Helsingin Sanomien vähättely ajaa ydinsodan asiaa

Anonyymi-ap

Helsingin Sanomat otti pääkirjoituksessaan 13.9. kantaa presidentti Niinistön varoitukseen ydinsodan vaaran kasvusta. Kuten tiedetään, täysimittainen ydinsota merkitsisi täydellistä tuhoa ainakin Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa, me kuolisimme kaikki.

Tämän vuoksi ei voi kuin hämmästellä HS:n ottamaa kantaa. Lehden mukaan ydintuho estetään, koska Venäjä on pakotettu luopumaan ydinaseiden käytöstä. Venäjä tietää, että jos se käyttäisi ydinaseita länsi tuhoaisi sen joukot tavanomaisilla aseilla.

Koska Venäjä on lannistettu, voidaan suuntautua rauhassa sodan laajentamiseen: ”Nyt länsimaiden päätöksiä ohjaa se, ettei Venäjän voida antaa voittaa sotaa. Sitä pidetään suurempana riskinä kuin pelkoa sodan laajenemisesta.”

Sodissa on kaksi osapuolta. Venäjää vastassa on paitsi Ukraina, myös sitä rahoittavat ja aseistavat USA ja NATO-liittolaiset, Suomi mukaan lukien. Ukraina vastahyökkäys, johon koko lännen rintama panosti valtavasti, on nyt osoittautunut fiaskoksi ja nuorten ukrainalaismiesten joukkotuhoksi. Lännen ihmeaseet eivät ole pärjänneet, vaikka Hesarin mukaan sota onkin ”osoittanut Venäjän asevoiman rapistuneisuuden”.

Jos länsi vastaa tappioihin toimittamalla rintamalle yhä järeämpiä ja järeämpiä aseita, kuten Hesari kertoo, tien päässä ovat ilmeisesti kaikkein järeimmät aseet eli ydinpommit. Mitä tapahtuu, jos Venäjä uhkaa lyödä lopullisesti Ukrainan armeijan, jolloin maa joutuu antautumaan ilman ehtoja? Jos Venäjän ei kerran voida antaa voittaa sotaa, ottaako USA käyttöön ydinaseet välttyäkseen nöyryyttävältä tappiolta? Helsingin Sanomat ei näytä olevan tästä huolissaan, mutta meidän kaikkien muiden tulisi sitä olla.

5

130

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Media on tulkinnut Niinistön haastattelun niin, että hän olisi varoittanut pelkästään Venäjää. Luulen, että hän tarkoitti kaikkia ydinasevaltioita. Joka tapauksessa rauha on aina sotaa parempi vaihtoehto.

    • Anonyymi

      Niinistö on tänään toistanut viestinsä Ukrainan sodan eskaloitumisen vaarasta. Niin tain, miksi jatkaa sotaa, joka vertautuu mielettömyydessään ensimmäisen maailmasodan Länsirintamaan. Rintama ei liiku juuri mihinkään, mutta tuhoa ja kuolemaa kylvetään vuositolkulla.

    • Anonyymi

      Taisi olla Halla-aho joka vähätteli vaaraa minkä aiheuttaisi Suomen päätyyminen sotaan Venäjän kanssa.
      "Jos kerran tarvitaan, niin voidaanhan sitten käydä sellainen parin viikon sota"
      Luuleeko Halla-aho tai muut että voisimme itse valita millainen sodasta tulisi jos sen saamme aikaan Suomen ja Venäjän välille?
      Saman tapaista älyllistä epärehellisyyttä koko maailman kohtalon mittakaavassa löytyy Yhdysvaltojen sotahallituksesta jossa yhä vieläkin uskotellaan USA:n hallitsevan maailmaa koska se olisi muka sotilaallisesti niin ylivoimainen että sotavoimallaan uhkaamalla se pystyisi pakottamaan Venäjän luopumaan vastarinnasta.
      Vaikka Ukrainassa on jo nähty ettei katetta sellaiselle luulolle ole, kuitenkin jatketaan yhä tuhoisammaksi käyvää tilanteen kärjistämistä.

      • Anonyymi

        Halla-aho on itse ollut tätä sotapsykoosia luomassa Suomeen ja puhuu vain yhtä totuutta Ukrainan sodasta. Miksi Halla-aho ei sanallakaan mainitse USA:n osuutta sodan syttymiseen?


    • Anonyymi

      VITTUAKO SE NIINISTÖ SELLAISIA MENEE PUHUMAAN, UHKAILEMAAN YDINASEILLA JA VIELÄPÄ TUNTEMATTOMIEN.
      PITÄISI JO TURPANSA KIINNI. PIENEN VALTION PELOTTELIJA.
      YDINASEET, NIILLÄ KÄYDÄÄN LOPPUKAHINAT. KOLMAS MAAILMANSOTA.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      79
      1957
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1743
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1604
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1346
    5. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1262
    6. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1254
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1236
    8. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      45
      1213
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1202
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1181
    Aihe