestä suuhun???? Kortilla makselet huolettomasti, miettimättä rahaa ollenkaan, makselet edellisen kuun luotot aina seuraavan kuun tilistä, sulla ei ole koskaan rahaa tilillä, kun kortilla maksat.

        Viestistä päätellen sinä et osaa käyttää käyteistä etkä luottokorttia. Olet näitä uusköyhiä, joille raha on pelkkä kulutusväline, ja ulos otot ja velkaantuminen on elämäsi työ ja joka päiväistä.

        Kuvasit juuri itsesi varsin vakuuttavan tuntuisesti!
        On se vaan kummaa, ettei edes tälläinen metallin sekatyöläinen ole kymmenien korttivuosien aikana joutunut velkakurjuuteen!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuvasit juuri itsesi varsin vakuuttavan tuntuisesti!
        On se vaan kummaa, ettei edes tälläinen metallin sekatyöläinen ole kymmenien korttivuosien aikana joutunut velkakurjuuteen!

        Lisäksi et ymmärrä kirjotetun tekstin sisältöä.


    • Anonyymi

      käteinen on aitoa valuuttaa, toimii sähkö katkon aikanakin,

    • Anonyymi

      Jestas, pitkä ketju maailman simppelimmästä asiasta. Siitä miten käytetään pankkikorttia.

      1) Pankki kortissa on kaksi maksutoimintoa. Debit-toiminnolla maksaessa raha veloitetaan suoraan tililtä. Credit-toiminnolla maksaessa syntyy luottokorttivelkaa.

      2) Luottokorttivelkaa ei tietenkään oteta holtittomasti, vaan harkitusti silloin kun se on järkevää.

      3) Esim. meillä maksetaan pankkikortin credit-toiminnolla äänikirjapalvelu, digilehti, ja liikuntaharrastus. Nämä maksavat yhteensä alle 40 euroa kuussa, mikä on meidän taloudessamme merkityksettömän pieni summa. Lisäksi creditillä maksetaan pari nettinostosta ulkomailta vuodessa ja ulkomaanmatkat (matkoilla viimeksi ennen koronaa). KAIKKI nämä maksetaan aina kokonaan pois seuraavassa kuussa. Koska creditistä ei veloiteta mitään korkoa ensimmäisen kuukauden aikana, credittiä kannattaa käyttää näissä kätevyyden takia.

      4) Meiltä ei ole IKINÄ rahat lopussa eikä varsinkaan miinuksella.

    • Anonyymi

      Käteisellä maksamisen ja käteisen hyvät puolet:

      - voit maksaa anonyymisti
      - tulee lyhyempi kuitti
      - voit saada joitakin tuotteita halvempi
      - näet kuinka paljon rahaa oikeasti menee
      - voit esim. lainata kaverille rahaa noin vain
      - voit antaa lahjaksi käteistä
      - voit löytää käteistä kun olet kävelyllä
      - voit olla kuin Roope setä
      Ps.
      Kassatyöntekijöiden pitäisi nyt helv*tti jaksaa laskea rahaa kun joki maksaa käteisellä

      • Anonyymi

        Suurin osa mainitsemistasi joko ei ole olemassa mielikuvituksen ulkopuolella, mm:
        - Tuotteita halvemmalla
        - voit olla kuin mielikuvitushenkilö (Roope-setä)

        Siinä missä loput mainitsemistasi on toimivat käytännössä ihan samalla oli sitten kortti tai ei, (tai ei ole mitään vaikutusta sinuun, esim. "lyhyempi kuitti" tai anonyymius (olit sitten ostamassa ruokaa tai jotain laitonta kuten huumeita tai palkkamurhaa, voit olla varma että molemmissa tapauksissa myyjä seuraa ja tutkii sinua hyvin tarkasti))


    • Anonyymi

      Tässä yritetään ihan järki ottaa käyttöön, sekä käteinen. Jos täällä olevilla on rahaa mitä sitten tällä palstalla edes tekevät? Suomalaista solidaarisuutta toista kohtaan.

      • Anonyymi

        Käteisessä ei ole järkeä, vaan se järki täytyy olla ihmisessä joka rahaa käyttää ja jotain ostaa. Osti sitten kortilla tai käteisellä.


    • Anonyymi

      Käteisen käyttäminen ei ratkaise ongelmaa, mikäli henkilö ei kykene laskemaan omaa kuukausibudjettiansa ja suunnittelemaan mitä ja milloin ostaa.

      Jos ostaa virike-ostoksia koko ajan tulee ihminen olemaan rahavaikeuksissa, käytti sitten käteistä tai korttia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      200
      5138
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      124
      3170
    3. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      142
      2417
    4. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      342
      2374
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      1992
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1566
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      116
      1510
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      31
      1403
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1230
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1091
    Aihe