Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Liittymissä oikominen vastaantulijan kaistaa hyödyntäen

Anonyymi-ap

Tämä pitäisi laittaa johonkin Lahden paikallisiin liikenne käyttäytymistä ihmetteleviin palstoihin, mutta uskon että tämä sama ilmiö on lisääntymään päin muuallakin päin Suomea. Siis liittymissä oikominen. Itse asun Lahdessa Metsäkankaalla ja Männistönrinteen harjua alas menevän tie niin ylä kuin alapäässä jatkuvasti kääntyvät autot oikovat niin että jonain päivänä joku vielä tulee keulaan.

No juuri äsken kyseisen tien yläpäässä meinasi ihan väkisin oikoa Metsäkankaan S-marketin suunnasta tuleva hopeanharmaa auto meikäläisen keulaan, jos en olisi jarruttanut ja jättänyt kääntymistä omalle kaistalle tekemättä niin olisi kolahtanut.

No joka päivä tätä samaa tapahtuu, mutta nyt ei ollut varmaan kiinni enää kuin 20 cm , että sitä taas ihmettelen että mistä tämä lisääntynyt oikominen liittymissä vastaantulijoiden kaistalle johtuu, eikö ihmiset ratin takana hahmota että oma kaista on pienen koukkauksen päässä ei suoralla linjalla.

Luulen että juuri tässä Lahden Männistönrinteen tapauksessa on kyse siitä , että kun siitä on tullut huono tapa autoilijoille oikaista, silloinkin kun vastaan tulevalla kaistalla sattuu olemaan auto tulossa, niin oikaisen.

Toki voihan kyse olla jostain pahemmastakin, kun ei ymmäretä että kännyttäessä oma kaista on liittymän keskiviivan toisella puolella, ei vastaantulijoiden kaistalla.

Itse tosiaan huomannut tämän piittaamatomuuden lisääntyneen ja yleensä hyvin tarkkaan katson miten autoilijat oikovat kääntyessään ja jätän tilaa, nyt vaan olin jo kääntymässä Itse omalle oikealle kaistalle ja silti meinasi tulla rouva vasempaan etu kulmaan.

Eikä varmaan edes tajunnut olevansa väärällä puolella ajorataa.

No nyt selvisin, jatkossa täytyy vielä enemmän tarkkailla miten muut autolla liikkujat toimivat, kun näköjään oma kaista ei heille kääntyessä riitä.

Mutta en ihmettele, että jos joku päivä jollekin tulee liityymässä oikova Lahden Männistönrinteen ylä tai alapäässä keulaan, on se oikominen niin yleistä.

6

194

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kaipa syynä on se, ettei poliiseja näy liikennettä valvomassa juuri missään. Niin sanottua liikennevalistustakaan ei enää ole, esimerkiksi Liikenneturva tuntuu häipyneen maan alle.

      • Anonyymi

        Kyllä ihminen pitää pystyä noudattamaan liikennesääntöjä myös ilman, että joku on jatkuvasti valvomassa ja kyttäämässä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä ihminen pitää pystyä noudattamaan liikennesääntöjä myös ilman, että joku on jatkuvasti valvomassa ja kyttäämässä.

        Sitä on sivusta ja puusta katsoen hyvä huudella, että pitää pystyä sitä sun tätä ja ainakin tuota tai tätä, autuaasti unohtaen enemmän tai vähemmän tahattomien lipsahdusten jokapäiväisuus ihan jokaisen omalla kohdalla.


    • Anonyymi

      Hyvä. Nyt kun olet ongelman sisäistänyt ja tuonut esille olet velvollinen noudattamaan uutta lakia ja ennakoimaan tilanteet.
      Muistathan tuoda sen esille kun kolahtaa että olet huomannut vaaran jo aiemmin mutta kuitenkin olin osallisena kolariin 😂😂

    • Anonyymi

      Vtun maalaiset.
      Oikovat myös pientareen puolelta ja hiekka nousee risteyksiin.

      Eivät osaa ryhmittyä kääntyessään ja liittymät on ihan kauhian vaikeita.

      • Anonyymi

        Gomdol River hutt hutt on ihan ok mutta ei se ole niin väliä sillä on myös se on niin hyvä että on aika hyvä. Joskus se voi olla että ei ole vielä edes vähän kuin suurelle munalle ei ole mitään syytä miksi. Eikä ole mitään syytä tai sitten ei ole mitään syytä tai sen osan siitä että se on niin.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2247
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2073
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1688
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1506
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1500
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1397
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1364
    8. 52
      1258
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1200
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe