Ensimmäiset autismin ilmentymät

minkä ikäisenä ja mitä ilme...

Onko omia äitien kokemuksia siitä, minkä ikäisenä aloitte ensimmäisen kerran epäillä lastanne autistiseksi? Entä minkälainen käyttäytyminen sai aikaan epäilyn? Minkä ikäiselle lapselle yleensä voidaan antaa autismi diagnoosi?

13

7575

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Laritsa

      Oire oli yksin viihtyminen, ilmeni parivuotiaana.

    • Äiti

      Ei oppinut puhumaan. Ja puutteellinen kontakti.

      • äiti

        ei katsonut silmiin 2 vuotiaana.


    • anu

      Hei!
      Minulla on 7-vuotias autistinen poika. Hänelle tehtiin diagnoosi syksyllä 2001 hänen olleessa kolme vuotias.Vuotta aiemmin kävimme tutkimuksissa levottomuuden takia ja diagnoosi oli tuolloin levoton lapsi, ei merkkejä autismista, vuotta myöhemmin diagnoosi:lapsuusiän autismi.Autistiset piirteet hiipivät poikaan 2 ja 3 ikävuoden välillä.Sitä ennen hän oli kehittynyt kuin kuka tahansa pikku poika ja oppinut jopa puhumaan ja laulamaan monisanaisilla lauseilla,levoton hän oli jo pienenä ja ehkä nyt jälkeenpäin huomaan jotain piirteitä jotka silloin jäivät huomiotta kuten jäykkyys, säikähtely,valonarkuus silmissä yms.Nyt poika on täysin puhumaton, vaikeasti autistinen.

      • jussi

        Olisi vaan mielenkiintoista tietää mitkä tahot tutkivat lasta, kun tulokset olivat noin erilaiset. Luulisi että ensimmäisessä tutkimuksessa olisi jo pitänyt joitakin viitteitä näkyä sairaudesta. Ehkä niitä näkyikin, mutta haluttiin vaan rauhoitella vanhempia??


    • ritalin

      Jos lapsi oppii puhumaan tavallista aiemmin, voi jo tästä todeta aspergerin syndrooman. Sitä kutsutaan hyperlexiaksi ja se liittyy aspergerin syndroomaan.
      Monet ovat ihan normaaleja ja dignoosi yleisestikin voi jopa haitata as henkilöä, että työntäkää ne diagnoosinne sinne, mihin ei päivä paista. Pienenä vinkkinä: 15% ihmisistä on ei neurotypikaaleja ja as on enemmänkin lahja, kuin heikkous. Keskittyisitte diagnosoimaan jotain oikeasti haitallisia, kuten psykoja.

      • Asperger-pojan äiti

        Aspergerin syndroomaa sairastava voi myös kävellä tavallista aikaisemmin. Minun asperger-poikani käveli jo seitsemän kuukauden ikäisenä ja puhui useamman sanan lauseita 1 1/2-vuotiaana. As- piirteet alkoivat tulla esiin kolmevuotiaana. Diagnoosin saimme vasta vähän ennen kun poka täytti 6 vuotta, koska sinä vuonna oli se lääkärilakko emmekä päässeet ajoissa tutkimuksiin.


      • seija.

        Autismi on todellakin tietynlainen "alykkyyden laji"...useimmat autistiset ihmiset ovat tietyn kapean alan todellisia professionaaleja...

        ...eli osoittavat eriytynytta alykkyytta.


      • autistin äiti
        seija. kirjoitti:

        Autismi on todellakin tietynlainen "alykkyyden laji"...useimmat autistiset ihmiset ovat tietyn kapean alan todellisia professionaaleja...

        ...eli osoittavat eriytynytta alykkyytta.

        asia on kyllä niin ettei USEIMMILLA ole tätä lahjakkuutta.. alle puolella autisteista se on, mutta usein sitä ei löydetä juuri kapea alaisuuden takia.


    • äippä

      Huomasin pojastani "piirteitä" jo kun hän oli 4 kk. Hän huusi sylissä -rauhoittui sängyssään, ei katsonut minua kun syötin häntä ja oli selvästi kosketusarka. Diagnoosi annettiin kuitenkin 2½ vuotiaana vaikka epäilys autismista oli koko ajan. Poikaa tutkittiin/seurattiin 5 kuisesta asti.

      • Äiti

        Minä olin varmaankin viimeinen joka hyväksyi diagnoosin. Sillä lapsella ja minulla oli erilainen suhde ja on vieläkin, kun muilla ihmisillä ja lapsella. Voi olla kyllä sitäkin että en halunnut nähdä oli muuttenkin raskasta aikaa korvatulehdus kierre yms.


    • Anonyymi

      AUTISMIA EIKÄ ADH : tai EI ole koskaan ollutkaan vaan ne on keksitty , vasta 90- luvun lopulla! Se on ollu käytöshäiriöinrn ilkeä kakara, joka oli maalla samassa luokassa ei ollut edes tarkkailu luokkia kuten Helsingissä . !! Niin ne on nytkin samaa asiaa ilkeitä kakaroita ei muuta .

      • Anonyymi

        "AUTISMIA EIKÄ ADH : tai EI ole koskaan ollutkaan vaan ne on keksitty , vasta 90- luvun lopulla!"

        Väitteesi ei pidä paikkaansa. Käsitteen autismi nykymerkityksessään otti käyttöön Hans Asperger jo vuonna 1938. Kyseistä sanaa oli tosin alun perin käytetty jo vuonna 1911. Brittiläinen lastenlääkäri Sir George Frederic Still mainitsi ADHD:n ensimmäisen kerran jo vuonna 1902.

        "Se on ollu käytöshäiriöinrn ilkeä kakara, joka oli maalla samassa luokassa ei ollut edes tarkkailu luokkia kuten Helsingissä . !! Niin ne on nytkin samaa asiaa ilkeitä kakaroita ei muuta ."

        Nuo väitteesi ovat puhdasta ennakkoluuloa. Autistit eivät ole ilkeitä. Toki autisteilla on keskenään luonne-eroja, joten on heissä ilman muuta ilkeitäkin yksilöitä, mutta ihan yhtä lailla neuronormaaleissakin on ilkeitä yksilöitä, joten ei ilkeyttä voi pitää minään autisminkirjon ominaisuutena. Toki autisminkirjon ihmiset kokevat sosiaaliset tilanteet eri tavalla kuin neuronormaalit, mutta ei erilaisuus ole mitään ilkeyttä. Yksi autisminkirjon tyypillinen ominaisuus on korkea oikeudentunto.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Yritin nainen

      Kaikkeni ettei meidän välille syntyisi mitään. Tiesin jo hyvin alussa että sinä olet minun heikko kohta. Lopulta kuitenk
      Ikävä
      98
      1960
    2. Miksi et voi

      Soittaa tai laittaa viestiä
      Ikävä
      119
      1558
    3. Käärijä jättäytyy pois illan viisufinaalista

      https://www.is.fi/viihde/art-2000010420075.html Voi voi sentään! Kuka nyt Suomen pisteet jakaa. Tosi pölvästiä käytöstä
      Maailman menoa
      117
      1080
    4. Iso ikävä sinua nainen

      Aina vain, ei helpota millään. Ainoa varma helpotus olisi se et oltais yhdessä. Mutta se ei sinulle sovi.
      Ikävä
      32
      1019
    5. Mistä tykkäät

      Erityisesti kaivattusi olemuksessa
      Ikävä
      47
      929
    6. Kaikkien Vuosien Äitien Äiti

      Huomenna aamulla MTV:ssä vaihteeksi taas linssiluteet Martina ja isällään asuva tytär Vicotria ylistämässä toisiaan . Ai
      Kotimaiset julkkisjuorut
      162
      829
    7. Tunnustan nyt

      Tykkään katsella sua😍
      Ikävä
      36
      764
    8. Nainen, joskus päivällä kun tulet mieleen

      Olen puuhailemassa jotakin, yhtäkkiä ajattelen sinua, että olisit minun ja pääsisin iloitsemaan läsnäolostani, silloin k
      Ikävä
      30
      741
    9. Nainen, monta kertaa epäilin sinua

      ja koit sen syytöksinä ja ehkä jonkinlaisena vihan tai antipatian osoituksena, etten esim. sietänyt sinua tai oletin sin
      Ikävä
      51
      731
    10. Hyvää yötä

      Naiselle, joka ikävöi. 🩷
      Ikävä
      25
      653
    Aihe