Moniko ihminen vastustaa ay-liikkeiden

Anonyymi-ap

mielenilmauksia ja muita työtaistelutoimia ?
Eduskunta vaalien tulos ja järjestäytymisasteen muutoksethan sen rehellisesti kertovat.
Kevään vaaleissa ay-liikkeen "tukipuolueet" (sdp ja vas)saivat 27% kannatuksen ja hallituspuolueet lähes 50% äänistä.
Sak, akava sekä sttk:n järjestäytymisaste on pudonnut 2001-2021 71,2 prosentista 54,7 prosenttiin (kl 7.9.2023) joka kertoo sen ettei jäsenet ole olleet tyytyväisiä valittuun linjaan johon ovat kuuluneet esim. satamien ja lentoliikenteen häiritseminen , poliittiset lakot ja toimet joilla maamme mainetta on koeteltu huonommalla työrauhalla mitä esim. Saksassa ja muissa pohjoismaissa.

Kuinka arvelette jäsenmaksun maksajien suhtautuvan siihen jos vaikka lentokenttä palveluiden mielenilmauksen takia jäsenenne lomamatka häiriintyy ?
Oletteko todella niin sokeita ja jumiutunut viime vuosisadan ay änkyröiden toimintatavoille että luulette pysäyttävänne jäsenkadon näillä nykyisillä poliittisilla mielenilmauksilla ja tulevilla lakoilla ?

Ytk:n jäsenmäärä se vain jatkaa kasvuaan niin pitkään kunnes ymmärrätte että suurin osa Suomalaisista ei halua lisää vastakkainasettelua eikä minkäänlaisia työtaistelu toimia.

Muistakaa aina että hallitusohjelmassa mainittujen toimien jälkeenkin maamme sosiaaliturva on maailmassa huippuluokkaa ja todella antelias.
Muissa maissa kateellisena katsovat kuinka suomella voi olla kaikkeen tähän paaposimeen varaa, eihän meillä olekkaan joten jokaisen on syytä varautua siihen että tämä on vasta alkua jos emme halua seurata kreikan tietä.

24

418

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Minä vastustan ulosmarsseja ja poliittisia lakkoja.

      Vasemmistopopulisteja on 25% kansasta. Näistä radikaaleja ehkä 5%. Eli pari prosenttia. Ay-demarit pakottavat ihmisiä lakkoilemaan, mikä on lainvastaista.

      • Anonyymi

        "Minä vastustan ulosmarsseja ja poliittisia lakkoja."

        ...

        Eli vastustat suomalaisten perustuslaillisia oikeuksia osoittaa mieltään.

        Se, että väitetään mieltään osoittavia "vasemmistopopulisteiksi" ei muuta asiaa muuksi, osoittaa vain alkuperäisen kirjoittajan ilmeistä halua rajoittaa suomalaisten oikeuksia. Ilmeisesti alkuperäinen kirjoittaja haluaa suomestakin jonkinlaisen diktatuurin.


    • Anonyymi

      AY-liikkeiden jäsenmäärä kertoo siitä, ettei jäsenet ole olleet tyytyväisiä minimikorotuksiin palkoissa vaan vaaditaan isompia korotuksia jotta ostovoima kasvaa. Samoin ollaan oltu tyytymättömiä ettei edes ole haluttu taistella näiden korotusten puolesta, eli lakkoilla.

    • Anonyymi

      Pitäskö tehdä töitäkin välillä tun ostovoiman eteen eli heiluttaa hanskoja niin sitten on mukava ostaa akalle Ikean krääsää jos sitten lohkeaisi...

    • Anonyymi

      Moni ja enemmän kuin moni vastustaa mielenilmauksia.

      Kysymys on vasemmistopopulismista, demareiden kiukuttelusta valtaan päässeille puolueille. Ei näin maata kehitetä. Lindtman, Li Andersson, Riku Aalto, Elorantanta, Rytkölä, ...

