kissa eroon kukista

kukkien ystävä

miten saisin hellin keinoin kissani (6kk) lopettamaan kukkieni "tuhoamisen". kissa ei syö kukkia vaan repii kukista lehdet/varret irti juurineen päivineen ja leikkii niillä sitten erittäin tyytyväisenä, vaikka kissalla on leluja ihan omasta takaakin :) lisäksi kissa levittelee kaikki mullat pitkin lattiaa. minulla on kissan karkoitetta mutta se ei auta!
kertokaa joilla on onnistuneita keinoja :) kiitos

16

2294

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mari

      Odotat kissaa kukan lähellä ja aina, kun menee lähelle sumutat päin.

      • oppii

        Joka kerta, kun kissa menee kukkia tonkimaan, sano tiukka "EI" ja vesisuihku naamalle, varmasti oppii. Pikkuhiljaa riittää pelkkä "ei". Säännöllisesti kun kieltää samasta asiasta, jopa kissan on pakko uskoa, että niin ei saa tehdä.
        Myrkylliset kasvit kannattaa pitää kissojen ulottumattomissa, mutta mielestäni ei muita. Kyllä kissankin pitää oppia tavoille ;)


    • tai pois

      Niin meillä ainakin. Kukat ovat hienossa rivissä seinällä, kissojen ulottumattomissa, ei tarvitse murehtia onko joukossa myrkyllisiä tai mitä se kissa niille tekee yksinään ollessaan..

      • Anonyymi

        hyvä idea !


    • Satru

      Kukat amppeileihin ja seinille hyllyille, niin ettei kissa niihin käsiksi pääse.

      Vesisuihkulla opettamisessa on se huonopuoli, että kissa oppii yhdistämään veden rankaisuun ja sitten joskus mahdollinen pesu tai muu toimenpide johon vettä liittyy saattaa muodostua hankalaksi. Näyttelykissoille vesisuihkua ei kannata käyttää, koska sielä on käytössä pöytien puhdistamiseen suihkepullot ja jos kissa oppii sellaista pelkäämään niin ongelmia on luvassa..

      • Totta puhut.

        Meilläkin kisut yhdistivät sumutinpullon epämiellyttäväksi pelkästään siitä kun kuumassa autossa oli pakko niiden oloa koittaa helpottaa, siispä sumutimme hiukan vettä. Vettä kissat eivät pelkää mutta sitä pulloa kyllä..


      • Mirnau
        Totta puhut. kirjoitti:

        Meilläkin kisut yhdistivät sumutinpullon epämiellyttäväksi pelkästään siitä kun kuumassa autossa oli pakko niiden oloa koittaa helpottaa, siispä sumutimme hiukan vettä. Vettä kissat eivät pelkää mutta sitä pulloa kyllä..

        Meillä siirrettiin kukat ylös ulottumattomiin, kun ei tehonnut sitten mikään kielto. Suihkepulloon kiinnittyi vain kovin epämieluisia mielikuvia. :) Ei tarvitse enää kuin sitä vilauttaa, niin painuu kissa piiloon.

        Mutta kuivattuja ruusuja se ei suostu jättämään rauhaan millään. Kirjahyllyn päällä luulin niiden olevan turvassa, mutta kun ei... Jotenkin hää oli itsensä keinotellut sinne. Ja ulko-ovessa olevaan kuivakukkakranssiin, vai mikä liekään, yrittää kissa hyppimällä päästä käsiksi. :) Eikä se edes syö niitä kukkia, vaan leikkii niillä. Ottaa suuhun ja sylkee pois, ja näpsii tassuineen murskaksi. Mitähän iloa siitäkin sitten saa..

        Tutkimattomat ovat kissain tiet.


      • sanna
        Mirnau kirjoitti:

        Meillä siirrettiin kukat ylös ulottumattomiin, kun ei tehonnut sitten mikään kielto. Suihkepulloon kiinnittyi vain kovin epämieluisia mielikuvia. :) Ei tarvitse enää kuin sitä vilauttaa, niin painuu kissa piiloon.

        Mutta kuivattuja ruusuja se ei suostu jättämään rauhaan millään. Kirjahyllyn päällä luulin niiden olevan turvassa, mutta kun ei... Jotenkin hää oli itsensä keinotellut sinne. Ja ulko-ovessa olevaan kuivakukkakranssiin, vai mikä liekään, yrittää kissa hyppimällä päästä käsiksi. :) Eikä se edes syö niitä kukkia, vaan leikkii niillä. Ottaa suuhun ja sylkee pois, ja näpsii tassuineen murskaksi. Mitähän iloa siitäkin sitten saa..

