HASO toimitusjohtaja sai potkut

Anonyymi-ap

HASO ilmoitti sivuillaan, että toimitusjohtajan työsuhde päättyi 3.10.2023 yhteisellä sopimuksella. Uuden johtajan rekrytointi alkaa heti. Spekulointi käy kiivaana. Mistä on kysymys ja mikä tähän pisteeseen on johtanut. Talouspäällikkö lähti puoli vuotta sitten ja nyt tämä.

33

2060

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Uusi asolaki siirsi tehtäviä kunnilta asoyhtiöille ja tuli lisää erinäisiä kiemuroita, jotta olisiko osa sitä prosessia. Viime kesänä rekrytoitiin hallintopäällikkö kokonaan uutena, liekö pelkkä välivaihe vaiko pysyvä, sen hakuilmoituksen mukaan asuntokanta kasvaa merkittävästi lähivuosina. Itse tulkitsin sen niin kun satuin huomaamaan että tj vaihtuu.

      • Anonyymi

        🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒

        💋 ­­N­­y­­­m­­­f­­o­­­m­­a­­­a­­­n­­­i -> https://l24.im/ecC7ux#kissagirl21

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞💋❤️💋❤️💋🔞


    • Anonyymi

      Missä tätä asiaa uutidmsoidaan? Ei missään ns. yleisillä foorumeilla meduaa?
      Onko kysymys tästä ( Viljakainen) "toimitusjohtajasta" nyt joka vasta muutama vuosi (3-4 v.?) sitten keksittiin Hasoon uutena toimijana valvomaan tj. Lyytikäisen toimintaa Laajasalon isännöinnin puuhissaan, jossa oli todella palojon kupruja josta kaikesta siitäkinnvaiettiin ilman julkisempaa melua!
      Mutta sentään jotain aso-asujia ilahduttavaakin oli muistan pari kertaa asumassamme uudehkossa talossa ALENNETTIIN VASTIKKEITA JA JOPA VESIMAKSUA joka oli ennakoivaa kk- perintää jota tasattiin käytönnmukaiseksi takautuvasti jne. Huolimatta vesimittarit mittaili miten sattui kunkin osalle tulevan siinä kohtaa käsittämättömiä lukemia joillekin ei mitään joillekin teollisuuslaitoksen käytön lukemia!

      Muuttuuko Hasossa toiminta nyt niin kuten uusi laki edellyttää asukkaiden vaikutusmahdollisuus lisääntyy monin tavoin? Samalla Haso Oy.n organisaation väki lisääntyy 2:sta useampiin?

      Viimeistään v. 2024 alusta? Jo olisi aikakin talojen "ompeluseura-toiminnalle" jotain toimivampaa ratkaisua, ja myös määräaikaisuutta eli vaihtuvuutta asukastoimintaan!

    • Anonyymi

      Kyllä näköjään uutinen Hason tj. potkuista on totta!
      "Yhtrinen sopiminen" on pehmeä ilmaisu työsuhteen lpettamisesse!
      Jo oli aikakin suojatyöpaikan täyttäjän pesti päättää!
      Mikä oli se"hyvä yhteistyö" ja saavutukset tällä henkilöllä, jäivät kovin pimentoon muilta, kuten koko miehen esiintulot ja muu toiminta!? Mitään esim. asukkaille suunnattua viestiä ei tältä tullut koskaan!

      ///
      "6.10.2023
      Hason toimitusjohtaja vaihtuu
      Toimitusjohtajana vuodesta 2018 toimineen Juha Viljakaisen toimisuhde yhtiöön on yhteisellä sopimuksella päättynyt 3.10.2023.

      Kiitämme Juhaa vuosista Hason toimitusjohtajana ja hänen antamastaan panoksesta helsinkiläiselle asumiselle.

      Helsingin Asumisoikeus Oy aloittaa välittömästi uuden toimitusjohtajan rekrytoinnin.
      Tällä välillä yhtiön operatiivisesta johtamisesta vastaa yhtiön hallintopäällikkö, varatuomari Juho Heino. "_

      • Anonyymi

        En puhuisi potkuista jos kerta semmoisesta ei ole kerrottu, eikä ole kiinnostavakaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En puhuisi potkuista jos kerta semmoisesta ei ole kerrottu, eikä ole kiinnostavakaan.

