Audi-kaahari tappoi mopoauton kyydissä olleen 13-vuotiaan tytön

Anonyymi-ap

"Mies katsoo, että hänet tulisi tuomita tapon sijaan lievemmästä rikoksesta, törkeästä kuolemantuottamuksesta. Hän vetoaa siihen, ettei humalatilansa ja kovan ajonopeutensa vuoksi käsittänyt ohittavansa mopoautoa."

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009861818.html

Miten joku voi olla noin pihalla ihan kaikesta?!

10

312

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Aika selvää ettei tuo tappo olekaan, tappo edellyttää että henkilö on tarkoituksella aikonut rysäyttää audinsa mopoauton hanuriin.

   • Anonyymi

    Jos kuski ei humalatilansa ja kovan ajonopeutensa vuoksi käsittänyt sitä, että tarkoitti nimenomaan tehdä mitä teki. Jälkikäteen ei edes muista, että oli tarkoituksen mukainen teko. Tällaista teoriaa on kenties sitten myös vaikea kumota.


   • Anonyymi

    Tappoon voi syyllistyä, jos tarkoittaa surmata uhrin. Siihen voi syyllistyä myös, vaikka mainittua tarkoitusta ei olisikaan, jos tekijä mieltää tekonsa seurauksena jonkun varsin todennäköisesti kuolevan. Juuri tästä viimeksi mainitusta syytteessä on kysymys, kun mopoauton matkustaja kuoli. Tätä kutsutaan todennäköisyystahallisuudeksi erotuksena tarkoitustahallisuudesta.


  • Anonyymi

   Meneekö tosiaan känni ja kova nopeus läpi lieventävinä asioina? No niinhän se tietenkin on vittusaatana että kun ajaa oikein kunnon kännissä ja lujaa, niin saattaahan sitä sattua kolareitakin vaikka ei tarkoittaisikaan, joten kannattaneeko noista nyt rangaistakaan mitenkään?

   • Anonyymi

    Kaaharikuskin mielestä ilmeisesti pitäisi mennä läpi. Olin niin kännissä, etten muista mitään. Enhän silloin voi olla syyllistynyt mihinkään, kun en kerta muista mitään.


   • Anonyymi

    Itse aiheutetulla päihtymyksellä ei ole vaikutusta lieventävänä tekijänä.

    Mutta yksi tilanne on, missä tekijä voi välttää sen, että hänet tuomittaisiin tahallisesta rikoksesta. Jos tekijä on niin päihtynyt, että sammuu, häntä ei voi pitää syyllisenä sen seurauksena tapahtuneeseen tekoon. Tahallisuus puuttuu silloin, mutta hänet voidaan tuomita huolimattomuudesta kylläkin.

    Jos siis mopoauton päälle ajanut olisi sammunut ennen kuin törmäsi autollaan uhrin ajoneuvoon, häntä ei voisi tuomita (tahallisesta) taposta.


  • Anonyymi

   Mies pyrkii siis katsomaan toisin.

  • Anonyymi

   Kyllä hovissa pitäisi tuolle naukujalle pistää vähän lisää kakkua kun kehtaa vielä valittaa tuomiosta. Olisi mielummin vaikka tappanut itsensä sillä ajolla.

  • Anonyymi

   Täysin pönttöpää kuski, vai koettaako joku puolustella tuollaista törppöä ?
   On täysin käsittämätöntä, miten tuollainen ääliö on päässyt autoilemaan eli millä kriteerillä ajo-oikeus on myönnetty ? Vähintä, mitä tuollaiselle täysin sekopäälle voisi antaa olisi ikuinen ajokielto. Onneksi menetti kolarissa autonsa romuksi, mutta ei saa missään nimessä päästää enää uudestaan ajamaan, vaan selliin mahdollisimman pitkäksi aikaa vedellä ja leivällä, niinkuin joskus aikaisemmin on vangeille tehty.

   • Anonyymi

    Eihän tuo sairas ja kohtuuton keuhkoamisesi ole terveen ihmisen tekosia vaikka Audi kuskin toiminta olikin tuomittavaa.
    Vai meinaatko, että kyseessä olevalle kuskille oli ajo-oikeuden myöntäjällä etukäteen tiedossa, että juuri tämä tulee humalapäissään mahdollisesti joutumaan onnettomuuteen?
    Ajokieltoa kuskille on varmaan tulossa mutta tuskin haluamaasi ikuista ja kohtuutontahan tuollainen olisi.
    Se ettei jossain vaiheessa tulevaisuudessa olisi täysin ajokelpoinen, ehkä jopa sinua parempi kuljettaja, ei toivomuksestasi huolimatta ole mitenkään pois suljettu vaihtoehto.
    Tuo toivomasi takavuosisatainen epäinhimillinen "karhunkoppi" hoito ei tälle vuosituhannelle enää kuulu, vaikka joitakin asiaa kannattavia sairasmielisiä idiootteja aina tapaasi joskus ilmoittautuukin olevan olemassa.


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Puhut olevasi hyvä ja kiltti ihminen

   Mutta todellisuudessa oletkin itsekeskeinen ja omahyväinen. Kaiken pitää pyöriä sinun ympärilläsi, kuten esimerkiksi tää
   Ikävä
   156
   1782
  2. Kimmo Kivelä mikä pösilö.

   Kirkkoherra kehtaa kitistä saamastaan kunniamerkistä. Onpa törkee äijä. Ei niin pientä ojaa että meidän kirkkoherralla
   Kiuruvesi
   21
   1245
  3. Olisin halunnut...

   Olisin halunnut jutella kaikki asiat selväksi. Olen joskus kirjoittanut tänne huonossa mielentilassa ja todella ajattele
   Ikävä
   89
   1124
  4. Nainen kaunokainen

   Mitä teet tänään illalla?
   Ikävä
   43
   1119
  5. Paljonko sinulla nainen on velkaa tai säästöjä?

   Sitä tässä mietin jatkoa ajatellen.
   Ikävä
   111
   936
  6. Kulta miten menee

   Mitä tunnet nyt.
   Ikävä
   66
   911
  7. Tänään on mun viimeinen päivä kanssas Sun

   Tänään on mun viimeinen päivä Kanssas sun, täydellinen Ennenkuin mun mentävä on Kaihtimien välistä valo Tunkeutuu uniisi
   Ikävä
   192
   856
  8. No jos sulla on muitakin ottajia

   niin siitäpä sitten vaan. Ehkä niitä on sitte helpompi lähestyä! Eikait tämmöistä vaikeaa ujoa tapausta hittovie kannata
   Ikävä
   45
   838
  9. Palasina edelleen ja paras pala hukassa loppuun asti

   💞 Mä et ketään viereeni kaipaa Itselleni toistelen et kaikki hyvin on En tahdo et kukaan Perääni soittaa Helpompi on o
   Ikävä
   113
   804
  10. Nyt faktoja tiskiin mies

   Kerro kaikki syyt miksi en kiinnosta. Arvaan jo joitain, mutta haluan kuulla ne sinulta.
   Ikävä
   68
   801
  Aihe