Ensimmäiset autismin ilmentymät

minkä ikäisenä ja mitä ilme...

Onko omia äitien kokemuksia siitä, minkä ikäisenä aloitte ensimmäisen kerran epäillä lastanne autistiseksi? Entä minkälainen käyttäytyminen sai aikaan epäilyn? Minkä ikäiselle lapselle yleensä voidaan antaa autismi diagnoosi?

13

7634

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Laritsa

      Oire oli yksin viihtyminen, ilmeni parivuotiaana.

    • Äiti

      Ei oppinut puhumaan. Ja puutteellinen kontakti.

      • äiti

        ei katsonut silmiin 2 vuotiaana.


    • anu

      Hei!
      Minulla on 7-vuotias autistinen poika. Hänelle tehtiin diagnoosi syksyllä 2001 hänen olleessa kolme vuotias.Vuotta aiemmin kävimme tutkimuksissa levottomuuden takia ja diagnoosi oli tuolloin levoton lapsi, ei merkkejä autismista, vuotta myöhemmin diagnoosi:lapsuusiän autismi.Autistiset piirteet hiipivät poikaan 2 ja 3 ikävuoden välillä.Sitä ennen hän oli kehittynyt kuin kuka tahansa pikku poika ja oppinut jopa puhumaan ja laulamaan monisanaisilla lauseilla,levoton hän oli jo pienenä ja ehkä nyt jälkeenpäin huomaan jotain piirteitä jotka silloin jäivät huomiotta kuten jäykkyys, säikähtely,valonarkuus silmissä yms.Nyt poika on täysin puhumaton, vaikeasti autistinen.

      • jussi

        Olisi vaan mielenkiintoista tietää mitkä tahot tutkivat lasta, kun tulokset olivat noin erilaiset. Luulisi että ensimmäisessä tutkimuksessa olisi jo pitänyt joitakin viitteitä näkyä sairaudesta. Ehkä niitä näkyikin, mutta haluttiin vaan rauhoitella vanhempia??


    • ritalin

      Jos lapsi oppii puhumaan tavallista aiemmin, voi jo tästä todeta aspergerin syndrooman. Sitä kutsutaan hyperlexiaksi ja se liittyy aspergerin syndroomaan.
      Monet ovat ihan normaaleja ja dignoosi yleisestikin voi jopa haitata as henkilöä, että työntäkää ne diagnoosinne sinne, mihin ei päivä paista. Pienenä vinkkinä: 15% ihmisistä on ei neurotypikaaleja ja as on enemmänkin lahja, kuin heikkous. Keskittyisitte diagnosoimaan jotain oikeasti haitallisia, kuten psykoja.

      • Asperger-pojan äiti

        Aspergerin syndroomaa sairastava voi myös kävellä tavallista aikaisemmin. Minun asperger-poikani käveli jo seitsemän kuukauden ikäisenä ja puhui useamman sanan lauseita 1 1/2-vuotiaana. As- piirteet alkoivat tulla esiin kolmevuotiaana. Diagnoosin saimme vasta vähän ennen kun poka täytti 6 vuotta, koska sinä vuonna oli se lääkärilakko emmekä päässeet ajoissa tutkimuksiin.


      • seija.

        Autismi on todellakin tietynlainen "alykkyyden laji"...useimmat autistiset ihmiset ovat tietyn kapean alan todellisia professionaaleja...

        ...eli osoittavat eriytynytta alykkyytta.


      • autistin äiti
        seija. kirjoitti:

        Autismi on todellakin tietynlainen "alykkyyden laji"...useimmat autistiset ihmiset ovat tietyn kapean alan todellisia professionaaleja...

        ...eli osoittavat eriytynytta alykkyytta.

        asia on kyllä niin ettei USEIMMILLA ole tätä lahjakkuutta.. alle puolella autisteista se on, mutta usein sitä ei löydetä juuri kapea alaisuuden takia.


    • äippä

      Huomasin pojastani "piirteitä" jo kun hän oli 4 kk. Hän huusi sylissä -rauhoittui sängyssään, ei katsonut minua kun syötin häntä ja oli selvästi kosketusarka. Diagnoosi annettiin kuitenkin 2½ vuotiaana vaikka epäilys autismista oli koko ajan. Poikaa tutkittiin/seurattiin 5 kuisesta asti.

      • Äiti

        Minä olin varmaankin viimeinen joka hyväksyi diagnoosin. Sillä lapsella ja minulla oli erilainen suhde ja on vieläkin, kun muilla ihmisillä ja lapsella. Voi olla kyllä sitäkin että en halunnut nähdä oli muuttenkin raskasta aikaa korvatulehdus kierre yms.


    • Anonyymi

      AUTISMIA EIKÄ ADH : tai EI ole koskaan ollutkaan vaan ne on keksitty , vasta 90- luvun lopulla! Se on ollu käytöshäiriöinrn ilkeä kakara, joka oli maalla samassa luokassa ei ollut edes tarkkailu luokkia kuten Helsingissä . !! Niin ne on nytkin samaa asiaa ilkeitä kakaroita ei muuta .

      • Anonyymi

        "AUTISMIA EIKÄ ADH : tai EI ole koskaan ollutkaan vaan ne on keksitty , vasta 90- luvun lopulla!"

        Väitteesi ei pidä paikkaansa. Käsitteen autismi nykymerkityksessään otti käyttöön Hans Asperger jo vuonna 1938. Kyseistä sanaa oli tosin alun perin käytetty jo vuonna 1911. Brittiläinen lastenlääkäri Sir George Frederic Still mainitsi ADHD:n ensimmäisen kerran jo vuonna 1902.

        "Se on ollu käytöshäiriöinrn ilkeä kakara, joka oli maalla samassa luokassa ei ollut edes tarkkailu luokkia kuten Helsingissä . !! Niin ne on nytkin samaa asiaa ilkeitä kakaroita ei muuta ."

        Nuo väitteesi ovat puhdasta ennakkoluuloa. Autistit eivät ole ilkeitä. Toki autisteilla on keskenään luonne-eroja, joten on heissä ilman muuta ilkeitäkin yksilöitä, mutta ihan yhtä lailla neuronormaaleissakin on ilkeitä yksilöitä, joten ei ilkeyttä voi pitää minään autisminkirjon ominaisuutena. Toki autisminkirjon ihmiset kokevat sosiaaliset tilanteet eri tavalla kuin neuronormaalit, mutta ei erilaisuus ole mitään ilkeyttä. Yksi autisminkirjon tyypillinen ominaisuus on korkea oikeudentunto.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      134
      3619
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      110
      1419
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      271
      1330
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      69
      1249
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      17
      1144
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1081
    7. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      45
      1038
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      1029
    9. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1026
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      53
      938
    Aihe