        Työsuhde päätetty yhteisestä sopimuksesta ja nyt aletaan katselemaan uutta johtajaa.


    • Anonyymi

      HEKA ja HASO johto joutuivat kaupungin johdon puhutteluun kun eivät olleet stressitestanneet tasettaan. Toimiva johto sai nuhteita ja nyt toisessa yhtiössä on lisäksi toimittu näin.

    • Anonyymi

      Harvinainen tilanne, että nykyisestä johtajasta pitää päästä eroon, vaikka uutta ei ole alettu edes katselemaan, mutta sehän kertoo vain sen, että nykyisestä piti päästä nopeasti eroon.

      • Anonyymi

        Mistä tämän olet päätellyt ettei olisi valmisteltu, eikös tuo hallintojohtajan palkkaaminen ole juuri sitä että saadaan ylimmän johdon tietämystä siirrettyä eteenpäin.


    • Anonyymi

      Kyllä osaakin edell. tyyppi ( ehkä jopa itse ko hlö?) puolustella ettei "potkut" ole yhtälailla työsuhteen lopetus!
      Nykyään ei asioita ilmaista julkistamalla mitään äkillisen työsuhteen päättämistä "potkuina" jollaisena nämä tilanteet yleensä ymmäretään.
      Myöskään työtodistuksissa ei saa asiaa ilmaista "potkuina" tms. Oli kyseessä joku ylemmän tai alemman toimen ja työn päättäminen.
      Tässä toimintapa ilmaistiin lain ja henkilön edun mukaisesti! Kuten tehdään kaikissa muissakin, jos ei kysymys ole rikokseen viittaava juttu.
      Mutta sopetusrahoista, "kipu"- yms. emme luonnollisesti tiedä, jos sen tyyppisiä "turvalausekkeita" ei ole sovittu?

      Mutta ihan sama, jos sijaisen haku on kaupungin sidällä ei tilanne muutu jod kykyä puuttuu ja työn kuva on yhä kuten nyt on ollut 5-v.!?

      Kiitos että saamme sentään kommentoida! Väyrystelemättä näitäkin!

    • Anonyymi

      Kaksi asiaa lienee potkujen taustalla. Hason talous on kuralla. Kyseessä on velkavetoinen ns voittoa tuottamaton yhtiö jonka talouden hallinta on ollut niin umpisurkeaa että vastikkeet nousevat järjettömän paljon jo toista vuotta peräkkäin. Eikä jää tähän. Hasossa ei ilmeisesti ole huomattu korkojen jatkuvaa nostopainetta sotia eikä paljoa muutakaan. Mutta yleensä potkut tulee kaupungilta vasta kun on selkeitä rahakupruja joita voidaan vaikkapa jonkinsortin kortuptioksi tulkita. Haso on rikkonut myös hankintalakia antamalla miljoonien arvoisen isännöintisop rettalle ilman kilpailutusta. Ja eniten varmasti painaa se että ylemmät ovat laiminlyöneet toimarin valvontavelvollisuuden. Äskettäinhän Vartiainenkin sai rikossyytteen kun yksi alainen oli karannut maasta 5 milj veronmaksajien rahaa mukanaan. Tämä on umpimätää touhua. Ja asukas maksaa. Viljakaisen näkisi mielellään raastuvassa mutta kaikkien paitsi asukkaiden etu on se klassinen kiertoilmaus potkuille "lähti yhteisestä päätöksestä"

      • Anonyymi

        Rettan sopimus on kyllä tehty ihan hankintalakien mukaisesti. Se vanha Laajasalon sopimus ei niinkään. Tosin se solmittiin jo ennen kuin hankilaki oli olemassa, mutta se siirto Laajasalolta Tahkolalle olisi pitänyt kilpailuttaa.


    • Anonyymi

      Juu, tutkiminen ja hutkiminen on jätetty puolitiehen. Ja potkuthan ne olivat. Ilmoitetaan 6.10 että tj on lähtenyt 3.10. Uusi on vasta hakusessa.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Toimitusjohtaja lavastettiin yksin syylliseksi kaikkeen. Annettin potkut, jottei muu paljastuisi. Kaupukikonsernin onneton ohjaus ja vielä onnettomampi HASO hallitus pesivät kätensä. Tulee mieleen Hemohess ja saunasopimus.