        Tutkimattomat ovat kissain tiet.

        meillä yritettiin nostaa kukkia seinä hyllyille, mutta kissa kyllä hypää melkoisen korkealle joten ei välttämättä kaikilla toimi. nyt kukat on melko matalilla kukkatasoilla eikä kissa enään edes yritä kukkia ei edes silloin kun ollaan poissa, se ei nimittäin syö kukkia repii vain lehtiä ja jättää lattialle lojumaan. ei siis ole lehtiä pitkään aikaan näkynyt. Tiukka ei viikon verran ja sillä oppi, nyt jos yrittää tehdä jotain kiellettyä pelkkä ei tavallisella äänellä riittää. Kaikki kissatei opi yhtä nopeasti joten kärsivällisyyttä. eiköhän se siitä ajan kanssa opi, toivotaan ainakin:) meidän kissa on nyt 8kk


    • Milla

      Sama ongelma oli ennen.. :) Sumutepullollahan me ekaks niitä "rangaistiin" mutta ajan kanssa ne sitten tottu siihen ja rupes olee välinpitämättömiä, mutta siinä vaiheessa näitä hetkiä, milloin sumutepulloa tarvis, tuli jo niin harvoin eikä enää ollenkaan. Pitää vain jollain tavalla osoittaa kissalle pitkäjänteisesti, että se mitä hän tekee, on väärin ja "rangaistavaa".

    • Eeva1234

      Peitä kaikkien kukkien multa koristekivillä, niitä saa ainakin Tiimareista. Kissa jättää ainakin mullan rauhaan ja ruukuistakin tulee paljon kivemman näköiset! Jotkut ovat kasvattaneet heinänorasta kissalle natusteltavaksi ja näin kissa on jättänyt muut kasvit rauhaan, sitäkin voisit kokeilla.

      Kuulemma tuo menee iän kanssa ohi joten jos ei muu auta niin siirrä kasvit kissan ulottumattomiin ja oottele ajan kanssa. :)

      Muistathan siirtää ainakin myrkylliset kasvit kissan ulottumattomiin!

      • ja kellä ei.

        Itsellä kissa vanhusten suurinta hupia on edelleen kasvien repiminen. :)


    • piiperrys

      Voit laittaa kukkien juurelle pahvikiekot, niin ei ainakaan multia levittele. Vesisuihku pullosta on hyvä konsti jos olet paikalla ja heti kun kissa menee kukkia raapimaan, niin suihkaus pullosta.

    • kokeiltu

      Sama ongelma oli meilläkin. Lakkasi kuin seinään heti kun ostin kissanruohoa. Oletko kokeillut? Kissathan tarvitsevat ruohoa suolistonsa puhdistukseen. Ruohossa lienee jotain vitamiinejakin. Ruohon pitää olla oikeanlaista: kaupasta saa kissanruohoa valmiissa ruukussa, se kestää kasteltuna kunnes kissat järsivät sen loppuun. Kissanruohoa saa myös siemeninä, ja itse voi viljellä myös vehnänorasta, joka sopii kissojen syötäväksi.

      Ruukkukasvit ovat tosiaan meillä saaneet olla rauhassa sen jälkeen kun kissoille tuli omat syötävät.Kissanruoho on syöty jo aivan loppuun, pian ostan uuden ruukullisen. Koetin viljelläkin ja se herätti kissoissa kiinnostusta, mutta multakerros oli niin ohut tai ruohon juuret niin lyhyet, että kissat vetivät aina mullankin lattialle ruohoa nyhtäessään. Valmis ruoho maksoi noin viisi euroa, kukkakaupoista, ja kesti siis pitkään.

    • kukkien ystävä

      minäpä menen ja ostan sitä kissoille tarkoitettua ruohoa jospa se tepsisi!! suihke pulloa en viitsi käyttää syystä että kissa on suunniteltu näyttelyyn vietäväksi.
      aivan mahtavaa kun kerroitte miten olette itse ongelmasta selvinneet!!!!!

      • unipossu

        ...mie kyllästyin ja vein kukat siskolle hoitoon, voivatkin nykyisin paljon paremmin. kokeilin kaikkea mahdollista...karkotteita (ei muuten auttanu mikään neljästä kokeilemastani), pahvia ruukun päällä (pakostakin pieni rako jää, ja multa löytää taas tiensä lattialle kun ruukkua vähän tönäisee...), folioa ruukun alle...koristekiviä (niillä vasta kiva leikkiä! ja alta löytyy jälleen multaa...), omaa ruohoakin on kisuilla kokoajan ulottuvilla. korkealle ei kukkia voi nostaa, kun riiviö kiikkuu seiniä pitkin kattoon asti... sumutinpullollakaan ei voi olla aina sumuttamassa ja kieltämässä, töissäkin täytyy käydä... no, pitää jonkun vuoden päästä kokeilla josko remu ois sen verran rauhoittunut että jättäisi viherkasvini rauhaan:) (kuivakukat on kaapissa pikku tassujen ulottumattomissa...)ikää herralla 1v. :) mutta tsemppiä sinulle kukkien ystävä:)


    • Anonyymi

      Joko vesisumutinpullo- koulutus, tai ellei se tepsi, niin sitten valitset joko kasvit tai kissan.
      Sinänsä kissahan tuolla toiminnalla etsii aktiviteettia, jossa voi olla yhteydessä luontoon.
      Käykö miten usein ulkona valjaissa?
      Oma kissani nuoruuden huumissaan tihutöitä teki kasveista muutamalle.
      Ei enää.
      Se käy ulkona vähintään neljästi viikkoon noin kaksi tuntia/kerta. Valjaissa siis. Siellä se saa tutkia kasveja, kokea tuulta, hellettä, sadetta mitä ikinä onkin, ja tarkkailla lintuja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      128
      4815
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3056
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1777
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1740
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1591
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1451
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      18
      1218
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1189
    9. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1157
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1147
    Aihe