      Naurettavaa, että Tehy kiusaa työnantajaa ulosmarsseilla seuraavassa virkkeessä jo itkee apua työnantajalta häirinnän karsimiseksi. Ammattiliitot ovat munattomia ja monet heidän johtajistaankin. Ei näin maata kehitetä.

      • Anonyymi

        jäsenistö on munaton. Ja ay-pomot kyllä sen tietävät.
        Jäsenistöstä ideologisia (vahva luokkaidentiteetti) on pieni osa. Loput pitävät ammattiliittoon kuulumista vain jonkinlaisena asiakkuussuhteena. Odottavat että liitto auttaa ilman että itse pitää jotakin konkreettista tehdä ja osallistua. Heti kun lakkoavustukset loppuu valtaosa
        menee töihin. 5 - max. 10 prosenttia jäsenistöstä (vahva luokkaidenteetti) pysyy tarvittaessa lakossa maailman tappiin vaikka lakkoavustukset loppuisivat.


    • Anonyymi

      Meidän firman henkilökunnasta noin 8% kuuluu liittoon, ilmeisesti liki kaikki kassaan. Tämä oli viime kevään tilanne, tuskin isoa muutosta tullut.

    • Anonyymi

      YTK:ssa jäseniä eri toimialoilta yli 500 000. Ansiosidonnaisen saa kassasta, eikä tarvitse maksaa liitoille joka tilistä. Sama palkka olet liitossa tai et. Kuka haluaa lakkoilla ja vittuilla työnantajalle, kun ollaan samassa veneessä? Työnantaja antaa töitä, ei ammattiliitto.

      Parasta työsuhdeturvaa on yrityksen hyvä kannatavuus. Parasta sosiaaliturvaa on mennä töihin.

    • Anonyymi

      SAK on Suomen suurin työttömyyden aihauttaja ja ylläpitäjä. Ei mitään yleishyödyllistä. Onko ulosmarssit ja lakoilla uhkailu, hyökkäys demokraattisesti valittua Eduskuntaa kohtaan yleishyödyllistä? Ei ole. Osingot verolle ja äkkiä.

    • Anonyymi

      Ainakaan lakkoporteilla ei kukaan tullut ole koskaan vastustamaan kusiruuttapartioitamme jotka ruiskuttavat siankusta ja lietettä rikkurien päälle lakon vallitessa.
      Talkoo-Taavetti

      • Anonyymi

        Lakkoon ei ole pakko osallistua. Töihin saa mennä, koska työt eivät ole lakossa. Töihin menon estäminen ja töihin menevien nimittely on maalittamista. Se on rikos. Rikoksesta pitää rangaista. Sen tekee vähintään karma. Se on varma.


    • Anonyymi

      Itse en ole lakkoillut koskaan enkä kuulunut liittoihin vaikka olen ollut aina huonolla palkalla pätkätöissä.

      • Anonyymi

        Jäi laittamatta koskaan ei ole ollut varaa matkailuun, sisustamiseen , ulkona syömiseen, mihinkään harrastus juttuun.
        Siltikään en lakkoile teidän laiskojen tollojen takia.


    • Anonyymi

      Minua ei haittaa ollenkaan nämä mielenilmaukset, parasta toki on lakkojen aikaan kun hommia saa painaa niin paljon kuin jaksaa ja ylityöprosentit juoksevat.

      Itse kannustan meillä lakkoilemaan ihan reippaasti.

    • Anonyymi

      Ulosmarssit ja lakot ovat vasemmistoliittolaisten ja ay-demareiden masinoimia, kun puolueet ovat oppositiossa. Niitä nähtiin Sipilän hallituksen aikana, niitä esiintyy nyt Orpon hallituksen aikana. Hallituksen ohjelma ei ole se pääsyy, vaan veruke. Marinin hallituksen ohjelmassa oli suurempia työelämämuutoksia, kuten eläkeputken poisto ja työttömien työhakupakko kakkosen käyttöönotto. Silloin ei ollut ulosmarsseja, mielenosoituksia eikä lakkoja. Miksi? Siksi, että kysymys on politiikasta. Poliittisista lakoista, kuten on jo kerrottu. Ei asiakysymyksistä, vaan politiikasta.