      • Anonyymi

        Kaupunginhallituksen konsernijaosto ei tietenkään ohjaa suoraan. Toimitusjohtaja on HASOn hallituksen alainen ja ulkopuolinen tilintarkastus raportoi sitten aikanaan kuluneesta.


    • Anonyymi

      Ihmettelen että koko hason hallitus ei lähde. Haso on kaupungin tytäryhtiö ja kyllä sieltä ylempääkin pitäisi vastuunkantajia löytyä.

      Iso ongelma on että kaupungin pulju yhtiöitetään ja siitä tulee oy. Samaan aikaan kuitenkin johto työntekijät ja käytännöt ovat kaupungilta. Samaa koomaa. Sen sijaan että olisi palkattu ammattijohtaja yksityiseltä sektorilta palkattiin kaupungilta viljakainen. Eivät he ole tottuneet mihinkään laatu tai tulosvastuuseen.

      Pitää toivoa että uusi tj ei ole taas joku kaupungin osastopäällikkö ...

      • Anonyymi

        Erottamiseen tarvitaan yhtiökokouksen päätös, kaksivuotiskausi alkanut keväästä 22.


    • Anonyymi

      Tosi on! Palauttakaa
      mieliin... Hason hallitusta johti pitkään muuan 'talousjohtaja" rva Saxholm T., silloin Haso-hallituksessa oli useita muita kaupungin suojatyössä aikaansa kuluttavia miehiä ja naisia. Silloinen apul.kaup. johtaja viher -sjoitettu Sinnemäki jonka asiantuntemus ja osaaminen yhä nykyisellään apupormestarina riittää juuti ja juuri mm. kaupunginkosken Pornaistenniemen luonnonmukaisen PUUCEEN avaamiseen eli "vihkimiseen", ja nyt tuoreeltaan pitkään keväästä syksyyn (-23) valmisteilla ollut Viikin - l. kaupunginlahden pohjukan lintujen bongauslavan joka on maan tasalla oleva kuin tanssilava! Lava vihittiin kuohuviinin voimalla samoin Sinnemäen ja kavereiden osallistuessa!

      Sitten vielä taannoin Hason hallituksessa oli joku täysin ulkopuolinen nainen palkattuna jäsenenä! Lisäksi jokunen ehkä pari Haso-asukkaana näiden em. perää nuolevia tyyppejä! Jotka saaneet "kunnian kuulua arvokkaaseen seuraan" ja sivuuttavat samalla sen tärkeimmän eli edustaa koko Haso-asukkauden joukkkoa ja yhteisöä!

      Tämä virkavireitään muuhun työhön l. virkaan paennut on keskittynyt sittemmin jättäen hallituksen puheenjohtajuuden tälle saman tyyppiselle suojatyöhenkilölle n -Mari (?) Randellille. Joka osaa kiitettävästi vaieta kaikesta tiedotysvastuistaan mm. asukkaille edelleen tämäkin!
      Sinnemäki on sittemmin keskittynyt mm. Hekan hallituksen johtoon, eli loppu tunnetaankin jo syksyn uutidoinnista.
      Saxholm kuittasi ksupungin piikkiin mm. Hekan isännöitsijöiden - YKSITYISTEN toimijoiden koulutusta yms.
      Tästä uutisoitiin ajankohtaisesti tuolloin tämä Saxholm oli uutisoinnissa mainittu varojen jakaja!

      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Saxholm on ihan oma lukunsa. Yksityisellä puolella olisi ollut kilometritehtaalla jo ajat sitten. On muistaakseni joku helsingin kaupungin asunnot oy:n toimitusjohtaja. Jääväsi itsensä kun viljakainen oli kuultavana konsernijaoksen kokouksessa. Toivottavasti joutuu omaan kuulusteluun.

      Kun maan hallitus nyt säästää niin kyllä julkisella puolella löytyisi enemmän kuin hyviä kohteita.

    • Anonyymi

      Tj sai lähteä, mutta mitä tekevät HASO hallitus ja kaupungin valvonta? Eivät mitään. He ovat yhtä syyllisiä kuin erotettu Tj. Missä vastuun kanto?

