Onko totta

Anonyymi-ap

Että jos vanhempi kuolee, ja hänelle on jäänyt maksamatonta lainaa, voi lapset joutua maksamaan lainan. Siis ei pitäisi olla totta.

8

428

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ei joudu maksamaan. Hoitaa vain perunkirjat oikein, niin asia sujuu niin ettei joudu maksamaan!

      • Anonyymi

        Juu tarkennetaan pikkuisen vastaustasi.
        Eli jos pesä on varaton niin ei joudu maksamaan.
        Jos pesässä on omaisuutta, kiinteistöjä, ketsää, peltoa, tjms. niin velka tulee maksaa.
        Jos irtorahaa ei ole pesässä niin jää kaksi vaihtoehtoa joko myydä omaisuutta tai perilliset maksaa velan pois omilla rahoilla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juu tarkennetaan pikkuisen vastaustasi.
        Eli jos pesä on varaton niin ei joudu maksamaan.
        Jos pesässä on omaisuutta, kiinteistöjä, ketsää, peltoa, tjms. niin velka tulee maksaa.
        Jos irtorahaa ei ole pesässä niin jää kaksi vaihtoehtoa joko myydä omaisuutta tai perilliset maksaa velan pois omilla rahoilla.

        Yksi asia!

        Velkaiseen pesään ei saa koskea ennen kuin se on selvitetty. Sehän on tietenkin mahdotontakin kun tieto kuolemasta menee rekisteriin, mutta pesästä ei saa ottaa penniäkään ennen kuin se on selvitetty. Velatonkin pesä on aivan sama.

        Mutta totuus on se, että perikunnat on joskus kusessa pesästä aiemmin otettujen rahojen takia ja perunkirjoituksia hyväksytään vain sen takia että paskasta päästään eroon.

        Se, että peruskirjassa lukee ettei kellekkään ole annettu aiemmin tai joku joutunut kohtuuttomaan asemaan ei todellakaan pidä aina paikkaansa.

        Terveisin miljoonalla eurolla töitä ilman kuittia.


    • Anonyymi

      Toki joutuu maksamaan jos haluat kuolinpesästä jotain.
      Et voi siis päättää että haluat kesämökin ja veneen, mutta et maksaa velkaa. Vaan jos otat jotain, niin ensin maksetaan kaikki velat ja otetaan mitä jää.

    • Anonyymi

      Lapset ei omasta pussista joudu maksaan. Mutta jos kuolleella on omaisuutta niin se myydään ja niistä maksetaan loput velat ja vielä lisäsuorituksia. Jos on asunto ja sen myynnistä maksetaan asuntolaina ja menee loput voitot velkojille niin paljon, että heille velat maksettu. Jos jää näiden velkojen jälkeem vielä ylimäärästä myyntivoittoa, voi joutuu lisäsuorituksiin. Lisäsuoritukset voi tulla 2v sisällä kun velat maksettu. Ei siis kannata heti jakaa ja hassata rahaa, koska sitten joudutte ne itse maksaan omasta pussista velkojille! He voivat hyvin odottaa lähemmäs 2v, kun tomu laskeutunut eikä osakkaat enää muista koko asiaa ovat rahaa vailla. Tämän kirjoitan kokemuksesta! Jos pesässä ei varoja niin sitten velkojat ja te lapsetkin jäätte ilman rahaa. Teidän ei omasta pussista velkoja tarvo maksaa, ellette ole jotenkin niihin osallisena esim.takaajana.

    • Anonyymi

      Aiemmassa vastauksessa kommentoin, että perunkirjoitettu ja verottajan vahvistama pesä velkaisena selviää ettei osakas joudu maksamaan.

      mutta jos olet TAKAAJA, niin olet VASTUUSSA pääomasta takaajana.

    • Anonyymi

      Ihmisellä on monta elämänvaihetta! On lapsuus, nuoruus, kasvava aikuisuus, aikuisuus, keski-ikä, ikääntyminen, vanhuus ja myöhempi vanhuus!

      Se, että aktiivissessa iässä oleva ihminen kuolee ja pesään jää vastuita on aina ikävä asia, mutta yhtä asiaa ihmettelen. On tästä vähän tutaakin omassa elämässä.

      Luen viikottain virallistalehteä. Virallien lehti sisältää tietoa monesta yhteiskunnan aluesta jne,. Kokainen saa itse tutkia enemmän. Nyt 2020-luvulla ei ole ihme, että 1960 luvulla syntyineillä on velkaa ja ikääntymisen puolesta 60-lukulaisen ja 70-lukulaisen kuolemat yleistyy.

      Mutta tämä minua ihmetyttää, että virallisessa lehdessä kuulutetaan myös äärimillään jopa 20- 40 luvuilla syntyneitten eli liki 100 ja 80v ikäisten velkoja! Täällä korviaan myöten kusessa olevat tai harhoissa elävät junioriaikuiset kyselee lainoja, koska pankki sanoo ei! Mutta miten helvetissä ikääntyvät ovat vielä niin pahoissa piikeissä, että kuoleman jälkeen haetaan velkojia?

      Olen kuullut että ikä ei ole ongelma luottokortilla, mutta luulisi näillä yli 70v ikäsillä olevan jo vakuuksia kortille ja lainojen myöntäjät ottavan huomioon myös ihmisen yleisen ja yksilöllisen elinkaaren! 50v iässä normaali terve ihminen voi katsoa ja uskoa 15v eteenpäin, mutta 60v kohdalla se ikkuna ei ole enää kymmentä vuotta ja 70v ikäsen kohdalla ollaan jo vuosi vuodelta eteenpäin meneviä!

      Tähän olisi ratkaisu! Läpinäkyvyys! Siis esim. OP, Nordea, NooA ja danske antaisi tiedot rekisteriin jonka kaikki näkisi helpommin kuin asiakastiedon rekisterissä. Se on se positiivinen rekisteri. Mutta tämä ei poista nykypäivän ongelmia eikä tapahtuneita virheitä. Mutta tulevaisuus voisi olla erilainen! En todellakaan ymmärä laskutaidottomien harhoja ja mitä siitä seuraa. Velalinen itse ei välttämättä ole edes se suurin kärsijä tiukiman ajan kohdalla!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 184
      1981
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1888
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1578
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      143
      1458
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1194
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1175
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1153
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1119
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1118
    Aihe