      Vasemmistopuolueita kannattaa noin 25% suomalaisista. Kuinka paljon vastustaa vasemmiston poliittisia toimenpiteitä? Siis ainakin 75% suomalaisista.

    • Anonyymi

      Suomalainen normiduunari on laumasielu, lampaita pitää paimentaa muka niiden parhaaksi. No lihoiksihan ne laitetaan kun on ensin hyväksikäytetty. Luottamusmies tekee mitä liitto käskee.

    • Anonyymi

      Ay-pomot ne tässä masinoivat näitä mielenilmauksia ja lakkoja. Nämä on sitten nätisti naamioitu että työväki vastustaa hallituksen kaavailemia välttämättömiä uudistuksia.

      Todellisuus on toinen. Alati kuihtuva Ay-liike huolestuttaa ammattiliittojen herroja. Jos jäsenistö katoaa heidän ympäriltään, niin miten näille poloisille sitten käy? Menisikö vaikka teknologialiiton pomo telakalle hitsaamaan tai rakennusliiton pomo raksalle lautoja kantamaan?

      Herätkkää, rehellistä työtä tekevät Suomen tyäläiset! Ei nämä Ay-herrat välitä teistä pätkääkään, omaa etuaan ne tässä ajavat. Istuvat teidän prc:llä tuleen!

      • Anonyymi

        Liittokierroksella on sovittu asiat työnantaja puolen ja työntekijäpuolen kesken .Tuon kautta pyritään turvaamaan työrauha. Ay liikkeet eivät ole sitä lähteneet rikkomaan, vaan hallitus joka kesken sopimuskauden puuttuu työmarkkina asioihin pyrkien sanelemaan työehdot ja sellaista valtaa ei omaa Suomessa mikään taho. Ei hallitus sen enempää kun eduskunta .

        Hallituksemme on lähtenyt mielivaltaisiin toimiin joilla ei ole minkäänlaista laillisuus pohjaa. Tottakai liitot vastaavat laittomuuksiin ,ryhtyen toimiin niiden pysäyttämiseksi. Lakeja ja toimivallan rajoja se on hallituksen jäsentenkin noudatettava.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Liittokierroksella on sovittu asiat työnantaja puolen ja työntekijäpuolen kesken .Tuon kautta pyritään turvaamaan työrauha. Ay liikkeet eivät ole sitä lähteneet rikkomaan, vaan hallitus joka kesken sopimuskauden puuttuu työmarkkina asioihin pyrkien sanelemaan työehdot ja sellaista valtaa ei omaa Suomessa mikään taho. Ei hallitus sen enempää kun eduskunta .

        Hallituksemme on lähtenyt mielivaltaisiin toimiin joilla ei ole minkäänlaista laillisuus pohjaa. Tottakai liitot vastaavat laittomuuksiin ,ryhtyen toimiin niiden pysäyttämiseksi. Lakeja ja toimivallan rajoja se on hallituksen jäsentenkin noudatettava.

        Eduskunta säätää lait ja velvoittaa kansalaiset ja yhteisöt toimimaan niiden mukaan.

        Hyvä että liittojen laittomat lakot tulevat sanktioiduksi paremmin. Korvaukset pitäisi olla vaan oikeasti haitan suuruiset. Samoin poliittiset lakot pitäisi rajata kohtuullisen mittaisiksi. 5 minuutin hiljainen hetki voisi olla sopiva mielenilmaus.