    • Anonyymi

      Vastuu ja laatu ovat vain yksityisen sektorin ilo. Kaupungin työntekijöitä ei moisella rasiteta
      . Ja sen kyllä huomaa

    • Anonyymi

      Mistä puhutte "syyllisiä vaatiessanne tässä tj.n ero asiassa?

      Mitä tiedetään tämän tj.n eroon johtaneista syistä? Tuleeko asukkaiden edes tietää, mutta spekuloida aina saadaan asiasta ja asian vierestä.

      Tyyliin...puhukaa asiaa eikä jonkun aso-mummon jargoniaa ja mielen liikkeitä vajaalla lääkityksellä?!
      😜🤔

      • Anonyymi

        Mummojargonista en mene sanomaan mutta kuntayhtiöiden ongelma on ettei julkisuuslaki koske, uusi asolaki sallii sentään jotain, mutta on se kohtuutonta etteivät rahansa likoon laittaneet asumisoikeuden haltijat saa nähtäväkseen yhtiön tietoja.


    • Anonyymi

      Itse kyllä tiedän muutamia asioita joskaan en tiedä mikä johti potkuihin. Vai oliko se yhdistelmä asioita höystettynä hengästyttävällä epäpätevyydellä. Mutta tässä taas nähtiin miten kaupungin osaaja pärjäsi oy:ssä... ja asukkaat joutuivat maksumiehiksi.

      • Anonyymi

        ASOlaki määrää, että asukkaat maksavat. Ei se ole kiinni HASOsta tai hason tj:stä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ASOlaki määrää, että asukkaat maksavat. Ei se ole kiinni HASOsta tai hason tj:stä.

        No, Hasosta ja Hason toimitusjohtajasta on todellakin kiinni se, miten yhtiötä ja yhtiön taloutta hoidetaan. Eikä ASO-laista... että sillee taas on ÄO kohdillaan.


    • Anonyymi

      Mikä johti toimarin potkuihin? Piti löytää syyllinen huonosti hoidettuun, johdettuun ja valvottuun yhtiöön. Ajateltiin, että kyllä asukkaat rauhoituu kun yksi saa lähteä. Ei asukkaat niin tyhmiä ole, etteivät käsitä. Kaupungin valvonta petti ja HASO hallitus ei ollut ajan tasalla. Nyt päättäjät pelkäävät miten heille käy kun kaikki paljastuu.

      • Anonyymi

        Helsingin suurin vika on että minkä tahansa yksikön johtoon valitaan henkilö ei ammattitaidon vaan miellyttävän käytöksen tai varakkaan puolison ansiosta. Näin saadaan kuluja joita sitten veronmaksajat makselee ilman vastiketta rahalleen. Isännätön raha ei näitä pomoja estä tuhlaamasta sitä löperösti vaikka hieman ammattitaitoa käyttäen voisi saada aikaan vähemmällä rahalla paljon hyvää.


    • Anonyymi

      Mielenkiinnolla odotan saako uusi toimitusjohtaja esim. Rettan raha-asioita tolalleen! Vastuulliset Rettan raha-asioiden hoidosta ovat kyllä tiedossa aivan nimiä myöten! Olisiko syytä tutkia miksi esim. asumisoikeusmaksun palautusta viivytellään jopa 4 kuukautta kun eivät niitä saa asunnosta luopuneet?

      • Anonyymi

        Aralle voi kannella luovutukseen liittyvistä virheistä.
        Palautus on tehtävä kolmen kuukauden kuluessa luopumisilmoituksesta, mutta hallinnan jatkuessa ei kuitenkaan ennenkuin on tosiasiallisesti päättynyt, mikä voi venyä esim. avainten palauttamisen vuoksi.


      • Anonyymi

        Meikä sai ainakin Hasolta Rettan aikana asomaksun takaisin irtisanomisen päätyttyä niin kuin kuuluu ja indeksikorotus lopputarkastuksen jälkeen. Rettan tämä puoli kyllä toimii niinkuin pitää muuten ehkä hieman ongelmallista.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      136
      5778
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3535
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1903
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1895
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      24
      1730
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      74
      1576
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      14
      1483
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1378
    9. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1366
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      24
      1317
    Aihe