    • Anonyymi

      Lakkovahtien avustusryhmät, ruuttaryhmät ruiskuttaen siankusta ja lietettä rikkurien päälle , estäen lakonalaisen työn tekemisen, estävät sen osaltaan että periksi ei nyt annetakaan kuten joskus aiemmin on totuttu suostumaan kiltisti kaikkiin huononnuksiin.

      • Anonyymi

        Sopii yrittää, on aika monella lakkovahdilla silmä musta :D


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Ahtisaari ei pitänyt ammattiliittojen kabinettipolitiikasta.

      (Helsingin Sanomat, nettisivun kirjoitus)
      "Marraskuussa 1993 Martti Ahtisaari puhui Sdp:n puolue- ja ammattiyhdistyseliitille Helsingin työväentalolla. Puhe synnytti vastaanottajissa suuren tunnekuohun.

      Tunnelma oli aluksi jossain uteliaan ja uneliaan välillä, kunnes yhtäkkiä kaikki muuttui. Kesken puheen Ahtisaari ilmoitti herättävänsä kaikki ne, jotka olivat siihen asti ehkä nukkuneet. Hän tempaisi povitaskustaan paperin ja herätti yleisön huomion kertomalla ”ystävän kirjeestä”, jonka hän luki läsnä olevalle puolue- ja ammattiyhdistyseliitille vasten kasvoja. Puhe muuttui radikaaliksi.

      ”Meidän valtiosääntömmehän ei tunne puoluelaitosta. Sen mukaan valta kuuluu kansalle, jota käyttää sen valitsema eduskunta. Käytäntö on kuitenkin muodostunut sellaiseksi, että kansan mielestä sen itsensä valitsema eduskunta on joukko valtaa vailla olevia epäitsenäisiä onnenonkijoita. Todellista valtaa käyttävät puolue-eliitit, jotka hämärissä kabinettineuvotteluissa keskenään ja muiden korporaatioiden napamiesten kanssa sopivat, mitä kansanedustuslaitos ja hallitus päättävät. Groteskiudestaan huolimatta tämä kuva paljastaa mielestäni paremmin kuin ’valtiollistuminen’, mikä on kansanvallan ongelma. Kysymys on vallan ja vastuiden oikeasta jaosta. Historiallisen kehityksen seurauksena puoluelaitokselle on luisunut vääränlaista valtaa ja enemmän kuin se kykenee kunnialla kantamaan.”

      Seisoin Helsingin työväentalon parvella vieressäni pitkään sosiaalidemokraattista puoluetta töikseen seurannut Helsingin Sanomien toimittaja Unto Hämäläinen. Huomasin Hämäläisen valahtaneen paperinvalkeaksi. ”Mitä ihmettä täällä tapahtuu?” hän totesi puoliääneen.

      Salissa alkoi levitä epäuskoinen mouru. Ahtisaaren ystäväkirje jatkui:

      ”-- Mitä vähemmän puolueet käyttävät suoranaista päätäntävaltaa, sitä uskottavampia ne ovat mielipidevallan käyttäjinä. En usko, että maahamme säädetty puoluelaki on ollut eduksi demokratian kehittymiselle. Puolueille ei olisi koskaan pitänyt antaa oikeutta valtiollisten ja kunnallisten vaalien ehdokasasetteluun, tämä oikeus olisi pitänyt säilyttää pelkästään tarkoitusta varten perustetuilla valitsijamiesyhdistyksillä.”

      Kirjeen oli Ahtisaarelle lähettänyt kansandemokraatti Kalevi Suomela, rauhanliikkeen aktivisti, Sadankomitean perustaja, Suomen Rauhanliiton pitkäaikainen puheenjohtaja, vapaa kirjoittaja ja kolumnisti. Kirjoittajan nimeä Ahtisaari ei tilaisuudessa kertonut, ja tämän henkilöllisyyden selvittämisestä syntyi ajojahti.

      Tilanne työväentalolla oli kaoottinen, osa yleisöstä halusi poistua paikalta mahdollisimman pian ja näyttävästi. Tunnekuohussa moni unohti takkinsa tai salkkunsa kokouspaikalle. Muuan ay-liikkeen keskeinen johtaja ilmaisi puheen jälkeen itseään suorasanaisesti: ”Päätitte sitten kusta ikonostaasiin.”

      MIELIPAHALLE oli aiempaa pohjaa. Ahtisaari oli jo Sdp:n järjestämässä esivaalissa tuhonnut puolueen itseoikeutetun presidenttiehdokkaan ja pitkäaikaisen puheenjohtajan Kalevi Sorsan kuningastien. ...

      ... Esivaalin tuloksen ei kuitenkaan olisi pitänyt jättää sijaa jossitteluille. Ahtisaari sai 75 649 ääntä, Sorsa 42 442. Esivaalissa oli pyydetty laittamaan ehdokkaat paremmuusjärjestykseen. Ehdokkaita oli viisi, ja äänestäjistä kolmannes ei sijoittanut Sorsaa lainkaan kahden parhaan joukkoon.

      Eliitti eli sumussa ja vihassa. Tulosta ei voinut selittää edes sillä, että vaaliin olivat saaneet osallistua muutkin kuin puolueen jäsenet – toki sitäkin selitystä käytettiin. Ja kun maailmalta saapunut Ahtisaari nyt käytännössä ehdotti yhteiskunnalliseen päätöksentekoon ja elinkeinoelämään laajasti ulottuneen demarimafian kastroimista, muuttui aiempi epäluulo vastenmielisyydeksi. Ahtisaaren ja puolue-eliitin välit eivät korjaantuneet koskaan.

      Ahtisaari kritisoi liiallista ja vääriin paikkoihin tunkeutunutta puoluevaltaa. Tälle näkemykselle oli varmasti perusteita myös Suomen ulkopolitiikan ja erityisesti ulkoministeriön piiristä. On ilmeistä, että Ahtisaari oli itse nähnyt monen lahjakkaan henkilön joutuneen työssään sivuraiteelle tai tulleen ohitetuksi ministeriön nimityksissä väärän puoluekannan tai henkilökohtaisten kaunojen takia.

      Ahtisaari oli myös tehnyt jo esivaalin aikana kylmäävän havainnon. Puolue-eliitit eivät vaikuttaneet tuntevan niitä suomalaisia, joita hän itse kohtasi matkoillaan. Hän luki epätoivoisia kirjeitä ja näki, kuinka laman myötä kaiken menettäneet ihmiset pidättelivät kyyneleitä ja kokoilivat itsetuntonsa rippeitä. Ahtisaareen luotettiin tavalla, jota valtaosa poliitikoista ei koskaan tullut tuntemaan.

      Yksi Ahtisaaren kampanjatiimin politiikan kieleen tuomista sanoista oli kansalaisyhteiskunta. Sosiaalidemokraattisen puoluekoneiston rattaissa termistä aluksi ilahduttiin, sillä se kuulosti hyvältä syyltä ohjata lisää valtion rahaa puolueen piirissä tapahtuvaan järjestötoimintaan.

      Mutta presidenttiehdokkaan kampanjabussissa kansalaisyhteiskunnan ajateltiin tarkoittavan jotakin aivan muuta."

    • Anonyymi

      Tuossa aiemmin joku kirjoitti että lakkovahdilla musta silmä ?
      Mitähän kun me lakkovahtien avustusryhmän jäsenet työnnämme siankusiruutan rikkurin " mustasta silmästä" sisään ja ruuttaamme sankoruiskulla siankusta sisään ja samalla suditaan tärpätillä munat ?
      Mitenkäs sitten suu pannaan ?

      Talkoo-Taavetti

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1315
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1227
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1155
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1070
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      60
      888
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      76
      762
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      692
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      691
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      669
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      656
    Aihe